pátek 25. října 2013

Týdenní bilance/Rovnovážení | Týden V.


Dost bylo tlachání, rovnou se koukneme na nejnovější události, restaurační zařízení (ke Slepé kočičce nejen na palačinku, ale i na víno!), jednu studijní aplikaci, na které si poslední dobou dost ujíždím a vůbec vše, Vánoce v Lush a jejich neodolatelné limitky, nad kterými stále slintám, nebo co jsem pořídila na Interbeauty (protože jinak mě to tam jako ne-nehtařku moc neokozlilo), zkrátka na vše, co se za poslední týden událo.. Na závěr malinko naťuknu německou přírodku Primavera a jak jsme si s několika blogerkami v rámci dámské jízdy vyzkoušely lázeňský pobyt v Poděbradech, na což pak později vyjde i samostatný článek ;)
 
Zase jsem si potvrdila, že nejhůř jde napsat první článek. Pak už se vám slova sypou sama a můžete to klidně brát jako terapii, protože mě to neskutečně uklidňuje. A víte, co mě ještě uklidňuje?
 
 
 
PODZIM
 
 
 
Už jsem se dostala do fáze, kdy se hormony uklidnily, snad i vyrovnaly a organismus se začal připravovat na zimu. A mně už je zase při pohledu z okna krásně..
 
 
 
Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem - DUOLINGO
 
 
 
Jedná se o online aplikaci výuky cizího jazyka Duolingo, do které se můžete zalogovat pomocí fejsbůkového přihlášení - uživatelsky tedy docela příjemné, bez jakýchkoli zdlouhavých formulářů k vyplňování. Ve velice jednoduchém nastavení si zvolíte, jaký jazyk chcete procvičovat, na jaké jste vstupní úrovni (pro pokročilejší je připraven porovnávací test) a zda chcete využít i mikrofon k nácviku výslovnosti. Základní platforma je v jednom z mezinárodních jazyků, který si zvolíte, já jsem šla do angličtiny.
 
Nácvik přes počítačové aplikace mi vždycky připadal jako takové občůrávání učení - naučila jsem se tak nazpaměť testy do autoškoly, tak vím, o  čem mluvím. Jakmile mě začne zkoušet počítač, přepínám na herní mód a vše mi leze do hlavy rychleji. Sice chvilku trvá, než se se systémem sžijete, ale věřte, že to není nic složitého a že mi za týden dost rozšířil slovní zásobu, naučil mě mrskat časování sloves i ze spaní a já pak na fránině perlila. Nechci tu popisovat celý systém, chce to vyzkoušet. Jen vězte, že to má naprosto parádní a bezchybnou synchronizaci s aplikací na telefon, takže můžete trénovat i po cestě do práce, nebo při čekání na autobus ;).
 
A takhle vypadá můj profil. Čím víc toho máte nastudováno, tím musíte rolovat víc a víc a víc..
 
Jako třešničku si tam můžete přidat okruh studijních přátel, se kterými si pak můžete porovnávat výsledky, nebo konzultovat nějaké jazykovědné zapeklitosti. Za tuhle závislost může - a klidně to prásknu naplno - HaLucie!! Luci, moc díky, chytlo mě to tak, že jsem tím nakazila i spolužáky a lektorku u mě v jazykovce! ;)
 
 
 
Baby LUSH LUSH!
 
Jako původně jsem si myslela, že na něj taky bude nějaká sleva v rámci narozeninového víkendu v Palladiu, ale prd velebnosti.. Když on Jungle tak nádherně voní. A je fajn na jemné vlasy, protože je lehounký jak pírko. Jen se musí dobře vymýt.
Začalo to nevinně. Nostalgicky jsem si posteskla nad nádhernou a roztodivnou vůní tuhého kondicionéru Jungle a prostě jsem věděla, že ho musím mít. Ale šla jsem na to od lesa a vyslala jsem tam nákupům rezistentní osobu, jinak bych těžce zplakala nad vejdělkem, doslova. Prostředník mi však chtěl udělat radost a nabral nejen Lushí noviny, ale jejich nový vánoční katalog. Kurňa!!
 
