pondělí 15. července 2013

Hrajeme si s minerály | Speciál EVERYDAY MINERALS



To, že zmiňuji v každém druhém článku používání minerálního makeupu, opravdu není úmyslné. Také nepoužívám jen tento druh makeupů, ale převážně ano. Navíc, poté, co se mi zbláznila pleť a já ji následně začala detoxikovat organickou kosmetikou, má pleť chemkou nadupanou "super kosmetiku" prostě odmítá. Abych ukojila vaši zvědavost, představím vám velké pole minerálů, které snad až na rtěnku s řasenkou dokáže pokrýt celý kosmetický necesér denního líčení.

Když jsem ještě psávala divadelní recenze, zajela jsem si takový mustr článků, kdy jsem vždy začínala historií. No, po pravdě, člověk se po čase tak zajede, že už to píše automaticky a ani nepřemýšlí nad formou, natož nad nějakým vtipem, či skrytou pointou. Prostě vám to přiznám - znudila jsem sama sebe. Proto se zde nějakým poučkám a úvodníkům vyhýbám a pokaždé se snažím změnit formu.

Navíc "dejte volovi funkci a on vymyslí lejstro" se skvěle potvrzuje i u mě. Dejte mi prostor pro poučování a za chvilku na vás budu chrlit jednu perlu za druhou a věřte mi, dvakrát nadšení z toho nebudete (vím, o čem mluvím - já to totiž po sobě musela číst i několikrát!!). Tak mě napadá, když jsem už tak hezky přeskočila z oslovování davu s měkkým -i na konci na oslovování dam s tvrdým -y: pokud je tu i nějaký pán, nechť se hrdě přihlásí a já budu dál psát s obecným oslovením. V opačném případě se, alespoň v tomto článku, soustředím jen na dámy (minerální make-up, víme..).
 
Anebo jo, trochu historie na vás vychrlím. Značku Everyday Minerals založila v roce 2006 madam jménem Carina Menzies v texaském Austinu. Carina chtěla vynalézt kosmetiku, která by byla 100% přírodní, vegetariánská i veganská, jejichž žádné výrobky nejsou testovány na zvířatech (společnost je tak zapsána na seznamu organizace PETA). Postupně značku rozšířila i na korektory, oční stíny a v neposlední řadě i, dle mého, na skvělé štětce. Je fakt, že jsem nevyzkoušela MACy, ani nějaké super štětce, ale co jsem srovnávala s kabuki, RT a takovými běžněji dostupným štětci, například Sephoráckou řadou Professional, pak je štětec Flat Top od Everyday Minerals je v aplikaci minerálního mu převálcoval na celé čáře.

Malé botelky jsou stíny a korektor a mají obsah 1,7 g; MMU mají po 4,8 g, stejně tak tvářenky a bronzer.

Když už jsem tak hezky začala o štětcích, tak vězte, že mají velice husté štětiny a dobře se držící bambusové rukojeti. Díky hustotě vlasu tak pudrem neplýtváte, stačí ho maličko a velice dobře líčí. Ve spojení s "semi-matte" verzí mmu vytvoří dokonalý nános, který neudělá masku, zároveň dokáže zakrýt drobné i trochu větší nedokonalosti. Použití korektoru tak většinou není ani nutné, maximálně na ty největší excesy. Co se týče samotného Flat Topu.. Je pravda, že si za něj připlatíte (cca 4 stovky), ale zdá se mi nejlepší. Jasně, jakýkoli flat top štětec, tam je důležitý ten tvar. Se zakulacenou špičkou nedokážete pokrýt potřebnou plochu a navíc pudr zůstane jen v té špičce. Nános tak nebude rovnoměrný. Občas jsem se zkusila letmo přepudrovat normálním kabuki a ten efekt dokonalého makeupu už to prostě neudělá.
 
A aby bylo jasno hned od začátku: nemyslete si, nepropaguju tu záměrně značku Everyday Minerals. Jsou to zkrátka jen první minerály, které jsem kdy vyzkoušela a se kterými jsem se setkala. Protože mi první mmu natolik sedl i v obdobích hormonálních kotrmelců, padla moje volba právě na tuto značku a jala jsem se zkoušet i ostatní produkty.
 
Nebudu se tu snažit o akademický popis funkce a užití minerálů v kosmetice. Mé poznatky vám musí stačit =).

Jak na mě minerály působí?
I v tom nejhorším hormonálním výlevu, kdy si moje pleť žila absolutně svým životem a nijak nereagovala na moje zoufalé nadávky, minerální šmínky nejenže stav pleti nezhoršily, naopak ho ještě dokázaly krásně ututlat před okolím a pomáhaly mu ke zlepšení. Nevím, čím to je, ale mně se pupínky schované pod mmu vždy dokázaly zahojit rychleji.
V období, kdy jsem se osypala i z blbého pudru od Benefitu, nebo z jejich korektoru Booing, jsem všechny možné základní druhy makeupu (oční stíny, korektory, zdravíčka, bronzery) nahradila těmi minerálními. A světe div se!, ono to pomohlo. Do teď vlastně nevím, proč na mě celý Benefit takto působí, ale už to rozhodně nebudu pokoušet znovu. Stačí, že do teď mám od nich celou zásobu nových věcí, na které se bojím i podívat, natož sáhnout (bylo to období Tříměsíčního akné, tak se nedivte).
 
 
 
Minerální makeupy (mmu)

Uprostřed GLO verze, vepředu štětec Flat Top


Verze:
  • Matující (Matte Base)
  • Polomatující (Semi-Matte Base)
  • Plně krycí (IT Base)
  • Rozjasňující (GLO Base)

Vyzkoušela jsem všechny druhy verzí a pro můj typ pleti (popsaný v prvním článku) připadají v úvahu pouze dva - polomat a GLO. Plně krycí verze opravdu HODNĚ kryje a pro přirozenou lesní žínku, jako jsem já!! =D, je toho krytí až moc. Měla jsem pocit masky. Matující verze mě zas stahovala.
 
Předsudek o  VYSUŠOVÁNÍ
Jo, když jseme u toho stahování, přejděme k zahloubání se nad všeobecně panujícím názorem, že minerální make-upy vysušují. Prosím pěkně, to NENÍ PRAVDA. Mohou vás svou strukturou poněkud vyvést z komfortu, jak se mi stalo třeba s tou matující nebo plně krycí verzí. Ale opravdu vás trvale nemohou vysušovat. To se totiž musíme vrátit na úplný začátek, tedy k péči o pleť. Pokud nemáme pleť v pořádku, nepoužíváme na ni adekvátní prostředky, které si náš konkrétní typ pleti vyžaduje, pak je pleť nespokojená. Nespokojená je však obecně a nemůže za to mmu, který jen odhalí pravou příčinu - to, že se o pleť nestaráte tak, jak máte. Víte, jak jsem vás na začátku článku varovala před mým poučováním? No a je to tady. Mně totiž taky mmu "vysušoval", to když jsem zatvrzele používala čistící gel od Antipodes, byť ze mě dělal sušenku. Takže asi tak..


Polomat a GLO
Mmu mám v polomatné verzi a ve verzi GLO. Rozdíl je opravdu znát. S polomatem se začnu lesknout někdy okolo čtvrté hodiny odpoledne (líčeno v sedm ráno). To pak stačí jen odsát matujícím papírkem a jde se dál. S verzí GLO se začnu lesknout už okolo dvanácté. Ale opět stačí jen odsát a máte zase na půl dne klid, takže nic šíleného.
 
Verze semi-matte vykouzlí lehce sametový, avšak přirozený efekt. Nebudete jak omítka a zároveň se nebudete lesknout. Na běžné každodenní nošení se mi zdá být ideálním. Verze GLO zase obsahuje drobné částice odrážející světlo, díky kterým dochází k rozjasňujícímu efektu. Nebojte, taky se nebude lesknout, jako byste si HighBeamem polily celý obličej. Jen dosáhnete efektu, který mají oskarové krasavice na rudém koberci - rozjasněnou pleť zářící zdravím. Fakt, tento efekt mě hrozně baví. Pokud ho budete chtít trochu utlumit, můžete použít matný bronzer na kontury (kouty po stranách čela, čelo nahoře, lícní kosti, čelisti a nos, trochu bradu). Efekt je dokonalý, věřte mi, chodím tak už druhý měsíc.
Glo má navíc obsahovat něco, co pomáhá pleť hydratovat. Co to je, vám neřeknu, ale zřejmě spíš ubrali něčeho, co matuje a tím i trochu vysušuje maz =D.


