čtvrtek 21. listopadu 2013

Prášková maska a kondicionér na vlasy "Indický angrešt" AMLA POWDER | Ajurvéda, to je věda!


Z posledních bilančních článků vás asi trklo, že se vznáším na obláčku zamilovanosti - do ajurvédských produktů! Je pravda, že mě to už posunulo do úplně jiných přírodních rovin, ale o to větší důvod ukázat vám, jaká kosmetická tajemství ajurvéda ukrývá. Zde vám slavnostně představuji masku a kondicionér na vlasy z indického angreštu! A uděláme si to zábavnější, dáme si rovnou malou fotoreportáž.

U ajurvédské kosmetiky nejde jen o čistotu vstupních surovin, ale také o proces zpracování a přípravy finálních produktů. Všude se dočtete tu samou "mantru" v podobě "zpracování podle 1000 let starých praktikovaných postupů" - co to je? Konkrétně se to nikde jen tak letmo nedočtete a do hloubky se mi jít moc nechtělo. Každopádně, zcela zběžně, jedná se o specifický způsob sběru surovin (lístečků, kořínků, plodů atd.) a jejich následného sušení a zpracování (a míchání, v některých případech).

A teď už směle do toho. Pokud jste se už někdy setkaly s hennou, nebudete z blátíčkově zabarveného pudru překvapené. Amla prášek koupíte stejně jako hennu v krabičce a neprodyšně zatavenou ještě do sáčku.  Její koupi jsem zvažovala už dlouho a také je to už nějaký čas, co mi ležela krabička na stole připravená na volnou chvilku k vyzkoušení. Bylo pro mě tedy docela překvapení, když jsem si až s přípravou tohoto článku znovu přečetla, k čemu všemu je Amla dobrá. On je to totiž hotový zázrak!


Amla je ovoce hodně podobné našemu angreštu (prý tak i chutná, ale ještě jsem neměla tu čest) a roste na stromečku jménem Embelica officinalis.  Od toho nese i českou přezdívku "indický angrešt", ale setkáte se i s názvem Amalaki (to mi připomíná moji zamilovanou Churmu, aka Kaki, aka Tomel =D). Ale měla by se prodávat i naložená k přímé spotřebě ústní =D (vyrábí Everest Ayurveda). Tato maska obsahuje pouze toto ovoce, usušené a rozemleté (to jsou ty 1000 let tradicí prověřené receptury). No není to paráda? Na trhu je jich dostupných víc, ale já jsem šla do této od firmy Ayuuri Natural, od které mám i další práškové masky (ale už na pleť a nebuďte nedočkavé, všechno bude! ;).

Nemám ráda sliby, ale  na něco vás nalákat musím, než se tu začnu rozplývat nad svými dojmy! Amla se tak osvědčila jako:
  • úžasný přírodní vlasový kondicionér
  • stimulant vlasových kořínků (lvi se před vámi půjdou zahrabat!)
  • brzda při vypadávání vlasů
  • zpomalovač šedivění
  • zdatný bojovník proti lupům
  • univerzální zkrášlovadlo (dodá lesk, pružnost a objem - a pod to se podepíšu a podtrhnu, dvakrát!!)
  • doplněk henny (vražte lžičku Amly do barvící směsi a budete mít o regeneraci postaráno)


V Indii je Amla hojně využívaná jako léčivka (silný přírodní antioxidant), ale zároveň se s ní barví hedvábí a vlna. A tím se dostáváme k zábavné části celého pokusu. Já jsem totiž jaksi pozapomněla oživit v paměti všechny informace, zvlášť ty o tom barvení hedvábí - to mě mohlo trknout a pak jsem byla jako melírovaná blondýnka docela překvapená. Tak bacha na to! =D


Vůně
Víte, že já jsem na vůně vysazená a na vůni většiny ajurvédských produktů si holt budete muset zvyknout, nebo je začít ignorovat. Amla však voní pouze ovocně a konkrétně bych to přirovnala k čerstvě otevřenému pytlíku se sušenými švestkami (po namočení se vám na hlavě rozvine doslova óda na švestkový kompot). Jo a pozor, takto to bude vonět po celou dobu aplikace a následně i z vlasů až do dalšího umytí (pokud to neovoníte nějakým éteráčkem viz návod na kondiš níže).


