pátek 22. listopadu 2013

Hon na fialovou tvářenku | Minerální tvářenka Nature´s Sweet Side EDM


Taky jste se tak těšily, jako já, na borůvkově fialovou minerální tvářenku od Everyday Minerals? Kolik znáte skutečně fialových, dobře pigmentovaných a nejlépe ještě minerálních tvářenek? No, tak to jste na tom podobně jako já. Právě proto jsem hned běžela koupit podzimní novinku od EDM. A dopadla jsem jak ti sedláci u Chlumce..

Dneska to bude rychlé, žádné ódy se konat nebudou. A jak je mi to líto! Poslední 3 stovky vyhozené za blbej odstín!! Základní informace o minerálních tvářenkách (a jiných minerálních specialitkách) už jsem vám souhrnně popsala v "eposu" o minerálech.

Podle svých dosavadních zkušeností s minerálními tvářenkami očekávám, že tvářenka bude držet jak přibitá, že bude dobře pigmentovaná, že bude odolná otěru a že bude mít nejméně 9-hodinovou výdrž (a to ještě ubírám, protože já si ji odličuju až v noci a je téměř netknutá). Samozřejmě, tvářenky se nekupují jen podle těchto kritérií, ale pro mě jsou to měřítka základní a pokud to nesplňují, tvářenkou se přestávám zabývat.

Pokud jsem v tvářence tyto vlastnosti shledala, jdu samozřejmě podle barvy. No a tady je ten kámen úrazu. Ona totiž tato tvářenka splňuje všechno výše jmenované a navíc jako bonus má inovované balení EDM, tedy hezky těsnící otočné zavírání. Dobře se s ním manipuluje a dá se s ním i "neprasácky" cestovat (v práci jsem se už naučila, že pod víčko tvářenky vždy patří ubrousek, jinak prostě bílé umývadlo zadělám a kolegyně pořádají "hon na čarodějnice" =D).

Krásná fialvá, ale už tam vespod cosi cihlového prosvítá..

A proč z ní teda nejsem nadšená? Protože jsem chtěla fialovou tvářenku - na zimu. Protože jsem chtěla tvářenku, na kterou když se podívám, dostanu chuť natrhat si borůvky, i variantu borůvkových knedlíků bych ještě snesla. A co jsem nechtěla? Další červenou tvářenku. Nebo vlastně cihlovou, i když, jak se to vezme..

Tato tvářenka je totiž kouzelná. Ale bohužel ne kouzelná v dobrém smyslu slova, ale v tom vrtošivém, nevypočitatelném a lehce znervózňujícím. No, posuďte samy.. Já tomu totiž nerozumím a do teď se mi to nepodařilo logicky vygoumnout. Jak je ksakru možný, že si na štětec nanesu nádhernou fialovou barvu a stačí lehký povzdych, který přemění malinké minerální částice z fialových na cihlové?? O co tu jde?

To je kouzlo, co?

Když jsem vám hned za čerstva v práci fotila odstín tvářenky na ruce (viz foto, nebo na FB), furt jsem nechápala, proč když fotím fialovou tvářenku, mám na druhé ruce červené prsty. No a záhada vyřešena. V tu chvíli, kdy setřete horní poprašek nánosu, objeví se pravý pigment tvářenky - cihlový!! Ale trochu vás uklidním - miluju vínové stíny na oči (mám i hodně podobně barevného oblečení a šál) a s nimi se tato falešná borůvka mění do hezké červené. No jo, ale červenou tvářenku už mám a jsem s ní spokojená, já chtěla fialovou!

Tak si to shrneme.. Tvářenka je opravdu velmi dobře pigmentovaná. Dávejte na to majzla! Já, která s nimi má dlouhé zkušenosti a miluje hodně pigmentované tvářenky (Luci, od tohoto raději ruce pryč! =D) byla dneska ráno trošičku v šoku, když jsem ze sebe lehkým ťupnutím a jedním mávnutím udělala docela obstojnou k***u a všimla si toho až v práci (fakt nevím, čeho si na mě O. při cestě do práce všímá, ale ksicht to asi nebude!). Má to suprové šroubovací balení, takže se prášek nikde nesype a je s tím docela čistá práce. 



