čtvrtek 25. července 2013

Schizofrenní box, nebo já? | Červencový Ladybox


Kdyby se mě na to žádná z vás neptala, měla bych daleko míň špatné svědomí, že o tom nechci psát. Vlastně by mi to bylo jedno. Už na začátku jsem vám psala, že se ode mě žádného popisu ještě horkých boxů nedočkáte. O to hůř mi je, když vám teď o novém Ladyboxu píšu.

Proč hůř? Protože jsem vám v předešlém článku, který vyšel jen před pár hodinami, psala, že by mě box buď musel hrozně potěšit, nebo naštvat, abych vám o něm napsala i tento měsíc. A ono se to, bohužel (nebo bohudík? Jako konzument jsem zas na druhou stranu ráda, že prachy nevylítly komínem jako minulý měsíc) vyplnilo.  (Jo, a kdo nechcete vědět, co je uvnitř, asi ani nerolujte dál.)

Koukám na všechny ty poklady kolem sebe a místo nadšení jen sedím jak hromádka neštěstí. A víte proč? Protože se cítím podražená. Nejdřív sloučení s mým ne zrovna oblíbencem - Senzaboxem a pak to totálně zmrvené minulé číslo krabky. Do toho všechna moje nevole přerůstající postupně v nenávist díky slizky podbízivým emailovým  newsletterům. A najednou koukám na růžový papundeklový box, který má dokonce chytře vymyšlené otvírání! A to jsem byla prosím po předešlých zkušenostech vybavena nůžkami i řezákem! Navíc, v předtuše totální debaklu a zbytečně vyhozených prachů, jsem si zapálila vonnou svíčku, udělala banánový koktejl a pod nos mázla uklidňující levanduli a teď se tu cítím jak debil, protože mozek ještě s původním nastavením si pořád mele svou "je to hrozný, je to hrozný", ale v pozadí slyším malý hlásek "Ty vole, to je fajn, zítra musím objednat to srpnový číslo".

Musím tedy s pravdou ven. Z tohoto boxu jsem nadšená. Ne zas tak moc, jsem skeptik a už se třesu  na to, jak jim to nandnám příště =D, ale nadšená jsem. Co do volby výrobků, mám pocit, že se tam snad museli změnit lidé zodpovídající za výběr produktů, jinak to snad ani není možné. Nebo jsou schízy a prostě jim to toto číslo omylem ujelo správným směrem.. nevím..

Nečekejte nějaké papouškování letáku, zkrátka si jen řekněme, že tam tentokrát dali skoro všechno co využiju, navíc hrozně ráda konečně poprvé zkusím (i+m, Macadamia), a že jsou jen dva výrobky, do kterých nepůjdu a to kvůli tomu, že Meduňku jako vůni fakt nemám ráda (smrdí mi to jako difusil proti vším -jóó, sladká to základkářská leta), takže přírodní mýdlo daruju dál a paleta na úpravu obočí od Famous se také postěhuje, páč, jak jsem vám psala v dnešním odpoledním článku - na obočí toho mám spousty a stejně vždy skončím na barvení v Browbaru, nebo u řasenky od elfu. 



Meduňkové mýdlo, libebit
Abych si i trochu rejpla, jo, tak ač propagované, jako přírodní a vhodné i na obličej, asi byste s pláčem pochodily, jelikož to v sobě má klasicky sulfáty, a aby jich nebylo málo, tam kde obvykle v dorgérce cpou jen jeden a teď už většinou jen ten mírnější SLES, sem dali pro jistotu i SLS, takže dvojitá dávka čistoty a vysoušení - kdo by takovou přírodní kúru na obličej nechtěl? Za to teda ale nenadávám LB, ale obecně - pfff, přírodní!!


Rtěnka, odstín Grand Rouge, Yves Rocher
Asi bude hodně pečující, jelikož barví tak do průhledna, jako barevné balzámy, ne rtěnky. Voní jako něco z mládí, nevím co, prostě typicky voňavá rtěnka. Má docela fórový plastový obal, jehož aušusnost ještě podpoří nepřirozeně zlatavý odstín. Jo a cpát dokaždého boxu rtěnku, tak je za chvilku  nemám, kam dávat..


