pondělí 17. března 2014

Šípkový olej, tonikum a krém: Trio výrobků od Trilogy | Co vyzkoušet a čemu se vyhnout obloukem


Fakt jsem se prala s názvem. Jak mám do titulku uvést tři dlouhé originální anglické názvy produktů a ještě se pokusit nastínit, jakým směrem se bude článek ubírat a to vše stručně? U mě zhola nemožné, takže tady to máte. Toto trio bývá často v akcích, tak se na produkty koukneme blíž. Budeme si povídat o Antioxidačním šípkovém oleji, o Hydratační mlze a Hydratačním pleťovém krému Vital, vše od Trilogy.

Tento článek vlastně vznikl náhodou. Jak se tak říká, usnula jsem na vavřínech a jsa sebestředně potěšena vlastní zručností, se kterou jsem uklohnila na Silvestra svůj první pleťový krém "Mitsuuko zázrak", jala jsem se pustit do zkoušení dalších variant zázračných krémů. No a pohořela jsem. První bergamotový krém vyšel vůní i prvotním účinkem naprosto skvostně, ale po týdnu mi zkřehla pleť a celá se začala chudinka loupat, jak byla vysušená od bergamotového oleje, se kterým mi krapet ujela ruka - nic pro citlivky a sušenky, věřte mi.

Druhý pokus, který měl napravit ten první, byl účinky snad ještě horší a zdá se mi, že pro kosmetickou blogerku by se hodilo srovnání "zbraň pleťového ničení" - rozkvetla jsem po něm jako růžička - pupínek sem, pupínek tam, boule to samé.. No, žádný účený.., já vím. Taky jsem už objednala nové ingredience a poslušně se na chvilku vrátím s vařením k Mitsuuko zázraku. Bohužel, na Ekokoze to nějakou dobu trvá, takže jsem musela sáhnout po záskoku - pleťovém Vital krému Trilogy. A díky němu se teď vlastně dočtete souhrn poznatků, které jsem za měsíce používání Trilogy produktů nashromáždila.

*

Trilogy Vital Moisturising Cream SPF15


Nojo, asi vám teď došlo, že z něho nebudu skákat nadšením. Kdyby jo, tak bych vám o něm napsala už mnohem dřív a navíc, co dokáže pokopnout tak dokonale k akci jako zdravé naštvání?

Celá recenze tohoto krému by se dala shrnout jednou větou: "Nemastný, neslaný, nepotěší, neurazí." - no dobře, věta je mizerná, ale to mají spolu s krémem docela dost společného. Začneme pozitivy. Krém krásně voní jako šípková růže. Takže si nepředstavujte ani intenzivní vůni šípkového čaje, ani echt růžovou pleťovku ve stylu Purity Vision (mně hrozně smrdí), prostě něco napůl a dohromady pro mě tvoří dokonalou vůni krému.


Dalším velkým plusem je jeho konzistence - je lehký, velmi dobře se roztírá, připomíná spíš našlehaný gel. A zde jsme právě s pozitivy skončily. Ten krém je tak zatraceně lehký, že ani na jaro na mou smíšenou pleť nestačí. Venku je 15°C, já se jím ráno natřu a do minuty mám suchý obličej a můžu se jít namazat znovu. Krém bych doporučila spíš na léto a asi opravdovým mastňákům, sušenky, citlivky a citlivé smíšenky jako já nechť se mu vyhnou obloukem (když na to tak koukám, tak má krém docela velký záběr, že? =D).

