pondělí 22. července 2013

Z Hamburku až na Rujánu, díl 1. - kosmetická část | Co DĚLAT na motoristickém výletu

 
A jsem zpět. Zabralo to přesně 8 dní cestování autem, ujeli jsme 2.485 km, 7 nocí strávili pod stanem, vystřídali 4 různé kempy, koupali se na nudistických i psích plážích, prošlapali hlavní město i to 2. největší a navštívili nejsevernější cípeček Německa, Kap Arkonu. Jo a taky jsem se přestala stydět objednávat v němčině (v mém provedení krkolomštině) =D


Přemýšlela jsem fakt dlouho, jak napsat tento článek a co všechno do něj zahrnout - už jsem doma týden - ale stále nenalézám nejvýstižnější slova, správné věty a jsem si 100% jistá, že na půlku věcí v tomto článku zapomenu. Je toho totiž strašně moc. Původně jsem vám sem chtěla hodit jen pár fotek německých drogerií, jako haha, hoho, ona i na prázdninách myslí na kosmetiku! Ale pak mě strhlo poznávání, cestování a ten pocit objevování, který mi už hrozně dlouho chyběl. Do toho jsem si přečetla vaše kouzelné komentáře a bylo vymalováno. Tento článek prostě jen o kosmetice být nemůže. Nebo aspoň ne  exkluzivně - slíbila jsem rosslyn, že půjdu s barvou ven a po návratu přiznám, kolik jsem toho ze zmiňovaných nabalených "nezbytností" v tomto článku doopravdy použila ;)

Ono se to nabízí, postavit stan nohama k cestě, ale! Když to uděláte opačně, můžete se převlékat, jíst, cokoli, aniž byste se pokaždé složitě zazipovávali. Jo a ještě lepší je, dát k viditelné straně auto, tak budete obrněni ze všech stran. Teda, pokud se nechcete se sousedy družit, to doporučuji volit postup stavění stanu přesně opačný =D

Protože jste však byly většinou zvědavé hlavně na to, jak taková cesta probíhá (asi z mého šíleně vtipného pohledu, protože kdybych nebyla vtipná, musela bych si to asi jít hodit, nebo co - taky neumíte ve skoro 30 letech používat sprchu na fotobuňku??!), popíšu vám výlet celý a máte to =P Jen to teda vyjde na vícedílný seriál. A teď, při poslední kontrole překlepů (stejně tam vždycky nějaké zůstanou =/), mi vysvitl plán - seriál bude rozdělen do destinací a měst. Tohle tedy berte jako úvodní článek s obecnými náležitostmi ;) Zkusím míň plkat o nesmyslech, přejít k cíleným postřehům a přihodit řádnou fotodokumentáž, i když absenci toho plkání slíbit fakt nemůžu..


Opalováky aneb Mažte vždy a všude

Vůbec nevadí, že jen co jsme vyjeli, překvapivě se zatáhlo. Cesta do Hamburgu tak aspoň nebyla v podobě samogrilování, ale v příjemném vzdoušku, téměř bez nutnosti zapnutí klimatizace. Trochu mě rozhodilo, že čím jsme se víc vzdalovali od domova, teplota klesala. Když jsme odjížděli z Prahy bylo cca 10 hodin dopoledne, teplota kolem 28°C a sluníčko. Když jsme přijeli do kempu v Jesteburgu, bylo tam 21° a já začala vybalovat teplé věci na dně tašky. To jsem ještě netušila, že pokaždé, co se jen přiblížíme k moři, prudce se ochladí cca o 10 stupňů a zatáhne. V druhé půlce výletu jsme to už dotáhli na profíky - až do moře jsem šli plně oblečení a těsně před první vlnkou zahazovali mikiny, bundy a teplé kalhoty. A aby nám toho pošmourného počasí nebylo líto, koupali jsme se nejčastěji večer, kdy už nebylo sluníčko, nebyly tedy ani mraky, které by ho zaclonily =D

Kolik měla tahle krása stupňů? Asi 15°!! A to ještě chtěli 2€ poplatek za vstup i na nehlídanou část, vyděrači!!


