čtvrtek 30. května 2013

Přírodní zázrak: pleť vyléčí na počkání | Biofáze Nobilis Tilia

 Víte jak vypadá zmršená pleť? Představte si krupičku z ucpaných pórů na tvářích a na čele. Kde není krupička, tam se tvoří rovnou podkožní bouličky, někdy tak blízko u sebe, že vytvoří jednu velkou bouli. Do toho ráno nestačíte počítat, kolik zas těch malých zanícených sviňáků přibylo od večera. Že jsem na vás najela fakt nechutně? No, jo, najela, ale kdo nezažil, nepochopí. Takhle jsem totiž většinu času vypadala a každý den se cítila já ještě zhruba před týdnem. A dneska tomu tak už není, chcete vědět proč? Mrkněte níž na jeden kosmetický zázrak.. Pokud nemáte čas číst podrobnosti, přeskočte následující 3 odstavce k „Biofáze je...” ;)

Zdá se vám tento zázrak moc rychlý? No, tak neříkám, že mám po týdnu pleť jako modelka, ale už to, že se nemusím tolik malovat a korektorem už zaťupávám jen cca 5 flíčků, je pro mě nebe a dudy. Je možné, že to nebude na někoho tak rychle účinkovat. Tak špatnou pleť jsem neměla vždycky. Rozhasila jsem si ji až testováním všemožných asijských BB (joo, to byly časy, kdy jsme se se Skinem79, Cho Bo Yangem a  Lioele ještě kamarádili). Následovalo „léčení” testováním všemožné přírodní kosmetiky a až teď jsem na to přišla. Takže u někoho, kdo trpí na akné, bude pleť reagovat jinak, pomaleji.

A jak to všechno začalo.. Naprostou náhodou jsem se dotala ke kosmetičce, která pracuje pouze s přírodní a nejlépe jen tou lokální kosmetikou. Má certifikaci na Nobilis Tilia, jako jediná z ČR pracuje s jednou maďarskou přírodní kosmetikou (to ještě vypátrám, na to už nezbyl čas) a ve svém krámečku prodává třeba Bachovy esence, nebo minerální make-upy. Co mě však fakt hrozně mrzí tak je, že nemá ráda publicitu, nechce, aby se o ní nikde psalo a své zákaznice si vybírá. Proto vám sem nemůžu dát ani doporučení, natož kontakt =/ Tak se vám to pokusím shrnout já..

Zásadito-minerální sůl do koupele MeineBase (Jantschura)
Po dlouhém zkoumání mé pleti a poslouchání litanií o mém zdravotním stavu (fakt! a ještě si to všechno psala do karty!!) se pustila do díla. Seznámila jsem se velice detailně s ultrazvukovou špachtlí (rozhodně víc, než bych chtěla) a zjistila, že ani tento zázrak s ucpanými póry a boulemi prostě nehne, jen to občas zabolelo, že bych radši ležela u zubaře, než tam. Pak následovala kosmetická klasika - masáž (meruňkovým olejem), maska (přes oči litá hydratační maska s mořskými minerály - docela zvláštní pocit) a ošetření šípkovým krémem (já tu vůni miluju!!). Odcházela jsem po 3,5 hodinách, zcela blažená, uvolněná a s taštičkou - 3 lahvičkami Biofáze a půlkilovkou zásadité soli do koupele MeineBase od Jentschury (je určena k vnitřní detoxikaci organismu: jater, ledvin..., ale o té až v jiném článku, bo je toho tady až až =D).

Biofáze je speciální bylinkové sérum s detoxikačními a léčivými účinky podle zvoleného druhu séra. Když jsem koukala na oficiální stránky Nobilis Tilia, věřte mi, že bych si bez porady s kometičkou opravdu nedokázala vybrat. Určila mi přesný postup a druhy, které moje pleť potřebuje. Co jsem však koukala na stránky Nobilis, mají tam i poradnu, není tedy nemožné, dostat se k doporučení osobní péče tam.

Biofáze na míru: séra Geranium, Tymián a Šalvěj.
Prý bývá obvyklá kombinace 4 sér, ale já mám jen tři - na zkoušku, zda to bude mít požadované účinky. Základ je však vždy stejný - sérum Geranium a sérum Tymián. U aplikace Biofáze je velice důležité její pořadí a délka účinkování. Sérum aplikujeme na odlíčenou, vyčištěnou a pleťovou vodou nebo tonikem ošetřenou pleť. Dávkování je 10 kapek.
  1. Vždy je třeba začít s Geraniem. To vám pleť prohřeje a nastartuje enzymy v pokožce k práci. Sérum Geranium má antioxidační a regenerační účinky a zároveň i stimuluje podkožní vazivo. 
  2. Následuje Tymiánové sérum. To vám pleť okamžitě zchladí. Pokud jste si někdy hráli s babiččinou Alpou a pak si omylem prohrábli očka, pak dávejte pozor, aby se vaše zkušenosti z dětství neopakovaly. Tohle je totiž fakt síla. Mimo mentolový mrazivý odér také čistí a osvěžuje.
  3. Nyní se dostáváme už k volitelným sérům. Na pleť jsme zvolily Šalvěj. Ta je určená speciálně na pleť trpící akné, na poruchy pigmentace (i flíčky po akné), nebo na tukové usazeniny (výše zmiňovaná krupička - ucpané póry). Já jsem nyní u konce, ale je možné pokračovat dál. A je taky s největší pravděpodobností možné, že po další návštěvě kosmetičky nějaké to sérum i přidáme.
Všechna séra moc příjemně voní, není to takový klasický bylinkový puch, ale opravdu příjemná vůně. Je bezdpomínečně nutné dodržet lhůty aplikace. Každé sérum musí zůstat na pleti nejméně 10 minut, aby se stihnul nastartovat jeho účinný proces. Proto bacha na to, když jdete spát fakt dorvaní, protože vás čeká minimálně dalších 20 minut čekání  při aplikaci noční péče =). Ošetřovací kúra Biofází by měla trvat 3 měsíce. Pokud vynecháte nějaký večer, je možné dohnat to následující ráno, vynechat zcela byste však neměli. Pokud nemáte pleť extrémně vysušenou, měla by vám stačit pouze aplikace sér. V opačném případě nechte 10 minut působit i poslední sérum a pak natřete pleť vaším běžným nočním hydratačním krémem.

