čtvrtek 6. března 2014

Dostaveníčko u mě ve sprše | Tělová péče

 
Přírodní pleťovou péči už pomalu seženete na každém rohu. Přinejmenším je to teď takový boom, že pultíky i českých e-shopů přetékají a vy nevíte, po čem dřív sáhnout. No jo, ale kůže na těle potřebuje také péči. Sice není tak moc veřejně vystavovaná, ale každopádně tvoří obal našeho těla a já se o něj hodlám náležitě starat. Dneska to tedy bude o sprchovém mýdlení Antipodes, Dr. Bronner´s a Bomb cosmetics a tělových olejích Jasön a Bio-Oilu.

Uff, tak včerejší výlet do Brna za zubařem mám úspěšně za sebou. Vždycky to bylo docela príma. Dostala jsem injekci, nic nebolelo a hodinu na to už jsem si to štrádovala po Brně a vesele výletničila, ulejvajíc se z práce. No jo, ale tentokrát to bolelo. Nejenže jsem čekala s prasklým zubem a vypadlou plombou už od Vánoc na první volný termín (komplet zákrok obou zubů trval 30 minut a teď mi řekněte, že je na mě nenašli dřív!), ale poprvé mě procitání po umrtvující injekci bolelo až tak, že jsem chtěla hlavičku na nějaké roztomilém drncáčku D1 nenápadně utrhnout a odhodit do škarpy. Léčila jsem se pak lehkými drogami, které dostal pes na zánět ledvin (jsi můj pán, Algifene) a naordinovala si klid u vánočních filmů. Léčba zabrala a je tu další článek =)
 
Pokožku těla mám stejně náladovou jako tu tlamovou. Naštěstí jsem nikdy netrpěla na žádné ekzémy, nebo krupičku, ale občas jsem si střihla libůstky typu "doteková alergie", nebo "chladová alergie" - fakt žůžo.. Na kůži si tak dávám majzla. Zvlášť z důvodu, když jsem v období puberty byla líná mazat kůži po holení a hodinovém ráchání ve vaně a bazénu. Od té doby jsem se potýkala s permanentní suchostí kůže a mohla jsem  mazat, čím jsem chtěla.
 
Zdroj
 
No, situace se docela obrátila ve chvíli, kdy jsem objevila existenci bezsulfátových mýdel a mazadel s vynecháním minerálních olejů. Od té doby, věřte nebo nevěřte, je moje kůže schopná být nenamazaná a přesto není vysušená, nesvědí, nečervená, nešupinkatí, ani po holení.. Ale stejně se mažu, mám to ráda a říkám si, že tak aspoň předejdu stárnutí pokožky, že jo.
 
A začíná problém. O pleťové kosmetice se toho píše všude habakuk, aby ne, když o přírodce začali psát už i v Elle =) Ale! O té tělovce toho moc napsáno není. Buď to lidí opomíjejí a nenajdeme o tom ani fň, nebo nás dostihnou pochvalné "PR" články na sprchovadla od zrovna začínající značky (a většinou pěkně předražené), nebo jiné reklamní masírky. Fakt, z fleku bych vám teď dokázala vyjmenovat aspoň tři a ani jedna mě nelákala natolik ji vyzkoušet. A víte co, já klidně budu jmenovat..
 
Z těch komerčních bychom si mohly směle "kopnout" do L´occitane (sulfát sem, sulfát tam, sulfát, kam se podívám) - je to drahé a ne dle mých požadavků na přírodní složení. Pak třeba do takových sprcháčů Balea (ty nové s přírodními vůněmi, víte?) - no, tak reklama parádní, složení hnusné, ani mi nestálo za to je zkušebně očichat (co po vůni?!). A co třeba Playboys, Palmolive, nebo přírodní varianta Kivvi (ta patří mezi ňuňavé složení, ale ta blogomasírka + ceny + nápadně líbivé obaly mě upřímně spíš odrazují)? No, to je fuk.. Každopádně se mi ani jeden z produktů nelíbil natolik, abych si ho za své peníze dobrovolně koupila.
 
 
 
Čím se umýt?
 
 
Nelehká otázka.. Nechci, aby to vysušovalo, nechci, aby to smrdělo, nechci, aby to vrzalo a špinilo vanu, nebo nedejbože mě, nechci, aby to stálo hříšné peníze padající především na propagaci výrobku. Není tedy divu, že jsem zabrousila do zahraničních vod a jako po prvním adeptovi na nej produkt sáhla po slavném..
 
 
Dr. Bronner´s Magic Soap, hořké mandle, určené na 1000+1 způsobů očisty
 
 
Dělají ho v různých příchutích, já jsem šla do hořkých mandlí a můžu vám říct, že vůně opravdu dostojí svému pojmenování a koncentrací by se nemusela stydět ani před většinou parfémů. Nevím, jak vy, ale já jsem většinou večer ve sprše spíš v útlumu a rozhodně se nechci naštvat tím, že mi do nosu udeří silná vůně, na kterou nemám vždycky náladu. Z toho jsem se poučila a už volím spíš neutrálnější vůně.
 
