pátek 22. září 2017

Poveletržní dojmy z nových produktů | World of Beauty and Spa podzim 2017


World of Beauty & Spa je kosmetický veletrh pořádaný každé jaro a podzim na výstavišti v Letňanech. Není zaměřený speciálně na přírodní péči, takže na něj zamířím většinou vždy náhodně (že mě někdo pozve, nebo mě tam někdo dokope), nečekám, že tam něco zajímavého najdu a když se tak pak stane, tak jsem z objevených přírodních pokladů o to víc nadšená.  Jinak tam většinou jen brouzdám mezi levnou zahraniční dekorativkou, s kamarádkou se smějeme někdy až neobyčejně nápaditým vychytralým marketingovým technikám, nebo se třeba nestačíme divit tomu, že si někdo v lidmi přeplněné uličce mezi stánky nechá dobrovolně tetovat obočí. A protože je prvotní nadšení z čerstvě zakoupených produktů vždy trochu "růžovo-brýlovější", dnes se s vámi podělím o dojmy z těchto produktů při pravidelném používání. A že neobstály všechny zdaleka tak, jak jsem si myslela. A jiné zase překvapily..


Nebudu se tu ani věnovat povaze veletrhu, jak na mě působil a jestli bych ho doporučila. Je stále stejný a ani značky na něm se moc nemění. A o tom, co mě překvapilo a co jsem si pořídila jsem vám psala už v postech na IG zde. Dnes to tedy budou čistě jen mé dojmy a zkušenosti z používání zakoupených produktů po nějakých dvou týdnech pravidelného používání.


*


Balzám na rty "Glory Lips"
ECO BY SONYA

Stále ji považuju za tu nejlepší přírodní samoopalovací kosmetiku, kterou jsem kdy měla a zkusila (ale berte mě s rezervou, já jich zase moc nezkusila, zakotvila jsem po pár failech u této a už se jí nevzdám). Balzám na rty jsem už zahlídla na jejich IG dříve a naživo jsem ho teď zkoušela poprvé. Samozřejmě, že si nemůžete zkusit balzám na rty  z testeru. Nebo někdo jo, já bych si to nelajzla. Takže jeho koupě byla hodně ovlivněna vůní, a ta je božská!! Je to sladká vůně připomínající kokosovou zmrzlinu, možná Rafaello. Jo a je to limitka, takže po doprodání všech kusů už asi další nebudou.

Zdroj


Jedná se o jumbo formát balzámu na rty - se svými 17 ml má téměř o dvě třetiny víc, než jakýkoli klasický balzám (5-7 ml). Možná i to mě na něm upoutalo, prostě byl nezvyklý velikostí, tím že ho vyrábí firma, která se jinak na tento druh kosmetiky nespecializuje (a ještě k tomu má oblíbená) a navíc ta vůně!!! A protože jsem toho brala víc najednou, nějak mi nedošla jeho cena. Za tuto tubičku dáte 490,- Kč. Rovnou k tomu řeknu to, že pokud mi balzám vyhovuje aplikací (krásně klouže na rtech a je opravdu hrozně příjemný), voní mi, je čistý co do kvalitního přírodního složení a skvěle funguje, pak mi cena nepřijde o nic víc přehnaná, než kdybych dala 2000,- za paletku pár očních stínů z parfumerie. Přepočítávat totiž u produktů jejich hodnotu do pořizovacích čistých nákladů jen za suroviny, jak mnozí dělají, mi přijde jako blbost. A taky trochu drzost a velká neúcta k člověku, kdo věc vymyslel a vytvořil. A mimo to, ty stíny, za které všichni ochotně tu dvojku vysolí, by v přepočtu na suroviny vyšly v porovnání s tímto balzámem na daleko titěrnější částku.



