sobota 20. května 2017

Kosmetika INLIGHT: O značce a produktech.. | Co jsem zkoušela, koupila, plánuju koupit a co si nechám ujít


Mnoha mezinárodními oceněními ověnčená, britská a čistě přírodní certifikovaná bio kosmetika Inlight. Jak jsem ji konečně poznala, vyzkoušela, co jsem si už pořídila v plném balení, protože mě to ohromilo a co zvažuju ještě koupit. Vzhledem k tomu, že se jedná o bezvodou kosmetiku na bázi bio másel a olejů lisovaných za studena, bude to dnes i o tom, co si o produktech myslím ve spojení s mou problematickou a na ucpávání pórů náchylnou smíšenou pletí a jak mi sedly. Jo, a úplně bych zapomněla.. V článku najdete i moc příjemné překvapení v podobě nezanedbatelné výše slevy na nákup v Biorganice ;)

Když se k nám před pár lety dostala bio kosmetika Inlight, tak jsem ještě nehorovala striktně pro přírodní péči a také jsem měla zcela jiné finanční limity (možná ani ne tak dané výší výplaty jako dané svědomím). Takže jsem si o Inlight ráda přečetla, ale po zjištění cen dala rychle ruce pryč. Jako u mnohých jiných článků o Inlight i já ten svůj musím uvést stejně: "O Inlightu jsem si poprvé přečetla  u Lucky van Koten" zde a nadchla mě. Ale mé nadšení hned zkrotily dva výše uvedené faktory.

Vlastně je tu ještě jeden - tehdy jsem prohlašovala, že něco na způsob Inlightu si může každý umíchat doma sám. Jako ano, může, ale za ty roky objevování přírodní kosmetiky a míchání té vlastní jsem se už dávno přesvědčila, že když dva dělají totéž, není to totéž. Ať už do kvality surovin, které jako pouhý smrtelník (rozumějte - koncový zákazník/uživatel) na trhu seženete, laboratorních výzkumů, kde si jako běžný človíček v podstatě nemáte šanci škrtnout, nebo letité praxe a odbornosti, u které platí stejně jako v lékařství - nikdy nekončící studium až do konce života. A v tomto nyní spatřuju krásu Inlightu. A vlastně i Zuii. Za tu taky může Lucka..!

K "high-end" přírodní kosmetice jsem tak musela dospět. Proto jste o ní u mě dosud nečetly, byť jí jsou plné internety už od roku 2014, kdy proběhla nejen blogosférou obrovská vlna Inlight nadšení. Mám trochu tendence v tomto článku upozaďovat Zuii, ale je to možná tím, že o této bio australské dekorativní kosmetice se chci rozepsat v jiném článku a pro potřeby tohoto mi pouze stačí ji zmínit a jednou větou přiblížit..


Líbí se vám víc původní modré obaly, nebo.. (zdroj)

Dnes to totiž bude hlavně o Inlight a důvody k tomu mám hned dva. Tím prvním nejpodstatnějším důvodem je moje nedávné zamilování se do celého konceptu Inlight. Vůní produktů, jejich strukturou, nabídkou druhů produktů (od denního oleje až po noční balzám proti pigmentovým skvrnám) až po barvy dóz a flakonů mě prostě Inlight okouzlil. A druhý důvod bude zase podstatný hlavně pro vás.. Na školení Zuii, které jsem absolvovala minulý týden v Biorganice, jsme pro čtenářky těchto řádků (i pány čtenáře, pokud tu také nějací jsou) domluvili akci v podobě 20% slevy na Inlight i Zuii..

A opovažte se teď hned přeskočit na konec článku pro slevový kód! =D Pěkně si nejdřív přečtěte, co na mě jak zapůsobilo, co jsem už zkoušela, co už mám případně v plných baleních, co plánuju pořídit a jak to sedí na mou problematickou smíšenou pleť. Přeci jen je to hlavně bezvodá kosmetika plná másel a olejů a o používání takto koncipovaných bezvodých produktů na mastnější a problematickou pleť koluje dost otázek a také mýtů..

O historii a konceptu značky si můžete přečíst v mnoha jiných článcích, na Biorganice nebo u samotných výrobců na internetu, netřeba tedy opakovat již jednou psané. Když to shrnu a napíšu polopaticky, jak to vidím já, jedná se o kosmetiku vycházející ze složení pokožky, tedy v kosmetickém slovníku bychom to nazvaly emulzí vody v oleji. Právě složení plné olejů a másel bez vody bylo to, co mě na této kosmetice paradoxně dost odrazovalo. Už jsem se několikrát pokoušela přimět svou pleť tuto tezi vyznávat, ale vždycky marně. Jakmile používám dlouhodobě jen oleje (byť na mokrou pokožku), tak se mi odvděčí šupinkami a zešednutím. Ale přišla jsem na to, jak zakomponovat do své klasické péče oleje a balzámy tak, aby mi prokázaly svou úžasnou službu a přitom pleť nepřišla ani o hydrataci z krémů. Prostě balzámy i oleje používám pod denní krém v mikroskopickém množství (1-2 kapky oleje ráno do hydratačního séra pod krém a 4 kapky oleje nebo špendlíková hlavička balzámu na hydratační sérum pod krém na noc) a takto mi to výborně funguje.

