čtvrtek 27. března 2014

Oční linky ve fixu SEPHORA | Neuvěřitelnej držák!


Aha, na Mitsuuko jde asi jaro, páč zřejmě lezla na strom a pak z něj musela spadnout. Jak jinak si vysvětlit, proč titulkem opěvuje "nějaký" linky? No, jaro na mě jde taky, to nepopírám, ale až uvidíte to kouzlo, z kterého jsem málem spadla pod stůl, taky budete lézt po stromech. Tyto linky sice jen chválit nebudu, ale pokus s výdrží mě fakt odrovnal!

Poslední dobou jsem nějaká neorganizovaná. Scházím se s lidmi, které neznám, nebo jsem je fakt dlouho neviděla (třeba 15 let), ač jsem asociál, louskám skripta s bylinkářstvím, aromkou a chemickými procesy, ač se mi nechce učit ani povinně do školy, začínám fotit do článků kousky svých končetin a obličeje, ač selfies fotit neumím a jsem povětšinou spíš nefotogenická.. Dnes tedy další netradičně tradiční praštěná recenze na linky na oči tentokráte podložena i dlouhým vědeckým zkoumáním, bádáním a důkazním materiálem.
 
To, že existuje nepřeberné množství druhů linek, dle jejich skupenství (lisované, krémové, tekuté, gelové, práškové minerální..) i způsobu aplikace (štětečkem, ve fixu, gumovým hrotem..) si asi říkat nebudem. Každému, co jeho jest. Linky miluju. Zvlášť po mém nedávném oblonďatění je však vysloveně potřebuju (jinak vypadám jak moučnej červ). Sice mám doma bohatou zásobu, ale zakotvila jsem u dvou způsobů aplikace, které je pro mě po ránu i ve spěchu nejjednodušší a nejrychlejší.



První způsob aplikace "linky od rána až do noci" provádím lisovaným tmavým stínem a zkoseným tenkým štětcem, kteréžto linky pak jen obtáhnu tekutou linkou Magic Ink od Benefitu. Díky prvotní aplikaci stínů se vyhnu rozmatlavání přebytků a přečmárnutí a pak jen tekutou linkou obtáhnu dříve vypiplaný tvar. Je to rychlé, jednoduché a praktické zvlášť pokud děláte linku tlustší a chcete, aby vydržela ještě několik hodin po konci pracovní doby - vínko, kino, znáte to.. S těmito jen tak něco nehne.
 
Druhý způsob aplikace "dokonalé pracovní linky" je jednoduchý jako facka, jen k tomu potřebujete kvalitní a dlouhotrvající linky ve fixu. Předpokladem je, že chcete v rychlosti udělat dokonalou linku od té nejtenčí až po středně tlustou. Hrot fixu je zase většinou velice uživatelsky přátelský a vyhovuje i "nelinkovaným" začátečníkům. A tomuto druhu linek se tu dnes hodlám věnovat.
 
Hned ze začátku vám tu klidně na férovku řeknu, že tyhle Sephora linky jsou jedny z nejlepších, které jsem měla, teda co do výdrže. Sephora opravdu nekecá a linky vydrží fakt všechno. Seženete je za 340,- Kč a vyrábějí se ve dvou provedeních: v klasickém provedení Classic Line jako fix na papír a v provedení pro začátečníky jako Smart Liner, které jsou přizpůsobeny začátečníkům nějakým supr trupr vymyšleným držením. Oboje stejný obsah, stejný objem, stejná cena..

Classic Line a Smart Liner (zdroj: Sephora.cz)

Po konzultaci s prodavačkou jsme došly k tomu, že Smart Liner nepotřebuju a půjdu raději do klasiky, když už s ní umím, ale příště, aspoň tak na zkoušku, koupím ty druhé. Zkoušela jsem si Smart fix vzít aspoň do ruky a je to fakt zvláštní, jak vám to obepíná ruku. Myslím, že budou přinejmenším fakt vychytané, když se malujete naproti zvětšovacímu zrcadlu - já delší násadou u těch klasických občas zavadím o zrcátko a pak musím čekat, než se přestane kvrdlat, abych udělala rovnou čáru.