Takže jsme si cenu vysvětlily a teď k mému jedinému a bohužel i dost podstatnému problému, který s ním mám. A tím problémem je bohužel jeho složení. Je sice krásné, ale nesplňuje to, co za účinky očekávám od produktu - výživu, péči, výdrž na rtech. Nesplňuje vlastně ani jeden z bodů. Jak je někde na prvním místě kokosák, můžete si být jisté, že to bude lehké a také, že se to za chvilku vstřebá a bude to hned pryč. Od pořízení balzámu jsem ho používala exkluzivně a všechny mé medové regenerační tyčinky odsunul do pozadí. Od té doby si musím rty natírat až 20x denně (dříve mi stačilo ráno a večer) a neustále jsou suché. Balzám je na nich vidět a cítit asi 5 minut a poté pokaždé zmizí neznámo kam. Vzhledem k tomuto si jeho mazáním dělám spíš medvědí službu, abych ho nějak využila, ale už bych si ho určitě nepořídila znovu.


 *


Sérum pro posílení vlasů
Voda z pomerančových květů
ZÁHIR COSMETICS

Stánek plný úžasných lidí, pohody, nádherných kouzelných vůní dálného Maroka a skvělých produktů. Dá se říct, že jsou minimalistické co do složení, ale přitom každá složka plní přesně svou funkci. Nejsou přeplácané zbytečnostmi, ani vyhnané vůněmi a éteráky (jak to teď dělá tolik jiných). Sérum jsem na veletrhu chtěla očmuchat, osahat si jeho konzistenci, skluz mezi prsty, okouknout barvu oleje i flakonek. Než jsem se podívala na složení, okouzlila mě jeho vůně. Nedokážu ji k ničemu přirovnat, ale mohla bych ji zobecnit jako tropický ráj - sladká, ovocná, květinová, zároveň omamná a lehce nahořklá i těžší, přitom svěží. Takový vonný oxymoron.. Když jsem se dočetla, že strůjcem vůně je jen jeden éterák, konkrétně Neroli, kterou nemám moc v lásce a spíš bych řekla, že mi dost smrdí, nevěřila jsem. Tohle voní totiž báječně!




Nakonec mě vůně dostala. A v podstatě i jeho cena a složení. Říkala jsem si, že když mi to zmastí vlasy, jako všechny dosud vyzkoušené oleje na moje háro, tak si to budu mazat aspoň na tělo - složení to na to má velmi dobré. Pokud jste navíc sušenky, bude pro vás ideální na cesty, protože kromě těla a vlasů s ním můžete namazat i obličej (vážně má skvělé složení). Dostala jsem i tip na jeho použití: nejdřív nanést do mokrých vlasů a hlavně na pokožku hlavy, nechat působit a pak smýt šamponem, po něm už nic.

Byla jsem dost skeptická, ale ta vůně!! Doma jsem to zkusila podle instrukcí jen s tím rozdílem, že jsem si dala olej nejen na pokožku hlavy, ale i do délek a nechala působit cca dvě hoďky (výborně se s tím popíjí víno a prohlíží YT nebo IG. Pak jsem vlasy umyla šamponem a bylo. Vlasy jsem si přes difusér před spaním vyfoukala (přeci jen spíme v 16°C) a čekala jsem, jak budou vypadat ráno. Vždy na mě, po použití olejů, čekal ráno pohled na umaštěné slepené a dost nevábně vypadající prameny.



Takže dámy, asi víte, jak to dopadlo, na Instagram sem už jsem vám dávala video s hřívou, kterou jsem po séru měla.. Probudila jsem se totiž s krásně definovanými, pružnými vlnami a vlasy byly hedvábné, jemné a měkké a někam se vytratilo to moje sušší drátoidní rozkrepacené háro. Však se jukněte na video. Pořád si do těch vlasů musím sahat, jsou snad objemnější, než byly předtím a vůně se v nich drží po celý týden do dalšího mytí. Od té doby jsem se s olejem už natírala i po sprše - ten argaňák tak nádherně pečuje o pokožku, aniž by ji umastil a přitom jsem byla ráno ještě namazaná, paráda! - a na vlasy už jsem klasický kondicionér nedala. Myslím dokonce, že tímto jsem s kondišem i maskami nadobro skončila, tohle je totiž lepší a předčilo to všechno, co jsem kdy doma dosud měla. Na 1.000.000 % doporučuju. Za cenu balení (55 ml) pod tři kila byste ho měly koupit, i kdyby jen na zkoušku. S největší pravděpodobností dopadnete totiž jako já - už se ho nebudete chtít vzdát.