Balení je mega, prodává se jak po půllitrech, tak rovnou i po litrech a cenově vyjde velice příznivě (za 472 ml jsme dala 7,64 liber, kupováno zde). A teď to hlavní - mně se to absolutně nepáčí, ne a ne.

Strašně to teče!

A proč ne? Tak tedy po bodech, bude to přehlednější:
  • vůně jsou moc silné
  • sprcháč je strašně tekutý (viz foto) a dochází k šílenému plýtvání
  • oproti ostatním v článku se nejhůř a nejdýl vymýval
  • po smytí vám kůže vrže
  • nutnost se po něm namazat (vysušoval mě)
  • absolutně nevhodný k intim hygieně - pálí!
  • ucpávají se mi po něm póry (fakt! Jak ho přestanu používat, kůže se hned začne hojit. Když ho znovu nasadím, začnou naskakovat boule - to bude asi tím koko olejem, nemáme se zrovna v lásce)
  • jednoduché přírodní složení (jediné +)
 
 
 
 
Ještě mi v butelce zbyla tak 1/4 a budu s ním asi mýt štětce. Blíž k tělu si ho už nepustím. Vím, že si ho spoustu lidí vychvaluje, mě však nenadchnul, je mi protivný a tak..
 
Jo a ještě by se asi hodilo, napsat sem pár řádek k té jeho multifunkčnosti. Víte, když vám někdo říká, že je produkt tak úžasný, že jej můžete použít od odmalování mejkapu až po mytí vlasů, praní prádla a dokonce ke gynekologickým výplachům (proti zánětům), těžko to budete chtít prubnout, když vás pálí už na těle (viz nevhodnost na intim hygienu). Fakt nemám chuť si ho ještě plácat na obličej, oči, vlasy a kdo ví, kam ještě. Takže na dovču, jak mi ho některé z vás doporučovaly, se mnou nepojede - má zaracha.


*
 
 
Sprchové máslo Mint Choc Chips, Bomb Cosmetics
 
 
 
Pamatujete na tenhle soudeček? Dotáhla jsem si ho z kosmetického veletrhu a z jeho vůně peprmintové čokolády jsem byla u vytržení. V piksle najdete 320g a vyšel mě na 150,- kaček, což je úžasná cena vzhledem k tomu, že ho mám už od září a jsem teprve v půlce. Blbý je, že ač pár nepřírodních věcí v něm najdete, nejsou tam konzervanty ani jiné hnusy, tudíž jeho doba spotřeby 3 měsíce každého spíš odradí. Mě ne a vesele ho používám dál - nezměnil ani konzistenci, ani vůni, spíš si tím asi jistí pr***, řekla bych.
 
Máslo je opravdu tuhé, ale jde do něj docela snadno hrábnout rukou a s vodou začne ihned pěnit. Překvapivé a velice příjemné. Sice to nejde tak snadno rozšmrdlat a v dlaních vám prostě pár kousíčku zůstane, nejlepší použití je s nějakou houbičkou a to je pak pohoda. Jo, máslu nevadí, ani když vám do něj steče trochu vody (bála jsem se plísně, ale ono nic..). Podle popisků na piksle zde (já už mám nápisy ošmrdlané až na papír) má máslo vyživovat, pečovat o pokožku a hydratovat ji.
 
 
 
A teď to hlavní!
  • nevysušuje
  • je velice příjemné a jemně pění, připomíná spíš emulzi
  • vhodné i na intim hygienu - nepálí. (i navzdory mátě, která jak jsem zjistila, je tam jen ve složce "parfum", asi.. =D)
  • jemně voní jak mátová čokoška
  • je levné, dlouho vydrží
  • po smytí sice taky lehce vrže, ale není nutné se po něm mazat
Jukněte se po něm na veletrhu, kde si spolu s ním můžete očuchat i jiné varianty máslíček, nebo se obraťte na české zastoupení.


*
 
 
Nirvana, Antipodes
 
 
 
Jedna z novinek posledního NEW IN článku. No, nepotřebuju čekat se zkoušením sprcháče měsíc, abych o něm dokázala něco napsat, takže.. Vždycky, když jsem v nabídce Antipodes zahlédla tuhle velkou krásnou baňatou flašu s pumpičkou v sympatickém tmavě hnědém lékárnu evokujícím plastovém provedení, byla jsem zvědavá, jestli se mi někdy naskytne příležitost sprcháč vyzkoušet. Představovala jsem si božskou vůni, která mě doslova vynese až do oblak, kde zažiju nirvánu.. Hm, to se nekonalo, ale budiž. Co se tedy dělo?
 