První noc jsem zapomněla obléct svou povinnou kempařskou noční výbavu (ať je kemp v Alpách, nebo u pláže, vždy spím v legínách, lyžařských podkolenkách, roláku mikině s kapucí a šátku kolem krku), jsem asi byla nějaká rozpálená z představy prvního prázdninového dne a celou noc jsem klepala kosu. To jsem ještě netušila, že mi dále nebude stačit ani ten jeden spacák a od dalších nocí jsem spala ve dvou najednou (ať jdou s udávanou komfortní zónou na spacáku někam, já vám prostě říkám, že v 3°C bych v tom nespala ani náhodou, když mi v tom drkotaly čelisti při 15°!) a to pak bylo teplíčko. Jo a spala jsem tak fakt celých 7 nocí, takže ne, nepřeháněla jsem a tento dvojitý zábal hodlám praktikovat i nadále.

Já tušila, že bude někde skrčka. Druhý den, v neděli 7. července, jsme se vydali do Hamburgu na slavnostní zakončení týdenního dostihového zápolení největším derby v roce. Jestli se mě chcete zeptat, zda jsem sázela, tak ano, sázela a ano, vyhrála, ale stále si nadávám, že jsem se nechala od O. ukecat při prvním dostihu, že nemám sázet na č. 3, když ještě neví, jak se přesně vyplňuje sázecí tiket - projela jsem 32€!! To mi připomíná podobně nemilou příhodu s objednáváním kafe v německém pekařství loni v létě, kdy jsem se přes svou šíleně trapnou a pubertální stydlivost nechtěla před O. zeptat na kafe a doma jsem pak z deficitu dostala žlučníkový záchvat, páč jsem vypila 3 půllitráky najednou =D No nic, koukám, že už zase plkám..

To je on! To je ta moje trojka!! A vyhrál s nejvyšším kurzem, páč to byl totálně černý kůň dostihu! Bohužel jsem však na něm nevyhrála nic já =/
 
Zpět k dostihům. Ono se totiž ten den udělalo neuvěřitelně krásně a celý den pražilo sluníčko. Já však promrzlá z první noci pod stanem, nebyla na sluníčko ani na vidinu tepla nijak připravená a to jak psychicky, tak fyzicky - nenamalaza jsem se, vzala si šňůrkové šatičky, ani klobouk jsem neměla a celý den jsme byli na závodišti, kde není stín!! Už tušíte? Jo, jak čuně se spáleným chrochtadlem! Rudá ramena, nos, čelo, dekolt a hrozná únava. Nejenže tam stál vstup 17€, druhý lístek jsme naštěstí vyhandlovali před vstupem jen za 5€, ale všechno tam bylo tak strašně drahé, že jsem si za ty prachy radši dala rovnou pivo než vodu a dál vám už taky nemusím říkat, že? Jediná klika byla, že na úpal to zas takový vedro nebylo, protože to už bych rovnou dostala horečku, možná i zánět ledvin, pásový opar a podobné mňamky, které mě odnaučily mít ráda sluníčko a prázdninám by byl konec. 

Rada k nezaplacení, a nechci slyšet remcání, že to všichni víte, já to taky před tím věděla a jak to dopadlo, MAŽTE SE VŽDY A VŠUDE! Je jedno, jestli jdete do města, nebo na pláž, nebo do vojenských bunkrů na Rujáně (jo i tam jsme vlezli =D), prostě se namažte a budete mít klid. i kdyby bylo zataženo a padaly trakaře.


BIODERMA vs. AVÉNE

A teď trochu z té kosmetické stránky: vezla jsem si s sebou Biodermu Photoderm Bronz sprej 30 SPF a Avéne emulzi na obličej 30 SPF a myslela si, že se neopálím. No, kdybych někdy přemýšlela dřív než jednala, možná by mi to došlo, ale nedošlo. Takže prosím, věřte mi, když řeknu, že se opálíte, nebojte. A nebude to trvat o moc déle, než bez opalováku. Jen to opálení bude hezčí, lépe a přirozeněji vybarvené, déle vám vydrží a navíc bude zdravé! Třicítkou jsem pak mazala až do konce pobytu a byla jsem naprosto spokojená.