..nebo ty nové s kapátky a pumpičkami místo pumpiček a sprejů? Pro mě osobně byly jejich modré obaly víc zapamatovatelné a rozeznatelné, protože je žádná jiná kosmetika neměla, ale černé má dnes už skoro každá dražší přírodní kosmetická značka (zdroj)

Obrovským benefitem Inlight je složení jejich produktů komplet v certifikované bio kvalitě a tak si oleje a másla nesou své přirozené benefity, obsah účinných látek i vitamínů. Kvalita vstupních ingrediencí je tedy neskutečná a pokud najdete produkt, který vám skladbou složek sedne, pak máte vyhráno, protože účinky jsou jisté. Z počátku jsem se si myslela, že základem všech produktů je kokosový olej. Asi za to mohl náhodný výběr několika produktů, na které jsem narazila jako první a kde kokosák opravdu je - odličovací balzám, vyživující maska, čokoládová maska, intenzivní balzám.. A pak jsem objevila Inlight naživo na veletrhu Green Beauty Market (článek zde) a vyzkoušela pár vzorků a vůbec nebyly špatné. Naopak mě některé uchvátily dokonce natolik, že už mám produkty v plných baleních a o dalších přemýšlím.. Ne všude je totiž kokosák a pro problematickou pleť kritické ingredience, co by ucpávaly póry.

A jak jsem se popasovala s cenami produktů? No, velmi jednoduše, opravdu jsem k tomu musela dospět. Když jsem před necelým rokem začala objevovat přírodní "high-end" jako May Lindstrom, Yuli, apod., tak mě při opětovném prozkoumání Inlight produktů překvapilo, jak jsou cenami oproti těmto zmiňovaným levné. Jasně, není to za babku, ale levnější v řádu cca několika set až tisícovky na produkt opravdu jsou, jen jukněte třeba na Ingredients store a porovnejte. Takže mě v závěru vlastně jejich cena mile potěšila. Když to porovnám se všemi ostatními recenzemi, na které jsem dosud narazila, v tomto jediném bodu se se všemi dost rapidně rozcházím v názoru. =D



Pleťová péče



Květové tonikum

Toto je produkt, který mě vlastně po těch letech ignorace zpět k Inlight přitáhl. A přitom je to paradox, protože se tak stalo na základě vzorku, který mi vůbec nevoněl (kdybych nevyzkoušela už dost echt přírodních a i ajurvédských produktů, řekla bych, že až smrdělo), ale zato účinkoval jako blázen. A jsme zpět u toho. Asi neplatí jenom že "není olej, jako olej", ale také "není hydrolát, jako hydrolát". V tomto totiž opravdu najdete jen směsku různých hydrolátů (růžový, levandulový, chrpový, heřmánkový) s grepovým výtažkem. A přitom mi stahuje póry, zjemňuje a lehce vyhlazuje strukturu pleti jako jedno z mála. Vtipné na tom celém je, že když jsem se pro něj rozhodla, jako pro tonikum do večerní pečující rutiny, dlouho jsem se smiřovala i s jeho cenou. V hlavě mi furt vězel údaj 1500,-/100 ml a absolutně nevím, kde jsem k té cifře přišla. Když jsem pak zabrousila na jejich stránky, zjistila jsem, že milé tonikum stojí "jen" 1200,- a to rovnou za dvojnásobný objem - 200 ml.

Tonikum, které mám i já a je právě v Limitované nabídce. Jedná se ještě o původní obal se skvělou super jemnou sprejovou sprškou. Nové obaly mají, myslím, pumpičku

Naklusala jsem tedy na školení s tím, že si z něj, když ne makeup, odnesu přinejmenším aspoň tonikum a v tom jsem dostala druhou velmi milou ránu - tonikum v plném balení bylo k dispozici po dobu školení k osvěžování a přesprchovávání makeupu a ono vonělo! Nečekejte vůni jako parfém, to ne, pořád jsou to hydroláty, ale už nesmrdělo po nahnilé trávě, ale vonělo květinově, po čerstvém senu a růžové vodě. Prostě jsem si tam tu spršku fakt užívala a domů jsem si pak odnesla celé balení a kropím se s ním někdy i přes den, na neutralizování pudrového efektu a samozřejmě na noc pod olej a na pleť po čištění jako tonikum. Občas se s ním pokropím i ráno. Kdybych měla k něčemu přirovnat jeho účinky, tak asi k toniku v classic verzi od SantaVerde, nebo k toniku od Trilogy a vidím v něm rozhodně větší benefity, než s klasickými hydroláty a nejen hydratuje, ale má i tonizační účinky. Totiž, poslední dobou jsem si lehce pohrávala s myšlenkou pořídit si tonikum od Yuli, a to je už pěkná rána pro peněženku - za 100 ml dáte 1910,- Kč. Je pravda, že je tam o extrakt navíc, koloidní stříbro a nějaké enzymy, ale neúčinkovalo na mě ani z poloviny tak, jako toto Inlight (a ano, vyzkoušela jsem ze vzorků všechny v jejich nabídce) a navíc mi i dost nelibě trávově voněla. Takže tonikum je určitě můj tip číslo 1!