Příprava
Na masku potřebujeme 20 g prášku. Já to pokusně vážila a vyjde vás to na cca 4 polévkové lžíce, nebo si jen odsypte 1/5 z balení. Zde prosím nastává chvíle pro vysokou matematiku - v případě, že na jednu dávku je potřeba 1/5 balení a to obsahuje 100g prášku znamená to, že vám celá krabička vystačí na 5 použití jako masky, nebo cca na 10 použití jako kondicionéru. Podotýkám, že jedna dávka plně postačí na velmi husté do půl zad dlouhé vlasy. Pokud máte třeba mikádo, klidně bych šetřila a vrzla tam o lžíci míň.


Do prášku postupně přilíváte vodu tak, abyste vymíchaly hladkou pastu. A zde se rozcházím v přípravě s doporučením na krabičce a doporučením vyčteném na netu (a tomu věřím, že bude teda jóó zajímavá záležitost, když jen příprava zabere celou noc!). Já jsem klasicky zalila horkou vodou (z kohoutku), nechala 5 minut odležet (po dobu, než jsem si umyla hlavu), naplácala do mokrých vlasů, dala pod igelitku, zabalila do ručníku a nechala 15 minut působit (toť je i ofiko návod uvedený na krabičce).

Delší verze přípravy
Prášek zalijete vodou a necháte přes noc uležet. Pak klasicky naplácáte na umyté vlásky a necháte působit alespoň hodinu. Pak smyjete. No, když vezmu v potaz to, že si ráno hlavu opravdu nikdy nemyju (prostě se k tomu nikdy ráno nedokopu, to si radši vezmu čepici), tak působení přes hodinu možná někdy zkusím, až si budu chtít hlavu nabarvit a zregenerovat v jednom.


Konzistence
Na rozdíl od henny je pasta mezi prsty mazlavější a jemnější, což však bohužel vůbec neznamená, že se líp než henna nanáší. Ve vlasech se chová stejně - jako bláto - drhne a dost blbě se nanáší. Při míchání směsi jsem se docela bála, co to s vlasy udělá, když mi už po aplikaci vrzaly ruce a měla jsem je docela vysušené.


A u mých praciček ještě zůstaneme.. Při pohledu na ně mi teprve v mozečku proběhla první reakce - takový záblesk - kde se mihlo pár přírodních barviv, borůvky, které nejdou vyprat, hlinka, která barví jak sviňa, velikonoční vajíčka, šafrán.. No a pak mi to seplo.. Kurňa, když mám po tom žluto-hnědé ruce, co to asi udělá s mou hlavou?? Jsem sice špinavá, ale furt blondýna, navíc mám světlé melíry.. Kurňa!! A při pohledu na svinčík ve vaně mi srdce poskočilo rovnou dvakrát:


Výrobce prostě počítá s tím, že je Amla určena pro normální (indické!!) vlasy, tedy tmavé. Při pohledu na hlavu zabalenou v igelitu a pak na ruce, které vypadaly jak po hodinovém strouhání mrkve na salát se mi chce plakat. Ale jsem odvážná dcérečka a vydržela jsem, celých 15 minut (jen pro info, na krabce je uvedena maximální doba působení 20 minut). Při čekání jsem se uklidňovala: pokud budu mít po 15 minutách opravdu obarvenou hlavu, přišla jsem na perfektně rychlý a levný způsob přírodního barvení, juchúúú! =D


Ještě vás budu chvilku napínat. Aby také vaše regenerace vlasů zvolna nepřešla do adrenalinového barvení, mějte masku v něčem, co je vám fuk, že se obarví a na ruce radši natáhněte gumové rukavice. ;)


Smývání
To šlo kupodivu lehce. Sice vana byla zapráskaná, ale žádné trvalé mapy nehrozí, stačí jen osprchovat. Počítám, že mi smytí hlavy trvalo cca 1/3 doby smytí henny, tak si to přeberte.