Vůně mě opravdu nemile překvapila. Zvlášť poté, co jsem zjistila, že jeho vlastnosti jsou opravdu nadpozemské a kdyby měli sprcháče ještě v jiných variantách, nebylo by mi to tak líto. Už z popisu prvních dojmů vám muselo být jasné, že vůně mě fakt neohromila. Příchuť kardamon, černý rybíz a mátové listy prostě není mou srdcovkou a ani nikdy nebude. Je to ostrá, čpavá, přespříliš energická vůně připomínající nejvíc limetu, později i mátové listy a pak si uvědomíte ten zvláštní ocásek, který ve mně nevyvolává zrovna sympatie - to bude asi ten kardamon a rybíz.
 
 
 
Vůně je však to jediné, co bych mu mohla vytknout. Jinak má naprosto skvostné účinky:
  • nevysušuje
  • má ideální konzistenci, ani tekutý, ani tuhý
  • nevrže!!!
  • není třeba se mazat
  • vhodný na intim hygienu
  • po smytí pokožka příjemně voní (naštěstí neidentifikovatelně ve spojení s pravými složkami =D)
  • pumpička!
  • pokožka po něm netahá, nepálí
Po zjištění, jak moc mi vyhovují jeho vlastnosti a účinky, je mi fakt líto, že nevoní třeba jako jejich Juliet odličovací gel. To by byla slast! No, tak nechte si zajít chuť. Každopádně to dělá samé dobré věci, které mě přesvědčily, že vám tento sprcháč nejen budu doporučovat, ale používám ho stále a dokonce ho vyhlásím za vítěze dnešního článku. Navíc, do noty mu padne i jeho půllitrové balení s praktickou pumpičkou za docela slušnou cenu 14,99 liber.
 
 
 
Co pak na sebe namazat?
 
 
Když jsem líná, nebo hodně ospalá, řeším otázku mazání většinou oleji. Někdy i neřeším vůbec, prostě nenamažu, ale to bych už musela být fakt hodně mimo.
 
 
 
Vitamin 5,000 I.U. Pure, Jasön
 
Kupovala jsem ho přímo na tělo, byť se v popisku píše, že je vhodný i na pokožku obličeje. Jedná se o směs olejů, jako jsou avokádový, slunečnicový, mandlový, meruňkový, které mají o pokožku pečovat, vyživovat a samozřejmě hydratovat. Můžete ho použít jak samostatně, tak přimíchat do oblíbeného krému, což, kdybych četla v popisku dřív, asi bych i dělala, protože by se mi to zdálo vhodnější, než samostatné užívání.
 
 
 
Mám pocit, že není určen na použití za mokra, protože ač jsem se ho to snažila zarputile naučit, nikdy se nespojil s vodou, nevytvořil ani náznak emulze a se suchou pletí si rozuměl daleko víc. No, moje chyba.. Tím jsem chtěla říct, že když jej použijete na mokrou kůži, budete jen mastné, olej se vsákává opravdu pomalu a voda mu v tom jakoby brání a stéká po ní. Nejlepší je ho vmasírovat do ručníkem vysušené, ale ještě vláčné pleti, to jej pak přímo pije.
 
A teď po bodech:
  • voní jak meruňková jádra
  • špatně se roztírá a nevsakuje
  • pokožka není ráno moc hydratovaná a šustí (a je jedno, jestli ho máznu na mokrou nebo suchou pokožku)
  • hodně rychle ubývá
  • s vodou nevytvoří emulzi, naopak se vzájemně odpuzují
  • doporučuji zkusit smíchat s krémem
 
Kupováno na Feelunique za 6,99 liber a znovu do toho už určitě nepůjdu. To už mi vyhovoval víc ten z Rossmanna Růže & Fíky za kilo.
 

*

 
Bio-Oil, 125 ml
 
Noo, tak na tohle jsem se těšila. Teda, do té doby, než jsem ho poprvé vyzkoušela. Kupovala jsem ho společně s Jasön olejem. Po takové reklamní masírce, která proběhla i u nás v médiích, TV počínaje, časopisy konče, jsem čekala něco úchvatného. Navíc, vyhrál několik mezinárodních ocenění za výrobek roku. Ani mě nenapadlo před koupí kontrolovat složení. U takovéto hvězdy - proč bych to měla dělat? A asi proto mě tak naštval. Má být zázračný. Dokonce je určen především pro nastávající maminky proti striím a poté na rychlé zahojení jizev.
 
 
 
Říkala jsem, když je to tak těžkej kalibr, že dokáže zatočit s poporodními striemi, co teprve udělá s mými jizvičkami na stehnech a pažích? No, dámy, zázraky nečekejme. Možná to nějaké i dělá, nevím, já se však nikdy přes uživatelský nekomfort nedostala k jeho pravidelnějšímu používání. On totiž voní divně. Hned jsem si vzpomněla na růžový glycerin, kterým jsme doma mazávali gumu od pračky, aby nezpuchřela.
 