Tak když už jsme se do ní podívala, nemohla jsem vám ji nevyfotit. Zvlášť, když  mi před ní pózovaly takový německý štramandy ;)
 
Jo a velkou kritiku mám na ten opalovák od Biodermy. Víte, jak se říká, v nouzi poznáš přítele? No, tak Bioderma mě pěkně podrazila. Když jsem si jí mazala na červená ramena, tak šíleně pálila. Na dekoltu mi rovnou předvedla alergickou reakci a svědilo to jak sviňa. V moři pak už na reakci nemám slušných slov - namazaná místa, kde mě jen ošplíchla voda z vlny, takže zatím žádné koupání, se slila do bílých map a zůstala tak. Až večer ve stínu jsem zjistila, že kde nezůstala bílá místa s přípravkem, tam se prostě Bioderma smyla komplet a měla jsem je pak opálenější, než zbytek. Nohy mi tak zdobily docela velké a hodně znatelně hnědé fleky. To bych čekala od samoopalováku a ne od ochranného krému na opalování. Navíc se blbě roztírá, bělí a divně chemicky smrdí. Nebrat!

Oproti tomu musím vynést až do nebes lehounkou emulzi od Avéne. Původně jsem ji kupovala jen na obličej, k čemuž je speciálně určená a odpovídá také cenou (cca 450,- =/), ale po nemilé neshodě s Biodermou jsem si jí začala mazat celé tělo a to bylo pošušňáníčko. Jako bonus je nesmývatelná a nekomedogenní!

Tak nad Berlínem jsem zrovna neóchala, dokud.. Jo, celý Nivea Haus ve světoznáme ulici Pod lipami!! Lip butter za 2,69€ a ten makadamový s vanilkou tak krásně voněl.. =(
 
Jo a když jsme u toho mazání.. Jak šílená jsem pak lítala a sháněla něco na spáleniny. Pod touto záminkou jsem O. přemluvila ke konečně první návštěvě lékárny a nakonec jsem si odnesla Panthenol ve spreji. To se ukázalo jako špatná volba, protože vždy navečer padla zima a zkuste klepat kosu a u toho čekat, až se vám ta pěna z půlky těla vstřebá! Navíc to bylo docela drahé. Zatímco u nás ji seženete kolem 150,- kaček, tam jsme ji pořídili za 11€ =/

Ale zase se v jejich lékárnách můžete pokochat a oplácat vzorky třeba Nuxe kosmetiky, nebo Caudalie, což se vám u nás nepoštěstí. Jo a taky je tam tahle kosmetika cca o 5€ levnější než na všech feelunique, hqhair, loofantastic apod. Nakonec jsem sehnala za krásných 1,29€ obr půlkilovou pikslu poopalováku SUN z DM. Měli varianty i s kokosem a lehčí emulzi, nebo pro alergiky. Tahle však byla pro mě asi nejschůdnější a ukázalo se to jako správná volba - skvěle pomohla, ihned se vstřebávala, jemně voněla, nepálila a  hydratovala. Asi jí budu muset používat i v zimě, jinak si nedovedu představit, jak ji dopoužívat ještě před koncem expiračky.


Taštičkujte!

Rosslyn se mi smála, kolik toho vezu. Abych jí nekřivdila, musím přiznat, že jsem využila 1/4 z celé tašky. Na mou obhajobu se to však týkalo oblečení, nikoli kosmetiky. Souběžně s tímto bilancováním kontroluju i seznam věcí uvedených v předešlém článku a schválně, jen tak namátkou:

  • maskot Barnabáš - plně využit, spala jsem na něm noc co noc
  • věci na čočky - to je snad jasný
  • veškerá péče na obličej - dokonce jsem dodržovala i tu Biofázi! A teď čekám metál!!!
  • sada štětců - vybírala jsem prozíravě, použila jsem vše až na ten na oční stíny

Dokud jsem tuto deku neuzmula k dalším dvěma spacákům na přikrytí, daly se na ní dělat príma pikniky =D


A teď ty sporné položky:

  • dekorativka - používala jsem vše a denně. Ono toho zas tak moc nebylo - oční stíny a rtěnky jsem vyhodila ještě před odjezdem =)
  • lékárnička - nepoužili ani jednou, naštěstí!! Což však stejně není důvod proto ji příště nevézt.
  • zbytečné tělové krémy - mazala jsem se jen opalovákem a poopalovákem
  • to samé platí o krémech na ruce a na nehtovou kůžičku
  • matovací papírky mi taky byly ukradené, jsem si prostě hubu utřela šnuptychlem, no co? =D
  • laky na nehty - bezbarvý jen jednou, když se mi sloupla předchozí vrstva a ten tmavý také jednou, když jsem si o mušle oprýskala komplet tři nehty na nohách a vypadala jsem, jako by mi někdo amputoval půl nohy
  • cestovní sada Elemental Herbology - tak na půl, sprcháč jsem používala výhradně Korres, touto sadou jsem si jen jednou umyla hlavu a byla znechucená dimethiconem ve složení kondicionéru =/
  • krém na oči Antipodes - nebyl čas mazat podoočí ještě něčím zvláštním. Prostě jsem přemázla normálním krémem, nebo opalovákem Avéne.
  • houbička - haha
  • gel na pupínky Origins - to samé haha (určitě si budu natírat pupínky, když nemám čas si pomalu ani natřít obličej)
  • ořezávátko na tužku na oči

A to je fakt vše. Co nebylo uvedeno v seznamu sporných položek, to jsem upotřebila téměř denně. A ani mi to nezabralo nějak extra velkou dobu. Jako největší prekérka se ukázalo počítání doby 10 minut ke vstřebání jednotlivých fází Biofáze. To jsem fakt musela odhadovat, protože si nehodlám tahat mobil do umývárek, ani hystericky poletoval kolem auta, kdy že si to mám zase přetřít papulu.

Jako největším překvapením, které jsem s sebou měla, byl intim sprej od Salcury. Něco na mě lezlo, asi z těch předdovolenkových nervů. Stříkala jsem dva dny a bylo po problémech. Už po prvním použití to zafungovalo téměř zázračně a já si s ničím nemusela dělat hlavu. Jakmile dopoužívám tohle mini balení, pořídím velké. Víc podrobností a zkušeností se sprejem jsem vám popsala do jednoho záznamu kalendáře z minulého týdne.

Najednou se mi začaly líbit Volkswageny ;)
 

Dalším překvápkem pro někoho může být i fén v kempu  u moře. Jak už jste mohly pochopit z povahy mého nočního úboru, fén jsem využila, a ne jednou. Myla jsem si hlavu cca 4x (kvůli slané vodě) a kvůli nízkým večerním teplotám jsem ho upotřebila pokaždé. HA! =P

A k těm taštičkám.. na ty bych málem zapomněla =D. Nejlepší je, mít věci podle denního upotřebení rozdělené do taštiček, tzn. taštička se sprchovacími a vlasovými věcmi, taštička s noční péčí, taštička s denní péčí, já měla i taštičku na čočky, kleštičky, vodu a obal a taštička na kartáček a pastu na zuby. Tohle vše je sice hezké najednou zabalené v jedné obr toaletní tašce. Ale jak budete jednotlivé položky vybírat na každou cestu? A většinou jsou spojené cesty do umývárek i s cestou na toalety a věřte mi, na záchodech si nechcete různě po zdech a poličkách odkládat kartáček na zuby, ručník, pastu a krémy. Takhle vždycky popadnete jen jednu zabalenou taštičkou, přes rameno ručník a jde se.

Malé odtajnění identity..  Se moc nesmějte! Však si ve východním Německu zkuste jen tak někomu půjčit foťák! =D

Co se týče těch hadýrek, tak jsem s tou 1/4 upotřebovanou nepřeháněla. Při vybalování špinavých věcí i O. konstatoval, že mám použitého prádla stejně jako on. Schválně vám sem dám seznam, kdybyste jely do podobné destinace na podobný výlet, že toho fakt víc nevyužijete:
  • 2 kraťasy (hezké, ale zároveń volné, abyste si během těch 600km mohly hodit nohy na palubku
  • 2 trika ladící ke kraťasům
  • pyžamo, viz noční výbava
  • lehká bunda
  • mikina
  • tmavé žabky
  • žgrondací Crocsy po kempu a na delší cestu do auta
  • teplé boty (nepoužila, ale budu vždy tahat s sebou jako sichr)
  • teplé oblečené (viz závorka výš)
 