Nanášení
Nasypete si trochu pudru do víčka, krouživými pohyby ho zapracujete do štětce, pro jistotu oklepete přebytky a můžete obrácenou hranou násady do něčeho klepnout, třeba o desku stolu, aby se pudr dostal hlouběji do štětin. Pak už jen stejně krouživými pohyby nanesete na celý obličej. Zpočátku mi to trvalo hrozně dlouho a brala jsem to jako šílenou vědu. Teď už půlku kroků vynechávám (např. oklepávání přebytků, nebo třísknutí s rukojetí o stůl, nebo prvotní poťupání obličeje štětcem, než ho začnu zakroužovávat do pleti) a jsem hotová asi za minutu. Docela mi to usnadnilo i život a O. už neklepe botkou na chodbě při povinné ranní čekačce na odchod z domu. Pokud ještě potřebujete, zbylé nedokonalosti zamázněte korektorem a je to.

Nahoře verze GLO odst. Medium Beige Neutral a Light Neutral; dole semi-matte verze odst. Light Olive a Light Medium
Po čase stráveném ve společnosti mmu jsem se naučila pár věcem:
  • bronzer je téměř nutnost - při dokonalém podkladu vám totiž splyne celý obličej v jednu plochu a nezlobte se na mě, ale já lícní kosti chci
  • to samé platí o zdravíčkách - ať nevypadáte jak s gumovou maskou bez života, je dobré tváře trochu poprášit
  • rtěnka, nebo aspoň lehké zvýraznění rtů barevným balzámem z výše uvedených důvodů
  • obočí upravuji nakonec, protože mmu začínám. Takhle bych si ho zaprášila a musela jet nanovo


Výběr odstínu
Většinu mmu si už můžete někde vyzkoušet. Například, nám pražským otevřeli už nekolikátou přírodní prodejnu (např. BIOOO), kde prodávají minerální make-upy (o Lily Lolo - v BIOOO, nebo Bare Minerals - v Sephoře - jste už také musely něco zaslechnout). Když se podíváte na mnou vlastněné 4 odstíny, kdy byl původní záměr mít od každé verze jeden světlejší a jeden tmavší, zjistíte, že oba vypadají dost podobně, vlastně všechny 4, jen se u nich mění právě ten podtón (Light olive je pro žlutý podtón a fakt je na pleti nejžlutější, kdežto Medium Beige GLO je zase pro neutrální podtón a je fakt univerzální. Já a mmu pro růžový podtón pleti se nekamarádíme).

Na e-shopu pureskincare si můžete oobjednat i napytlíčkované vzorečky a vyzkoušet tak nejlepší verzi mmu pro vaši pleť i odstín (stojí cca 35,- za pytlík, který vám stačí na 3-5 kompletních nalíčení, ne-li víc). Jo a nebojte se té škály. Z řady GLO mám kupříkladu jeden ze středně světlých (viz obrázek odst. Light Neutral) a zároveň taky nejtmavší, který prodávají - Medium Beige Neutral - a moc velký rozdíl v nich není. Pouze v tom podtónu.

Podtón
Já však zkoušela z pytlíčkovaných vzorků, které EM prodávají. Zakoupila jsem je společně s make-upy na těchto již několikrát zmiňovaných stránkách. Postupovala jsem tak, že jsem vyzkoušela od každého mmu pro jiný podtón pleti (růžový, žluty, olivový, neutrální) a zjistila, že jsem v zimě žlutá, v létě olivová, ale když použiju neutrální, taky se nic nestane. Proto mám radu pro váhající, když fakt nebudete vědět, jděte do neutrálního a máte to vyřešené.
 
Ono s podtóny je obecně kříž. Když sáhnete po tom špatném, dokáže napáchat pěnkné neplechy, např. budete mít nezdravou barvu, zvýrazní vám kruhy pod očima, zvýrazní pupínky, nebo červené oči.. Naopak, když zvolíte správný podtón, poznáte to hned podle toho, že se vám pleť rozzáří, budete vypadat odpočatě, zdravě a s jiskrou v oku (haha =D).


Výdrž
Minerální mu obecně velice dobře odolávají vysokým teplotám. Nestane se vám tak, že by se vám v 30stupňových vedech začal rozpouštět na obličeji. Naopak, s fixačním sprejem dokážete zajistit i celodenní výdrž přes tato vedra. Bez fixu mi make-up vydrží cca 9 hodin (za normálních teplot do 25C). Ve vedrech tak okolo 6 hodin.
Jo, a celková výdrž jednoho balení při každodenním používání cca 3-4 měsíce. Běžná cena vyjde na 369,- za jedno balení, což je vzhledem k délce používání za hubičku. Rozhodně levnější než používání BB =/

Po rozetření: Jak vidíte, všechny odstíny, ač na webovkách vypadají dost odlišně, jsou na ruce téměř totožné a dokážou se dobře přizpůsobit
Všude nejdete poučky, že před aplikací je pleť třeba řádně hydratovat. Ale to byste měly dělat i normálně a většina lidí to musí dělat i před nanesením tekutých makeupů, nevidím v tom tedy žádné úskalí. Nelekněte se, že po aplikaci se vám objeví sem a tam nějaká ta šupinka. Není to šupinka v tom smyslu, že by je to vytvářelo, jako např. některé nekvalitní drogerkové makeupy, ale zkrátka se vám pouze obarví kousíček suché kůžičky, které vám třeba zbyla po pupínku, nebo po poškrábání. To řeším malou pinzetou, abych si nerozmázla celý nános a nemusela začínat znovu.
 
V letních měsících chodím často plavat a to pak při úprku z šaten, abyste se stihly vejít do hodinového termínu na opuštění areálu bez příplatku, to pak není moc času na vstřebání hydratačního krému a pak nanesené mmu. Jóó, tomuhle pokladu ani lehká mastnota nevadí, ani zpocení.. Jen si musíte dát bacha, ať toho nedáte hodně, páč to pak kryje dost a mohly byste si z ksichtíku vytvořit indiánskou masku.
 
*
 
Teď už jen stručný popis konkrétních výrobků..
 
 
 
Korektory
 

Na korektor mám nejradší štětec Everyday Minerals s bambusovou rukojetí a na bronzer zase široký Multi Task Brush od Real techniques

Nevěděla jsem, jakou barvu zvolit. Korektory pod oči mám radši světlejší, korektory na pupínky zase v barvě pleti. Zvolila jsem tento univerzální odstín a je fajn. Nevysušuje, dá se použít jak pod oči, na pupínky (ty krásně zmatňuje a nevypadají tak vystouplé), tak na prosvětlení očního víčka. Poradí si i se začervenáním v oblasti nosu. Nepředstavujte si krytí jako od Dermacoláckého Make-up Coveru, ale začervenání to neutralizuje a pupínek potlačí. Lepší je jej aplikovat ještě před nanesením minerální makeupu, aby dobře splynul a lépe kryl.

Minerální bronzující pudr a Multi-tasking korektor.
 
 
Bronzery
 
Tady jsem se sekla. Kupovala jsme na iHerb (bacha na clo!!) a z fotky se zdál být světlejším. Ve skutečnosti je dost sytě hnědý, v teplém odstínu a pochybuju, že ho budu moct používat i v zimě. To asi přesedlám na světlejší Hoola od Benefitu.

Intenzitu barev si můžete určovat buď silou aplikace, vrstvením, nebo nabráním většího množství produktu. (vlevo bronzer, vpravo korektor)
Vychytávka
Možná je to blbost, ale já jsem ráda, že jsem na to příšla. Docela mi to ulehčuje život. Aplikace minerálů štětcem je velice praktická. Pokud potřebujete někam jít a pokračovat do večera, stačí si doma vyžmoulat štětec ve výrobku, dát na štětec obal (většina z nich se s ním už prodává) a pak už jen vytáhnete štětec, použijete a máte tak instantní malování bez jakýchkoli piksel a zašmrdlávání do štětce ve víčku. Já to tak dělám hlavně s korektorem a  mmu.