Od výrobce se dočtete, že je vhodný jako základ pod mejkap. Asi ano, ale jen si musíte dát majzla, ať ten mejkap není matující, nebo sypký minerální, u obojího vám prokáže službu v podobě lehkých šupinek. Teď by se hodilo doporučení, že tento popis vznikl v afektu po dnešním použití (ten obličej mě pálí od rána v kuse a už se moc těším, až se dostanu domů a to ďáblovo mazání smyju) a že samozřejmě popisuju svou zkušenost s krémem, takže někomu může vyhovovat. Každopádně za sebe ho nedoporučím. Snad jen kvůli krásnému složení, ale to je vám k ničemu, když to nic dobrého nedělá. Jo a kvůli vůni by stál taky za hřích, ale tu si můžete vynahradit v následujícím produktu, který naopak doporučuji všema deseti a voní stejně. Jen pro pořádek - krém jsem vydržela používat celý listopad a prosinec a po dnešku ho asi odhazuju v dál. Jo a navíc jsem si vzpomněla, že tohle byl zrovna ten impulz, kdy jsem už tak byla otrávená se stavem své pleti (po jeho 2měsíčním používání!!, že jsem začala kuchtit vlastní krémy a vznikl Mitsuuko zázrak, chvála mu!!)


Suma sumárum, MINUSY:
  • na mou smíšenou tlamku nestačí hydratací
  • pleť po něm lehce pne, jako by byla nenamazaná
  • není zrovna nejlevnější (pokud ho nechytnete v rámci akce, jinak stojí 50 ml Ł23,40)
  • přes den mě lehce pálí  na obličeji (jako když je vám někde hrozně horko, nebo sedíte v autě u okýnka, do kterého praží sluníčko)
  • nic nedělá - nehojí, neregeneruje, nevyživuje, nezklidní: krém k ničemu
  • dost rychle ubývá (30ml balení mi vydrželo na cca 2 měsíce jen večerního mazání)

PLUSY:
  • dá se sehnat v akci (často bývá jako dárek k Šípkovému oleji)
  • krásně voní
  • je lehký (což teda beru i jako minus)
  • má SPF15, sice nebělí, ale odpadá tím jeho vhodnost k použití i na večer
Můžete koupit třeba zde.

*


Trilogy Hydrating Mist Toner


Tak zde vám naopak něco vynesu do nebes. Hned v začátku vám musím napsat, k čemu tento toner vlastně používám, aby nedošlo k nedorozuměním. Používám ho výhradně jako večerní tonikum, kterým si vlhčím pleť před aplikací Šípkového oleje (té samé značky). S tímto jsem i toner kupovala - aby se nebil vůní s olejem. To jsem ještě nevěděla, že olej tak strašně smrdí a že to tonikum to bude aspoň trochu zachraňovat.

Voní tedy krásně, jako šípková růže, stejně jako výše zmíněny krém. Voda je lehounce ochucená, ale ani šípkový čaj, ani nic jiného specifického v tom nepoznám. Nedivte se, sprška je velmi příjemná a tak s ní nešetřím a půlka toho mi pak steče na rty, kdo by neochutnal?

Mlha opravdu nevysušuje, ani trochu, je to příjemné, lehce chladivé, uklidňující, vůně ideální na večer, taková "kolébací" - to bude asi tou levandulí ve složení. Flaška ač v matném skle, není těžká, dobře se drží a díky povrchové úpravě ani neklouže v prstech, takže ji nechytáte po dlaždicích v koupelně, ani se nemusíte bát, že byste ji nešikovností mohly upustit. Teda, to hrozí stále, ale není to taková lesklá mrcha klouzavá, to jsem tím chtěla říct. Teď kvalita spršky. Sprej stříká ideální množství jemňounké šípkové mlhy. Na omokření celého obličeje a krku si vystačíte se 4 zmáčknutími. Tím se dostáváme k výdrži - při pravidelném večerním používání se 4 pumpnutími vám vydrží cca 5-6 měsíců. Já mlhu stále ještě používám a to ji mám od října.

A aby tonikum nebylo příjemné, když je tam takový krásný základ: Aloe, Růžovka, Levandule.. (zdroj obrázku)

Mlha dokáže pleť zklidnit a hydratovat. Pokud byste chtěly používat i na ráno, tak vězte, že dokáže zavřít i póry - nečekejte pleť jako zrcadlo, ale efekt je tam patrný. Každopádně je to skvělé množství (100ml) za dobrou cenu, ideální pro citlivky, sušenky i něžné smíšenky (to ta uklidňující vůně před spaním =) a jako podklad pro Trilogy olej je ideální. Jo, mastněnky z toho nevynechávám schválně, to je jasný, že byste tuto vodu využily taky, jen mám  za to, že asi vyhledáváte spíš jiný druh vod a s jiným složením.


