pondělí 4. listopadu 2013

Konečná, kaput, game over.. | Spotřebováno za srpen - září


Začínám se prokousávat resty.. Abych se s vámi mohla podělit o naposledy použité poklady, musím se vám svěřit nejdřív s těmi předchozími - jak tedy hodnotím sluneční kapsle Bioderma, zázrak Beauty Elixir od Caudalie,  sérum Calendula ze série Biofáze Nobilis Tilia, vlasová kouzla od Urtekramu, Yves Rocher, nebo všemi oblíbenou pěnu Rituals po dopatlání poslední kapičky?


HA! Já píšu, já píšu!! No, konečně jsem se k tomu dostala. Kurňa! Jestli bude celý školní rok tak hektický, jako za poslední měsíc, tak potěš koště. Kdo nechce nákuk do soukromí, nechť přeskočí na první foto. Já vám řeknu, když  byla kolegyně 3 týdny nemocná, tak jsem to ještě brala. Není zrovna všeobecně oblíbená osoba - pořád krafe, pomlouvá, nadává, stěžuje si, navíc má nepříjemný ječák, který ráno při příchodu do práce spustí a vypne přesně  o půl páté, kdy si bleskově umyje hrnek a vylítne z práce. Takže 3 týdny "prázdnin" v podobě absence této osoby zaplacené "pouhou" prací za dva je ještě malá cena.
 
Fakt jsem nečekala, že poté, co za ní dělám 3 týdny práci, žehlím průsery a k tomu samozřejmě dělám i tu svou krysařinu (aspoň nějak můžu ospravedlnit svou dlouhou blogo pauzu - já vám za ty 3 týdny zvládla jednou za den tak tak vlézt na mail), tak si tahle potvora nakluše do práce, seká 3 dny dobrotu a pak se dozvím, že si na mě stěžuje vedoucímu, že málo dělám, že si na mě vyjela statistiku?? Takže si k tomu uječenému nesympatickému potenciálu přičtěte ještě zlou a podlou povahu a máte mou kolegyni jak vyšitou - už chápete tu pauzu?? Máte taky takové peklíčko v práci? Většinu času se mi to naštěstí daří ignorovat, ale řeknu vám, že jsem ještě za celých 5 let této práce nebyla tak blízko podání výpovědi jako za poslední dva měsíce! A teď už ta kosmetika.. =)

 
 
Tělová mazátka, vlasová patlátka



Šampon I love my planet, Yves Rocher
Jedná se o "zelenou" položku v yvrošeráckém impériu a já si ho koupila právě proto, že propagační masírka říkala "za každý prodaný kus zasadíme jeden strom". Hezké, ne? Fakt nevím, jestli je to s těmi stromy pravda, ale žádnou statistiku jsem od nich nikdy neviděla, takže bych o tom docela pochybovala. Navíc, šampon rozhodně není tak zelený, jak se tváří jeho piksla. Obsahuje různé chemické sračičky jako SLS a chemické konzervanty. Vlasy mi po tom vrzaly jedna báseň, pokožku to vysušovalo jako čuník a vonělo to jako jar na nádobí. Záchranu planety si představuju teda poněkud jinak. Zkusila jsem ho asi 3x a pak putoval mezi čističe a drhla jsem s ním dalšího půl roku vanu. Kdo by z vás o něj ještě po těchto řádcích měl zájem, mám dojem, že je stále v prodeji za cca 80,- Kč ;)
 
Sprchový gel Mango, Korres
Už jsem vám o něm psala v souhrnném článku o Korresu zde. Stále si stojím za tím, že je to jedna z nejkrásnějších a nejvěrnějších vůní pravého čerstvého manga, jaké znám. Už jen kvůli ní jsem ho dopoužívala i přes přítomnost sulfátů opravdu na tělo a rochnila jsem se v té vůni. Naštěstí moc nevysušoval, ale pro jistotu jsem to vždycky ještě přemázla krémem, čímž se vůně ztratila, bohužel. Jo a kdo by si myslel, že na to vyzraje a koupí si místo toho s tou samou nádhernou vůní třeba tělové máslo, nebo mléko, tak zpláče nad vejdělkem - v této příchuti ho nemají. =(
 
Heřmánkový šampon, Urtekram
Je určen pro světlé vlasy (díky heřmánku má podpořit lesk a zvýraznit blond barvu), ale dle mého je to naprosto šumák. Já jsem původně přírodní ash blondýna, ale jak stárnu, jdu do hněda!! Takže mi věřte, že to z hnědých blonďaté vlasy opravdu neudělá a rozhodně neublíží. Navíc, díky heřmánku je šampon skvělý i na citlivou pokožku hlavy. Já jsem na to fakt cíťa (důkazem vám bude souhrnný článek o všech šamponech, se kterými se moje hlava i přes většinou čistě organické složení nekamarádí), ale tenhle šamponek i přes přírodní pěnidlo - koko-sulfát - nic hrozného nenapáchal. Vlasy jsou po něm jemné, hladké, měkké, lesklé a drobátko navoněné, rozhodně však nečekejte žádný chemický parfém. Traduje se, že se svými vlastnostmi, složením a cenou jedná o jeden z nejlepších přírodních šamponů.  Jo a voní jako černá tuš - pamatujete na hodiny výtvarky na základce? =) Jo a že je fakt fajn vám dosvědčí o mé další čerstvě koupené balení.
Seženete ho třeba v biooo.cz za 145,-. Já jsem si k němu nedávno dokoupila i kondicionér a až ho řádně otestuju, sepíšu vám poznatky.
 
Tělový olej s Makadamovými oříšky, Rossmann, řada Wellness&Beauty
Tady jsem vám vychvalovala jeho růžovo-fíkovou sestřičku, která je zaručeně nejkrásnější vůní tělového oleje, jaký jsem kdy měla. Myslela jsem, že mě stejně oslní i ostatní vůně a koupila je všechny. Tahle oříšková voní sladce jak karlovarské oplatky. Kdyby měly tyto oleje opravdu pečující vlastnosti, asi bych je vynášela do nebes a už nekupovala žádné jiné. Bohužel se to s vodou nekamarádí a ani s vlhkou pokožkou. Dokonce to nevytvoří s vodou ani emulzi. I když nanáším na mokrou pokožku, s vodou se to nespojí a na kůži zůstanou mastné kapky, které pro nedostatek trpělivosti stírám ručníkem. Pokožka je buď moc mastná, nebo nenamazaná. Koho by zajímalo složení, najdete ho v komentářích ve výše zmíněném odkazu. Prodává se ještě ve verzi Green tea a každá 100ml lahvička vás vyjde na 99,- Kč. Možná si někdy koupím ještě tu růžovku, ale jen pro tu vůni. Do ostatních už fakt nepůjdu.
 
Tělové máslo se solí z Mrtvého moře, Manufaktura
Někdo tuto vůni nezkousne, já ji miluju!! Na Manufaktuře jsem ulítla loňský podzim. Skoupila jsem celou sadu z Mrtvého moře a od té doby, co jsem našla silikony ve vlasové masce, sulfáty v šamponech, chemické konzervanty a syntetické parfémy už o Manufakturu zavadím maximálně pohledem. Na ofiko stránkách najdete docela pěkný popis, vychvalované složení plné cenných olejů a přírodních másel. Úplné složení tam však nenajdete. Protože už mám vyhozený obal a složení jsem si nenafotila (!!!), tak vám musí stačit aspoň pocity. Strašně blbě se to roztírá!! Dělá to bílé mapy, je to tuhé, špatně se to vstřebává a pokožka vám vydrží namazaná přesně do té doby, dokud si to neošudláte do povlečení. Ráno šustíte. Za 179,- Kč na 100ml je to docela velká pálka a pro uživatelský nesoulad jsem domazala jen na nohy. Jediný, kdo z toho byl nadšený, byl Mates, který jednou pokoutně sežral půl tuby i se zavíráním, čímž mi podstatně dopomohl krém rychle vypoužívat. Složení tedy asi nebylo tak špatné, i když.. - on dokáže sežrat i velkou pikslu vazelíny a taky bez následků.
 
