čtvrtek 25. července 2013

Aktuálně používáno.. | Dekorativní kosmetika


Taky jste si všimly, že tady dekorativky moc není? Asi to bude tím, že o ní nějak nemám moc co říct - buď mi vyhovuje a neřeším, nebo nevyhovuje a vyhodím, jak prosté.. Když už jsem se však pustila do rubriky Aktuálně používáno, tak jsem vám připravila poklady, které denně používám a jezdí se mnou i na dovolenou.
 
Je to tak. Všechny tyto krásky si každé ráno matlám na obličej, ať mám 5 minut, nebo půl hodiny. Vše je tak variabilní, že se s tím dokážu namalovat k O. domů na ležérno, do práce, na sport (to už hodně položek vynechávám), do divadla, nebo ze sebe udělat obstojnou štětečku. Teda, to jsem si vždy myslela, když jsem se malovávala na diskotéky na střední. Měla jsem pocit, že jsem tak zmalovaná, že jsem jen vylezla na chodník a už jsem začala rudnout a zraky klopila na chodník. Spolužačky mně však velice rychle vyvedly z omylu - prý, s čím jsem se hodinu tak patlala, když na mně není nic vidět - slepice, asi v té době ještě nechápaly krásu precizního nude makeupu =D
 
Dneska všechny čekáte na Ladybox, že? =) Už jsem viděla první články šťastlivkyň, které to hned házely na blog.. =/ No, holky, jak už jsem psala na dotaz eM, buď to nebude tak hrozné a výlevu se ode mě nedočkáte, nebo to bude super a já je tu asi trapně vychválím až do nebes (protože s touto variantou fakt nepočítám a byla bych dost překvapená), nebo to bude hrozné ještě víc, než v mých nejhroznějších představách a pak to schytáte se vším všudy ;)
 
Ale teď zpět k dekorativce. Tentokrát jsem vám udělala i víc obrázků, aby to nebylo jen samé povídání. Ani teď totiž nemám moc dobrou představu, co bych vám k tomu napsala. (Edit: HaHa, vtipné, když to tak zpětně reviduju =D) Prostě jsou to fajn věci, fungují, lepší jsem nenašla a protože to jsou stálice už několikrát kupované, lepší ani nehledám a až na malé výkyvy pro ozvláštnění, kdy sáhnu do své kouzelné malovací almary (klidně vám je sem obě nafotím, a asi jo, docela by to bylo zajímavé, takže se na to psychicky připravte ;), nepoužívám nic jiného.
 
Jo, vypadá to, že je toho hromada, ALE! Odmyslete si štětce, obě tuby korektorů a zbyde vám jen pudr a zdravíčka (víceméně) =D
 
 
Minerální make-up, Everyday Minerals Base
Vždycky začínám od největších ploch, tedy od celé pleti, detaily dělám až na konec. Na ošetřenou pleť, viz článek o pleťovce, nanesu podklad v podobě mmu od EDM (jehož sáhodlouhou recenzi můžete znovu ze cviku přelouskat zde).

Zde musím udělat malou vsuvku:


Benetint, Benefit
Miluju tahle tekutá zdravíčka a zároveň barvu na rty. Je to pro mě ideální přirozené zbarvení tváří i rtů v letním období. Na světlejší pleť, během zimy, jsem používala Posietint a bohatě stačil. Co jsem se však trochu opálila, Posietint se na mně docela ztrácí.

A proč vlastně ta vsuvka. Sice vždy začínám mmu, ale on si zrovna moc s tintem nerozumí. Nejlepší je, nanést tint hned po vstřebání krému. Pak ho jen zaprášíte mmu a barva zdravíček tak aspoň přirozeně splyne, aniž by vám na tvářích vytvořila pruhy. Jo, a v tomto pořadí je i bez fixačního spreje tato aplikace téměř nesmrtelná - zdravíčka mám viditelná ještě v noci při odličování.