Jen tak, pro inspiraci.. ;)

Voda z pomerančových květů je klasická neroli, která mi prostě nevoní. Ale když vezmu v potaz kvalitu jejich Růžovky (nejlepší, s jakou jsem se kdy na trhu setkala), tak jí tu šanci prostě dám. Jen zadržím nos, než se vstřebá =D. Kdo však neroli miluje, bude milovat i tuto vodu. Co do účinků je to podobný všeuměl jako Růžovka - pečuje o zralou pleť, napomáhá proti pigmentacím, vypíná, projasňuje, regeneruje.. Zítřkem ji začínám zařazovat do ranní rutiny a jsem zvědavá.


*


Oční krém Yerba Maté
Rozjasňující pleťový olej Restorative
PURISTRY

Značka vznikla jako high-end odnož 100% Pure pod stejnou tvůrkyní, vývojařkou a zakladatelkou, Susie Wang. Jedná se o bio kosmetiku netestovanou na zvířatech a od 100% Pure ji odlišuje nejen složení postavené na bylinnách a kořeněných vůních, ale i minimalistická řada, která čítá všehovšudy 6 produktů (toner, čistící gel, sérum, oční krém, pleťový krém a pleťový olej - se kterými obsáhnete i bohatou pečující rutinu). 100% Pure má velice líbivé sladké ovocné vůně, celá značka je vystavěná na ovocných, zeleninových a rostlinných extraktech a pokud čekáte něco podobného u Puristry, dostanete dobrou ťafku.



První, co mě na kosmetice zaujalo, byla její nevšední, až téměř orientální vůně. Ze všeho nejvíc mi připomíná ajurvédskou kosmetiku, bylinky a koření. A je to velmi příjemná změna. Nejedná se o nejlevnější záležitost, ale upřímně, po upozornění na cenu, po zkouknutí složení a po zkouknutí i cen samotných bych čekala částky podstatně vyšší. Za každým produktem hlavně stojí vzájemná synergie složek, bylin, posilujících se navzájem až na nejvyšší možnou míru. Skvělým příkladem toho je třeba  pleťový olej, ale o tom až dál. Co mě osobně jedinou vrátilo zpátky na zem (a taky to byl jediný důvod, proč jsem tam na místě neobměnila komplet svou pleťovou rutinu), že ve většině produktů najdete opět základ z aloe (osypávám se po ní) a v některých i glycerin (dtto), jako u 100% Pure.. A tak zbyly jediné dva produkty, které by pro mě přicházely v úvahu. Dostala jsem vzorečky a doma se je jala zkoušet. A zde mé dojmy..

To je on, mého čumce šampion..


Oční krém Yerba Maté bohužel pohořel. Intenzivně voní kořením, takže ho na sobě cítím ještě klidně půl hodiny po namazání očí - mně se to líbilo, ale někomu to může vadit (ovoněný však není, je to čistá vůně použitých složek). Je vážně hodně silný co do účinných látek, protože mě poprvé na pleti dost zahřál pokožku (pocitově) a to se několikrát opakovalo. Za chvíli to naštěstí odeznělo. Bohužel se mi po týdnu aplikace začaly dělat mílie a i pupínky pod očima a obočím. U očních krémů se na mně začnou projevovat jejich účinky až po delší době používání, takže za ty dva týdny se stihl projevit jen tím osypáváním, má však být na otoky, projasnění, vrásky i tmavé kruhy pod očima. Kdo nemá pifku na aloe a glycerin a kdo nemá přecitlivělou jemnou pleť pod očima, ten má však zelenou a fakt doporučuju aspoň vyzkoušet.