Balzám na kruhy a otoky pod očima

Tak tohle byl dárek a velmi milý! Čekala jsem vzoreček a dostala jsem plné balení. Jedná se o balzám na kruhy pod očima a na otoky s přímým působením na funkci pokožky. Kůže pod očima je výborným detektorem toho, když něco v organismu nefunguje, jak má a zejména pokud je problém na straně čistících orgánů, především ledvin. Tento balzámek funguje na principu detoxikace a je plný pokožku posilujících a energizujících rostlinných výtažků a bio olejů. Co mě na něm potěšilo napoprvé nejvíc - neobsahuje kokosák ani jiné ingredience, kterých bych se mohla bát. Obsahuje extrakty ze zelené kávy, zeleného čaje a spoustu dalších pleťových dobrot. Nejvíc mě na něm pobavila jeho vůně - má vonět lehce po růžích a po petitgrain (listy a dřevo hořkého pomerančovníku), ale já v něm cítím prostě sušenou červenou papriku. Není to nic nepříjemného, jen velmi překvapivého, když tuto vůni cítím ráno a večer na jiném místě, než v kuchyni.

Už jsem vám psala, že tento balzámek vystřídal ani ne měsíc používaný Kávovní oční krém od 100% Pure. A od té doby v mé péči zůstal.. Prostě něco dělá, jen nedokážu přesně specifikovat co.. Jako pvní mě na něm překvapila aplikace. Jasně, je to tuhý balzám, ale ne mastný. Nejsem velký fanda olejových konzistencí ani balzámů, ale toto je až skoro jako hutný krém. A nejlepší na tom je, že zvláční a vyživí okamžitě, jak to dokáží jen oleje a hutné konzistence, ale přitom nezmastí a neleží mi na pleti vrstva tuku. Je to až nebývalé oproti většině ostatních olejových produktů. Možná jsem ale i vyzrála na aplikaci.. Dávám ho totiž až na gelové oční sérum od PHB, se kterým se krásně vstřebá do pleti a do 5 minut po něm zbyde jen krásná pleť. Taky mi to zjemnilo drsnou a hrbolatou míliovou strukturu pleti pod očima a pleť je - pardon za ten výraz - prostě naducanější, nafouklejší - jako když nafouknete splasklý balónek a zjemní se vám všechny linky a vyhladí povrch.

Ten aplikátor dostanete k balzámu a ze začátku jsem se nad "aplikátorem na oční stíny" podivila a pak jsem zjistila, že s ním jde balzám nabírat líp než s obvyklou inlajťáckou dřevěnou špachtličkou

Teď si čtu svůj popis a říkám si, že mě pak asi proklejete do desátého kolene, když tu slibuju téměř zázraky hned po aplikaci a ono je to neudělá. Neudělá, hned ne, ale postupné zlepšování pleti výše popsaným směrem jsem zaznamenala už třetí den po aplikaci. Netrpím nijak zvlášť na otoky ani kruhy pod očima ve smyslu, že bych trpěla až utkvělou paranoiou, že bych je měla zakrýt a schovat. Třeba mamča má dost znatelné otoky a do balzámku půjde a u ní jsem opravdu zvědavá na ten efekt. Já spíš ocením projasnění tmavší kůže pod očima (opět, nijak markantní, ale bez korektoru ven prostě nevylezu, protože vypadám stará a nemocná) a tam ten efekt vidím. Jo a otázka, která se zde přímo nabízí - jak funguje coby podklad pod korektor/makeup? Překvapivě velmi dobře. Balzám se opravdu vstřebává až skoro do matného vláčného finiše, takže s žádným z mých korektorů neměl nejmenší problém, ať do aplikace, nebo po stránce výdrže.

Nebudu vám tu kecat, že když jsem se tak probírala internetem a informacemi o balzámku, opravdu jsem se s Ondrou nasmáli ceně balzámu, takhle je totiž až neskutečná. A zde opět přišlo uvědomění si cen ostatních kvalitních bio kosmetických značek, použitých surovin i funkčnosti těchto produktů a prostě jsem opět došla k tomu, že po rozpočítání na měsíce na dobu výdrže tohoto balení, balzám nevyjde zase tak draho. Jo, stále vychází jako luxusní péče, ale ve stejné cenovce jako většina přehypované péče ze Sephory, která má navíc pouze instantní krátkodobý efekt a věřte mi, že byste nechtěly znát specifikace jednotlivých látek ve složení. A proč se tu o něm tak rozepisuju, když ho používám vlastně teprve tři týdny? Protože jsem z něj nadšená a doufám, že třeba budete taky. A taky proto, že i na něj můžete uplatnit níže uvedený slevový kód a balzám pak vyjde o pětinu levněji, což se u podobně vyšších částek dost vyplatí a já ho kupuju mamče k narozkám.



Čistící balzám na obličej
U toho se bojím právě kokosáku, ale zase.. Když ho potom pořádně domyju mycím gelem, těžko říct, jestli by nadělal nějakou neplechu.. Každopádně ho plánuju vyzkoušet ve vzorku, víc vám teď k němu ale povědět nedokážu. Snad jen, že jsem četla v mnoha recenzích, že výborně čistí.