Trochu nechápu tu gramáž - má stejný obsah (4,8g) jako MMU od EDM, což znamená, že tvářenka vám vydrží zhruba na dva kočičí životy, kdežto MMU vyplácáte za téměř dvounásobnou cenu jen za 2 měsíce. Každopádně, tady se to cenově velmi vyplatí. Sedí jak přibitá - nikam se neztrácí, nemapuje, nebledne (což bych zrovna dneska ráno docela ocenila =D), výdrž minimálně 9 hodin, odolná proti otěru. Multi-purpose - můžete jí klidně přešmrdlat i víčka, nebo naťupat na pusu a máte sjednocené líčení z jedné piksly. Je vlastně moc dobrá. Ale není fialová!!

Tak já nevím, kde se stala chyba.. Vidíte v tom někdo cihlu? Zdroj


Nature´s Sweet Side, Everyday minerals
Obsah: 4,8 g
Cena: 289,- Kč
Zakoupeno zde (a schválně srovnejte barvu z ilustračního fota výše s fotem na ruce!)



Už jste napsaly Ježíškovi o fialovou tvářenku? ;)





36 komentářů:

  1. No, tak to by mě pěkně nakváklo! Nechápu, na tom obrázku je to fakt fialový..Napadá mě jediné - odsyp to cihlové - odkoupím...:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonce krásně fialový! =) No, Mitsuuko míní a život mění, že jsem si na to ještě nezvykla =) až mě vážně nakrkne, tak ji místo na hanbu pošlu k Tobě ;)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. znám znám taky jsem si objednala tvářenku...http://www.iherb.com/Everyday-Minerals-Blush-Wild-Flower-Heaven-06-oz-1-7-g/43664 , byla jsem nadšená tím odstínem, nanesla jsem jí a z krásně růžové byla cihlová( zklamání jako blázen :/) od té doby je tvářenka na hanbě :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HA!! Tak tuhle tvářenku, co popišuješ mám taky a na mně není vůbec viděť!! Je tak světlá a splývá mi s pletí, že bys ji vůbec nepoznala - škoda ztrácet po ránu čas neviditelnou tvářenkou =D ježiš, ale je mi jí líto, nejhorší je být v koutě - EDM nesmí sedět v koutě!! =D

      Vymazat
    2. když je EDM oranžová, tak musí být v koutě :Dna mě vidět je, jen oranžově :Dje to mrcha nedobrá

      Vymazat
  4. Naprosto chápu tvé zklamání. Protože něco co je označováno jako fialová, fialové být má. Já svou fialovou tvářenku stále neúspěšně hledám, ale v hledáčku mám Sin od NARSu, nebo od theBalm Instain, ale třeba najdu ještě něco lepšího. Uvidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, theBalm taky asi konečně zkusím, ale počkám až na leden, teď už byl příděl "fialových" tvářenek pro rok 2013 vyčerpán =D
      Ten Sin je docela třpytkatý, ne? NARS má ještě jednu tvářenku - nádherně fialovou a skvěle pigmentvanou a navíc, nezvykle beztřpytkatou, jen jsem s enekoukla, jak se jmenuje. ALe zkoušela jsem ji byla to láska na první pohled.

      Vymazat
    2. Je třpytivý dost a toho se právě bojím, protože v poslední době mám raději matné tvářenky a pak se vyřádím s rozjasňovačem.