Báze pod oční stíny, ArtDeco
Zde ještě jedna menší odbočka. Bázi, pokud teda chci a mám čas vůbec nějaké oční stíny ten den použít, aplikuju hned na začátku, třeba ještě s pleťovým krémem. Aplikuju ji jen na horní víčka a s takovým předstihem, aby se báze dostatečně vstřebala. Občas si tam toho v rychlosti totiž plácnu víc, než je záhodno, a to pak klouže, nedrží a slévá se - jedna radost =)

Co si o této bázi ve skutečnosti myslím? Že je rozhodně lepší, než ta z drogérky od Essence, nebo SHE, nebo  jak se to jmenuje, lepší než Miss Sporty, lepší než Benefití Stay don´t stray a konečně i lepší, než nic. Ale odvařená z ní zase tak nejsem. Ještě jsem nezkoušela všemi opěvovanou UD, ale tahle je taky docela  chválená. No, nevím, buď mám tak dobré/blbé stíny, nebo jsem gramla, ale ne vždy zvýrazní barvu, ne vždy drží celý den, někdy nedrží ani dvě hodiny (dneska se mi například slil do čárky, hned po nanesení, podkladový mu, který tam někdy plácnu místo korektoru), prostě si ji dávám jen tak ze zvyku a až ji dodělám, tak už si ji asi nepořídím. Pro mě je to zbytečnost.



Make-up Cover, Dermacol
Aknecolor, dark
U toho Dermacolu se omlouvám, ale fakt nevím, co je to za odstín. Jisté je, že, je na mě v létě světlý, ale kouknu doma a doplním. Tohle duo je takový můj suprtrupr vynález a vygoumla jsem ho úplně sama! ;) Protože je dermakolák moc hutný, krycí a maskoidní, navíc světlý, začala jsem ho míchat s tekutější konzistencí (a hlavně tmavším odstínem) Aknecoloru, který jako bonus léčí. Smíchanina je to věru pozoruhodná - dobře to kryje, zároveň to neudělá masku, odstín si tak můžete korigovat samy..  prostě "komu čest, tomu čest" =D

A proč se tak chválím? No, tak se na to podívejme.. Korektorů jsem měla mraky (holt pubertální pleť si žádá fištróna), ale ani jeden nedokázal dobře krýt, natož ještě léčit. Můj poslední korektor, který mám ještě stále jen jednou omlajznutý štětcem, byl Booing od Benefitu (jo, vlastně mám od nich ještě Erase pastu, to je to samé). Co ten mi udělal na pleti, to byste nechtěly ani vidět, natož zažít. Všechny mnou pracně zamaskované výkvěty mládí rozmnožil a zenormněl jejich objem (Mičurin hadr). Z nějakého nepochopitelného důvodu se má pleť nesnese s Benefitím složením make-upů a všeho podobného. Začala jsem jednat, abych tu paseku nějak zakryla, no a tento zázrak byl na světě. Používám ho denně, pupínky léčí, dobře kryje a drží, prostě paráda - jsem dobrá! Haha


Bronzer Sun Club light, Essence
Tak tento bronzer byl mým prvním a asi tu se mnou ještě dlouho bude. Používám ho od února každý den a nepoznaly byste to na něm (jen na krabičce, ale co taky za pade chtít). Je to ideální barva a byť jsem o hodně snědší, než vyslovené bledule, tak si nedovedu představit, že bych šla do jeho tmavší verze. Tahle mi akorát vyhovuje, možná jen má na mě moc teplý podtón (takový do zrz), ale co nadělám, nic není dokonalé (odstínem je hodně podobný minerálnímu bronzeru EDM).

Používám jej na kontury. Na ty je naprosto fantastický. Až ho jednou dojedu, jestli ho někdy dojedu, pořídím si však všemi vychvalovaný Rossmaňácký, který je co do tónu studenější a má kompaktnější balení - tenhle je velký jako kráva a zkuste si s ním cestovat. Když se mi poštěstí mít opálenou a ne tak puntíkatou pleť, používám jen bronzer, korektor a řasenku s linkami. Joo, na co jsem zapomněla, bronzer je matný, prosím vás - do třpytkatého bych nešla. To by byla veškerá přirozenost rázem v čudu.



