pondělí 1. července 2013

A je to pryč.. | SPOTŘEBOVÁNO za červen


A když už jsem se tak hezky dala do těch bilančních článků, zakládám tímto další novou pravidelnou rubriku o spotřebovaných výrobcích. Co všechno jsem vyzkušela, celý červen používala a jak bych to ohodnotila? Najdete zde spotřebované stálice jako micelárku od Biodermy, nebo Hadkovo hřebíčkové tonikum, ale také čerstvou masku z Lush a řasenku od Benefitu. A co takhle novinku v podobě odlakovače s kokosovým olejem?


Protože jsem vždycky brala známky jako malou křivdu a moc jsem to chtěla učitelkám škodolibě oplatit, nebo si to aspoň také vyzkoušet, využiju proto nejlepší příležitosti a výrobky bud známkovat jako ve škole. Navíc u nich ještě naleznete ANO/NE/MOŽNÁ podle toho, zda bych si je pořídila znovu, nebo je už za žádnou cenu nechci vidět =).


 

Řasenka They´re Real!, Benefit, cca 720,- Kč Sephora  - ANO
Její kartáček je opravdu fantastický. Než jsem ji vyzkoušela, myslela jsem, že někdo s krátkými a rovnými řasami nemůže bez kleštiček existovat, a ono ne. Tato řasenka zvládne prodloužit, podtočit, dodat objem a rozčesat. Jen musíte vědět správný postup aplikace, abyste toho s co nejmenší námahou a nejkratším časovým limitem dosáhli.

Kdo by nevěděl, popis práce s tímto special kartáčkem: 
  1. Nejdříve řasy lehce pročešete shora, tedy přes zavřené oko celou délkou kartáčku
  2. Pak si vezmete kartáček do ruky tak, jako byste se chtěli špičkou píchnout do oka a tím malým kulatým ježečkem na kartáčku pročešete zespoda nahoru - to právě řasy natočí a nadzvedne
  3. Pak už klasickým pohybem zespoda nahoru pročešete celým kartáčkem od kořínků až po konečky. Komu stačí denní mini-look, zde skončí.
  4. Já většinou ještě pokračuju spodními řasami a ještě tím samým kartáčkem znovu zopakuju bod 3 - dojde k efektu zhuštění a hodně dodá na objemu řas.
  5. Pak už máte pohled jako mrkací panenka =)

měkký kartáček, takže ani přes tu umělotinu neškrábe do víček, což u těchto gumových řasenek naprosto nenávidím a vždycky si tím namáznu i pracně udělané oční stíny =/. Výdrž této řasenky je naprosto špičková - bez opadávání, beze šmouh, bez rozmazávání vám vydrží celý den i noc. Mám vyzkoušeno, že vydrží i silný hormonální vzlykopláč (=D), sníh a pořádný liják. Ani vedra jí nevadí. Sice se hůř smývá a to zejména hydrofilními oleji a přírodními odličovadli (o mlécích to platí dvojnásobně), ale micelárka od Biodermy si s ní poradí vcelku snadno a rychle (max. na dva tahy).
 
S koupí rozhodně počkejte na slevy a akce. Nebuďte blázni jako já, když jsem se zbláznila do Benefitu a všechno jsem to musela mít doma, hned a teď. Za prvé jsem za to dala nehorázné prachy, ve slevách za to dáte zpravidla 40 % míň a za druhé, nestojí to za to. Ten druhý bod platí zejména u téhle řasenky. Protože skvělá vám vydrží cca 2 měsíce, pak se začne rapidně vysušovat a jednou už nepoznáte, že jste se líčili (okamžik, kdy řasenka letí). 

Hodnocení: 1- (minus za cenu a rychlé vysušování)

*

Horien, roztok na kontaktní čočky, z eshopu vasecocky.cz - ANO
Tohle je jedna z mých stálic, které spolu s dalšími značkami roztoků točím stále dokola. Tento vyniká bezkonkurenční cenou - za velkou pikslu dáte cca 200,- Kč. Nepálí v oku, nemusíte čekat dlouho, než vám vymyje čočky od usazenin, má složení "NO RUB", tedy čočky nemusíte žmoulat a mechanicky čistit. Je to takový funkční produkt, asi jako jar na nádobí a fakt už k němu nemám co dodat =).
 