Takže se tu o něj s vámi škodolibě podělím, abych v tom nebyla sama. Ne-milovníci Vánoc asi zůstanou ledově klidní, ale ti, kterým se srdíčko otřásá v rytmu vánočních koled už od srpna, budou v extázi. Abyste věděly, že nejsem zase taková mrcha, tak vám sem dám jen fotku dvoustrany s vánočními limitkami =P.
 
 
 
Po čem teda mé srdce, chuťové i čichové buňky a pleť přímo prahnou? Jako každý rok se asi nechám zlákat oběma svátečními čistícími roládami (ač je pak většinou za půl roku nedotčené vyhazuju, ale tentokrát tu máme Blogsale, že? ;). Let The Good Times Roll je neuvěřitelně voňavá kukuřičná tužší pasta vonící po sladkém popkornu. Obsahuje v sobě malá zrníčka, nazvala bych to tedy spíše peelingem. Ty já sice nepoužívám (mechanické), ale bohužel v téhle vůni ještě nic jiného nedělají =(. To Brusinková štola už je upotřebitelnější - je jemňounká, zrníčka tvoří rozemleté mandle, takže žádná drsárna a pleť krásně hydratuje. Navíc, já jsem na chlast, takže lákadlo v podobě brandy ve složení mě naprosto dostalo. Konzistencí i účinky je hodně podobná jejich čistící klasice Angels on Bare Skin, jen líp voní.
 
Naprosto mě dostala jejich limitka čerstvých masek - vánoční maska Rudolph. Tu třešinku z fotky byste v kelímku měly dostat taky, je totiž uvedena i ve složení! Měla by pleť vyživovat a pečovat o ni a v případech omrzlin některých částí obličeje (což je v našem podnebném pásu zcela standardní, že) i uklidňovat a poskytnout sváteční útěchu.
 
 
 
A aby toho nebylo málo, pokud některé z vás nechává Lushí kosmetika chladnými, najdou se tu lákadla i pro vás - pokračují v balení dárků do šátků a po letní limitce od Vivienne Westwood nastupují vánoční motivy - ten s cesmínami a s Rudolfem musím mít. A abych si to nějak ospravedlnila, zabalím do nich někomu z rodiny dárečky.
 
 
 
INTERBEAUTY
 
Musc Silver - citrusová svěží vůně; Délice D´Arabie - lehce těžší kořeněná
 
Tak na tomto veletrhu jsem byla poprvé. Já nevím proč, ale obecný název mě přiměl očekávat stánky podobného typu jako byly na World of Beauty & Spa, proto jsem byla tunou laků, pecí, gelů a různých jiných udělátek na péči o nehty nemile překvapena. No jasně, že si dělám manikúru a že si lakuju nehty, ale že bych si domů kupovala vlastní pec, holdovala umělotinám, blýskavým ozdobám, nebo jen nekonečně dlouhým drápům, to se opravdu říct nedá. Tak vás asi ani nebude překvapovat, když jsem Lucifrid (děkuji za poskytnutí lístku od Páji i přemilého doprovodu ;)) vmanévrovala k prvnímu baru (jo, tak proto to tu s těma nádherama vydrží - oni jsou všichni vožralí!!) a rozjela veletrh docela silnou Pinacoladou.
 
Hned mi ty barvy rázem přišly o něco veselejší a už jsem se módním nehtovým výstřelkům ani nebránila. Po druhém koktejlu jsem už zgrýňala po stánku, kde by mi taky upravily drápky jak se sluší a patří na nehtový veletrh. Sice by se tam našly i kosmetické stánky, ale nebylo o co stát. theBalm měli hrozně předražené zboží a veletržní sleva skýtala plnou cenu v jejich e-shopu (tedy stále asi o 1/3 vyšší než na Feelunique). Salvus mě opravdu nezajímá a na těchto stránkách se o něm na 99 % nikdy nedočtete. Na stánku ArtDeca byly zase klasické arogantní čůzy, které vás odradily hned poté, co jste hrdinsky překously jejich přehnané ceny.
 