      Vymazat
    3. Já zas poslední dobou nemmůžu ani své milované rozjasnovače - v létě to šlo, to vypadalo přirozeně, ale te´d v zimě se cítím v matu přirozenější.. to už radši oranžovou tvářenku než rozjasňovač =)

      Vymazat
  5. Tak to by mě nikdy nenapadlo, že z příjemně se stane cihlová. Asi fakt kouzlo :D Ale naprosto chápu Tvé rozhořčení, já bych byla naštvaná ještě víc. A s tou gramáží, to možná vydrží i na sedm kočičích životů. Já bych to nesdělala i kdybych půlku rozdala po kamarádkách a zbytek používala jako oční stín. Ale tak, alespoň, že má ty vlastnosti, které má. V jiném odstínu bude skvělá. ;)

    To s honem na čarodejnice znám, muž mi vždycky nadává, že zaprasím celou koupelnu. Minule jsem se malovala v obýváku a mmu se mi rozsypal na koberec :D Naštěstí to jde dolů, ale kdyžto viděl, tak jsem to radši svedla na kočku, žejo. Jsem to ale zlá panička :D

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chacha, na kočku, no tak to mně se nepovede, protože blogo asistent se po pár příhodách s čištěním uší bojí za mnou do koupelny i jen nakouknout =D

      Nojo, v jiném odstínu, právěže mám od nich už tři a ani jedna se mi moc nepozdává - jedna je moc světlá a není vidět, druhá je moc přirozená a splývá, takže není vidět a třetí je místo fialové červená =D

      Vymazat
  6. Škoda, v úvodu článku jsem se začínala zamilovávat... ale teda cihlová fakt ne, tu bych měla za trest. Jdu se dovzdělat ke druhému článku, jestli to zase nebude něco, co nutně potřebuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hlavně se nejdi inspirovat k tomu čertově mastičce ;) =D No jo, cihlovka.. mně by naštěstí ten odstín ani nevadil, ale když chceš jinou barvu, tak mi i ta cihlovka hýbne žlučí =)

      Vymazat
  7. jo, to se u EDM stává. taky mám tvářenku Wild Vines... která je logicky oranžová.

    fialové minerální tvářenky - tedy udělala jsem ti výběr z toho, co mám doma, určitě jich je ještě víc.
    Sassy Minerals Curiosity (nevím, jestli ta značka ještě existuje, ale tohle byla moje první fialová a je strašně krásná)
    Willow Tree Minerals Winter Plum Blush (je docela do hněda a má třpytky... nic moc)
    Madison Street Beauty Thistle (a na etsy je zrovna se 60% off a je úžasná, taková růžová, ale do fialova)
    Summer ScentSations Orchid (tohle je ale už fakt brutus fialová, skoro až modrá)
    Lumiere Violaceous (mají jich víc fialových, tuhle jedinou jsem ale viděla na živo a je fakt krásná)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HA! Hani, děkujuuu =) na to etsy jsi mě teda nalákala pěkně, kurňa, jdu se na to hned kouknout.. a tu fialovou až do modra máš? Jak to vypadá na obličeji, není to už jako monokly?

      Vymazat
    2. víš co... na to etsy jsem nalákala sama sebe. ehm.

      "modrou" tvářenku třeba já klidně můžu. ono jak jsem růžová, tak se to na mně smíchá prostě do takové studené fialové. jen si tedy nejsem jistá, jestli na tebe nebude moc světlá? každopádně ti klidně můžu odsypat...

      Vymazat
    3. ach ne, žádné lákání na etsy, já teď fakt nemůžu, sakraš, se tma maximálně jenom kouknu =)

      No, je fakt, že si nedovedu představit, jak by na mně modrá fialka vypadala. To bych byla moc ráda, u těch minerálních stačí i jen malinko a je to skoro na celý život tvářenkování. Děkujuuu

      Vymazat
  8. Tak po tomto kouzlu bych byla poněkud... ehm naštvaná... Mně se fialové tvářenky moc nelíbí, sama v nich vypadám jak po útoku zápasníka karate...
    Já zase sháním nějakou růžovoubroskvovou opravdu světlou a matnou. Sice mám jednu podobnou od Catrice, ale docela rychle ubývá a moc nevydrží na pleti. Tvářenky jsou asi boj na všech stranách :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takovou, co sháníš mám překvapivě snad od essence? je to taková přirozená růžovo broskvová bez třpytek.. mám ji už asi dva roky.. blbý je, že je tak moc přirozená a já jsme na ni asi moc tmavá, že na mně není vidět =)