Sprchový gel T´ai Chi, Rituals ...
A to nejlepší nakonec.. Jedná se o všemi milovaný sprchový gel Rituals, který se u nás do širšího povědomí dostal díky propagační masírce jednoho z boxů. A proč "nejlepší" nakonec? Protože miluju jízlivé kritiky a na tomto jsem si teda smlsla! Absolutně nechápu, proč ho tak každý miluje. Má sulfáty ve složení, hrozně vysušuje, vůně jsou syntetické, až je to z nich opravdu poznat a navíc má naprostou pitomou tryskopumpu, která mi nejdřív pogelovala půl vany, než mi po vteřině došlo, že bych měla ten prst asi sundat. Jo a navíc se strašně rychle vyplýtvá - toto cestovní balení mi vystačilo na týden, tedy s prvotním umytím vany počítám s cca 10 dny používání. Co na tom, že dělá hustou mazlavou pěnu. Pro mě prostě Fuj
 
 
 
Co na ksichtíku, to na srdci



Beauty elixir, Caudalie
Je to zázrak a budu vám to tu tvrdit pořád. Vím, že jsou na něj dost rozporuplné názory:
  • někomu smrdí - nechápu, voní jako mentolová ústní voda a po ránu to fakt oceňuju
  • někomu naprosto nic nedělá - opět nechápu, mně dobře desinfikuje obličej, oživuje pleť, hydratuje a zároveň tonizuje. Při pravidelném používání zásadně omezuje tvorbu pupínků a urychluje jejich hojení
  • na tonikum je příliš drahý - to je bohužel pravda. Já se však odmítla vzdát jeho účinků, takže jsem omezila používání na ranní rituál při četnosti 4 šplíchnutí na obličej (ideál a takto pak vydrží 100ml balení opravdu dlouho)
V akci ho můžete sehnat i za nějakých 25-27Ł, pokud máte štěstí. Stálá cena je však 11Ł za 30ml a 30Ł za velké 100ml balení. Momentálně je k sehnání i v limitované černobílé edici, u které jsem až na jiný design flanděry nezaznamenala žádný rozdíl. Rozhodně doporučuju zkusit na malém balení a pokud vám sedne a nezařadíte se ani do jedné z výše jmenovaných skupin, pravděpodobně dopadnete jako já - koupíte velké balení a bude pravidelně střádat na další. K sehnání např. na Feelunique.com.
 
Biofáze Calendula, Nobilis Tilia
Už jsem to tu psala několikrát a konkrétně o tomto séru zde a zde. Je to vysoce účinné hojivé sérum, které vám doporučím klidně i bez používání předchozích základních sér Biofáze (Geranium a Tymián). Dokonce funguje i na popáleniny, různé puchýřky, ekzémky a bodance od komárů. Hojí zkrátka všechno! Jemně voní, obsahuje zázračný měsíček a zhnisaný pupínek vám dokáže vyléčit do 3 dnů. Tohle je malé 20 ml balení, koupené za cca 150,- Kč a vydrželo přesně měsíc pravidelného večerního používání (10 kapek na obličej). Bazalka je sice fajn, ale budu střídat s Calendulou pro její vůni i hojivé účinky (už to zase potřebuju =(.
 
Minerální make-up semmi-mat, EDM
Jak jsem zde někdy už psala, vychvalovala jsem nejvíc jeho výdrž. Hohóó, jak já se spletla! Při pravidelném denním používání mi vydrží celé balení tak 2 měsíce (např. proti Lily Lolo má jen poloviční gramáž). I přes jeho rychlou spotřebu je to stále nejlepší MMU, které jsem kdy měla a stále ještě jsem nenarazila na lepší. Momentálně zkouším ve verzi mat, tedy plně krycí, a řeknu vám, není to vůbec špatné. Dle mého kryje paradoxně stejně, ale nepotřebuju zafixovávat transparentním pudrem a lesknout se začnu až po cca 7 hodinách. Navíc, z pleti se nevytrácí po malých ostrůvkách, jak to má tendenci dělat jeho rozjasňující ségra semmi, ale rovnoměrně a ještě večer je toho hodně co odličovat. Uvidíme, do čeho nakonec na zimu půjdu, podám hlášení.
 
Hemp Heaven Moisturizer, Raw Gaia
Teď tu mám naprosto čisto-čistou přírodní lahůdku o jejímž složení byste si mohly nechat v drogerijních produktech leda tak zdát. Obsahuje všehovšudy 7 složek, z čehož je většina přírodních olejů, másel a esenciálních olejů. Konzistencí připomíná vazelínu, která místo lepivého efektu spíš promašťuje. Voní po kakaovém másle, mně hrozně připomíná hořkou čokoládu Lindt s pomerančovou kůrou. Jedná se o perfektní mazadlo pro ekzematiky, šustilky obecné vysušené, pleť trpící psoriázou, nebo přecitlivělostí. Neobsahuje absolutně žádné chemické, syntetické, ošklivé složky. Může se zdá dost mastným, proto je nejlepší jej mazat dle stupně suchosti vaší pleti a na mokrý podklad. Obsah je skutečně přírodní, proto vydrží cca půl roku. Já ho spotřebovat nestihla, ale po lhůtě jsem ho mazala ještě pár měsíců na nohy. Co jsem koukala, mají ještě poslední kus skladem zde, kde jsem ho kupovala před rokem i já (koukala jsem, že zřejmě změnil název na Living Hemp, pokud ne, složení mají stejné). Protože neobsahuje nic než oleje, je ideální do zimních dnů.
 

 
Kapsle a vazmeky na končetiny



Kapsle Photoderm Oral, Bioderma
Sice jsem vám sepsala malé shrnutí této sluneční kúry už v Kalendáři, ale jelikož mám pocit, že ne každý si všechny záznamy prolítne, ještě jednou shrnu.. Denní polykání po jedné kapsli vám má zaručit, že se budete líp opalovat, opálení vám déle vydrží, budete mít hezčí barvu, zároveň by mělo zmírnit projevy sluneční alergie, bla bla bla... Pche! Naprosto nic. Když jsem se spálila na dostizích v Hamburgu, léčilo se i to s Photoderm krémem a těmito kapslemi snad ještě dýl než normálně. Je to naprosto na nic a to budu radši chodit ven jen v noci a přes den kanálama, než abych musela používat Biodermí sluneční řadu a cpát se jejich kapslemi. Na jejich poopalovák mám navíc alergii!
 
Máslo na nohy, Alverde
Snad všechny znáte toto krásně vonící a velmi dobře roztíratelné přírodní máslo na nohy od Alverde z DM.  Miniaturka vyjde na nějakých 30 kaček a velké snad na 89,- a je to fakt piksla. Má obsahovat nějaké výtažky z borovice, které tam však necítím ani náhodou. Je docela matlavé, zanechává bílé stopy, ale na nohách mi to nevadí a klidně to vrznu do teplých ponožek na noc. V tenké vrstvě však nemaže a ihned se vstřebá. Pokud však máte fakt problém s rozpraskanou kůží, tohle mazání na ni bude asi krátké. Nejlíp mi pomohla klasická vazelína (minerální olej, ale co naděláš, pomohla). S tímto máslem mi sice nožky i ponožky krásně voní až do rána, ale namazání byste na ni nich nepoznaly.
 