Výsledek
Takžee... (wait for it) Je to bomba!! Už při smývání vám vlasy mezi prsty nezvykle kloužou. Jsou na omak hrozně pevné, ale zároveň hladké. Přijdou mi jak silonová vlákna. Tudíž: pružnost a pevnost - splněno. Kámen úrazu nastal až při pokusu o rozčesání. Tangle se mi zasekl hned u hlavy a fakt jsem neměla už nervy ani sílu a vybodla jsme se na to. Jen jsem to promačkala a rozhodla se být tedy přirozeně vlnitá (kuk na fotky).


Pak jsem honem letěla k zrcadlu. V mokrém stavu vlasy vypadaly, že chytly trochu do zrz. Naštěstí na mě po protřepání hřívy vykoukly i světlé pramínky, takže se nebojte, jen to lehce tónuje. Okolí mi to nepotvrdilo, ale já si stále stojím za tím, že mám lehký skořicový nádech. Není to však v tomto sychravém šedém podzimu vůbec špatné. Tmavší a zlaté blondýnky, nebojte, je to dobrý, jen bych to být vámi nenechávala působit nijak dlouho. Špinavé blondýnky - co takhle jiný (nějaký) tón vlasů? ;) Brunetky - ideální pro oživení barvy.

V mokrém stavu těsně po nanesení

Po vyfénování na mě vykoukla celá paráda. Koukněte schválně na fotky, byť je teď světlo mizerné a fotila jsem pod žlutým umělým světlem v tmavé chodbě, myslím, že jsou stále patrné melíry, lesk jako blesk a taky ta celistvost - vlasy totiž nemám vůbec krepaté. Amla dokázala nějakým zázrakem uhladit vlasová vlákna, která působí zaceleně, netřepí se, nelítají a vlny jsou krásně pružné. Jo a vážené, zapomněla jsem i na ten mega objem, takže jemnovláskařky, tohle by se vám vážně mohlo hodit!

Přemýšlím, že příště zkusím do pasty ještě přisypat trochu skořice, ať už mám tu sváteční atmosféru kompletní. V práci jsem druhý den lítala s rozevlátým hárem - ženské závistivě slintaly (ty mrchy), pochvalně opěvovaly (mrchy tvářící se, že jsou hodný) a O. mě nazval čarodějnicí. =D

Foto před a po. Ale, jak tak koukám, barva asi opravdu zůstala stejná, takže těch 15 minut je bezpečných ;)

Já jsem prostě nadšená. Poslední měsíc si s práškovou ajurvédou hraju docela dost a nejenže je ukojena moje dětská touha po alchymistické laboratoři (míchání, barvení, odstátí, přimíchávání), ale navíc nečekaně velice dobře funguje. To, co jsem vám zde popsala, je zkušenost po jednom použití a můžu potvrdit, že ty účinky jsou opravdu vidět hned. A každou další aplikací se výsledky nabalují a vlasy vám sílí a ožívají. A pokud by vás Amla maska zaujala opravdu hodně, můžete ji používat i jako kondicionér..

Před a po: a tady bych řekla, že ta zrz je trošičku vidět =)

Amla jako kondicionér
Nebudu lhát, že je to patlačka a to jak doslovná, tak i časová. Takže si nedělám iluze, že byste měly čas Amlu využívat pravidelně po každém mytí jako kondicionér. Ale pro ty z vás, které mají opravdu problémy s kvalitou vlasů a zdravím vlasové pokožky bude Amla darem z nebes, tak vám ten návod radši napíšu.

Na přípravu kondiše stačí menší množství prášku než do masky - pohodlně si tak vystačíte s dávkou dvou polévkových lžic a zakvrdláte dohromady s trochou teplé vody. Je důležité, abyste směs vymíchaly do pasty, jinak z vás po celou dobu působení poteče špinavá voda. Zalijte to tak horkou vodou, abyste po 5 minutách odstání dostaly ideální příjemnou teplotu na nanášení. Pastičku pak můžete osvěžit 2 kapkami oblíbeného éterického oleje (levandule pro zklidnění pokožky, citronovku zase pro mastné vlasy atd.).