A konečně, co mě kromě společnosti zlaté Lucikrásky potěšilo - našla jsem tam opět stánek s olejovými arabskými parfémy KASHKA!! Jéé, už jsem se vůbec nežinýrovala a povzbuzena alkoholem, zatáhla jsme Luci za křídlo a už ji táhla k voňavému stánku. Sice byl maličkatý, za to plný ochotných a opravdu vševědoucích prodavaček a po vyslovení mého milovaného typu vůně Sandra (koupený na zářijovém veletrhu), začaly vyndávat lahvičky na pultík s pro mě nejvhodnějším obsahem. Fakt se nesekly ani jednou. Dokonce i Luci byla příjemně překvapená a nakonec jsme odcházely s kupou vzorků a s 5 parfémky v taštičkách. Zatím vám řeknu jen jediné - Sandra od výrobce Al Rehab vydrží opravdu 24 hodin v kuse jak přibitá, kdežto všechny 3 nové vůně od El Nabil jsou jemnější a vydrží tak 6 hodin, pak musím znovu přetřít. A znovu pro ty, které se bojí arabských vůní - mají všechny možné, na zkoušku doporučuji citrusovou Musc Silver od El Nabil, která voní jako jedna letní limitka od Diora z roku 2000 (všechny si hned vybavily, že? =D).
 
 
 
Že se v PALAČINKÁRNĚ nemůžete i velmi dobře opít??
 
 
 
U Slepé kočičky už jsem jednou byla, ale je to dávno a vůbec si to nepamatuju (mám dojem, že nějaké rande, což vysvětluje mé zatmění, že si nedokážu vzpomenout ani na jídlo ani na pití). Tato hospůdka vypadá spíš jak milá francouzská útulná kavárnička. Výzdoba je fakt rozkošná a hned se vám do ní líp poleze a hůř bude odcházet. Navíc, jakoukoli vaši konzumaci, ať tuhou, nebo jen tekutou stravu, vám budou dokreslovat tóny francouzských šlágrů. Prostě krása - všechny mé buňky plesaly. Koho by to zajímalo, přízemí nekuřácké, suterének kuřácký. Jo a ceny za lidovku!
 
Palačinek mají miliony na všechny možné způsoby (slané, sladké, mimo ně i různé bezmasé i masité pokrmy, salátky atd..). Pokud vaše mlsné jazýčky překročí rámec standardní nabídky, vůbec jim nevadí upravit  pochutinu k obrazu vašemu. Já jsem si tak dala celozrnnou palačinku s kozím sýrem, hruškami, vlašskými ořechy a medem, Luci si zas nechala na nějakou sladkou a nádherně vonící palačinku kydnout navíc ještě kopeček zmrzky. Jo a víno tam mají naprosto skvělé - červeným vinařkám doporučuji jejich Merlot.
 
 
 
 
Oslavujeme SVÁTEK
 
 
Nevím už, jestli jsem to tady na sebe práskla, nebo nepráskla, ale myslím, že už mě tak několik lidí stejně oslovuje v komentech, takže je to jedno.. V sobotu jsem měla svátek. A je to venku. Kvůli dámské jízdě, kterou vám trochu naťuknu v následujícím bloku, jsme ho s O. slavili už v pátek. O. pořád nevěděl, co vymyslet, až jsem to nakonec rozčísla a slavilo se podle mého..
 