Oční stíny, odst. Nutmeg, Cardamon a Me&You (zleva)

 
 
Oční stíny
 
Paradoxem je, že ač má sypkou strukturu, vůbec nepráší. Nebo mám velice dobré štětce. To asi ne, ale nevím. Prostě si to sedlo obojí dohromady. Používám Domed Shadow Brush, který je parádní na celé víčko až k obočí a pak Deluxe Crease Brush na vytvoření oblouku nad víčkem. Mají tak husté štětinky, že z nich stín neopadává a perfektně je dokáže zapracovat. Někdo si stěžuje, že nejsou dostatečně tvrdé, aby zvládly pevnější zapracování, mně to vyhovuje.

Me&You, Cardamon, Nutmeg (zleva)
 
 
Zdravíčka
 
Super drží, dají se vrstvit a vytváří velice přirozený dojem. Hloupé je, že ač jsem se snažila sebevíc, nenašla jsem ještě sytější než přirozený odstín. I po 3 vrstvách dosáhnu maximálně zesílení vrstvy nánosu, ale už ne zesílení intenzity barvy. Asi mám nějakou divnou barvu pleti, která se nedá zmalovat (škoda, že to nefungovalo už na základce, nemusela bych tak ničit půlku fotek =D). Musím pátrat dál.


Po žádném z těchto produktů se mi neucpávají póry, nezvětšují pupínky, nebo nevytvářejí nové. Nezvýrazňuje suchá místa, nezalézá do vrásek a nepálí mě po něm obličej.
 
Pokud byste se nad hydratační letní verzí GLO rozmýšlely, vězte, že je na ně už od jara na výše uvedených stránkách akce a jeden vás tak vyjde na 299,- Kč. Jo a fakt to není placená reklama - na všech těchto hračičkách jsem finančně krvácela já a moje peněženka se za to do teď se mnou nebaví. A to ještě neví, že jsem zdaleka neskončila!

Tvářenky, odst. Wild Flower Heaven a Nick Nack (zleva)
Jo, a musím vás ještě upozornit na pro mě novinku od Revlonu, která už ke mně cestuje, ale bohužel moc pomalu na to, aby se mnou vyrazila na dovču. Je to Colorstay AQUA Mineral makeup, má být voděodolný, SPF 13, bez olejů a vhodný i pro citlivou a suchou pleť. Přišla jsem na něj díky eM (děkuji ;)) na těchto stránkách a vyjde vás na krásných 329,- Kč. Podám report, jestli se s ním ještě někam dostanu. Při nejhorším ho zkusím vzít na plavečák, ať to pořádně vyzkouším ;D
 
Máte rády minerální makeupy? Máte tipy a zkušenosti na nějaké konkrétní? Šup sem s tím, ať si rozšířím wishlist (Vánoce za dveřmi.. ;)
 
 
P.S.: Moje velké díky patří Trb, která mě přivedla na mmu, zvláště tímto článkem (u ní najdete kromě swatchů na ruce i ukázky krytí na obličeji). Díky ;)
 
P.P.S.: Určitě jsem na něco zapomněla, takže to pak budu dodávat zase formou Editů, pokud to však nevydá na celý nový článek =D

78 komentářů:

  1. Já si eDM objednávala snad už před 4 lety přímo z USA. bylo možno objednávat testerové sady všech 4 druhů makeupů. Intensive - nevím jestli se ještě dělá, kryl opravdu hodně. nejvíc m i vyhovovla asi semi mate a nádherný, ale ne vždy použitelný byl Glo - spíš na večer nebo na nějakou událost. Problém byl utrefit odstíny, ikdyž na ofiko stránkách byly vždy slušné popisky i doporučení.
    Z tvářenek dodnes používám odstín Best Friend a ještě mi zůstalo pár stínů, ketré jsou v testerovém 1g balení opravdu štědré. Dvě běžná balení budu mít snad až do důchodu. Swatche jsem dávala k sobě někdy v zimě.
    Kabuki štětce drží doteď, 4 roky se na nich nijak nepodepsaly, jen logo je už ohmatané, ale to je nepodstatné. Produkty fakt příjemné, jediný opruz byl, že ikdyž se šlověk sanží je sz toho svinčík a u stínů si musím setsakra dívat pozor aby mi i po oklepaném štětci nesypaly a neprášily tam kde nemají.
    Je bezva, že uř se nějakou dobu dají objednat přímo u nás. hlavně po tom, co mi jedna zásilka zmizela v nenávratnu a pak EDM do česka přestal zasílat úplně.
    Mno, možná se zas na nějaký edm uvolím:) Přesně tohle potřebuju, připomínat, díky:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že tu moji hatmatilku rozluštíš, jakmile píšu rychle a navíc bez české klávesnice, tak je to znát.

      Vymazat
    2. To jsem ráda ;) neboj, hatmatilka sem, ahtmatilka tam. Já jsem se te´d poprvé podívala na publikovaný článek a bloger mi tam udělal takovou paseku, že koukám, zmizely i odstavce a většina titulků =D Navíc nemám pár fotek ani formátovaných - snad se k opravě dostanu zítra..
      S tím GLO máš pravdu, zkusila jsem ho párkrát na dovče a byla jsem ráda, že mám s sebou ještě BB, který dvakrát míň mastil a házel odlesky ;) ale navečer je skvělý, dělá opravdu zdravý živý vzhled, něco, co večer krásně vynikne.. A ty štětce - já pořád nevěřím, že tak drží a drží, chlupyz toho nelítají a dobře se s nimi maluje. navíc, s tou bambusovou rukojetí jsou i designově hezké - rozhodně mě ve stojánku baví víc než ty metalízy zlaté a růžové od RT =)

      Vymazat
  2. Použivám minerální makeup, konkrétně EDM a Lily lolo asi rok a nikdy už se nevrátím ke klasickým tekutým - pro moji smíšenou až mastnou pleť je to zázrak, nádherné krytí, zmatnění a hlavně velmi přirozený vzhled s velkou škálou odstínů :) mám i tvářenku a flat top kabuki a musím jen souhlasit s jejich kvalitou :) pokud jsi nezkoušela lily lolo, možná by to stálo za zkoušku. Stojí sice kolem 450 Kč, ale zase je ho dvojnásobné množství. Krásná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, díky za pochvalu a za tip. Lily lolo vyzkouším hned příště, teď jsem předzásobená. Revlon dorazil, překvapilo mě, že dělají i mmu, takže jsem té jejich voděodolné verzi neodolala. A s krytím a vlastnostmi jsou na tom podobně jako EDM?
      Teď na dovču jsem si brala i BB, ale nakonec jsem stejně vždycky skončila u rychlejšího a s lepším krytím mmu =)

      Vymazat
  3. Super článek! Já na MMU taky nedám dopustit. Mám doma, no vlastně už mi skoro dochází, semi-matte od EDM a je parádní, nedávno mi zase z jahody přišel Bare Minerals (ve slevě za 4 stovky, tak to bylo jasný, žejo) a ten mi přijde ještě lepší! Akorát je na mě teď docela světlý, tak uvažuju, že si koupim právě ty vzorečky EDM v tmavší verzi..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkují =) A jak Ti připadá rozdílný EDM od Bare? Myslím, že jsem od nich nějaký měla, ale po pravdě, pokud to nemá opravdu markantní rozdíly v účincích, tak třeba co do konzistence a aplikace to ani moc nepoznám - připadají skoro všechny stejné..

