středa 21. března 2018

Festival Evolution JARO 2018 | Tipy na nákupy, novinky, co mě zaujalo


A už je tu zase jaro.. Vím, že to tak podle počasí právě nevypadá, ale jaro mám už několik let spojené s veletrhem Biostyl aka Festivalem Evolution. Akce se koná na Výstavišti v pražských Holešovicích, které je obklopené lesoparkem Stromovkou a pokud tam chcete jet autem (jak jinak odvážet ty tuny nakoupeného jídla a kosmetiky, že jo..) a nechcete platit ranec za celodenní parkovné, pak budete parkovat nejspíš až dole u řeky, což obsahuje, když je krásně (a zatím vždy bylo), pěší procházku od auta celou Stromovkou až k vystavovací hale. A tak mi vždycky začne jaro..


No a samozřejmě.. Když není hezky, je zima, prší, tak tu cca 20minutová procházku i 200,- za parkovné oželím a radši si dojedu autem až skoro k hale. Ono, přiznejme si to, přijedete tam plné elánu, procházka vás ještě pěkně napumpuje endorfinem k veletržnímu běsnění, ale pak se tam nezastavíte, několik hodin v kuse lítáte od stánku ke stánku a když konečně totálně odpadnete, vidina dalších 20 minut s haldou těžkých tašek plných nakoupených novinek taky není zrovna příjemnou vyhlídkou. A můžu vás uklidnit, když náhodou rozfofrujete veškerou hotovost na veletrhu a nemáte už na parkovné, dojde k tomu, že vás z parkoviště nenechají odjet, true story (u nich musíte platit pouze v hotovosti).. A tak se taky může stát, že budete stát 30minutovou frontu u jediného nejbližšího bankomatu - před bránou výstaviště - spolu s dalšími dvaceti většinou  náctiletými, kteří zase přišli přivítat jaro na Matějskou. Ale bankomat tam je, tak když vám dojde hotovost a budete potřebovat "nutně" ještě něco koupit nebo právě na to parkovné (=D), pak si můžete vybrat tam.

Letos to však bude jiné. Vím, že to říkám, každý rok, ale tentokrát to tak být opravdu musí. Po novoročním úklidu kosmetického neceséru, kdy jsem vyházela/rozdala/prodala téměř vše, co jsem měla a nepoužívala, tak si od ledna užívám nemalých nákupů naprosto neuvěřitelné kosmetiky po zahraničních eshopech (můžete sledovat z mini-recenzí na mém Instagramu), abych obnovila vesmírnou rovnováhu a měla se vůbec čím mazat. A tak nějak jsem po letech hledání obsáhla snad všechny kategorie péče, ve kterých jsem si našla své ideály a už se mi nechce doma shromažďovat třeba 100 rtěnek, 20 makeupů, 5 pudrů a xy paletek stínů na oči, které ani nepoužívám. Podobně vypadaly moje zásoby dekorativky ještě ze "synte období". U přírodní kosmetiky je to však jiné. Z velké části za to může jak její nemalá cena, tak nedostupnost - hledání ideálního odstínu, složení, s perfektními aplikačními vlastnostmi.. Když už takový kousek konečně najdu, tak si ho chci i užít a využít, ne aby mi doma ležel mezi stovkou dalších a prášilo se na něj..

Vanilla Tchai Latté - tím vždy startujeme veletrh..

Tak tedy, letos to bude spíš o okukování, o sbírání informací, o novinkách, ne o nákupech. Za prvé na to ani nemám už finance a za druhé, všechno už doma mám. Takže půjdu po věcech, které opravdu musím dokoupit (třeba nový univerzální čistič od ECO Clean Nordic, který mi akorát ten rok používání od loňského veletrhu vydržel), pokecám konečně po roce s kamarádkou - se svou veletržní sparring-partnerkou, dáme si mangové lassí a úžasné Vanilla Tchai latté a nechám se prostoupit tou neuvěřitelnou energií, kterou celý Festival Evolution pulzuje. A pro vás tu mám pár tipů, kam zajít, na co se podívat, čemu věnovat zvýšenou pozornost, nebo co zaujalo konkrétně mě (a pro inspiraci se podívejte i do předchozích reportážních článků z veletrhu, kterých tu na blogu najdete už pěknou řádku)..

Začnu pěkně popořádku. Jedná se o největší přírodní eko-bio veletrh v ČR, na kterém najdete od čistících prostředků, přes zdravé/veganské/bio papání, přírodní dekorativní i pečující kosmetiku, udržitelnou módu, barefooty až po kartářky, amulety, zvukovou terapii aj. Veškeré informace ohledně přesné adresy, ceny vstupenek, otvírací doby, nebo veletržního programu najdete v odkazu na stránkách festivalu ZDE. Často mi chodí dotazy, jak to na takovém veletrhu vypadá, co tam můžete čekat, zda se na něj vyplatí jít apod. Z mých pravidelných návštěv Evolutionu vám asi dojde, že podle mě to za to stojí. Najdete tam spoustu novinek, informací, součástí veletrhu je však i kulturní a přednášková sekce obsahující několik sálů, ve kterých po celou dobu otevření veletržních prostor běží program na sebe navazujících workshopů, přednášek, rozhovorů apod. Veletrh tak není pouze o zběsilém nakupování, ale i o zdravé osvětě, kterou mezi lidmi šíří a zvyšuje tak ekologické a k přírodě udržitelné smýšlení a chování lidí.