MINUSY:
  • nemám žádné (na mou duši, na psí uši, na kočičí znamení - eMí, budeš mi muset půjčit Shellyho, páč nemám kocoura v inventáři =D)

PLUSY:
  • krásná jemná vůně
  • dlouhá výdrž balení
  • skvělá cena (100 ml za Ł14,90)
  • fajn složení
  • ideální jako podklad pod olej
  • kvalitní balení i rozprašovací mechanismus
  • nedráždí, klidní, hydratuje
  • je možné použít i přes den, nebo na "usazení" mejkapu
  • po ránu zmenší póry
     
Můžete zakoupit zde.
*


Trilogy Rosehip Oil Antioxidant+


Tento olej jsem vytáhla na podzim spolu s krémem (kupovala jsem jako zvýhodněnou sadu) a plánovala jsem jím tak trochu nahradit večerní rituál Biofáze. O Šípkovém oleji se traduje, že je fantastický na prozáření pleti, oživení pokožky, podporuje hojivé procesy, regeneraci a díky vitamínkům napomáhá i vybělování pigmentových skvrn, nebo zarudnutí po jizvičkách. No a já po tomhle všem čekala zázrak. Jako po Řebříčkovém oleji. Jenže se moc nedostavil.

V prvním shrnutí jsem pomluvila Trilogy krém. Ve druhém shrnutí jsem naopak vychvalovala Šípkové tonikum. Tohle je závěrečná recenze a jako poslední ji uvádím zcela úmyslně, protože na produkt mám tak trochu rozporuplný názor.

Nemůžu ho srovnávat s šípkovými oleji jiných firem, nezkoušela jsem je. Ale můžu jej srovnávat s výše zmíněným Řebříčkovým olejem, který má dělat obdobné zázraky. Tady se ty zázraky prostě nedostavily. Jako velké plus beru už to, že mi nic neudělal. Do té doby jsem se totiž jen podívala na olej a hned mi vyskákaly aspoň tři boule a bylo jedno, jestli je třeba určený právě pro jejich léčbu. Ale to je poměrně malé plus ne?


Když to vezmu popořadě, tak mě nadchnul aplikací - stačí malinko, tedy skoro neubývá a olej se po chvilce do pleti vsákne a není mastný. Dokonce ho používám večer běžně pod krém. A zase tu máme plus spojené s minusem. On mi totiž nestačí hydratací. Opravdu se po chvilce do pleti vsákne, ale pokud jsem nenamažu krémem, začnou mi šustit tváře. Šupinky se sice hned po aplikaci neobjevily, ale měla jsem takový nenamazaný pocit a nebylo to zrovna příjemné. Navíc, pokud jsem se namazala na večer jenom olejem a pak jsem hned nešla spát (přeberte si to =D), tak jsem se ještě těsně před spaním musela máznout znovu, jinak jsem se ráno budila s šupinkami. A to moc dohromady s hojivým a vyživujícím zázrakem nejde. Ale jak jsem psala, ve spojení s krémem je ideální, pleť moc nezmastí a naopak mám pocit péče navíc. Má skvělou výdrž - stačí jen pár kapek (v návodu je sice uvedeno max 3 kapky, že stačí, já občas dám klidně i 5). Olejíček používám už skoro půl roku a ještě tam mám cca 0,5 cm. Trilogy prodává i čistou verzi šípkového oleje, ale docela mě děsí, jak bude vonět ta..

Když pominu nedostatečnou hydrataci, jako největší negativum totiž uvedu jeho vůni. Lidi, to tak strašně smrdí. Když jsem poprvé olejíček zkoušela, lekla jsme se prvotního puchu rybiny jak z plechovky sardinek. Na druhý počuch už jsem rozeznala koncentrovanou vůni šípků, ale opravdu nehezky zabalenou. Ale, abych nepřeháněla, dá se na to zvyknout a když to pak přeplácnete nějakým tím krémem, tak se "vůně" i úspěšně zneutralizuje.