Skončili jsme v kině. Já vím, že je to na rande asi klišé, ale my spolu normálně do kina nechodíme. Takže to byl fakt svátek. Jako dva puberťáci jsme byli. Já navíc ještě notně posilněná alkoholem, protože jsem v nohách měla už dva koktejly z Interbeauty a půl litránek Merlotku v Kočičce. Pořád jsem chtěla na nějakou klasickou blbárnu (romantickou komedii), ale nabídka mě fakt neuspokojila, čímž jsem nakonec zvolila film pro oba naprosto okouzlující - Plán útěku. Uff!! Miluju akční filmy se Stallonem a Schwarzeneggerem! Milovnicím podobného žánru rozhodně film doporučuju!! Až na úvod a konec připomínající Kriminálku Las Vegas, se jim film povedl stejně kvalitní, jako jsou staré akční klasiky, na kterých jsem vyrůstala (Tango a Cash, Soudce Dredd, Rocky, Demolition Man, Terminator, Conanovky apod.).
 
 
 
Po návratu domů mě čekalo milé překvapení v podobě tohoto podzimního skvostu, po kterém už fakt nemůžu říct, že kytky nedostávám! =D Poté, co jsem narozky nechala být "že se nechám překvapit" a ono pak největším překvapením bylo, že žádné nebylo, tak se tento svátek vyvinul v několikadenní oslavování a spoustu krásných zážitků s kupou bezva lidí, o tom hned dál..
 
 
 
Sex ve městě po česku aneb Dámská jízda do Poděbrad
 
Tyhle vzorky Primaveří kosmetiky jsem vyfásla ještě po ošetření jako bonus - pytlíčky obsahují Zklidňující heřmánkový krém s Brutnákem a miniaturka je fluid pro mastnou pleť
 
Druhá část slavení svátku, prostě se mi to krásně sešlo =). Na dámskou jízdu bude samostatný článek. Ne, že bych se chtěla chlubit tou šílenou kocovinou na x řádků, ale předcházelo ji půldenní rozmazlování  v relaxační části hotelu Golfi, kde jsem podstoupila rozmazlující ošetření německou přírodní kosmetikou Primavera a následně hodinovou masáž celého těla horkým olejem a lávovými kameny a to už za nějaké rozvedení stojí. Kosmetika byla fantastická (dokonce bych řekla, že asi 100x účinnější a s viditelnějšími výsledky než od Báby Kořenářky!) a masáž si asi příště nechám klidně ujít (chybí mi tam ten haló efekt v podobě nějaké nezapomenutelného bonusu, ze kterého si sednete na zadek - třeba čokoláda, bylinky, napařování, med, nějaká maska, nebo tělový peeling - tohle prostě bylo jen funkční masírování a navíc mi tam furt  někdo cizí lezl, takže klika, že nejsme lekavá a navíc stydlivá). Mimo jiné jsme v hotelu rovnou využily možnosti přenocování a večer se vyřádily v barech na kolonádě.
 
A teď, proč ta asociace se Sexem ve městě - byly jsme tam ve čtyřech (Klárku a Lucikrásku už určitě znáte a Denisa z Greenwave nám právě zajistila to úžasné Prímaverácké ošetření) a jedly, pily, hodovaly, posléze tančily, smály se, odreagovávaly.. K takovémuto babinci jsem se nikdy nedostala a upřímně, už z povahy celého víkendu jsem ráda, že jsem to nezažila v 18ti na střední, ale že jsem to mohla plně vychutnat (hotel, pití, restaurace, kúry) teď, kdy to už docením. Jsem asi oficiálně už stará škeble, haha =D
 
 
 
Nečekaný poslední DAR
 
 
 
Návrat z lázeňského víkendu byl natolik drastický, že si to vyžádalo ještě pondělní dovolenou z práce. Nu což, aspoň jsem se konečně ujala kouzelné proměny mé osoby z ušmudlaného abstinujícího alkoholika v domácí načančanou puťku (to trochu přeháním, ale manikúru jsem zvládla!). Jaké na mě čekalo překvápko následující den, když jsem otevřela bez jakéhokoli tušení balíček od eM a tam bylo tohle.. Takže tímto upřímně přede všemi příznávám, že je eM jedna z nejzlatějších a nejúžasnějších holek, které znám!! Díky zlatí, hrozně moc mě to potěšilo a vrátilo zase zpět mezi lidi ;)

Jinak, jsem obrovská milovnice černého čaje s bergamotem. Udělala jsem xy průzkumů na mého oblíbence a nakonec to z těch běžně dostupných vyhrál AHMAD. bohužel mi však milá eM dost rozhodila sandál jejím ochutnávkovým svátečním pytlíčkem sypaného bergamoťáku - rozdíl je poznat na první lok: čaj je jemný a hedvábný s výrazným, ale nepřehaným aroma bergamotu a na jazyku po něm nezůstává žádná trpkost. Těžko se mi bude vracet k pytlíkovanému. Asi budu muset udělat zásoby.