Mangové lassí v Dhaba Beas - občerstvení i dezert zároveň, nikdy nevynechám!

V podstatě se dá rozdělit veletrh na tři části podle hal. Prostřední hala obsahuje především potraviny a to lokální (nejčastěji české a slovenské), malých nebo začínajících značek. Mám to tam ráda a touto halou vždy začínám. Hned za vstupem si dám skvělé Vanilla Tchai Latté a pak prošmejdím všechny ochutnávky a stánky, kde se co vaří dobrého a co si pak můžete koupit za suroviny i domů. Za zmínku z této sekce určitě stojí firma České Ghíčko, kde najdete ghí ve spoustě různých variací, dokonce i třeba levandulové. Já mám od nich nejradši Ghítellu, což je něco jako zdravá nesladká verze nutelly. Ale bacha, je fakt spíš do hořka, takže třeba Áňa, ač se mlsně žene po všem co má jen čokoládovou barvu, tak tohle nechá ležet na stole bez povšimnutí. =D Pro víc inspirace se fakt koukněte do předchozích článků z minulých ročníků festivalu. Některé stánky tam jezdí každoročně, některé tam jsou však jen pro počáteční zviditelnění produktu nebo nově rozjíždějící se firmy a pak už ne, takže je to ročník od ročníku s jinou účastí.

Původně jsem vám sem chtěla vypsat i můj výběr všech stánků, které by mě zaujaly k návštěvě ze seznamu vystavovatelů, ale po pravdě, nikdy jsem si neprojížděla předem tento seznam, ráda se nechávám překvapit a navíc je to několik stovek položek a to bych článek neměla dopsaný ani do konce veletrhu. Novinky tedy budeme objevovat "spolu" zase pomocí mého Instagramu, kdy vám online posty zprostředkuju prvotní dojmy a co mě zaujalo konkrétně až na místě. Teď už mnou prověřené tipy:



PAPÁNÍ


Pro občerstvení přímo na veletrhu nezapomeňte na mnou milované Vanilla Tchai latté v kávovém stánku Coffee with love. Skvělé bylo i mandlové latté s matcha na stánku Matcha point (mají ale i spoustu další druhů fakt dorých nápojů s Matcha) a klasikou, kterou nikdy nevynechám a naopak si ji kupuju i s sebou domů do lahve - mangové lassí v Dhaba Beas. Co se týče jídla na veletrhu, tak miluju vegetariánský (možná i veganský, to fakt teď netuším) stánek, kde pečou čerstvou pizzu, mají spoustu zeleninou plněných wrapů apod. a kromě toho tam prodávají i úžasný kešu Rýs (Kytky k sežrání, Vegetka) - vegetariánská obdoba sýru, ale spíš mi chutná jako fantastická pomazánka. A možná je taky veganský (tímto se omlouvám za nepřesné info, ale jak nejsem vegan ani vegetarián, tak tomu moc nevěnuju pozornost). Ten mám na seznamu jistých nákupů a beru domů aspoň tři krabičky (uchovává se v mrazáku).


Co se týče stánků s papáním na koupi domů, tak rozhodně plánuju zastevní u:

MLADÝ KOKOS - jejich kokosový bio džem je pro mě bezkonkurenční sladkostí "na lžičku" a jak neholduju mlsání dortů ani čokolády, tak tohohle dám 1/4kg skleničku za půl dne. Je to velmi žádané a nedostatkové zboží, takže doporučuju koupit hned. Já jsem tam skleničky minule nechala, že se pro ně zastavím, až půjdu domů, abych se s nimi netahala a už neměli ani jednu. Jo a mezi jejich novinky patří kokosový jogurt a kdyby tam měli ten, beru ho domů taky.

BIOFARMA JURÉ - skvělé bio džemy třeba z černé arónie a sušené plody od klasických hruškových křížal až po právě tu sušenou arónii. Jejich džemy jsou plné ovoce, bez zbytečných přísad a velmi málo slazené, takže je vyhledáváme.

Pro mě největší sladká pochoutka na světě - Kokosový džem bio "na lžičku" od Mladý Kokos

VEGI STEJK - skvělé vegetariánské (veganské?) stejky, nejlepší byly alá kuřecí a prodávají je tam na grilu jak k okamžité spotřebě a občerstvení na veletrhu, ale i balené zatavené s sebou. Minule jsem je nechytla, protože už na veletrhu v sobotu - pro dodržení křesťanských zvyků - nevystavovali. No, co dodat, snad tam budou letos v pátek.. =D

FAIR TRADE - na veletrhu má být jejich stánek letos poprvé (ale možná kecám) a seženete na něm několik značek prodávajících fair trade certifikované zboží. Většinou jde, myslím, o kávu, čokoládu a jiné potraviny..