Ve srovnání s Řebříčkovým olejem je však Trilogy olejíček slabý odvar. Co jsem slyšela - a mezi blogerkami se taky něžně šušká - že šípkový olejíček od PAI je jiné kafe, jeho účinky jsou silnější, prokazatelné a krásně voní. Tenhle se však často prodává v akcích a je snadno dostupný na zahraničních e-shopech. Tak si vyberte..


MINUSY:
  • smrdí
  • nestačí mi hydratací (a to mám smíšenou pleť)
  • u pigmentových skvrn nebo jizviček jsem žádné mizení nezaznamenala

PLUSY:
  • dobrá cena (vždy se  30 ml pohybuje kolem Ł21 a je na něj nějaká akce s dárkem)
  • dlouhá výdrž (balení)
  • neucpává póry
  • rozjasňuje pleť (oživuje barvu)
  • lehce zklidňuje
Můžete zakoupit třeba zde.


*

Tak a je to venku. Původně jsem o tomto triu nechtěla vůbec psát, ale krém mě ráno tak naštval, že to prostě muselo ven. Ale zas mám dobrý pocit, že vám můžu doporučit s klidným svědomím Trilogy tonikum a zkušenost s prvním šípkovým olejem je taky k nezaplacení. Ale příště, až dodělám šípkový lektvar od theBalm, půjdu asi zase do Řebříčkové jistoty.


Jak to máte vy s olejíčky, máte nějaký svůj "zázračný"? A co pleťovka Trilogy, vyhovuje, nevyhovuje?






42 komentářů:

  1. Trilogy neznám a po recenzi mě ani neláká k vyzkoušení, ale šípkáč jsem si na tvou radu koupila, dala jsem šanci Nobilisu, ještě jsem od nich nic nezkoušela. Je pravda, že dost smrdí, ale po aplikaci už ho necitím. Po návštěvě kožního, mám pleť v tak šíleném stavu jak nikdy předtím, nechci ani chodit mezi lidi a ten šípkáč je jediný co snesu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Agnesko, kurňa, co Ti na tom kožním udělali?? Jestli potřebuješ fakt silnou regeneraci, hojení a zklidnění, objednej si z Ilcsi stránek ten Řebříčkový olej - je to fakt hojící zázrak a zatím fungoval mám dojem na všechny holčiny, které ho zkusily ;) držím palce a vydrž, ona se ta pleť za chvilku umoudří ;)

      Vymazat
  2. Ahoooj Míšo :) pri čítaní som sa normálne musela nahlas smiať... ty si proste totálne iná :D ja milujem ten krém, v lete mi zachraňoval moju suchú pleť, hydratoval krásne, žiadne šupinky, pnutie, štípanie... mist som držala v chladničke a zbožňujem ju tiež, osviežovala a hydratovala fantasticky. No a olej? Jeden z naj olejov, čo som mala, a mne voňal :DD síce som v ňom cítila niečo ako paradajky, ale nevadil mi. Tak a teraz sa len potvrdzuje, že koľko ľudí, toľko chutí :) Tvoja tlamka je proste strašne yvberavá (nie že by tá moja nebola :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chacha, Margi, tak to je dobrý fór!! =D Já jsem prostě citlivka největší, jinak to není možné. Jak teda můžu mít smíšenou pleť a být pořád umaštěná, když jsem oproti Tobě vlastně přesušená?? =D =D Ježiši, tak to je hezký =)

      Ale vidíš, na mistu se shodnem, aspoň na něčem ;) já jsem zase na několika blozích četla recenze na Vital krém docela neutrální ve stylu nenadchne neurazí, takže jsem si říkala, že snad nemůže být nikdo, komu by vyhovoval a ono jo =D

      Vymazat
  3. Mně vrtá hlavou, co je na těch šípkáčích od Trilogy a Pai tak speciálního. V čem jsou tak odlišné třeba od Nobilisu, že stojí několikanásobně víc? Vždyť je to pořád šípkový olej... Jako jo, dokážu si představit, že jejich šípky jsou třeba pěstované v přísnějších podmínkách nebo tak něco, ale pořád jde o olej získaný z té samé rostliny. Leda že by pěstovali nějaké šípkovější šípky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně - pokud si dobře vzpomínám, tak Nobilis má šípkový olej v bio kvalitě a lisovaný zastudena. Takže taky nějak nevidím důvod zkoušet tento. Mně nějak zvlášť nepáchnul, ale přidala jsem do něj kapku ylangu a rázem krásně voněl.
      Jinak s tím bergamotem se nedivím, že to nedopadlo - obecně bych asi citrusy (i pro jejich fotosenzibilitu) na obličej nedávala. I když zrovna bergamot nebo mandarinku já zas můžu.