Levandulový krém OZALIN
Tak tohle bylo jednu dobu docela trhák. Prodává se v lékárnách i drogerkách, myslím, že tenhle je konkrétně z Rossmanna a vyjde vás na nějakých 25,- Kč. Bohužel má základ z minerálních olejů. Sice hezky voní levandulí, ale to je asi tak všechno. Kdyby to nechali jako vazelínu, možná by to aspoň k něčemu bylo, takhle tento krémový minerální paskvil nedokáže s opravdu ztvrdlou kůží zatočit stejně jako máslo Alverde, ale bohužel navíc ještě není ani přírodní - plusy tedy žádné. Jako nouzovka pod stan, nebo na cesty je však prima. Zázraky od něj ale nečekejte.

 
 
To jsem ale kočička, jaká to mám očička



Protože je tohle celkem nezajímavé odvětví spotřebované kosmetiky, vezmem to jedním rychlým vrzem:
  • Solo Care Aqua, roztok na čočky
  • Horien, roztok na čočky
  • Bio True, roztok na čočky
  • Refresh, oční kapky
Jedná se o roztoky na kontaktní čočky v různých cenových relacích, od těch levnější (Horien) až po ty dražší (Bio True) a můžu vám říct, že při spotřebě 1/4 litru za 1,5 měsíce fakt nepoznám rozdíl. Dokonce jsem jednou koupila vodu, která stála cca o 200 % víc, než mnou běžně kupovaná a i přes sliby zvlhčení čočky, samočištění a neusazování bílkovin nebylo na uživatelském komfortu absolutně nic poznat. Což mě zklamalo, protože kdyby mi ta drahá voda ještě o trochu víc život s čočkami ulehčila, klidně bych do ní šla. Kapky Refresh jsou taky fajn a to je asi tak vše, co o nich můžu říct (neurazí, nenadchnou). Už dávno jsem si zvykla používat gelové kapky, kterém kupuju Matýskovi - Hylo Gel - které v oku vydrží díky gelové konzistenci opravdu několik hodin, nevymrkáte je hned, okamžitě zklidní podrážděné oko a můžete je plácnou na čočky, i pod ně. Jen jsou docela drahé (cca 300,-), ale zase nejste limitovány 30denní spotřební lhůtou od otevření.



*



Tádydádydááá.. A to je vše, přátelé! =D A teď otázka do pranice: Kdo jde do zlaté vánoční edice Ladyboxu??


Zdroj



Chachá!! Já jsem podlehla, ale zatím jen předobjednávkou. Kdybyste měly nějaké info, co tam má zhruba být, budu ráda a určitě nejen já, protože cena této limitky  (500,-) rozhodně přesahuje můj limit, který jsem ještě ochotna za bednu vzorků z lékárny, Dermacolu a Yves Rocher dát! =D


P.S.: Normálně by mě nenapadlo se takto ptát, protože k určenému účelu používáte zprávy na FB, ale ocenily byste Ask.fm?



 

74 komentářů:

  1. já z těch Rituals pěn taky nějak neuchcávám. měla jsem už z boxů dvě, první mi vystačila asi na čtyři mytí (používala jsem ji i na nohy na holení), strašně mi vysušila kůži, a to jsem normálně tak nějak pořád samohydratovaná a nemám ani potřebu se ničím mazat, po tomhle jsem vyloženě prahla po jakémkoliv krému! zelená varianta ještě čeká, ta střílecí pumpička je děsná. mnohem lepší je Balea za 45 korun, nestřílí jak blázen a hydratuje.
    o Bioderma kapslích slyším prvně, já baštím jenom betakaroten, ale taky mi nepřijde, že by měl nějaký efekt. letos jsem měla sluneční alergii prvně (krásně ve výstřihu), pomohl mi Analergina namazat nějakým gelem, něco jako Fenistil, do dvou dnů byla fuč. ale měla jsem teda takovou slabší, ne vyloženě puchýřky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty, "ráda" slyším, že nejsem paranoidní ohledně Ritualsu jen já. Spíš naopak jsem si do teď říkala, že musím být blázen, když mně tak hrozně nevyhovuje a všichni ho jen vychvalují =)
      No a na sluneční alergii je asi nejlepší se slunicku fakt vyhýbat. Já ho naštěstí moc nemusím, takže mi to nevadí a hodně bronzu se dá nachytat z plácání ve vodě =) mně na alergii pomohl až faktorový krém Avene pro supercitlivou a smíšenou pleť.

      Vymazat
    2. Mně ta Balea "pěna" přišla příšerná, měla jsem pocit, že mě naopak upatlala a ne umyla.

      Vymazat
  2. :)! Já nevím, co napsat první, tak jsem napsala smajlík...ehm. Make-up EDM Matte jsem měla, byl fakt skvělý, ale koupila jsem si blbý odstín. Caudalie miluju. MILUJU a nechci bez toho žít. Tip na kapky do očí opravdu uvítám, někdy se mi po celém dni čočky zamlžujou a štve mě to. Jediné, v čem se asi neshodnem je Ozalin, pro mě je to jediný krém, který mi udělá hladké nohy, nic jiného mi nikdy nepomohlo, hmm. A taky jsem milovala vůni Manufakruty Mrtvé moře, ale kvůli složení už nekupuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To složení Manufaktury je k naštvání, že? Já jsem takhle ještě snad na jaře nalítla na tu jejich Meruňkovou řadu a koupila domů místo mazadel sirup - neměla jsem dělat. Něco tak hnusně sladkého, chemického a divného jsem už dlouho nepila. Byla jsem ráda, že to vypil O. a pak už to letělo do koše i s myšlenkou na všechny budoucí nákupy u nich.. a přitom se mi podle jejich vlastního popisu firmy celá filosofie firmy moc líbila.. =(

      Oční gel je fajn a je to fakt drsňák - poradí si skoro s čímkoliv, protože se běžně doporučuje na podpůrnou léčbu po očních operacích..

      Ozalin.. no.. mně zpočátku ohromil a milovala jsem ho. Pak jsem si koupila druhé balení a najednou úplně přestal fungovat. Nerozumím tomu - možná se mi změnila kůže na nohách? že by věkem? =D

      Jo a co Tobě konkrétně dělá beauty elixir? že bych pro Tebe vytvořila třeba novou skupinu ;)

      Vymazat
  3. Čuník mě rozesmál :D jo, taky jsem jim na to loni skočila a mam myslim, taky šampon, ale jinej, i kdyz se stromkem. A pouzila jsem ho dvakrat.
    Jestli ráda mango, zkus to bodyshopové, lepší vůni manga neznám :D. Jak teď měli ten výprodej (možná ještě mají), koupila jsem peeling do zásoby :D.
    Vidis, nejake vzorky Urtekramu mam z Greenwave, to mi pripomnelo, ze je musim vyzkouset.
    Ježiši, ten Mates je ale číslo, ale to už víme :). Ještě že ti nežere Caudalie apod. :D
    Vidis, ja Rituals miluju a obzvlast tuhle vuni, jsem z ni uplne paf. Me naopak hydratuje a nemuzu bez nej byt :). A me vydrzi dele :). Ale meli by k tomu davat navod na pouziti asi :).
    Dopr, s tou Caudalie me s Claire navrtavate solidne uz hodne dlouho :D.
    No a na biofazi se taky nekdy budu muset podivat zblizka :D.
    Chjo, ja vim, proc k tobe proste nemam lezt. Ten Hemp Heaven taky potrebuju :).