Pastu už jen nanesete na šamponem umyté vlasy a necháte aspoň 2 minutky působit. Pak to hlavně pořádně vymyjte a upravte jak jste zvyklé.. Musím říct, že tohle asi fakt nikdy nevyzkouším, protože na rychlé noční mytí hlavy je to procedura poněkud pracnější.




 
Amla Powder, Ayuuri Natural
Balení: 100 g
Cena: 99,- Kč
Kupováno zde.

Tak co? Nalákala jsem vás? Vyzkoušíte to? =D






46 komentářů:

  1. Nalákala, vyzkouším. A jestli mi po tom "zteplá" barva, tak tě kousnu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajaj, tak to prosím zační radši zkoušet až po tom 30.11. ;) =D

      Vymazat
  2. Po článku u eM jsem konečně dostala odvahu a vrhla se na e-shop Khadi a když už jsem byla v tom objednávání henny, přihodila jsem práškový šampon a kondicionér/masku SHIKAKAI. Předpokládám, že bude mít stejně dobré účinky :) Snad se k tomu časově dokopu :) Díky za report ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, určitě podej report!! =) Shikakai jsem hrozně chtěla vyzkoušet, ale tam už je teda téměř jistota, že to barví, takže do něj jít nemůžu =( zůstávám u skořicového nádechu ;)

      Vymazat
  3. Od tohoto výrobce jsem měla už neemový prášek a byla jsem s ním moc spokojená.. takže do masky asi půjdu, lehké tónování vlasů odstínu 'pochcaná sláma' se mi bude jedině hodit!
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha! tak te´d fakt neeívm, jestli se nemám po tom použitém slovním obratu urazit! =D to vyznělo vážně vtipně =) já tomu říkám skořicový nádech a ty pochcaná sláma.. No , každopádně, jestli patříš do sekce myších blondýn, tohle Ti dodá přinejmenším pocit, že je něco jinak a líp. A když to tam necháš ty dvě hoďky, bude z Tebe krásná zrzka =D
      Jo, ten jejich Neem mám taky a je fakt vynikající, no však si to tu trochu taky zdrbnem ;)

      Vymazat
  4. Já mám ajurvédské přípravky taky moc ráda. :-) Obzvlášť jsem si oblíbila Tarika akné a ještě rád používám neemový prášek. Zato aritha, do které jsem vkládala největší naděje, mě naprosto zklamala - prostě mi vlasy nedokáže umýt dostatečně (zkoušela jsem několikrát a postup vždycky malinko obměnit). Nejspíš je to mnou, ale já fakt nemám nervy patlat se s tím s tak nejistým výsledkem... A taky se mi strašně špatně z vlasů vymývá, nikdy ji nědokážu vymýt úplně, a to přitom vyplácám tak dvacetkrát víc vody než běžně. Jo a ten odporný smrad je jenom třešinkou na (zkaženém) dortu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A helemese, teď jsi mě donutila jít rovnou gůglit =D Na Arithu jsem totiž při svém bláznění vůbec nenarazila, není pro tmavé vlasy? Jo, už koukám, je pro mastné, tak to by mě nikdy nenapadlo hledat.. A nezkoušelas spíš Shikakai? TO si hrozně všichni vychvalují..

      Vymazat
    2. Aritha je vlastně práškový šampon. V tomhle směru jsem docela pro přírodu, protože se mi vlasy strašně mastí a hledám, co mi pomůže... Tak za sebe říkám, že fakt ne. :D I když většina lidí si ji zase chválila. Myslím že jsi psala, že se ti teď vlasy taky hodně mastí? Kdybys chtěla, můžu ti arithu přenechat, abys ji vyzkoušela, protože já jsem už definitivně rozhodnutá, že na mé vlasy prostě není. Ten Shiakakai vypadá taky dobře, ale mě by už trefilo, kdyby neuměl umýt vlasy, takže teď spíš šetřím na nějaký bezsulfátový, ale tekutý šampon. Kdybys chtěla poslat tu Arithu, tak sem napiš a já se ti ozvu na mail. :-)

      Vymazat
    3. Leni, jsi moc hodná, ale mně se mastily vlasy jen cca měsíc, kdy začaly chladné dny, ale pak u se to zase ustálilo a nemám s nimi problém. U mě, s mycím intervalem jednoho týdne bych asi těžko mohla mluvit o problémech s mastnou hlavou =D
      Ale víš co mě napadlo? Co takhle vyzkoušet lávovou zem? Mně hrozně pomohla na pleť právě v tom mastném období..

