středa 20. listopadu 2013

Ďábelské mazání alias Enzymatické peelingování | Enzymatický peeling RYOR



 
Ano, jedná se o letošní podzimní novinku od této známé české firmy. Nevím, jestli sem mám předem předeslat, jak naše seznámení proběhlo. No, ale snad se dovtípíte samy už z titulku a pokud ne.. "chytrému napověz, hloupého nakopni.." a já teda dostala ťafku! =D Jo a protože mi to nedalo a hodně z vás se na to ptalo, vypsala jsem vám zde malé povídání o enzymatickém peelingování - jak by to vypadat naopak mělo..
 
Původně jsem chystala velký speciál na enzymatické peelingy, ale rozhodla jsem se, že vás musím varovat před koupí tohoto zmetka dřív, než jím oblažíte dívky, ženy, matinky a babičky pod vánoční stromeček.

Enzymatické peelingování u nás ještě stále není tak známé..  A přitom už se enzymáčky pomalu posouvají do základních řad péče většiny kosmetických značek. Vždyť svůj enzymák má i Ziaja (na trh letos uvedli už druhou verzi), Sampar (z těch dražších), dle jména blogově známý papájový Elemis (Elemis Papaya Enzyme Peel) a teď se rozhodl rozšířit svou péči o tento "zázrak" i Ryor(Enzymatický peeling Ryor). Že si radši na ty ruky nesedli a nekoukali do zdi..!

Zdroj: 1, 2, 3
 
Proč enzymák? Protože je šetrný k jemné svrchní vrstvě kůže, která tvoří ochranný plášť našich obličejíčků před vnějšími vlivy. Na rozdíl od mechanických peelingů (někdy hrubší, než je záhodno, ale platí i pro ty jemňoulinké), které tento ochranný kabátek pleti poškozují a narušují, enzymáček po pleti hezky klouže, díky krémové konzistenci se rozprostře i do toho nejzakutanějšího pórečku a pak začne makat. Od kvalitního enzymáku můžete očekávat vyzmizíkování suchých míst, zničení veškerých šupinek, vyhlazení pleti a pórů a jejich otevření pro následné hloubkové čištění. Z toho důvodu dávám enzymák vždycky před čistící maskou - její schopnosti se tak několikanásobně zvětší.

Ve zkratce.. Správný enzymák by měl poprvé na pleti trošičku pálit, ne moc, aby to bolelo, ale měl by být na obličeji cítit - je to reakce na ovocné kyseliny, které se právě perou s vašimi odumřelými pleťovými buňkami. Představuju si to dost podobně jako z Macha a Šebestové, když se prali s bacily v Horáčkově krku, aby mohl na školní výlet. Tak tolik asi co do polopatického výkladu. =D U většiny platí doba působení od 10 do 20 minut (podle množství účinných látek). Ryor si vytyčil rovnou 20minutovku, tak nevím, co tím chtěli říct..

Foto krabičky..
 
Ještě se zastavím u té doby působení. Pokud zkoušíte enzymovat úplně poprvé, je dobré pleti pomoct a nenechat na ní takovou nálož enzymů dlouho. Nejenže tím omezíte prvotní mravenčení/pálení, ale taky zmírníte následné boulování po vyčištění. Začnete a budete přidávat postupně. Já jsem u Elemisu začínala na té nejnižší hranici 10 minut. A věřte mi, napoprvé mi to fakt stačilo. Pleť začala lehce mravenčit a po 10 minutách jsem toho měla plné kecky. Pak už jsem jen zvyšovala po 5minutovkách, až jsem se při třetí aplikaci dostala na plných 20 minut. Poté jen setřete navlhčenou teplou žínkou (froté ručníčkem, mušelínem, to je fuk..) a můžete pokračovat v čištění dál nějakou maskou.

Složeníčko.. =/
 
Když začínáte s enzymatickým peelingem poprvé, je to jako u kách přechodu z chemky na přírodní péči (viz včerejší článek Z deníčku šílené pleti). Pleť vám prostě nějak zreagovat zákonitě musí. Když jsem začínala s Papájovým Elemisem, po prvním použití se mi do dvou dnů obličej obsypal boulemi. Prosím vás, je to naprosto normální a vůbec se toho neděste. Tohle čištění je opravdu silně hloubkové a vyžene vám na povrch i to, o čem nevíte, že váš ksichtík ukrývá. Pokud však vydržíte a odvážně aplikujete první dva týdny 4x (tedy 2x týdně), zjistíte, že pleť se vám sama čistí, na peeling už skoro nereaguje (pálením) a boule ubývají. Já jsem měla po  třech týdnech pleť navyklou a už jsem si jen užívala čištění.


To by asi pro začátek stačilo.. Pokud chcete nějaké odborné popisy, zeptejte se strejdy Gůgla ;) Zapamatujte si tento enzymatický úvod, páč při recenzování papájového enzymáku od Elemisu a zázraku od Ilcsi budu vycházet už ze základů řečených v tomto článku. Ryor si totiž fakt nezaslouží, abych jej srovnávala s takovými velikány jako jsou Elemis, nebo Ilcsi v jednom článku, to po mně fakt nechtějte. Pochopíte, až uvidíte foto.. A teď už odvahu a vzhůru do boje!


 

To je ale vůnička..
Nechápu, jak to u Ryoru dělají, ale i ten enzymák voní jako většina jejich krémů - univerzální krémová vůně, aby nikoho neurazila, ale rozhodně vás ani nedožene k čichací extázi. Tak nevím, že by nějaký instantní práškový "Eau de Ryor"? Ten se navíc po chvilce přetransformuje do docela hnusného syntetického puchu, který mi připomněl buď mazadlo na boty, nebo nějaký krém v posledním tažení těsně před momentem zkažení.