    Ha, ty mas cocky? Mi nejak uniklo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, když já to mango od bodyshopu vůbec nerada.. a je mi opravdu moc líto, že jsem to zjistila díky vzorku od Tebe!! =D

      No, na Caudalie jsme měla zase dlouho podezření, že mi na něj chodí O. a že si to šplíchá třeba jako desinfekci na ruce, nebo na nohy, když ho něco štípne! =D

      Mně bylo uplně jasný, že se na Rituals ozveš ty! No,a le shodneme se aspoň na tom manuálu, ten by měl být u každého balení povinně! =D

      Hele, víš co? Tak já až budu mít nové, tak Ti nechám na dopoužívání to mé staré, ať vyzkoušíš, chces? ;) (viz Caudalie)

      A to samé Ti nabízím s jiným krémem - mám od nich liftingovej MSM Beauty, koukni na stránky mojesminky.cz a vzorek není problém ; )

      No, čočky uniknou občas i mě a pak si z nich zadělávám na záněty, protože se v nich koupu v moři, v bazénové chlorovce, saunuju, pařím, občas i usnu... =D

      Vymazat
    2. Tak to me mrzi... ale tak aspon sis ho nekoupila a nenadavala si :D. A nevykoupis mi ho DDD.

      Jeee, ty si hodna, za mini splouch budu rada :)).

      Ach, ach, ty si uzasna :)).

      :DDD ty jo, jak ja jsem stastna, ze tohle me zatim miji... ale jednou to asi taky prijde, mame to v rodine

      Vymazat
    3. Luci, má to jen jednu podmínku, musíš mi to připomenout!! =D vitamíny na paměť ještě neberu, páč jsem si je zapomněla přihodit do košíku při objednávce bejlí =D a už teď kukám, za co tu asi děkuješ a nemůžu si vzpomenout!! =D

      Fakt? Tak to nemusíš mít strach. Jestli to do teď nepřišlo, tak Tě čočková už asi mine a půjdeš rovnou do brýlí.. neznám snad nikoho, kdo by nepreferoval radši brýle, když nebyl na čočky od začátku zvyklý..

      Vymazat
    4. haha, pri mem Alzheimeru :D

      no, presne, taky bych asi radsi uprednostnovala brejle :)

      Vymazat
  4. Já u Rituals pěn hlavně moc nechápu, proč nad tím všichni tak jásají. Vždyť je to vlastně obyčejný sprcháč. (Ke všemu nic moc a hned pryč...)
    Do toho Urtekramu už plánuju definitivně jít, ale mám doma teď přebytek šamponů, nicméně docela dobrých, tak je dodělat nebude až taková bolest...
    O vánoční edici Ladyboxu zatím jen teoreticky přemýšlím, přeci jen, asi do toho nepůjdu a raději si za ty peníze koupím něco, co se mi bude hodit. :))
    Ask.fm jsem pořád nepochopila, k čemu je jako dobrý, když člověk není deníčková blogerka, která vyžvaní všechno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě!! díky An,... naprosto obyčejný sprcháč, jehož silná vůně se mi už po minutě sprchování značně zajídá a to vysušování se mi prostě nelíbí.
      Dodělávat šampony je docela síla, že? Já to řeší prodejem, nebo rozdáváním, jinak bych si tu halvu udrbala, když mám takové okamžité reakce =D Zlatej Urtekram, už se na naše společné dny moc těším =)

      Ask.fm - já to nechápu vůbec.. Měla jsem za to, že je to pouze na dotazy. Ale zas na druhou stranu, většina dotazů, co mi chodí, jsou osobnějšího rázu a už vidím, jak je z toho každý odvařený, že tam musí plkat veřejně.. no fakt nevím, co si o tom myslet a k čemu je to dobrý..

      Vymazat
  5. Já tu calendulu už asi měsíc sháním a prostě to nikde nemají a mně se nechce objednávat jednu věc přes net, ale už mě to sejří, něco hojivýho bych potřebovala. Ty EDM mě překvapily, mě teda drží úplně parádně, tu nejvíc krycí formuli jsem teda nikdy neměla, ale semi mi drží moc dobře a glo teda trochu hůř, ale furt dobrý. Ale stejně jdu příště do Cosm'etiky. A jestli hodí JPM nějakou dobrou akci, tak si pořídím plný balení. Ten Living Hemp jsem měla a prostě jsem to na obličej dávat nemohla, možná maličko, ale já prostě nemůžu takový ty přípravky, že toho dáš kapku tuhle, kapku támhle... Potřebuju se napatlat a tímhle to šlo tak max na noc a teda nic převratnýho se nedělo, tak jsem to vypotřebovala na dekolt a ramena a tam to bylo ok. A Urtekram miluju, kdybych nebyla nemocná a nemusela zkoušet furt něco novýho, speciálně na vlasy, tak jedu jen v nich, řekla bych, že poměr cena/kvalita je rozhodně nejlepší z toho, co se dá v našich končinách pořídit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, tak to nedělej prosím. Do konce týden mi přijde výplata a já už mám Calendulu velkou objednanou a už na mě čeká - vždyť jsem ti slíbila, že Ti dám vzorek ;)

      Na Urtekramu se shodneme a koukám, že na tom Hemp od RG taky - ono to kromě promazávání nic moc nedělá. Pro sušenky by to mohlo být terno,navíc to nádherně čokoládově voní, ale já to používat taky nemohla - bylo to moc mastné a nikdy jsem nepřišla na ideální poměr vody jako podkladu a kvantity mazání.

      Když já nevím, jakou tu Cosmetiku vzít.. Fakt teď přemýšlím, co udělat - jaký MMU koupit, zvlášť když to navíc nebude impulzivní kauf, ale přímo nutnost! =D ale nevím.. Zas u těch JPM se bojím odstínů - já to blbě odhaduju i u EDM a to je mám všechny ozkoušené ze vzorků, natož takhle poslepu z netu.. =/
      Ta GLO verze mi bohužel naprosto nesedí a mám ještě jednu plnou k prodeji =(

      Vymazat
    2. Jé, to budeš nejhodnější, děkuju. Ty JPM můžeš zkusit ze vzorků taky. Tu Cosmetiku asi pořeším tak, že si prostě vezmu s sebou to, co nosím a máznu to vedle sebe na ruku. Já beru makeupy vždycky raděj světlejší a pak to kdyžtak dotónuju těmi čistými pigmenty nebo bronzerem. Já mám takhle namíchaný i vlastní mix, kdy jsme prostě na drsno sesypala vzorky, co jsem měla a dotónovala a je to můj nej makeup :-) Ale je tam právě velký podíl JPM :-)

      Vymazat
    3. =) Počkej a oni mají někde Cosmetiku na vyzkoušení??

      Vymazat
    4. Cosmetiku maj na vyzkouseni v BIOOO, ne?

      Vymazat
    5. Fakt? doprčic, to je kousek od mamči, za kterou jedu v sobotu, tě pic, teď už nemám žádnou záchranu =D Dík luci, jdu do toho..

      Vymazat
    6. Reno, právě zkouším hromadu vzorečků JPM, abych si vybrala odstín, a tak za týden až dva budu objednávat plné balení (mám objednanou tu jejich sadu, takže poštovné už další platit nebudu). Pokud znáš odstín, který bys chtěla, a pokud ti nebude vadit, že by se k tobě ten make-up dostal až v půlce prosince (dřív se nevrátím), tak ti ho můžu dovézt. Pokud budeš mít zájem, tak mi napiš mail a můžeme se domluvit.

      Vymazat
    7. Jj, v Biooo.

      Kerr - moc děkuju za nabídku.

