pondělí 10. března 2014

Co podniknout v březnu? | Jarní společenské vyžití


Asi si řeknete, proč píše proboha o tomhle? To na to nestačí jen malé "PS" pod článkem? Ne, nestačí. S propukajícím jarem, s paprsky vystrkujícím sluníčkem, s probouzející se voňavou přírodou, mám chuť táhnout ven. A nejen ven, ale i do života. Mé introvertní já začíná vykazovat silně sociální pudy a já mám chuť se seznamovat, objevovat a užívat si. Při objevení těchto věcí mé jarem probuzené srdíčko zaplesalo. A právě o těchto pár tipů se s vámi podělím..


Bože! Na mě jde jaro!! Mám chuť se začít bláznivě oblékat, svůj černý šatník zahalit do papouškových barev celé duhové škály (dle světových návrhářů se jedná o žhavý módní trend pro tento rok, takže směle do toho!) a z krabic vytahuju svoje gumové Melky a mrazím si v nich nohy už poslední 3 týdny. A není divu, že to na mě s každým jarem vlítne s takovýmito grády - celý podzim a zimu jsem jako medvěd: zimní spánek, večer hned do teplého pelechu, projevovaná aktivita žádná, nechuť někam chodit, něco zažívat, sportovat (to ani náhodou). A pak se najednou oteplí, člověku přeskočí a nemůže si pomoct.

Dneska to bude trochu na kulturní vlnu, proto nečekejte ani kosmetiku, ani tag, ani moc povídání, jen pár tipů, které by vám mohly skvěle dopomoct k novým zážitkům. A po pravdě, už se jich nemůžu dočkat!! Teď s jarem se budí nejen příroda, ale i já a najednou mám pnutí dohnat všechno, co jsem za poslední studený půl rok zaspala.
 
 
 
VÝSTAVY
 
 
V březnu se toho urodilo docela dost a tak si můžete směle dovolit vybírat a přebírat a vybírat.. Mě nakonec nejvíc okouzlila výstava momentek focených při speciálních událostech nebo naopak zcela banálních záležitostí (foto reklam, kampaní, módních přehlídek a zároveň běžné denní činnosti atd..)  více jak 200 autorů. V rámci výstavy pod názvem "Only The Good Ones: The Snapshots Aesthetic Revisited" tak spatříte nevšední fotografie všedních věcí pořízených ve stylu momentek za pomocí mobilů apod., které vídáme na Instagramu.
 
Výstavu můžete až do 6. dubna navštívit v pražské Galerii Rudolfinum (Alšovo nábřeží 12, vstupné 130,- a 80,-, otevřeno vždy kromě pondělí) a teď koukám, že je otevřená už od ledna, takže sice žádná novinka, ale pro ty, které se stejně jako já až teď probouzejí k činnosti, to bude ideální začátek (nic náročného a přesto velmi koukatelné). Pokud chcete vidět víc, jukněte sem na upoutávku.



U výstav ještě zůstaneme. Tato začíná sice až koncem března, ale budete si ji moct vychutnat až do 3. srpna a tuším, že to bude pecka!! Jedná se o výstavu souhrnného díla Tima Burtona, která bude obsahovat od ilustrací, přes fotky z natáčení, až po rekvizity a části scén z jeho filmů. Doprovodný program budou tvořit i krátká audiovizuální dílka a já jsem fakt zvědavá, jak moc pompézní výstava to bude. Dle vychvalování ve všech možných tiskovinách by to měla být bomba.
 
Každopádně, výstava bude otevřena od 28. března až do 3. srpna a opět denně kromě pondělků. Naleznete ji v domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí. Za vstupné dáte 190,- nebo  130,- Kč a snad poprvé potěším držitele Opencard, kteří mají 10% slevu =D. No a kdo nemáte rádi Burtona, tak radši nechoďte ani přes Staromák, ale berte to oklikou, jinak to od jeho fanoušku před galerií pěkně slíznete (to víte, inspirace na to mají z jeho filmů dost).