Odličovač

Vždycky jsem na odličování očí používala micelárku. Když jsem na veletrhu objevila Montbrun přírodní micelárku, byla jsem ráda, že po letech nahradím červenou Biodermu, ale oči si tak pořád odličuju micelárkou. Nikdy jsem nedospěla k odličování očí oleji a balzámy. Vadí mi v očích i kolem očí mastnota, usazuje se mi na čočkách a pak vidím zamlženě (jo, odličuju se v čočkách, protože bych se pak neviděla při odličování) a prostě to nemám ráda. Zkoušela jsem to jak balzámem a jen mnout rukama a pak stírat ručníčkem, tak stírání navhlčeným vatovým tamponem. Vzhledem k  tomu, jak to všem okolo mě vyhovuje a funguje, říkala jsem si, že zřejmě je na to nějaký fígl, který neznám a neumím to, takže jsem požádala přímo na školení jednu ze školitelek - tedy osobu nejpovolanější - aby mi poradila nej postup a sledovala mě, jak to dělám a kde dochází k chybě.

Odličovač už v novém obalu


No, nepřišla jsem na to opět já a dokonce ani ona. Ač jsem dělala vše podle instrukcí, podle kterých se odličuje oleji a balzámy půlka žen na planetě a vyhovuje jim to, mně to nešlo - udělalo mi to pandí oči, měla jsem zamlžené oči během vteřiny a rozmrkávala jsem to pak dalších 20 minut a navíc mi to s řasenkou skoro nehlo a jen ji slepilo po trsech řas do nevzhledných pavoučích nožiček. Zlomily nade mnou hůl a já si oči doodlíčila dětskou mokrou utěrkou a bylo. Tolik co do odličovače. Nedokážu vám k němu tedy víc říct. Měl by podporovat růst řas a obočí a pečovat o ně i o oční okolí a je i vele jemný, protože ač mi trůnil na čočkách a já přes ně skoro neviděla, nepálil ani neštípal.



Noční balzám

Tak tento ve vzorku mám a už jsem ho zkoušela. Moc hezky jemně voní a když to s ním nepřeženete, tak ani pleť nezmastí. Já dávám na hydratační sérum jen ťupnutí prstem na každou část obličeje, poté přestříkám Květinovým tonikem a pak teprve vmasíruju do pleti, navrch ještě mažu krém. Balzám je příjemný, ale trochu víc na mastnější stranu (ne třeba tak lehký jako Beauty balm od Lyonsleaf, ale ten je zase spíš čistící, než pečující a coby péče mi nestačí) a nejsem si u něj jistá sezamovým olejem a bambucákem ve složení, jak by s nimi dlouhodobě reagovala moje pleť.



Taky, co do srovnání se zázračným omamně vonícím balzámem Blue Cocoon od May, na mě neměl po jedné aplikaci žádné ohromující účinky (ale obecně myslím, že srovnávat ho zrovna s BC je dost nefér, protože to je opravdu velmi povedený úžasně funkční produkt, který nemá mezi ostatními v nabídce moc konkurenci). Jako standardní péče však může být fajn, ale to já radši sahám po olejových sérech (viz poslední článek o mé aktuální rutině). Mám však kamarádku se suchou pletí, která na něj nedá dopustit a kupuje jej opakovaně už několik let. Takže si to musíte posoudit samy.. 



Denní olej na obličej

Ale toto je teda paráda hrající na všechny smysly. Neuvěřitelně úžasně voňavý, ihned se vsakující a nemastící denní olej, prý místo ranního krému. Opět, nemám pleť, která by se spokojila jen s mazáním oleji, takže ho ráno používám pod krém - cca 1 - 2 kapky k dennímu krému. Ne pravidelně, prostě když mám chuť na víc péče a na tu nádhernou vůni. Voní totiž po vanilce! Ale ne sladce, prvoplánově vanilkově, ale jako směs vanilky a na pozadí je velmi jemňounká bylinno-zemitá vůně. Prostě opravdu velmi příjemná záležitost. Když ji pojmete jako já - tedy jako denní sérum pod krém - pak vám vydrží 30ml lahvička snad věky (možná ne na věky, ale na rok určitě, aspoň mně při 1kapkovém nepravidelném dávkování) a za tisícovku už je to velmi slušná cena za kvalitní přírodní produkt v bio kvalitě.

Ááááá, jenom na něj koukám, už si představuju tu vůni. Čím dýl jsem dělala korektury v článku, četla text několikrát a prohlížela si fotky, tím víc jsem přesvědčená, že ho musím koupit

Oproti nočnímu balzámu má tak pro mě to "něco" navíc v podobě omamné vůně, kvůli které jsem ochotná jít občas i do produktu, který mi třeba z počátku nesedl, zdá se mi moc drahý, nebo si jím nejsem jistá. Nebo ho nepotřebuju. Tento olejíček mi však sedl hned napoprvé a teď vážně uvažuju o koupi plného balení (zatím dojíždím vzoreček). Navíc, je vhodný i na oční okolí, takže pokud máte zrovna problémy s pletí ve smyslu nutnosti větší péče a výživy, můžete ho přikápnout ke krému, k séru, pod krém, na krém a já ho plánuju přidávat i do nějakých hůř aplikovatelných matujících  makeupů. Složení je plné pečujících, lehkých a pleť prozařujících olejů a výtažků, takže se mi i po této stránce líbí natolik, že se obávám, že jeho koupi už nic nestojí v cestě =D. Doporučuju aspoň vyzkoušet ve vzorku.