Řasenka a péče na obočí, e.l.f.
Tuhle věc mám už přes dva roky. Kupovala jsem ji v nějakém náhlém záchvatu, ale vždycky se k ní kupodivu vrátím. Normálně si nechávám barvit a upravovat obočí v Benefitím browbaru, takže na něj vůbec nesahám. Ale občas nastane období proluky, kdy se mi obočí vyzmizíkuje (barva odroste a já jakožto přírodní špinavá blondýna.. no, co vám mám povídat), a to vždy sáhnu po tomto udělátku. Mám doma i spoustu sad na obočí od Benefitu, včetně té jejich dokreslovací tužky s kartáčkem, ale tohle je takové jednodušší, hezčí, rychlejší. Mám odstín medium. V e-shopu to vypadá jako teplá světle hnědá, ale ve skutečnosti to odpovídá barvě na fotce výše.


Voděodolná tužka na oči, Benefit
Tohle je pecka! Ono to vůbec nemaže, večer ji najdete tam, kam jste ji ráno daly, je krásně sytě černá, měkká a dobře lehce maluje. Problém je, že hodně rychle ubývá, ale možná se mi to zdá. Mám ji od března a zbyl z ní poloviční kopáček. Na druhé straně má houbičku, kterou můžete ještě nezaschnutou linku rozmazat na kouřové líčení. Chtěla bych ještě hnědou, ale nechcou se mi za to utrácet ty prachy - chce to počkat na slevy. pokud si z ní nedělám linky, nebo kouřovky, tak ji vždy alespoň nanesu jako vnitřní horní linku - nádherně to zvětší oko a zhustí objem řas - jen si to zkuste ;) Jo a zásadní věc - neobtiskává se a neslévá se - celý den!


Řasenka They´re real!, Benefit
Už jsem ji oslavovala i tady na blogu, kde najdete všechno, co si o ní myslím, i to, jak ji máte použít, abyste dosáhly dokonalého efektu umělých, leč přirozeně vypadajících řas (oxymóron =D). Je to prostě držák, koupená už několikrát po sobě. Příště zkusím její okopčenou sestřičku Scandal eyes Show Off od Rimmelu, abych zjistila, jestli dokáže držet stejně, nebo jen machruje podobným kartáčkem.


Paletka Naked Basics, Urban Decay
Pekně jsem si počkala, až utichne pro mě až moc silné óchání nad těmito paletkami a pak jsem zaútočila. Po všem, co jsem kdy o těchto paletkách byla nucena milionkrát číst na všech možných blozích, jsem došla k názoru, že mi bohatě stačí malá verze. A je to tak. Nejčastěji používám odst. Venus na projasnění vnitřního koutku a oblasti pod obočím, na celé víčko pak Foxy a pro hloubku Naked 2 jen nad ten záhyb pohyblivého víčka.  Barvou, výdrží i aplikovatelností je naprosto dokonalý odstín Crave, kterým si vykreslím přesnou rovnou uzounkou linku těsně nad řasami. Jako podklad pod linku ještě mažu tu černou voděodolnou tužku, plochým zkoseným štětečkem tímto stínem (budu  o něm horovat později) z ní pak udělám krasavici. Nevím, jestli je to vadným kusem, nebo to mají všechny - hrozně špatně se otvírá. Poprvé jsem si na tom ulomila nehet, podruhé jsem zmrvila krabičku, když mi sklouzl šroubovák, kterým jsem to páčila =/. Kupováno na HQhair.com za 20Ł.