A pak je tu to složení.. Má to "roztomilý" základ Parafinnum Liquidum a pak se dostanete ještě k dalším mňamkám, jako k několika druhům syntetických barviv, BHT - to je tak těžké tam tohle nenarvat? Nestojí to zas tak málo, aby to tam prznilo pár hnusů v jinak docela hezkém složení..
 
V bodech:
  • uměle voní
  • s vodou netvoří emulzi
  • na sucho je hodně mastný a špatně se roztírá
  • ráno jsem vysušenější, než po drogerkovém tělovém mlíku
  • docela drahé
  • žádné zázraky jsem nezaznamenala - nehojí to, ani to nijak nehydratuje
  • složení se mi nelíbí
  • nevím, co je horší, jestli umělá barva, nebo umělá vůně
 
Kupováno zde za nekřesťanských 11,95 liber a rozhodně nedoporučuju a ani to znovu už nechci zkusit. Ještě mám půlku lahvičky doma a moc lituju, že moderní pračky už nepotřebují mazat gumu - ta by si pošušňala.. Jo a jen poznamenám, že mám opravdu opačné reakce než většina lidí na této planetě, což jsem přiznala už v tomto článku, takže pokud nepatříte mezi nenormály, jako jsem já, tak se nedivte, co tu píšu za bludy =P



 
Co vy, vyzkoušely jste taky nějakou kosmetickou hvězdu a byly jste z toho nemile překvapené?




 

48 komentářů:

  1. mně tedy sprchové máslo bomb cosmetics zplesnivělo přesně po těch třech měsících. za tu dobu jsem ho zvládla spotřebovat asi tak pětinu... mi to tenkrát přišla jako dost drahá sranda, takže jsem si ho od té doby nekoupila. a to jsem měla malinové, které bylo fakt super. (jo ale bylo to tak před pěti lety. možná se v tomto ohledu zlepšili?)

    bronner's mýdlo mám naopak dost hutné, mi vůbec neleze z lahvičky. ale mám tu nejmenší, ta má dost blbé dávkování, ze kterého toho moc neleze. dávám ho tedy i na obličej, vyzkoušela jsem i ty vlasy... no nic zázračného to není, ale dá se. nečistí tedy úplně ideálně, při delší používání mám z něho černé tečky a ucpané póry, ale tak dva dny se to dá bez následků.

    no a nejlepší sprchové mazaní v mojí současné koupelně jsou ceano cukrové peelingy. mňam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na ně u Tebe koukala, je to novinka v Biooo, že? =) vypadají úžasně, jen bych se bála, že budu mít víc tendence ochutnávat, než to na sebe mazat.

      Takže Tobě zplesnivěl.. no, tak mám nějaký držák, to jsem ráda. A to se s ním teda vůbec nemazlím. Zkusím se na něj kouknout ještě pořádně na denním světle, to také může leccos vysvětlit =D

      A jakého jsi měla Bronnera, není možné, že každá příchuť má jinou konzistenci? Je to divné, protože já to mám tekuté opravdu jako vodu, tekutější než sirup a je jedno, jak široké je hrdlo, prostě to teče jak z dlaně, tak z houbičky i z těla..

      Vymazat
    2. týjo jakože už jsem nad tím přemýšlela, že ten peeling ochutnám. zatím jsem odolala... ale asi na to časem dojde.

      no bomb mi zplesnivěl. ale teď si úplně uvědomuji, že jsem tenkrát měla koupelnu s velkým oknem a bylo tam fakt hodně vidět... tak možná proto jsem to viděla? úplně prostě na okrajích byla plíseň. ale možná, když to používáš, tak vlastně okraje pořád přejíždíš rukou, takže plíseň nemá šanci se usadit? já to právě nechala přes měsíc stát... no a pak už to moc fajn nebylo.

      bronnera mám levandulového. není úplně nejhustší, to ne, ale jako voda určitě taky není. se pokaždé rozčiluji, že mi toho teče málo. z těla mi tedy určitě neteče, protože ho hned napěním a v pohodě.

      Vymazat
    3. Tak dej vědět. Od té doby, co mám většinu věcí přírodky, tak si vždycky líznu skoro od všeho =D jsem čuně, ale pak člověk zjistí spoustu zajímavostí - třeba že enzymáky jsou kyselý, serozinc je slanej a že Ilcsi marmeládové masky jsou ve skutečnosti ochucené jako jar, byť tak nádherně ovocně voní..

      docela mě děsíš, fakt se na něj půjdu dneska podívat. Je fakt, že to moc nestuduju, prostě nahrábnu a myju. teď si na to radši dám majzla.