      Vymazat
    2. Jo a ty tmavší verze u EDM - mám nejtmavší a teda, jsem trochu opálená a mám pocit, že mě to stejně trochu zesvětluje =/ takže nevím.. to už leda budu muset zkusit vzorky těch do hněda dle popisů, ale na tohle jsme ze začátku léta neměla odvahu =D

      Vymazat
    3. Noo, bych řekla, že ten Bare minerals je lepší, páč mi vůbec nezalejzá do poru, to mi bohužel EDM po nějaký době dělal a celkově byl po cca 6 hodinách už fakt hnusnej, semtam se scvrkával a tak..
      Já se v tom nějak nevyznám, kterej je nejtmavší.. :D

      Vymazat
    4. Tak jsem včera vyzkoušela ten Revloňácký a vypadá na velkého aspiranta na první místo propadáků měsíce =/ už asi ten rozdíl kvality poznám - drsně namletý, je to cítit i na prstech, velké třpytky, dost výrazné, spíš už funkcí rozjasňovač.. no, jsem z něj nešťastná, navíc smrdí. Dopoužívám EDM a pak se omrknu v exotičtějších vodách =)

      Tak mně právě EDM vydrží hrozně dlouho a žádnou neplechu nedělá. A to nestříkám ani žádným sprejem. Je to asi pleť od pleti.. nemáme to jednoduché =D

      Vymazat
  4. Uf, super článek, poučování mi náhodou vůbec nevadí! Jen to teď musím všechno vstřebat... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj An, tak až to vstřebáš, napiš, ráda o tom podebatuju =D Máš nějaké zkušenosti s mmu? ráda uvítám jakékoli tipy na další. Přeci jenom: život před sebou (to jsem ale drzá 30ka, že? =D) a zatím jsem jich zkusila jen pár a asi od nich jen tak neupustím.

      Vymazat
  5. Ty brďo, vyčerpávající článek a přiznávám, že jsem ho raději četla na etapy, abych to trochu pobrala :) Já s mmu nemám žádné zkušenosti, trb mě už kdysi dávno taky nalákala, ale při zkoumání všech těch druhů jsem byla tak zoufalá, až jsem to vzdala. Možná si tvůj článek ještě dvakrát přečtu a rozhodnu se. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S., jestli máš možnost pražského obchodování, tak zajdi do BIOOO do Kotvy, tam mají i vzorkovnici a můžeš vyzkoušt přímo ten Lily lolo. V sephorách mají zase Bare Minerals. Já jsem teď ulovila za cca 260,- od Revlonu ten Aqua voděodolný mmu, tak jsem na něj zvědavá.
      Je fakt, že s délkou jsem to přepískla, ale rozdělovat to zas na dvakrát s emi nechtělo, takhle to bude všechno pěkně pohromadě ;)

      Vymazat
    2. No Praha skoro 300 km daleko, člověk se tam dostane jednou za uherskej rok a to má nalajnovanou každou minutu :/ Každopádně díky :)

      Vymazat
  6. fakt jo? ode mě? no teda! to asi puknu, jak se tady naparuji.

    ale k tématu. musím říct, že EDM je asi fajn, ale přijde mi takový lepší průměr. s Lily Lolo tak na stejno. ale třeba bare Minerals jsem nezkoušela, protože ty ceny mě dost odrazují, mi přijde, že tam se platí už i za značku a za to, že mají na to, aby se prodávali v parfumériích, což mi tedy přijde dost zbytečné. já prostě kopu za Lumiere, Just Pure Minerals. a nově asi snad i za Willow Tree Minerals. posledního půl roku jsem navíc začala docela tragicky hromadit doma plná balení mmu, taky už mám čtyři a přijde mi to fakt nadbytečné. hned vedle toho vyskládaných asi deset BB... fakt na odstřel tohle. no nic no.

    jo a ten štětec EDM Flat Top Kabuki mě naopak dost zklamal. jsem čekala po všech oslavných recenzích asi bůhvíco, ale ono je to malé, štětiny moc dlouhé, pořádně to nezapracuje makeup, musí se s tím dlouho kroužit a stejně mi to nedává pocit bezpečí. to už mi víc dává asi RT stippling. nebo ještě líp mini flat top kabuki od TANF.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kušuj, já už nemám nervy zkoušet další značky, když jsem si jakž takž našla u EDM co mi vyhovuje:-D Ale asi je fakt, že ještě víc než makeup, tak mi přijde super jejich korektor. A flat top je fajný, aspoň mně se s ním pracuje dobře a je hrozně příjemný na kůži. Ovšem pro jistotu nemám zkušenost se stipplingem, ale nějaké jiné štětce už jsem na to zkoušela a flat s přehledem vyhrál.

      Vymazat
    2. trb:
      ale ten Flat Top není kabuki, právěže je to klasicky flat topák a třeba ve srovnání s RT stipplingem, jak píšeš, je dvakrát hustší a štětiny mám rovnoměrně zastřižené, což RT nemá a naopak mi tam ty řidší delší cancourky vadí..

      Jen se naparuj, četla jsem od Tebe téměř vše a je pravda, že až po roce jsem se dokopala k tomu do mmu jít, ale zato pořádně =D

      Bare minerals je něco tak předraženého, že je to asi právem prodáváno v Sephorách. Co jsem zkoušela, tak mi i ta konzistence přijde taková hrubší.. nevím, ale už těmi cenami a tím parfumerkovám prodejem mi přijde značka nesympatická a nemám chuť ani zkoušet.

      Ty mmu, které vychvalujš, dají se některé koupit i u nás, nebo přes nějaký britský eshop, nebo jen ebay a podobné?

      Vymazat
    3. Dejnicka:
      A máš přímo ten flat od EDM? já si ho taky nemžu vynachválit. Lada teď zkouší podle vzorklů začít s mmu a psala v podstatě to samé, co jsem zjistila já - dokud jsem neměla pořádný štětec, nedokázala jsem se s mmu namalovat - buď to nedělalo, co mělo (žádné krytí, nerovnoměrný nános), nebo toho bylo moc a pak to nevypadalo přirozeně..
      A EDM korektor je super! Nevěřila bych, že něco sypkého dokáže tak krásně krýt a zároveěn nezvýrazňovat vrásky a linie a drže půl dne - a nevysušuje! ;)

      Vymazat
    4. jj, mám přímo ten od EDM. A i jejich na tvářenku a taky je super.
      Že? Taky mě ten korektor hodně překvapil. A navíc mám pocit, že to velké balení vydrží minimálně několik let:-D

      Vymazat
    5. no hele, ale ten já přesně myslím. nebo copak to není flat top long handed kabuki? nebo jak se to jmenuje. no podle obrázku mám doma to samý. právě ten od tanf je větší v průměru asi o půl centimetru, štětinky má taky o půl cm kratší, díky tomu se na něj může víc přitlačit a líp to zapracuje. navíc, když si dám záležet na zapracování mmu do štětce, tak mi stačí jednou nabrat na celý obličej... to mi prostě EDM zatím nedal! stejně tak na RT stippling můžu víc přitlačit a přitom on skoro vůbec nenanáší, ale stejně to kryje. no nic, protože ten opěvovaný EDM flat top jsem asi nepochopila.

      no ale jinak ty, co mám ráda, tak jenom z Ameriky. njn, každý má svůj vlastní eshop.

      dejni: ten korektor je fakt tak dobrý? to já jsem tedy zatím minerální korektory tak nějak přecházela, mám doma dva od JPM a jako jo v pohodě, ale že bych po tom nějak toužila, to asi ne...

      Vymazat
    6. Hele je. A když to říká i Renča, tak přece nemůžeš pochybovat;-)

      Vymazat
    7. no a který tedy? hádám, že ten color corrector asi ne. takže conceal it, carnauba (ten se mi tedy líbí asi nejvíc) nebo multi-tasking?

      Vymazat
    8. Já mám dva- multitasking a fair intensive, který koukám už nemaj, ale asi je místo něj ten fair carnauba, ale jako velký balení jsem si objednala ten multitasking, měla jsem z něj pocit lepšího krytí, ale tady ty "nové" vyzkoušené teda nemám.

      Vymazat
    9. Já jsem taky pro Multi-tasking. A dělá neuvěřitelně hebký finiš (nemám ráda to slovo, ale jak se mu vyhnout? ).

      Trb: já b ych taky chtěla zabrousit do vod jiných eshop, ale mám takovou smůlu, že u všeho, co objednám z Amreiky mi napaří pořádné clo a to i u zásilek okolo 10 USD =/ Naposled jsem dostala flastr i z Jahody, tak už nevím.. Máš nějaký tip na konkrétní stránky, nebo prodejce?