Všechna séra mají stejnou konzistenci - tekutá poloprůsvitno-bílá tekutina. Rozhodně není mastná.
A teď ty slibované účinky. Byla jsem varovaná, že účinky Biofáze jsou natolik detoxikační, že se mi průvodní projevy léčby nemusí pozdávat. Jednoduše řečeno, když se začnu obsypávat dvakrát tolik, mám snížit dávkování, nebo na čas vynechat, což mi zase logicky nezapadalo do léčebného procesu. Naštěstí jsem zatím nemusela ani jedno. Séra používám přesně týden. Dnes mám na obličeji maximálně tak 5 neaktivních pupínků, které se pomalu, ale jistě léčí. Jsou ještě z dob „před kosmetičkou” =). Krupička mi z tváří zmizela, zbyly jen ty nejúpornější pupínky, kterých se však zbavuju mechanicky. Další se už nedělají. Na čele už mám dokonce krásně čistou plochu, kde je zcela zdravá a normální pleť. Navíc, pleť jakoby září. Znáte výraz „mdlá” pleť? Tak přesně tohle vám ji pomůže oživit. Jsem nadšená, dokonce mi i Benefit lady v Sephoře, ke které chodím na obočí a zná mé lapálie s hledáním „neškodných” krémů, chválila pleť, a to několikrát (kdyby to bylo jednou, svedu to na slušnost).

A trocho toho oficiálního počteníčka pro náročné..
Mé nadšení nezná mezí, takže jsem hned volala kosmetičce a objednala se na první volný termín v půlce června. Bylo to mé první políbení od Nobilisu, ale pokud jim všechno tak funguje, jako Biofáze, jdu do toho a končím s hledáním vhodné pleťovky. To kecám, ještě mám na zkoušení naobjednanou a nakoupenou Trilogy, Antipodes a Elemis, ale Nobilis bude asi mou stálicí přinejmenším na noční péči. (Edit: už mám nakoupeno a testuju. V dalším článku vám přiblížím čistící gel Salt a Tymiánový tonizační gel ;))

A teď to nejlepší na závěr. Víte, kolik to stojí? Základní séra 273,- za lahvičku o objemu 50 ml. Šalvěj pak byla o cca o 20,- levnější. Při doporučeném dávkování by měla 50ml lahvička vydržet zhruba na ty tři měsíce. 

Znáte Biofázi? Zkoušeli jste ji?

59 komentářů:

  1. A sakra, už jsem na to koukala. Boule a ucpané póry jsem zase ted měla a nevěděla si rady, od včerejška se to ale zlepšilo a mám útlum, u mě to asi dělají hormony, ale když se zas objeví na déle než týden, půjdu do toho. Čekala jsme trojnásobnou cenu, tak už nemám výmluvu. Díky za vyčerpávající článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta cena mě taky uzemnila. Nestihla jsem si ani začít myslet něco o těch "proradných o peníze zákazníky stahujících" kosmetičkách, a už na mě vybalila cenu a mně spadla brada. Ty boule jsou fakt problém a mně se čas od času s normální noční péčí udělaly (Magnolie noční krém Korres). Teď už se to všechno krásně hojí.

      A to mě ještě varovala, že si na účinky počkám dlouho, že je to příroda, ně nějaký chemický driják =)

      Vymazat
  2. Achjo, další super tipy!Na biofázi už jsem koukala a jsem zase o kousek blíž ke koupi. Jinak jaká škoda, že nemůžes říci více o kosmetičce, strašně dlouho sháním nějakou šikovnou, která pracuje s kvalitní přírodní kosmetikou..aspoň naznačit?:)
    somethingnewbyhelen.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helen, já bych strašně ráda nejen naznačila, ale momentálně nemůžu. Každopádně se zkusím poptat za ty dva týdny, na kdy jsem objednaná a uvidíme, třeba to vyjde ;)

      Biofázi určitě doporučuju. Osobně nemám ráda oleje, nějak jsem se s nimi za ty roky pokusů nenaučila žít. Proto jsem hrozně ráda, že existuje něco, co se jim účinky vyrovná, ale není to mastné a nedělají se mi po tom boule. Pokud nemáš v začátcích tak šílenou ple´t jako já, nevadí, má to vynikající rozjasňující účinek - tónovák hadr - jen to nedokážu nijak než zázrakem vysvětlit. Že by se pleť udravovala? Nebo konečně dostala to, co jí chybělo? Já fakt nevím =)

      Vymazat
    2. Jé to by bylo super, kdyby šlo říct něco víc :)
      Já teda oleje můžu, ale tohle mě hrozně láká, navíc jestli to má tyhle účinky za tu cenu.Ono celkově ty enzymy jsou nesmírně zajímavý, dokáží s pletí celkem zázraky...