KINO



Kdo se trošku zajímáte o módu, nemohlo vám ujít, že se do kin, opět koncem března, chystá životopisné drama slovutného návrháře ve stejnojmenném filmu "Yves Saint Laurent". Po Coco Chanel se už nemůžu dočkat. Sice to asi nebude moc velká sranda (francouzi umí mooc dobře dramatizovat), ale rozhodně to bude zajímavý průřez začátky značky, měnícími se trendy a vůbec, kdo teď na jaře nepotřebuje pošimrat část mozečku s názvem "inspirace"?
 
Do kin by se měl u nás dostat 27. března a zatím vás můžu navnadit dvěma trailery na ČSFD.



KNIHA


Nový rok, nové začátky, jaro a proč ne také nové myšlení? Všem, které se rozhodují, zda to či ono mají udělat, nebo pokud to už udělaly, se rozhodly správně, zkuste tuto knížku. Miluju motivační knihy a pokud navíc motivace vyvěrá ze skutečného příběhu, není co řešit. Autorka "Divočiny" Cheryl Strayed se ocitla na dně, ztratila všechno, všechny a rozhodla se začít znovu tím, že procestuje na vlastní pěst celý svět a zkusí se v něm najít.
 
Podle popisu mi to hrozně připomíná "Královskou cestou za romantikou" Richarda Halliburtona, která je sice na rozdíl od "Divočiny" laděná dosti humorně a zábavně, ale putování bez jakýchkoli prostředků a nalézání sebe sama je dost podobným tématem. Jen teda Halliburton se nikdy nenašel a dokonce do dnešního dne se neví, jak autor mnoha fantastických cestopisů vlastně dopadl. Jednou se takhle vydal na další ze svých cest a už ho nikdy nikdo neviděl.. Pokud však chcete začít letošní knižní deník pozitivněji naladěným čtivem, doporučuju začít výše zmiňovanou Halliburtonovou klasikou.



ČASOPISY


A tu máme něco pro fandy blogů, blogerky a obecně online světa plného poznávání a objevování ať už na poli Beauty, Fashion, Lifestyle, nebo Food.. První číslo magazínu Blogosphere vyšlo loni na podzim. Neřeknu vám přesně kdy, ale po přečtení úvodníku to tak nějak na podzim vychází. Jedná se o magazín "pro blogery o blogerech". Proto, jste-li milovníky blogo světa, pak budete nadšené. Je tu však jeden háček. Teď vás překvapím, nejedná se o dostupnost. Jedná se o zacílení. Pokud se nevyžíváte v angličtině, nebo ve čtení anglických blogů, či sledování anglických youtuberů, asi vám to mnoho neřekne.
 
Vyzkoušela jsem si to sama na sobě.. První číslo bylo úžasné - rozhovor s mou milovanou Essie a její krásné fotky včetně té titulní.. No a to bylo všechno, pak už následoval (a takto je to v každém čísle) vždy jeden bloger z výše zmiňovaných kategorií, který vyjmenoval svých 5 oblíbených odebíraných blogů, proč je má rád, co se v nich nalézá a jak jsou napsané. A takto je to pořád dokola. Po pravdě, z těch anglických blogerů pravidelně odebírám jen cca 6, mezi nimi ty největší profláknuté hvězdy jako Essie, Lily Pebbles, Fleur De Force, Michelle Phan, duo Pixiwoo a Lisu Eldridge, ale to je tak všechno. Zbylé menší, nebo profláknuté "tam u nich" neznám, většinou jsem o nich nikdy neslyšela a moc mě ani neláká a nebaví o nich číst. Ale je zas pravda, že v kategorii Beauty a Fashion jsem si už našla nové blogy, kterým se teda musím víc kouknout na zoubek.

Magazínu se nedá upřít i originalita provedení - tvrdší matný papír, s lesklou pevnou obálkou, tloušťkou připomínající naši Elle a vynikajícími fotkami.