      Vymazat
  9. Já nakonec po mnoha návštěvách parfumerií, pomazaných rukách fialovýma tvářenkama podlehla SINU od Narsu a nechápu, jak jsem bez ní mohla být ...je totiž božská :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Klári, schválně, co ty třpytky, jsou tam? je to vidět?

      Vymazat
    2. Totiž, já po té od Luci NARSky úplně miluju a jak jsme je zkoušely.. miluju taakovou pigmentaci, že se stačí na tvářenku jen podívat a už se ti zardívají líčka =D chci další a chci fialovou! =D

      Vymazat
  10. Naprosto te chapu, to same se mi stalo s tvarenkou od Sleeku. Mela byt fialova a je taky cihlova! A je v ni trpytek jak nasrano!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. achjo, a to je ta, jak jsme ji obhlížely na veletrhu? to je mi líto, to naštve, ta cihlovka je k nas***, zvlášť když čekáš fialovou =D

      Vymazat
  11. Díky, ušetřila jsi mi tři stovky! Já jsem po ní toužila, ale tohle teda ne!!! Já chci fakt fialovou, žádnou cihlu:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, však právě kvůli těm opěvujícím ohlasům pod bilncí, kde jsem o ní psala, jsem to radši hodila nejen na FB, ale i sem =) je to škoda. Zvlášť nechápu - a´t si fotky klammou, jak chtějí - proč si dovolí napsat prodejce, že je to krásný odstín borůvkově švestkové, když je to mizerný rajče??

      Vymazat
  12. Tyyyjo..fialová by mohla vypadat fakt krásně, ale tohle je zklamání:( fakt škoda:((

    OdpovědětVymazat
  13. wau, vyzerá skvele :) škoda, že si ju neukázala aj na pleti

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D to by asi vůbec nebylo vidět.. nemám foťák, který by to vzal za tohoto špatného osvětlení a dobarvovat by zase nebylo autentické.. takhle to na ruce musí stačit přinejmenším do jara, kdy zase začně být pořádně světlo ;)

      Vymazat
  14. achjo :( já ji měla taky v hledáčku a fakt jsem se těšila na Tvou pochvalnou recenzi :( abych jako měla důvod a opodstatnění si ji taky koupit :D no nic, tak se kupovat nebude a je klid, ale mrzí mě to stejně jako Tebe :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo a tu Wild Flower Heaven mám od Tebe (jak jsi mi posílala mmu, tak jsi mi dala odsypek) a tu teda budu zkoumat více, páč jsem se odvážila ji konečně nanést a nevypadá vůbec špatně! zase jsi mi ji připomněla, takže zítra opět vyzkouším a uvidím ... jak ji mám totiž v pytlíčku, tak se mi s tím ráno nechce piplat :D

      Vymazat
    2. Připomeň mi ji, to je ta spíš tmavší, nebo světlounce růžová? Já bych se sice mohla jít podívat, ale mezi dveřmi leží natažený pes a já ho nesmím probudit, jinak mě nenechá dopsat odpovědi na všechny komentáře ;); =D

      P.S.: ale zase jsem Ti ušetřila 3 stovky ;)

      Vymazat
    3. je to tato: http://www.iherb.com/Everyday-Minerals-Blush-Wild-Flower-Heaven-06-oz-1-7-g/43664, nevím, kterou druhou myslíš, takže nemůžu porovnat ;) a pozdravuju Matese! :)

      Vymazat
    4. Joo, už jsem doma. Jsem se na to zaměřila schválně ráno a je to ta krásná růžovka.. tu teď taky nedám z ruky =D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...