      Vymazat
    4. Jé, děkuju za tip! Když nad tím tak přemýšlím, lávovou zem jsem si objednala asi před dvěma lety, ale nikdy na ni nedošlo - ten den, co jsem ji vyzvedla, jsem tašku s objednávkou (byla tam i aritha a nějaký olej) zapomněla ve škole. Do půl hodiny jsem byla zpátky, ale taška samozřejmě zmizela... Doufám, že zloději žádný z výrobků nepomohl a měl hnsnou alergickou reakci! :D Pak už mě nidky nenapadlo zkusit ji znovu... Ale jdu do toho. :-)

      Vymazat
    5. No, nebudu kecat, že to není vo**r - pořád to míchat,,. Já si tím myla pleť 2xdenně a fakt jsem toho měla plné kecky.. Bohužel (bohudík!) to bleskově zafungovalo.. musím se k ní zase vrátit, teď bych to opravdu potřebovala =D

      Určitě měl alergickou reakci, hrozně olezl a byl škaredý a musel se ukrýt do hor a od té doby ho už nikdo nikdy nespatřil! ;) =D

      Vymazat
  5. Když jsem po přečtení článku u tebe kupovala bezbarvou henu Khadi tak jsem se dívala právě i na Amlu a Shikakai. Po aplikaci mi to ani tak nepřišlo, ale s odstupem času musím říct, že mám vlasy lepší a silnější, takže se vydám koupit i Amlu. :) Díky za tvé rady!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak Ti ta henna dopadla, spokojená? Zatím je to v přípravě na článek,a le zkoušela jsem po tom i tu bezbarvou vitaminovou od Henne color a mám pocit, že je lepší.. ale těžko říct, Khadi jsem nechala jen hodinu, ale s Henne jsem se osmělila a vydržela to 4 hodiny a to byly panečku vlasy.. vlastně je můžeš vidět na těch fotkách tady ve článku "před" ;)
      Amla je prima a hlavně nesmrdí po trávě, ale jen po ovoci. A jako maska je to super. O víkendu zkusím nechat Amlu na hlavě dýl a uvidíme, jestli skončím jak liška podšitá =)

      Vymazat
  6. Já ji už taky nějaký čas používám, dávám si ji do henny, vždy tak jednu vrchovatou lžíci do směsi. Veru už na ní najela taky, dokonce pro ni našla mnohá další využití, viz článek u nás :) Nemůžu si jí vynachválit, dává slovům "barvení a regenerace hennou" další, mnohem hlubší smysl! :-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, tak na to jsem u Vás vůbec nenarazila, se musím jít podívat ;) protože mě vlastně nenapadá žádné jiné použití, než jako regenerační masky, kondicionéru, nebo do henny.. jsem zvědavá, na co Verča ještě přišla ;)

      Vymazat
  7. Perfektní! Už jsem Tě chtěla sprdnout, proč mi to před Vánocema děláš, ale za tu cenu je to bomba a sestra jí najde pod stromečkem, jakkoliv na kosmetiku není, tak cokoliv má bejt na vlasy, slaví u ní úspěch. No a já si to objednám samosebou. Ať žije ajurvéda!