      Vymazat
    8. No prima, tak já tam skočím. Jen je blbý, že těžko si tam s tím cvičně napatlám celý ksicht.. myslíš, že by mi odsypaly? naposled mi tam takhle pumply makeup do sáčku =D

      Vymazat
  6. Moc hezky vypotřebováno.. ne, že by mě polovina věcí nelákala ke koupi! :) S LB jsem už nadobro sekla, protože to, co předvedli v minulém boxu se mi opravdu nezamlouvalo.. a dávat takové prachy za YR a Dermacol se mi opravdu nechce! To to radši pořádně roztočím v Biooo! :))
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, to je nebezpečné slovo - biooo! =D nojo, právě proto se nad ním furt rozmýšlím. Na jednu stranu mám ráda překvapení a když jsme si loni od stromeček takhle nadělila jak Senza, tak Lady, tak to bylo bezva, ale zas na druhou stramnu, nerada bych byla naštvaná a za ty prachy už seženeš docela pěkný kousek od NARS, MACu,nebo cokoli, čím se chceš rozmazlit..

      Vymazat
    2. No právě, 500 je už hodně peněz.. takže já, i když také mám ráda překvapení, raději odolám a koupím si za ty prachy něco, co doopravdy chci. Beztak v tom LB bude něco od Palmer's a to znám až moc důvěrně. Takže půjdu poznávat nové značky jinam! :)

      Vymazat
    3. Začínáš ve mně probouzet rozumnou stránku mého já ;)

      Vymazat
  7. Ten EDM mam taky v mat verzi, nedávno jsem s ním zahla Lily a leskla jsem se jako prase.. na den je pro mě na nic, ale všimla jsem si, že v umělém světle, popř. světle svic vypadá (na mém xichtě) mnohem líp. Netuším, čím to je. Ale tak aspoň ho nemusím úplně odepsat :o)
    Ten Urtekram prosím otestuj co nějdřív, pomalu, ale jistě mi docházejí ty Desert Essence a páč jsem pověrčivá na střídání vlasovky, hledám, co dál. A Urtekram mám v hledáčku :o)
    Fíkový olej byl fajn, úžasná vůně.
    Ritualsem jsem si ohodila počítač, když jsem (nic zlého netuše) chtěla zkusit, jak voní :o)
    Do lejdykrabky nejdu, zařekla jsem se, že už mě nedostanou!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se proti boxům zařekla po poslední edici a jen tak něco mě neobměkčí (doufám)! Raději si za ty prachy koupím jeden pořádný produkt. Třeba něco od Desert Essence, už dlouho na ně mlsně koukám :)

      Vymazat
    2. Ámen sestro :o)
      A Desert můžu jen doporučit a to se mému chemlonu jen tak něco nezavděčí!

      Vymazat
    3. Mně po Desert hrozně svědí hlava a navíc jsou to pro mě všechno takové nepřirozené sladké vůně. Ale Heřmánkový Urtekram doporučuju všema deseti, ten už vyzkoušený mám a docela dost. Ten kondicionér jsem zatím zkoušela jen párkrát - zatím o něm můžu říct, že vlasy rozhodně nezmastí, není zatěžující a konzistencí i účinky se směle vyrovná kondicionéru JMO tomu (ne)smývacímu neroli s citrusy ;)

      Vymazat
    4. Blbý blogger mi sežral koment, tak iščo adin raz:
      Já mám Desert jen kondiše, na šampóny jsem nenáročná, mám na hlavě hroší kůži zocelenou odbarvováním vlasů, takže si vystačím s Alverde. Ale jednou jsem si zkusila umýt vlasy černým mýdlem, primárně zakoupeným k mytí obličeje, protože na něm bylo napsáno, že se s ním můžou mýt i vlasy. No, kráva to musela zkusit, že.. Tvl, z vlasů jeden megadred, nepomáhalo nic, žádný kondiš, silikon nesilikon, až jakýsi čistící ultrasulfátový šampón to asi na pětkrát jakžtakž smyl, no chvílema už mi bylo ouzko a viděla jsem se nakrátko.. ble..
      A do Urtekramu jdu, díky!!! :o)

      Vymazat
    5. Tě pic, to muselo být peklíčko.. co to dělalo s obličejem, když to působilo takto na vlasy? =D

      Myslím, že to bude asi ta nejmenší investice, kterou může někdo na mé doporučení udělat ;) navíc, já miluju vůni černé tuše =D

      Vymazat
    6. No právěže na obličej pohoda, odlíčilo, čistilo (přiměřeně) černé tečky, ideální pod Biofázi.. spokojenost. Schválně jsem vyhrabala krabku a složení zde: Butyrospermum parkii (Raw organic Shea butter), Cocos nucifera (Virgin coconut oil), Potassium hydroxide (Cocoa ash), Aqua. Tak to mě jako fakt zajímá, co mi ty vlasy tak šíleně slepilo..
      Vůně černé tuše... mmmmmm.. :o)

      Vymazat
    7. To je jasný, to dělá to bambucké máslo a jestli je první ve složení,t ak je ho tam fakt požehnaně! =D ale vsadím se, že to pečovalo jako sviňa! =D

      Vymazat
    8. Enko, včera jsem ještě poctivě kvůli Tobě testovala a mám verdikt. Pokud Ti vyhovoval JMO citrus neroli, který jako kondiš je jak vymývací, tak možný i nevymývací, tak jdi radši do něj. Pokud sneseš i něco hutnějšího, Urtekram je skvělý.. voní stejně jako šampon, takže jsem se zase včera večer ocitla na hodině výtvarky ;) ale! byť se zdá, že je dle nanášení vodový (přitom má konzistenci pevnou jako bílkový sníh), tak zdání klame - já jsem i přes dlouhé fénování měl hlavu spláclou a vlasy mi teda rozhodně ani nepoletují a jsou narovnané. Naštěstí není tolik hutný, že by je zmastil, ale těžší jsou..

      Vymazat
    9. No, opečovaně mé vlasy teda nevypadaly.. normálně jsou rovné, hladké, gumička z nich sjíždí. Po téhle péče drsné, zachuchané, nešly pročesat asi prsty, no fuj, ani na to nechci vzpomínat..
      Děkuji za poctivé testování, no, já ten JMO nezkoušela a ani se mi za tu cenu nechce.. možná neodolám a zkusím to malinké balení.. a zakoupím šampón s vůní tuše a kondiš budu hledat dál... až najdu, dám vědět :o))
      ad zlá kolegyně.. taky mám jednu! Zákon přírody asi..

      Vymazat
    10. Asi jo, aby byla na tom světě rovnováha ;) =D

      jojo, ten šampon je fakt nejlepší, ale o tom kondiši nevím, co si myslet.. zkusím to příště dýl vymývat a nedat se zmást tím vodovým pocitem a dát tam toho míň a pak zase zahlásím ;)

      Vymazat
  8. Mrcha! Co s ní budeš dělat?
    A hele, já to máslo na nohy vůbec neznám!:-D
    Stydím se, ale tentokrát mě nejvíc zaujaly nadpisy O:-)
    Já, poté co jsem si u tebe o té zlaté edici přečetla...a opět se dušuju, že tentokrát už je to určitě poslední! Ale co když se vytáhnou i v "normálním" vánočním boxu?:-D
    P.S. tento bazmek mi přijde zbytečný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď myslíš koho? EDM na prodej, vánoční LB, nebo Ask.fm? =D
      Neříkej, to se mi nezdá, že Ty bys zrovna tohle máslo neznala, vždyť bylo tak hrozně propírané na všech možných blozích, že jsem při zmínce už dostávala kopřivku =D
      Ha, to je dobře, protože jsem si léčila ducha a v nadpisech jsem se vyřádila! =D
      no, to je ono, jenže oni se ještě nikdy v normální edici nevytáhli - takže spoléhám na to, že to bude buď propadák a já si za péťo zanadávám, nebo to bude milá bomba, což však od nich moc nečekám. upřímně - nejsou k tomu známy žádné info a bojím se, že ta dražší cena se nepromítne nikde jinde než v tom, že bežně zdarma dostávané luxusní vzorky k nákupu v Sephoře dostaneš hezky zabalené za pětikilo ve stejnem počtu jako v normálním boxu - už vidím, jak tam dají plné balení něčeho takového =/
      P.S.: To jsem ráda, nevím, jakej ksichtík bych udělala na jeho ikonku na blogu =D

      Vymazat
    2. Myslím tu kolegyni.
      No ty vo.., to mě nestraš, tato varianta mě vůbec nenapadla, ale jak znám ladyboxáky, tak to vypadá jako pravděpodobná teorie:-( Tak sakva, zaplatit, nezaplatit..?