Konzistence
Jako všechny enzymáky, i tento má krémovou (až skoro máslovou) konzistenci. Bohužel, něco se někde na cestě od receptu po plnění do piksel pokazilo a je až moc řídký. Enzymák nanáším jako všechny masky štětcem (aspoň k něčemu mi ten Pointed Foundation Brush RT je) a ryoří enzymák po něm klouže a nedrží. Při nanášení mi několik plných nabírnutí na štětec skončilo rovnou v odpadu umyvadla. Je sice levný, ale po této stránce tedy moc ekonomický není.

 

Aplikace
Na rozdíl od Papájového Elemisu (už po navyknutí) je na pleti cítit - hlavně v oblasti ranek a roznípaných pupínků. V návodu je doporučená doba trvání rovnou 20 minut, tak jsem se rozhodla, že do toho tedy půjdu. Pleť mám sice citlivou, ale třeba Mask of Magnaminty od Lushe můžu mít na obličeji i hodinu, pak drhnout vší silou a pleť je jen rozzářená, nikoli podrážděná. Takže jsem se těch 20 minut ani nebála.

A pak to přišlo.. Dopsala jsem do notýsku první poznámky a přesně po 7 minutách působení jsem se na sebe podívala do zrcadla. I přes silnější bílou vrstvičku krému prosvítal patrné silné zarudnutí. Nejmarkantnější bylo zarudnutí v citlivém okolí očí a pak překvapivě na čele a na nose, kde bych takovou reakci nečekala.

A teď už foto po: Krásný reliéf, že?!!!
 
Po dosažení 10 minut na to dlabu a jdu smývat. Teda! Já padám!! Škoda, že se mi nepovedlo nafotit tak znatelně to, na co jsem po smytí koukala já. Holt, budete toho ušetřeny, ale snad něco z fotek postřehnete a budiž vám to varováním. Ksicht mám rudý od krku až za ušima! Kolem očí jsou patrné přesné okraje, kde maska byla aplikovaná a krásně kontrastuje s bílou pletí očí podočí, která byla ušetřena.

Jediná klika byla, že jsem se tak zabavila focením tohohle prasečího ksichtíku, že jsem zapomněla na pálení =D

A taky teprve po smytí se pořádně rozjelo pálení pleti. No, v Ryoru asi neodhadli poměry, nebo nevím, co s tím provedli, ale obličej mám v jednom ohni. Nevím proč, ale vzpomněla jsem si na svých sladkých 14, kdy jsem nic netuše zkoušela flambovat palačinky a ožahla si obličej od ofiny až po bradu včetně řas a obočí!

 

Jen vám sem ještě dodám, že takhle rudá jsem byla ještě další hodinu, ale moc mi pomohla chladivá ajurvédská maska (lákadlo na další článek ;), která zrudnutí o půlku zmírnila a pomohla mi zapomenout na ten sajrajt, který jsem měla na obličeji těch nejdelších 10 minut v životě. Abych tomuto ďáblovu produktu jen nekřivdila, musím dodat, že šupinky odstranil i po 10 minutách dokonale a ani žádné stroupky a suchá místa na pleti nezbyla. Bojím se však, že nechat ho tam dalších 10 minut, šla by s šupinkami i celá kůže. Jo a tohoto efektu dosáhnete s kvalitním enzymákem bez podráždění a pálení, v klidu a po smytí se takovéto bláznivé reakce opravdu nedostavují!

Tímto slibuju a slavnostně přísahám přede všemi svědky zde, že už na svou pleť opravdu nic od Ryoru nedám. Amen. Citlivky, vyhněte se mu obloukem!


Jedna krásná pracovní na závěr
 
Jo a tento zázrak jsem koupila přímo v jejich prodejně na Národní třídě za 124,- (nebo  149,-?) kaček, což mi oproti Elemisu (36Ł) nebo Ilcsi (750,- Kč) přišlo za hubičku, ale po vyzkoušení, jako pěkně drahý blbý fórek.





HAHA.. Tak co, nalákala jsem vás?  ;) Taky někdy zkoušíte za každou cenu?




P.S.: Ač by se to tak mohlo jevit, nejsem proti Ryoru nijak zaujatá. Dokonce jsem mu loňskou zimu natolik propadla, že jsem jím obdarovala pod stromeček půl rodiny a hojně si jím zásobila svůj kosmetický necesér. Pak jsem po pár zvláštních reakcích (hodně připomínajících reakce na jejich enzymák) prolustrovala složení výrobků, vyzkoušela zbytek a šla od toho.

Abych byla konkrétní, jako příklad uvedu Sprchový levandulový gel (dle ofiko slov) vhodný i pro intimní hygienu, přesto obsahující konzervanty a docela dráždící sulfáty, nebo krém na citlivou pleť obsahující opět chem. konzervanty a k tomu i príma parfém Synteťák alá Ryor a nějaký chemický koktejlík.. Osypala jsem se a léčila boule ještě měsíc =/

95 komentářů:

  1. hmm, díky za upozornění, docela jsem nad ním přemýšlela. věci od Ryoru mi nikdy nic neudělaly, ale tohodle se teda bojím! s enzymákama teprve začínám, mám teď svůj první od UNT a celkem dobrý! (až na ty parabeny no.. další balení už si nekoupím). tož jen směle do těch dalších enzymatických recenzí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, do těch už klidně směle, tam se tyhle reakce nedostavují ;) Teda a jak tě napadl skok z UNT do Ryoru? TO je jako prodat Mercedes, abys mohla jezdit ve "stodváce" =D

      Vymazat
    2. to je dobré porovnání :D no, asi jsem ovlivněná tou kauzou, co teď hýbe blogosvětem aneb jak můžeš vychvalovat něco drahého, když jsi nevyzkoušela něco levného a naopak :D

      Vymazat
    3. Chacha.. Hle, jak tato kauza "zahýbala světem" =D já myslím, že nejlepší je používat zdravý rozum - přečtu si složení a pak sama zjistím, jestli je to složením "levné" a nestojí to za to, nebo "luxusní" =) Pokud je to složením fajn a navíc levné (což, je pravda, že tato kombinace téměř předem vylučuje 99,9% drogerkových artiklů), pak je to jen příjemný bonus =D