      Ten flash top, je to konkrétně tento: http://www.pureskincare.cz/zbozi/plochy-stetec-flat-top/124/
      co jsem koukala, tak myslíš opravdu jiný a ten by se mi taky nelíbil. Pro mě - gramlu - má dokulata štětiny a moc dlouhé, tam by se toho asi moc neudrželo a pak právě musíš pořád "namáčet" =/ Tak to byl jiný, to se mi ulevilo. já se lekla, že tu doporučuju nějaký blaf a bylo mi divné, že se mi zdá tak skvělý.

      Vymazat
    10. ne fakt myslíme ten samý, jen jsem popletla názvy (pro mě je to prostě flat top kabuki s dlouhou rukojetí, tak se omlouvám za zmatení). mám určitě flat top brush... je rovně střižený, docela hustý, ale pořád by mohl být hustší a štětiny jsou prostě moc dlouhý! ale nebudu ti do toho kecat, však jestli ti vyhovuje, tak si to užívej. a já půjdu mlátit hlavou do zdi, že jsem si něco musela koupit jen proto, že to je přehypovaný...

      Vymazat
    11. Taky mám multi-tasking.
      Trb a nic si z toho nedělej, jsem taky divná, ten flat top jsem měla a dala ho pryč, absolutně mi nevyhovoval. Já mám na mmu starý baby kabuki EDM (mám pocit, že už ho snad nemají) a jsem úplně spokojená, zkoušela jsem kdeco a vždycky jsme se k němu zas pokorně vrátila. Ale stippling jsem nezkoušela, akorát nemám klasický flat top, jen zakulacený, tak nevím, jak to půjde. Ale stejně jsou někde na dně stěhovacích krabic, tak je to fuk...
      Ty BM mě na pleti při nanášení jakoby maličko štípaly nebo stahovaly. Já vždycky myslela, že to je štětcem, protože BM štětce jsou dost hrubý, ale když jsme pak zkusila jiný minerály, tak jsem zjistila, že štětec je ok. Ale nějakou dlouhodobou nebo výraznou paseku to nedělalo, to ne. Ale v hodně recenzích jsem četla, že jim ten bismuth způsobuje akné.

      Vymazat
    12. No a máme to, už se nedá věřit ani složení minerálů. Tak já nevím, není přece možné, že by na to nikdo jiný nepřišel než v Cosm´etice?
      O RT stipplingu na mmu už jsem slyšela z více stran, že je na to výborný, jsem asi gramla, ale já to právě umím jen s tím EDM flatem.

      Vymazat
  7. Díky moc za přínosný článek!

    OdpovědětVymazat
  8. Rozdíl mezi Bare Minerals a ostatními tady zmiňovanými je hlavně ve složení, BM obsahuje bismuth oxychloride, který dost lidí nesnese a způsobuje jim akné a makeupy s ním mají trochu jiný finiš, jsou tak trochu metalické nebo jak to říct. Já začínala v roce 2007 právě s BM, protože v tu dobu se ještě nic jiného nedalo moc sehnat, ale poté, co jsem objevila jiné značky, jsem se k nim už nevrátila. Přijde mi to zbytečně drahé a ty ostatní jsou mi na obličeji příjemnější. Já mám nejraději Just Pure Minerals, těsně v závěsu Silk Naturals, kde si to člověk ovšem míchá sám, což je výhoda i nevýhoda zároveň, ale je to snažší, než to vypadá... A v poslední době mě zaujala Cosm'etika, měla jsem jeden, který byls trašně tmavý, takže používám na kontury, ale jinak mě totálně nadchnul a chci plné balení. Jinak já naprosto běžně sesypávám vzorky různých značek, abych si vytvořila odstín a krytí, jaký potřebuju, občas doladím pigmenty právě od Silk Naturals a nikdy se mi nestalo, že by se nějaké značky "nesnesly". Akorát BM teda už nepoužívám vůbec a když jsem je teď po x letech u známých zkusila, tak mě vyděsilo, jak maskoidně to vypadá (ale já neměla svůj štětec a oni měli jen takovou hrůzu, takže část viny nesl jistě on).
    A jako dejnička naprosto zbožňuju EDM korektor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) EDM korektor zbožňujeme naprosto všechny, které jsem ho vyzkoušely =)

      a ten BM dělal na pleti kvůli tomu složení nějakou paseku? To je docela zvláštní vzhledem k té ceně..

      Ta Cosm´etika mě taky nalákala. Zvlášť poseldním článkem u Luc, kde byl vysvětlen obsah mastku ve většině mmu a co dokáže udělat s pletí.. Myslím, že se to právě taky vztahovalo ke kauze v cca 2010 s EDM, kdy si najednou začali lidi stěžovat, co jim to nepěkného na obličeji dělá a zjistili, že změnili složení a přidávají tam nějakou levnější dráždivou složku =/ Tak snad už dobrý, protože mně to na pleti žádný svinčík nedělá.

      Vymazat
    2. heleďte tu cosm'etiku... já snad začnu až litovat, že jsem se jí zbavila a ani nevyzkoušela.

      Vymazat
    3. Já na to taky čtu samé ohlasy a jediné, co od nich mám, jsou sypké stíny v měděně barvě, kterou opravdu nemusím, takže to stejně nakonec ani nevyzkouším. jsem na tom se zásobami podobně jako Ty (trb) - několik krabiček nových mmu - a dala jsem si těď stopku, dokud něco z toho nedojedu.

      Vymazat
  9. Uff, ja som to normálne fakt dočítala do konca! :D EDM som si kupovávala ešte v praveku, keď o MMU nebolo v našich končinách ani chýru. Potom sa mi stratili 2 zásielky, ďalšia čo došla, bola so zmeneným zložením, strašne som sa vyhádzala a nebola som sama, bol z toho veľký škandál a veľa zákazníčok od EDM odišlo a prešli napr. na Meow, TANF a Elemental Beauty. Úplne najviac kryli Lucy Minerals. V súčasnosti MMU používam už len sporadicky, napr. teraz v lete je to dobrá voľba, ale čím som staršia, tým viac ma vysušujú a sťahujú, na zimu vôbec neprichádzajú do úvahy. Môj sen je nájsť prírodný tekutý MU s vlastnosťami práškových MMU. Ale to je asi utópia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme společný sen =) Mně sice nevysušují, ale jen v normálním prostředí. Přijela jsem z dovči, papuli ožehnutou od nenamazání a sypký mmu se mi začal šupinkovat a drhnout. Chtělo by to nějaký krémový s obdobným středně nižším krytím, na který bych nijak alergicky nereagovala.. to by bylo krásné =)
      Gratulace! - je to dlouhé jak sviňa ;) =D

      Vymazat
    2. Holky, na takový tekutý, co chcete, tam má trb recenzi a už ho snad zas někdo dělá, zkusím to pohledat, já o něm furt uvažuju...
      http://denjekrasny.blogspot.cz/2012/10/crushed-botanicals-liquid-mineral.html

      Vymazat
    3. Reni, to vypadá skvěle, možná až moc. Kde se tento zázrak dá vlastně sehnat? Já teď dostala Caudalie "Mineral Tinted moisturizer" a jsem na něj teda zvědavá. Není to taková přírodní lahoda jako Crush Botanicals - dimethicone tam nějaký skoro na konci je, ale zatím mi z toho papula nevolezla =) Kdyžtak jukni na Kalendář, jsem to tam dneska rovnou hodila, když už to mám na sobě naplácané ;)

      A pátre, pátrej, já se po tom taky podívám =) (po Crush..)

      Vymazat
    4. No na konci článku dává Katka nějaký odkaz na etsy, ale ten já jsem nikdy nepochopila nějak..O:-) Jestli ten "trbí svátý grál" někdo najdete, tak mi prosím dejte vědět nebo mě přiberte do objednávky. předem moc děkuju!