    P.S. Těším se, až Ti "ty mrchy" přijdou na blog:D
    P.P.S. Budu taky mrcha, závidím krásně husté vlasy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, cenově je to skvělé, že? ;) a pro ségru ideál, aspoň Ti doma nebude smrdět s bůhvíčím, tohle opravdu voní =)

      Teď mě napadá, že by se ti už vyplatilo, kouknout se po větším balení, jestli se prodává. Mohla bys to pak ségře přesypat do nějaké hezké piksličky a měly byste tak pod stromečkem Amlu obě a ještě levnější ;)

      P.S.: Já myslím, že to se nestane, oni jsou opravdu hodně jinde =D Spíš se bojím, aby sem někdy nepřišel šéf a nezjistil čas odpovědí na komenty ;)
      P.S.: To klidně buď, takové mrchy mám ráda ;)

      Vymazat
  8. Tak jako navnadila jsi mě, nééé že nééé :D Já jsem si zkazila vlasy a jejich barvu domácím barvením. Takže mám obrácené obmré, kdy dole mám tmavé až černé vlasy a nahoře mé vlastní kaštanové a mezi nimi prosvítají vybledlé proužky, které se zbarvily do rezava. Moje sestra mi při minulých nákupech řekla, že moje barva vlasů je naprosto příšerná :D Takže už se strašně těším, až mi to všechno odroste a já budu moct zkusit tohle na oživení. Protože moje opravdická barva je ledový kaštan, což je barva bez života :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou, ledový kaštan může být fajn! =) lepší než moje divná lví =D
      pokud to už máš dostatečně odrostlé, tak jdi nakrátko a budeš mít hned zas vlásky jak princezna, navíc ještě budeš hrozně IN, když se teď i v tom "Holivůdu" všichni šmikaj na krátko ;)

      Vymazat
  9. Nene, nezruinuju, je to jen kilo za celou krabku, fakt =) a ježíšek, nebo Mikuláš to jistí ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Ój, tak to je bomba, po té co jsem se vrhla po hlavě (doslova) do Khadí mě tyhle věcičky fakt začínají bavit, a když slyším regenerace lesk a vůbec spokojenost, nemám důvod váhat a to já dostala v tom prášečku tohle nebo něco jiného, musím juknout do Miša boxu, který čeká na víkendové mazlení :-), každopádně jako kondiš bych to nezvládla umývám vlasy ráno před odchodem do práce, to bych se zabila něco míchat a mám luxusního JMO, který už se ani nenamáhám smývat :-) a svoje vlasy nějak nepoznávám ani v odraze ve výloze když jdu kolem haha...ale jako masku bych tuhle srandu fakt brala a jestli Khadí něco takového má, tak do toho jdu, jsem pro každou srandu :-)). Skvělý článek ty moje ajurvédská kouzelnice :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Khadí nemá, ta má myslím jen regenerační lejíčky.. hele, Ty jsi na tu Khadí nějak zatížená =D se divím, mně dcela jejich henna smrděla. I když nejhorší byl smrádek té, kterou jsme barvila mamču - z Rossmanna - fakt nekecám - krávský h***o =D
      Amla je skvělá, určitě šup do ní, za tu masku fakt stojí ;) jen bacha, dyž by se Ti tím chtěly naplácat i holky (udělej radši na zápěstí test na alergii - co kdyby náhodou, přeci jenom je to fakt jen nezvyklá surovina, tak aby se třeba nezhoršil ekzém nebo tak nějak =/ já se na to bodla a naštěstí se nic ndělo,a le věřím, že u mamči, která má třeba pro mě nepochopitelnou alergii na tyto druhy ovovce bych ho udělala jako první..

      Vymazat
    2. No vidíš to je dobrý postřeh s tou alergií asi by mě to u přírodky nenapadlo se přiznám, to je tím, že nejsem alergická....ona Aja jak viděla, že barvím přírodkou a že ji svitla naděje, že bude moct jednou barvit taky, tak byla nadšená, jinak na její citlivou pokožku agresivní chemku ani omylem, že ....a už se vyptávala, jestli není přírodní i modrá, chce furt modré vlasy, já se picnu jednou :-))....ale né ani na tu Khadí nejsem tak zatížená, ale docela mě to bavilo, takže začnu intenzivně zkoumat, ovšem s tou Amlou jsi mě těžce nalomila....mě třeba ta Khadí nesmrdí, bo jsem zvyklá na šílené chemické smrady z barev, tak to byl pro mě relax :-), ale věřím, že henna z rossmanna musela "vonět" kvalitně :-) a to se té vůně člověk jen tak nezbaví, já ji při umývání cítím pokaždé :-))