      Vymazat
  2. Tak to je peklo reakce, já se naštěstí ještě po ničem takhle neosypala. Ale je fakt, že málokdy zkouším nějakou úplnou novinku, aniž bych si přečetla pár recenzí. V tomhle jsem hroznej zpátečník a škudlil :)
    Enzymák bych hrozně ráda vyzkoušela, doposud jsem používala klasická zrníčka. Ale u toho Elemisu mě odrazuje cena. Vím, že nemohou enzymy stát pár korun, ale na první investici je to pro mě stále trochu moc. Četla jsem i recenze na Ziaju, ale žádné velké nadšení jsem nezaznamenala, takže si to nechám ujít. A Ryoru se tedy vyhnu obloukem, takže jsme zpátky u Elemisu. Tak možná po Vánocích, no :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo,a le co naděláš, vidělas už někde recenze na tento enzymák? =D právě proto jsem do něj šla. Protože miluju enzymatické peelingování, chtěla jsem zkusit, jestli levnější varianta musí být zaručeně taky špatná, protože třeba o tom od Ziaja jsem se taky nedočetla zrovna pochvalných věcí..

      Ten Elemisácký je pro začátek moc fajn, takový jemňučký. Je sice drahý, ale chce to koupit ho v nějaké sadě. teď právě mají sadu za 40Ł a je tam plné balení myslím jak papaji, krému, toneru, nějakého čistítka, koukni na to, nebo napiš když tak Ježíškovi, já už jsem mu taky pár věci poslala ;). Pak ještě REN má jeden levnější enzymák za cca 16Ł (ten dražší už u nich taky vyjde na nějakých 25-27Ł) a co vím, tak třeba miniatury na Naturisimu od Herbology (ty stojí asi libru?).. Ještě bystálo za to, pozeptat se po tom ilcsi.. nechci teda napovídat a předem prozrazovat, jak dopadnou další enzymákové recenze, ale.. ;)

      Vymazat
    2. Jé, děkuji za tipy, jsi zlatá. Určitě na všechno mrknu. O REN vím, aspoň o tom dražším, o tom jsem přemýšlela. Mrknu ještě na tu levnější variantu.
      No, já už Ježíškovi psala, tak si nejsem jistá, jestli vydýchá další přání :D

      Vymazat
    3. já jsem letos Ježíška pojednala spořivě (teda, kecám, ale byla jsme k tomu svým účtem dohnána =D) a rozhodla jsem se to málo, co budu mít, prásknout do vyráběných darů (Zlatá Miška z Kiss a Bee!!) a do slavnostní tabule, jelikož jsem letos poprvé hostitelka celé rodiny ;)

      Přesný název toho levnějšího Renu mám vypsaný ve Wishlistu, tak jukni když tak tam =)

      Vymazat
  3. Ty jo, jeste ze jsem ho nakonec nekoupila, uf. Nezavidim. To si radsi priplatim :).
    Z flambovani fotku nemas? ;DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, myslím, že jsem je v nějaké puber´tácké citové smršti veřejně spálila =D ještěže byla zima. Vzala jsem psa a chodila jsem s ním do noci kolem baráku, páč mi vevnitř hořel obličej až na po culík =D

      No, ušetřila jsi těžkých 150,- kaček!! =D

      Vymazat
  4. No ty vole (pardon). Dík za varování.

    OdpovědětVymazat
  5. Panebože ! Mě z toho vhrkly slzy do očí ! Ještě že ke mě se to nedostalo, pre jsem jouda který by to určitě zkusil a pak strčil hlavu do mrazáku :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, tak jestli jsi podobný případ, tak se radši zásob chladivými a zklidňujícími maskami ;) No, já jsme docela ráda, že to dopadlo ještě takhle. nevím, co bych měla na obličeji, kdybych to nechala plných 20 minut =)

      Vymazat
  6. No tak to je mazec! Tohle by u mě letělo do koše hned. Chudáčku :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, já jsem ho zatím nechala na poličce a hned začala vzpomínat na seznam nepřátel!! =D Myslím, že mojí kolegyni v práci by mohl docela dobře sednout! ;) ládydádydáá

      Vymazat
  7. O Ryoru jsem slyšela, ale já jsem asi prostě proti němu asi nějaká zaujtá nebo co. Jediný výrobek, který jakž takž používáme s mužem dohromady je Balzám po depilaci. Měla jsem ksichtokrém a ten letěl. Měla jsem dvoufázák a to bylo peklo. Díky tomu se Ryor dostal na pomyslné zadní příčky mého must-have listu. A přesně jak píšeš, ta jejich univerzální vůně mě strašně irituje a vadí mi. Naštěstí ten balzám nevoní nijak ;) Ale ta Tvoje reakce na obličeji, to jsem ještě nikdy neviděla. Stalo se mi něco podobného, ale s barvou na vlasy. Osypala jsem se po celém těle a alespoň trošku mi právě pomohl ten balzám po depilaci :D Od té doby jsem rezignovala na domácí barvení chemkou a všechny barvy (1 :D) letěly do koše závratnou rychlostí!

    Já jsem přemýšlela o enzymáku od Trilogy, protože ho tak vychvalovala Helen. Dost mě to zaujalo a navnadilo. Teď Ty s Elemisem? Nooo, nevím nevím, pro co se rozhodnout :) Enzymák jsem ještě nikdy nezkoušela, ae už mám dost těch předražených peelingů, který dokážou pleť akorát podráždit. Používám Niveu Pure Effect All-in-One, který mi doposud celkem vyhovoval, ale poslední dobou mě po tom pálí obličej a je mi celkem nepříjemný :-/ Se na to taky můžu krajcvajc.