ČOKOLÁDOVNA TROUBELICE - klasika, když konečně po půl roce objednám z eshopu, tak mi přijde pá minut na to newsletter, že budou i na veletrhu. Tak si je užijte, já už to mám aspoň bez tahání všechno doma. Tady určitě jukněte na jejich úžasné čokolády, které jsou slazené jen třtinovou panelou (prostě bez cukru a já je kupuju občas Áně). Také samotná třtinová panela je u nich bezkonkurenční a žádná jiná mi tolik nevoněla ani nechutnala. Je to zdravá varianta místo slazení i třtinovým cukrem, chutná po zkaramelizovaném ovoci a je krásně jemná a jakoby mokrá. No a co u nich kupuju už pravidelně, je jejich skvělý Kakaový nápoj lehounce slazený opět jen třtinovou panelou (sušená šťáva z cukrové třtiny) a mám ho doma neustále k dispozici místo Granka. Prostě si z něj s Áňou děláme neustále kakao.

TROPICAI - naprosto úžasně pražené kokosové chipsy s příchutěmi jako Sweet Blossom nebo čokoláda. Mají i slané varinaty a spoustu kokosových dobrot. Větišnou mají stánek spojený s Primaverou v rámci eshopu Greenwave, o kterém budu psát níže.



"DROGÉRIE"


Sem zahrnu hygienické potřeby i čistící prostředky. Jinak, škoda, že tu už nevystavuje Biooo.cz, protože bych vám od nich zase doporučila dokonalou rakouskou eko značku Planet Pure, od které neustále dokupuju prací gely, čističe skvrn a naprosto bezkonkurenční WC gel. Tak to jen, kdybyste tam pak objednávaly online, nebo nakupovaly někdy do budoucna osobně ;)


ECO CLEAN NORDIC - najdete je na stánku s Khadí a jsou to naprosto neuvěřitelně fungující ekologické čističe. Mám od nich doma snad všechno. Největší zázraky bez práce a drhnutí dělá odmašťovač (na sporák "jako nový"), univerzální čistič, pro který si konkrétně i jdu (po roce došel a tak je čas doplnit zásoby), jar na nádobí a měli by mít snad i WC gel a prací gely, ale to jsou novinky, které jsem nechytla loni na veletrhu ani na jejich eshopu, tak je okouknu letos.

ORGANYC - hygienické potřeby z bio bavlny, které mě ze všech oslovily asi nejvíc svým provedením, aplikací i účinky. Mají skvělé dětské vlhčené ubrousky na cesty (musím koupit!), vatové tampony, nebo ty čtvercové dětské obrovské (těmi si zase odlakovávám nehty, protože je rozstříhám na 6 menších kusů, takže mám ještě půlku balení z loňského veletrhu), vatové tyčinky (jsou lepší jak ty zelené Bio Ebelin z DM) a samozřejmě tampony s aplikátorem a případně vložky (to je pro mě teď pasé, ale v době MS mi vyhovovaly ze všech eko variant nejvíc). Najdete na stánku Biorganica.



KOSMETIKA


PRIMAVERA, MY MAGIC MUD - Primavera má novou aromaterapeutickou kolekci směsi éterických olejů a snad tělového mléka s názvem "Alles Liebe". Po vyzkoušení jejich vánoční směsi ÉO, Yoga směsi a po čteném nadšení z této poslední limitky ji vážně plánuju okouknout, očuchat a když tak vzít domů. Mezi novinky patří i inovované receptury dříve Brutnákovo-Heřmánkové řady  a nyní tedy Brutnákovo-Manukové řady pro citlivou pleť, nyní nahradil heřmánek manuka med a nemůžu říct, že by mě to nezaujalo. Radost z toho budou mít majitelky nejen citlivé pleti, ale i problematické citlivé pleti, což je přesně můj případ, protože manuka jak med, tak éterický olej jsou skvělé na hojení a "desinfekci" zánětlivých míst a fungují dost podobně jako tea tree nebo levandule, ale líp voní a v případě medu i skvěle chutná. S pleťovou kosmetikou Primavera, ač se tu paradoxně skoro vůbec nevyskytuje (až na jejich úžasný Sacha Inchi olej, o kterém jsem psala zde), mám perfektní zkušenosti a snad každé narozeniny a Vánoce si přeju voucher na ošetření v jejich salonu (Greenwave má salon u Tesca na Národní a pak v Poděbradech), o kterém jsem psala tady. To, že si ho pak nevyberu/propadne, nebo ho někomu daruju z nouze, když nemám jiný skvělý dárek, to už je jiná.