      Vymazat
    4. tak jsem ochutnala a není špatný. chutná jako cukr s něčím takovým trošku divným, co asi není úplně k jídlu, ale trošku to připomíná sladkou žvejku. to byla varianta hroznová. budu muset ochutnat i ty další.

      Vymazat
    5. Teda, tomu se říká zdravé mlsání =D jakou příchuť máš v merku dál?

      Vymazat
  2. Tak já si ujíždím na přírodních mýdlech (kupuji různá v Mýdlárně u tří lilií). Na sebe a své děti už rok nepoužívám nic jiného. Se suchostí problém vůbec nemám, ale dají se najít i mýdla, která vysušovat nebudou, spíš naopak (třeba Mlýnská zahrada). Ten pocit po umytí je sice typický pro mytí mýdlem, ale zvykla jsem si a připadám si čistá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, nevysušující mýdla znám.. ta tě pak spíš zmatní a trochu zmastí, měla jsem taková ajurvédské a tuhé šampony.. Na tu Mýdlárnu se musím podívat víc, už na ní slyším pět ódy z více stran ;)

      Vymazat
    2. Musím se hned přidat, já jsem olivová mýdla objevila loni a už nikdy do domu na mytí nechci nic jiného, ať už přírodního nebo chemku. Třeba zrovna Olivový háj z Čarovného mlýna je něco tak jemňoučkého a úžasně zvláčňujícího, že si s ním myju i můj suchý obličej a moje mimčo (Dove nechť zhyne :-). Na Mlýnskou zahradu mám taky zálusk, jenže Čarovný mlýn bývá permanentně vyprodán. Jako z mýdel jsem naprosto unešená!

      Vymazat
    3. Tak heslo na Dove opravdu sedí!! =D jooo, tuhá vedou a hlavně mě to s nimi baví =)

      Vymazat
  3. Bronnera jedině na štětce (nebo ho vozíme v létě, jde se s ním mýt v řece/potoce i v NP), taky mě vysušuje. A to já se jinak nemažu. Od doby, co nepoužívám sulfátové sprcháče se máznu třeba jednou za měsíc kokosákem a je úplně vystaráno. Naprosto miluju a doporučuju sprcháč od Trilogy a v případě "chutí" na klasické vůně citrusovou nebo red berry Melvitu. Antipodes jsem chtěla hrozně dlouho taky, ale název Nirvana mi evokoval orientální vůně a ty já fakt nemám ráda. Tak jsem dobře udělala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Cory, ono to s orientální vůní nemá nic společného, je to fakt ostře citrusové - limetové, takže by se Ti to možná i mohlo líbit ;) Bronnera už nechci ani vidět, navíc, jak jsou ty flašky velké, tak mám problém je i tak dlouho používat, takže má u mě další minus =D

      na tělovou řadu Trilogy jsem se už taky dívala a moc se mi líbí.. Jen jsem se ještě neodhodlala k tomu něco vyzkoušet. A jak to je cenově? Melvitu jsme zkoušela, některé vůně od nich miluju a některé nemůžu ani cítit, je to zvláštní, u většiny značek je to vždycky buď anebo, ne takhle na půl =)

      Vymazat
  4. Když jsem ten Bio-oil před časem viděla v DMku, hrábla jsem po něm a v duchu jsem si říkala: tak se ukaž ty nový zázraku, copak asi obsahuješ.. po přečtení složení jsem se (opět v duchu) ďábelsky zachechtala a frkla ho zpátky do regálu.. fakt "zázrak".. asi jako "kouzelné vajíčko" Oriflame... :o)))

    Mmch, alverdí BB už mám doma, o víkendu budu testovat!

    A kde se fláká blogoasistent?? Se nesprchuje? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, nene, Matýsek je dítko přírody - je to velice čistotný pejske, umí se hodiny a hodiny olizovat jako kočička, ale nikdy neokusil žádné mejdlíčko ani šamponek a to jsem mu chtěla už k jeho puberťáckým druhým narozeninám koupit ten zvířátkovský od JMO =D Matýsek je pejske luhů a hájů, miluje plácek u O. na vesnici, miluje lesní tůňky a jako kondicionér nepohrdne ani jílovou louží na poli ;) (je po paničce, ta má taky ráda jílovky =D

      jojo, Bio-oil nebrat, je to pěkná srágora. Mě tak napadá, uděláme z toho anti reklamu, já V8m to s eMkou pošlu a vy na to napíšete taky nějakou krásu ;)

      Vymazat
    2. A dej pak vědět, co říkáš na BB ;)

      Vymazat
    3. Pošli :D ve jménu testování jsem ochotná přinést osobní oběť a nejmíň jednou si tím sajrajtem natřít nohy :o)))