    Mach a Šebestová mě fakt pobavily. Za Šebestovou jsem chodila celé dětství na maškarní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bacha na to, já ten Elemis jen zmínila, ale mým favoritem je úplně jiný ;) ale na to si počkejte ještě chvilku, chci to tu pořadně rozvést =)

      Ten Trilohy mě u Helči taky hrozně zaujal, ale pak jsem dostala v sadě Elemis a na Zářijovém veletrhu koupila Ilcsi a po ničem jiném zatím netoužím. Je mi však jasný, že jak dojdou zásoby, což už ten Ilcsi mám díky mé drahé matince na dně (spala u mě na babské jízdě a spletla si kalíšky a na noc i den si napatlala enzymák místo krému!! =D), tak půjdu buď do RENu, nebo do toho Trilogy =)

      Krajcvajc - to je nádhernééé slovo!! =) musím to někam napsat! jak z Alenky v říši divů =)

      A ta Nivea, to je co? gel, maska, čistič?

      Ad večerníček: a máš fotky??? =D

      Vymazat
    2. Místo krému? To jí neslezl obličej? :D Až budou money, tak půjdu do toho od Trilogy a basta...Jsem na něj zvědavá. Helča to popsala jako zázrak, tak chci ten zázrak cítit taky :) Ale počkám si taky na Tvůj článek :)

      Z Alenky? :D Fotky někde mám, ale u mamky na severu, takže možná, až pojedu domů :)

      Ta Nivea je all-in-one :D Takže je to peeling, maska a čistič. Je to bílý krém s modrými mikrogranulkami. Nádherně voní po magnolii a ze začátku supově čistil černé tečky. Teď mi právě začalo vadit to dření obličeje :( Takže asi poběži do věčných lovišť :)

      Vymazat
    3. Jak je vidět, je to statná a silná žena a vydrží i 24hodinové enzymákování =D Otázka by byla, co by s ní udělal tento.. Raději si nepředstavovat =D

      A počítám, že složením asi pěkněj koktejlík, že? =/ těch multifunkčních věcí bych se docela bála..

      Vymazat
    4. Ale je pravda, že vůni magnolie miluju a v přírodce se s ní člověk jen tak do styku nedostane =)

      Vymazat
    5. To se musí nechat. No tak tohle nenechávej na dosah ruky nebo na to nakresli tu pěknou lebku z prvního obrázku :D

      Jj, přehlídka samých lepších ingrediencí. No zkusím umírnit množství a počet aplikací a sand mi to neudělá paseku. Vyhazovat se mi to nechce :) Práve ta vůně magnolie je strááášně krásná :)

      Vymazat
    6. Jo, to je pravda, když už to mám v ruce, mohla bych tím pomalovat i kelímek a pěkné ze všech stran =D
      TO věřím, proto jsem propadla té magnoliové řadě od Korresu ;)

      Vymazat
  8. Uf, úplně se mi u fotek zatajil dech!!!:-O Chtěla jsem něco od této značky zkusit, ale na základě tohoto rozhodně nezkusím. Věřím, že mají i fajn produkty, ALE i TOHLE?! Tak to rozhodně nebudu riskovat, na to se mám moc ráda, abych vědomě šla do krémů, u kterých jsem viděla takový efekt, uf uf! Doufám, že už máš pleť ok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mělas vidět moji reakci, když jsem na sebe poprvé koukla. Fakt jsem čekala hodně věcí, ale takhle až ne =D Jediný, do čeho bych od nich možná ještě šla je to jejich karité, páč by to mělo být čisté máslíčko, ale u Ryoru člověk nikdy neví, takže nic nebude, budu čerpat z přírodních surovinových šopů a zatím mám půl kila v ledničce tak do jara ;)

      Vymazat
  9. Tyjo, a já si jím chystala udělat radost... tak ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Noo, to by sis teda udělala, to bych se radši spokojila s lízátkem ;) jinak, dobrý a ne moc drahý (cca 16Ł?) enzymák je od Trilogy, psala o něm Helen na Something new by helen.. Tím si udělej radost ;)

      Vymazat
  10. tyjo, tak já od Ryoru měla dva krémy, matující je skvělý a i proti akné mi vyhovoval, ani jeden mi neucpával póry a za to jsem skutečně ráda. Pak nějaké tonikum ještě, to mě nijak neuchvátilo, ale špatně jejich produkty rozhodně nehodnotím :) Ale tohle je teda něco. Chudák tvoje pleť, to bych asi zešílela. Ale nějaký kvalitnější enzymový peeling může být docela fain věc, takové pořádné vyčištění. Možná o něm popřemýšlím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, no, to jsou ty s bezproblémovou pleti (myslím nereaktivni ;) ). já jejich krémy vydržela asi týden, pak letěly.. Ale u těch radikálnějších zásahů do pleti, viz třeba enzymáky, na to bych si dávala hodně majzla, od které značky brát - jak je vidět, jde to snadno pos*** =D

      Vymazat
  11. Jau, obličej mě pálí jen to čtu, já na chemické masky obecně reaguju špatně, tohle by mě asi sežralo. Každopádně jsem nalákaná na článek o chladivé masce, jakmile je někde magické slovo ajurvéda, tak to já můžu.

    P.S. Jdu si k obědu na youtube najít Macha a Šebestovou v Horáčkově krku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajaj, takže Ty jsi taky nadšenec do ajurvédských produktů? To se Ti tu budu v blízkých dnech asi líbit ;)

      P.S.: Aby sis ten boj mohla představit na živo, jo? ;)

      Vymazat
    2. No, problém je, že už mi dlužíš dnešní odpoledne, páč čtu a čtu a čtu:D Díkybohu za slečnu Ananasovou, jakto, že mě sem vlny blogosféry nezanesly dřív?

      P.S.: Jednak. A taky s přibývajícím věkem si obecně čím dál častěji pouštím Šmouly, Mumínky nebo Krtečka. By mě zajímalo, co by mi psychologové diagnostikovali.