Cornies, Racio
Konečně zase papání. Jak já se na nějaké novinky těšila! Jsou to dvě velké kukuřičné placičky a přijdou vhod na zítřejsí sváču do práce. Navíc jsou lehké jako peří, takže se ani na tom kole neprovezou ;)


Deep Repair Masque, Macadamia
Chtěla jsem zkusit už douho. Pak nechtěla, protože to zkoušela každá blogerka pod sluncem. Pak jsem na to zapomněla a najednou v pondělí koukám na návrh stránky na FB pro Macadamia ČR. Po odfajfknutí na mě rovnou vyskočila "soutěž" na rychlost, že pro prvních pět přihlášených bude nachystán malý dáreček v podobě balíčku vzorků. Krásné, ne? A mně ho právě dnes přivezl do práce kurýr. Proto nevím, co napsat o přítomnosti vzorku této masky v boxu. Na jednu stranu, kdybych nedostala celý pakl vzorků, byla bych ráda, že můžu konečně vyzkoušet "tu slavnou" masku. Na druhou stranu, když vím, že mám ten balíček vzorků, zdá se mi docela fór, že je v LB jen jeden kus. Proč třeba nedali komplet péči, když už to je jen po pytlíkách na jedno použití? Co třeba šampon, kondicionér a maska k tomu? No nic.. Jo a nevím, proč jsou z toho všichni tak odvaření, když ve složení najdete prachsprostý silikon a PEGy.

"Všimné" v podobě balíčku vzorečků Macadamia oil

šampon, i+m Natukosmetik Berlin
Tak tohle mi právě vzalo dech. Za prvé, je to cestovní balení a ne vzorek, vydrží vám tedy cca měsíc, ne dvě použití. Za druhé, o jeho zakladatelce a majitelce jsem nedávno četla myslím v Elle a strašně mě celá značka zaujala. Až mi bylo líto, že jsem na ni nenarazila nikde v Berlíně, protože to není  jen tak ledajaká Naturkosmetik v českém smyslu slova, tady fakt nenajdete žádné chemické hnusy, jen čisťounkou přírodu. Jo, a voní to jak sladký citronový koláč ;)


Sprcháč, Palmolive
No, využiju, ale.. Už vím, proč byla ta bedna tak těžká. Ještěže jsem ji nevezla na kole, to  bych byla fakt dožraná =D I přes mé zaujetí proti cpaní levných drogerkových sulfátových výplní do boxů (za chvilku tam najdem jar, ne? I když, nějaká eko verze balíčku  pro domácnost by nebyla marná, že?), musím přiznat, že mi moc hezky voní a že ho nejspíš přivezu do práce do erární sprchy, kde jsem se sice ještě nesprchovala, ale mám tu možnost, kdyby bylo potřeba =D


Linky na oči ve fixu, černé, L´oreal Paris
Taky milujete věty: "Tak ty jsem zrovna potřebovala/hledala/sháněla!!" =) No, tak já je nepotřebovala, ale chtěla, protože ty Rimmelácké, co mám, jsou k ničemu a nemalujou. Já jsem si je však, holka jedna šikovná, začátkem týdne objednala od Soap&Glory, takže je to u mě najednou nějaké přefixované. Tyhle jsem si jen čmrkla na ruku - zasychají rychle, dokonce se na lehký dotyk ani nehnou. Proti promnnutí oka by se ale už určitě znatelně ohradily a jsou jak z cukru, protože na vodu se nevydrží ani koukat, natož nějakou snést. Pokud tedy máte rády líčidla, která si namalujete a pak očekáváte, že je najdete, kde jste je  předtím zanechaly, tohle nebude dobrá volba. A pro mě taky ne, já jsem zvyklá na držáky od Benefitu. Za 200,- je to teda úlet. Navíc mají dost pofidérní obal  =/

Bylo jich tam 6 - od masky, přes šampony, až po vyhlazující a vlnící péči.



Jóó a ještě je tu jedna věc.