Každopádně jsme si s Lucifrídkou udělaly radost a časáky si už snad před půl rokem v Anglii objednaly a pokud chcete taky tak učinit, tak momentálně vás vyjdou všechna zatím vydaná čísla (3) na cca 14 liber s poštovným za babku a dodávají do ČR (odkaz zde). A Luci prosím, ať to vyčíslí, ať na to nezapomenu ;)
 
No a tímto se s vámi dneska rozloučím. A páč mám dneska v plánu hned po dopsání článku vtrhnout do Sephory a do Douglasu, tuším, že následující článek bude NEW IN. ;)




Tak co, nalákala jsem vás? Uvidím se s někým na nějakém kulturním vyžití?




P.S.: A kdo je pro jiný druh kulturního vyžití, je docela možné, že se potkáme na kolech na zahrádce nádražní hospůdky v Klánovicích.
 
P.P.S.: Samozřejmě, že jsem sem zapomněla dát veletrh World of Beauty & Spa, který je už tento víkend! Na něj se nakonec chystám, vypravím se tam právě s Lucifrídkou a přinejmenším už teď vím, že si jdu pro Hyaluronové sérum od NT. Jo a pro zájemkyně Ilcsi - teď tam nebudou, vystavují až na podzim..

Sladká tečka na konec - speciál přímo pro Enku ;)
 
P.P.P.S.: Výstřižky jsou použity z časopisů Instyle, Elle, Marianne.
 

24 komentářů:

  1. Sakra. teď abych si udělala výlet do Prahy na Burtona! Nebylo mi lépe, když jsem o tom nevěděla? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebylo, jarní počasí je na výlet naprosto ideální a Burton úžasná tečka - jo a návštěva nějaké kavárny s výbornou hudbou a dorty (doporučuju Café Erra), nebo na točeného Hoagardena, Fénixe a úžasné papání za hubičku přímo na nábřeží v hospodě Atmoška ;)

      Vymazat
  2. Krásný program! Vypadá to, že zimě definitivně odzvonilo a taky mě to parádně nabíjí, kdo by lezl za kamna, juch! :) Burtonovu výstavu mám v merku už dlouho a vzhledem k jejímu dlouhodobému trvání se na ní, doufám, vypravím. A protože je březen měsícem knihy, tak za sebe doporučuji - všude zásadně a pouze s knihou v ruce! Měj krásný, pohodový celý měsíc a užívej sluníčka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já na jaře radši barevné časáčky hýřicí veselými modely, barvami a fotkami exotických dálek =)

      Ale děkuju a přeju krásné jaroo!! ;)

      Vymazat
  3. Ólaláááá, děkuji nastotisíckrát, jsem polichocena! :o)

    Výstavu Tima Burtoma bych si dala líbit, já toho chlapa miluju :o)

    Hlášení o BB po třech dnech testování: zatím se perfektně osvědčil, výborná báze pod MMU, Lily na něm líp drží a i se trochu míň lesknu, což je u mě rovno téměř zázraku, sám o sobě teda vůbec nekryje, ale to mi nevadí, tím, že na něj dávám tu Lily se krytí doplní, teda jen doufám, že se to po delším používání nezvrhne :D ale tak hnusy v něm nejsou, tak snad se mi pupence vyhnou.. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Burton je naprosto úžasný a jeho životní spojení s Helen Bonham Carter mi navíc přijde tak fascinující, vtipné a doplňující, že jsme zvědavá na každá jeho nový počin. Apropos, teď jsem zaznamenala nějaké nové billboardy na novou Burtonovinu, nevíš, o co by mohlo jít? =)

      Blogo-asistent zdraví ;)

      Takže BB dobré? nemělo by po něm nic vyrašit, to bych se obsypala taky. Já zas dneska zkouším nový Helthy mix od Bourjois, ale já koza si až po aplikaci (nekryjící, dvouvrstvé, navíc neslučující se s mým krémovým podkladem a v závěru nematující) přečetla, že mám hydratační verzi!! =D no, kopla bych se za to. Takže jsem ho vklidu přetřela ještě vrstvou MMU od EDM, celý den odsávám papírkama a zítra se vypravím na zkoušku pro vzorek toho na smíšenou plet a toho 123, který má fantastické recenze.. =)

      Vymazat
    2. Ta nová Burtonovina nevím.. Pinocchio?
      Helen je úžasná, jen jako Belatrix Lestrange mě štvala, já si ji podle knih představovala jinak, než jako "Lucku Bílou na koksu" :D spíš něco jako já, ale v černovlasé verzi :o)))