Když tak na to koukám, je to zase dlouhé jak malý epos. Asi bych to v tuto chvíli ukončila, protože jsme akorát dojely lehce kosmetická a obecná témata (jo, jelikož se nikdo  na předešlou výzvu pro pánské pokolení nepřihlásil, přecházím pouze k oslovování dam), je to ideální mezník. Cesta po Německu bude mít pokračování. Počítám, že do konce příštího týdne bych to mohla stihnout (ale to mi do toho možná vleze zase zdravé naštvání na Ladybox - snad ne =). V dalším díle najdete už cestovatelské tipy a rady a hlavně poznatky z mých cest. Píšu to tak úmyslně - nemám patent na rozum a většinu z toho mám vyzkoušenu na základě dětské zkušenosti, tedy "nesahej na to, spálíš se" - Au, ono je to horké! =D Ale zas na druhou stranu, taková gramla nejsem. Sice jsem objevila univerzální mýdlo Dr. Bronnera až po návratu, ale zase většina zkušeností z mého cestování je několikrát prověřená a potvrzená a osvědčila se =P


A připomínám GA do konce července ;) A jaké máte zatím léto vy? Jo a zajímalo by vás, jak to vypadá třeba na jiných mezinárodních dostizích? (samozřejmě čekejte komentář osobní a hlavně zaměřený na žrádýlko ;))


 

30 komentářů:

  1. Deutschland! Byla jsem tedy jen na Rujáně (auto+kola+koupání), ale projeli jsme ji skrz naskrz. A na Kap Arkona tedy taky, je krásý místo, divoký moře, vítr, ocelový mraky visely až na zem...
    Se spornými položkami bezvýhradně souhlasím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo!, to je ideální kombinace, jen to půjčení kol jsme nějak nestihli a vlastní jsme netáhli. Byla to fakt poznávačka, ale plánujeme se tam ještě v srpnu nebo září vrátit znovu a tentokrát se psem ;)
      Rujána je nádherná! A ten výlet na Kap Arknu byl jeden z nejhezčích tam =) Asi jsi náhodou nenavštívila Feriencentrum Karlových jahod? My jsme kolem jen projížděli, ale už budova ve tvaru a barvě jahody v O. vzbuzovala kopřivku =D

      Vymazat
    2. Nene, Karlovy jahody jsem si nechala ujít, trošku mě to děsilo i z plakátu. Já na ty atrakce moc nejsem. Ale nenechali jsme si ujít (nebo vlastně ujet) parní vláček Rasender Roland, to je velká romantika, jede to lesem, občas lítají saze, když zapískají, tak člověk při troše štěstí chytí spršku.
      Taky vás překvapily cedulky s vymezenými zónami na pláži - Hundestrand?
      A moc nám tam chutnaly ryby, už se těším na příspěvek na tohle téma.

      Vymazat
    3. My jsme si tam dali z mořských potvor akorát sendvič s krabímm asem a teda, to byla lahůdka =) jinak jsme bratwurstovali jak divý, takže příště budem rybičkovat ;)
      Ten vláček byl fakt kouzelný. A poslední vagónek byl myslím jen pro kola =)
      K těm cedulkám - rozluštili jste, co znamená FKK? =D My jsme se na ní pravidelně koupali =D na psí pláže jsme se chodili procházet - byla to sranda pozorovat ty nadšené hafíky, jak lezou nezáleže na velikosti do vln a je jim úplně putna, jestli je vlna nadnese o 10 cm, nebo o 0,5 metru - mají na to dobrý radar - ocásek a pak se jen zavlní a plavou v klidu dál. Proto tam chceme vzít Matese - je to vodní živel a nezmar k tomu, tak by se mu tam mohlo líbit - poté, co občůrá a vyštěká půl pláže =D

      Vymazat
    4. Jaja, genau, poslední byl pro kola. Pejska vezměte, jestli zvládá jízdu autem, ta chladná voda je pro ně to pravý kokosový. Viděla jsem tam koupat obřího pudla, byla to legrace, jak splasknul. My máme kocoura, co má rád vodu, ale na moře to fakt nevidím ;-)
      O FKK jsem věděla předtím, ale hanbáči byli i na běžnejch. Nic pro mě. Jsem stydlivka.