 
Aplikace
Hodilo by se sem říct, že linky už si maluju cca 10 let. Ne vždy se povedou, stále nemám vychytaný tvar ani pevnou ruku, ale už je tam přeci jen ten cvik znát. Linky Classic Line bych ale fakt hodnotila jako trochu obtížněji aplikovatelné. Hrot je poměrně dlouhý a z počátku tvrdý, takže se tolik nepřitiskne na víčko a je s ním komplikovanější udělat přirozenou kulatou linku kopírující řasy. K větší měkkosti hrotu se však po pár použitích propracujete,  materiál povolí a už s ním jde snadněji protahovat linka i z vnější špičky do vnitřního koutku oka.

Miluju tyhle "hadí linky". Vznikly sice naprostou náhodou - z nepovedeného ocásku, ale vypadají nezvykle, skvěle, otevřou pohled a zvětší oči..
 
Zastávám však názor, že určit jeden výrobek jako "pro gramly" a druhý pro pokročilejší uživatele je naprostá blbost, protože pokud s linkami začínáte, zastávám teorii autoškoly v trabantu - pokud se naučíte pracovat s klasickými linkami (jezdit v trabantu), pak už pro vás všechny ostatní linky (auta), budou na manipulaci úplná brnkačka (já se učila jezdit ve Felicii bez posilovače, takže vím, o čem mluvím =D).

 
Intenzita barvy
A zde máme první kontroverzní bod! Linky mají sice dokonalou přirozenou barvu - sytě černou, ani moc lesklou, ani moc matnou, velice rychle zasychají (opravdu je to tak do těch 10 vteřin, takže obtisk nehrozí) a nejsou ani moc tekuté, ani moc husté. ALE! Tyhle všechny superlativy vám vydrží na namalování pouze jednoho oka. Linky na obě oči s tím zvládnete jen pokud budou opravdu tenké:


Pokud se totiž rozhodnete ulehčit si ráno práci a s fixem vyseknout krásnou tlustou "pin-up" linku, pak pohoříte a dopadnete takto:

Levé oko bylo namalováno jako první, pravé.. ale to vám dojde.. (z vašeho pohledu)

Barva se z násady nestihne znovu vpít do hrotu (asi jak ji držím vzhůru nohama - tip na uskladnění, vždy jen víčkem a hrotem dolů a na stojáka). Druhá linka, někdy i ještě ta první, už není tak barevně intenzivní a v horším případě je buď šedá, nebo úplně vynechává.
 
A bohužel, toto není problém jen těchto konkrétních linek. Vyzkoušela jsem už několik druhů fixů v různých cenových kategoriích a dělaly mi to vesměs všechny. Asi nejhorší byly fixy od Essence (jaké překvapení!) a naposledy to byly Soap&Glory a s nimi jsem většinou nestihla domalovat ani linku prvního oka a musela jsem sáhnout po tekutých benefitkách. A opravdu to není podkladem - je jedno, jestli mám na oku podkladovou bázi (NARS), stín, makeup, korektor, nebo zaschlý krémový stín, nebo nic, dělá to pokaždé.
 
 
Výdrž
Je fenomenální, doslova F-E-N-O-M-E-N-Á-L-N-Í. A teď se podržte, já na to udělala dokonce vědecký test. V sedm ráno jsem si nanesla linky na ruku (viz 1. foto). Přes den jsem s počmáranou rukou fungovala jako normálně: myla jsem si ruce, mazala je krémem, oblékala a svlékala si bundu, sahala do kabelky a tak. Když jsem přišla domů a šla si umýt ruce, napadlo mě, proč to pořádně nezdokumentovat. Výsledek mě docela ohromil, i když pak to bylo ještě neuvěřitelnější. Umyla jsme si normálně ruce, ale linky tam byly neporušené pořád. Tak jsem vzala foťák, nechala ruku s linkami pod tekoucí vodou a fotila (viz 2. foto).



Linky tam byly pořád. To už jsem si říkala, že to není možný, že se musí aspoň máznout. Nic.. Ani se nezačaly drolit. Nechala jsem ruku volně osychat (abych napodobila slzení ve větru) a linky se nerozpily a zůstaly, viz 3. foto. Namočila jsem ruku znovu a zbylou vodu otřela ručníkem, linky byly stále na místě (viz 4. foto).
 