Balzám na vrásky, akné a pigmentové skvrny
Tady se začínám trochu ztrácet v produktových řadách, protože v původní nabídce najdete tento balzám pod názvem Line softener a zároveň tam najdete i Line Softener INTENSIVE, který je přímo určený na zralou a vrásčitou pleť, ale u nové řady (= s novými obaly) už se nachází jen  ta intenzivní verze, zato přibyl hydratační balzám, tak teď netuším.. Každopádně, oba dva balzámy obsahují kokosák a u leave-on péče je to pro mě ve složení  prostě stopka, takže vzorečky, co mám, poputují mé drahé matičce. A proč matičce? Protože složení, co neholduje mé ucpávající se problematické pleti, zase velmi prospívá zmizíkování pigmentových skvrn a jejich prevenci a moje  téměř 70letá matička to u sebe vidí jako největší vadu na kráse. Ale nejdřív ji nechám to vyzkoušet a když jí to sedne, pak ho dostane třeba k narozkám.

Tento balzám seženete ještě v Limitované nabídce, mezi novými obaly ho už nenajdete..

Kdybyste o něm přemýšlely právě v souvislosti s pigmentovými skvrnkami, je nejlepší ho nasadit čím dřív, tím líp, vlastně hned z kraje jara, kdy začíná vykukovat sluníčko. Obsahuje totiž složky, které v pleti pomáhají blokovat nadměrnou tvorbu pigmentu a tím funguje nejen jako zmizík, ale i prevence. Oproti nočnímu balzámu mi pocitově přišel i o dost víc mastný a je znát, že má výživnější složení vhodnější pro sušší a zralou pleť. Můj největší postřeh - naprosto úžasně omamně voní. Normálně bych ho krásou a intenzitou vůně přiřadila do ranku Mayiných produktů a dovedu si představit, že si někdo tento balzám koupí i jen pro jeho vůni (stejně jako ten denní olej).



Čokoládová a Vyživující maska

Jedná se o dvě masky, jen se tu o nich zmíním v rychlosti o obou najednou. Zde přiznávám bez mučení, těchto masek se opravdu kvůli jejich složení bojím a neměla jsem zatím odvahu je vyzkoušet. Obě v základu totiž obsahují kokosák a sezamový olej. A přitom je ta zelená  - vyživující - skloňovaná snad všude možně ve spojení s naprostým trhákem coby okamžité zkrášlení pleti. Já můžu jen dodat, že voní opravdu "zeleně" po řasách a ječmenu apod. Čokoládová zase voní božsky po rozpuštěné čokoládě, tak i vypadá a spíš bych ji beze strachu snědla, než si ji dala na obličej. Chválené jsou však obě. Pokud  nemáte problém s jejich složením tak, jako já, pak doporučuju aspoň zkusit ve vzorku. Dost lidí je opěvuje. 




Tělová péče



Regenerační tělové máslo a balzám na chodidla
Obojí mám ve vzorečku, obojí maže, hezky pečuje a voní jemně a naprosto stejně (aspoň v těch vzorcích, co mám). Nedokážu vám k tomu říct nic víc, protože já osobně na tělová mazání tohoto druhu moc nejsem. To už radši tekuté oleje. Navíc, pokud mě to neučaruje i speciální vůní, asi bych do piksličky těchto produktů prostě neinvestovala..



Tělový olej s arnikou

Ale u těchto olejů je to jiné.. Jak všude píšu, jak mi něco zavoní, dokáže si mě to omotat kolem prstu a jsem lapená. A přesně to mi udělaly vůně obou tělových olejů! Působí na mě strašně mámivě, zvláštně a přitahují mě. Přitom tento arnikový olej obsahuje pačuli a Ylang, po kterých mi ale vůbec nevoní (spíš mi to vůní připomíná geránii a konkrétně třeba tělové máslo od Lyonsleaf), necítím je v tom a hlavně je nemám ráda.  Až si říkám, jestli jsem se nezbláznila, protože.. Arnika? To jako vážně?? Je to pro mě dost smyslná vůně. Až tak, že vážně uvažuju o jeho plném balení. Jo a drobnost ke složení - složení je plné pečujících, pružnost dodávajících, buňky omlazujících a pro mě důležité - především záněty léčících a regeneračních olejů a výtažků. A ta vůně!! Oproti zpevňujícímu oleji na kůži působí lehčím dojmem, hned se vstřebá a pleť je jemná (nemá mastící finiš).



Zpevňující tělový olej

A tady se zase ukázalo, jak jsme si s mou mamčou v něčem dost podobné a v něčem zase naprosto odlišné. Po očuchání obou olejů a jejich vyzkoušení na kůži jsme téměř obě současně vyhrkly jména svých favoritů.. Já jsem okamžitě volila arnikový a mamča bez vahání zpevňující olej. Po vyzkoušení z malého vzorku, zvlášť u tělové péče (tedy na větší plochu, než je zkoušení pleťové péče na obličej), vám asi dojde, že jsme se rozhodovaly podle rychlosti vstřebání a hlavně podle vůně. Víc jsme z malé lahvičky odhadnout nedokázaly. Vůní mi dost připomíná lehce ostřejší, rozhodně nijak nepřislazovanou, trochu surovější vůni alá kolínská, kterou má třeba právě odličovací olej od Antonie Burrell (pro jehož vůni bych mu odpustila i to, že se po něm osypávám, ale o tom zase v jiném článku).