      Vymazat
    3. Jo, tak to jo, já to podle toho na ni moc milého popisu nepoznala =D
      No, tak Dejni, jestlis byla vyčuraná jako já a dalas platbu převodem a teď číháš na jakoukoli info, která by Ti pomohla se rozhodnout, tak ráno rozesílali maily, kde ke zlaté edici napsali, že do ní dají vše, co se nevlezlo do běžné prosincové krabky - docela dobrý, že? Vypadá to jako, jako by každá zlatá krabka byla speciální tím, že nikdy nevíš, co za vejškrabek ze skladu Tě tam čeká! =D Jo, pokud to objednané nemáš, tak mám zprávy, že je prý už vyprodaný. Ráno to udělalo na stránkách LB pěkné pozdvižení, když se zjistilo, že dali do prodeje jen nějakých 150 kusů a byly pryč už včera, přitom maily šly až dnes.. =/

      Vymazat
    4. Tak já nechtěla být na tvé stránce sprostá:-D
      No obšlehla jsem to od tebe, někde si to psala:-D Ale stejně jiná možnost ani u nich není, dobírka je blbost, když je dražší a go pay funguje jen u některých bank. Ale teď teda nevím, páč ten email jsem si inteligentně omylem smazala před přečtením, budeš si ho teda kupovat nebo ne?
      Chichi, teď jsem koukla na FB, jak jsou slečny rozhořčené, ale infa o počtu kusů jsem si nikde nevšimla.

      Vymazat
    5. počet kusů - to je zase tajné info z blogo nebe =D No, asi do něj nakonec nepůjdu. Láká mě to, ale potřebuju koupit dva box4pety a to už je teda dohromady fakt pálka (spolu s Hero boxem pro O., kterému jsem neodolala), takže se asi vzdám Goldu a oblažím pejsky..

      Vymazat
  9. Konečně článek! Už jsem měla absťák :D
    Také nechápu tu hysterii kolem sprchových pěn Rituals. Když to přišlo v Ladyboxu, skákala jsem nadšením do stropu, že to konečně vyzkouším. Prvním pumpnutím jsem umyla celou koupelnu a teprve druhým se osprchovala. Vůni mám stejnou jako ty a teda hnus chemickej fialovej, vlastně zelenej. To mi přijdou lepší sprcháče od Baley za 30 Kč.
    Jinak co se týče roztoků na čočky, nejlepší zkušenost mám s roztokem Best view z Rossmannu. Zkoušela jsi ho? Cenově vychází parádně a zaplakala jsem nedávno nad útratou, když jsem po dlouhé době byla nucena vrátit se k Opti free.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že u vás se taky nejdřív umývá koupelna a až potom majitel. To u Enky zase nejdřív myjou monitory počítačů! =D A proč jsi byla nucena se vrátit k Opti free? To jsou mi novinky, to by bylo skvělé,za chvilku mi dojde botela Bio True, tak bych zase vyměnila na měsíc za levnější vodu.. díky za tip =)

      P.S.: To "flákání" už mě taky nebavilo, tak to sem musím začít sekat, co to dá, dokud u toho jsem. Pak mi toho zase vleze nějaká husí kolegyně, nebo veterina a jsem v čoudu =)

      Vymazat
  10. nepříjemná a zlá kolegyně - to je fakt na zabití :( člověk stráví většinu času přes den v práci a ještě ho musí strávit s lidma, se kterýma by normálně neprohodil ani slovo :( doufám, že s ní nejsi aspoň v jedné kanceláři!

    Manufaktura mě taky pěkně vyvedla z omylu, hledala jsem na jejich stránkách složení pivního šampónu, protože byl leckde vychvalovaný a nic jsem nenašla ... tak jsem se vydala do prodejny a samozřejmě - samé blafy v tom (SLS na druhém místě a poďte do mě :/), ale byla tam strašně příjemná paní prodavačka a ta mi doporučila jejich dětský šampón s Krtečkem bez silikonů i sulfátů, takže aspoň něco ;)

    vodu na čočky jsem dlouhá léta kupovala taky drahou v optice a pak mi kamarádka řekla, že se mám na to vyprdnout, tak si kupuju v lékárně Opto Soak (stojí okolo 150 Kč myslím) a taky jsem žádný rozdíl nepoznala, podle mě si zas někdo mastí kapsy na tom, že se jedná o naše zdraví, takže se necháme ukecat na nejdražší značky, páč si myslíme, že levnější nám vyžerou oči :/ přitom to je všechno na stejno podle mě ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo a na vánoční LB jim prdím! tak! :D i kdyby lákali na bůhví co! to si radši změním heslo k internetovému bankovnictví tak, abych si na něj už nikdy nevzpomněla! :D

      Vymazat
    2. Kdyby v jedné kanceláři - máme vedle sebe stoly a nemůžu si tam dát ani šanon, abych na ni neviděla "prý ji tam stíním denní světlo"! Poslední její záškodnická akce mě probrala a zařídila jsem u techniků protihlukovou 1,5m vysokou přepážku, takže na ni aspoň neuvidím ;)

      Já na krámky Manufaktury nemám to nejmenší - jsou úžasné, miluju ten na Železné kousek od Staromáku - je tam hrozně moc dřevěných hraček a nádherných rustikálních věcí do kuchyně a domácnosti, ale s tím složením mě fakt se*** =(

      CHA! Takže já to prostě testnu za nás za všechny =D no, co jsem koukala, tak zase něco podělali - až dnes ráno běžel email o prodeji limitované edice a to byl už přitom dávno vyprodaný - tolik naštvaných ohlasů jsme na jejich stránkách už dlouho nečetla =D

      Vymazat
  11. Chjo, tak místo abys nám psala, tak marníš čas s nějakou čůzou, jo? No to je od tebe teda pěkné... :D

    A s tím Lejdyboxem - odhlásila jsem se z newsletteru i z jejich stránky na FB a mám klid. Ani jsem nevěděla, že chystají na Vánočky něco spešl. Malinko mi to teď kvůli tobě hlodá v hlavě, ale odolám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Jsem vás na férovku vyměnila za takovou Kanálii frajlovitou =D

      Anni, dobřes udělala, já to měla v plánu už od léta, ale pak jsem se na to vybodla a oni najednou jako zázrakem prodloužili intervaly v mailingu, takže jsem jen jednou za měsíc něco smázla a bylo. O téhle vánočkové akci mě informovala Lucifrid, která tak může za to, že jsem si ho koupila a plus k tomu přiobjednala i Hero =D