Primaver Brutnákovo-Manuková řada, aroma Alle Liebe řada a fakt bělící pasta na zuby My Magic Mud (až na pastu vše foto z greenwave.cz)

My Magic Mud je zase novinkou ve světě přírodních past, která opravdu bělí a viditelně zesvětluje a zkrášluje zuby. Už jsem vám o ní psala v tomto postu na Instagramu a jsem z ní fakt nadšená. Během týdne od uvedení do prodeje se po ní jen zaprášilo a dnes doskladnili zásoby, tak doufám, že něco zbyde i na stánek, protože jsem pověřena koupit po jednom kousku mé matince i kamarádce. Tohle si fakt nenechte ujít, za tu pastu dám ruku do ohně - i mé citlivé dásně a zuby neprotestují, neobsahuje žádné drsné částice a bělící efekt byl patrný už po cca 3-5 vyčištěních! Jo a jinak je to stánek eshopu Greenwave, tak kdyby někdo z vás nemohl na veletrh, nebo už tam měli vyprodáno, seženete vše online tam.
LAVERA - ne, nespletla jsem se, vím, že jste u mě o Laveře snad nikdy nečetly, taky jsem o ní ještě nestihla napsat. Osobně jsem se zamilovala už před lety do jejich krémové tvářenky, která má růžovo-vínový odstín, skvěle drží, dobře se aplikuje a používám ji už několikátou sezonu podzim-zima. Teď nově jsem se zamilovala do jejich krémového stínu na oči v odstínu Gold (kupovala jsem ho na Biooo), který je překvapivě v barvě rose-gold a velice připomíná krémový stín Copper od ZAO. Možná bych ho označila za víc pigmentovaný, s kapkou lepší výdrže i přátelštější aplikací. Ale zase mají jen dva odstíny - tento zlatý a pak borůvkový. Na veletrhu plánují představit i nějaké novinky v podobě makeupu a to mě tedy velmi zajímá (jako jedna z mála jsem byla naprosto zamilovaná do jejich pro všechny příliš tmavého BB krému na léto).

PURITY VISION - tak jejich super prémiové bambucké máslo Nilotica tu adoruju už pěknou řádku měsíců a doma mám ten 2,5kg kyblík. Samozřejmě mají i menší balení a rozhodně doporučuju koupit. Používám ho od rtů, přes Ánin obličej až na tělo, nebo suchou kůžičku kolem nehtů. Áně ho přidávám lžičku do vany a pak už jen vyleze z vody namazaná s vláčnou hebounkou pokožkou a nemusím ji honit po bytě a mazat. Můžete ho vetřít i do suchých konečků vlasů. Fakt super voňavé čisté máslíčko. Jinak, novinkou z loňska je i Dětské tělové máslo, což je hojivější a odlehčenější verze - teda, dle mého - bambucáku Nilotica. Na teplou letní sezonu bude asi vhodnější a spojení bambucu, kokosu a konopného oleje zase využijete k namazání dítek nebo sebe na podrážděnou pokožku, nebo vysušenou z bazénu apod. Já miluju víc bambuc, ale je to fakt otázka preferencí. Bambuc je víc pečující, Dětské tělové máslo je zase hojivější, lehčí a rychleji se maže i vstřebává. Voní oba stejně - po oříšcích. Naprostou novinkou je však jejich za studena lisovaný Farmářský kokosový olej, prodávaný v parádní sklenici s ouškem. Jeho fór prý spočívá v tom, že je od malých farmářů, kteří nemají peníze na certifikaci, ale přitom dělají kvalitní oleje.

Oleje Nobilis Tilia - vidíte neskutečnou barvu toho šípkového CO2?

NOBILIS TILIA - tak odsud pravidelně dokupuju (nebo přes Biooo) jejich skvělý Šípkový bio olej CO2 - žádný jiný mi tak nevyhovoval, neimponoval sytě oranžovou barvou, věrnou nádhernou vůní šípků a hlavně účinky. Beru vždy největší balení. To samé jejich ostatní oleje, např. jojobový a musím juknout, jestli mají v nabídce i rakytník a argan, které potřebuju dokoupit. Myslím, že na veletrzích mívají 10% slevu, ale nejsem si jistá.

ZUII, ORGANYCS, INLIGHT, NATURALIS, TEATOX - vše najdete na stánku Biorganica. O Inlight jsem psala sáhodlouhou recenzi snad všech jejich produktů, ale berte to spíš jen jako inspiraci, protože došlo k inovaci složení, obalů i produktové řady a ta by měla mít nyní i speciální odlehčenou řadu pro problematickou pleť. Každopádně je ten můj článek už těžce neaktuální. Co se týče Zuii, tak jejich dekorativku mám moc ráda, nejvíc však jejich barevné řasenky - hnědo-bronzovou, tyrkysovou a smaragdovou (drží jak přibité a dodají skvělý objem), lisovanou tvářenku Melon, tužku na obočí (mám Taupe) a za pozornost stojí i jejich kytičkové pudry se sušenými růžovými plátky, nebo nové krémové tvářenky ve tvaru diamantu (ty jsem ještě nezkoušela). Naturalis je zase na přírodku až neuvěřitelně voňavá kosmetika a mým naprostým miláčkem je roll-on deodorant, pro který jdu i letos a mám už cca 5. balení.



A Teatox? V dnešní době, co čtu i u známých bio značek rádoby kvalitních čajů, že se v nich našly několikanásobně překročené povolené limity škodlivých pesticidů (i u čajů pro děti), tak už si na čaje dávám až téměř paranoidního majzla. Teatox věřím a ten jejich neuvěřitelný Harmony Chai je snad nejlepší (v porovnání s Pukka, Numi, Love, Kusmi), co jsem kdy měla. Když mi před Vánocemi došla plechovka, fakt jsem skoro zaplakala.