Sprchová pěna, Rituals
Co si pamatuju, tak už v jednom z boxů byla. Já ji prošvihla a chtěla koupit samostatně ale když jsem zjistila, že je to zas jen další sulfátový zázrak, vybodla jsem se na to. Teď mám šanci to vyzkoušet a asi tak udělám dnes. A víte, co je dnes tak zvláštního? Po strastiplných 5 měsících a posledních 3 dnech k tomu, se mi konečně podařilo vyměnit sprchu a hadice tak, aby to nejen neteklo, ale i hezky vypadalo. Stálo to několik nervů, dvě hadice se špatným závitem, jednu reklamaci vadné hadice, O.  naraženou hlavu, kupu nadávek a sprchování v čupu, takže možná i křečové žíly. A dneska poprvé můžu u sprchování stát jako člověk vzpřímený =)


*


Moc se omlouvám těm, které se těšily na moje kritické, ironické kecy, ale já si zas najdu něco, na čem vám to vynahradím ;) Tentokrát se jim prostě výběr produktů podařil. Dokonce to vypadá, jakoby o tom někdo přemýšlel hlavou. Takže můj verdikt? "Důvěřuj, ale prověřuj". Další box nejspíš objednám, ale radím vám, co jste zvyklané, abyste byly ostražité. Kdybych nebyla takový blázen do překvápek, tak bych taky být vámi radši vždy počkala na vydání edice a pak si objednala podle sestavy produktů. Což ale bohužel už postrádá zase smysl boxů. A zase nevím. Prostě tenhle článek je celý schizofrenní, tak to jděte radši zajíst čokoládou a zapít vínkem, ať to na vás taky nevleze..



Tak a teď s pravdou ven, dožrala jsem vás tímto článkem? Já mám totiž kopřvku jen když je v Bloglovinu vidím, natož když je otevřu a pokaždé se mi potvrdí, že jsou všechny o tom samém, o ...!

20 komentářů:

  1. Tys mě nedožrala, jsem naštvaná na sebe, že jsem si LB neobjednala (ale jenom trošinku). Tak se tady smutně olejuju a koukám na tu krabičku... Nu co už :) Tohle se jim konečně zas povedlo. Akurát ten Palmolive bych nemusela, nemám ráda tu značku, ale to už jsou malý věci.

    To meduňkový mejdlo mě docela překvapilo! Já jsem se po značce nějak nepídila (aneb když to nemám, tak se o to moc nestarám, aby mi nebylo líto, že to nemám) a čekala jsem od toho taky trošku něco jinýho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ona tahle edice už není v prodeji? Otázka je, jesti stojí za to celou krabku koupit, nebo si jen koupit, co opravdu využiješ a líbí se Ti to.. Ono asi na ukojení toho prvního haló efektu z balíčku stačí, když se u někoho na ty věci na fotce podíváš. Tím se třeba u mě bezpečně snižuje cca o polovinu nutnosti si ji objednat.
      Já o té značce nikdy ani neslyšela, ale to mýdlo mě dostalo. Ještě teď na to scchválně koukám a kromě toho, že je zabaleno v lehounké potravinové fóolii, která se samozřejmě protrhla, takže všechny věci včetně Raciolek smrdí meduňkou, obsahuje extrakt z meduňky až na posledním místě!!za ní už jsou jen dvě chemická barviva, což je taky sranda, proč musí být přírodní mýdlo barvené chemickými barvami? No vida, a už jsem zase zdravě naštvaná, hned se cítím ve svém živlu =)

      Vymazat
    2. Není, vyprodala se rychle. Počítám s tím, že až se pár kusů do prodeje vrátí, tak už box nebudu chtít tak, jako bych si jej přála teď, to nadšení opadne, jak píšeš ;)

      Co na to říct, no rádobypřírodní mýdlo s nepřírodním složením, meduňkové mýdlo bez meduňky... ;)

      Vymazat
    3. To je pravda, vlastně to vůbec nevybočuje z udržované linie =D
      Dneska zkouším ty linky - už první oříšek bylo, je na tom oku udržet - jsou skoro průhledné, tak to chce víc tahů a na to už jsem moc velké trdlo, abych zvládla něco přetáhnout víckrát na stejném místě. Naštěstí to jde tak dobře umazávat. Jsem zvědavá na výdrž. Teď mě napadá, nemáš tip na nějaké dobře držící linky ve fixu? ;)

      Vymazat
    4. Ve fixu ne, vyzkoušela jsem sice asi jenom troje, ale s žádnými jsem nebyla spokojená, nikdy jsem na oku neměla dokonale černou barvu, ale vyblitou černošedou. A to ani nemám mastná víčka... Za mě gelovky nebo tekuté linky (teď jsem objevila poklad!! Tekuté linky od Essence, mají v názvu "ink" a jsou uhlově černé na první tah a drží jak přibité!)