Hodnocení: 2 (nemá funkci na vykapávání oka, místo zvlhčovacích kapek)

*

Sprchový gel Alverde Olivy & Aloe, DM, cca 55,- Kč - ANO
Voní fakt zvláštně, připomíná mi trochu koření na pizzu =). Ale nevadí mi na těle. Za prvé to není tak silná kořeněná vůně, za druhé není z pokožky po uschnutí moc cítit, spíš jen lehce voní a za třetí, stejně ho vždycky přetřu mlékem nebo máslem. Je to nazelenalý hustší gel, který dobře a krémově pění. Byl to jediný sprcháč, který neměl SLS, nebo SLES a to jsem fakt hledala asi hodinu, proto jsem vzala s vděkem i možnost vonět jak restarauce v Itálii. Možná tam byl i jiný, ale pauza na oběd není nekonečná a na delší hledání jsem ani neměla trpělivost (a ochranka ji zas neměla se mnou). Místo těch vysušovadel obsahuje jemnější a něžnější formu pěnidla a to Sodium Coco-Sulfate (snad se to tak píše, smolím to po paměti). Sprcháč nevysušuje, ale pro tu gurmánskou vůni nemám takové pochopení, abych si ji vychutnávala i v posteli, tak vám neřeknu, jak by to bylo s vysušováním bez mazání z dlouhodobějšího hlediska.
 
Hodnocení: 1

*

Balea men, Pěna na holení Sensitive, DM, cca 40,- Kč - MOŽNÁ
Pěna krásně voní a je levná. To je asi tak všechno. Je to obr piksla, vydrží vám celé léto, když budete holit ob den. Bohužel, a to jsem fakt netušila, i pěny na holení mohou obsahovat SLS/SLES, a tak pekelně vysušuje. Zrovna tento efekt neuspokojí sluníčkem rozcitlivělou pokožku, kterou ještě ostrouháte dohola. Bude to svědit a pak citlivým jedincům mohou vyskákat i pupínky. Navíc, je to pěna spíš sušší - na nohy dobrá, ale zkuste si s tím oholit něco jiného a uvidíte, jak to myslím. Zkrátka, sprchovací olej, nebo gel je stokrát lepší a ještě vám zbytečně nezabere další místo na vaně.

Hodnocení: 3-

*

Banánmix, čerstvá maska, LUSH Palladium, cca 280,- Kč - ANO a kupuju stále dokola
Jelikož je výdrž této masky omezena na pouhý měsíc, bude se tu objevovat asi pravidelně. Nebojte, v ledniččce to jde prodloužit i na dvojnásobek a ten kelímek není zase tak velký, abyste jej během dvou měsíců nedokázali vypotřebovat. Je skvělá jako hydratační a výživná bomba na zimu a to samé platí i pro letní období. Všechny její superlativy jsem vypsala už v rámci maskového speciálu, takže si počtěte zde.
 
Hodnocení: 1*

*

Bioderma, micelárka Sensibio H2O, nyní v akci v lékárnách 500 ml 1+1 za 520,- Kč - ANO
Další stálice v seznamu. Od zjištění, že zásadně k lepšímu změnili její složení, budu ji kupovat asi nadosmrti. Momentálně mám ve špajzu schované 4 botely (ani mléka tam nenajdete tolik! =)). Jako jediná si poradí i s vodě-odolným make-upem, na pár setření, bez šmudlání. Navíc mi nevadí do očí ani ke kontaktním čočkám. Není sice nejlevnější, ale při akcích to jde a o prázdninách ji zase za pár šupů seženete v zahraničních lékárnách. Jsem jí věrná už 14 let. Zmínila jsem o ni v článcích denní a noční rutiny.
 