      Vymazat
    3. No právě, ty enzymy. Poprvé mě zaujal od Samparu enzymatický peeling. No, ale ty prachy mi za tu značku fakt estojí. Navíc je mi protivná nejen cenou, ale už tím, že se prodává v parfémkách =/

      Teď se těším na enz. peeling od Elemisu. Dle An je to špička, tak uvidímě, jak si s ním ten můj ksichtík poradí, nebo obráceně? =D

      Já vždycky investovala do krému něco okolo 6-9 stovek, takže mít místo toho za 800 noční péči, na kterou nemám alergii a navíc tak skvěle pomáhá, je paráda.

      Jsem zvědavá, co vám sem však budu psát za nějaký měsíc dva používání =D

      Vymazat
  3. milujem biofázu! doslova mi dala dokopy pleť po zime. pre niekoho môže byť príliš aromatická, ja sa tých vôní neviem nabažiť. pekný blog! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, díky za pochvalu a komentář, takové návštěvy jsou zde vždy vítány ;)

    Jaké máš zkušenosti s Biofází? A jaké druhy sér jsi používala? Potřebuju nějaké tipy, abych byla nachystaná na kosmetičku, až k ní zase půjdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. niet začo :) vždy sa poteším, keď objavím svojský, originálny a milý blog :)
      zatiaľ som skúšala iba Levanduľu (na blogu mám aj recenziu), chcela by som ešte Šalviu a Calendulu, možno Bazalku. začala som zhruba v polovici marca, s 20 ml baleniami, teraz mám už druhé (chcela som väčšie, ale keď som kupovala, akurát nemali, tak som vzala zase 20 ml). som nadmieru spokojná! ešte dopoužívam, a určite si kúru zopakujem na jeseň. akurát mám dilemu, čím biofázu nahradím na leto (ak teda vôbec nejaké bude).

      Vymazat
    2. Ta bazalka zní dobře.. Já pak Biofázi vystřídám za Trilogy olej, abych o něm mohla už konečně napsat. Takhle mi zatím jen trůní v košíčku a čeká na příležitost. Zkusím to v kombinaci i s tím jejich Multiple krémem zase na den, tak uvidíme ;)

      Vymazat
    3. o biofaze som sa docitala najskor u Margaretky75 a teraz aj u teba:) postupne by som rada presla na prirodnu pletovku, no zatial som skusila len arganovy olej od nobilisu, levandulovy od saloosu a samozrejme kokosak. som nadmieru spokojna, ale v poslednom case sledujem (aj ked akne mi ustupilo) ze sa mi pod ocami zacala robit krupicka a tiez by som potrebovala rozjasnit, lebo moja plet niekedy posobi unavene, mdlo. Takze od buduceho mesiaca asi zacnem testovat:) http://lifeparade-by-bashi.blogspot.sk/

      Vymazat
    4. Krupička se Ti většinou udělá ze špatného krému - kůže očí na to reaguje daleko rychleji, jak na zbytku obličeje. To jsem měla právě po používání toho Korres očního krému s divokou růží. Tak zkus něco jemnějšího. Každopádně, bachca na biofázi pod oči, je to fakt síla a nejenže budou slzet, ale je to moc silné. I přes naprostou spokojenost s Biofází, pod oči na noc dávám vždycyk oční krém.

      Joo a vítám Tě tu, já zase slintám nad vaší zahrádkou =)

      Vymazat
    5. v podstate krupicku inde ani nemam, len pod ocami, ale celkovo plet este nemam stopercent a akne sa chcem zbavit uz navzdy:) pomaly v 30tke si pripadam jak pubertak:)posledny tyzden na ocne okolie pouzivam arganovy olej, hlavne teda proti vraskam:)a dakujem za privitanie, mas naozaj fajn clanky.

      Vymazat
    6. Mám to stejné, i když asi trochu hůř. Blbý je, že ve třicítce už Ti nikdo neříká, že z toho vyrosteš, už jen hází soucitné pohledy =D
      Arganový olej.. já mám problém s mastnými věcmi pod oči. Asi tam mám víc kůže či co (ale fakt si teď nemusíš představovat šarpeje =D), ale jakmile dám pod oči něco mastnějšího, začnou se mi jakoby slepovat linky pod očima. Je to nepříjemné a já to nemám ráda. Naštěstí s tím nemám takový problém, takže když občas nenamažu očním krémem, přetřu to jen tím normálním.