ECO BY SONYA, FUSHI - najdete na stánku Liviny.cz a Ecopure.eu, na kterém najdete přírodní samoopalovací kosmetiku, kterou miluju a kupuju už několikátým rokem (je to taky jediná značka tohoto druhu kosmetiky, kterou používám a funguje mi). Opět, velmi podrobnou recenzi na produkty Eco by Sonya najdete zde. Každý rok na veletrhu dokupuju skvělé samoopalovací tělové mléko Invisible Tan a pleťové samoopalovací tonikum Face Tan Water. Ráda mám i jejich kokosový deodorant v roll-onu (není to však držák jako Naturalis, ale používám ho na doma a mám ráda jeho jemnou kokosovou vůni) a pokud chcete jejich samoopalovák, pak doporučuju investovat do jejich peelingové rukavice. Já vím, je to sice cca 500,- ale to se vám 1000x vrátí místo nákupu tělových peelingů. K samoopalováku navíc potřebujete mít nějaký kvalitní obrušovák těla, který zvládne i starý nános samoopalováku, aby se tím novým na kůži neudělaly mapy z nerovnoměrného nánosu. A taky už nemusíte utrácet za tělové peelingy a hledat vhodný hrubostí, vůní a složením. Zkoušela jsem i jiné rukavice na trhu, ale všechny časem přestaly fungovat a tuhle mám už třetí rok, peelinguje jako nová a je nejlepší. Používám ji se sprcháčem a je to prostě dokonalá příprava pro samoopalovák.


Co se týče "Soniných" novinek, tak ta letos uvedla do prodeje pleťovou řadu obsahující Glory Oil, pleťovou masku Face Compost, kterou mám ve wishlistu snad už od ledna, co o ní prosákly první zprávy, SPF krém a nevím, co ještě. Už vím, citronový čistící gel a nádherně fialový Acai pleťový peeling. A máte (máme) kliku, protože nž jsem stihla od pondělí dopsat tento článek, tak novinky stihly dorazit i k nám a můžete je ozkoušet a případně pokoupit rovnou na veletrhu. Fushi má zase jedny z nejchválenějších olejů na trhu a to jednodruhové, ale mezi novinkami má být i nějaký natřískaný vitaminem E, šťáva z Aloe vera a já plánuju okouknout i jejich regenerační olejovou směs na vlasy, protože na něj čtu chválu snad na každém zahraničním přírodním eshopu.

100% PURE, PURISTRY - obě značky najdete na jednom stánku. 100% Pure loni vyrazili s naprosto inovovanou řadou kompletní pleťové péče, která už má být čistě veganská. Pro mě to, bohužel, znamenalo to, že si můžu zase nechat zkoušení jejich pleťovky ujít, protože se po aloe a glycerinu ve složení osypávám a všude je (v řadě předtím se našly i produkty - Okurkový gel, nebo Matcha řada, které je neobsahovaly). Co mi však velmi vyhovuje, je jejich tělová péče, vlasová a z pleťovky Kávový oční krém. Každopádně mi zbyla možnost alespoň zabrousit do jejich dekorativky, která má nádherná balení, takže plánuju okouknout a ozkoušet bronzery, lisované tvářenky i rozjasňovače. Doma mám od nich už celou sbírku barevných tyčinkových lip and cheek tintů a zejména odstíny Cranberry a Cocoa Berry jsou na léto mými top produkty, které nosím a vozím všude s sebou. To samé jejich neuvěřitelně držící tekuté linky - miluju Black berry fialovo-modrou a tu hnědo-bronzovou! Předevčírem jsem fotila swatche korektoru Hynt a jeho krycí schopnosti ukazovala právě na lince udělané fialkou od 100% Pure a do teď mám její zbytky na ruce - nejde mi ničím smazat =D. Už jsem vám sem psala i o jejich bambusovém fixačním pudru Bamboo Blur Powder a po pravdě, kdyby byl veletrh o měsíc dřív, jdu si zrovna pro něj. Takhle jsem dostala na zkoušení pudr od ZAO a koupila i ten od české Cosm´etiky, takže jsem pudry na nějaký čas zásobená. Určitě jukněte i na úžasné letní barvičky jejich rtěnek - je to přesně moje krevní skupina a jsou velmi chválené a složení mají neskutečné. Co se týče pleťovky, za sebe můžu doporučit zázraky působící ženšenovou gelovou masku, která udělá opravdu instantně krásnou pleť, zmizíkuje póry, dodá okamžitě zdravou barvu a zjemní texturu. Prostě špica!


Puristry je vyšší odnož 100% Pure (alespoň za ní stojí stejná stvořitelka a vývojářka) a je to velmi opěvovaná a obdivovaná ucelená řada produktů, které obsáhnou od oční péče, přes tonikum a mycí gel až po krém a olejové sérum. A právě o olejovém séru/pleťovém oleji Restorative vám už píšu v nejednom postu na IG a v nejednom článku zde na blogu - skvělý na regeneraci a hojení problematické pleti s velmi originální a uklidňující bylinnou až téměř ajurvédskou vůní. Pokud mám od nich něco doporučit i na pleť se skony k neplechám a ucpávání pórů, pak oční krém a právě pleťový olej. I kdybyste měly vyprosit vzoreček na vyzkoušení a pak teprve dokoupit online. Já to tak udělala a ze vzorku jsem byla tak nadšená, že nebylo co řešit. Jo a vždy na veletrhu mají 10% slevu, která platí většinou i na jejich eshopu až do pondělí.