      Vymazat
    5. Tak koukám, že fixy mají všude na prd =/ Ty Essence jsou skvělé!! Ještě radši od nich mám však gelovky, ale ten ink je taky fajn - má fixový hrot, nebo ne? není to jen štěteček, co si pamatuju..

      Vymazat
    6. Hele, podle mě se dá říct, že je to fixalinkahrot. Záleží asi na každým, na co byl zvyklej. Třeba Dermacolí fix vypadá podobně, ale službu odvede jinou. Nevím, jestli si rozumíme...

      Vymazat
    7. myyslím že jo, essence toho zas tolik nedělá a ty jejich veci na oci jsou skvele
      =)

      Vymazat
  2. me si clankem nedozrala, moc jsem se tesila na Tvuj nazor, neb jsme v tom nastejno, ze spojeni povazujeme za podraz /nesnaaaaasiiiiim senzabox/.

    NO ja teda zas tak nadsena nejsem :( plne baleni jsou dve drogerkove veci /sprchac a linky na prd/ + kit na oboci -hm. Vosk neudrzel moje oboci ani HODINU!!! :-( Svetle barva se da, oranzovej rozjasnovac? Ne, dekuji. A tmava hneda je do cervena....

    "Prirodni" mydlo me taky nakrklo. Macadamia taky.. jako tohle je ten zazrak o kterym vsichni basni? Proc jako??

    Takze snad jen ta pena od Rituals, pokud zavru obe oci nad slozenim... ach jo :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak koukám,že ač máme stejný "základní" názor, ten zbytek je naprosto odlišný ;) Tu Ritualsku beru za podraz taky - nádherně voní, ale to složení? A navíc má strašně silný dostřik toho gelu, takže jsem s ním včera nepřipravena postříkala půl vany. ty linky dneska zkouším a zatím teda žádná sláva. Nad Famous jsem se ani nezamýšlela, já to rozhodně nevyužiju, ale myslím, že pro většinu holek to bude prima.
      Macadamia mi přijde opravdu vtipná. Pokaždé, co jsem hledala něco nového na vlasy, jsem skončila u Macadamii s otázkou "když to všechny tak žerou, jak to že to ještě nemám?", pak jsem se koukla na složení a bylo vymalováno. Za tu cenu?? To je dobrý fór.
      Víš, u čeho nemusím zavírat obě oči? U těch kukuřičných placiček =) Ale to bohužel musím pominout, že celé balení stojí cca 15 kaček a tady je navíc jen poloviční.
      Jo, ale velké plus dávám designu krabky, moc se mi líbí. Sice, jak se znám, ji asi nikdy nevyužiju,takže v ní dám někomu dárek (musím si dát majzla, abych takhle nepodarovala O., chudák, to by asi koukal! =D), ale byla jsem překvapená, jak právě tento design hodně holek sepsulo jako dětiský a přehnaný (pro mě - konečně něco jiného).
      Jo, a jako drátem do oka pokaždé, co pod názvem Ladybox uvidím logo Senzaboxu!! =D

      Vymazat
  3. Difusil :D Teď se Meďunka musela naštvat :D

    Jinak u mýdla jsem nějakou přírodnost ani nečekala, jak to nemá certifikát lze naopak čekat všechno jiné, ale vzhled mě baví, což mi u mýdla stačí ;)

    S tou I+M zajímavé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až moc, možná to bude někde online. Bohužel se to u nás zatím nedá nikde sehnat, ale počítám, když to vrzli do LB, že už jsou jedním krokem u nás ve "východní Evropě" =D