Hodnocení: 1*

*

Hřebíčkové tonikum, Karel Hadek - MOŽNÁ
Snad už neexistuje jediný člověk u nás, kdo by se nesetkal s výrobkem nebo jménem Karla Hadka. Tonikum je zcela přírodní, prosté jakékoli chemické látky a narozdíl od pleťových vod má posilněný čistící účinek 7% alkoholu. Obsah alkoholu je tak malý, že nemůže vysušovat (dle mých zkušeností, i dle pana Hadka). Ale, měla jsem zato, že by to mělo čistit, např. předcházet pupínkům, svým způsobem desinfikovat. A ono ne. Na mou pleť to nemá absolutně žádný účinek. Ani to nepomáhá v hojení pupínků, prostě nic. Komu zrovna nevoní vůně hřebíčku, dejte od toho ruce pryč, je to fakt síla. I já si na to první dny musela zvykat. Pak jsem té vůni propadla a mám doma už druhou půl-litrovku. Bohužel je ta vůně natolik silná a účinky natolik nulové, že si ji teď nějakou dobu určitě nekoupím a budu hledat novou vodu, tak kdybyste měli nějaká doporučení, tipy..? Podrobnější popis této vody najdete v článku o noční péči.
 
Hodnocení: 3 (protože nic nedělá)

*

Kartáček na zuby Curaprox, cca 80,- Kč v lékárnách - MOŽNÁ
Snad každý už měl nějaký kartáček této švýcarské značky doma. Mně bohužel zase tolik nevyhouje - mám moc zubů a téměř všechny sedmičky a potřebuju něco s delší užší špičkou. Od té doby, co udělali nové barevné limitky a co jsem viděla, plánují, nebo už jsou, limitky neonové, nemůžu slíbit, že mě za nějakou dobu zase nezlákají ke koupi. Momentálně jsem však unešená ze svého kartáčku s myšičkami od TePe z Profimedu - kdo tam zavítáte, zkuste ho, je skvělý, zatím nejlepší, co jsem kdy měla a navíc mají i variantu s ledním medvědem ;).
 
Hodnocení: 2

*

Odlakovač Rossmann Kokos & Ibišek, cca 35,- Kč - ANO
Je bezacetonový, je ho hodně, je levný a to mi stačí. Tento má však ještě bonus v podobě kokosovo-ibiškové vůně. Jasně, normálně smrdí jako každý jiný odlakovač. Ale zkuste tlapky oňuchat po jeho zaschnutí. Ucítíte kokos a ibišek a to je lepší, než chemie =). Navíc, nezanechává na nehtech takový ten bílý vysušený povlak a dobře a rychle odlakovává. Co jsem koukala, mají ještě borůvkový a je možné, že vyrábějí i nějaké další vůně. Takhle to můžu střídat pořád dokola. Nemá tu kapací vložku v závěru, což mi však vyhovuje - přelívám ho do flaštičky s pumpičkou, kterou měly na chvilku micelárky od Biodermy, než přišli na to, že je to blbost =D.
 
Hodnocení: 1




Korres toaletka White Tea, Bergamot, Frézie - ANO
Není zrovna nejlevnější, ale zaručeně nejvoňavější. Bergamot já můžu ve všech podobách - ráda ho piju jako čaj, miluju ho jako éterický olej, který lze přidávat do krémů, nebo jen kapat do aroma lampy. V Korresácké toaletce voní nádherně, je svěží, zároveň trochu květinová, prostě moje tajná láska. Jedná se však o vůni, která není zas tak levná, abyste si ji koupili jen tak, ale ani tak originální, abyste si na ni vydrželi šetřit a pak si ji koupili - prostě na ni vždycky zapomenu a mám daleko víc důležitějších věcí, za které chci utrácet, než za ni. Kdo je na tom podobně, můžete zkusit levnější variantu jako já, kupte si mýdlo z této řady - mám ho v prádelníkua voní mi celou skříní ;).
 