      Vymazat
  12. Tak s kolegyněmi zas takový problém nemám, ale dokážu si představit to peklíčko. Hoď na ní bobek a nenech se vystresovat :)

    Jako poslední dobou jdu do sebe! A to kvůli tobě! Gratuluj si?! Já, zarytý odpůrce přírodní kosmetiky, jdu do toho. Chci si koupit cleansing balm od Balm Balm. Koupila jsem si Růžovou vodu od Purity Vision a taky Tea Tree olejíček (fuj, to je smrad) a snad budu i pokračovat v další bio rádoby organické kosmetice. Zrovna jsem koukala i na tu Caudalii a jako docela se mi líbí, ale cena je ouvej. Takže možná časem. Nebo k vánocům ?:)

    A na Ladybox prdím, to si radši koupím něco, co opravdu chci a potřebuju nebo něco pro vánoční dárečkování na blogu:)

    Chybělas mi, takže další články prosím :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cha! Já si říkala, co to od Tebe čtu, že jdeš do přírodna?? =D Já bych si gratulovala, kdyby bylo mým cílem převrátit všechny na přírodní víru,ale protože to tak není, tak gratuluju Tobě, jestli se Ti to povedlo a jsi s tím spokojená ;)

      Jop, jo! To je super volba na začátek. Četla jsem o něm u Lilli, Ty asi taky, že? Balm Balm mají výbornou kosmetiku, plánuju ji časem prubnout celou. zatím mám jen něco, ale ten balzám nebude vůbec špatný. Jen nezapomeň používat na nalíčenou pleť jako první a pak podruhé ošudlat ještě nějakým dalším čistidlem (co třeba taky od Balm Balm ten jejich čistící gel? byla bys můj testovací králíček ;) jinak bys na to mohla blbě dojet - já jsem někdy v létě zkoušela balzám ANtipodes a tak se mi zdálo hloupé šmudlání makeupu po tváří, že jsem ho brala až na druhé čištění a do týdne jsme měla boule až za ušima a léčila jsem se z nich ještě další měsíc =/

      Caudalie je drahé jak sviňa.. Taky momentálně přemýšlím, jestli a čím ho nahradím, až mi dojde.. V takové běžně dostupné cenové relaci se pohybují Antipodes, Trilogy, nebo třeba ten Balm Balm a Santa Verde, Ty jsou snad ještě levnější.. Nebo jukni na zkoušku na cestaprirody.cz, kde mají v sekci výprodej měsíčkové tonikum cca za kilo ;)

      Tak já se rozhodla do něj jít, nebo nejít? ach, teď nevím.. další komentář, který mi rozhodil pantofel.. Víš co, teď jsem si uvědomila, díky Tobě, že ho asi odhlásím, protože radši pesanům koupím dva vánoční box4pet za téměř stejnou cenu ;) díky

      A děkuju, moc, vy mi taky.. =)

      Vymazat
    2. Přesně, četla jsem o něm u Lili a dost mě to zaujalo :) Jako klidně bych dělala hokus pokus, ale koukala jsem se na složení jejich kokosového čističe (za cca 22USD) a je to de facto čistej kokosák. Nejsem si jistá, ale není to samé jako kokosák od Purity Vision? Já ho teď používám, než mi dojde ten od Balm Balm a docela mi ucpává póry, tak nevím, jestli zkoušet. D9ky za rady, už jsem četla něco u Caroline Hirons, takžetak nějak vím, ale nemůžu se rozhodnout po správné čistidlo po tom balmu :) Přemýšlela jsem nad čističem od Burt´s Bees (http://www.feelunique.com/p/Burts-Bees-Radiance-Facial-Cleanser-175ml) nebo nad čističem od bareMinerals (http://www.feelunique.com/p/Bare-Escentuals-bareMinerals-Purifying-Facial-Cleanser-177ml). Co myslíš? :)

      Naprosto souhlasím, radši udělat radost zvířátkům než být zklamaná z něčeho, co by sis normálně ani nekoupila (Dermacol, YR, apod.) Já ještě doteď spotřebovávám věci, co jsem dostala v SB a LB minulý rok :) Takže u mě se to minulo účinkem a radši si koupím něco jiného než krabičku, kde ani nevím, co bude :)

      Vymazat
    3. Ten Balm Balm balzám je z kokosáku? Není, koukej: Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cera Alba, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Boswellia Neglecta Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Citral, Limonene, Linalool.

      To vypadá dobře ;) to by nemělo ucpávat póry.. kokosák k tomu však tendence má - nemůžu si ho plácnout pomalu ani na tělo.. =/

      S tím gelem - těžko říct. COs mi poslala jsou samá mléka. Já mám sklon taky k ucpávání pórů a mléky se čistit nemůžu, jinak je hned zaděláno. Záleží taky na typu pleti, jestli jsi sušenka, tak teda mléko, ale dobře smýt (protože vlastně budeš mít dvě hydratační čistítka po sobě a vždycky Ti něco na pleti zůstane.. nebo jít do nějakého šetrného gelu.. např. http://www.feelunique.com/p/Burts-Bees-Sensitive-Facial-Cleanser-170g

      Vymazat
    4. Super, tak prubnu ten gel od Burt´s Bees. Díky za tip, ani jsem si ho v té změti produktů nevšimla :) Já jsem si právě nebyla jistá, jestli mléko nebo gel. Ale s mleky mám špatné zkušenosti, tak je rozhodnuto :)

      Já myslela, že myslíš tenhle čistič http://www.feelunique.com/p/Balm-Balm-Organic-Coconut-Cleanser-100ml :) Ten balzám určitě prubnu, tak dám pak vědět :) Ale kokosák je pro mě takové větší zlo. Už se těším na ten Balm Balm :)

      Vymazat
    5. No to vůbec, to je fakt jen čistý kokosák. Myslela jsem tento balzám: http://www.feelunique.com/p/Balm-Balm-Frankincense-Deep-Cleansing-Balm-100-Organic-30ml

      Tak jsem zvědavá, jak Ti to bude vyhovovat ;) To Burts Bees by snad mělo být v pohodě - koukala jsem na složení a vypadá moc dobře =)

      Vymazat
  13. Mici, to jsi teda aktivně mazala :). Opět jsi mě nalákala například na Beauty elixír :). A díky i za recenzy na Rituals, zajímalo mě to :). Jsem ráda, že jsi taky zlusila Urtekram, já jsem kvůli stále se zhoršující alergii na vlasové pokožce musela přejít z Phillipa na Laveru a z Lavery na Urtekram bez parfemace. Byla jsme z něj tak nadšená. Už mám 4. balení. A to je ten zlomový bod, Už zase mě začala svědit hlava a přidala se reakce v podobě neduhů. Já už nevím co dělat, myslela jsem si, jak to je nejšetrnější šampon a stejně mi to začne počase dělat. Je i fakt, že celkem vysušuje. Přemýšlím o koupi vlasového oleje na mytí od Hádka, ale u kořínků se mi vlasy mastí, jinak jsou normální. Včera jsem si dokonce myla hlavu šamponem ze sody a octu( návody na internetu). Je to trošku lepší. Ale, nevím už co s tím. Kdyby jsi znala lék, prozdraď mi ho prosím.
    Janie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jane a nezkoušela jsi přírodní mýdla? Protože jestli ti nevadí soda, tak by čistě přírodní mýdla bez umělých pěnidel mohla být ok, třeba nějaké čistě olivové. Já s tím teď docela experimentovala, mám na vlasy raděj něco tuhýho, psala jsem o tom tady
      http://omnia-m.blogspot.cz/2013/10/tuhacz-camping.html
      A taky bys mohla zkusit prášek shikakai
      http://denjekrasny.blogspot.cz/2011/12/raw-gaia-shikakai-hair-wash.html
      Je to trochu otrava, ale to by ti nemělo dělat fakt vůbec nic a třeba by to mohlo pomoct, kdybys tím nějaký normální šampon prostřídala.