Pleťový olej Restorative si mě však naprosto dostal! Účinky jsem zpozorovala už druhý den po probuzení, kdy jsem měla hezčí, moc hezky vyspanou pleť a jen mi zářila. Vzorek mi vydržel na cca  4 použití (na noc) a účinky byly den ze dne intenzivnější a víc viditelné. Navíc jsem se po něm nezačala osypávat, což u olejů mám pravidlo 3 dnů, kdy by se to projevilo na pleti - složením tedy na můj čumec bezpečné. Vlastně mě skladba olejů příjemně překvapila už na veletrhu, kdy jsem zaznamenala, kromě jojobového a šípkového základu i čený rybíz, hojivý černý kmín, granát, kaméliový nebo olej acai. Opravdu stačil jeden vzorek a jsem přesvědčená, že si ho pořídím, až dodělám své stávající sérum.




Z oleje cítím něco jako cedr, citron, snad citronovou trávu, nebo pomeranč? Je to citrusová a přitom lehce kořeněná, zajímavá a velmi svůdná vůně (pro mě), ale taky velmi jemná a nevtíravá. (Edit: teď koukám na složení a HA! měla jsem pravdu, je to cedr, ta citrusová vůně zase bergamot a kořeněná může být od Vetiveru. Překvapivě jsem ale narazila i na šalvěj a levanduli.) Co se mi na oleji ještě líbí, je jeho univerzální použití. Neobsahuje, jako většina olejových sér, retinol, nebo jiné látky vhodné jen na noční použití kvůli možné fotosensibilitě, takže si ho můžete s klidem kápnout i ráno ke krému pro intenzivnější péči. Toho bergamotu tam určitě nebude tolik a i kdyby, na co máme SPF, že? A opět se zde musím pozastavit nad jeho cenou - za 50ml balení "pouhých" 1410,-, kdy třeba za obyčejný squalane od Onestu v 30ml balení dáte polovinu, to je prostě neuvěřitelná cena! Kdo hledáte nějaké opravdu dobré a účinky zázračné regenereční sérum, máte klidně už i první (nebo nejen první) vrásky, potřebujete rozjasnit pleť a dodat jí trochu péče a života a máte třeba stejně citlivý a na ucpávání pórů náchylný čumec jako já, pak neváhejte ani vteřinu a tento olej vyzkoušejte, snad z něj budete stejně odvařené jako já.


*


Medové mýdlo
Výživný krém na ruce s pomerančem
Arganový olej s pomerančem
ALASSALA

Opět kosmetická přírodní značka pocházející z Maroka. Vůněmi svých produktů a jejich rozmanitou nabídkou mě tak dostali, že jsme u nich u stánku s kamarádkou zkejsly přes půl hodiny jen očucháváním jejich sortimentu! Vůně mají opravdu úžasné a nádherné. Složení také..


Medové mýdlo je jejich naprostou novinkou, neměli na něm ani české popisky, takže mi nezbývá než věřit, když jsem se dozvěděla, že je dělané jen z olivového oleje. Na čistě olivové mýdlo se mi totiž zdá velmi výrazně pěnivé, tvrdé, průsvitné, nebablavé a dost tmavé. Navíc, je v něm med. Ale ono i intenzivně medově voní. Já jsem v mýdlařině fakt naprostý začátečník, ale co jsem zjistila při jeho výrobě je, že když prochází procesem zmýdelnění, tak většina vůní padne za vlast. Dají se posichrovat, ale med mi v mýdle teda nikdy nevoněl. Podle mě je tam ještě přidaná vůně. Ale jaká? Na žádném jejich mýdlemtotiž nenajdete INCI.. Každopádně, co to dělalo..



Bylo to to nejlepší mýdlo, které jsem kdy na kůži měla! Dělalo neuvěřitelně příjemnou krémovou pěnu, bylo jí hrozně moc a namydlená jsem byla za pár vteřin. Vůně se mi na pokožce držela ještě dlouho po umytí a uschnutí a neměla jsem pocit, že by vysušovalo. Při mytí jen lehce vrzalo, ale nechávalo jakoby namazaný povlak. Fakt jsem z něj byla tak odvařená, že za 150,- za kostku, na kolik vyšlo, si chci počíhat na zítřejším Evolutionu na další balení do zásoby. Toto mýdlo mě totiž naučilo milovat a používat tuhá mýdla na tělo! Doporučuju aspoň očuchat, zbytek už se vyvrbí, jestli se zamilujete do vůně stejně jako já. Jo a viděly jste ten obal udělaný z včelího vosku??