      Vymazat
  5. Už jsem zkoušela skoro všechno, včetně kortikoidů a antibiotik. Tak zkusím i Biofázi. Díky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že jsem dodala inspiraci a snad i naději, budu držet palce ;) Jinak bych fakt doporučovala obrátit se na Nobilisáckou poradnu, aby poradili přesně postup a druhy sér na určitý problém, aby to zabralo stejně rychle a účinně jako mně. Pokud máš podobné problémy jako já, mělo by však stačit, držet se návodu v článku =)

      Vymazat
  6. Určitě vyzkouším! Snad si dokážu vybrat sama. Supr článek a blog :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. El, moc děkuju za krásný komentář =) Je tam toho na výběr tolik, že já bych ejradši jela v seznamu odshora až dolů pěkně popořadě =)

      Vymazat
  7. Ahoj Míšo, díky že ses na sebe u trb pod článkem upozornila, jinak bych si tvého blogu ani nevšimla :) Jó, tak o biofázi už jsem leccos slyšela, ale nějak jsem to furt ignorovala. No, holt jsem ve stádiu, kdy zkusím asi leccos, neb aktuální stav mě fakt nebaví. Škoda, že paní kosmetička je tak striktní co se její klientely a popularity týče, ale chápu to, kdyby se k ní najednou nahrnuly desítky pomocichtivých dam a slečen s problémy s pletí, asi by její práce nutně ubrala na kvalitách :) Ale Nobilis se mi pozdává, kéž by to tak vážně fungovalo i na mně...
    A vlastně ještě otázka: netušíš, jak by to mělo vypadat po těch třech měsících? Zda ta uzdravená očištěná pleť už zůstane nebo zda se má po nějaké době ta biofáze zase opakovat?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a na tu MeineBase sůl jsem taky zvědavá, moc! Prosím si článek co nejdřív:))

      Vymazat
    2. Aha, už to tu máš, promiň, jsem to nějak přehlídla. Už to čtu.

      Vymazat
    3. Jsem ráda, že jsem Tě předběhla, jinak bych teď šla smolit ze špatného svědomí článek o soli! =D

      Po ukončení kúry by měla být pleť schopna se sama o sebe postarat. Jde o to, jen jí dát na nějaký čas oddych. Něco jako u posilování imunity. Kúry na její podporu musí mít taky pauzu, aby se stačil organismus oklepat a nastartovat do normálu, pak se dá zase pokračovat. Mám takový dojem, že mi říkala něco o cyklu dvakrát do roka, tedy 3 měs. Biofáze - 3 pauza - 3 Bio - 3 pauza. Prý má naopak problémy klientky donutit na chvilku tu pauzu udělat =) Ale j otázka, jestli to pak ještě potřebují, neb je jim to jen tak příjemné.

      Ono je to s ní dost těžký. Je to taková éterická bytůstka a asi si hodně chrání soukromí. Navíc mám dojem, že to dělá proto, že tomu věří a ne pro peníze, což je na jednu stranu fajn, pro tu stálou klientelu, ale pro tu možnou budoucí už tak moc ne, protože je z časových důvodů nechce a ani nemůže nabírat. Vždyť jen se mnou se crcala 3,5 hodiny a to jsem jí ještě musela zdrhnout. Kdybych věděla, že tam se mnou tak dlouho bude, tak bych si zrušila veškerý odpolední program. Opravdu nemůžu nic slíbit, ale zkusím se jí na vás poptat ;)

      Pokud bys chtěla s Biofází začít sama, buď se zkus obrátit pr doporučení přímo na jejich poradnu, nebo přes dotazy k produktům, nebo doporučuju, dodržet první dvě séra z článku a to třetí si doplnit dle Tvých problémů. Je třeba fakt dodržet ty doby a načasování aplikace a pak už to jde samo. Výsledek bys měla vidět už do tří dnů. Určitě pak dej vědět, Veru, jsem na to zvědavá =)

      Vymazat
    4. Díky, díky, zní to dobře. :) A co používat v mezičase, říkala paní taky? Nebo nechat pleť úplně být? To bych asi nezvládla, něčím opečovávat musím... A jak se to snáší s dekorativkou, ta tomu nevadí?
      Každopádně díky za podrobné informace, cením si toho ;)
      Verunka

      Vymazat
    5. Verunko, já třeba na den vysadila KOrres a tu noční Biofázi doplnila denním tymiánovým tonizačním gelem. Je zatím moc fajn, takže u něj nějakou dobu zůsůtane. Počítám, že až dojedu Biofázi, tak nasadím na zkoušku šípkový olej Trilogy a od nich také denní Multiple krém a uvidímě. mám ho doma už měsíc a už se třesu na testování ;)

      Vymazat
    6. A ještě k té dekorativce - přehlídla jsem otázku..

