neděle 28. července 2013

Jak jsem zkoušela kosmetický HIT | Rêve de Miel NUXE


Každá známe to vzrušení, kdy měsíce slýcháme o nějakém naprosto úžasném must have produktu značky xy. Zprávy se na nás valí ze stran zahraničních blogů, časopisů, úst celebritek.. K naší smůle se však nikdy nejedná o věc z českých luhů a hájů. Nezbývá, než si na ni počkat, nebo zapátrat v zahraničních vodách. A pak se nám jednou naskytne možnost jej pořídit. Kliknutí na eshopu je snadné a my si po pár dnech rozbalujeme vysněnou věc.

Znáte tento pocit? Já ho mám skoro pokaždé, když sleduju zahraniční blogy. Naštěstí mě spíš baví ty anglické, než americké - možná můj mozek už sám třídí informace podle dostupnosti zboží! =D Takhle jsem třeba hrozně dlouho slintala nad Beauty elixirem, enzymatickým peelingem od Elemisu, zázračným exfoliačním tonikem Pixi, nebo právě "nej" balzámem na rty Rêve de Miel od Nuxe..

A tak vznikla nová rubrika Kosmetické profláky. Protože jsem tvor zvídavý a k tomu s naprosto sebedestruktivními sklony k impulzivní marnotratnosti, čas od času se ke koupi nějakého profláku odhodlám a pak nestačím zírat. Buď se, v ideálním případě, potvrdí kouzelnost vychvalovaného výrobku, nebo v horšším případě, nestačím zírat, jak někdo může utratit "takové" prachy za brak a pak ho ještě hromadně veřejně vychvalovat. A jak si v tomto úplně prvním průzkumu vedl Rêve de Miel?

Tento medový balzámek je anglickými blogerkami hojně vychvalovaný. U nás jsem o něm ještě neslyšela, nejvyšší čas to tedy napravit. Jedná se o mazání na rty určené především pro pusinky suché a trpící rozpraskaninami. Na prvním místě ve složení naleznete včelí vosk a krabička se vás bude snažit přesvědčit ještě o přítomnosti vzácných olejů. Jo, zahlídla jsem tam olivový a mandlový olej, ale až na tyto dva byly ostatní umístěné až v druhé půlce složení a nezdají se mi tedy být tak zásadní. Škoda..



Balení je docela luxusní a stejně, jak už to u takových věcí bývá, i značně nepraktické - větší skleněná těžká dózička z matného tlustého skla s pevným umělohmotným uzávěrem. Nehrozí tedy cestovní využití. Produktu je tam celkem dost - představte si tak velikost zdravíček od Bourjois - opět produkt, který asi nikdy nespotřebuju do konce. Zde však z jiných důvodů, ale o tom později. Hmota není tuhá, jak u balzámů známe. Víte, jak vypadá čerstvě ušlehané piškotové těsto? Tak jen o něco hutnější (neteče, ale když na ni sáhnete, ulpí vám na prstech - vazké - je to správné slovo) a přesně stejně voní! Vůni tedy zbožňuji, bohužel to je asi tak všechno.

Objednávala jsem ho v době, kdy mě zase postihla volezlá pusa. Mé zapolení s tímto problémem jste mohly sledovat v tomto článku. O Rêve jsem ze všech stran slyšela (i moje milovaná Essie o ní horovala jako o stále kupovaném produktu), že je naprosto bezkonkurenční hojivý balzám.  Že funguje obdobně jako noční hydra maska - že si ho v noci napatláte a ráno se probudíte s pusinkou Liv Tyler. V té době jsem byla tak zoufalá, že bych za "zaručenou" věc dala Ł klidně i dvacet. 

Takžee.. co to vlastně dělá? Je to opravdu hnusné. Je to vazké, lepivé, na rtech mi to připomíná pocit špatného lesku - starého a lepivého - prostě nepříjemné. Navíc, ono to naprosto nehojí! Pusa je po tom jen ošklivě upatlaná, byť to není vidět, neustále vás to nutí si na ni sahat, nebo olizovat, abyste se toho nepřirozeného povlaku zbavily. Zatím jsem ještě ani jednou neměla dostatek trpělivosti, abych používala během léčení popraskaných a suchých rtů jen tohle a vůbec - tohle! Zas a znovu se vždy vrátím k MedPlus Blistexu a pláču nad vyhozenými librami.