Pečující krém na ruce s pomerančem a mátou - ta vůně je geniální! - kořeněná, svěží, čerstvá, pánská, dámská, další vonný oxymoron.. Nikdy bych nečekala, že tahle vonná kombinace bude fungovat a ono jo. No, takže už víc asi nemusím popisovat, co mě přimělo ke koupi, že jo.. Ale náhodou, já se dívala i na složení. A nebylo zas tak špatné. Za necelé tři stovky jsem si ho koupila. Víte co, já krémy na ruce nepoužívám, nějak je nepotřebuju. Asi bych se jinak dívala na krém na ruce, kdybych měla jejich spotřebu tubu za měsíc, ale protože vím, že mi vydrží nejmíň půl roku, nad cenou jsem se vážně ani nezamýšlela.

Asi jsem se trochu přepočítala, ale ta vůně je jediné, co mi na krému pozitivního zbylo. Navíc je tak jemná, že po namazání z pokožky po pár vteřinách vyprchá a nezbyde po ní nic. Při aplikaci působí až lehce voskovým dojmem, ihned se vsákne a stejně, jako není po chvilce cítit vůně, není cítit ani to, že bych si ruce něčím namazala, ale opravdu vůbec. Tak trochu stejný efekt co do účinků jako balzám na rty od Eco by Sonya - super aplikace, super vůně, super příjemné a bohužel naprosto bez efektu, který u daného produktu hledám. Pokud sháníte výborný regenerační krém na ruce, sežeňte si ten bylinný od Melvity. Sháním ho po různých zahraničních eshopech přes dva roky a nikde není k sehnání. Dokonce jejich sortiment jakoby pomalu mizel ze všech eshopů, tak doufám, že nekončí..

Posledním z nakoupených byl Arganový olej s pomerančem.. Z mých instagramových ód na Alassalácké voňavé arganové oleje asi víte, jak mě dostaly. Opět, na triku to mají hlavně jejich vůně - kořeněná levandule, pomeranč, santalové dřevo, nebo jen čistý argaňák, kdo si co bude přát.. Tohle není vůbec levná sranda. Za 50 ml dáte 600,- a to jsem ještě měla veletržní slevu. Za velkou 1/4litrovou botelu dáte přes dva tisíce a nezlobte se na mě, ale to je za čistý olej trochu moc. Jasně, asi bude kvalitní, ale proč ho pak nekoupit u Záhiru za půlku, ve větším objemu a stejně tak kvalitní? A navíc, ten záhirský mi nečpí kozím chlívkem. A jsme u toho..

Zdroj

Na ruce na veletrhu to bylo úžasné. Kdyby ne, asi bych za to nedala takové peníze. Když jsem se pak po sprše namazala, smrdělo mi to čpavě, jak je u nějakých argaňáků zvykem. Je to sice vtipný popisek, ale opravdu to nejvíc připomíná kozí chlívek. A s pomerančem působí kozí chlívek o  to víc pitoreskně. A přitom bych přísahala, že z na veletrhu vystavovaného testeru jsem ten čpavý ocásek necítila. Takže olej putoval o dům dál a já si objednala všechna tělová séra od Záhiru, která mi omamně voní a nádherně fungují.

Ale abych tomuto oleji jen nekřivdila - je vážně úžasně pečující. Hned se vstřebá a přitom vám kůže zůstane pocitově namazaná, viditelně vyživená, nemastná, vláčná, hebká a pružná. Můžete jej použít na vlasy, na pleť i na tělo, kam chcete, je to přeci jen čistý argaňák s trochou pomerančového éteráku. Pokud milujete tuto značku, tak vás tento olej určitě nezklame co do účinků. Mně osobně nadchnul, až na tu vůni. A protože jsem na vůně dost citlivá, přes to u mě nejde vlak, no.. Edit: na Evolution si teď mamča koupila to velké balení levandulového a vůně je nádherná a neskutečně omamná, takže jsem zřejmě měla nějakou divnou várku, protože z testeru na veletrhu mi ten pomerančový voněl, kdyby ne, nekupovala bych ho, to dá rozum..