      Měla jsem úplně výbornou reakci na kompatkní pudr od Benefitu - do dvou hodin jsem měla obličej jak spálený ze sluníčka a celý oteklý. od té doby jsem veškerou svou dekorativku vyměnila za minerální a je to super =) dokonce i s každodenním mejkapováním se ten obličej léčí, takže to určitě můžeš používat ;)

      Vymazat
  8. Moc děkuji za skvělý tip, moc se mi hodí. Musím vyzkoušet :)! Moc jsem si oblíbila blog :)

    Ps: trochu z jiného soudku, ale znáš Philipa ? :)
    http://lifeinimperfection.blogspot.cz/2013/06/pozvete-si-domu-philipa.html#more

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, díky za milý komentář =)

    PS: Není to z jiného soudku, je to super tip a díky za něj, jdu si to k Tobě přelousknout ještě jendou a poupravit Wishlist ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle bylo velmi skvělé počtení, občas mi pleť vyvede nějakou lumpárnu a tím, že to není tak často, pořád řeším odznova, čím to rychle napravit a zatím jsem nic nenašla. Od NT zatím nic nemám, takže bude na čase něco vyzkoušet....tyhle séra vypadají opravdu skvěle, já jsem ale hrozná - nedokážu něco poctivě, pravidelně, důsledně užívat...ale moc mě to inspirovalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky ne, jak jde o něco pravidelného, tak zbytky mojí disciplíny zdrhají do pryč =) Tohle jse donucena používat už kvůli tomu, že nemám jinou noční péči - takže jsem na sebe udělala takový malý podraz =D
      A děkuju za hezký komentář ;)

      Vymazat
  11. Děkuju za tipy, musím to vyzkoušet. A není teda moc věcí, který bych nezkoušela... Jen se chci zeptat, možná jsem to přehlídla: nanesu jednu sérum, počkám 10 minut a pak hned druhé, nesmývá se nějakým tonerem nebo tak? Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, určitě ne, to nesmývejte, to by byl pak celý výsledek těch léčivek k ničemu, když byste je smyla =) Těch 10 minut je důležitých proto, aby se jednotlivé hojivé procesy, které séra nastartují, neovlivňovaly. Momentálně mám už sér pět. Naštěstí není třeba u těch od třetího čekat pokaždé 10 minut, ale už se aplikují na sebe. Důležitý je rozestup těch prvních dvou.

      Vymazat
    2. A ještě doplním ta nová, se kterými mám zkušenost - Calendula na zklidnění, utlumení bolesti a zánětlivých procesů navíc to funguje i na komáří štípnutí ;) a se silnými hojivými účinky. Druhé sérum je pak Santal proti pigmentovým skvrnám a na hojení a zmizíkování jizviček. Používá se např. po tom třetím séru - po Šalvěji, nebo místo něj ;)

      Vymazat
    3. Díky. Já mám nějaký klamný pocit, že se ta jedna věc musí smýt, aby se skrz dostala ta následující. Tak jo, jdu to zkusit a těším se.
      Doufám, že to nebude reagovat na srst z britskýho kocoura, to je můj oblíbený doplněk k noční péči ;-)

      Vymazat
    4. Tak na to ale pozor! Já mám jako doplněk labradoří srst a řeknu Ti, to radši počkej zavřená v koupelně nějakých 5-10 minut, než se to vstřebá - já to většinou nevydržím a pak mám plnou hubu chlupů =D hrozně to lepí! ;)

      Vymazat
  12. Konecne jsem to docetla, nejak te tu ted zanedbavam :((. Ja ted Nobilis taky objevuju a jsem moc nadsena :). Toz tohle budu muset asi taky casem zkusit. A pani kosmeticka me hodne mrzi, bo jsem u kosmeticky nebyla uz hodne dlouho a potrebovala bych. A k tehle pani bych desne rada. Skoda, no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci a s čím začínáš, s pleťovkou, tělovkou, nebo máš tajné tipy na jiné podklady? Já zatím z jejich sortimentu víc než Biofáze, Ledový gel a ta čistítka a gely neznám..

      Vymazat
  13. Zní to skvěle. Myslíš, že by ses mohla paní kosmetičky příště zeptat, jestli by to fungovalo i na černé tečky? Nemůžu se těch mrch zbavit tak od 12 let a začíná to být trapné. :) A to, co zabírá ostatním, mi nepomáhá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ptát se jí nemusím, vždyť to už intenzivně v kuse používám sama 3 měsíce. Popíšu tedy, jak to je doopravdy =)
      Ať se jedná o sebevětší zázrak, stále je to jen péče, nikoli čištění. Ano, obsahuje to sice i látky, které nastartují enzymatický proces v pokožce, blablabla.. Na černé tečky to nefunguje, nebo alespoň ne z toho krátkodobého hlediska. Myslím, že chceš vidět výsledky c nejdřív, že? Tak šup na článek o čištění pórů (jeden z posledních). Doporučuju jít do té nejlepší - REN. Výsledky jsou opravdu viditelné ihned. Při pravidelném používání by mohly i zmizet úplně (posuzuju podle sebe), ale! Chce to doplnit i adekvátní péčí, která bude tyto výsledky podporovat - já mám tu Biofází a jak pozoruju, póry se mi pomalu zmenšují, takže na nose už skoro nejsou vidět (zbytek obličeje ještě tak slavný není, ale snad se to poddá ;)