Fake up, Benefit
Rozjasňující korektor pod oči v tyčince. Mám ho v odstínu 1 light a je to ten nejlepší korektor pod oči, který jsem kdy měla. To průsvitné okolo hydratuje, to uprostřed barví a dohromady tvoří perfektní produkt. Kupovala jsem ho hned, když jej vydali jako novinku v Sephoře. Snažili se mi tam nacpat odstín č. 2 - prý, že ho kupuje většina Češek. Nevím, jak vy, ale asi nepatřím do této většiny, protože na mě je moc tmavý a vypadám v něm staře. Světlejší podoočí krásně rozzáří pohled, udělá vás zdravými, veselými a pokud to dobře rozetřete, zvýrazní i opálení (jinak budete pandy). Drží celý den, neslévá se do linek, manipulace s ním je velice rychlá a jednoduchá (máznete pod každé oko a rozetřete), hydratuje, ale nezmastí a navíc má velice luxusní těžké stříbrné zrcadlové balení v podobě rtěnky (žádná umělá hmota, ale kov =)).


RT MultiTasking, Essential Foundation, Sephora korektorový, Essence na linky, EDM Flash Top.


Flash Top, EDM
Bez těchto pomocníků bych nenamalovala ani nudlu. Mám například vyzkoušené, že ač používám mmu každodenně a měla bych v tom mít tedy dostatečný cvik, neumím se dobře namalovat jiným štětcem, než tímto. No, teď už možná jo, ale rozhodně ne tak dobře. Zvyk je železná košile..


Štětec na korektor, Sephora
Upřímně? Já v těch korektorových štětcích žádný rozdíl nevidím. Hlavní je, že je plochý a užší a to mi stačí. Tento se prodával s takovým ochranným průsvitným tubuskem, který lze na štětec kdykoli navléct a ze kterého jsem udělala cestovní futrál. Kdykoli jedu někam na kratší dobu, namočím štětec do korektorové směsi, nasadím futrálek a jedu. To je asi jediné plus, které jej staví nad ty ostatní, které mám doma.


Plochý štětec na linky, Essence
Za pár korun a ukázal se jako ideál. Je akorát pružný - ani měkký, ani dlouhý - nemá rozlítané štětiny, drží už druhým rokem a dělá perfektní tenké linky. Víc ani nepotřebuju. Ve srovnání s tím od RT je lepší - nemá tak dlouhé chlupy, které by se při aplikaci ohýbaly.


Multi Tasking Brush, RT
Opravdu dostojí svému názvu. Používám ho na bronzerové kontury, ale když nemám nic jiného po ruce, dokáže zastat i štětec na pudr a na zdravíčka. Je ideálně široký, jemný, štětiny příjemně zaoblené a navíc se mi líbí dvoubarevný design štětin, u kterých pak tolik nedochází ke zvýraznění zaprasení štětce po použití.


Essential Foundation, RT
Mám ho z cestovní sady, ale vůbec ho k tomu nepoužívám. Rozhodně nevyužiju na mu, když používám sypký minerální. Tvarem hodně podobný je i jejich Detailer Brush, určený na roztírání korektoru např. pod okem. Na to ho však nevyužiju už vůbec. Je to hrozná patlačka a ráno si radši přečtu o článek v časáku víc, než abych se patlala s tímto. Nakonec jsem pro něj našla vhodné využití, aby se nenudil, páč "kdo se nudí, vymýšlí blbosti," víme. Používám ho na roztírání tintu na tváře, abych neměla tak červené prsty. Je třeba dobře rozetřít, aby nenechával okraje, ale i to jde dobře zamaskovat vrstvou mmu.


*


Uff! A je to zase všechno. Musím letět domů za psem =) Dnešní otázka bude ještě zapeklitější, než ta včerejší. Už máte svůj Ladybox? Néé, kecám =D Teď vážně. Máte nějakou vychytávku, která se vám časem natolik osvědčila, že se už ni nepídíte po nějaké lepší variantě a kupujete si ji stále dokola? Sem s ní!
 