Když tak očuchávám ruce pohodině od aplikace obou olejů, tak se mi líbí asi víc vůně tohoto zpěvňujícího - rozleží se do moc pěkné svěží a jemné až citrusové vůně.

Zpěvňující olej je rozhodně víc výživnější, než arnikový a kůže je na omak vláčnější, pružnější a prostě namazanější. Taky mu to trvá trochu dýl, než se vstřebá a pokožka na omak působí víc namazaně. Ale opět - doporučuju nejdřív vyzkoušet ze vzorků, vůně jsou totiž dost intenzivní a řekla bych, že až tak intenzivní, že to bude na pokožce celého těla působit podobně jako parfémovaný olej, takže budete stejně jako olej vonět. Mně osobně vůně vydržela z kůže vonět skoro stejně intenzivně, jako po nanesení, a to až do umytí. Kdybych měla jednoduše specifikovat vůni obou olejů a porovnat je, ten arnikový voní víc sladce a žensky, ten zpevňující je trochu ostřejší  a až unisexový. Po rozležení na mé kůži mi přišlo, že u arnikového se rozvine lehce už do pačuli výraznější sladký podtón, kdežto u zpevňujícího se zase celá vonná kompozice odlehčí a zjemní a voní mi trochu příjemnějí než arnikový. Pak se v tom vyznejte..



Elixír na vlasy
To jste věděly, že Inlight má i vlasový olej? Já ne a zůstala jsem na to zírat, když mi ho holky v Biorganice doporučovaly a hned jsem vyfasovala malou ampulku coby vzoreček. Obecně cena olejů na vlasy, na pokožku hlavy a vůbec ke kompletní výživě plus občas i k uhlazení, vetření do konečků jako styling a péče v jednom, není žádná levná záležitost. Nebo takhle, může být, ale pokud chcete vytřískat z daných olejů a výtažků ve složení co nejvíc (což v případě, že na vlasy volíte používání právě produktu jako je olej na vlasy asi zamýšlíte), pak chcete také co nejčistší a nejkvalitnější vstupní suroviny. A složení tohoto vlasového elixíru mě po stránce jeho složení fakt baví.


Najdete v něm jen ty na vlasy nejvhodnější, nejúčinnější a nejlepší oleje v certifikované bio kvalitě a navíc spoustu extraktů a esencí. Co do použití, je to takový multi-kulti. Můžete jej použít jako ochranu před teplem (sluníčko, fén, žehlička na vlasy..), nebo přílišným máčením ve vodě, následující péči po, regenerační intenzivní péči v podobě masky nebo zábalu, nebo jako kondicionér před mytím šamponem. Jo a taky místo stylingu, nebo na výživu suchých a lámavých konečků, jsem zapomněla.. Olej jsem zvládla z testovacího 1ml mini balení jen párkrát coby styling na uhlazení a do konečků vlasů (hned po umytí do mokrých vlasů je to pecka a funguje neuvěřitelně). 

Dost mě láká pořídit plné balení jen pro vyzkoušení coby kondicionéru před mytím a regeneračního zábalu, protože kokosákovým maskám na vlasy neholduju (moc mastné a po umytí to nemá na mé vlasy žádný efekt - ale to je můj odvěký boj s kokosákem, snesu ho jen na palačinkách, ale v kosmetice mi není vůbec sympatický) a zatím vnímaný efekt z jeho zkoušení byl víc než dobrý a moc se mi líbil. Jediné, co mě od jeho koupi v plném balení trochu brzdí, je jeho poměrně silná vůně. Nebylo by to vůbec na škodu, vždyť kdo z přírodkářů nechce, aby mu ve vlasech vůně produktů vydržela vždy o něco déle, než ve skutečnosti vydrží. Ale! Tohle je pro mě ten typ vůně, kterou moc nesnáší můj čumák a má s ní problém i víc než třeba s pačuli - olej vo ní silně po Ylangu a plně a silně se rozvoní právě ve vlasech, natož v mokrých. Takže o něm stále ještě jen uvažuji a opět poradím, vyzkoušejte nejdřív ve vzorku, protože efektem a péčí je opravdu dokonalý, ale nemusí vám sednout vůní, pokud si nejste jisté, že se s Ylangem kamarádíte.



Eau de Philae

Nejedná se o výčet všech Inlight produktů. Letošní novinkou je i speciálně pro muže určený denní pleťový olej, který jsem ale neměla ani v ruce, natož abych ho zkoušela, nebo k němu čichala, takže vám o něm nic moc nepovím. Ale objevila jsem na stránkách i nikde nezmiňovaný parfém/kolínská, který má sloužit jak k osvěžení, provonění pokožky, tak například k ošetření pokožky po holení pro pány.