      Vymazat
  14. Ahoj, jsem se mezi Tvými skvělými příspěvky dopracovala i k tomuto. To, co popisuješ, že jsi měla na pleti, tak mám zřejmě taky, ale možná ještě v horší fázi. Jako mazec, toto co mám na obličeji jsem neměla ani v nejhorší pubertě. Řeším to už s dermatoložkou a mám od ní krém na noc, který pleť lehce sloupává a má mě zbavit i toho akné. No používám to už 2 týdny a je to snad ještě horší, ale účinky se mají projevit až za měsíc až tři, tak čekám :-/ Tady ta biofáze mě ale fakt nalákala, jen nechci zase nic zkoušet, aby se mi to ještě nezhoršilo a ty peníze :-/ Škoda, že jsem si to nepřečetla dřív, než se mi to tak zhoršila a šla za tou kožařkou. Každopádně ukládám a až to budu mít lepší a přestanu s tím krémem, tak do toho půjdu, ať se mi pleť srovná, ty chemický srajdy ji určitě moc dobře nedělaj a taky mi určitě zůstanou jizvičky, tak to by mohlo pomoct. Díky za recenzi a tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, ahoj, jestli jsi šla odzadu, tak ses prokousala už pěkně daleko =D
      S tou pletí je mi to líto. Schválně, co jsi dostala od té kožařky, něco na bázi chemického peelingu? Takže se Ti sloupávají tenké vrstvičky kůže a pod ní je zarůžovělá, ještě ne silná vrstva kůže? A další noc si tuto slabounkou novou vrstvu zase narušíš peelingem? Asi to vyzní kousavě, to nechci, jen si to tak představuju.. (mám hodně bujnou fantazii a někdy víc, než bych chtěla =/
      Já prostě kožařkám nevěřím. V pubertě jsem tam několikrát byla - jednou jsem dostala ATB v kapkách - nepomohla a naopak po přestání se mi to udělalo ještě silněji. Pak mi doporučili nějaké mazání pro lupénkáře, což nejsem, takže jsem asi půl roku chodila smrdlavá a namaštěná jak papár od špekáčků a bylo to k ničemu.. Jsou to šarlatáni! To už radši budu chodit za kosmetičkou, která mi řekne "vciťte se do pocitů své kůže" =D
      Já bych asi udělala následující - vysadila bych tu chemku, nakoupila základní mini Biofázi (vyjde na levno - celá sada dá tak na 450,- po 20ml lahvičkách Lepší však ta větší po 50 a to už je cca za 900,- všechny tři). Můžeš zkusit tohle. Při nejmenším aspoň oddálíš chemkovou kúru s pocitem, že jsi udělala všechno proto, abys ji nemusela používat až jako nutné poslední řešení. Prosím, teď si sama vyzním pedantsky a že udílím rady. To nechci, promiň, a vlastně ses mě na radu ani neptala a taky nejsem mozek světa, abych mohla radit. Ale.. je mi hrozně líto, když čtu, co kožařky doporučují a pak sleduju na různých blozch, článcích, poslouchám (celá rodina je lékařská), jak to dopadá =/ Každopádně moc držím palce, je to opruz a když budeš chtít povzbudit, určitě napiš. Budu ráda, když mi dáš vědět, jestli a jak Ti o zabralo, popřípadě, jestli jsi šla do Biofáze a třeba i do toho Řebříčkového oleje ;)

      Vymazat
  15. Díky moc za dlouhatánskou reakci :-) Já si Tvoje příspěvky čtu moc ráda, jen musím postupně, nějak není čas :-) Ten krém od kožařky se jmenuje Differine. Už jsem ho kdysi měla a fakt mi pomohl! Jen jsem tedy neměla pleť v takovémto stavu jako teď, toto je mnohem horší, řekla bych nějaký silný zánět na pleti. Už si tam ani nic raději nemačkám, aby se mi nic nerozšiřovalo, i když ty bílé pupence vypadají hnusně, snažím se toho nevšímat a raději na to nesahat. Jako s tou kožní je to půl na půl, přijde mi ze všech které jsem kdy navštívila (a že jich bylo!) je fakt nejlepší a strašně ochotná, přístupná diskuzi atd. ALE! Jak píšeš, trošku šarláni, pořádně sami neví, čím to léčit. Když jsem měla jen tu krupičku a k tomu asi dva boláky, dala mi na to Aknemycin + Fucidin na ty záněty. A reakce? První dva dny dobrý a pak se mi udělaly hluboký bolavý záněty a ple%t vypadala ještě 2x tak hůř. Ve složení jsem se dočetla, že to obsahuje vazelínu a lanolin! Chápeš, na akné???!!! Takže mi to pleť ještě víc dorasovalo, přestala jsem to hned používat a místo toho mi dala ten Differin a líh s antibiotikama na potírání. Už mi dál žádný větší boule nevznikly, ale že by se to lepšilo se říct taky nedá. No může za to i to sluníčko, že se víc potím a bez make-upu prostě nevyjdu, takže pleť ani moc nedýchá. Teď jsem si dala ozdravnou kůru a snažím se být spíš doma, nepatlat na sebe make-up a nechat to prostě celé být. Ve středu jdu opět za tou kožařkou tak uvidím její reakci, kdyžtak vyzkouším tu biofázi. Další věc je, že bychom chtěli zkusit druhý baby a tady s tím differinem nemůžu být těhotná, takže ho asi stejně za chvíli vysadím. Každopádně díky za povzbuzení a rady (pedantské mi rozhodně nepřijdou, jsem ráda, že to vůbec můžu s někým prodiskutovat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhý baby? jéé, tak to tfuj, tfuj, tfuj (tda, takhle se to dělá na divadle, nevím, jak to chodí mezi maminkami =D)
      No, jak to tak čtu, tak je to přesně všechno proti přirozené rovnováze v pleti - líh? no jasně, desifńfikuje, vysuší, ale pleť s ebnáí, mazové žlázy tak fungují na plné obrátky, produkují dvarát víc mazu, než normálně, aby tu vysušenost z lihu nějak redukovaly a pak se zanáší póry, vznikají další a další záněty a do hloubky, které už se léčí hodně blbě. e to začarovaný kruh. A pokud s tím nemůžeš být těhotná, pak je to vážně svinstvo, vyhoď to oknem a za týden jen přijď pozdravit kožařku a rozloučit se ;)
      Tak mě napadá, Biofázi mají i ve většině přírodních obchodů, v Praze jsem ji např. sehnala v mteru na Budějovické.. Teď už na férovku, jdi do ní. Kurňa, zabrala i na horší věci, než co popisuješ =)
      Jo a moc ráda sleduju Tvůj blog. Vůbec jsem si Tě nedokázala spojit s přezdívkou u komentů, až na mě vykoukl název mailu ;)