34 komentářů:

  1. Jeee, Naked Basics mám aj ja, posledné cca 2 týždne ju používam v podstate stále a chystala som sa o nej napísať :) tiež sa mi blbšie otvára, už som si párkrát odštiepila z laku a zalomila necht. Inak už dávam len trochu korektoru, púder, bronzer, líčka, maskara, upraviť obočie, niečím natrieť pusu a som ready :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky pro jedoduchost. Dneska jsem zkoušela nový tónovák a už ám zase fešnou krupičku a dvě nové boule! =D takažezahazuju v dál, jdu přeléčit Biofází a už se toho ani nedotknu =)
      Ta paletka je super, jsou tam opravdu ideálně namíchané odstíny. Jen ten Crave by mohl víc držet. Mám pocit, že se doccela rozpíjí, ale možná je to tím tónovákem, který jsem zkoušela jako podklad =/

      Vymazat
  2. Když jsi psala o tom krycím make-upu na akné, tak já zase míchám Tolariane od La Roche s Antiblemish make-upem od Clinique. Ten první kryje a ten druhý léčí :-) Teď mám na pleti ale takovou paseku, že mi na zakrytí nepomůže nic, ach jo puberta je zpět :-/ Tu tvoji kombinaci, až mi dojdou tyto taky vyzkouším, je určitě levnější :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý tip =) Ale bacha, ta moje je jen jako korektor. Teda vlastně asi ne, jsou to oba makeupy. Ale já bych si asi tohle na celý obličej nikdy nedala, je to fakt maska =) k té pubertě.. Vítej do klubu stále mladých! ;)

      Vymazat
  3. Já Artdeco bázi miluju! Chvilku mi sice trvalo, než jsem se naučila odhadnout to ideální množstíví - ne málo, protože málo je prostě málo a na nic, a zároveň ne moc, bo potom se mi stíny slévají a nevydrží. Teď mi i ze stínů, které běžně mizí po dvou hodinách, udělají slušnou výdrž. Za ty dvě stovky je to zlatíčko.

    Přemýšlím, co si kupuju furt dokola... Z dekorativky asi leda hydratační MU od Gabrielly Salvete a transparentní pudr od Dermacolu, jinak mi většina věcí vydrží věky, tak nemám potřebu to kupovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ten hydratační mu od Gabrielly - po té obří promo akci se o něm objevily články všude.. potřebovala bych trochu osobnější info - co Ty na něj? Už dlouho hledám něco roztíracího, ale aby to hlavně nezanášelo póry a dalo se to vzít třeba i dva dny po sobě (což se mi nepoštěstí ani u většiny BB..). přírodní vyhovující mu jsem ještě neobjevila.

      Vymazat
    2. Já ho fakt zbožňuju, je úžasnej a teď v létě nenosím nic jiného, ale zamilovala jsem se do něj už v zimě. Je lehoučkej a myslím, že něco takového nemůže zanášet póry, ani kdyby chtělo (což teda o BB u mě moc neplatí, ehm...). Pleť mám po něm opravdu hodně přirozenou, ale moc toho nezakryje, spíš jenom sjednotí. Já netrpím na akné a pupínky se u mě taky moc nevyskytují, nevyhledávám teda moc krytí, stačí mi sjednotit a umírnit kruhy pod očima, což dovede.

      Vymazat
    3. Tak to ho asi začnu zvažovat. Už moc nedám na ty blogový recenze, kde to vychvaluje dvacet holek najednou, protože to dostaly. Já radši počkám, kdo to z nich vydrží používat ještě nějakou dobu poté =)

      Vymazat
    4. Hušuj, za děvku se nepovažuju :) (A stejně jsem tak protivná, že se se mnou nikdo neka!!) Klidně ti odleju MU a pošlu ;) Je to jedna z mála věcí, kterých bych si vzala s sebou kamkoliv, ať by to byl opuštěný ostrov či mega beach party.

      /I když co si pamatuju, máš jinou pleť já. Nevadí! Je to zlato!!!

      Vymazat
    5. A jakou máš plet? Abych věděla, s čím počítat? jo a odstín? ;) poslala bych Ti něco na památku, písni mi do mailu ;)

      Vymazat
    6. Jo a ta děvka neměla padnout konkrétně - Tebe se tam teda opravdu nepočítala =D navíc, Ty se vymykáš, protože to stále používáš ;) =P

      Vymazat
    7. Já mám pleť normální až sušší a doma mám jak 01, tak 02 :) Mail napíšu :)

      Vymazat
    8. Tak to by bylo prima na vyzkoušení, tak to radši rovnou ten tmavší =) tak budu čekat na mail ;)

      Vymazat
  4. Fake Up se stal nejlepším korektorem očního okolí i pro mě, je dokonalý.