Na e-shopu je vůně popisována jako enregizující citrusová, vhodná pro všechny a přirovnávaná ke svěží kolínské. Nějak si to nedovedu představit, ale o to víc mě to láká. Škoda, že jsem nevyužila příležitosti to přímo v Biorganice vyzkoušet, ale abych vám pravdu řekla, já jsem o existenci Inlight parfému neměla ani tušení. Vy jo? Znáte ho? Už jste ho některá zkoušela?


*

Tak, něco vám sem prozradím.. Tento článek měl být původně jen velmi krátká poznámka alá First impressions o toniku a balzámu pod oči a najednou sama koukám, že ho píšu už druhý den a opět dosahuje délky malého eposu. No nic, snad to někdo z vás využije, já jsem si aspoň hezky utříbila dojmy a dopsala nákupní seznam.. Jo a pokud se vám budou zdát fotky obalů poněkud schizofrenní - tedy mix původních a nových balení, je to tak. Protože jsem až na dva produkty zatím vše vyzkoušela jen z testerů a plná balení některých produktů teprve budu kupovat až v rámci této akce, tak jsem použila všechny fotografie a obrázky z e-shopu Biorganica (až na dvě, u kterých jsou uvedeny jiné zdroje). Když jsem některé produkty už nenašla v sekci Limitované nabídky (asi se už doprodaly), tak jsem použila fota produktů s již novými obaly. A abyste v tom měly pořádek.. Nová balení jsou ta na úvodní fotografii..

A teď ještě pár drobností ke slevové akci.. Akce platí zatím bez časového omezení (prostě do vyprodání položek) na následujícím odkazu na vše v sekci Limitovaná nabídka Inlight a Zuii Organic. Tedy, 20% slevu můžete uplatnit na cokoli nabízené na této podstránce, ať už se to týká jednotlivých produktů Inlight z pleťové nebo tělové péče, zvýhodněných sad makeupu Zuii, nebo setů pečující kosmetiky. Platí to tedy i na ty už zlevněné produkty v této sekci a od ní se vám ještě odečte 20 %. Pokud si chcete nejdříve dané produkty vyzkoušet ze vzorků, můžete je objednat zde a pak nezapomeňte uplatnit slevu 100,- (za zaplacené vzorky) v rámci objednávky - bude vám tedy počítána sleva 100,- za vzorky a také oněch 20 %. Jediné, co musíte pro uplatnění slevy udělat je, zadat v košíku do pole "číslo slevového kuponu" kód:


"MITSUUKO20"


Nově přibyly do této sekce i letní speciální balíčky na péči o vlasy a tělo a do čeho určitě půjdu, je Detox speciál, který obsahuje jak oční balzám, tak denní vanilkový olej a ušetříte na tom ještě 2-3 stovky navrch. O Zuii jsem se tu nechtěla moc rozepisovat, protože v této sekci najdete pouze již plně sestavené sady předem vybraných a daných produktů, takže slevu na ně ocení ty z vás, které již Zuii znají a ví, po čem sáhnout a co jim bude barevně a typově sedět a vyhovovat. Pro ostatní, které ještě Zuii moc neznají, připravím nějaký seznamovací článek podobného typu, jako je tento o Inlight, s infem o mnou koupených a vyhovujících produktech, případně popisem těch ostatních, proč koupit, nebo proč jsem si je osobně naopak nevybrala. A jen na závěr dodám, že jsem si přála k narozeninám kosmetické ošetření a po zkoušení všech produktů a zkušenostech s nimi to bude právě Inlight ošetření v nově otevřeném bio salonu OliOla v Praze (znáte? Už jste tam byly? Jaké to je? =D)..




Jak jste na tom s produkty Inlight a Zuii vy? Co jste zkoušely, jak to na vás působilo a co byste mně a ostatním ne/doporučily a proč?







12 komentářů:

  1. já měla od Inlight jen night balm a byla jsem těžce zklamaná...nedělalo to nic, jakože vůbec nic...tak nějak mi to bohužel vzalo chuť cokoli dalšího od značky zkoušet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já jsme právě na sobě taky nepocítila zrovna od tohoto produktu žádné zázračné účinky - byla jsem jen mastnější víc než obvykle, ale žádné benefity jsem neviděla. Možná, kdbych to používala dýl.. Ale na to mi to zase tak omamně, jako třeba Lucce van Koten nebo Bebe nevonělo, abych do toho šla. Já radši ty oleje, no.. ale ted denní vanilkový doporučuju vyzkoušet! je úžasný a teď na léto jde i tejn tak třeba na hydratační sérum bez krému samotné, nebo pár kapek pod makeup =) a tonikum!!!!! =D

      Vymazat
    2. Taky jsem zažila těžké zklamání... Zkoušela jsem 3 produkty a fakt žádný zázrak... Škoda, no, právě na ten zázrak jsem čekala...