*


Tak, to by bylo zatím ze zkoušených novinek všechno. Víc postřehů zatím nemám a taky jsem toho víc vyzkoušet nezvládla. Zítra mířím na první podzimní ročník festivalu Evolution, tak jsem zvědavá, co tam bude a jestli bude znatelný nějaký rozdíl mezi jarním a podzimním veletrhem. Co vím určitě, tak že tam bude jak Alassala, kam jdu pro další medové mýdlo, tak Puristry (doporučuju kouknout a když tak poprosit o vzorky) a 100% Pure, které pořádá celovíkendové malování s jejich ovocnou dekorativkou a je o to takový zájem, že si termín musíte zamluvit předem (já už ho mám zabookovaný od jarního veletrhu =D). 

A zbytek je ve hvězdách. Ráda se nechávám překvapit, takže si dopředu ani nečtu seznam vystavovatelů a pak tam aspoň nadšeně brouzdám, co nového objevím. Teď to budu mít asi hodně o jídle, doufám v účast Mladého kokosu (úžasný bio kokosový džem!), Tropicai (neuvěřitelné Sweet Blossom kokosové chipsy a kokosový sirup!), chtěla bych si dát zase ten skvělý Vanilla Tchai u Coffee with Love a samozřejmě mangové lassí!! No a kdo chcete nasát trochu festivalové atmosféry  nebo inspirace dopředu, tak se jukněte na tento článek z jarního veletrhu ;) 


Tak schválně, s kým z vás se tam uvidím?

11 komentářů:

  1. ten balzam na pery je sila, za tú cenu by som čakala aspoň výdrž celý deň, hydratáciu viac ako po čistej aloe a dokonalé pery. Pozor na to sérum od Záhiru, sú to čisté oleje a ako si už v niektorom článku spomínala u pleti, neobsahujú vodu a nemôžu "hydratovať" ako také, akurát uzavrieť vodu vo vlase a zabrániť vysušovaniu, balzamy by som ešte nevyhadzovala. Olejové kúry pred umývaním sú dosť populárne a veľa ľuďom vyhovujú, ale niekedy ich pokožka hlavy nemá rada a po aplikácii oleja môžu začať padať vlasy, nemusia hneď, ale kľudne po dlhšom čase používania a v ten moment je potrebné ihneď prestať používať na celú hlavu a dávať len do dĺžok, niekto ich môže používať celý život a hlava si len rochní blahom :D Naviac mne arganový olej vytvára na vlasoch akúsi vrstvu, ekvivalentnú silikónom aj keď sa za cca deň trochu vsiakne.
    Puristry ma nejak nezaujalo, po mierne pochybnej dlhodobej politike 100% Pure sa radšej obzriem po iných značkách. Krém na ruky používam každý večer pred spaním a občas cez deň pretože mám suché a občas dosť namáhané ruky, úžasný je Sante goji a oliva, krásne vonia a sú po ňom hladučké ruky, ďalší chcem skúsiť Dessert Essence dýňový, ktorý má byť ešte o niečo lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, diky za tip na krem na ruce. Co Desert Essence, beru jejich kvalitu za takovou stredni tridu asi nastejno jako Sante-voda,spoustu vosku a jinych emulgatoru, zadne moc akotvky ani moc oleju.uz o level vys beru slozenim Acure. Treba Laveru a Weledu beru za nizsi jak desert Essence,ptz je tam vetsinou zaklad ve vode,glycerinu a alkoholu.. Zkus kdyz tak ten krem od Melvity s napisem MAIN,maji ho na Notinu a je vazne uzasny, jen teda stoji ranec,no.. a dobry je i krem na ruce od Dulcie 😉