A teď se vrátíme zpět, odkud jsem začaly - ke složení. Pokud si nejsem 100% nějakým výrobkem jistá, mrknu na složení a podle něj se pak rozhodnu, zda se v hodnocení produktu přikloním na pozitivní nebo negativní stranu. V tomto případě se sice není o čem rozhodovat, ale složení zde zmínit chci. A víte co? Tady vám musím říct, že to prostě pos... Fakt si nesednu na zadek ze včelího vosku (Eva je z něj taky udělaná, hnusy neobsahuje a stojí 45,- Kč!), když se za ním v první desítce pinoží hned dva spřátelené silikony - Kámoš č. 1 Behenoxy dimethicone s bramborovou medailí a slabší Kámoš č. 2 Dimethicone na 9. místě. Nebudu vám lhát, s tím prvním jsem se ve výrobku setkala poprvé. Jo a už jsem vám řekla, že to obsahuje i BHT? (to je zase bratříček konzervant studiemi odsouzen k popravě za rakovinotvornost, ale asi to s ním nebude tak zlé, když ho cpou jako konzervant do cereálií a dětských jídel!!) Není to za 10Ł radost??

*

Malá vsuvka: Nuxe mi připomíná podobnou (jen o level lepší) kosmetiku, jako u nás v lékárnách prodávaná Vichy. Spolu s Caudalie tak spadá do kosmetiky, která je sice prodávaná v lékárnách, ale čisté složení u jejich výrobků rozhodně nenajdete. Nejčastěji se setkáte s umělými parfémy a silikony.

A co je to ten Behenoxy dimethicone?
Taky patří do klasické rodinky silikonů. Má schopnost dočasně vyplňovat vrásky, chránit před pronikáním vody, zalívá prasklinky a jizvy a v případě jeho použití do vlasových přípravků, dodává lesk jako blesk.
Jako většina silikonů má hlavně zajistit jednoduchou aplikaci v podobě příjemného rozmatlání. No, já bych si radši na pusu něco sypala, než abych zkousla silikony =/ Samozřejmě také nese stigma svého rodu a to, že byl studiemi shledán za karcinogen, který je toxický, má nepříznivý vliv na imunitní systém a odsouzen za masové vyvražďování buněk. Ježiš, to je milý =/

*

Už jsem vám psala, že na jiných blozích ráda čtu spíš pocity a zkušenosti blogerky s výrobkem, než suchopárné popisy slibů výrobců. Já je zde, po tom všem, však vynechat nechci. Přijde mi to jako výsměch. Na krabce totiž najdete uvedeno, že neobsahuje parabeny (jo, ty tam asi ke kámošům zapomněly přihodit, nebo se tam už všichni nevešli ), není komedogenní, že je 79,5% přírodního obsahu a teď se podržte - že efektivita jeho hojících a ochranných účinků byla testována a prokázána v drsných podmínkách kanadské zimy - a to cituju!! No, na Čechy to asi nestačí a já tímto článkem odstřeluju první škodnou hvězdičku na kosmetickém nebi =(



Edit: Klidně si o mě myslete, že jsem schizofrenická, ale já jsem to hodnocení prostě změnit musela. Vše, co jsme napsala v předchozích odstavcích je pravda a stále si za tím stojím. Má to však jedno ALE.. Poté, co jste mi začaly psát komentáře, řekla jsem, že složení se mi sice moc nelíbí, ale vlastně na ten silikon tam až tolik fujovin není, tak ho zkusím pořádně. Zapřela jsem se, nenechala se odradit nechutným slepením obou rtů na dobu hodně dlouhou - fakt vydrží přes noc až do rána a když přes den málo jíte a pijete brčkem, vydrží i 8 hodin v plném provozu - a začala poctivě testovat. nejen, že jsem si na vůni piškotového těsta vypěstovala docela solidní závislost. Bohužel, člověk si časem zvykne i na šibenici - já si zvykla na lepení - a v dnešní době se těším na každý večer, kdy obřadně nanesu po Biofázi tento lepák a jdu spát. Propadla jsem mu totálně.


Obsah: 15 g
Cena: 10Ł
Zakoupeno na HQhair.com



Tak co, také jste o tom slyšely, četly, viděly videa a skomíraly neskonalou touhou ho vyzkoušet? A co teď? =)


33 komentářů:

  1. Já jsem o něm četla na dvou českých blozích, kde byl vychválen do nebe, takže jsem samozřejmě neodolala. Jinak předesílám, že nemám se rty žádné větší starosti, jen jsou občas trošku vysušené od některých rtěnek, prostě normální rty, takže od balzámu mi "stačí" aby voněly, chutnaly a měly příjemnou konzistenci. U tohohle balzámu musím vyzdvihnout fakt, že když se namatlal před spaním, ráno tak ještě byl a rty byly hezky vyživené, to se mi s většinou nestává, ale hrozně mi smrděl, nechutnal a ta konzistence mi taky nebyla moc příjemná, takže už je už je u jedné kamarádky blogerky, na jejíž recenzi netrpělivě čekám:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vidíš, mně chutnal, ale ta lepivost je děsná, co to je za konzistenci? Ono to bude tím včelím voskem s bambuckým máslem =/ a nepamatuješ si prosím, kde se o tom psalo? On je problém v tom, že právě za to, že ho ještě ráno cítíš na rtech, může z velké části ten silikon, který nepropouští nic dovnitř, ani ven - je nevstřebatelný. Maximálně se usadí a pak časem otře. Navíc, jak už zní nápisy a reklamy na krabičce, má být především hojivý, což právě neplní =/ Takže u mě propadák. Jsem zvědavá, kam jsi ho poslala dál ;)

      Vymazat
    2. Kamarádka blogerka už se konečně nabažila Nivea lip butter, takže se chystá intenzivně testovat Nuxe! Jsem docela zvědavá, protože jsem se spíš setkávala s pozitivními recenzemi, vím jen o vás dvou, kterým nevyhovuje.

      Vymazat
    3. Jí taky nevyhovuje? Nebo jsi myslela Dejničku? no, taky jsem koukala. Ještě schválně jsem to zkusila naposled včera na noc a teda, stejný výsledek - nijaký a lepivý.
      A ta Tvoje kamarádka, bude testovat Nuxe průřez výrobků, nebo právě ten balzám? Na to jsem docela zvědavá =)

      Vymazat
    4. Se tu dělá hezkej zmatek:-D Mě balzám Nuxe nevyhovuje a ta kamarádka co ho teď bude testovat je právě viennettka;-) A minimálně ještě bude testovat olej a svíčku a nevim co ještě bylo v sadě co jsem jí vyzvedávala v eshopu:-D
      Jinak recenze zde:
      http://sofastars.blogspot.cz/2012/03/nuxe-reve-se-miel-lip-balm.html
      http://zlatosfera.blogspot.cz/2012/11/nuxe-ultra-nourishing-lip-balm.html

      Vymazat
    5. No jasně, že dělá, vždyť je to tu babinec =) jo, díky za odkazy, jdu to zkouknout ;) ahaaa, tak to už chápu, že psala viennettka o tom testování =) to jsme na to zvědavá..

      Vymazat
    6. Pardon za zmatek :-D Zatím nemůžu dělat žádné velké závěry, ale docela mi chutná :-)
      Ještě byl v té sadě nějaký krém, ne? Já už nevím, schovala jsem ji na zimu :-D

      Vymazat
    7. =D No, já mám taky přiznání. Prubla jsem to a vydržela fakt 3 dny používat. Rty jsou zase zahojené. Jen nevím, jeslti to mám přikládat jako plus tomuto balzámku, protože se rty za taovou dobu vyléčí s každým balzámem a čekala jsme léčbu rychlejší. Spíš než, že to léčí, tak to tu pusu tak zalepí, že se k ní nedostanou už žádné bakterie, nemusím na ni sahat a pusa se začně hojit sama. takže stále nerozhodně =/ Ale ta lepivost mně sze začátku fakt štvala. Teď už mě jen baví - ne moc lidí vymyslí balzám, který lepí, a ještě ho prodává za 10Ł jako přírodní, byť není =)

      Vymazat
    8. Holky,pro me VELKE zklamani! Na puse ho vubec nesnesu,strasne protivna konzistence i vune..a to jsem tak marnotratna,ze mam jiz 2.baleni..a to jen proto,ze nez jsem ho stihla vyzkouset,upadl mi a totalne se roztriskal na milion malinkych sklenenych kousicku,co se do balzamu nalepily..takze na me tak smutne kouka z kosmeticky tasticky a koukat bude nejspis dal :-(
      ale na Nuxe telovy a pletovy olej nedam dopustit ,temm skvelej JE ;-)

      Vymazat
    9. Tak to je blbý, když ho nesneseš a máš už druhé balení =D No, u mě platí stále láska, nedám ho z ruky a miluju ho. Těším se, až si koupím nový =)

      Vymazat
  2. Eech. Už jsem o něm dřív četla, ale touhu objednávat ve mně nevzbudil. Složeníčko je na přesdrštičku, marketing je mocný. Příště si kup jelení lůj od Reginy s placentou. Stojí pár kaček a umí divy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš ten růžový - černý spodek, bílý vršek, malinký cca za 10,-? ;) ten j skvělý, ale mám s ním jeden problém - když jsem byla malá, tak jsem je hromadně celému ženskému osazenstvu rodiny hromadně vyžírala z kabelek. Nerada to přiznávám, ale docela jsem se s tou závislostí prala a nerada bych do toho sklouzla znovu. Proto Reve de Miel =D