      Vymazat
    2. Já zkoušela jen nobilis, který mi nic moc nedělal, takže rozdíly neumím posoudit, ale obecně u všech rostlin, ze kterých se získávají oleje, jak éterické, tak normální, záleží hodně i na tom, kde rostou... Myslím podnebí a tak. Ale třeba v růžové nebo levandulové květové vodě, které jsem zkoušela z různých zdrojů, jsem rozdíly viděla, v éterických olejích různých značek taky.

      Vymazat
    3. Hele, jsem to rozluštila. Trilogy je z jiné růže než Nobilis. Těch "divokých" růží je víc druhů, toto je rosa mosqueta a nobilis je rosa rubiginosa. Oboje by teda mělo být stejný (rosa eglanteria), ale právě to rozšíření a tím pádem místa sběru jsou jiný. Pak je ještě rosa canina, to je taky šípek, ten klasický, co je tady všude. Uf :-) Mě štvou s těma růžema :-)

      Vymazat
    4. Annabel Lee: Je to jako s čaji: furt jsou to "jenom" čajové lístky, ale v některé mají slabší aroma, jinou chuť, příměs pesticidů podle druhu ošetřování rostlin, nebo také nefunkční silice a účinné látky, které jsou špatným zpracováním, nebo složením zničené.. To jsou asi ty rozdíly. Vidím to tak, jak psala Rena, mně taky Nobilis olej nic nedělal, měla jsem vzorek a Trilogy bych s ním nemohla srovnávat, protože oproti NT oleji dělal hotové zázraky (= aspoň něco dělal)

      Jo a tento antioxidační Trilogy olej není čistě šípkový olej, ale má ve složení spoustu dalších věcí, viz složení v odkazu .

      margarita: jenže citrusy obecně mají silně antiseptické účinky a pokud se třeba používají jen na večer, neměl by být takový problém. Taky záleží na koncentraci. Jak jsem psala - myšlenka dobrá, provedení špatné - jak mi ujela ruka, dala jsem ho tam víc a pleti nesednul..

      Vymazat
    5. Reni, Ty jsi hotová mičurinka =D

      Vymazat
    6. Hm, na tom něco bude :) A hned je o jednu kosmetickou záhadu méně :)

      Vymazat
    7. Díky, zase jsem chytřejší.

      Citrusy (hl. citron) jsou fakt antibakteriální, antiseptické a kdoví co ještě. Ale na den se nehodí a večer na ně nemám náladu (jaksi mě nabuzují, což není před spaním žádoucí). Z toho důvodu jsem je na pusu nikdy nezkoušela. Ale často je přidávám do směsí na přírodní osvěžovač vzduchu. Na akné by měla být dobrá palma rosa, ale k té jsem se ještě nedostala, takže nevím, jak to voní.

      Vymazat
    8. Margi, díky za tip, proto jsme si ji taky čerstvě pořídila a můžu doporučit - palma rosa je ideál pro ty, které chtějí jemnou nasládlou květinovou vůni, ale nemají rády typickou růžovou. Je to příjemná jemná svěží vůně něco mezi růží a růžovým dřevem..

      Vymazat
  4. Hmm tak ten olej jsem si min tyden objednala, prave aby mi trosku vyzmizikoval fleky po akne. Tak to jsem na nej zvedava, snad mi ten smrad taky nebude vadit, na to jsem ted hodne citliva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, na fleky jsem zatím měla bezkonkurenční Řebříčkový Ilcsi olej a ve spojení s čistícím zesvětlujícím gelem Antipodes Juliet byla změna znát už cca do měsíce..