Spodní foto olej Restorative od Puristry a vlevo jeho složení

LITTLE ONDINE, PHB - jo, je to tak, konečně jsme se dočkaly PHB i na veletrhu a je za ním nově vzniklý eshop Pulo.cz (dříve byl pod jiným názvem a našly jste na něm jen laky Little Ondine). Z PHB doporučuju stoprocentně okouknout jejich lisovanou minerální dekorativku - božsky sametové, nevysušující konzistence a neuvěřitelně syté  a držící barvy jak tvářenek, tak stínů na oči. Z pudrů a makeupů budou mít nejvíc radost majitelky žlutého a zlatého podtónu pleti. Doporučuju jejich úžasně držící řasenku, kterou mám už ve třetím balení a právě teď ji zrovna používám - udělá perfektní objem, drží jak přibitá, nešmouhuje, nehrudkuje a fakt zahustí a prodlouží i ty moje štětičky. Z pleťové péče zase neustále dokupuju PHB Rozjasňujcící oční gel, který používám už taky snad ve třetím balení a opravdu rozjasňuje. Ze stejné řady neustále dokupuju i rozjasňující tonikum s neroli a pokud tam uvidíte i vlasovou péči a mezi ní vyživující masku na vlasy s monoi, jděte do ní, právem se dostala do mých oblíbenců za rok 2016.

Little Ondine jsou slupovací laky na bázi vody. Některé mi vydrží dlouho (i 10-14 dní), některé jen dva dny. Už s nimi lakuju několikátý rok a přišla jsem na to, že u nich fakt záleží, v jakých vlhkostních podmínkách je lakujete (lak na nehty přilne nejlíp, když jsou opravdu zcela suché, takže žádné lakování po sprše nebo po mytí nádobí), jak lakujete (nesmíte zajet do krajů a přetřít i kůžičku, protože tam se vám začne lak hned odchlipovat a pak jde celá vrstva) a samozřejmě, v jaké kondici nehty máte (na suchých nehtech prý drží tak, že nejde ani sloupnout, na měkkých, které se neustále ohýbají zase lak nedrží a začne se hned loupat apod.). Co na těchto lacích fakt oceňuju, tak u těch zářivých odstínů plně kryjí v první vrstvě, hned zasychají, nic se do nich neobtiskává, nenechávají na nehtech tint, nemusíte je zdlouhavě odlakovávat, nejsou vůbec cítit, pro mě samé důležité věci. Jo a když vám začnou vysychat, tak do nich stačí kapnout 2-3 kapky vody a můžete lakovat dál. Zjistila jsem však, že mé nehty nesnesou neustálé slupování při dlouhodobém používání a začnou se mi pak třepit, takže Little Ondine používám příležitostně na akce a do společnosti (na veletrhu mě s ním určitě uvidíte!)


VOONO - tady nevím, jestli budou na veletrhu, ale snad jo, zatím nevynechali ani podzimní ročník. Česká značka přírodních barev na vlasy na bázi henny, které jsem po prvním vyzkoušení naprosto propadla. Znáte mě jako zrzku a roky jsem barvila čistou hennou od Ayiumi z Biooo (0,5kg balík vyjde na cca 300,- a efekt na vlasy měla krásně červeno-zrzavý). Pak jsem vyzkoušela Voono a rázem jí zcela propadla. S takovou intenzitou barev, příjemnou a rychlou aplikací (jen 45 minut), výdrží barvy i pečujícími účinky, kdy zanechá vlasy lesklé a pružné, narozdíl od vysušených houní, které mi zbyly po barvení třeba s Henne, Khadi, nebo právě Ayiumi, jsem se v životě nesetkala. Taky se líp vymíchává, má kompaktnější konzistenci (která se tolik nedrolí), čímž líp drží ve vlasech a voní mi špenátu narozdíl od jiných, co mi smrděly nahnilým senem. Od loňského roku má Voono ve svém portfoliu i kondicionér a šampon a můžu vám říct, že jsou to nejlepší vlasové kousky, se kterými se mé vlasy kdy setkaly. Nesvědí mě po nich hlava, nezatěžkávají, hezky voní, dobře myjí, nerozpouští vlny, nevysušují, vlasy jsou lesklé, hydratované, hedvábné, pružné a jedinou výtkou by snad bylo to, že dost rychle ubývají.

Nádherná mýdla Savon de Lisolei

SAVON DE LISOLEIL - neuvěřitelně esteticky zpracovaná a ručně vyráběná mýdla jejich stvořitelkou Anastázií ve své dílničce kousek za Prahou. A ta mýdla jsou nejen krásná, ale velmi na nich i na samotné tvůrkyni obdivuji to, že nesklouzla do komerčních syntetických líbivých mýdlových parfemací, ale drží se zásady, že vše musí být kvalitní a čistě přírodní, takže v jejích mýdlech najdete jen nejkvalitnější éterické oleje, másla, barveno je jen opět čistou přírodou - jíly, bylinkami apod.. Fakt se mi to líbí a vypíchnout zde musím jak její solná mýdla - skvělá na neplechy na těle, nebo třeba na zarůstající chloupky a pupínky po holení, tak její mýdla klasická, s nádhernými krajkovými reliéfy a pečujícími účinky. Psala jsem o nich už několikrát, třeba tady.