Hodnocení: 1

*

Natura Siberica, Extra firming mask - ANO, ale pro zralou pleť
Je určena spíš pro zralejší pleť na vypínání a proti vráskám. Má krémovou konzistenci (připomíná Manuka honey mask od Antipodes, nebo Jojobovou masku od Hadka) a lehce nažloutlou barvu, velmi dobře se roztírá a jemně voní - téměř jako parfém, ale přírodní. Vůbec ty vůně od NS jsou okouzlující. Mám jejich černé detox mýdlo a jako první po otevření do něj vždy strčím šňupák. V pytlíčku je množství akorát na jeden ksichtík, věnovala jsem ji tedy mamče v rámci společného nedělního maskování. Něco málo o ní najdete zde, na jejich ofiko stránkách. Mamča si moc pochvalovala její vůni a příjemnou, jakoby chladivou konzistenci. Po 15 minutách byla pleť na pohled rozjasněnější (mamči pleť navíc není zvyklá na žádné masky, takže se to na ní projevilo fakt markantně), heboučká a taková nadu.. "počkejte si na to"..canější =D (a moora mě za tohle asi zabije =D). Za 119,- Kč bych vám to pro maminky vřele doporučila. Pochybuju, i když bych za to byla ráda =), že je nějaké blogo čtenářce okolo 63 let =).
 
Hodnocení: 1

*

Peeling s jojobovými estery, Nobilis Tilia- NE
Panečku, netušila jsem, že něco přírodního může mít tak ostře žlutou vitacitovou barvu. Jemně to voní, ale nedokážu odhadnout po čem, že by jojoba? Fakt nevím. je to zářivě žlutý čirý gel, u kterého nepostřehnete při nanášení žádné částečky. Jakmile však začnete mokrýma rukama masírovat obličej, zjistíte, že jsou zrnka o velikosti plážového písku. No, jak vám to říct a neurazit.. Po enzymatickém peelingu od Elemisu fakt nevím, jak poznat, že mechanický peeling něco kromě podráždění dělá. Aplikace mi už není příjemná - škrabe to, pleť po něm není vyčištěná - černé tečky a zavřené póry stále, tak na co tento peeling? Kdo má však rád mechanická obrušovadla a nechce se pouštět do hraní s enzymy, doporučuju. Složení zde.
Hodnocení: 3-4

*

Výživný krém s bambuckým máslem, Nobilis Tilia - NE, ee
Pamatujete, jak jsem vám v červnovém článku NEW IN psala, že je to součást Nobilisáckého odvětví pro pány a že vám budu referovat? Tak už je to tady. A O. z toho moc nadšený nebyl. Je to tuhé, jakoby hrudkovité, velice špatně se to roztírá a ihned to zasychá, ale do sucha, takže veškerá hydratace po a během holení, k čemuž je to určeno, žádná. Navíc to voní silně po meduňce a tu já teda nemusím. A O. taky ne. Možná, kdyby byla vůně jemnější, ale tohle je na chlapy fakt síla. Složení a cena zde.
 
Hodnocení: 5

*

Tělový krém Neroli, Nobilis Tilia - MOŽNÁ
Obsahuje bambucké a kakaové máslo, která mají zvláčnit a zjemnit pokožku. Vůně neroli a citrusů pak má navodit uklidňující a pozitivní myšlenky. Opravdu voní tak zemitě, těžce. Bohužel, tohle je vůně, která z vás nevyčichne ani přes noc a u které bych to zrovna ocenila =/. Je pravda, že krém je fakt výživný. Namažete se a ráno ho ještě cítíte, ale přitom vás nezmastí. No, jak koukám, Nobilis si nějak něumí poradit s bambuckým máslem - všechny krémy, které jej mají jako základ, jsou  cuckovaté a hůř se roztírají. Tento Neroli aspoň trochu lépe, než jeho kolega v pánském provedení. Pokud máte vůni neroli rádi, určitě vám krém doporučím. Funguje, jak má, hydratuje, celkem slušně se roztírá a je za dobrou cenu. Já mám však jiné voňavější miláčky. Složení a cena zde.