      Vymazat
  5. Klasický (ne antioxidantí:D) Trilogy šípkáč se už nějakou dobu vyrábí deodorizovaný, pro ty komu šípkový olej smrdí. Mně to teď dost zarazilo, přišel mi nový a nevoní nijak, naopak mám tu slamněnkovou vůni šípku hrozně ráda. A jinak souhlasím se všemi třemi recenzemi, mám podobné zkušenosti. Ještě doporučuju tu novou masku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. COralinko, to mi nedělej, ani nevíš, jak mě ta nová maska láká =D ale momentálně mám půst, takže se vrátím k tomu, co používám a do nových vod zase až s další výplatou =)

      Vymazat
    2. A viděla jsi tu akci na Lovelule, tomu se odolat nedá:D Stejný "vzorek" té masky mám doma a přemýšlím, že si pořídím další právě tady.

      Vymazat
    3. Neeeee, jasně že viděla, ale momentálně mám na účtu 300 do výplaty, která je až za 20 dní, což teda bude docela dobrodrůžo =D takže žádná lovelula, bohužel si musím nechat zajít chuť. A to jsem přitom chtěla jak to tonikum Trilogy, tak ten sprcháč, jak mi tu většina z vás hrozně vychvaluje =)

      Vymazat
  6. Musím říct, že olejíček mi nesmrdí. Pro mě je to fakt vůně posečeného sena, moc příjemné. Asi jsem už otlučená po zkušenosti z čajovníkovým krémem od Hádka, kdy manžel se mnou odmítal spát v jedné místnosti a dcery na mě ukazovaly a hlásily: Máma eé...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jo, ale ty Hadkovy krémy voní v podstatě dost podobně a jejich vůně znám, tohle mi však smrdělo i oproti nim.. nevím, nemáš taky ten deodorizovaný viz komentář výše od Coraliny? =D

      Vymazat
    2. Je to možné, někdy si vyměníme naše šípkové smrádky a zhodnotím.

      Vymazat
  7. Ja momentalne pouzivam homemade olejove serum arganovy+sipkovy+rakytnikovy ovonane ruzovym drevom a velka spokojnost. Pod krem, pod BB krem, nemam vyhrady...akurat hladam nieco vodove pod toto serum a ta mlha ma zaujala..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, mlhu doporučuju a pod olej zvláště tohoto složení bude parádní a vůní půjde dohromady =)

      já jsem si zase koupila éterák růžovou palmu a už se těším až ho prsknu do nějakého krému, nebo oleje, moc hezky voní a účinky má obdobné, jako ten růžový.. =)

      Vymazat
  8. Ja momentalne pouzivam homemade olejove serum arganovy+sipkovy+rakytnikovy ovonane ruzovym drevom a velka spokojnost. Pod krem, pod BB krem, nemam vyhrady...akurat hladam nieco vodove pod toto serum a ta mlha ma zaujala..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak někam jsem odpovídala na Tvůj koment a koukám, že se to ztratilo.. psala jsem, že kombinace olejů je skvělá, myslím, že sis udělala ideální kombinaci, která se perfektně v účincích doplňuje.. =) a ta mlha by mohla ideální - nebude se tlouct ani s jedním z těchto olejů - vyzkoušeno ;)

      Vymazat
  9. Fíhhha Zlato a to už jsem začínala mít mindrák, že nemám nic od Trilogy !-) a jestli náhodou nepřicházím o něco zázračného...Ale ta mlha se mi moc líbí :-D, pod olejík určitě super, no ona to zvládne i ta růžovka, kterou nesnášíš zase Ty, takže momentálně to zas není must have. Šípkáč Ti smrdí? Já měla jen od Nobilis a ten voněl po šípcích :-), ale už jsem zaslechla názor, že čistý šípkáč není stopro hydratační, proto já začala hned šípkáč míchat s jinými oleji ve směsi - a mňamka, výživná...ale je fakt, že jsem teď oleje po zimě chvíli musela úplně vysadit, nedodávaly hydrataci....Ale najít fakt super čuper krém není legrace....tak se určitě drž svého zázraku a jen jemně vylaďuj, protože ten Tvůj krémíček má velký potenciál !-). A nic si z toho nedělej, já vařím přesně takhle - pokus omyl, ono to asi jinak nejde...každý si myslí, že "vaření" je jednoduché, ale je to velká alchymie :-)....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je a toho materiálu, který na ty pokusy, hlavně teda omyly zahučí =D až je mi ho líto, ale co s tím.. Už se ozvala kolegyně z práce, že jí ten bergamotový moc voní a jestli bych jí ho neprodala na ruce, tak aspoň nějaký odbyt =D