      BB super, fakt! Další den testování v práci to potvrzuje. Klesla mi spotřeba odsávacích papírků :o)
      Tyjo, ty testuješ Bourjois? To ti závidím, měla jsem ho moc ráda a stýská se mi po něm.. ale od té doby, co byly silikony usvědčeny z hrdelního zločinu pupencování, mám utrum.. :o( prosíííím řekni, že v nějakém z těch nových buržoustích makeupů nejsou!!! :o))

      Vymazat
    3. Jooo, tak tuhle mi připomínala! =D

      S BB souhlasím, dneska ho mám na sobě - už se směju,loni jsem blog založila vlastně na hledání ideálního krému a teď, jak se zdá, po 10 měsících mám jak ideální krém, tak plné šuple ideálních BB =D Jo a koukalas už na ten CC Bourjois? Dnes jdu po něm, aspoň po vzorku!! =D Prý má střední krytí - na CC je to paráda, doufám, že bude aspoň z poloviny vonět tak úchvatně jako Healthy mix! =D

      No, Eni, máš smůli, hned po vodě je na dimethicone na druhém místě a pak se zaskví ve složení do desátého místa ještě jeho pár sourozenců =/ ale překvapivě, nekecají, když píšou, že neucpává póry - měla jsme ho včera na sobě, dala jsem mu zabrat - šel pěkně na hutný krém a na něj ještě vrstva MMU a v noci po odlíčení, ani šupinka, ani pupíneček.. zkus mu dát ještě jednu šanci, třeba Ti nesedl jen v nějaké kombinaci ;) Jo a to o těch pórech potvrzují recenze hodně holčin přímo u MU "123" a ten nový CC je právě z této kolekce..

      Vymazat
    4. Bojím, bojím!! :o)) vzoreček asi zkusím, ale jestli se osypu, budu tě chodit strašit! Napůl Belatrix a napůl mrtvá nevěsta :o))))

      Vymazat
    5. Tak ten CC od Bourjois je skvělý. Až ho naskladní, jdu do něj. Zatím jsem si koupila ten 123 zmatňující mejkap - nic mi špatného nedělá, dokonce jsem vydržela matná do dvou hodin odpoledne, ale těch našich 29,5°C v kanclu už nevydržel ani on a po třetí už jsme musela zase odsávat =D

      Vymazat
  4. Letošní zima mi naprosto vyhovovala - tím, že skoro nebyla:) A asi i proto mě letos nutkání ke změnám nepřepadají tolik, ale jaro si i tak moc užívám. Do Rudolfina se chystám už dlouho, v metru na mě všude vykukují plakáty... o blogo-časopisu jsem vůbec netušila! To mě hodně zajímá! Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vidíš, já o tom ani neměla tušení - metrem moc nejezdím a když , tak jsme to tam nikdy neviděla =) ale určitě to chci stihnout. Nejhorší je vypravit se do Rudolfina poslední den výstavy. párkrát se mi to už povedlo a ta fronta se táhla až k řece =D No jo, Blogosphere.. ale škoda, že tam není vííc rozhovorů s bloggery, takhle je tam vlastně všechno, co si můžeš přečíst na blozích. Nic nového, nebo příliš zajímavého.. =/

      Vymazat
  5. Tyjo, o tom Burtonovi jsem vubec nevedela, ale to si nemuzu nechat ujit:) dekuju za tip!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda Můrko, zrovna u Tebe bych si řekla, že máš datum výstavy zvýrazněné v diáři už od oznámení tiskové zprávy =D

      Vymazat
  6. jéé, tak se tam asi potkáme, já jdu s Miškou z Kiss a bee :) kdy jdete? my v sobotu, ale ještě nejsme domluvené na čas a tak

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, s Miškou, tak to je mi holky líto, já jdu právě v pátek s Lucifríd a s Marťou z Wonderfull today.. V sobotu nemůžu, jsem mimo Prahu.. =/