      Vymazat
  10. uzasny clanek! Vazne vystihnes vsechno! DEKUJI!! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. článek je super, na MMu EDM mě nalákala TRB, ale v zimě, když jsem zkoušela poprvé, tak mi nedržel moc pěkně na obličeji, nedávno jsem přišla na to, že to bylo způsobeno podkladovým krémem. Teď používám matující a MMU mi skvěle drží, jsem ve vybírání odstínu. Nejsem si jistá, ale asi sáhnu po linen - ve verzi mate. Poslední měsíc nepoužívám nic jiného než kde jaké vzorky a jsem opravdu moc spokojená! Díky za úžasné zpracování tématu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Medu ;) já s tím odstínem ještě pořád bojuju. Zjistila jsem, že ten light medium mi, ař je na neutrální podtén, dělá jinou barvu obličeje, než mám zbytek těla - docela schizofrenní pocit, když si třeba sáhnu rukou na vlasy, která je tmavě žlutohnědá a obličej je do hnědorůžové =/ Light olive má zase žlutý podtón, ale v létě je na mě moc světlý.. Čím jsem si však naprosto jistá, že mně vyhovuje semmi-mat. Zkoušela jsem mat a stahuje mě.
      A jaký jsi měla podkladový krém v zimě? to, abych se toho kdyžtak vyvarovala ;)

      Vymazat
    2. já jsem měla v zimě krém od natura siberica - pro citlivou a suchou pleť, no já bych potřebovala pro citlivou mastnou, ale oni kombinují tu citlivou se suchou, což nechápu... ale jinak mi ten krém vyhovoval, ale pod ten makuep se vůůůbec nehodil.
      Já se rozmýšlím mezi linen a ivory. Ten mat mě nestahuje a vydržím dlouho matná, ale ne mrtvolně, semmi-mat mi vydržel pěkný tak 2 hodiny, ten mi nesedí,ale třeba bude zase fajn v zimě... co já vím...

      Vymazat
    3. jo, to znám, vždy je jen kombinace citlivá-suchá, jakoby mastná pleť nemohla být citlivá.. Co vím, tak toto přizpůsobení jsem viděla zatím jen u Korresu, ale na en si už dávám bacha =)

      Vymazat
  12. Super recenze, právě potřebuju nějaký pudr, který nezacpává póry, hezky mě zmatuje a nebudu vypadat jako maska :-) Jen prosím malý dotaz pro laika - všechno to vypadá jako pudr, ale v názvu se uvádí make-up. Dává se pod to ještě nějaký tekutý make-up, nebo to by bylo už moc? Díky moc ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš pod to dát klidně i MU, ale pokud Ti stačí solidní střední krytí, tak není ani potřeba. Taková běžnější je kombinace s tónovákem, nebo BB a to už budeš mít krytí téměř plné ;) Obvykle mi však i na ty njehorší nejšvary stačí jen tento sypký makeup =) dá se totiž skvěle vrstvit ;)

      Vymazat
  13. Děkuju moc, vyzkouším a uvidím :-)

    OdpovědětVymazat
  14. mám od nich zatiaľ len make up a som spokojná, tá vychytávka o instatnom maľovaní iba pomocou štetca ma teda dostala:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to bys koukala, že to i funguje! ;) Stačí to akorát na to domáznutí makeupu po práci, aby vydržel do noci =)
      A jaký od EDM máš? Mat, nebo semmi?

      Vymazat
  15. Ty jsi můj člověk, protože víš, že - kosmetiky není nikdy dost :D! A jako já to věděla, že si mám koupit flat top, marná sláva, mám ho na seznamu, teď už se jenom k tomu dopracovat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, my podobně postižení víme své =D a čím teď teda nanášíš mmu? Zkoušela jsem to několikrát jinými štětci a zvlášť u těch s delšími štětinami to byla pohroma - nerovnoměrný nános, občas fleky, občas zase nulové krytí.. nebylo to vůbecc pěkné, abych pravdu řekla. Sice nerada, ale přiznávám, že žádným jiným štětcem se nalíčit mmu neumím, asi jsem na to moc velké dřevo =D
      PS:jo a investice do konkrétně tohoto štetce se mi vrátila asi už 1000x ;) to je snad první nákup, kterého opravdu ani trochu nelituju

      Vymazat
  16. Ahoj, moc pěkný článek, dost mě inspiroval ke koupi MMU ;-)
    Sama používám i biofázi, jako ty..už v tom jedu docela dlouho a přešla jsem komplet na přírodní kosmetiku, což ve mě vyvolalo potřebu i po přírodním makeupu.
    Sama jsi psala, že chceš vyzkoušet i LIly Lolo..jak jsi s ním spokojená ve srovnání s EDM? já mám vzorečky od obou firem a ráda bych slyšela srovnání někoho dalšího ;-) od Lily mám taky Barely Buff..trošku ještě bojuji s flíčky po akné /díky očistě těla a odkyselní mám ted takovou vyšperkovanou pleť/ :-D
    používáš i korektor nebo dáš jednoduše víc vrstev MMU?
    díky moc za rady ;-)
    Soňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AHoj Soni, teda, Ty ses do toho pustila. ani nestačím zírat, to je paráda =D hehe, obracím "davy" na zelenou víru, hihi =D

      no a teď k tématu.. Lily Lolo m nevyhovuje, hned s emi po něm začnou dělat šupinky a pleť hodně vysychá. Navíc o hodně míň kryje. Orptoi tomu ale nemůžu pět ani chválu na EDM, protože ten zase pokožku během pár hodin od aplikace, nezávisle na mat, IT cover, nebo polomat verzi, pokožku zamastí a leskne se. Když se to nepodchytí odsávacími papírky, tak se začne trochu slévat do rýh a do vrásek =/ ALe zase výborně kryje.. Navíc je teda velký rozdíl v odstínech - dokonale mi sedí LIly lolo barevná nabídka, ale EDM si musím teda vždy vymáchávat do požadovaného odstínu třeba ze tří různých druhů..
      Když potřebuju zakrýt echt flíčky, vezmu tenký štěteček a zakryju s ním všechno pomocí korektoru, pak nanesu MMU a pak ještě jednou zaťupu štětečkem.. takhle to vydrží dokonalé téměř celý den ;)

      Vymazat
    2. A jak jsi spokojená s Biofází? Jak dlouho ji používáš?

      Vymazat
    3. Tak já s LIly nemám pocit vyschlé pleti, ale to krytí je tam menší než EDM, to je pravda....první pokusy jsem byla nadšená z obou, ale jakmile jsem se nalíčila od rána a na celý den, tak mi přišlo, že se dělají mapy ma obličeji, u obou makeupů a ta výdrž tam tak nebyla :-( Měla jsem ale trošu Mat verze od EDM a ten jsem použila na den, kdy jsem byla na půl denním maratonu cvičení a byla jsem u vytržení, že i po tak náročném a upoceném půldni to drželo..jenže..ted váhám nad oběma, zdá se mi že tak nedrží..přesně jak píšeš. Lily mi vyhovuje odstín, ale to krytí..ledva s korektorem. Chemické makupy už nechci prostě :-)
      Biofáze - super, jsem nadšená, používám od prosince..díky očistě těla jsem měla opravdu dost problémy s pletí a to už mám několik let po 30tce :-D ovšem neberu antiko, takže tělo si musí radit samo, což si myslím, že je stále lepší ;-) no ale zpět k Biofázi, plet se mi dost zlepšila, je taková pružnější, hezčí, jen na ty flíčky. ale díky BF se hojí rychle, jen občas vylezou takvé ty skryté tvrdé boláčky, asi víš co myslím. Měla jsem cca týden pauzu - došla mi BF, ale už zase používám dál..je to už návyk :-D Kamarádka dělá u Nobilis a sama řekla, že je to těžce návykové a měla pravdu..večerní rituál už bez toho snad není ono ;-) a ty jsi jak spokojená?
      Mmimoch. co ted používáš na makeup nebo BB krém?

      Vymazat
    4. No, zas na druhou stranu, nevím, jak Ty, ale já prostě beru daň za přírodní mejkap, který mi nekazí pleť, že si prostě po pár hodinách odsaju obličej a pak jedu dál. Já s tím jezdím i na kole do práce a naprosto v pohodě ;) jukni na Faerie organic, je z Ameriky a mají vzorková balení po cca 5 odstínech asi za 8 dolarů ;) tam se to vyplatí a pak si můžeš koupit celou krabku za nějakých 15 dolarů, prostě paráda.. a vlezeš se ještě do poslání bez cla.. budu o nich psát, jsou fajn. Jinak si teda plánuju MMU vyrobit vlastní, ale než se k tomu dokopu, ještě si brousím zuby na vyzkoušení Cyklistkou opěvovaného Tikei..