Hodnocení: 2 (za vůni)
*

Pleťový krém Klára, Nobilis Tilia - NE
Je z dětské řady. No co, však jsem maminčina a jsem taky dítě a šup, už jsem se s tím po sprše mazala. Trochu jsem se bála vůně heřmánku ve složení, díky kterému má mít tělové mléko uklidňující a protialergenní účinky. Děti prý mají být po natření klidnější, hehe, tak na mě to teda nefungovalo (že bych fakt už nebyla dítě?? =D). Byla bych klidnější, kdybych měla po natření ty čerstvě oholené nohy opravdu hydratované. No, ouha, mléčko je tak lehké, že se mi levá noha stihla vysušit dřív, než jsem domazala pravou. Navíc, ten smrádek sa mi naozaj nepáčí. Voní to jako pampeliškový sirup, fuj.  Možná to na děti funguje, za mě však velké NE. Složení a cena zde.

Hodnocení: 4 (pokud to teda na děti nefunguje jinak)



Tak schválně, máte nějaký produkt, který nejste schopni za žádnou cenu spotřebovat? Já mám třeba problém s tvářenkami. Nikdy se neudržím, vždycky koupím nějakou novou a to se pak spotřebovává pěkně pomalu =D

 

19 komentářů:

  1. To je pěkná bilance, já za červen spotřebovala jenom snad pět věcí? Ale jedna z nich byl make-up, hurá, konečně něco z dekorativky! :) Obecně se spotřebováváním dekorativky mám problém, prostě rtěnku/tvářenku/asi i stíny s mojí zásobou nikdy nevypotřebuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme podobné. gratuluju k make-upu! =D Já možná už do týdne poprvé dopoužívám celý minerální make-up ;)

      Vymazat
    2. No né, tak to budu číhat v dalším spotřebováno :)

      Vymazat
  2. Tééda to je věciček :), docela mě zaujalo Tvé hodnocení Nobilis krémů vidím, že to Alverdí máslo prostě zůstane stálice, protože nic jiného přírodního nějak nefunguje jak by mělo (za slušnou cenu)...Masku od Sibericy bych si dala, ale tak na zimu, jako prevenci, abych pak byla krásná i v těch šedesáti hihi - mám od nich peeling a je skvělý...Nalákala jsi mě na ten odlakovač (mám doma tři ale furt málo,že:). U těch věcí na holení mě vždycky baví to sensitive v názvu - bezva trik, že. Já používám pěnu na holení růžovou od Balei a je v poho, ale gel je asi lepší-složení musím nastudovat :)-pak stejně přestříkám květinovou vodou a mastím máslem a zatím to funguje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já po zkušenostech s hadkovými krémy na tělo už docela u výběru přírodních váhám. Alverde fakt zůstává stálicí. To mi připomíná - Burts Bees jsem zařadila na stejný stupínek - přírodní, krásně voní, vydrží hydratovat, no paráda.
      Já mám s těmi věcmi na holení trochu problém. Buď na to nemám čas, nebo na ně zapomenu, takže vezmu vždycky srpcháč a je to =) ale dřív jsem používala gely Gilette. Pak jsem zjistia, že je to moc drahé a rychle to ubývá a přesedlala sjem. Jo, ale ta růžová Balea není vůbec špatná. mamča si hrozně vychvaluje ten krém po holení z této řady. Na mě tedy nefunguje - vyrážku mám po něm tak jako tak, takže jsem ho dala mamče do zásoby, ale ona na něj nedá dopustit. Tak to beru jako dobrý tip a až dodělám zlatý Gilette, tak zkusím růžovou Baleu ;)

      Vymazat
    2. Hmm, u Hádka je asi sázka na jistotu jen co se týče nakupování "surovin" na míchání mastiček - porovnávala jsem a mají nejlepší ceny - oleje, bambucké máslo atd.
      Ty Burts Bees asi kupuješ na zahraničních eshopech,že? Nebo se dají sehnat i tady? Já mám teď od nich krém na ruce, vzoreček od kamarádky, a je skvělý - tak si ho šetřím...Včera jsem v koupelně jukla na to složení té Balea růžovky a SLS tam jsou, to prostě musí pěnit, takže budou všude (zkoušela jsi na zklidnění tu květinovou vodu třeba?). Ale víš co, teď mě napadá, že mám nový neozkoušený tip na věcičku na holení, tak jestli ji seženu, tak Ti ji šoupnu do boxíku...:-)