      Vymazat
    3. To nevím, ale asi by to rozebrali do mrtě a pak by Ti z toha vyšlo, že vlastně miluješ jeden z národních výtvorů, tedy nacionalismus (Krteček), jsi duševně starší, než je Tvůj skutečný fyzický věk (Mumínci - miluju je!) a jsi buď flegmatik (klidná modř šmoulích končetin), nebo naopak sangvinik )jelikož se do téhle veselé a extrovertní tyrkysky projektuješ =D =P

      oko za oko, odpoledne za odpoledne - ještě že nám nejdou systémy, jinak bych už v práci platila za velice podezřelou - ani na oběd jsem nešla! =)

      Vymazat
    4. Já jsem se od poledne nezvedla od počítače, vedle mě hora špinavýho nádobí (literally vedle mě, holt bydlím na koleji - jo, trochu těch hnusnejch detailů, ať to má pořádnej dopad), do večera mám posílat esej na text, kterej jsem ještě nezačala číst a za chvilku mám jógu. Ať žije Tvůj blog!

      S tou baletní konzervatoří jsi studovala zároveň psychologii?:D

      Vymazat
    5. Psychologii jsme nestudovala, ale když jsem chodila "za" baletní konzervu, tak jsem tam dlouze dumala a rozebírala =D
      Jo, jógu, aspoň se Ti utřídí myšlenky na tu esej. teda, pokud ses k ní nakonec dostala, protože nějaké komenty mi od Tebe přistály před jedenáctou v noci! =D A Ty studuješ tady v Práglu?

      Vymazat
  12. Já mám k Ryoru nějaký sto let starý nevysvětlitelný předsudek a evidentně za něj můžu být ráda ;). Přeji méně kosmetikých katastrof, i když ty haterské recenze mě dost baví, ale všechno má své limity.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, řekla jsem si o to sama, ale já to prostě chtěla vyzkoušet. byť mám k Ryoru asi stejný postoj jako Ty - to složení mi dává hůl do ruky a rudé vidění =/
      Neboj, tolik katastrof se tu neděje, vlastně tohle je první, Korres druhá ale rozhodně ne v tak špatném smyslu slova (to nebylo kvalitou, ale mým obličejem =). No, já ty haterské články vlastě moc nepíšu, snažím se vybírat to, co by mi mělo sednout. teď jsem se snažila ušetřit a hle, jak se mi to vymstilo! =D

      Vymazat
  13. Tak toto je fakt sila a od tohto radsej ruky prec! Chcela som od Ryoru skusit akurat dvojfazovy odlicovac, inak ma nic z ich sortimentu az tak nelakalo, ale nakoniec ani do neho nepojdem. Este by mi vyskocili oci z jamiek :D To mi pripomina vysledok po mojom pokuse s domacim peelingom s ciernym korenim...radost pozriet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bashi, já si ho po všech na netu pěných ódách koupila, pak jsme ještě před prvním použitím otočila pikslu, přečetla složení a rovnou darovala dál - tohle nechci ani na obličeji, natož rovnou v očích =/

      To mě zajímá, jaký pokus? Máš fotodokumentaci? =)

      Vymazat
    2. Haha, to bolo este pred blogom, takze foto nemam a uz si ani presne nepamatam ten recept, ale islo tam cierne korenie a to bola teda sila :D Este teraz sa na tom s priatelom smejeme a on si zo mna robi srandu hlavne, ked sa pokusam vyrobit doma nejake masky a podobne, ci do toho ide aj korenie:D

      Vymazat
    3. No, ještě bys tam mohla dát něco pro barvičku - třeba takovou kurkumu, kari, nebo šafrán =D

      Vymazat
  14. No tak to je ovšem drsné, slečno.
    Já minulý týden skoro došla do Ziaji, protože ten jejich enzymák, ač levný, sklízel poměrně pozitivní reakce, tak jsem si říkala, že na vyzkoušení to bude stačit a uvidím, co pak dál - zda zainvestuju do dražší značky. Stopro teda ale vím, že do Ryoru nikdy, ani kdyby byl zadarmo :-/ Soudím i dle tvé zmínky o MoM, se kterou to zřejmě máme dost podobně.
    Díky, informaci, čemu se vyhnout, vždycky ocením.
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, já mám takový pocit, jak se koukám na ta složení a čtu na Ziaju recenze, že je to vpodstatě nemlich to samé co Ryor =/ jen má teda o hodně lepší obaly a co jsem četla, tak i vůně.. Nemá cenu zkoušet takovou věc nejdříve na levném provedení, protože to za prvé může dopadnout i takto,ale za druhé, když Ti to nic neudělá, nebudeš vědět, jestli to je (ne)kvalitou výrobku, nebo že Ti to nevyhovuje..
      Joo, už si vpozmínám, Ty jsi jeden z mála případů, které MoM taky dělá dobře, že? =) tak v tom případě na tohle bacha! =D

      Vymazat
    2. Aha, tak složení jsem zatím nezkoumala, možná bych měla začít u toho.
      A je teda něco, co mi z téhle oblasti doporučíš, aby to přitom bylo z levnějšího ranku než to zmiňované Ilcsi a Elemis? Nebudu tady nic nikomu nalhávat, ale sedm kil za matlání na ksichtík mi v tuhle chvíli přijde fakt dost, i když ráda věřím těm skvělým účinkům jak je tu popisuješ... ;)
      A jo, MoM mám fakt ráda. Je skvělá!

      Vymazat
    3. Haha, koukám, že finančně na tom budeme asi podobně.. no, my jsme se na to složily s holkama a ve třech nás plná piksla (100ml) enzymáku od Ilcsi vyšla každou na 150,- a to už je slušné, ne? ;) Takže bych doporučila, schrasti někoho a jdi do toho, je ten nejlepší. Pak ještě tip od Helenky za cca 16-20Ł Trilogy, ale to už je taky docela láce =/

      Vymazat
  15. No to ze stoji jen par kacek narozdil od tech vyhlasenych a fungujich bych uz povazovala za podezrele. Podle slozeni na tech kyselinach fakt nesetrili :-( boli me to i za tebe, ale hlavne ze to nenechalo nejake vetsi nasledky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by i nechalo, kdybych to tam měla dýl, Bůh ví.. klika, když člověk pozná podle rreakcí, jestli je to ještě v mezích normálu, nebo by to už fakt dělat nemělo.. =)
      Následky naštěstí nejsou, stihla jsem to včas, teď jen přemýšlím, jestli pikslu nastražit na kolegyni, až mi zase něco provede, nebo najít popelnici s nebezpečným odpadem ;)

      Vymazat
  16. Takže tohle ani náhodou, je mi to jasné... :)
    Připomíná mi to mou reakci na zázračnou Glamglow. (Ale ta je teda v docela jiné cenové kategorii).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An. to jsem u Tebe četla, ale nevypadalo to tak drsně. takže to taky bylo obdobné? Tě pic! A to má přitom být "citlivá" jílovka..