    Jinak ale 100% favority moc nemívám. Vždy jsem hrozně zvědavá a prostě musím neustále zkoušet něco nového.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. i u dekorativky? Já myslela, že hlavně u péče, jak tak sleduju články ;)

      Vymazat
  5. ha, to by me zajimalo kdo je vetsina cesek ,vsechny co znam, ze ho maji maji jednicku light. I ja mam fake up v jednicce. :-)))

    Moc pekny clanek!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýno, díky!! Jestli to nebude tím, že ta Benefit lady, co mi cpala dvojku, byla docela tmavá přírodní bruneta! =D
      Jsem docela překvapená, jak Fake up frčí a přitom jsem o něm na blozích moc nečetla..

      Vymazat
  6. Aknecolor mám doma taky, teď už používám jen jako korektor, ale byly časy, kdy jsem ho dávala jako make-up :D A dělaly to tak skoro všechny moje kamarádky, to jsme musely být fakt kočky! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to slyšela od spousty holek, ale já frčela na v té době těžký emo vlně - černé rty a bílý pudr =D

      Vymazat
    2. tak to je ještě lepší ujetost! :) chci vidět fotku! :D

      Vymazat
    3. Musím Tě zklamat - byla jsme velice introvertní a všechny fotky se mnou jsem zbavila jejich existence =D Taky je mi to líto, protože bych se fakt chtěla někdy nasmát. Z tohoto období mi zbyla jen jedna, maličká - je tam vidět pozůstatek trika i odmytá červeň z mikáda, ale po MU už ani stopy =( =D

      Vymazat
    4. Ach Missuuko, to je škoda! :) Budu moc kravka, když se zaptám na tvůj ročník? (Bezpochyb jsi to zde psala, ale já, hlava děravá...)

      Vymazat
    5. Nechápu to, tento komentář prostě zmizel =/
      tak tady je:

      84, to jsem dokonce "odtajnila" i v profilu ;)
      Neboj. nějakou vzpomínkovou si taky uděláme, asi k příležitosti 30ky ;)

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Teda kromě toho co používáš za dekorativku jsem se tady dozvěděla spoustu fajn věcí, třeba jaký jsi ročník? To jsem se Tě chtěla zeptat už dávno :-) a nějak jsem zatím na tu nezdvořilost nenašla odvahu. Díky S. že to udělala :-) - toš tak to mámě ňákých 8 let rozdílu, to je krása to je tak akorát !-D. Jinak dostala jsi mě tím Dermacolem a Aknecolorem, to bych fakt nečekala, já si nemůžu nic pečujícího či MU dát na obličej naposledy jsem se z toho léčila pěkně dlouho, to v něm fakt nejsou žádný silikony? - Dermacol je jimi narvaný až po uzávěr - většinou :-) a na oboje jsem vlastně dost vzpomínala v mém retro článku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, kdyby nešlo o korektor, tak by mi ty hnusy asi vadily. V tomhle jsem trochu pokryytec. Vlastně ne, nejsem , když tak nad tím řemýšlím. Mně chemka nevadila, dokud mi nezačaala dělat na obliičeji blbě. Do péče bych jí teď už nepustila, ale do dekorativky jo, pokud mi neuškodí. No a Aknecolor používám jako korektor už nějakých 7 let a k tomu jsem před dvěma lety přibrala tento Dermacol a prošel zkouškou na jedničku. Dohromady tvoří nerozlučné duo. Hlavně, pupínky mi maximálně malinko vysuší, což jen vítám a jinak skvěle zakkryje. Jak někdo psal, že to naoaapk pupínky způsobuje - je to možné, ale já jen ťupám štětečkem o velikosti párátka. Kdybych si tím pokryla celý obličej, asi by oba oblíbeci letěli =D
      Jojo, holky, se sama divím, že jsem ho tu nikde nenašla. Byl to jediný interní úda, o kterém jsem přemýšlela, že ho vypustím do =teru a jak tak koukám, nakonec jsem tak neudělala =D tak už je to venku, 30 můžeme oslavit stylově (páč blog bude mít zárveň jeden rok ;)