*


Táák, tímto dělám obrovskou tečku za posledními dvěma týdny a teď se pěkně vrátíme zase zpátky ke kosmetice. A protože evidentně nejsem schopna dosáhnout životního naplnění bez nějaké řádu, v následujících článcích se dozvíte něco o zklidňující masce 7 bylin od Ilcsi, rozšířím o xy produktů za poslední 3 měsíce rubriku Spotřebováno a kouknem se na zoubek sprchovému krému od Bomb Cosmetics.



 Co chystáte na víkend? Nebo máte něco jiného na srdci?



P.S.: Kdybyste nevěděly, co dělat v neděli, pojeďte do Chuchle na koníčky na 93. Cenu prezidenta republiky (začínáme ve 12 hod) ;)
 

17 komentářů:

  1. Tvl, ty škeble! A co mam řikat já? :DD

    Kurňa do toho Lushe budu muset jít mrknout :D.

    Jo, ten Interbeauty mi dal. Doteď vzpomínám na ten Sex On The Beach, lepší sem nikdy neměla, budu teď pátrat po té vodce Tovaryšč. A Kashka mě teda dostala :).

    Jak jsem říkala, devadesátky, to je moje. Tudíž, ano, Rockyho, Demolition Mana a další si dám s chutí kdykoliv a na Escape se budu muset mrknout :).

    A ano, taky jsem si připadala jako v Sexu ve městě a taky jsem nikdy nic tak super nezažila :).

    Ty jo, nebyt o vikendu u nasich (volit musim), tak jedu na konicky taky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, to je pravda, pardon, tak ty bude vrchní škeble! =D Luci, rezervuju si termín - do toho Lushi bych chtěla moc jít s Tebou ;) škoda, že jsme prošvihly včerejší halloweenskou maškarní, vsadím se, že bychom se na kostýmech vyřádily a pak bychom vyhrály balíček strašidelných limitek ;) =D

      No vidíš, Kashka Tě dostala a nejsi sama, jak jsme zjistily, že? ;) no, však neboj, nám to vyjde - půlka listopadu to jistí!

      Vymazat
  2. Lush me naštěstí neláká, ale za to do kocicky chodím rada!
    A aplikaci uz mam v iPadu a děsně se těším, az ji otevru:-)
    Dík za tip!

    Jsem rada, ze sis na IB našla svoje:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pájo, tak schválně. Od komentáře uplynul už nějaký ten pátek, takže.. jak to vypadá s aplikací? už jsi zkoušela? ;) a jaký sis dala jazyk?

      Vymazat
    2. Já v kočičce nebyla od dob studentských let, musím to napravit!