      Vymazat
  2. Marci.. a jaké jsi zkoušela? U mě byl problém hlavně v tom, že v podstatě se většina těchto kosmetik prezentuje jako regenerační a hojivá, takže na každý typ pleti, ale podle složení si člověk musí dost vybírat, aby tam něco na problematickou pleť našel, protože je to většinou spíš pro tu sušší, které sice oleje a másla dělají výbornou službu, ne už těm mastnějším typům pleti.. Když jem poprvé zkoušela vzorečky před pár lety, tak jsem měla za to, že je to mastící olejová kosmetika, která mi nic nedělá a potože na mě měla efekt jak jakýkoli jiný čistý olej, měla jsme za to, že byla i dost předražená. Co jsem teˇvybírala striktně podle složení a ne podle reklamních popisků, sedlo mi vše, takže jsem z "nově" objevené stránky Inlight příjemně překvapená a třeba to tonikum, které všude zmiňuju, obsadilo už jednu stálou pozici v mé rutině, která se nemění ani časem ani poznáváním jiných produktů ;) Balzám pod oči zrvna tak =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za takový zájem o moji zkušenost i za rady:o))) Moc mě to potěšilo:o)) Měla jsem denní olej, noční balzám a intenzivní balzám. Je pravda, že jsem nevybírala tak poctivě jako Ty podle složení a mám smíšenou pleť, nicméně krémy už dlouho nepoužívám, zvykla jsem si na oleje a bezvodé balzámy a vyhovuje mi to takto, takže jsem nečekala, že nebudu spokojená... Ale s tím tonikem jsi mě pořádně nahlodala!! Nehodlala jsem už dát této kosmetice druhou šanci:o)) Krásný den!

      Vymazat
    2. Jééé a povídej, jaké máš zkušenosti s dlouhodobým používáním toho denního oleje? Jak a kdy jsi ho používala a dělal něco, nebo zlobil? To tonikum je fakt skvělé, tam snad nemůžeš šlápnout vedle. Ledaže by Ti fakt nevonělo, ale to se zase hlásím, že ho pak ráda od Tebe odkoupím, když nenajdeš jiného člověka na adopci ;) =D A noční balzám a ten intenzivní.. to je přesně, co jsem psala.. Noční balzám sice složením na mě vcelku dobré a nekritické, ale ten intenzivní je fakt průšvih, nemůžu ho na obličej dát, ptž mě dost mastí a osypávám se po něm. Ale skvěle mi sednul zase na hydratační oční sérum pod oči ;)

      Vymazat
    3. Jsi úžasná:o)) Sotva jsem objevila Tvůj blog, už sjíždím článek za článkem:o)) Ten denní olej jsem používala ráno tak 1-2kapky jsem nanášela současně s denním krémem od Apeironu a neplechu nedělal, ale výsledky byly naprosto totožné jako když jsem takto používala Saloos arganový nebo meruňkový olej, žádná přidaná hodnota... Jako vůně krásná, ale za takové peníze? Úplně stejně třeba miluju slabounkou vůni meruňkového oleje... Takže tak:o) Krásný den přeji!!

      Vymazat
    4. Jéé, tak to mě moc těší ;) =) Děkuju!! No, já ho plánuju zkusit i na noc, schválně, jestli nebude moc lehký a bude mi k noční regeneraci stačit, na to jsem zvědavá.. A ještě se chystám teda na ty jejich masky - pochlapila jsem se =D - běda, jeslti se po nich osypu!! =D
      Tak krásný letní parný den

      Vymazat
    5. Brrr, Míšo, mně ty jejich masky vůbec nesedly - zelená hrozná (mastná, lepivá, smradlavá a nic nedělala, krom toho, že po mmně tekla mastnota), čokoládová aspoň voněla čokoládou, ale ne, to už nechci ani ve vzorku. A to jsem je měla v zimě, teď bych to vůbec nesnesla.

      Vymazat
    6. Hehe, Klári, s tím citoslovcem je ten komentář ještě vtipnější =D No, je fakt, že mně teda ta zelená taky nevoní zrovna po fialkách. Ale chci přijít na kloub tomu, jak ji v podstatě všichni - až teď na Tebe - vychvalují pro její neuvěřitelný WOW efekt. Už těmi ingrediencemi se mi to zdá nemožné, takovýto okamžitý efekt - je to spíš jak péče, které bude trvat trochu dýl něčeho s ní dosáhnout, tak nevím. Proto musím zkusit =D Kupodivu ta čokoládová mě láká míň, ptž voní právě po čokoládě, kterou moc nemusím =D

      Vymazat
    7. Já Ti nevím, se mi zdá, že ti co tuhle kosmetiku vychvalují horem dolem, nemají moc zkušeností s přírodní kosmetikou jiného druhu než Hádek, Nobilis apod. - nic proti nim, v něčem jsou skvělé, ale my víme svoje :-D. Chmm, jdu každopádně zkusit ten slevový kód - když jsi to sem hodila, nefungoval mi :-).

      Vymazat
    8. Klári, ale n fungoal ještě týden před tím, než se mi podařilo uveřejnit tento článek. Funguje stále, ale platí jen na věci z nabídky v sekci Limitovaná nabídka,na nic jiného se sleva v košíkuneuplatní, tak možná proto..?

      Jinak, já si nemyslím, že je Inlight špatný, nebo šizený, nebo něco podobného, jen prostě některé jeho produkty neocení mastná ani problematická pleť.. A s tím jsem se setkala i u mnohem dražších značek než je Inlight - třeba Antonia Burrell - a to má být přímo kosmetika na problematickou pleť a přitom obsahuje věci, po kterých se zaručeně pokaždé osypu =/

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...