      K tomu vlasovemu olejovemu seru.. Tos me fakt prekvapila takovouto myslenkou, to me ani nenapadlo. Ja to tak neberu, ale je fakt, ze kazdy reaguje jinak. Kazdopadne, stejne jako vetsina lidi si ani ja nedavam kondise a masky k pokozce hlavy a nedelala jsem to nikdy. Kdyz jsem to zkusila parkrat naopak po tom me zacala svedit hlava. Podle me nejsou ani delane na to, aby sly na pokozku hlavy. Aspon ne primarne a taky na vetsine z nich to je uvedeno - jen do delek. Jako jo, neco jineho jsou produkty specialne na vlasovou pokozku,ale ty maji taky uplne jine slozeni nez klasicke masky a kondise s emulgatory, vymyvacimi vosky a lehkymi oleji. Vlastne by me ani nenapadlo je pouzivat k hydrataci hlavy.. Fakt jsi me ted tou poznamkoi rozsekala 😂 A co se tyce arganaku a radoby silikonoveho pocitu- to mas asi svym zpusobem pravdu, proto mi taky funguje tim uhlazenim rozcepyrenych vlasku a hedvabnymi mekkymi lesklymi vlasy. Na druhou stranu, na rozdil od silikonu mi vlasy nezatezuje a nenechava na nich neprodysny nesmytelny obal, naopak pecujici zavoj a vlny mi s nim drzi dele a hezci, takze ho holt budu oslavovat dal 😁

      Jo a jakou politiku 100% Pure mas na mysli? Nevim o zadne afere at ceske nebo zahranicni.. mne se Puristry i 100% pure slozenim moc libi. Jen mi to bohuzel nesedne vsechno. Ale nastesti ne ve vsem jsou tezsi oleje,glycerin nebo aloe, tak jsem rada. Je fakt kumst najit na trhu kvalitne slozeny produkt. Posledni tyden jsem lezela v asi padesati ocnich kremech a muzu ti rict, ze neobstal ani jeden. Az me napadlo se podivat na 100% Pure a tam jsem zaplesala,ptz slozeni maji naprosto uzasne (ten okurkovy a s resveratrolem z novych rad)..

      Vymazat
    2. No práveže spotrebu krémov na ruky mám značnú, preto 500 za jeden nedám, nepotrebujem riešiť v podstate nič iné ako hydratáciu a ochrannú vrstvu, takže aktívne látky tam neriešim.

      Zas je skupina ľudí ktorým umývanie si vlasov (aj pokožky) len kondicionérom úzasne vyhovuje, hlavne u viac vlnitých/kučeravých vlasov, typ 3, 4 a šampónujú len občas na očistenie od vrstvičky čo sa spraví časom od kondicionéru. Inak olej pred umývaním sa používa do dĺžok ako ochranná vrstva aby vlasy neabsorbovali toľko vody (hygral fatigue) a neboli také citlivé na poškodenie, to sa mimochodom dá robiť aj v pri plávaní ako ochrana pred vysušovaním chlórom/morskou soľou. Argaňák mi účinkami neimponuje natoľko aby som ho používala a kupovala pravidelne, keď mi rovnako dobre poslúži aj mandľový, šípkový, kokosový alebo aký zrovna doma mám.

      Nie je to oficiálna aféra ale v podstate všetci dlhoroční fanúšikovia/sledovatelia 100% Pure si to všimli, málokto to povie nahlas. V priebehu dosť krátkeho času pred pár rokmi zvýšili ceny bez nejakého uspokojivého vysvetlenia, bonusy k objednávkam sa znižujú a čo bolo kedysi samozrejmosťou - z "nad 20 dolárov bez poštovného" sa stalo "nad 50 dolárov bez poštovného" a tvária sa akoby to bola veľká (a limitoaná) akcia.České zastúpenie vôbec nemá akcie ktoré sú na ofíko stránkach (aj tie už sú sporadické) - bežne 20% akcia na všetko niekoľko krát do roka, dopredaj za krásne ceny, ... Nová rada, tá v novom obale, je konzervovaná mliečnymi enzýmami (nerozhlasovali to ale ľudia sú všímaví, hlavne keď ide o novinky) a nie je teda vegánska, neviem úplne spamäti či jej plus k tomu chýba ešte certifikát alebo nie, aj keď vždy hlásali že sú a budú vegánskou značkou a momentálne sa v ďalších radách podľa ich vyjadrenia budú snažiť postupne prejsť na vegánsku variantu celej ich ponuky - idú úplne proti logike. Toto vyhlásenie mimichodom prišlo až po pár mesiacoch, kedy im protestovalo veľké % zákazníkov proti tejto voľbe. Preto radšej podporím značky, ktoré si za svojím presvedčením stoja a nemenia ho podľa toho ako sa im to hodí, aj keď veci majú krásne, voňavé, prepracované a funkčné.