      Vymazat
    3. ;) jo a doporučuju toho Merlota! =D

      Vymazat
  3. Supéééér, já myslela, že Tě z té Ahmádí závislosti nedostanu :-). Zlatíčko, čekej k vánocům plnou pikslu tohoto čaje - já ho miluju taky!!! A značku Ti neprozradím, aby sis ho nekoupila !-))), jsem moc ráda, že jsem Ti udělala takovou radost, že jsi to zahrnula do své bilance mezi takové trháky jako je Sylvester a Arnold a Poděbrady!!!!
    No a ten vánoční Lush, ono asi je to tím, že jsem v tom jejich obchodě nebyla, že mě to neláká, ale vidět a očmuchat ty vůně na živo tak asi mě chytne vánoční nálada okamžitě a proč nedopřát vánoce i pleti, ne? :-D Dost mě mrzí, že Tě na IB otrávily u Artdeca já si tu značku pomalu ale jistě zamilovávám, ale je fakt že prodavačky a už jsme to nejednou řešily, dokáží člověk otrávit dokonale (proto Artdeco nakupuju na eshopu hihi) no nebo v tom našem "zlatém" Douglasu, škoda, to by bylo asi tak jediné, co by mě tam zaujalo - jó a ty parfémky, ty bych si konečně taky už nějaké vybrala, tak příště na jaře :-), no a nějaký ten láček bych asi taky koupila, ale jak to tak čtu, nabídka Beauty a Spa byla lepší stonásobně :-)))...Tak si užij krásný víkend Zlatínko ať už kosmeticky s pařbou nebo bez!!!! Papá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty pokušitelko, tak Tys to dokonce i plánovala!! =D No, už mi zbylo akorát na jeden šálek a ruce bych doma přerazila každému, kdo by mi těch pár posledních drobečků vyhodil =D

      No, IB - je mi naprosto fuk, že prodavačky se tam chovaly jako důry, když mají kosmetiku dobrou - zamilovala jsem se do těch jejich stínů v tužtičce - jsou krásně pigmentované, vydrží snad i hromobití a do toho mají nádherné odstíny v nabídce! Jen je to teda kurňa pěkne drahé! ale třeba se budou jednou prodávat v nějaké akci, stejně jako te´d tu jejich bázi cpou do každé slevové akce na netu ;)

      Vymazat
  4. Cháchááá!!! Rádo se stalo! :) Pobavil mě ten obrázek, kde č. 1 na leaderboard je... kdo??? :D Já už jsem tím nakazila taky fůru lidí, jen když se teď přidá někdo novej, už si s ním moc nezasoutěžím, leda by to rozjel s takovou vervou jako Ty! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je fakt, že docela zaostávám a pokaždé, když se mi automaticky načte na domovské stránce v práci (pšššt =)) Duolingo, tak se koukám, jak jsi zase postoupila! No, jás e do toho zase pustíma pocčkej, zajíci!! =D jen mně teda fakt zabrzdila jedna věc, vlastně dvě. To pochopení (spíš nepochopení) výkladu významu a užití některý prazvláštních specifických slvoes, které při přirovnání do angličtiny pak v češtině už vůbec nedávají smysl. A druhá věc - ač jsme si hrála s nastevním aplikace sebevíc, vždy, když si na mobilu nastavím no speaker a no microphone, stejně to po mně v každé lekci chce aspoň 2-3 otázky přepsané z diktátu a to fakt bez zvuku v tramvaji nedávám =(

      A joo, nechala jsem tě tam na prvenství zcela schválně, aby všem bylo jasný, co za a hlavně KDO!!! za mou prokrastinací stojí =D =D

      Vymazat
  5. Och, s tím Lushem jsi mi teda udělala velké chutě. Asi se tam půjdu mrknout, až budu v Pze :) A U Slepé kočičky to musí vypadat a chutnat parádně, já osobně mám nejradši palačinky naslano :) A jsem ráda, že nejsem jediná, která má ráda Arnieho a Sylvestra :D

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda nejsi. Sice nevím, jestli, kdybych na nich nevyrůstala, by se mi i te´d tak líbili, kluci jedni ušatí, ale věřím, že jo!! =D
      S tím Lushem - pořád přemýšlím, jestli tam jít a koupit to u nás, nebo si to koupit z aj eshopu.. Sice se říká, že kamennou prodejnu kvůlu vůni a očuchávání a zkoušení ničím nenahradíš, ale na aj shopu mají velké plus navíc v podobě bonusu, který Ti přijde - nejen hezké balení plné barevných bramborových žížal, které hrozně ráda rozpouštím v umývadle, nebo posílám dál, ale taky docela dost vzorečků, které nejsou jako u nás - kus mýdla - ale vzorky masek, krémů, balzámů, šamponu a atd.. navíc Ti tam přibalí aktuální číslo jejich novin, které tady většinou není k sehnání.. těžké rozhodování.. =/