      Vymazat
    2. Hele, Reni, já na Tvou radu zkusila to ajurvédské a teda, fakt jsme ještě neměla nikdy šampon, který by fungoval obráceně!! Místo, aby vlasy byly hned po umytí nejhezčí a pak efekt pomalu slábl, po umytí tímto mýdlem to bylo opačně: nejkrásnější vlasy byly po cca 3-4 dnech, kdy se z nich všechny ty oleje už odpařily a vlasy konečně nevypadaly mastné! =D

      Vymazat
    3. Jane, právě pro takové, jako my (i když myslím, že Ty jsi na tom asi ještě hůř =( bude článek, co jsem všechno vyzkoušela - Hadkuv olej tam byl taky ;)

      Pro začátek, jdi do něj, fakt ho doporučím. Když jsem to měla nejhorší a vlasy hnusné, pokožka svědila a plná boláčků, tenhle olej mi moc pomohl. Měla jsem verzi pro normální až suché, pokud máš mastnější, jdi do druhé verze určené přímo pro tento typ vlasů. Mně osobně stačily na regeneraci 3 ,ěsíce. Pak už mi to začalo vlasy mastit a musela jsem s tím přestat. Jo, je to umění to použít, ale když příjdeš na to, jak dávkovat a umývat, je to podstatně jednodušší, rychlejší a čistší než práškové Shikakai..

      Vymazat
    4. Mici, jsi úžasná, co bych bez tvých doporučení dělala :-) . Určitě do něj tedy půjdu :-) . Díky!!!

      Vymazat
    5. Óóó, moc děkuji, ráda jsem pomohla, snad to bude mít ten účinek =) Kdybys měla problém s aplikací, dej vědět, taky mě to ze začátku dost potrápilo =D

      Vymazat
  14. Jé to zase byla výživa od Míši, už mi to fakt chybělo, ale naprosto chápu, že práce a kolegyně v práci to je hnus. Je to zvláštní, ale snad všude i v mini kolektivu se taková duše (a většinou ženská) najde, jo i já mám "svoji" zlou kolegyni a neustále se otáčím do zadu, aby mi nevrazila do zad kudlu :-))
    Miláčku tolik mňamek jsi tu zase popsala nevím, čím začít. Ty Urtekramy jsou už na řadě, hned co nám dojdou Lavery. Prosím a co říkáš na jejich kondiše máš zkušenost, ještě bych ráda porovnala ten od nich než vrazím prachy do JMO, ale když on je fakt super, ale ta cena je hnusná :-). Na ty EDM jsi mě nalákala, a asi se teda zatím vzdám těch vysněných nedostupných JPM a půjdu do nich taky :-)...Calendulu Ti podepisuju a těším se na ni i na Bazalku moc!! To máslíčko Alverde na nožky jsem si chtěla koupit v tom malém balení ale u nás není. Myslíš, že bychom mohli někde v Práglu na něho zajít. Nebo kdybys mi ho koupila, tak máš u mě rovnou kafe :-). Papa a ať se máš moc krásně a žádná čarodějnice v práci Tě nezlobí! A kde je Matýsek???? Pusinku i jemu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ta moje na to jde fikaně - ona mně nechá v obezřetonosti hezky usnout, ukonejšit tím, že se rok nic neděje a pak to přijde zezadu, sviňa jedna!

      Tak eM, včra jsme to hloubkově testovala a poznamenávala si každý detail - mám pro Tebe dobrou a pro Tvou peněženku špatnou zprávu - jdi radsi do toho JMO, ten kondiš se sice tváří moc vodově,a le je docela hutný ap ak Tě překvapí splihlé háro.. Já mám normálně vlasy jako lev a docela drátovaté, ale po tomhle jsem i po vyfénování měla hlavi splasklou jak leklý balonek.. to by se Ti asi nelíbilo, co jsem od Tebe už četla..
      No jasně, zajdeme do DM, ale prosím, napiš si to, já si to určo nezapamatuju a už toho máme v plánu teda hafo! =D jo a napiš tam taky, ať te vytáhnu do vánočního Lushe, kdy jindy je nejvhodnější doba ho poznat, než o vánočním veselí a ty barvičky a všechyn dárečky =)
      Já Ti ho klidně koupím,a lebalíček jsem poslala už včera, takže ho tam mít nebudeš =/
      Matýsek prázdné flanděry sice miluje, ale hned by mi je rozkradl a rozkousal, takže musel být vystrčen za dveře a recenzovalo se tentokrát bez něj - snad se odurazí do dalšího článku ;) =D

      Vymazat
    2. No mám to podobné, ona taky chvíli seká latinu a pak se opije na večírku a pak to lítá...a já jsem taky typ, co se nechá uspat :-)) - toš teď nespím :-D
      Tak říkáš JMO definitivně a s konečnou platností? Dobře, tak jo, ach jo (to říká ta peněženka) hurááá říkají moje vlasy. Máš pravdu, tu placku bych nedala a když to zkrotilo i Tvoje lví vlasy, tak to je už co říct, ale šampon dobrý, že jo...
      No, uvidíme, kolik toho zase stihnem, ale dm je vlastně všude, o to někde zakopnem a tak to nespěchá, abys mi to musela posílat, neboj, Tě nebudu honit :-) Jó vánoční Lush, to bude stát za to :-))
      Tak Mates jede i po lahvích jo :-) - je skvělý, ale chápu, že takhle se nedá seriozně pracovat-blogovat, tak už se na něho těším příště :-)

      Vymazat
    3. Šampon nejlepší, ale ten kondiš je fakt překvapivě dost hutný.. Tss, ten nepohrdne naprosto ničím. Vlastně jo, těmi drahými psími hračkami. Od malička miluje tenisák, prázdné PET flašky a papírové trubky od toaleťáku a drahé hračky zůstávají schované v krabici =D
      Ježiš, já už se těším!! =D to budeou malé předVánoce ; )

      Vymazat
  15. Čauky, jak ti seděl ten konopný krém od Raw Gaia? Mě zrovna včera přišlo malý 15ml balení...hojilo to nebo to bylo vyloženě jenom na promazání?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahooj, mně Raw Gaia jen promazávala. bohužel mi ty jejich krémy nic nedělaly. Ale konopný olej na mou pleť vůbec nezabírá, takže bych to zas nebrala jako stěžejní info.. Na mě totiž nefunguje ani pravá konopná domácí mast

      Vymazat
  16. S Caudalie jsi nalákala. Asi prubnu, zvlášť když jí lze sehnat na Parfums.
    Jinak hodně mé pleti pomohl Oříšek Inků Primavera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A za kolik to tam mají? Když jsem to sháněla na jaře, tak tam měli od Caudalie všechno možné, ale elixir ne.. a v cizině si kupodivu drží pořád stejnou cenu, nikdy ji nesníží ani v rámci slev..

      Vymazat
    2. 30 ml za 279,- a 100 ml za 839,-
      http://www.parfums.cz/caudalie/eau-de-beaute-zkraslujici-elixir-pro-zarivy-vzhled-pleti/

      Vymazat
    3. Díky moc za tip. Sice měě trochu dožral, protože já ji kupovala předraženou z feelunique, šetřila si ji jako lahůdku do porodnice, kde jsem pak zjistila, že mi nefunguje pumpička =D Tak si když tak někdy příště udělám radost na parfums. Tam by se dala pumpička aspoň reklamovat =)

      Vymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...