      Vymazat
    5. To jsem si o sobě myslela taky, ale už vím, proč je tam většina pláží nudistickejch - oni v tom podnebí a st ěmi častými studenými větry hrozně zebou mokré plavky. Takhle člověk uschne a už je mu teplo =D
      No, pro číču to asi žádný kokosák nebude =D bych ji chtěla vidět s míčkem ve vlnách =D a toho pudla jsem tam potakala taky jednoho a byla to prostě krysička ve vodě =D

      Vymazat
  2. Super článek, pobavila jsem se. :)
    Já mám zatím léto dost klidné a doufám, že to tak i zůstane... :))
    Všechno mě zajímá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, An, ani nevíš, jak mě to těší. Já nevím proč, ale při psaní a pak ještě publikování a vlastně stále si nějak nejsem jistá, co si o tomto článku mám myslet. Jak kdybych to zkrouhla za takovou cenu, že jsem vlastně radši nic nenapsala, protože by toho bylo moc. Tak to jsem ráda, další cestopis se mi bude psát lehčeji ;)
      Tak přiju klidné léto i nadále a možná nějaké maličké dobrodružství ;)

      Vymazat
  3. Zase veľmi pútavo a vtipne napísaný príspevok, skvele som sa pobavila :)) Aj fotky super, hlavne nemecké štramandy :D No, hlavne že si si to užila a v zdraví prežila :) Ja mám zatiaľ leto celkom fajn nato, že dovolenka tohto roku nehrozí, keďže som nastúpila do práce. Ešteže aj u nás je veľa krásnych miest, počasie nám zatiaľ praje a o zábavu máme na blogoch stále postarané :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Óó, děkuji za hezké přivítání =) Jojo, střídání práce na dovolenky znám. Do téhle jsem taky nastupovala před lééte a celý červenec a srpen jsem měla chuť vraždit. Abych však trošku potěšila Tvou škodolibost, letos už nemám žádnou, sežrala mi ji škola a uvolňování na zkoušky, takže jestli ještě někam vyrazíme, tak na prodloužený víkend ;) o to dobrodružnější to asi bude, páč budeme chtít stihnout všechno a hned! =D

      Co jediné mi tak trošičku chybělo, ale ne během dovči, ale až teď po návratu a týdenním přizpůsobování, byly ty blogy, takže návrat zas tak špatný nebyl ;)

      Jinak, bola som u vas v Bratislave a mate to tam naozaj pekne ;) asi o tom podám fotoreportáž =)

      Vymazat
  4. Ty brďo, to taštičkování mě nikdy nenapadlo a přitom je to tak skvělej nápad! Já se totiž vždycky rozčiluju u toho , kolik toho mám v jedný taštičce, když to všechno zrovna v onu chvíli nepotřebuju a musim si to odložit na umyvadlo plný vlasů, chlupů a dalších mňamozních věciček.. Takže už vim, co budu muset udělat, než odjedu do Švýcarska!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Mně to trklo až když jsem pokaždé v jiném kempu hledala místo na ty vyhazované krámy kvůli zubní pastě, co si trůnila vždy až na dně =D Tak zkus, uvidíš, jestli Ti to pak přijde praktické i v reálu. Já jsem to využila maximálně. teda, až poslední tři dny, kdy mě to konečně napadlo ;)
      A kam do Švýcarska? Tam to miluju a už se tam asi 15 let snažím vrátit aspoň na čumendu =)

      Vymazat
  5. No moc Vám to sluší:-D A koupila sis ten lip butter?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Ty plavky jsem vybírala speciálně kvůli blogu! =D =P
      Nekoupila =( O. mě sice do Nivea Hausu zatáh, aby mě trochu rozptýlil, ale jeho benevolence dál než za občumování výloh nesahala. Když viděl mé zběsilé šílenství v očích, s jakým občmuchávám každou krabku dvakrát, popadl mě a vyvlekl ven =D Ale aspoň mám o čem dál tiše snít ;)