      Vymazat
    3. Jéé, šoupni =) To jsem zvědavá. Já s tím Hadkam nevím, je mi to líto, zvlášť, když je to všechno tak čisťoučké, ale ty jeho vůně nemusím a co do věcí na pleť - vody mi nefungovaly, krémy taky ne, séra spíš škodila. Co se týče vlasovky, tak jsem asi půl roku vydržela používat místo šamponu jen ten jeho vlasový olej. Nejenže to vůbec nevoní, ale vlasy jsou po tom takové těžké a zplihlé.. =/ Taky jsem přemýšlela, že zrovna u něj nakoupím první várku "čarodějnických" surovin a udělám první DIY, jsem hrozně zvědavá, jestli se dřív rozbije mísa na míchání nebo foťák =D

      To Burts Bees kupuju v zahraničí. SLe slevami to docela jde, poštovné zdarma a vyjde Tě to jen cca o stovku na pikslu dráž než ALverde, ale zdá se mi taky o chlup lepší účinky než ALverde ;) Neboj neboj, nebudeš o něj ošizená ani v ráci našich kouzelných krabiček ;)

      Vymazat
  3. Takže:

    Horien - já ti nevím, mám za to, že všechny tyhle levný roztoky nejsou levný jen tak ze srandy. Vyzkoušela jsem jich několik i dražších i levnějších a na levnější už kašlu, neměla jsem po nich nikdy pocit dokonale čistých čoček, oči mě často pálily nebo řezaly, takže od jistý doby používám už jenom Solo Care Aqua (o tolik dražší není) nebo AO Sept Plus (nejlepší vyčištění, ale je bohužel dražší, co do ceny i spotřeby). Protože oči máme jenom jedny.

    Sprcháč Alverde - myslím, že bez sulfátů jsou asi všechny, vůně ze sebe zpravidla necítím, u mě mají dveře vždy otevřené (kor za tu cenu)

    Banánmix - jsem měla ve vzorku, přišel mi úplně skvělý a mít suchou pleť, asi ho taky mám neustále v lednici:) Na druhou stranu, myslím, že by nemělo být tak složité umíchat si ho doma, při pohledu na ingredience...

    Hřebíčková voda - tu jsem hrozně chtěla, žijíc v domnění, že na pupínkatou a mastnou pleť nebude nic lepšího. Pak jsem si přečetla pár recenzí a bylo po chtění.

    Kartáček - ad roztoky: s Curaproxem jsem nikdy neměla pocit dobře vyčištěných zubů, což mi pak potvrdila v jedné diskuzi i jedna zubní laborantka: Curaprox pochází ze Švýcarska, kde ale jako značka má na trhu zastoupení pouhopouhá 0,3 % - no není to trochu málo na to, jak moc se protlačuje tady u nás? Údajně je za tím jen lobby zubařů, což samozřejmě nelze prokázat, nicméně já ho od tý doby nepoužila, používám buď ta TePečka anebo Swissdent. A pocit z nedobře vyčištěných zubů už nemám vůbec.

    Odlakovač - tak na ten se kouknu! Používám fialový z DMka, co do vlastností si odpovídají, ale co jsem teď koukala, tak DMko ten svůj s tou príma pumpičkou výrazně podražilo (přičemž týž odlakovač ale v obyč flaštičce stojí za mnohem větší množství jen 2/3 ceny), tak to jim žrát nehodlám. Ale pumpičku mám ráda. Co s tím? Mně ta pumpička nejde odendat, abych do toho přelila jiný :( To ji dřív celou rozbiju než ji sundám...

    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Veru, s tím roztokem.. mně je naopak tento příjemný. Je fakt, že nejoblíbenější mám Renu, ale jak jsem psala, při docela velké spotřebě a neustálém točení značek cca střední třídy, mi tam ten Horien někdy dají jako dárek k nákupu, občas na něj mají akci 1+1 a to ho pak vezmu.