Khadí maska Orange, ECO Clean Nordic čističe, nebo přírodní toaletní vody Bio4You

KHADÍ, BIO4YOU - i s ECO Clean Nordic najdete vše na stánku Khadí. U Khadí bezmezně miluju jejích práškové masky a furt se rozhoduju, zda je nejlepší maska Orange, která rozjasňuje, hojí i čistí, nebo Vetiver, která hojí jak blázen, nebo Santal, která trochu hojí, trochu rozjasní, ale navíc i pečuje. Otázka do pranice toto..  Asi nejpříjemnější však byla Orange, tak to mám asi jasné.. Pokud chcete skvělé účinky za pár kaček, tak jděte do ní. Bio4you jsou zase přírodní francouzské toaletní vody, které jsem coby novinku objevila už loni a jak to tak k mé smůle bývá, můj milovaný O´sublime byl výrobcem ukončen. No, ale mají i další, které voní krásně, takže pokud holdujete jemnějším přírodním toaletním vodám, určitě se na ně zaměřte.

Alassala a nákup z jednoho předešlého veletrhu..

ALASSALA - marocká kosmetika plná úžasného arganového oleje s velmi originálními a příjemnými vůněmi produktů. Už jsem vám psala o ní třeba zde. Já jsem si od nich zamilovala krém na ruce s vůní pomeranče a máty a úžasně voňavé tuhé medové mýdlo. Moje mamča od nich miluje jejich čistý arganový olej s levandulí (levanduli miluje obecně, ale tato od Alassaly jí voní tak moc, že investovalaa i dvojku do velké butely tohoto oleje), který se dá použít na pleť, na tělo, na vlasy, prostě kamkoli. A naprosto kouzelně mi voní jejich pleťová maska s růží z jílu!!! Prostě, u tohoto stánku se zastavte aspoň pro očuchání všech těch kouzelných vůní a uvidíte, jestli a co dostane vás.

Couleur Caramel a právě probíhí okukování těch zmiňovaných paletek alá UD Naked ;)


COULEUR CARAMEL, BENECOS, ALPHANOVA MONTBRUN - vše najdete na stánku Milujubio. Benecos znám jen z drogerie z Německa, je to cenově dostupná přírodní dekorativka a na stánku na ni platí i akce 2+1, osobní zkušenosti s ní moc nemám. Asi většinu z vás bude zajímat i kompletní sortiment značky Urtekram.. Co se týče Couleur Caramel, tak miluju jejich bronzery (nejradši mám odstín 23), které se dostaly i do mých letních top produktů a v podstatě je už druhou sezonu nedám z ruky. Skvělý je i zlatavý bronzer ZAO, ale ten přeci jen používám striktně na léto, protože na pleti krásně září, kdežto bronzery CC jsou univerzálnější svou přirozeností. Stopro jukněte i na jejich paletky stínů na oči alá UD Naked - mají v teplých a studených tónech - obě verze jsou úžasné a kdybych si malovala oči něčím jiným než bronzerem, tak je mám už dávno doma. Jo a co se týče makeupů, tak mi od nich nakonec nejvíc sedl ten tyčinkový makeup, který mám ve světlounkém odstínu 11 a tmavším 14 a míchám je podle potřeby (nej je jimi počmárat obličej a pak je zapracovat vlhkou houbičkou).


ALPHANOVA MONTBRUN - micelárka, SPF řada, úžané pečující tělové oleje s vůní monoi (dávám i do vlasů a pecka) a toaletní vody lphanova Bébé (v popředí mnou miovalá Louna Rosé)
Alphanova Montbrun má neuvěřitelně široký sortiment. V podstatě má kompletní řadu dětskou, opalovací, vonnou (dětské parfémy, o kterých jsem už psala a jsou to fakt moje top letní vůně - ta růžová!!), pleťovou (z té jsem několikrát po sobě kupovala micelárku na odličování, než jsem se přehoupla zase dál a už odličuju oleji - pokud tedy chcete přírodní verzi micelárky, zkuste tuhle, mají i malá cestovní balení) a nevím, jaké ještě. Zastavím se u té opalovací kosmetiky vonící po monoi de thiaré. Kdo tuto vůni tahitských gardénií a pláže zná, pak má jasno - je to vůně, se kterou mám spojené dovolené u moře, pláže, písek, sluníčko a moře, áách.. No, kromě SPF všech možných druhů intenzity mají i speciální přípravky SPF pro děti a pak speciální SPF50 na pleť, které neucpávají póry a mají jak neutrální bílou verzi pro bledulky, tak tónovanou verzi pro opálenější typy. Já mám doma obě a míchám si je podle momentálního odstínu, ocž se mi skvěle osvědčilo. Fakt neucpávají póry, voní po monoi, nejsou moc mastné, spíš hezky hydratují pleť. V létě je používám místo makeupu, protože díky vysokému faktoru mají i nezanedbatelné krytí.