      Vymazat
    2. To já to jen nefotila, jak jsem byla krásně rudá. Ale je fakt, že do rána už to bylo víceméně pryč. Ale chudák můj obličej se vzpamatovával ještě asi dva dny a týden se loupal... :) Moc citlivé mi to teda nepřipadá ani náhodou...

      Vymazat
    3. No, zvlášť s tím loupáním je to teda silná reakce.. a to jsi ještě sebrala odvahu plácnout si to na obličej podruhé?? To jsi pro mě něco jako kosmetická Johanka z Arku =D

      Vymazat
  17. Ale fuj, Tris!! Tohel je fakt ee, ale jestli chceš a souhlasíš s tím, že je to na vlastní nebezpečí, dám Ti ho do kelímku =D

    no, já vím, říká se to, že není na akné, ale, třeba v Greenwave mě přesvědčili o opaku a kdby to nebylo tak drahé, už ho mám odma - je to jejich přírodní peeling z krystlků soli a bylinek - fakt mi na pleti udělal zázraky ;)

    Je mi to jasný, myslím, že jsem spoustě lidem tímto škrtla položku na ježiškově seznamu. proto jsme to vydala tak rychle a s patřičnou fotodokumentací, ať si to každý přebere na sebe, jak moc citlivý je. Tohle ale bylo fakt maso =D

    No, že? já si taky myslím, že prostě se "umíchli" a chtěli novinku honem vydat do Vánoc,a by si ji všichni nadělovali pod stromeček a přitom ještě nevychytali recept - tohle totiž jinak fakt není možný - O. se nejřív na férovku lekl a pak mi hned nabízel lékárnu a odvoz na pohotovost. Když pak viděl, jak to bláznivě fotím na chvodbě u zrcadla, tak se začal řezat smíchy a označil mě za kosmetickou maniačku???!!! =D

    AMEN! (díky, hned je mi líp, když netrpím sama =D)

    OdpovědětVymazat
  18. Teda Míšo, Ti naši chlapi z nás musí mít dost, co - dovedu si představit O. jak Ti nabízí odvoz na pohotovost a ty to místo toho fotíš, haha...Ale fakt díky za to varování...znělo to slibně, ale ta ruština nás měla varovat hned :-)))

    OdpovědětVymazat
  19. Prý Eau de Ryor..teda holka máš můj obdiv že po takovém zážitku neztrácíš humor a nepíšeš s právníkem stížnost :-).....auuu bolí mě to i za Tebe když koukám na fotky...!
    Krásný enzymatický úvod - jsi mě inspirovala, to si hezky vrznu Ilcsi a potom nějakou tu masku :-)). Jinak já na tom loni byla podobně nakoupila jsem u Ryoru plno kelímků, i ten nejdražší s kaviárem bo ho kdejaká blogerína chválila a mě to neudělalo nic - což je teda lepší než tato hrůza, ale za ty peníze, to teda ne, nakonec všecky kelímky zůstaly poloplné....a prošly....Ale zas třeba ruskám to vyhovovat bude, jenom my češky jsme citlivé hihi....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jsi byla ještě u její koupi!! =D no vidíš a rusky jí tm div od pultu netrhaly ruce za nějakej ryoří kaviárek a ty nad tím ohrneš rozmazlený blogerínský nosík! =P =D chachááá jooo, hlavně s humorem, to jde i ta alergie líp ;)

      vidíš, jsemse tak navnadila sama, že si půjdu udělat ten papájový ;)

      Vymazat
  20. No, myslíš, že jsou na Ryor Rusky s pletí imunní? ;) nojo, tak to nějak bylo, fotila jsem jako divá a nakonec jsem ráda, že jakž takž vyšly aspoň tyhle tři..bo důkazy mluví za vše, že.. =)

    OdpovědětVymazat
  21. Na Ryor jsem zanevřela už v devadesátých letech, kdy jsem si ho jako chudá studentka kupovala, neb byl levný, skoro nic jiného nebylo a milé děti, internet tehdy měli jen v CERNu :o)) a jak jsem jednou nahodila odličovací méko, do nosu mě praštil šílený chemický smrad a obličej mě začal pálit jak politý kyselinou.. běhěm pár vteřin jsem to smyla, ale na obličeji se mi vyhodilo zhruba to, co tobě po enzymech (že by recyklovali starý recept?).. a arjuvédy neznaje, jsem seděla doma dva dny, než to zmizelo.. Dodnes se při pomyšlení na Ryor otřesu hnusem.. ble..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, ty internety, by mě zajímalo, jestli tady někdo ví, co to CERN je.. Já kdybych o tom neměla nedávno přednášku ve škole, tak jsem vedle jak ta jedle =D

      Já myslím, že kromě univerzální vůně mají i univerzální recept, který jen obměňují hustotou zkapalnění podle toho, zda se to má mazat, nebo téct =D

      Ajurvédu Ti sem donesu na zlatém podnosu, jen vydrž ;)

      Vymazat
    2. hehe ten CERN mě strašně u Enky pobavil....ještě že koukám na big bang theory haha :-)

      Vymazat
    3. A pak, že se televizí blbne! Jsi řádným příkladem, že televize vzdělává!! =P