      jojo, co se týče hydratace, tak oleje jsou nejlepší v nějaké směsi, většina olejů, které jsem plácala samostatně, měla jen jeden účinek - kdežto ve stylu "víc hlav, víc ví" je lepší je smíchat =D

      zázraku se budu držet, ale mně tak cuká ruka na zkoušení dalších a dalších druhů..

      Vymazat
  10. Krém pro mastňáky?? Tak to potřebuju! Nevím proč, ale já po téhle značce koukám vždycky docela nedůvěřivě, nevím proč, ale vždycky mi připomíná cosi určené pro zralou suchou pleť... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nebude to tou vínovou barvou, nebo písmem a balením? =D hele hele, další mastněnka, asi Ti pošlu vzorek bergamotového zázraku, aby Tě zase přešla chuť na lehké krémy =D Ale na jeho obhajobu, právě ho testuje Liška a té vyhovuje, takže moje kuchařská čest je aspoň napůl zachráněna =D

      Vymazat
    2. potvrzuji blahodárný účinek bergamotového zázraku na mastnou pleť! ;) a kuchařská čest určitě nebyla ani nalomena, protože aspoň jsi našla vhodný krém i pro nás mastňáky, za což Tě budeme uctívat a milovat! ;)

      Vymazat
    3. Tak to jsem ráda, sice mě to stálo 14denní léčení té mé bláznivé pleti, ale jsem ráda, že jsme vyvinula základ pro novou řadu věnovanou mastněnkám ;)

      Vymazat
    4. Výborně, klidně do toho jdu taky! :D Pokud mi to nebude zanášet moje extra velké póry..

      Vymazat
    5. =D MArti, zkusim ještě najít vzorek a můžu předat, domluvíme se po mailu, ju? =) Liška mi teď vykoupila poslední zbylé zásoby z navařené várky =D

      Vymazat
  11. S názorem na mlhu se ztotožňuji, je boží! :) S tím, že ten olejíček smrdí souhlasím tak napůl, je pravda, že na tu vůni jsem si musela hodně zvykat, ale že by to byl úplný smrad to zas ne...Jinak teď mám jejich čistý šípkový olej a překvapilo mě, že vůbec nevoní, asi fakt nekecali, když tvrdili, že ho zbavili vůně...Jinak určitě zkus Pai, co se rozjasnění týče jsou na tom oba olejíčky stejně, ale ten Pai mi příjde více hojivý...
    S tím krémem jsi mě ale překvapila, já mám spíš sušší pleť a hydratací mi stačil, akorát je tedy pravda, že občas lehounce štípal (ve dnech extra přecitlivělé pleti)- to akorát potvrzuje pravidlo, že každá pleť je úplně jiná... Jinak super Trilogy krém je ten Rosapene noční, to je mi jiné kafe!
    Jo a taky jsem chtěla říci, že se už úplně stydím, že si ještě nemíchám vlastní krémy, byly doby, kdy jsem si dělala oleje, tělové krémy, peelingy apod., ale nějak jsem zlenivěla a raději si koupím již hotový :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helen, ale to přece o stydění vůbec nejde - ani nevíš, jak bych byla ráda, když bych všechny své problémy s pletí vyřešila jedním kupovaným krémem. ALe ještě jsem žádný takový nenašla a vyjde mě rozhodně levněji zkoušet ten svůj ideál vyrobit, než je kupovat.. navíc, aspoň tak přijdu na spoustu zajímavých receptů, které budou třeba ideální pro někoho jiného, viz Liščí krém s bergamotem pro mastněnky ;) =D

      Teda, ale to jsi mi dala ránu. Jestli Ty máš sušší pleť a Vital Ti stačil, pak já mám opravdu šílenou pleť. Kurňa, to abych si dávala ještě větší pozor, co si na ni dávám =/ Momentálně mám už od pondělká období pálení pleti a fakt nevím, co s tím. Už jsme vyměnila všechno, přestala používat půlku své péče a stejně to přetrvává. Asi zkusím změnit i krém, to je poslední možnost..