      Vymazat
    2. Jéé díky, no snad se zadaří :-) No ten krém obsahuje derivát vit. A a tady ten vitamin se celkově v těhotenství nemůže, může poškodit plod. No nahlodáváš mě čím dál víc, asi to půjdu omrknout někam do krámu ;-) Myslíš,že to tedy vyléčí i zánět? Ten podle mě v kůži rozhodně mám.. Jinak jsem ráda, že se Ti u mě taky líbí :-)

      Vymazat
    3. No, sama jsi říkala, že to nebylo tak zé, dokud sis na to nedala tu první srágoru od ní.. Zkusila bych toto. Vždycky se k chemce můžeš vrátit, jako ke krajnímu řešení, ale proč nevyzkoušet nějaké alternativní a neinvazinví, pokud se nabízí? =)

      Vymazat
    4. No to je pravda, větší paseku už na pleti snad mít nemůžu :-) Zatím díky a drž mi pěsti ať už je ta "puberta" za mnou ;-)

      Vymazat
  16. Tak už ji mám taky :D
    Jinak musím říct, že marketing Nobilisu má bezvadnou komunikaci. Napsala jsem jim mail se všemi problémy s mou pletí a paní Kopsová mi napsala všechny vychytávky, které by mi mohly pomoct. Opravdu jsem nadšená! A tobě děkuji za to, že jsem se o téhle kosmetice vůbec dozvěděla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D rádo se stalo, dej vědět, jak Ti pomáhá, moc ráda vstřebávám cizí dojmy a zprostředkované účinky ;) Já v podstatě, ač to zní docela divně, když si kvůli mě hodně lidí Biofázi pořídilo, kromě ní a pár drobnstí s jejich kosmetikou nemám moc zkušeností. Co jsem zkoušela z tělovky, tak se mi nezdálo. Na obličej s emi ty krémy zase zdají takové nudné.. ale ta Biofáze, jsem z ní naprosto unešená. A jaká séra nakonec máš, co Ti doporučili?

      Vymazat
    2. Jo, jo, určitě dám vědět. :)
      Já moc velké problémy s pletí nemám, ale na tvářích mám trochu rozšířené cévky, takže jsem si vzala levandulové sérum...takže uvidíme :)

      Vymazat
  17. Ahoj, chci se zeptat, těch deset kapek si nejdřív nakapeš na ruku a potom si to mažeš na obličej, nebo rovnou na obličej, či nějak úplně jinak? Nedovedu si to moc představit tu aplikaci, jinak mě to dost láká, mám taky boule :/ Předem moc děkuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, taky jsem si to nedokázala představit. Ze začátku jsem si to kapala rovnou na obličej a to teda byla pěkná podívaná - všude to stékalo, bála jsem se o oči.. Pak když jednou nebyl čas ani místo, nakapala jsem do dlaní, rozetřela na obě a potřela tím obličej. je to dostatečné množství, takže nevadí ani když Ti něco ulpí na dlaních a na obličej toho stejně ještě dost zbyde =)

      Vymazat
  18. Holky, já jsem na to koukala. Chci vyzkoušet, ale nevím, která séra. Je mi už 30, no, mám černé tečky, akné přímo ne, občas se teda něco udělá. Ale pleť mám takovou… divnou. okolo nosu rozšířené póry, červené žilky, a takovou jakoby flekatou, barevně nejednotnou. Snažila jsem se přijít na to, čím ta nejednotnost je, a asi vším dohromady – žilky, semtam flek po akné, a taková jakoby nezdravá barva. No, tak fakt nevím, které vybrat. Poraďte někdo prosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D neboj se nic, moje pleť už má taky 30 křížků a s Biofází je naprosto v pohodě.. moc si nepamatuju ostatní séra,a le na tu citlivou a žilky, zkus kouknout, jestli mají nějaké heřmánkové sérum, růži, nebo třeba přímo levandule a Calendula, ty jsou skvělé.. na elasticitu pleti je pak skvělý Santal a na hydrataci Bazalka.. S tou nezdravou barvou by si měla zrovna Biofáze do týdne poradit, budeš koukat ;) (a moc doufám, že budeš z té půlky lidí, kterým takto zabírá ;)