      Banánmix - no jasně, že si ji můžeš udělat doma sama ;) ale já ji dostávám zadarmo výměnou za prázdné krabičky, takže jsem si ji sama koupila všehovšudy dvakrát, třikrát =) já jsem asi hrozně líná tohle míchat doma. Míchat by mi možná tak nevadilo, jako připravovat ingredience, vážit, kupovat atd..

      Kartáček.. jo, ten Curaprox je takovej základ. Jednu dobu jsem pořád kupovala takový snad Colgate to byl, stojí cca 150,- zespodu má gumové drážky na jazyk, po obvodu gumové bodlinky na dásně a vevnitře několik druhů štětin spolu s gumovou spirálou. Ale vždy ten nový docela dřel, než se torcchu ošoupal a měkký mi zase nevyhovoval, tak jsem přešla dál. TeĎ jsem maximálně spokojená s tím TePečkem a už u něj asi zůstanu. Díky za tip na Swissdent, ty jsem ještě nezkoušela a jak mi dojede tento myší, tak ho zkusím =)

      Odlakovač: Veru, já právě používám tu pikslu od odlakovače z Dm s tou pumpičkou. Jde mi úplně normálně s celý víčkem odšroubovat, takže jen dolívám nový odlakovač.. zkus to, ale možná jsem měla eden z prvních, kdy ještě byla pumpička šroubovací, pak přišli na to, že lidi by si mohli začít kupovat ty levnější a dopl%novat a udělali to napevno.. =/

      Jo a ty Alverďácké sprcháče.. Je to možné, že jsou, ale všechny mi buď smrděly, takže jsem je zamítla rovnou dřív, než došlo na zkoumání složení, nebo je tam zrovna neměli..

      M.

      Vymazat
    2. Jo a teď jsem to kontrolovala a momentálně mám právě Solo Care Aqua a po něm přijde na řadu Bio-true, takže to se mnou zas tak zlé není ;) Veru a když už máš takovou zběhlou zubařku, co používáš za pasty, nebo co Ti doporučuje? A i nějaké bělící?

      Vymazat
    3. Hm, tak s tím curaproxem mě Veru moc nepotěšila :-)- Já ho mám na doporučení svého zubaře...vlastně ho máme celá rodina a já jsem s ním spokojená moc - akorát že nečistíme jen tím, ale ještě navíc nití a mezizubními kartáčky - tak snad dělám pro ty zuby dost,ne :-D...Ovšem kdo by nechtěl mít na kartáčku myšičky nebo lední medvědy - já bych prosím chtěla kočičku :-D

      Vymazat
    4. Oni mají i kočičku, musí mít, když jsem dneska v časáku viděla i s krokodýlem! =D ta TePečka jsou opravdu skvělá a už se od nich nechci vracet k žádným horším kartáčkům. Co se týče mezizubních, tak mám taky TePe, ale zdá se mi i na nejmenší velikost moc široký drátek a stejně se mi nedostane tam, kam třeba nejmenší Curaprox.. Jo a už jsi zkoušela tu "nafukovací" - expandující niť, jak vlhkem rozšiřuje objema víc tak vyčistí? Dělá je Sensodyne. Je v tom i fluorid takže to napomáhá proti zubnímu kazu a celkově jsem s ní moc spokojená. Jo a teď zkoumám bělící zubaři moc doporučovanou pro mě novinku. Jezdí si pro ně sama doktorka do Utahu - nějaká místní výroba či co, ale pokud mi kecala, klidně mě někdo opravte, ať jí to můžu omlátit o hlavu. Je to pasta Opalescence, je skvělá na demineralizování zubů, obsahuje fluorid a moc dobře chutná. Navíc opravdu bělí a mně osobně třeba funguje rychleji a víc než \rembrandt Sensitive..

      Vymazat
    5. Bio-True byl oukej, spokojenost, ale už je zas o něco dražší.

      Hele, já se neradila se zubařkou, na ty kartáčky došla řeč na jednom fóru, a co zubních past týče, tak používám prakticky už jenom Elmex, mám pocit, že doopravdy dokáže eliminovat výskyt a tvorbu zubních kazů, zkrátka že opravdu něco dělá - na rozdíl od všech jiných druhů past. Teď teda se snažím spotřebovat zubní tablety od Lushe, ale to už znovu kupovat nebudu. Jo a občas to prostřídám s Promise, tu mám ráda - zas ji upřednostňuju před jinými klasickými drogerkovými pastami. Na bělící zubní pasty nevěřím.