*

A to je tak všechno.. Samozřejmě bych seznam mohla neustále rozšiřovat a dopisovat, protože je toho vážně hodně, ale pro další inspiraci jukněte do článků z předchozích ročníků:
Jo a na oficiálních stránkách festivalu si v návštěvnické sekci můžete stáhnout i slevové kupony, kterých sice není moc, ale mohla by vás zajímat třeba 2+1 akce na nákup na Benecos u stánku Milujubio (jedná se o německou přírodní dekorativky té nižší cenovky - něco jako Alverde v DM), 15% sleva na Purity Vision a Laveru (tam mají péči i dekorativku a mezi novinkami prý budou mít i nějaký nový makeup a pleťové masky), nebo třeba 10% slevu na barefoots ve stánku Naboso, který je uplatnitelný až do půlky dubna a přeci jen, Áňa potřebuje nové botky, já taky apod.. =)





Tááák a teď velmi důležitý dotaz na vás.. Máte pro mě nějaké konkrétní tipy, které jsem tu nezmínila a neměla bych je prošvihnout? 







12 komentářů:

  1. Mohla bych se zeptat, zda ty šampóny Voono můžu používat i na blond melírované vlasy? :-) Chtěla jsem se kouknout na nově vzniklý eshop, jak uvádíš v článku, avšak mi nejde dohledat :-(
    Jinak... děkuji za skvělé tipy!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za upozornění, je to Pulo.cz ne Lupo =D už jsem to opravila. Jinak, blond melír není typ vlasů, jen barva =D Má to být hydratační šampon, takže jsem se bála, že mi bude vlasy zatěžovat, protože je suché a zničené zrovna nemám, ale vyhovuje mi perfektně a vyzkoušeno i na mamčiných vlasech, která je má pro změnu zase strašně jemné. Takže fakt nezatěžuje, hezky hydratuje, ale přitom nezamastí a nezatíží. Doporučuju ho vyzkoušet, fakt jsem lepší zatím v přírodce nenašla ;)

      Vymazat
    2. :-D právě já myslela, aby náhodou nezabarvoval vlasy a nebyl určen pro tmavší vlasy :-D juuu to je super, mám radost, určitě jej vyzkouším :-)

      Vymazat
    3. Jako proto, že ho vyrábí značka, která jinak dělá henny? =D Neee, podle výrobců to má bý velmi univerzální šampon i kondiš, na obalu je napsané, že je hydratační a regenerační a to sice jsou oba, ale mám vyzkoušené i na mamčiných super jemných vlasech (má jich hodně, ale tak jemné, že když zafouká vítr, prosvítá jí pod vlasy kůže na hlavě), že nemastí, nezatěžují a zachovají i skvělý objem ;)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Ježíš marjaaa, ještě že nemám šanci se tam dostat, nicméně si začínám zas psát díky Tobě wishlist :o). Funkční přírodní wc gel hsem zatím stále nenašla tak musím mrknout na Tvůj tip, stejně jako na rasenky a tak dále.. .mno je toho zas hodně😂. Benecos teď testuju a neskutečně mě překvapil, měla jsem dříve, ale to je sto let zpet😄. Jejich tužka na obočí je nejlepší tužka co jsem kdy měla.. jinak opravdu pudr od 100%Pure naprostá pecka. Nic jemnejsiho neznám. Jo a rasenka Zuii Volume jsem měla 2x (jednou reklamace v domnění, že je špatná) a v životě jsem horší rasenku nemela. Ta neudělá prostě s mýma rasama absolutně nic. Ale Ty asi myslíš jiný typ, že.. .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, rozhodně nemyslím ty klasické řasenky ze základní rřady Volume a Lnghtening -ty mi vůbec nevyhovovaly. Já myslím ty speciální barevné a opravdu jen ty určité tři barvy - hnědá bronz, modrá a smaragdová, o ostatních nemusíme vůbec mluvit =D

      No, ten WC gel je skvělý a jinak řasenky Avril a PHB - tam snad nemůže nikdo šlápnout vedle. A ím Benecos jinak překvapil? Mě takhle nemile překvapila inovovaná řada dekorativky od Santé - hrůza a děs, vůbec mi nic nefungovalo jak mělo. Jo atužku na obočí miluju od Zuii,a le jsem na ni moc líná, takže stejně nakonec vždycky sáhnu po gelu od Alverde nebo po výraznějším od 100% Pure =)

      Vymazat
  4. Jéé, zas mi přibylo spousta věci co nutně potřebuju:))

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za tip na skvělý olej Restorative, je opravdu úžasný. A ta vůně...jsem z ní unešená. Chodím si čichat k lahvičce a hledám co by vonělo stejně/podobně...prostě závislost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, jsem ráda, že tip vyšel ;) A schválně, už jsi přišla na to, co Ti jeho ůně připomíná? Já totiž ani po takové době používání ne =D

      Vymazat
  6. To bohužel ne, jinak bych se v tom koupala celá :D Něco známého, hřejivého, uklidňujícího...aach

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...