      Vymazat
  19. Ahoj, dekuji za clanek, objednala jsem si stejna sera, protoze mam uplne stejne problemy. Lavova zem a mineralni makeup mi plet dost zlepsily, ale obcas se nejaky zaniceny pupinek v oblasti brady objevi. Trpim na komedomy a cerne tecky. Prijde mi, ze mi plet zanasi skoro vsechno. Jako krem pouzivam od Cannadermu z rady Natura, ale tohle me hodne zaujalo. Mam jen otazku, muze se pri kure pouzivat makeup?A jakmile ji dovypotrebuji, tak cim pote plet mazat? Moc dekuji za objasneni a dekuji za clanek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pavli, hodně se toho změnilo od doby napsání tohoto článku. Séra jsem dohromady používala 6 měsíců a pak jsem začala mazat, co bylo po ruce. Nejdřív se mi pleť hrozně zlepšila, právě po vysazení sér. Zhruba od třetího měsíce aplikace už e žádné pozitivní účinky nedostavovaly, tak jsem jen další 3 dojížděla lahvičky a pak se pleť zlepšila, když jsem se séry skončila.
      Pleť jsme však měla i po několika měsících pořád dost nepěknou a jednou jsem se už naštvala a umíchala si vlastní krém, který v naprostých počátcích najdeš u mě na blogu i s receptem - pleťový zázrak. Od té doby se receptura hodně změnila, ale používám ho stále v dnešní podobě jako Baobabový krém se zinkem a nedám na něj dopustit. Kdybych si měla vybrat z volně prodejných krémů, pak nevím, jestli bych Ti dokázala poradit - ucpávaly mi póry vesměs všechny. Mými favority a stálicemi se stal čistící gel Juliet od Antipodes, jeho levnější a u nás sehnatelná varianta od Santaverde s aloe a pak noční krém od Fleur de Bach - ale ten je drahý jak sviňa. Každopádně na péči o pleť na ráno doporučuju tonikum Balancing od Mádary a na noc od Primavery olejíček Oříšek Inků - za ně dám ruku do ohně ;) Měj krásný Nový rok, M.

      Vymazat
  20. Ahoj. Naprosto úžasný článek a hned jdu do toho :D Jen jsem se chtěla zeptat...na stránkách nobilis se píše, že přípravky se mají něčím ředit, když je dávám na pleť. Ředíš je také něčím? Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej, to není možné, to jsem nikdy nikde nečetla, v nobilis mi to nikdo neříkal, na sklínkách to není napsané a ani kosmetička nic takového neříkala. Je to sérum, ničím se to neředí..

      Vymazat
  21. Eeee teď jsem si dočetla všechny komentáře...:) Mohu se zeptat na odpověď, kterou jsi napsala Pavle Zelenkové? Moc jsem to nepochopila...biofáze ti tedy pleť nakonec zhoršila nebo jaké problémy s tím nastaly? Nevím teď jestli do toho jít nebo do toho tvého krému...ráda bych se zbavila akné přírodní cestou, ale jsem mírně zmatena a nechci používat něco co mi pleť v začátcích zlepší a pak mi to udělá pěknou paseku. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, tak nejlepší bude, když se jukneš i na článek se shrnutí o Biofázi tady:Hehe, tak nic, beru zpět, panečku, já jsem ho už před porodem nestihla napsat a úplně jsem na to zapomněla =D Ale měla jsem pocit, že jsem to někde už psala, ale kde a kam? No nic, tak tedy.. Biofáze mi fungovala tak, že se mi nejdřív vyhodily všechny potvornosti ven a byla jsem několik měsíců osypaná, boulatá a až to hezký nebylo, pak se to zklidnilo a já začala jásat a pak jsem si koupila pro sichr ještě další balení a po tom se mi ta pleť zase v menším množství ohodila. Tak jsem ji přestala používat, časem jsem vymyslela zinkový krém a od té doby pohoda. Takže je na Tobě, jak si to přebereš.. Možná sem potřetřebovala detoxikaci a všechno to muselo ven, nebo se pleť nemohla hned tak zkamarádit s účinnými složkami, nebo je to na mou citlivou pleť moc silné. Já nevím. Ale i když jsem si pak po jejím komplet vysazení koupila za nějakou dobu na zimu alespoň to ochranné sérum Calendula, tak jsem se pak osypala jednorázově zas.. fakt těžko říct. Neznala jsem svou pleť předtím tak jako teď a tehdy jsem z toho nadšená byla. Ale taky jsem před tím měla pěkně zmršenou pleť.. To jsem Ti moc nepomohla, že? Tak kdyžtak vyzkoušej po malých lahvičkách, nebo mi napiš mail a vyzkoušej zinkový krém.. uvidíš. Ten by měl zabrat hned. Fáze zabírají až časem, tam se to hůř testuje =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...