      Vymazat
    3. A tak mě napadlo, jaké mají holky barvy vlasů? Světé, nebo tmavé? ˇŽe by jí mohlo stačit třeba pro začátek jen tónování Amlou ;)

      Vymazat
  11. Já Amlu miluju, musím ji zas pořídit. Nejvíc mi vyhovovala kombinace shikakai jako šamponu a amly jako kondicioneru, jenže to je fakt voser a člověk si myje hlavu hodinu :-( A Khadi ji má taky a asi půjdu do ní, se mi líbí ta plechovečka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, Ty to budš stopro vědět.. já myslela, že Shikakai je šampon, ale našla jsem ho s popiskem jako Amlu - kondicionér a maska, tak jsem zmatená.. tomu voseru věřím, ale je to sranda. Mýt vlasy bych si tím ale nechtěla =D Amlu má Khadí? A sakra, plechovka by se šikal, na kolik to vyjde? ;)

      Vymazat
    2. Dneska dorazil balíček a mám SHIKAKAI - kondicionér a maska.

      Vymazat
    3. No právě, ale jak t, že to má stejný nzev a je to jak šampon, tak stejné označení pro masku? to se musí plést =D

      Vymazat
    4. Jo je v tom dobrý zmatek. Asi 2 v 1 :)
      Musím pár dnů vydržet. Dneska mám čerstvě umyté vlasy, v neděli se teda vrhnu na barvení a následně vyzkouším kondicionér. Ještě musím vykoumat jestli při smývání henny nebo až následující dny při mytí hlavy.

      Vymazat
    5. No, po henně to chce barvu den ustát, než ji umyješ - ona si sedne barva.. ale jsem zvědavá, co budeš říkat. Renča si ji nemůže vynachválit a to je pro mě ajurvédská královna =)

      Vymazat
    6. No tak to se těším dvojnásobně :) Já teda budu jen dobarvovat odrosty po chemickém barvení, ale mám v plánu hennu protáhnout do celých vlasů, takže jsem zvědavá co na to konečky, které jsou dost vysušené :)
      Jojo vím, že se vlasy nemají umývat ale četla jsem, že někdo dává do vlasů kondicionér a až potom smývá, že vlasy tolik netahají. Ale asi to raději napoprvé udělám klasicky a jestli bude nějaké příště (doufám, že ano!) tak začnu koumat :)

      Vymazat
    7. No, mně například henna vlasy vůbec nevysušila, naopak mi dodala neuvěřitelný objem (a to už je jó nějaký objem) a rozčesávaly se mi perfektně. To, co vidíš na ftokách "před" jsou vlay ráno po večerním hennování.. ;) A te Shokakai je prý s hennou naprosto ideální kombinace =)

      Vymazat
    8. Tak jsem to i myslela, že doufám, že mi to vysušené konečky ,,zatáhne".
      ,,Hennovala" jsem poprvé v neděli a na ten objem jsem teda taky koukala :) Najednou jsem měla dvakrát tolik vlasů :D Mám jich asi čtvrtinu oproti tobě.
      Jinak ke shikakai jsem se zatím nedostala.

      Vymazat
    9. No, sice je to smrádek, ale ten objem učaroval i mně a to ho už bez tak mám dost. Takže to prostě funguje. Nechápu, jak to, že se to mezi lidi už nedostalo.. každý druhý(spíš druhá) si stěžuje na malý objem a málo vlasů a hennou by byly rázem všechny problémy vyřešeny=)

      Vymazat
    10. No ten ,,smrádek" je celkem brutální :D Ale jestli to bude opravdu fungovat, tak já to zvládnu určitě a přítel bude muset taky :D
      Já přesně kvůli těmto dvěma věcem jsem tu hennu zkusila. Ale většina ženských je na to moc pohodlná. Ať už z hlediska aplikace tak odstínu.