      Vymazat
  3. Jej, na tenhle balzámek jsem taky koukala, jako tebe mě nalákaly anglické blogerky, ale poté, co jsem omrkla složení, jsem si nákup rozmyslela a jak tak koukám, jsem za to ráda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jsem ráda, že jsem ušetřila aspoň aspoň cizí, když ne své penízky ;) taková prospěšná služba veřejnosti =D
      Já jsem trouba a po dobrých zkušenostech s tím Blistexem, ač vazelínovým, šla jsem dobrovolně i do tohoto složení =/

      Vymazat
  4. Mě na něj nalákaly na sofastars, ale nijak blíž jsem ho pak nezkoumala a jsem teda ráda, že jsem ho nikde nepořídila. To složení mě až tak nepřekvapuje, Nuxe je sice celkem dobrá, ale dost přehypovaná značka. Oni si udělali renomé na tom oleji, pokud se pamatuju ( a pamatuju už dost :-) ), tak to byl první "suchý" olej, takže vlastně alternativa tělového mléka a spol a z tohoto pohledu byl naprosto bezkonkurenčně nejpřírodnější. Já koukala na složení několika výrobků a ne, že by mě nějak uráželo, ale je to prostě taková ta pseudo příroda. Já si momentálně "vařím" balzámky svoje, protože mi blázní pleť a nechce se mi furt něco zkoušet a pak to vyhazovat a jsem úplně spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A máš kuchařku tajnou, nebo se podělíš? ;) Jojo, tím olejem to začalo. Já nevím, prostě mě ta provářka dostala a bylo. Stejně myslím, že mě zaujal natolik, že by mi kdokoli mohl složení předčítat od rána do večera, říkat o jeho konzistenci a.. no, stejně bych ho koupila =D některé věci nevysvětlíš..

      Vymazat
    2. Nic speciálního, jako základ bambucký máslo a do toho oleje podle potřeby. Ale mám te´d svoji vlastní super směs olejů, která vznikla tak, že jsem slila dohromady zbytky, co mi samotný nevyhovovaly (mně totiž ve skutečnosti nevyhovuje skoro žádný olej, ale oleje miluju, takže furt experimentuju). Takže mám luxusní mix šípku, rakytníku, arganu a kdoví čeho ještě, ale ten už bohužel nikdy nevytvořim znovu :-) A chtěla bych zkusit do toho přidávat včelí vosk, ale zatim jsem líná, když to v pohodě funguje takhle.

      Vymazat
    3. a TO SI DÁVÁŠ NA PUSU, neb na pleť? s TĚMI OLEJI TO MÁME STEJNÉ =/ Zapla´t pán bůh za ten Řebříček, jinak jsem myslela, že už na ně vážně zanevřu. Ale uvidíme z dlouhodobějšího hlediska =/

      Vymazat
  5. Já vím, vypadá to hrozně. Dělala jsem fazolové brownies jako muffiny a málem (nebo spíš trochu) jsem na ně zapomněla v troubě. Tak mi kraje zčernaly, ale naštěstí jen navrchu. :D
    Ale hlavní je, že hostům chutnaly. :)
    Kdybys stála o recept, ráda ho na blogu uveřejním.
    Jinak to fazolové v té knize je pomazánka :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tu pomazánku jsi zkoušela? Jak takový fazolový muffin chutná? =)
      Klidně recept uveřejni, mám ráda slané pečivo ;)

      Vymazat
  6. uff, příjemný výrobek. já mám teď balzám s včelím voskem od české firmy Pleva a chválím ho do nebes! za nějakých 60 korun a je to nejlepší balzám, co jsem kdy měla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to u těchto výrobků chodí =) Já zas miluju tu Evu. Jen nemá SPF, tak v létě moc nestíhá. S tímhle předpokladem jsem kupovala meruňkový balzám od Manufaktury a fuj, škoda, je to prostě umělý =/ a to samý ten jejich sirup. Nerozumím tomu - jmenuje se to manufaktura, furt se vychvalují, že dělají jen s čistou přírodou a pak tam nacpou svinstvo =/

      Vymazat
    2. A ta Pleva, má SPF? Musím si to někde najít =)

      Vymazat
    3. myslím, že ne :( na obalu toho moc není a krabičku jsem už vyhodila

      Vymazat
    4. Tak to tam asi nebude. jinak by se tím chlubili. Navíc, pokud je to fakt jen přírodní, tak by jim SPF docela zvýšilo náklady, takže tam asi s největší pravděpodobností fakt nebude. ALe co jsme četla, tak většina přírodních olejů má automatickou ochranu podobnou cca 6 SPF