      Vymazat
  6. Ty jo, to zní jako parádní výlet. Dobrodružství musí být!
    A jsem ráda, že se ti zalíbila emulze od Avene :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem z ní naprosto nadšená. Natolik že příště jdu rovnou do opalovací řady od nich. Vůbec se mi jejich krémy účinky líbí - na mě jdou totiž hned poznat (měla jsem ten Ystheal na první vrásky a to bylo príma - Moora promine - pleť naducaná až na půdu =D)

      Byla to paráda a krásně nás to utvrdilo v tom, že títo směrem se na dovolenky budeme vydávat - na lážoplážování nás nijak moc neužije ani jednoho (i když, O. už adával, že jestli si ve stanu bude rovnat záda ještě jednu noc, tak už se nebude moct ani posadit =D)

      Jo, Val, jak jsi pochodila u té kosmetičky, dovolala ses? Už jsi tam byla?

      Vymazat
    2. Nebyla. Objednat se k ní přes léto bylo absolutně nemožné, prej až v září. Já ale potřebuju jít na kosmetiku nejpozději do konce července, takže jsem se nakonec objednala jinam.

      Vymazat
    3. A nechceš to zkusit aspoň na to září? Já jdu někdy začátkem, páč levná sice je, ale ne zas tolik, aby mi zásadně nenarušovala měsíční rozpočet. Asi zvýšm interval na 2měsíční..
      A našlas nějakou jinou přírodní?

      Vymazat
    4. Zkusím se objednat v září třena na konec října, teď se bohužel musím spokojit se salonem u nás v ulici. Ale kdoví, třeba mě místní kosmetička příjemně překvapí.

      Vymazat
    5. Tak to Ti držím palce. Já se takhle "z nouze" objednala u mě u práce k jedné docela frekventované a ta mě tak vypekla, že jsem ji poslala do pr.. - normálně na mě měla telefon, objednala jsem se na své narozky na obočí a řřasy, ještě jsem se ten den vůbec kvůli ní nenamolava, jako že mě udělá krásnou, až půjdu večer na tu oslavu a ta mrcha mě poslaal do háje, že to měla napsaný už o týden dřív a že te´d tam mám dceru, se kterou si povídá a ať jdu klidně jinam!! a to jsme k ní chodila celý dva roky! Od té doby si léčím své zlomené kosmetické srdíčko a ke komsetičkám už si vztahy nepěstuju =/

      Vymazat
  7. Perfektní článek, já věděla, že bude nadupaný :-). Teda co mě zaujalo,že sázíš na koníčky - to je skvělé...Jo a taky moc oceňuju tipy na opalováky, ono to fakt vypadá, že to je samozřejmost, ale není a já už sepisuju článek :-). Berlín já mám prolezlý a moc se mi líbil, ale pravda do obchodu jsem nevlezla příště napravím a vykoupím Niveu :-). Oceňuju i tipy na oblečení a taštičky atd. no já jsem hrozná zimomřivka nevím, jestli bych si sebou neměla brát i peřinu :-), pod stanem jsem nebyla už milion let. A líbila se mi moc ta fotka "odhalující" identitu. Ty sporné položky jsou super -já to asi vemu hodně minimalisticky, už ani teď mě pomalu v tom horku nebaví líčit se do práce a to je už co říct :)..Tak se měj krásně podovolenkově!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nadupaný.. vždyť jsem Ti psala, co si o něm myslím do mailu.. =)
      Ty opalováky mě samy překvapily. Nechápu jak něco, označované za lékárenskou kosmetiku pro citlivou pleť, může způsobit takovou reakci. Ale ono se není čemu divit, už mě na to někdo upozorňoval, myslím, že u Bebe to bylo, že ty Biodermí opalováky jsou docela problematické co do snášenlivosti. Naštěstí jsem měla s sebou to Avene. Jsme ho zkoušela na ostro te´d v něděli v Bratislavě na koníčkách a je fakt, že nepropustil jediný škodlivý paprsek (teda ani ty ostatní, takže jsem se po půl dni venku neopálila ani trochu =D ale zase lepší než karbanátek ;))
      Jojo, sázím, říkám tomu 6.smysl, kterého se ne vždy držím a pak si nadávám, viz Trojka!
      S tím líčením - když já tam odjížděla s docela špatnou pletí a zkus se celý týcen fotit s flekatým obličejem =/ Jak se to spravovalo, tak už jsem ubírala. Dneska jsem to poprvé prubla, přijela do práce na kole a komě korektoru nemám ani pudr!! Bych zasloužila pochvalu - si o ní musím později doma říct =D
      Tobě se líbil Berlín?My jsme udělali asi chybu v tom, že jsem přijeli do východní části a když jsme po dvou hodinách dodrkocali k Brandenburské bráně, tak jsem to otočili zpátky! Až po návratu za notných nadávek na "hnusný Berlín" nám všichni říkali, že jsme měli přejít do západního Berlína, kde je to krásné. No, chtěla jsem říct "příště", ale tak se nám tam nelíbilo, že už tam pojedeme jen na dostihy, které jsou naštěstí úplně na okraji hned u sjezdu z dálnice =)
      A eM, Ty už se někam chystáš? Nebo dovolenkování po republice?