      Vymazat
    2. Míšo, zkus to jeden den měřit a vypij třeba 3 nebo 4 litry vody, ale fakt jen vody a fakt tolik. Mně to většinou hodně pomůže, pokud v tom není nějaký další problém. Jednak to zavodní, jednak líp odplavíš případný toxiny a bordel.

      Vymazat
    3. Reni, právě jsem Ti chtěla napsat, když jsem četla Tvůj komentář u Luc pod Inlightem.. Fakt nevím, čím by to mohlo být.. je tu víc možných faktorů - od příchodu teplých dnů nám magoři v práci topí!!! takže tu máme celý den 30°C - bez přehánění a mám pocit, že se tu vařím zaživa. S tím samozřejmě i víc piju, jinak bych nepřežila, ale stejně vždycky, když dorazím do práce, začně mě pálit obličej a přestane až když odejdu.. =/

      Prosím Tě, co si teda mažeš na ten obličej, když nem§ůžeš na dehydrovanou pleť ani oleje a másla? třeba aloe gel by byl v pohodě, nebo musíš mít něco vždy s obsahem vody? Zkoušela jsem Hyaluronové sérum od NT a pálil mě po tom obličej 3x víc a pleť po něm hrozně pla..

      Vymazat
  12. Tož já Tvůj dojem trochu poopravím, mně ten řebříček brčálník nedělal vůbec nic, krom toho, že jsem se po něm ráno budila vyloženě mastná - na den jsem ho vůbec vzít nemohla. Pleť mám spíše smíšenou.
    Šípkáč od Nobilisu jsem taky zkoušela, docela fajn, ale samotný taky nestačil. Žádný smrad jsem nezaznamenala, jen takový zcela neutrální olejový čuch. :)
    Trilogy šípkáč jsem dostala od Ježíška (ale možná to není přesně ten Tvůj) a je na čekací listině, tak jsem zvědavá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HA!Lucie, nezlob! =D nojo, tak fajn, aspoň mám jednu oponentku.. už jsme si říkala, že by bylo divný, kdyby seděl všem, zvlášť, když účinky Biofáze si vychvalovala a zatracovala spravedlivá polovina a bylo to nerozhodné.. Nojo, já nevím, ale v tom Trilogy je něco, co mi fakt smrdí. Taky záleží na druhu šípku, jak psla Rena víš.. momentálně mám čistý šípkový olej z Ekokozy, je teda z plodů šípků, ne z květů ani jiné části rostliny/keře a ten zase krásně voní po šípcích, je to různé..

      a vůbec, vítám Tě zpět, už jsem si s Tebou dlouho nevyměnila pár řádek ;)

      Vymazat
    2. Děkuji, bylo mi potěšením. :) Víš, jak se pozná, že se fakt nenudím? Že nečtu blogy. :D Takže tak je to teď se mnou. :) Jo a já si myslím, že u šípkáče se spíš nepočítá s tím, že ho budeš používat samotný, ale buď se míchá do něčeho, anebo se dává jako extra péče pod krém.

      Vymazat
    3. no právě, protože ho dávám pod krém, tak je mi to šumák, jen vždycky nadskočím při otvírání lahvičky =) noo, tak já mám blogy ráda, když přinášejí obsah, který mě zajímá a ten vyhledávám ne, když se nudím, ale naopak, když mám náladu se něco dozvědět a kvůli tomu si na to dokonce dělám čas =D Ale je fakt, že být kvůli tomu denně v práci do osmi, protože na to mám čas až po šesté je občas vopruz =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...