      Vymazat
  7. Ja som o nom tiez celkom vela citala, tak dobre ze som s zdrzala, ja teraz pouzivam Physiocreme, lacna zalezistost z lekarne. Inak dnes som o nom pisala http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/poznate-physiogel-creme.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám problém s těmi hromadnými blogo kampaněmi =/ už proto mám vůči značkám jako Bioderma, Vichy, Mixa nebo právě Physiocreme docela averzi a je mi to i líto =( na odkaz však juknu ;)
      Já jsem zvědava, jak Reve dopoužívám - kdyby toho aspoň nebyl takovej kýbl! =D

      Vymazat
  8. Tak to jsi mě docela dostala tímhle balzámem, upřímně jsem myslela, že budeš chválit až za humna a ono nic. Jak je možné vytvořit něco tak luxusního navíc chváleného na blozích jak píšeš a ono z toho vyleze toto? Dyť to já umíchám lepší balzám, ne? Absolutně nechápu, jak může někdo dát na rty silikony a ostatní fujtajbly, třeba u rtěnek to radši vůbec neřeším, ale balzám chci mít tak čistý jak jen to jde,aby léčil a aby se prostě dal "jíst"...Jinak hromadné blogo kampaně mě jednoznačně odrazují a málokdy se stane, že koupím výrobek z téhle masáže, a když ho koupím zase takový zázrak se to neukáže být - jedinou dobrou zkušenost, kdy ty výrobky byly masívně propírány jsou laky na nehty GS Stars, ty mi sedly tam souhlasím. Prostě mi přijde, že firmy rozešlou novinku spoustě blogerek a pak je najednou plno monotématických článků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř mi, že jsem dostala i sama sebe. Kdybych očekávala něco jiného než chválu, tak bych do toho za ty prachy nešla =/
      Víš, co ti však musím říct em?že já tenhle balzámek docela začínám mít ráda. Kurňa, že na mě všechny tyhle věci začnou fungovat až po nějaké době kamarádění?! jako tten gel ANtipodes.. Prostě, i když je tam ten silikon, což teda nechápu, tak jeho mazlavka je natolik "betelná", že se fakt udrží celý den a jsem naprosto zamilovaná do vůně toho piškotového těsta - přiomíná mi to dětství, kdy mamča nejčastěji pekla všechny dorty a bublaniny z piškotového těsta ze směsi v sáčku (teď už se nějakým 10. roem neprodává =( a tuze krásně to vonělo =) vždycky jsem ukradla mísu, protože se mi nechtělo čekat jen na vylizování krajů =D

      Vymazat
    2. Tak to je nakonec dobrá zpráva, že se začínáte kamarádit, hlavně když fakt pomůže. Já mám někdy taky pocit, že musím "testovat" dýl než přijdu něčemu na chuť - on totiž člověk doufá vždycky v lásku na první pohled a ono se to děje fakt málokdy - zvlášť v té kosmetice :-). Teda vůně piškotového těsta, tak to je něco, to jsem asi nikdy neměla v sáčku, ale musí to být slaďoučké :-). Někdy si připadám jak blázen, ale některé věci bych taky kupovala jen kvůli vůni :), ta udělá hodně..

      Vymazat
    3. Vůně piškotového těsta - představ si citronový koláč z našlehaného těsta, tak asi tak =)
      Já nevím, prodávávalo se to fakt v pytlíku a stačilo vajíčko a vod a bylo to,. Domácí piškoťák mě štve - vždycky zapomenu zapnout troubu dopředu a než se mi roztopí, spadnou mi vajíčka ke dnu a je to taková omeleta =/

      Vymazat
    4. Já Ti čoveče domácí piškot nedělám, všude čtu jak je to rychlé a ještě jednodušší, že je z toho roláda, ale něják mě to moc neláká....:-)

      Vymazat
    5. Tak to se teda někdo upís - já peču ráda, baví mě to, ale roláda z piškotového těsta - mně vždycky spadla vajíčka dolů a byla to taková gumová omeleta s trochou suchého piškotu nahoře. No nevím, vůbec mi to nechutnalo. Nejvíc mi právě chunalo to prodávané ze sáčku, ale kdyby, jestli ho te´d ještě dělají, bůh ví, co to obsahuje za hnusy =/ Takže si tímto jen připomínám dobu dětství a jsem ráda, že jsem to zažila ;) asi jako bravčové maso vo vlastní štáve a hezky jsme si ho na cibulce zamíchávali do brkaše, nebo mazali na chleba =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...