      Vymazat
    2. No právě, s tím Berlínem musíš začít na západě :-), tam je fakt pěkně, sice se tam všude i tak dost staví, všude jeřáby atd, ale ty historické budovy a branib. brána jsou krásné, my jeli i lodí po Sprévě a to teprvá bylo něco, na východě jsem byla jenom těsně za "zdí" a pak jsme tam šli kousek na "metro" a to byl hnus, to se vůbec nedalo srovnat. Ale my měli průvodce moje příbuzné, kteří bydlí hned u parku, tak to byla pohoda, třeba ZOO mají úžasné, holky byly u vytržení :-). No, to víš, že se zatím nechystám. Máme něco v hlavě trošku s mým mužem (lehce sobeckého bez dětí) ale nevím, jestli to dokážeme zrealizovat, už jsem to málem odpískala a teď svitla malá jiskřička naděje :-)..tak uvidím - kolo to jistí...:)

      Vymazat
    3. A kam?? =)No, můj drahý má taky zaječí úmysly z republiky a velice koketuje s myšlenkou, že když nám letos nevyšla ta Tour de France, tak bychom mohli zajet na víkend aspoň na Vueltu do Španělska =D

      Vymazat
  8. sa mi najviac pacilo, ze za ty prachy si si dala radsej pivo jak vodu:)uplne to chapem, robim to iste :) dobre som sa pobavila:)a uz teraz premyslam jak natastickujem svoju kozmetiku na dovolenku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, člověk si to přece musí umět spočítat, že jo? =D
      Jojo, taštičkování je fajn, člověk tak najde jako bonus ještě omluvu pro kupu taštiček, které se mu nahromadí doma a nemá pro ně kloudného využití ;)

      Vymazat
  9. Jéééé, tak tohle se hodně dobře četlo! :-D Tyhle výletní cestovatelské články mě tuze baví :-)
    U položky "matovací papírky" jsem si smíchy oflusla notebook :-DD
    Bebe
    Růžový chroust

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Bebe =D a přesně z toho důvodu už chystám druhý díl. Já se totiž pobavím dvakrát - jednou při psaní a podruhé u vašich komentářů - u tohoto jsem Tě přesně napodobila - měla jsi taky banánový koktejl? Teď mi lepí otazník =D

      Vymazat
  10. Já jsem se zase pobavila :-) Jinak Nivea Haus by bylo něco pro mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si piš! =) On by si tam asi každý našel něco, co by ho mohlo zaujmout - měla jsem pocit, jak kdybych byla v muzeu jejich historie - byly tam naprosto všechny výrobky, rozdělené podle sekcí, malé modré klasické Nivejky tam měly dokonce výsostné postavní uprostřed celé té obrovské prostory. Hned u vstupu Tě začně obletovat jedna z 20 prodavaček, které vysvětlují, radí a opravdu i přišly spíš jako provaděčky muzeem..

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...