      Vymazat
    2. Tak to jo, když ho používáš jen jako korektor to se dá, plošně by to byl asi mazec. A já fakt myslela, že už aknecolor neexistuje :-)...a pokrytec nejsi, já jsem schopná občas silikon tolerovat, protože když nemá nějakého dalšího kámoše s kým můžou škodit, tak se to dá - třeba teď mě dost vyhovuje to Vichy, i když vím, že tu značku fakt nemusíš, u mě to určitě není promo :-), ale zas uvidíme, nechci ho přechválit zatím...Tak takováhle oslava 30 + 1 rok blogu, tak to si žádá opravdu něco stylového a zároveň velkolepého :-)

      Vymazat
    3. Nojo, ale co? =D Sice mám ještě dlouho na přemýšlení, ale nenapadá mě ani náznak.. =)
      To Vichy, znáš to - zraněná a uražená ješitnost. Já bych proti němu nic neměla, kdyby mě jednou ve slabé chvilce nepodrazilo - v lékárně zakoupena celá sada v balíčku, ještě poctivě vybíráno dle ohlasů a ono mě to pak oblažilo alergickou reakcí =D

      Vymazat
    4. Neboj něco vymyslíme !-)...No pokud jsi měla z Vichy alergickou reakci tak to chápu. Mezi námi, když jsem koukala třeba na složení některých krémů nebo make-upů tak bych do toho nešla, ale třeba jejich termální vodu bych si koupila a ten krémo-gelík co mám teď, ten mi nic nedělá,ale jinak z nich taky nejsem na větvi - to z málokteré značky :-)

      Vymazat
    5. Mně je docela nepříjemná i ta parfemace - je to příjemné na počuch, ale na obličeji mě dráždí, je na mě moc silná =/ Ta termální voda mi prostě žádná nefunguje - jediná mi funguje ta Caudalie - beauty elixir a na ni už nedám dopustit, jen škoda, že je to taková darda. Jo, ale našla jsme na NAturisimu jednu čistou mátovou květovou vodu, teda květovou - z listí a na tu se třesu ;) ale je dočasně vyprodaná =(

      Vymazat
  9. To mi nenapadlo zmiešať Aknecolor a Dermacol dohoromady, osobitne mi nevyhovuje ani jeden, po dermacole som suchá a robia sa mi vyrážky, aknecolor mi zlieza a strašne sa otiera, ale super nápad, vďaka za tip, určite to vyskúšam. Ja už mám tú horšiu časť akné asi za sebou, ale stále ma trápia červené fľaky, ktoré mi po vyrážkach ostali a s tými sa bojuje snáď ešte horšie ako s vyrážkami samotnými. Na líčenie používam aktuálne Rimmel Stay Matte make-up, konečne mi sadol odtieň, je doružova a dostatočne svetlý aj pre moju pleť a v zime používam Dermacol 24h Control make-up. Obe make-upy kryjú veľmi dobre, pod Dermacol si občas dám aj korektor, pod Rimmel ho nepotrebujem, myslím, že Rimmel kryje viac.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, Ty mi zaděláváš normálně na schízu, jak komentuješ rok staré články =D S odstupem toho roku Ti můžu doporučit Camouflage od Catrice, který už mám druhé balení a jako korektor na neplechy používám jen ten. Pod oči zase FIT me, se kterým jsme spokojenější než s tím Radiance concealerem od NARS.
      Teď mě napadá, nezkoušelas někdy třeba minerální makeup? Nejenže výborně kryje, ale u něj máš stoprocentní jistotu, že Ti nezadělá na další neplechy a naopak pleť ještě léčí ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...