      A ten odlakovač teda pokoumám...

      Vymazat
    6. Promise je moje taky nejoblíbenější pasta z drogerky :-D, mám pocit, že fakt něco "dělá"....

      Vymazat
    7. Já jsem ze začátku byla co se týče bělících past taky docela skeptická, přesně do té doby, dokud jsem nezačala pít černý čaj ve velkém a nezačala používat jen čis´tounký zubní olej od Hadka - po třech měsících používání jsem se vyděsila, protože jsme měla najednou na zubech skvrny. Vlítla jsem do prvního obchodu a moje pátrání začalo. teď už jsem si v nich udělala docela jasno a jsem hrozně spokojená s tou Opalescence. Účinky se jí vyrovná ten Rembrandt, ale trochu mi dráždil zuby - na tohle jse citlivka =/
      že bych vyzkoušela ještě Promise? ;)

      Vymazat
  4. Benefití řasenku jsem zkoušela dnes poprvé a byla jsem nadšena z toho, jak umí nadzvednout řasy, fakt krása, ale po obědě jsem si skočila na WC a měla jsem ty řasy obtisklé snad všude! To se mi teda nestalo už roky takovej horor a já tak prosím byla v restauraci, já tak přebíra svůj LB, já tak jednala s kolegy v práci...no styděla jsem se mohutně!!!!
    Jinak musím říct, že miluju vůni hřebíčku a používala jsem hodně tonikum od Atoku, pak mi bylo líto dávat ty prachy za něco, co mi jen voní, tak jsem si kupovala za pár kaček jariše a nakládala do něj hřebíček.... kam se hrabou všechna tonika :) teď mám právě od Hadka a zase všechna krásně voní, jsem spokojená s dočištěním, ale nevšimla jsem si, že by to nějak zvlášť účinkovalo....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už jsi asi pátá, která potvrzuje nijaké účinky, kromě osvěžení, hřebíčkové vody od Hadka =/ člověk by řekl, že když to stačí kloktat a znecitlivý to půl pusy, tak by to nějak mělo fungovat i na pleť, kterou si to přímo potírá a ono ne.
      Tak s tou řasenkou mi je to líto, je to záhada.. ne vlastně není, když tak nad tím přemýšlím. ty máš asi docela dlouhé řasy, že? Já mám fakt krátké štětky, takže se mi rozhodně nikdy ke kůži pod obočím ani nepřiblíží, ale párkrát jsem všimla, že když někdy silně zamrkám, nebo pentlím dlouho v práci do monitoru, mám pak pod obočím malé šmouhy =/ no, to mi ani neříkej.. sakra, uvidíme, až tahle dojde, jak moc ji trumfne ta kopírující Rimmelka.

      Vymazat
  5. Micelárne vody používam na odličovanie v jednom kuse a odkedy som objavila ich kúzlo tak už nechcem nič iné. Biodermu som tiež skúšala a tá zelená z radu Sébium je podľa mňa tou najlepšou, červenú som skúšala, ale zanechávala na mojej pleti taký nepríjemný ulepený pocit, ja to pripisujem faktu, že moja pleť je mastná a preto mi viac vyhovuje tá z radu pre mastnú pleť teda Sébium. Krásne vonia, má pekný obal, dobre sa dávkuje a parádne odličuje, bez problémov aj oči, či zvládne aj vodeodolné líčenie neviem keďže ja nič vodeodolné momentálne nepoužívam.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, taky ji používám na odlíčení. Na obličej teda ne, to mi opravdu nedělá dobře a ani se mi nelíbí, že bych musela vyplácat tunu vatových tamponů než bych smyla to, co udělám pod vodou mýdlem a gelem. Ale na oči je to pořád moje stálice ;) Zelenou micelárku jsme taky zkoušela, ale štípala mě, tak nevím, kde byla chyba =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...