      No jó, jílová louže, to musí být blaho :D my kdysi měli fenečku, která byla maximální labužník a s oblibou se válela v mrtvolkách (čím zralejší, tím lepší) a taky v koňských kobližkách.. vždycky přiběhla nadšená, jaký báječný parfém se jí podařilo objevit :o))
      Současné štěndo zatím tyto tendence nejeví, tak snad mu to vydrží.. ale zas všechno žere.. polštáře, deky, prupisky, svíčky.. asi z něj roste gurmán :o))

      Na BB vlítnu zítra, dám vědět.
      Užij si víkend blondýno! :o)))

      Vymazat
    4. Hihi, no jasně, užila, bloncka na kole! =D jo, tak vy máte takového gurmána, jo? tak to Matese už trochu pustilo, ale jakmile někde nechám (na stole!!) povalovat nejlépe nové a drahé pero s pogumovanou rukojetí, tak ho hned rozcupuje - holt ta guma se nejen dobře drží,ale i dobře kouše =)

      Tak jaký byl BB? ;)

      Vymazat
  5. A já měla za to, že se to jmenuje Bi-oil... Teď jsem řádně zmatena, podle Googlu existuje Bio-oil i Bi-oil a má to skoro stejnou flaštičku. No to je fuk, pořizovat ho nebudu, po prozkoumání složení jsem nechápala, proč je to sakra tak drahé a štve mě, že ten název svádí k tomu myslet si, že je to přírodní a přitom to tak není.
    Jinak na jizvičky na nohou mi pomáhá čistý šípkový olej, je to sice nadlouho (už ho používám několik měsíců), ale ty menší zmizely úplně a ty horší aspoň zesvětlaly a časem se snad odporoučí taky. Velký vliv na to má i to, že od jejich vzniku už uběhlo dost času, ale stejně mi přijde, že ten olej to urychluje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem teda taky zmatena!! Hlavně, když jsem si ho kupovala, tak jsme mu celou dobu říkala Bi-oil a až teď při psaní článku jsem musela zpětně upravovat název.. hmm, musím na to kouknout blíž, tos mě teda navrtala..
      Jo, ten šípkový je na jizvičky skvělý! ;) ještě by měl být vynikající jojobový, brutnákový a rakytníkový, ale to už je skoro samoopalovák =D

      PS: Tak jsme našla ofiko odkaz na Bio-oil (http://www.bio-oil.com/cs) a tady jsou uvedena všechan ocenění, což fakt nechápu!! (http://www.bio-oil.com/cs/product/accolades) jestli to je podmázlí, tak to muselo stát majlant, jestli to je pravý, tak nechápu, kdo seděl v komisi.. =/ a je to zvláštní,a le vypadá to na jeden výrobek, jen dva názvy..?! Třeba jiný pro východní a západní trh? Je to záhada..

      Vymazat
    2. Hrubým odhadem bych si tipla, že se to tady jmenuje Bi-oil, protože název bio se nesmí používat na výrobky, které právě parametry "bio" nesplňují (pamatujete, jak se kdysi "Bio od Danone" přejmenovávalo na Activii?)

      Vymazat
    3. Jj, je to kvuli tomu "bio", jinak je to stejna vec

      Vymazat
    4. cha, tak to je hezký fór. A jaký měli důvod předělat dobrou mámu nápoj na Dobrý nápoj Danone? ;) =D

      no, každopádně, náš název "Bi-oil" je víc realitě odpovídající..

      Vymazat
  6. Ja večer tiež uprednostňujem tlmené vône, ale keď už tak jedine levanduľu na dobrý spánok :) a to tvoje maslooo, vyzerá dokonale :)


    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi se neudržím a z veletrhu si odnesu nějaké další. Kdyby tak měli mango.. =) ale pro milovnice bylinek mají i něco s rozmarýnou a citronovou trávou..

      Vymazat
  7. Tenhle soudeček od Bomb Cosmetics jsem měla, a přišel mi fajn, jen bych od másla čekala něco více. Každopádně ta vůně je dokonalá! Po jeho koupi jsem si musela běžet do krámu pro pepermintky v čokoládě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peprmintky miluju!! =) tak já naopak nečekala vůbec nic, vlastně spíš propadák, protože jsme si říkala, že jsou to moc jen hezká slova, vůně a obal, na to, aby to fungovala, takže jsem byla mile překvapená. Možná to chce srovnání s tím šíleným mandlovým Bronnerem ;) =D

      Vymazat
  8. Tak bio oil je podle složení fakt šmejdíček, hraje si na přírodního kamaráda a opak je pravdou, za ty peníze bych čekala lepší složení, Neřikám, že používám jen přírodu,ale nemám ráda firmy co si hrají na něco co nejsou. Takže po shlédnutí složení se mi to zdálo jako předražená klasika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak nějak.. Nechápu to, přitom jsem na něj četla hrozně moc pozitivních ohlasů, navíc ta ocenění jako nejlepší léčivý olej na tělo ever! nechápu.. Ale zas je pravda, že kdyby tam nebylo pár těch nepřírodních pokulhnutí, tak by byl opravdu úžasný, přírodní složky jsou tam totiž skvěle namíchané, jen teda nevím, proč v minerálním základu =/