      Vymazat
    2. škoda škoda :( já jsem právě v pátek v práci a Miška psala, že má brigádu. tak třeba se potkáme na podzim, až budeme okupovat Ilcsi stánek :D

      Vymazat
    3. achjo, no tak na podzim, myslím, že u Ilcsi se nás sejde povícero =D

      Vymazat
  7. Hm, na výstavu fotek bych šla, instagramové fotky mám ráda i když sama insta nemám (to už by bylo moc :-), na Burtona bych šla okamžitě i s holkama a na veletrh očumovat taky, ale je to daleko, tak si můžu leda trhnout :-)......Na mě jaro leze taky, ale asi jináč, introvertismus si pěstuju a socializovat se mi až tak nechce !-), jen s kámoškama...a radši padám někam do přírody, kde je lidí pokud možno co nejmíň...
    S tím časákem blogospherou - je vidět, jak v zahraničí umí vůbec ty blogy propagovat co, tak tím prostě žijou, náš malej rybníček by se do jednoho časáku vlezl asi celý :-), každopádno taková podporu tu není.....
    A jsem taky nadšená s fotky asistenta, jak si čte o blogosféře - to nemá chybu!!!! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, musí mít všeobecný přehled, když už se pohybuje v branži =D

      To je mi líto, eMí, na toho Brutona nebo insta fotky bych s Tebou vyrazila hned a pak na Fénixe do Atmošky, nebo do Erry.. hmmm.. třeba příště ;) a ten veletrh, přijedeš zase na ten podzimní? bychom z toho mohly udělat hezkou tradici =D bude tam i Ilcsi, tak je to dobrá příležitost nabrat další zásoby na celý rok ;)

      no, já si právě naopak myslím, že my jsem tak krásně vynalézavý národ, že bychom to měly pikantnější, trochu bulvárnější a rozhodně ne tak unylé.. byly by tam rozhovory, zajímavosti, prostě ne jen tohle. Mi to trochu přijde, jak záznamy z nějaké kartotéky =/

      Vymazat
    2. Určitě si Míší musíme udělat nějaký kulturní výlet spolu zas, jó Erra :-)....No s tím podzimním veletrhem je to fajn nápad, i když je mi jasný, že bych asi měla začít šetřit páč Aja půjde na intr v tu dobu a výdaje budou lítat, ale bylo tam tak skvěle, že by to fakt stálo za to, tu tradici udělat!!!
      Haha myslíš jako bulvárnější blogosphere? ty jo, to by byla prča, jen kolik různých pseudokauz se v blogosvětě vyrojí, že hm...to by bylo počteníčko. A máš pravdu, tahle verze je vlastně jen takový katalog blogů nebo prezentace, nic co by člověk nevěděl, když ty blogy čte, že jo...akorát pěkný fotky na papíře a to je dle mého fakt málo, ale zas to aspoň udělají, tady ani tyhle vlaštovky nelítaj, fakt nevím, na co ten náš tvořivý národ myslí!-)

      Vymazat
    3. No, teď mi došlo, že o něco podobného se asi snaží bloggerka.cz, ,ne? ale tam to zase zavání kauzou rodinného podniku a bůh ví, co se o tom už všechno napovídalo, takže něco nového a vydáváno přímo tiskem by bylo fajn =) ráda bych něco takového odebírala =D

      S tím šetžřením jsem na tom úplně stejně. Víš, jak se dělá čára přes rozpočet? Vezmeš jednoho Matýska, rozradostníš ho na procházce až začne poskakovat jako koza a cestou z pole si na kšírách urazí přezku. Pak čekáš hodinu na otevření jediného zverimexi v okolí v Bille, kde samozřejmě nakupuješ a pak ještě vyplázneš za kšíry 800,- takže sakum prdum mě vyšla sobotní ranní procházka na 2300,- =D a jsem na nule..

      Vymazat
  8. super, na Burtona určitě musím zajít a na Yves Saint Laurent se taky chystám, jen mě deprimuje ta francouzština, budu z toho nevrlá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluju francouzské filmy, hned chytám přízvuk a mám je moc ráda =) tak snad ten film bude stát za to, už mám lístky v rámci Febio festu =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...