Tohle se stalo včera. Všechny 4 fotky byly foceny po 15 hodinách od aplikace. Zkoušela jsme na ně použít svůj Bezvodý odličovací balzám a s linkami ani nehnul. Micelárka si s nimi ale poradí na jemné setření, obyčejná voda už je však ani nerozšmudlá. V závěru jsem linky drhla sprcháčem a houbičkou ve vaně a stejně jsem šla do postele ještě s jemnými našedlými čárkami po linkách. Co nezvládl balzám, mýdlo ani sprcháč, bezpečně dodělalo povlečení, protože ráno už tam.. (kecám, teď si zkoumám na sluníčku ruku a stále mám v těch místech, kde jsou drobné vrásky a póry zbytky černé barvy! Tak nic, linky jsou fakt držák! =)
 
 
Výdrž na oku
A teď vážně. Linky vám vydrží s ostrými konturami s klidem 12 hodin na oku. Pokud to však protáhnete na cca 16 hodin s lehkým popíjením, teplým vzduchem v restauračním zařízení a všudypřítomným cigaretovým dýmem, zbyde vám z linek asi toto:

PŘEDTÍM
POTOM

Obrysy se lehce rozpijí a rozostří, ale linka zůstane stále patrná, dokonce i s ocáskem. Pokud bude foukat vítr a vy budete citlivky jako já (ono stačí, když začne svítit ostré sluníčko => stejný účinek), tak stačí pouze osušovat slzy a nechat zase zaschnout. Dokud na linku nehrábnete, vydrží na místě jak přibitá.

 
Shrnutí
Kdo máte rády linky ve fixu, určitě doporučuji. Cena také není špatná a navíc má Sephora na své výrobky dost často slevové akce, takže já ji chytla za nějakých 250,- což už je pro mě za tyto linky víc než přijatelná cena. Barvy je však v hrotu málo a na jednu aplikaci na obě oči vám nemusí stačit barva. Proto doporučuju malovat rychle, bez zbytečného přetahování a spíš tenčí až střední linky, na tlusté už nestačí. Pokud se vám stane, že vám prostě v půlce aplikace barva dojde a nemáte čas na chvilku fix postavit a počkat, až do něj znovu nateče barva, vemte klasickou tekutou linku a zbytek dodělejte s ní. Nedá se svítit.

Linky mám už cca měsíc, používám je od té doby denně a zatím nejeví jakékoli známky celkového vysychání. To je víc, než jakékoli do této doby mnou vlastněné linky ve fixu.

 
Plusy:
  • neuvěřitelná výdrž
  • sytost barvy
  • snadná aplikace
  • po několikerém používání i měkčí hrot
  • cena
 
Minusy:
  • slábnoucí barva při delší aplikaci
  • z počátku tvrdý hrot
  • docela dlouhá násada a můžete s ní zavadit o zrcadlo

 
 
 
Jaké jsou vaše oblíbené linky? Nějaký tip? ;)



 P.S.: Nové věci v Blogsale ;)

17 komentářů:

  1. Tak to vypadá vážně úžasně! Zkoušela jsem všechny možné fixy z drogérie - Maybelline, Essence, Dermacol a už ani nevím co všechno, paradoxně nejlepší zatím byly ty nejlevnější od Elf, ale tam nebudu kvůli jedněm linkám dělat objednávku, takže mé další linky budou určitě tyhle Sephorácké, protože na výdrž si já potrpím. Moc děkuju za tip! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo =) a doporučuju vyzkoušet i ty druhé SMart LIner - držely se opravdu dobře a třeba budou s aplikací barvy na tom líp, když je to i menší balení - barva by se mohla rychleji doplňovat..

      Vymazat
  2. a teď mi ještě řekni, čím si odličuješ oči, když z ruky ty linky nešly dostat? :D páč jestli to bude ještě horší jak s tekutýma, tak nemusím ronit slzy, že v lese není Sephora ;) ... jináč máš moc hezky namalované všechny linky a ty hadí musím vyzkoušet, vůbec mě něco podobného nenapadlo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ladi, píšu to tam - micelárkou ;) to se hned pustí, ale zkoušela jsem je šudlat tím odličovacím balzámem (co si tak vychvaluješ a mně s tím nepustí ani řasenka a linky se ani nehly. Dokonce mám dojem, že je to pod tou mastnou vrstvou snad zakonzervovalo na kůži, protože pak odolaly i té vaně a sprcháči s houbičkou =D

      děkujiii =) Ty hadí jsou super.. a ještě mám "motýlí", ale nevím, jestli bych našla fotku, ale určo jsem je fotila a Ty vypadají ještě srandovněji a dost mrkavě =)