      Vymazat
  9. Aaaaach, to máslo bych chtěla a aaach, ten Antipodes taky! :) A myslím, že by se mi líbila i ta vůně :)

    Oproti tomu tvá mazadla mě nijak nelákají. A u Bi-oilu jsem podobné složení i čekala. Jo počkej, teď koukám, on je to Bio-oil, to je zas něco jiného?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je to zvláštní, možná jsou tam nějaké tahanice, nebo mají názvy pro jiný druh trhu odlišné, nevím, dle složení, obalu a skoro názvu je to jedno a to samé...

      No jo, mazadla, ale Sabi, Ty zase miluješ kokosáky od Saloosu a já je mám co do vůně sice taky ráda, ale na těle mi dělají pěknou neplechu, takže musím hledat, co se dá.. =(

      Vymazat
  10. Moc pěkný výběr tělovky teda. A to teda ráda slyším, že bombovní máslo má takový úspěch :-), já po něm tam pokukovala a tak uvidím, jestli se někdy nechám zlákat, ale vím, že mají teda divoké vůně, takže bych musela hodně čuchat, abych si našla tu svou :-)....No do Nirvány jsem se včera nedostala, protože jsem byla tak unavená ve sprše, že jsem šáhla po první butele a úplně na ni zapomněla, tak jsem zvědavá!!! Jinak s tou tělovkou celkově máš pravdu, nikde se to moc nepíše a asi se to pořád moc neřeší, já nemám naštěstí příliš suchou pleť na těle (oproti obličeji), takže si klíďo koupím voňavý Radox, zjistila jsem, že ze všech těch fuj složení je on celkem nejslušnější :-), ale jinak sprchové oleje to jistí a docela mě láká koupit si sprcháč od Lavery, protože já víc než nějaké čistící účinky, jakože co chceš čistit, když neděláš v dolech, že !-), si vybírám vůně, dokážou mě ve sprše nakopnout hodně, a když něco nevoní, tak s tím nemilosrdně pryč :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, to je pravda, já taky vybírám tělové mýdlo spíš podle míry péče, než podle čištění - snad od 14 let už ze mě při koupání neteče špinavá voda a nemusím si kolena drhnout rýžákem =D

      Hm, eMičko a jaká by se Ti líbila nejvíc? Jéžiši, já teď koukám a oni mají i Pina coladu!!! =D a tak ymandarinku, vanilku, maliny, jak psala Trb a zase ten černý rybíz =D

      Vymazat
    2. Já jsem nějak na ty citrusky a svěží, páč večer už padám na hubu a potřebuju nějakou tu aromaterapii, že jo...piňa coladu ani ne spíš Mojito hihi..grep, i ta mandarinka a ovocíčko, jen to nesmí být moc sladké třeba brusinky, ty jo a rybíz? hmmm :-) a kdes na ten výběr koukala?

      Vymazat
    3. na jejich ofiko stránkách =) no, padl na mě pokušení a neodolala jsem, takže ve čtvrtek jsem vlítla na slevu na Korres a objednala si jak sulfátový sprcháč (a teď mě tu ukamenujou), tak jejiich tělová máslíčka - fíkové, guavové a gdoulové ;) =D

      Vymazat
  11. Já se musím zastat bronnera, ale neměla jsem tekutou, ale tuhou verzi. Po asi dvou umytích jsem ho odložila, že vysušuje, pak s ním myla štětce (na ty je evidentně boží obojí varianta :-) ). Ale pak mi všechno došlo a já se k němu vrátila a zjistila, že pokud přežiju asi tři dny, kdy mám pocit, že jsem vysušená, tak se kůže zklidní a začne se jakoby regulovat sama. Já se totiž většinou moc nemažu, buď nestíhám nebo se mi nechce nebo nemám čím... A navíc mi asi po týdnu parádně vyhojil pupínky na zádech. Měla jsem růžovou variantu a nevoněla teda vůbec, spíš jako mýdlo s jelenem. Chci zkusit jinou. Na ty pupínky mi zatím zabral jen ten bronner a taky růžový tělový mlíko hauschka, který je ovšem drahý jak prase, do tělovýho mlíka za skoro 500 nějakých 150 ml se mi fakt nechce :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš a mně je zase dělá, takže moje záda po něm teda výstavní rozhodně nejsou =/ jo a používala jsem ho asi 2 měsíce v kuse, možná vlastně 3-4 takže jsem ho vyzkoušela až až a fakt mi nevyhovuje ničím =)

      Dr. Hauschka je drahej jak prase, snad udělají zase nějakou akci jako na V8noce 50 % slevu - chtěla bych ten jejich hedvábný pudr..