      Vymazat
    11. No to je pravda.. v tomhle by se dalo říct, že se ze mě za poslední rok stala téměř lesana - to, co jiným smrdí, mi nevadí, co jiným voní jako příroda, mně se zdá slabě a syntetické (už jsem zvyklá fakt na puchy =D) a pokud něco funguje, jdu do toho i přes překážky (vůně, barva.. takhle jsem si přestala melírovat vlasy..je mi to sicel líto, k mozečku by se mi taky víc hodilo to blonďatý háro a s hennou a Amlou docela tmavnu, ale co, když není nutná, tak se chemii ráda vyhnu..

      Vymazat
  12. Jestli budeš objednávat z cestyprirody, tak určitě přidej ty pasty obě, nebudeš rozhodně litovat, patří do oblíbenců za listopad, an které sice nemám čas, ale mají tam výsostné postavení =) a pár dalších věcí.. tak to abych rychle sepsala tu zklidňující čistící chladivku, která mě vyléčila z Ryoru, že? ;) =D

    OdpovědětVymazat
  13. Jeej Míšo, presne túto Amlu mám doma, je skvelá. Mala som aj Amlu od Khadi, je drahšia, ale zloženie je rovnaké a aj účinky, takže už kupujem len túto. Kaderníčka čo ma nedávno strihala, sa pýtala čo používam, že mám úžasné zdravé a lesklé vlasy, tak sme sa rozdebatili o hennových farbách a amle a povedala že to musí vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, Margi, tak to je skvělé!! To jsem zvědavá na Tvou hřívu v sobotu ;) A máš tmavévlasy? Používáš Amlu pořád jako kondicionér, nebo jen masku?

      Vymazat
  14. tak jsem nejen nalomená, ale rovnou i přesvědčená, že prášek potřebuju! :D budu míchat s hennou nebo dávat jako masku, to je jisté ;) díky za tip, začínáš se v té vlasovce pohybovat víc než já, měla bych se polepšit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chacháá, no Lištičko, to bude tím měsíčním krušným obdobím, fakt jsem za tu dobou vyzkoušela kde co a teď teprve d odstupem můžu zkoumat a porovnávat, co a jaké mělo účinky ;) Už se těším, až si o Amle přečtu u Tebe ;)

      Vymazat
  15. Haha, jsem asi divná,ale mě právě zaujal jak popis, tak recenze k tomu =D nojo a to byl navíc popisován jako jasmínový, což já už vůbec nezkousávám a vidíš, šla jsem do něj..
    Tris.. Tys ho dala na noc, že? Já ho používám teda na den, jako ochranu před zimou, takže to bude možná tím.. na noc mám šípkový olej. vůbec se nějak poslední dobou bojím plácat na noc cokoliv krémového, aby se mi právě neudělala druhá brada a dva nadočnicové oblouky navíc - znám to jak svý boty =D

    no vidíš, já se k té masce ještě nedostala, zkusím to sepsat zítra.. problém není v sepsání,ale v dodání fotek =D

    OdpovědětVymazat
  16. Ahááá, tak proto.. to už tomu rozumím =D no jo, na to je to malý políčko =D

    Jejej, takže Ti krém zboulovatěl? no tě pic, co by Ti tam tak asi nesedlo? No vidíš, a je to a to jsi přitom snad jediná, koho znám, na kom tak hezky vydržel vonět =D
    Ta Melvita na Tebe barvila?? Ty mi chystáš samá překvapení, že bych snad byla fakt tak tmavá? =) no, klidně si ji schovej, ale radši ji dej do ledničky, přeci jenom je to jedna z přírodních věcí, tak aby tu zimu přežila bez úhony ;)

    S tím mangem se nijak nerozpakuj a zkus to, když tak ho seženeš ve slevách ještě teď v Body shopu ;)

    OdpovědětVymazat
  17. To je zvláštní, že mu nevoní meruňka? jooo, taky jsme si při té reklamě hned vzpomněla na indian chai, ale ten nehydratuje a je to docela zbytečné ve srovnání s olejovým solným peelingem.. takže možná spíš někomu daruju a nebudu ten svůj ani otevírat.
    Šípkový olej mám od Trilogy a bacha, strašně smrdí! =D a nejlepší je prý stejně PAi, takže až dojedu tento, přesunu se k vychvalovanému.. Amie.. no, není to příroda, ale myslím, že tam nejsou žádné chemické konzervanty..

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...