      Vymazat
  22. Lol, to by byl skvelej partak k tomu pekelnymu odlicovaci - ten by oddelal oci a tohle zbytek obliceje :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A když by nevzládl obě oči najednou, tak Ti s tím druhým může kamarádka, se kterou tento rituál budeš společně provádět třeba omylem vypíchnout prstem , ta totiž neuvidí zase na to druhé =D

      tak Ti tak přemýšlím, kdyby to rovnou nazvali jako Pekelnou sadu, našlo by to uplatnění aspoň v Ptákovinách! =D

      Vymazat
  23. Enyzmatický Armageddon! Já se toho bojím, jakžtakž se mi srovnává hormonální exploze, ale používám Ilcsi minerální čistič, ve kterým jsou taky nějaký kyselinky... ten je skvělej, ale taky ho nechávám "few minutes", jak tam píšou.
    Nešlo by to použít na paty? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilcsi cierne mineralne cistidlo je super, pouzivam tiez a nechavam par minut ako masku. Len by ho za tu cenu mohlo byt trosku viac.

      Vymazat
    2. Tak dámy, mně jako super přišel přesně do chvíle, dokud mi hrozně rychle nedošel a já si neměla pořizovat za tu cenu nový.. Teď si jedu dvě čistidla po sobě za poloviční cenu, než jedno Ilcsi a je to prííma =)

      Vymazat
    3. Oli, toho se nemusíš být. Je fakt hodně lidmi, nejen mou vlastní zkušeností, potvrzeno, že to sice na povrch z počátku vybublá, ale pak se to rychle usadí, vyléčí a máš pokoj - ta jemná kůže za to stojí ;)

      Vymazat
    4. Mně se ale zdá, že Ilcsi MČ tu hladkou kůži dělá taky... A jaký dvě čistidla, prosím? Btw, upustila jsem od Biofáze, používám jen Calendulu. Zdá se, že Tarika a Neem masky jsou to pravé! Až to bude klidné, zkusím enzymy.

      Vymazat
    5. To mě taky zajímá..:) MČ je skvělý, ale ze začátku mě hrozně štval, protože byl úplně tekutý, to vzoreček byl jiný.. Naštěstí asi po 14 dnech konzistenci změnil a je spíše "gelový", tak jako vzorek a spotřeba hnedka klesla o zhruba polovinu:D

      Vymazat
    6. Oli.. Tys to nevydržela!! =D něco Ti prozradím, končím s ní už taky, myslím, že po půl roce už přišel ten čas ;)

      Jo, Neem je perfektní a tarika taky. Počkej chvilku a vrznu Ti sem ještě jednu takovou mňamku ;)
      A momentálně jsem se vrátila zpět k Juliet od ANtipodes, jako druhému čištění a prvnímu jsem se konečně dostala k nákupu z června - balzám Antipodes - šetřeno na zimní dny =) o tom všem více v podzimní péči ;)

      Vymazat
  24. Řekla bych spíš ta maniačka, která doufá v jinou reakci =D ale fajn, máš to mít!! =D

    OdpovědětVymazat
  25. Tak to je síla. Ono už to složení je na první pohled "dryják", ale to, co ti to provedlo je šílený.."Eau de Ryor" pobavil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, až se začnu nudit, nebo začnou docházet moje zásoby, půjdu se obveselit s Trilogy, nebo Renem ;)

      Vymazat
  26. Chudiku..:-( bych se pred zrcadlem asi vyvratila. Zrovna minuly tyden jsem psala pani H ohledne enzymatickeho peelingu, dobre jsem udelala, bo po tve recenzi bude u ilcsi zase vyprodan;-) tesim se na recenzi o nem a na vsechny ostatni clanky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pane Mňousku, tak mě napadá, že jsem Vás tu už dlouho neviděla =) Všechno bude, neboj ;) a ten enzymák jsi teda ještě sehnala u paní H? a ten velký - 100ml? na kolik Tě vyšel? Kdyby ses nechtěla prát s celým balením sama, ráda bych si od Tebe půlku odkoupila, mně už totiž rapidně dochází od té doby, co si ho mamča u mě o víkendu spletla s denním krémem =D

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Nene, jsem tu každý den a číhám na nové články:) jen jsem komentáře nepsala.. no.. jsem v pořadníku, teď ho paní H nemá, ale dala jsem jí vědět dřív, než se strhne lavina:D cenu ani velikost balení mi nepsala, jen že se ozve, až ho bude mít.. Když tak, dám pak vědět a můžem se podělit;)

      Vymazat
    4. Tak to budu moc ráda, určitě, kdyby se ptala, klidně vezmi to velké balení a já si půlku moc ráda odkoupím, už mám jen na dně maximálně na ovonění kalíšku =D

      Vymazat
  27. Ja Vam Damy nechcem do toho nejak vstupovat...Ae ja osobne prisaham na toto: http://www.iherb.com/Derma-E-Evenly-Radiant-Overnight-Peel-2-fl-oz-60-ml/13656. Uz druhe balenie, pomaly na konci. Pouzivam tak 1-2x do tyzdna, resp. ked mam pocit ze potrebujem. Zaroven to okrem cistenia pleti (aspon) moju aj nejakym sposobom zvlacnuje...Spolu s AHA maskou od Evolve neviem co su upchate pory. Ako ano, stale sa objavuje sem tam cysticke akne, ale hoji sa x-krat rychlesie (a ja trpim na velmi zle hojenie cohokolvek, od skrabancov, modrin, udreti..). A k clanku :), aktualne mam v plane Elemental herbology Pure Radiance Kit, no nekup to za 60E, ked mas 2 za 1, ze...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale ale, děkuji za tip =D no, ten Herbology, já nevím proč, ale jsou mi docela nesympatičtí, ale vím, že si ten jejich enzymák všichni nemůžou vynachválit =)
      AHA je na mě docela síla. Dostala jsem se jak k GOld Liquid, tak k Pixi a teda reakce byla dost šílená =/ Vím, že se má první dny ta reakce vydržet, než si pleť zvykne, ale mně to obecně ani nevonělo, takže jsme neměla jediný důvod v používání dál pokračovat.