      Vymazat
    2. Aha, tak to jsem nevěděla. Já jsem měla zálusk na Grease Lightning, ale už ho hodně dlouho nemají. Ty roládky mě tak trošku lákají, ale bojím se, že je nestihnu upotřebit, protože bych teď ráda najela na nový způsob čištění obličeje. A tak trošku jsem se nechala inspirovat Tebou, resp. chci objednat výrobky, o kterých jsem četla tady :) Ale je fakt, že když jsem byla v Lushi ve Vídni, tak jsem tam nemohla být dýl jak pět minut. Dost mi vadilo to intenzivní míchání všech vůní dohromady. Takže já bych volila spíš ten eshop ;)

      Vymazat
    3. A na co konkrétně ses nechala zlákat? =) Grease Lightning to je ten tea tree gel na pupínky? Jestli ano, tak ten jsem měla a je pravda, že je to jeden z mála gelů, kterého je v balení tolik a za tak "malou" cenu. Normálně seženeš v podstatě jen s elhkou obměnou stejně složené preparáty za nehorázně předražené ceny, viz Origins Spot Treatments, mám dojem v srpnových oblíbencích..
      Ty Lushí rolády - pokud budeš používat 2x denně, nemusíš se bát, že bys nezvládla spotřebovat. ALe opravdu to neodlíčí, takže bych radši doporučovala až na druhé číštění a to první důkladně, ať se Ti pleť nezačně zanášet. Už kvůli těm jejich vůním - radši tam skákni a očichej aspoň ty roládky naživo - vím, jaké to je, když Ti něco nevoní a pak nemilosrdně letí do koše, nebo o dům dál ;)

      Vymazat
  6. Na tie arabske parfemy si ma vazne nalakala. Zvlast teraz, ked ide zima, mam nejaku zvlasne silnu tuzbu po novych parfemoch, skusit uplne nieco nove, ine, hrejive a hlavne take, co aj vydrzi. Som prekvapena, ze na Slovensko maju postovne zdarma nad 1900 Kc :O Co je teda dost priaznive. Musim povedat, ze ta Sandra sa mi teda vazne tiez pozdava a ta citrusova Musc Silver, to by sa mi mohlo pacit.
    Aj ty testujes bylinkovu mastu z Ilcsi? Tak to som zvedava na tvoje dojmy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A este som zabudla. Super tip na tu aplikaciu, to sa mi zide. Diky!

      Vymazat
    2. Joo, tu bylinkovou mam od začátku, ale nic jsem na ni nepsala, protože nemám ráda její vůni =D názor už mám ucelený, jen se mi nechce pro oživení dojmů dávat ten smrádek zase na ksichtík =)

      S těmi vůněmi to mám tuto zimu naprosto stejné - už jsem konečně chtělo něco originálního, nezvyklého, něco, co se bude vymykat normálnu, který běžně čichám na ulicích =) na to jsou tyhle parfémy skvělé! Ty, co jsem zde jmenovala jsou všechny maixlmáně přizpůsobené evropskému trhu - nejsou těžké, zemité, puchlivé, prostě odlehčené verze. Musc Silver je taková nejevropštější vůně a vůbec bys netipla, že je to arabský parfém. Ta D´aribien je nejarabštější, ale přitom je jemná, voňavá a nečpí (mám ji zařazenou jako sebevědomou vůni, kterou si dávám k určitému oblečení - šatům , sukním), nebo do divadla. Sandra jeuniverzální stálice a můžu ji používat i o víkednu k tepláků, kdy z ní udělám přirozenou jemnou sladkou vůni (jako když se rochňáš hodinu ve voňavé koupeli =), nebo do práce, do kina.. nejdýl vydrží. Vůbec bych spíš doporučila na výdrž Al Rehabem, zdají se mi kvalitnější, než El Nabil..

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...