      Vymazat
    2. tak to je vtipné, mně zase micelárka nic neodlíčí :D nebo jako jo, ale spotřebuju u toho tunu tampónků a musím vyloženě drhnout ... zato s Tvým balzámem stačí přiložit, chvilku počkat a stáhnout ;)

      motýlí říkáš? jasně, že chci fotku! začínám si připadat strašně nekreativní, když sto let nosím pořád stejnou linku :D

      Vymazat
    3. Chacha, no, nebo jsi na rozdíl ode mě strašně šikovná, protože jak hadí, tak motýlí linky vznikly díky tomu, že jsem se fakt dost přečmárla =D

      Tak prima, to jsme hezké protiklady.. ale to snad není ani možné, ne? Mám normální červenou micelárku od Biodermy, odličuju s ní jen oči a obě stáhnu jedním tamponkem dohromady. Nejdřív jednou půlkou jedno oko, dočistím otočenou stranou a druhou půlkou druhé oko, dočistím opět druhou půlkou otočené strany => jeden tamponek na den na obě oči =D nechápu, co všichni s těmi tamponky dělají =D

      Vymazat
  3. Teeda to jsi si dala šílenou práci s článkem, máš můj obdiv! Hmm opravdu smekám. Linky mě zaujaly tak na půl, takže asi kupovat nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, děkuju. Vidíš, mně to tak vůbec nepřišlo. ALe je to asi tím, že ve srovnání s chystaným článkem o tintech to byla brnkačka =D No, se Ti ani nedivím, taky budu pátrat dál po těch "nej" ;)

      Vymazat
  4. Mně zas ta dvojitá linka připomíná vlaštovku :) A jsou všechny moc pěkně namalované.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, no vidíš, vlaštovčí linky zní daleko líp jak hadí, to je pravda ;) a teď mě ještě napadly ty echt hadí linky, ale nevím, jestli se hodí do práce, to už asi fakt jen někam na večer =D .. a děkuju.. =)

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Ta linka s dvojitým ocáskem se mi líbí taky :) Ted jsem si oblíbila nosit jenom linky a vypadá to fakt efektně :) Jen ty linky ve fixu nesnáším...Já radši gelovky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jo, na gelovkách jsem začínala. Jen je pro mě vytahování kalíšku, namáčení, otírání štetce a následné praní až moc úkonů po ránu =/ jinak je fakt, že byly parádní a rozhodně jsem s nimi nikdy nemusela řešit problémy jako nedostatečnou pigmentaci, vysychání hrotu, nebo výdrž =)

      Vymazat
  7. Já Ti ani nevim, jestli tu Sephoru máme... možná v Londyně? Každipádně já teď začla linkovat intenzivněji a objevila jsem tekutý linky Barry M, který teda zas odrovnaly mě! Fakt bomba, plánuju o nich psát... až se k tomu dostanu... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Barry M? To mě překvapuje, že by aspoň něco měly super? Teď jsem někde četla o pigmentaci, spíš nepigmetnaci jejich stínů na oči v paletce.. Taky se mi protáčely panenky, když jsem viděla složení tekutých mejkapů a doma z laku na nehty sice v nádherném odstínů, ale naprosto tekutého, nekrycího a s uzoulinkým nepraktickým štětečkem taky nejsem moc odvařená. Jediné, co mě jakž takž potěšilo, byl korektor v peru - taková zvláštní, jakoby olejová struktura, myslím, že z toho silikony až stříkaly.. ale byl fajn, asi ho zase zkusím vytáhnout..

      Vymazat
  8. ta barva při aplikaci mi přijde divná. já používám jedině linky ve fixu a když mi barva slábne (každopádně se mi nikdy nestalo, že by to bylo tak markantní, jak to máš nafocené), tak hrot rozepíšu na hřbetu ruky - zatlačíš na něj a barva se tam opět dostane, zkus to :) jde asi o ten způsob nanášení. kamarádka má tyhle linky ve verzi Smart Liner a nemůže si je vynachválit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř mi, že po 15 letech linkování jsme zkoušela všechny fígle na rozepsání. Prostě to nejde, neudělám s tím ani druhou tenkou linku za sebou. Zvládne jen jedno oko a to to skladuju "hlavou" dolů =/

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...