      Momentálně mám právě jako MMU ten Faerie mixnutý s EDM =) a jako BB občas Biotherm Aquasource, už jsme tu o něm psala před rokem a stále je to ten nej BB který jsme kdy měla =)

      Biofáze je fakt návyk, to potvrzuju, navíc mi hrozně voněla a taky jsme nemusela řešit noční mazání, prostě lahvička a bylo.. a jaká máš séra? Na jizvičky je skvělá ta Calendula..

      Vymazat
  17. Takže po včerejším prozkoumání MMU doma na denním světle musím říct, že ta výdrž tam přeci jen je ;-) v práci máme zářivky jak v kanclu, tak na WC u zrcadla a tam je ještě horší světlo, což dost zkresluje výsledek U za sebe říkám, že určitě chci tento typ makeupu :) Je možné, že jsem použila málo makeupu (doma po přepudrování kritických míst to nebylo tak šílené, chce to prostě zkoušet a hlavně cvik) a nebo mi opravdu stačí jen ta kritická místa zakrýt korektorem, který nemám - právě jsem ve fázi testování vzorečků od Lily i EDM :)
    Děkuji za radu s novou firmou, jukla jsem už, počkám si na tvou recenzi a rady. Nad vlastním MMU jsem přemýšlela taky, ale zatím se mi do toho moc nechce. Navíc jsem si všimla, že tady je opravdu velká díra na trhu po kvalitním ČESKÉM MMU a přírodní dekorativce. Všechno jsou to zahraniční firmy. Dokonce si pohrávám s myšlenkou, že by to rozhodně nebyl špatný podnikatelský záměr hihi :))) ale to musí uzrát.

    Biofáze je aromaterapeutická kosmetika, tak se nedivme, že je to návykové. Bylinky působí dobře na naši psychiku. Používám od Nobilis komplet kosmetiku a jsem velmi spoko, třeba levandulový olejíček na obličej, to je balada ;-) Já mám třetí sérum Levanduli, právě je dobrá ná léčení zánětů a vypadá to už, že vidím světlo na konci tunelu :)) ještě doléčím nějaké zbytečky a bude to ;-) Pak chci jít asi do Santalu s Bazalkou, to uvidím co mi poradí kosmetička :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No,tak nenechávej zrát dlouho, protože já si s touto myšlenkou pohrávám už rok a teď to konečně vypadá na nějaký výsledek =D Co se týče poměrů a jednotlivých složek, je to však alchymie a když jsme na to přišla, tak fakt nestačí jen nějaké obecné návody na netu, chce to vědět proč používám tohle a tohohle dávám víc, nebo mám dát naopak míň, no.. to se už na netu bohužel nedočteš.. ale jsme zvědavá, jak to dopadne =D

      Santal a Bazalka mají v podstatě stejný účinek. Já santal nesnesla, takže jsme sáhla po Bazalce, ale ta mi taky není moc příjemná. A levandule - to už by na mě bylo moc. Asi dneska skočím pro malou Calendulku, už se na ni i těším =)

      Vymazat
    2. Uvidíme, řekl slepý ;-) :-)
      No myslm, že na kvalitní MMU to chce opravdu chemika, někho kdo rozumí složení kometiky atd. samozřejmě na přírodní bázi, aby nevznikla zmýlená.
      Díky za názory a zkušenosti ;-)
      Nalákala jsi mě na Tikei, početla jsem u Cyklistky..jediné co mě odrazuje je, že stránky mají pouze ve švédštině, není možné tam najít podmínky zasílání do zahraničí. Docela se zatím i bráním objednat z Ameriky, musíš řešit clo atd. a pak to ve finále vyjde stejně jako přes českou firmu...Tak uvidím co se Švédy, ale recenze vypadá opravdu moc dobře na ně :)

      Já osobně vůni levandule dokonce nesnášela, smrděla mi..ale Nobilis mají vychytané rostlinky, navíc je otázka kde k čemu čmucháš a čucháš :-D a ted ledanduli hodně můžu. TAk si užij Calendulku :)

      Vymazat
    3. No jo, proto jsem Ti psala o Faerie, tam se vejdeš i s plným balením v pohodě bez cla a doprava je jen 3 dolary, prostě paráda, stále to vychází levněji než MMU zde.. CO se týče té Nobilisky, je to prostě průšvih - já ji nemám ráda. Mně ty věci nevoní, nelíbí se mi, nefungují mi. Jediné, co od nich zkousnu jsou Biofází séra..

      To Tikei.. už dělají i anglickou platformu ;) takže vydrž.. poštovné tam je, ale zas to není moc přehnané a co se týče vzorků, jdou objednat od všeho, jen si vybrat z toho přehršle odstínů ;)

      Vymazat
    4. Ahoj Mitsuuko :)
      po tvé zmínce o Tikei a důkladném prostudování recenzí od Cyklistky můžu říci, že jsem se nechala zlákat a objednala vzorečky. Mám je doma cca týden, testuju a jsem prozatím velmi nadšena! Ještě by to chtělo lepší štětec, ale to je z jiného soudku. Každopádně s recenzí Cyklistky souhlasím, mám makeup i primer a používám dohromady a paráda! Objednala jsem i zelený korektor, to je učiněný zázrak, okamžitě se nějaký náznak pupínku stáhne a zahojí. Kde je LL či EDM?? ani nevím..po EDM mě svědil obličej, Lily zase nevydržela a hlavně nekryla..takže jsem ráda, že do třetice všeho dobrénho ;-) Navíc jsem u Tikei defakto velmi rychle trefila odstín, mají to moc dobře popsané i skrz opálení kůže, to hodně pomůže tomu, kdo si není jistý, kdežte obě firmy předtím jsem docela tápala a nevěděla ;-) (vždy mi makeup doporučila kosmetička, takže hledání odstínu jsem neřešila).
      Takže výsledek u Tikei - jdu do toho, teda po výplatě :-D Páč budu všechno kupovat v max balení a už se moc těším!! Můžu jen říci, že pokud ještě váháš se vzorky, jdi do toho ;-) pěkný den!

      Vymazat
    5. Ha, tak se chytla!! =D no, čekám na výplatu a jdu do zkoušení taky ;) díky za zkušenosti, vždycky vybírání odstínů je největší věda.. jak sis poradila s tím jazykem? Nebo už spustili anglickou verzi shopu?

      Vymazat
    6. Chytla :-D
      Vtipné je, že první co mě u otázky jazyka napadlo bylo můj jazyk v ústech :-D řešila jsem teď totiž mírný otok jazyka a otizky zubů = zatížená slezina, jen tak mimochodem zdravotní odbočka, takže věci, které aktuálně řešíme nás napadají jako první :-D
      jinak jazyk jsem přešila přes Google překladač, překládá to už docela obstojně, takže jsem neměla problém ;-) líbil se mi i popis odstínů, jak jsem psala. Anglickou verzi jsem ještě neviděla.
      ale po výplatě přeji zdárný nákup! ;-)

      Vymazat
    7. Tak díky, budu to muset už taky zkusit - všem to doporučuju, poslouchám nadšené ohlasy a sama se mořím s EDM =D