      Vymazat
    3. Aha, tak v tomto to mám asi jednodušší a rozhodně praktičtější, protože já s tou spotřebou koukám spíš na ty aktivky a přínosy a pak si tomazání užívám. V tom případě by mi na Tvém místě stačil klidně nějaký zimní krém od Alverde, jak si všichni chválí =D

      noo, tak to máme opravdu úplně odlišné, mně zase nevyhovují tebou menované oleje - všechny mi z vlasů udělají mastnou a přitom vysušenou koudel. Takže zlatý argan =D A jo,o chrana před vodou apod. to vím, jen mi přijde divné vynášet kondicioné na pokožku hlavy oproti čistému oleji, který se stejně vymyje a v tomto případě funguje poněkud intenzivněji, než vodou "naředěný" olej =D

      No a ty kauzy, co jmenuješ.. Tak tohle všechno vím a slyšela jsem. ALe stejně tak jako zdražování u May Lindstrom, neberu to coby koncový zákazník jako ránu pro moje ego. Takže mi jdou nějaké takovéto techtle mechtle mimo. Když mají něco, co mi nevyhovuje, nekupuju to, když mají naopak něco, co mi funguje a vyhovuje i složením, tak se toho budu držet zuby nehty. Zdražuje dneska každý a když porovnám, jaké jsou akce v zahraničí a jaké u nás, leckdy to je půl napůl - někde jsou levnější a nemají akce, někde jsou dražší a akce mají. A zdražuje fakt každý. I suroviny a náklady jdou výš, je to vidět i na jejich baleních a ty technologie také nejsou nejlevnější. Kdybych lpěla jen na zásadách, tak si už nemůžu koupit od nikoho nic =D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Je fakt, že tady to tak vypadá, že? Evolution byl co do kosmetiky rozhodně mírnější. Tam už to bylo hlavně o žrádýlku =D

      Vymazat
  3. Všechno vypadá skvěle :) Mrzí mě, že mi to tentokrát nevyšlo, protože tenhle festival miluju, ale o to víc se zase těším na ten jarní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám radši teda Evolution, ale to možná i proto, že je tam i tolik dobrého papání. Na B&S mě štve, že ač na veletrhu s takovým názvem, dostaneš k jídlu jen klobásy, pivo, KFC, nebo předražené fuj vafle s nutellou a gumovými medvídky (škoda, že mi tu nejde blinkací smajlík, teď by se mi fakt hodil =D). Ale je fakt, že stejně na něj vždycky nakonec jdu a jsem ráda. Ale kupodivu mi to nikdy nevyšlo na jeho jarní verzi, jen na tu podzimní. Je tam víc věcí než na podzim?

      Vymazat
    2. Teď budu asi za blbce, ale já si celou dobu myslela, že jde o Evolution :D Pardoon.. na Instagramu jsem koukala, že jsi tam letos byla, tak mi vůbec nedošlo, že je řeč o B&S :D Tam jsem ještě nebyla a jezdím jen na jarní Evolution právě :)

      Vymazat
    3. Marti, ono to z toho názvu asi nebylo moc jasné, takže jsem to te´d doplnila ;) A jinak jo, na tom se shodneme, Evolution je asi lepší pro nákupní účely ten jarní ;) Ale já měla deficit a na podzim mám ty veletrhy ráda, takže asi začnu chodit i na ten podimní, pokud ho zavedou pravidelně.. To jídlo tam totiž bylo parádní!! ;)

      Vymazat
    4. To určitě není tvoje chyba, já jsem teď nějaká roztržitá :)) Jídlo muselo být fantastické, to věřím! Škoda, že nejsem z okolí Prahy, to bych neváhala.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...