      Vymazat
  4. Tak teda fakt oceňuju, že jsi ten článek napsala -díky díky!!! Nemusím asi říkat, že je to jediný článek tohoto typu, který si přečtu. Nevím, jak to děláš, ale Ty i když chválíš, tak mě to baví - to bude prostě Tvým spisovatelským uměním...Vážím si toho, že jsi napsala článek, i když jsi nechtěla...Teď jsem na chvíli zaváhala, jestli zkusit objednat nebo ne, ale spíš ne...Oceňuju, že píšeš o vý složení výrobků, protože mě právě tohle vadí - všeobecné nadšení, ale u recenze (či tipu na kosmetiku) prostě potřebuju i to složení, jestli vůbec do toho jít, i když ani to složení není někdy všecko.Moc mě zaujala na Naturkosmetik Berlin, na to se zkusím někde podívat, o té macadamii vím, to nelze přehlédnout, jak je všude, ale si říkám jestli není lepší použít rovnou čistý makadam olej než toto - a když už teda malé vzorečky, tak souhlasím s více nebo s celou péčí - jeden vzoreček jaro nedělá :-)...No a s tou meduňkou mě to mrzí, to jsem se holt sekla - no uvidíš sama. Jo, eště jsem se nezeptala a budeš psát i o mém boxu? :-)) Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ježiš, tak to jsi mě zaskočila, to fakt nevím, ale určitě si to zaslouží, takže neboj, článek bude jistý.. Vlastně to bude box, na který se fakt těším, protože předem neznám žádná pravidla ani omezení (jako třeba 2 plné výrobky a 4 vzorky atd..)
      No jo, já a meduňka.. =) ale jestli ji ty máš ráda, tak to Tě potěším zase já ;) =D
      Ta Macadamia dle mého nemá vůbec smysl. Pegy a silikon vtak drahé kosmetice? To i Balea tam umí nacpat míň chemky a ten arganový olej tam dá taky..

      Moc děkuji, tenhle článek vlastně opravdu vznikl jen na základě Tvého dotazu ;) A dej vědět, až přijdeš na něco ohledně té i+m ;)

      Vymazat
  5. nejvíc mě zaujal šampon na vlasy, ten jediný bych z této krabičky fakt chtěla (nestihla jsem objednat, těžce vyprodáno), už jsem šmírovala na netu a mají svůj e-shop: http://www.obchod.imnatur.cz/ ;) jde objednat i vzorečky ... počkám si na recenze po vyzkoušení a pak tam udělám nálet! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, tos mi neměla psát. Fakt jdou i vzorečky?? Tak to je konec!! =D musím na to kouknout, jsi lato, děkuji ;)

      Vymazat
    2. je tam napsáno, že na vyžádání pošlou 5ks vzorečků za 50kč se vším všudy ;) už ale nevím, jestli si můžeš vybrat jaké chceš, nebo mají nějaký stálý set ... každopádně tam mají i jiné značky a všechny vypadají zajímavě (taky jsem to neměla vidět :D) ... jedinou, kterou znám je Cosmetika, která byla už jednou v LB ;)

      Vymazat
    3. Jojo, zkus někde najít ten životopis, musela jsem ho číst v Elle, poslední týden s emi do ruky nic jiného nedostalo.. nebo počkej, kouknu do tašky, kde mám L´amour, ne, tak to musel být net, nebo Elle, spíš net, Už to mám, bylo to u Luc na blogu: http://www.zivotpodlelucie.com/2013/07/majitelka-znacky-cosmetika-zivot-jedne.html. V rozhovoru tam píše i o této značce..

      Každopádně neboj, už jsem jim posílala dotaz njak na vzorečky,tak na jejich výběr ;) A protože mě zaujal makeup od Benecosu, tak i žádost o jeho vzorek a na kolik to všechno vyjde. Tak uvidíme, pak dám vědět =)

      Vymazat
  6. Mně se obsah moc líbí, hlavně Rituals, moje oblíbené :-) To mě docela mile překvapilo!

    VELKÁ giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A máš nějaký tip na lehčí vůni, než je to Thaichi? =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...