      Vymazat
  18. Tak konečně jsem se dostala i k tomuto článku - díky za něj,protože jsem se přesvědčila,že jsem udělala jen dobře,když jsem klasicky makeup od VICHY přestala používat. Moje mastná pleť se leskla ještě víc a o pupínkách ani nemluvím :-) Zatím vlastním minerální makeup, stíny a tvářenku ........... a budu zkoušet dál,protože jsem se přesvědčila,že tento druh dekorativní kosmetiky mě prostě svědčí a to ve všech směrech :-) Když jsem s přírod.kosmetikou začínala a moje pleť ještě nebyla tak ve formě,zdálo se mě,že není nad klasický makeup a s minerál.kosmetikou jsem chtěla seknout :-) .............. ale chtělo to vydržet a máš pravdu v tom,že když se pleť náležitě a správně hydratuje,nepřesušuje (a to platí i o mastné pleti,kterou má někdo tendenci spíš mazat a hydratovat mylně méně),tak zjistila jsem,že pleť vypadá den ode dne lépe, minerál.makeup ji nijak nezatěžuje, naopak léčí případné nedostatky, má pleť je teď krásně růžová, svěží ........což se tehdy,když jsem používala klasicky make-up opravdu říct nedalo. Je tedy pravda,že moje pleť malinko utrpěla druhým těhotenstvím a pak následnou péčí o miminko,kdy jsem toho opravdu moc nenaspala,ale troufám si říct,že právě tento druh makeup dostal moji pleť opět do formy :-) Takže ještě jednou díky za bezvadný článek,myslím,že mě moc pomohl s dalším výběrem.........teď se zaměřím ještě na nějaký ten rozjasňovač a chybí mě kvalitní štětec, kterým všechno určitě půjde ještě líp :-) Určitě jsi zrovna na dovolené, tak si můj komentář přečteš možná až po návratu :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak se stalo, ještě jsme se z toho návratu musela oklepávat =D Ano, ano, MMU je naprosto geniální věc a nechápu, jak to, že ještě po všech těch benefitech, které přináší )zcela prokazatelně) se najdou ještě tací, kteří upřednostňují tekuté silikonové mejkapy. Jako dobře, třeba jna to nemají žádnou reakci a nic jim to nedělá, ale už to, že většina z nich nemá SPF a třeba MMU ho má přirozený a dost vysoký, nebo všechny ty konzervanty.. já Ti nevím, pořád nemůžu najít jeho jedinou nevýhodu =)

      Vymazat
    2. tak já tedy na sebe silikonové makeupy (nebo spíš bb) mažu protože:

      (1) mmu sice přirozeně obsahuje spf, ale fakt malý, tipuji tak kolem 5-10 (a 10 jsem hodně přestřelila, tolik to mít nebude) a to mi nestačí. jo vím, že se říká občas víc, ale není to víc, spousta malých značek tolik ani raději nepřiznává. třeba jane iredale (myslím, možná někdo jiný, možná se mi to plete, ale byla to nějaká velká známá značka) má certifikovaných sice 25, ale výzkumy prokázaly, že 25 to sice má, ale v plné vrstvě. a plná vrstva představuje asi tak desetinásobek toho, kolik na sebe v jenom malování namalujeme. takže v podstatě to má spf 2,5 (??? to teď asi kecám, takhle se ty spf nepočítají, ale prostě 25 to není ani omylem) no a třeba tohle léto s tím mám fakt problém, kdykoliv se nenamažu opalovacím krémem ráno, tak jsem večer červená a druhý den mám nové pigmentové skvrny. nevím, co se to děje, asi je to severské slunko jiné... ale bojím se na sebe dát jenom mmu, protože jsem to vyzkoušela a nedopadlo to dobře.

      (2) no a protože bohužel tekutý makeup nebo bb udělá takový efekt, který žádný minerální (tedy sypký) makeup nezvládne. a fakt jsem vyzkoušela kde co a prostě ne. prostě občas kvůli tomuto důvodu po tekutém šáhnu. i když svůj lumiere a jpm miluji a nikdy je neopustím, tak stejně občas ten tekutý potřebuji.

      (3) jo a taky nesmíme zapomenout, že nanášení tekutého makeupu humpoláckou metodou (tedy dlaněmi) je výrazně rychlejší než mmu. a to si myslím, že mmu je fakt rychlovka.

      Vymazat
    3. Hani, s tím bodem jedna, to asi záleží i , z čeho je udělaná báze - já v ní mám cca 4/5 oxidu zinečnatého a oxidu titaničitého a to už se s klidem na 25SPF vyšplhá-.. pokud tedy vezmu v potaz, že si nenaesu tlustou vrstvu, tak na 15-20 se dostanu. Zkoušela jsem to už letos na kole na sluníčku a ruce mám opálené a obličej po odlíčení bílý jako předtím, takže to musí fungovat..
      A Ty jsi hodně světlá, takže se Ti vůbec nedivím, že to sichruješ ze všech stran..
      za 3) tak tos neviděla mě - MMU mám komplet do 40 vteřin - když se snažím, když se s tím loudám, tak mi to trvá 1,5 minuty.. zato tekutý mejkap i při roztírání rukama.. to nechtěj vidět. Proto ho využívám jen občas, třeba do divadla, kdy mám ke krášlení až hodinu navíc =D
      A jsme zase u toho, že co člověk, to jiný názor a jiná chuť. Ale to je dobře, aspoň se pak člověk dozví víc věcí ;)

      Vymazat
    4. týjo... tak já taky zvládám minerální pod minutu... zase jsem si to ale nikdy nestopovala, takže možná je to víc? míň? každopádně dobrý BB zvládnu tak za deset sekund. a navíc u toho nemusím být u zrcadla. tak proto.

      hele a nevím, možná jsem nevěřící tomáš, ale já fakt jakémukoliv minerálnímu makeupu víc než deset nevěřím. a i u deset jsem hodně skeptická. četla jsem tu studii (a byl to nějaký důvěryhodný zdroj, tedy populárně naučný důvěryhodný, buďte ewg nebo paula’s choice nebo to bylo na takové té beauty brain nebo jak se to jmenuje). no a tam jasně bylo řečeno, že jo, že super tyhle minerály mají vysoký faktor, pokud se jich na obličej dá plná vrstva, která je tak zhruba 1 g... no a vzhledem k tomu, že 12g pikslu mmu mám doma tak tři roky. no ani si nechci představovat, jak by ten jeden gram na obličeji vypadal.

      Vymazat
    5. No, asi jako pyšná princezna na konci pohádky v tom mlýně ;) =D já mám cca 4 g na 2 měsíce, takže dávám asi silnější vrstvu. No, ale obecně se moc lehce nespálím na našem sluníčku, takže je ošemetné cokoli s jistotou tvrdit =)

      Vymazat
  19. Zdravím všechny, nevíte náhodou co se to děje s Everyday minerals? Můj milovaný make up už mi dochází a nový nemohu sehnat. Sháním odstín multitasking neutral a ten není k nalezení prostě asi nikde. Jenže na pureskin.cz nabídka i ostatních odstínů značně prořídla a na biooo.cz je jen jeden!! odstín :(
    Co se to děje? Neříkejte mi, že se budou rušit, konečně mé pleti něco sedí.. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel to tak vypadá. Zatím žádné oficiální zprávy nejsou, ale vude docházejí odstíny a nikde nedoskladňují nové, to samé se vzorky a na pultu Bioo doprodávají se slevou poslední kusy. Chtělo by se to zeptat třeba u nich přímo na stránkách, jestli ještě naskladní a jak to bude vypadat. A Greenwave jsi zkoušela? Nevím, jestli tam mají zrovna EDM, ale mají nejbohatší paletu MMU Lily Lollo a taky kompet Laveru apod.. ;)

      Vymazat
    2. O Greenwave jsem ještě neslyšela. Jdu se na to mrknout. Jinak zkoušela jsem psát e-mail do pureskincare a nikdo mi zatím neodepsal, na biooo.cz mi zas odepsali jen, že naskladnění neplánují :(
      Tak asi budu muset taky míchat jako ty, nebo testnu Tikei, na kterej mě teď zlákala Cyklistka :)
      Ale štve mě to, konečně jsem sehnala dokonalej odstín a můžu začít hledat znova :(

      Vymazat
    3. Tak na Greenwave taky nic :(

      Vymazat
    4. EDM mají na iHerb a z evropských eshopů ho mají Cocktail Cosmetics.
      jinak na Tikei jsem taky nalákaná a doufám, že se k němu konečně dostanu!

      Vymazat
    5. Zatím kdokoli, kdo vyzkoušel Tikei, tak je nadšený a už nechce zkusit nic jiného. A odstínů mají miliony, takže tam chybu určitě neuděláš ;)
      No, s tím EDM je to divné, na to, že je to jeden z mála MMU u nás na trhu snad ani není možné, že by o něj nebyl takový zájem, že by jej přestali dodávat, al bůh ví..

      Vymazat
    6. Těžko říct... Ale nějakej problém tam bude, když ani neodpovídají na maily.. A to dřív odpovídali bez problému a rychle. Kdo ví no :/
      Každopádně mi došla trpělivost a objednala jsem Tikei, tak snad bude ještě lepší než EDM :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...