      Vymazat
  28. Mě kosmetika Ryor vůbec nesedla. Mám docela hodně citlivou pleť a jen tak něco mi bohužel nesedne. A jak koukám tak tohle by mě asi zabilo. Ta lebka by tam pro mě byla hodně trefná :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, koukám, že máme na Ryor stejné reakce i názor. Netuším, co v tom všechno je (teda tuším, ael pořád nechápu, jak to, že to může až tak škodti), ale obrázek tomu opravdu odpovídá ;)

      Vymazat
  29. nemate niekto prosim skusenost s tymto? http://www.original-atok.eu/oab2094.html
    mala by sa nim robit 2min masaz a 2min nechat posobit, takze neviem ci je tak ucinny ze mu 4min stacia alebo je to taky odrb.. ale cena 10e/50ml je celkom priazniva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevypadá vůbec špatně. To by mě taky zajímalo, jestli to už někdo zkusil..

      Vymazat
  30. ty bláho! hledám zrovna nějaký enzymatický peeling a asi půjdu do Elemisu, je dostupný :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, záleží na Tobě, jak moc účinný chceš enzymák mít. Já už si s enzymy nehraju, takže kdybys chtěla vyzkoušet ten Ilcsi, mám doma 60 ml balení a ráda odprodám, já ho nevyužiju ;)
      Ten Elemisácký mám ještě z půlky, platí stejná nabídka, klidně vezmi oba, ať je porovnáš. Ten Elemis krásně voní,ale to Ilcsi taky. Je však o hodně jemnější než Ilcsi, dle mého je to spíš jen taková voňavá maska..

      Vymazat
  31. Ahoj. Priznavam sa ze som si dany vyrobok na zaklade tvojej recenzie kupila. Nie som ani cervena, ani vyhadzana. Nic. Dokonca som to skusila dat aj na ranu, a nic. Az som sklamana :) Nechala som si ten enzymak na tvari dlhsie ako je odporucane, kedze som na to zabudla ze to mam. Tak neviem ci zmenili zlozenie, alebo je to take individualne. Lebo keby mi dali na jednu cast tvare krem a na druhu tento enzymak, tak necitim rozdiel. Skoda :) Dufala som ze bude aspon citit mravencenie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, Ty jsi ale ďábel! =D No, však jsme povídala, že mám supercitlivou pleť, takže reagovala asi alergicky na nějakou divnou složku, jinak ten peeling opravdu nic nedělá, čímž myslím, že je na nic - nečistí.. aspoň mě ne, jen irituje.. Zrovna o víkendu jsem ho vyhodila, vidíš, nemuselas kupovat, ráda bych poskytla ten svůj skoro plný k testování ;)

      Vymazat
    2. Hej, nejaky vysledok nevidim, ale rada skusam a za 4€ ma to zabavilo na tri dni :) objednavka, cakanie na dodanie a testovanie :) asi ostanem verna klasickym peelingom zrnieckovym :) .... Tie aspon poskrabkaju :) aha a este nieco. Na mojej krabicke je napisana doba posobenia 5 minut.... Toto zmenili :)

      Vymazat
  32. Aby sme boli OBJEKTÍVNI:-) Možno zmenili zloženie a tiež upravili návod na použitie.

    Mám ho zrovna na pleti (prvý krát v živote) a nič nepáli, naprosto v pohode, žiadny nábeh na reakciu, akú si recenzovala z minulosti.

    Návod na použitie - tam je napísané 5 minút (možno budem mocť nechať i 10).

    Je rok 2016 - predpokladám, že vychytali muchy za tú dobu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, no tak ja rozhodne objektivni byt ani nechci. Jedna se o ciste subjektivni recenzi s reakci me pleti na dany produkt. Mam ji super citlivou a jestli zmenili slozeni, nebo ne, to me vubec nelaka zkouset :) Pokud tobe vyhovuje, tak prima. Mne jednou stacilo =D

      Vymazat
    2. Jo,jen jeste podotknu, ze zadna pletova kosmetika by podle meho nemela zpusobit takovou reakci. Jsou enzymaky xkrat silnejsi nez tento a i po zapomenuti a smyti po pul hodine jsem byla jen lehce cervena, rozhodne ne otekla, spalena a osypana. To ve mne duveru v produkt ani ve znacku proste nebudi

      Vymazat
  33. Ahoj, mám úplně stejnou zkušenost. Mám citlivou pokožku a takovou reakci na tento peeling vůbec nemám. Pokud ho chcete vyzkoušet, tak ho vyzkoušejte. Každému vyhovuje něco jiného a má i jinou pleť. Pokud zlepšili složení, pak by to chtělo recenzi aktualizovat pokud má mít nějakou hodnotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi lito, ze je pro vas recenze jiz bezhodnotna, ale opravdu kvuli tomu nebudu znovu kupovat tento produkt s novym slozenim a nebudu ho jiz zkouset. Se znackou a reakcemi me pleti na jejich vyrobky mam spatne zkusenosti a nemyslim si, ze bych mela ci snad musela aktualizovat s kazdou zmenou slozeni mnou recenzovanych produktu kazdy kus. To bych jen neustale prepisovala clanky dokola, jelikoz se slozeni produktu meni neustale. Navic, at tento clanek slouzi k tomu, k cemu ma, tedy at si dle nej udela obrazek na Ryor prvni enzymaticky peeling dle daneho slozeni sam. Nebudu prepisovat svoje nazory, ktere jsem, myslim dostatecne, podlozila i fotkami. A to, ze byl vypusteny do sveta produkt, ktery toto zpusobuje je proste fakt a nic na tom nezmeni to, ze treba ubrali na ucinnosti, aby uz takovou paseku nedelal. Na zaklade teto recenze jsem se totiz definitivne rozhodla, po mnoha pokusech, prestat s Ryorem koketovat. Uz proto to zde necham. Hezky vecer

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...