      Vymazat
  12. Bio-oil jsem chtěla vyzkoušet, ale faktem zůstává, že na strie toho moc nepomůže, takže jsem ráda, že zase ušetřím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ušetříš a na strie něco přírodního je, jen to musím vymyslet, četla jsem o tom už dávno.. každopádně bych použila cokoli na podporu elasticity pokožky a regeneraci - co třeba mix mangového másla s levandulovým éterákem? ;)

      Vymazat
  13. Díky za Bomb cosmetics - stoprocentně něco vyzkouším :P Páč máslo na sprchování? Hustý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nevěřila, ale ono to funguje fakt dobře. Sice Trb tady psala, že jí to moc nevyhovovalo, ale já, co jsem z těch přírodních vyzkoušela, z něj byla opravdu nadšená. Na ofiko stárnkách je uvedená ještě varianta Pina colada - to musím sehnat! =D

      Vymazat
  14. S myšlenkou koupě Bi-oilu jsem v poslední době mocně koketovala - a asi mě to právě přešlo... Na sprchování mi docela vyhovují sprchové oleje od Atoku (ale chce to hlídat složení, ne u všech je ryze přírodní). Od Jasönu mám gel z aloe vera a ten je rozhodně super...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, sprchové oleje, mám doma ještě litr neutrálního od HAdka, ale už mě to s nimi vůbec nebaví, docela se to omrzí.. nojo, všechno se musí hlídat =D teď mě napadá, jaké je složení toho Aloe vera gelu od Jasonu?

      Vymazat
    2. Co do toho neutrálního základu přikápnout pár kapek esenciálního a udělat si vůni podle svého?

      Složení 98% aloe gelu je:
      Aloe Barbadensis Leaf Juice (1), Aqua (Water), Carbomer, Gluconolactone, Potassium Hydroxide, Glycerin, Arginine, Allantoin, Panthenol, Menthol, Sodium Phytate, Polysorbate 20, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Amyl Cinnamal, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Fragrance (Parfum)

      Na ty 2% toho tam dokázali narvat docela dost :-/

      Vymazat
    3. =D hádej na co ho mám asi v litrovce v neutrální verzi! =D teď jsi mě pobavila - ne opravdu jsem se nemyla neutrální verzí =D dělala jsem si nejčastěji grep a mandarinku,a le mně se prostě tyhle vůně časem omrzí. éteráky mám ráda v kombinaci a v krému a ve velice jemné koncentraci, kdežto v tom sprchovém oleji je nesnesu a vůbec mi olejové sprchování nenavozuje žádný pocit blaženosti..

      No právě, teď si říkám, že teda docela zprzněná aloe =D no, jsem ráda, že mám čistý,ale bála bych se alergických reakcí a té koncentrované formy, radši ho dávám jako základ krému a masek, samostatně ne..

      Vymazat
    4. Hmmm, aha :-) No nic... Tak pak už do něj leda nasypat hrst cukru a přetransformovat ho na peeling...

      Já mám ten aloe gel v podstatě na 2 použití - v létě na spáleniny od sluníčka a celoročně na lotion mask (http://semisweetwonderland.blogspot.cz/2013/04/chizu-saeki-method-triminutova.html). Na tu ho mám snad radši, než originální japonské lotion...

      Vymazat
    5. anebooo ho někomu dát, nechceš? ;)

      nooo, když já se toho fakt bojím, přeci jen, už znám hodně lidí, kteří se po čisté aloe osypaly.. ale vypadá to výborně, musím něco podobného zkusit, až bude léto, jen vymyslím, co do toho dám =)

      Vymazat
  15. Ten Biol je katastrofa, po té komerční masírce jsem se na něj ze zvědavosti koukala a po shlédnutí složení šel zase rychle zpátky do regálu...
    Ten Antipodí sprcháč mě svou vůní taky hodně překvapil, přesně jak píšeš, čekala jsem ohromující vůni, něco jako jejich tělový krém Jouyful, který voní božsky! Ale zase je nesmírně osvěžující a třeba taková ranní sprcha s ním není vůbec k zahození:) Jo a když jsem u osvěžujících sprcháčů, tak skvělý je od Therapie...
    Pak mám tedy ráda olej od Loccitane, vím vím, není to úplně košér, ale katastrofické složení taky nemá, hezky voní a nevysušuje mě...
    Jop a jak už tady zmínila Coraline, Trilogy sprcháč je super, navíc ho mají taky v půllitrovém balení, takže ani cenově to pak nevychází tak hrozně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže Therapie a Trilogy.. aspoň se mám na co těšit. Ten Antipodes je docela síla. A navíc mě mrzí, že už teď jsem pod etiketou a to ho mám s bídou 10 dní?' =/

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...