pondělí 16. ledna 2017

NEJ Pečující kosmetika | Lásky a objevy v roce 2016


Přiznám se, že mě už trochu omrzelo sledování měsíčních oblíbenců u youtuberek a blogerek, zvlášť když je sleduju celý rok a všechny ty produkty vídám pravidelně každý měsíc. O to víc mě  však baví sledovat ta roční  kosmetická shrnutí. Pokud vás tyto "ročenky" taky baví, tak vítejte! Mitsuuko nej kosmetický PELMEL 2016 je plný objevů, zamilovaných produktů, dlouhodobých milostných kosmetických vztahů i náhlých vzplanutí. Dnes to bude o pečující kosmetice a v následujícím článku zase o mých dekorativních a nekosmetických láskách..

Tento článek mám rozepsaný už druhý týden a pořád jsem přemítala nad jeho nejsrozumitelnější strukturou. Nakonec jsem se rozhodla pro "Get ready with me". Pokud tento pojem neznáte, je to označení formátu videí na youtube, kdy vás autor provází celou svou denní rutinou, při které postupně představuje dané produkty, jak je používá. Původně jsem do tohoto článku chtěla zařadit i dekorativní péči a nekosmetické oblíbence, ale to už by byl článek v délce eposu, takže dekorativní a nekosmetickou částí budu pokračovat v dalším článku. V brzké době bude taky následovat článek o aktuální péči o pleť, kde budou uvedeny konkrétní produkty i jejich způsob používání a vše zaměřené na detaily této péče.




*



Foreo Luna mini

Jedním z prvních nákupů už v lednu 2016 bylo Foreo. Nejdřív jsem koupila jeho velkou verzi pro smíšenou pleť a tu jsem pak, po zjištění, že je to opravdu geniální přístroj, darovala své mamče a koupila si mini verzi. Ne tu jednorázovou, ale tu dobíjecí. V té době ještě neexistovala Luna mini 2, která má i volitelné intenzity čištění, takže jsem vzala jedinou možnou na trhu.  Je to věc, která posunula mou pleť ještě o několik levelů výš. Vyhladila a zjemnila pokožku, která pak i líp absorbovala péči, byla heboučká a vyrovnala i její reliéf. Účinek má dlouhodobý, takže se nic nestalo, když jsem třeba odjela na hory a zapomněla ho s sebou, pleť byla jemná stále. Co se týče čištění, dokáže si poradit i s tou protivnou drobnou krupičkou, která vzniká ucpáváním pórů. Jo a mám pocit, že jako bonus mi po této obličejové masáží začalo i víc růst obočí.


A všem, které by snad o Foreu uvažovaly, doporučuju kouknout rovnou na novou sérii Luna 2, nebo Luna mini 2, protože jsou na nich fakt vychytané mouchy a jsou lepší. Sice jsou ty původní ještě někde ve výprodejích, ale opravdu stojí za to si ten rozdíl cca tisícovky připlatit a koupit si rovnou tu novou verzi. Za mě klidně stačí i ta mini - mně osobně padne líp do ruky i na obličej, je malá a dobře se vleze do taštičky na cesty. A co má nová verze nastavitelných několik rychlostí, je to ideál (ta stará měla jen dvě základní - rychlou, po které mě brněl i mozek a byla na mě moc agresivní a pomalou, která byla zase tak pomalá, že jsem kolikrát kontrolovala, jestli to mám vůbec zapnuté). A nabité vydrží opravdu půl roku. Zatím jsem ho za rok používání nabíjela pouze jednou. Kupovala jsem se slevovým kuponem v Douglas.cz.


*


Juliet, Antipodes

První věc, kterou ráno udělám (hned po uvaření kafe), je umytí obličeje Foreem a gelem Juliet. Foreo namočím, kápnu na něj trochu gelu a promasíruju s ním celý obličej. Gel se tak i krásně napění.  Juliet je moje láska trvající snad stejně dlouho jako láska k balzámu Reve de Miel (viz níže). Naše začátky byly poněkud krkolomné, protože mě lehce vysušovala a pla. Pro někoho, kdo "madame" Juliet nezná - jedná se o rozjasňující mycí gel. Narozdíl však od Brightening řady PHB, u Juliet jsem si rozjasňujících účinků moc nevšimla. Za to ale hezky hojí pleť, dobře čistí, osvěží, krásně voní a po těch třech letech konstantního používání si už tak nějak nedokážu představit své ráno bez ní. Taky mám pocit, že lehounce zatahuje póry, což je možná už i mou hlavou vynucený optický klam.



Stejně jako Reve de Miel, Juliet mi vydrží strašně dlouho. Balení vás tak vyjde sice na cca 600,- (kupuju na zahraničních eshopech, např. na Lovelula zde, Antipodes už mají skoro všude), ale při pravidelném ranním používání  vydrží téměř rok (přesně 11,5 měsíce). Voní po zeleném jablku a kardamomu a nedokážu říct, proč jsem v něm první roky cítila ananas. Teď už mi pomalu dochází a vystřídám ho mycím gelem z rozjasňující řady PHB, tak jsem zvědavá, zda a kdy se vrátím zase k Juliet.


*


Brightening eye gel, PHB

Tento oční gel vlastně může za to, že jsem značku PHB poznala. Dostala jsem ho někdy na jaře v jednom z Lovelula boxů jako dárek k nákupu. Je to plné 15ml balení hned vstřebávajícího se a  - stejně jako tonikum - po Neroli vonícího gelu, který pomáhá projasnit a oživit barvu očního okolí. Na kruhy moc netrpím, ale přesto byly výsledky viditelné.

Celé hvězdné trio mé pleťovky


Zamilovala jsem ho a pak už jen následovalo objevování celé značky a všech jejích produktů a stala se ze mně PHB závislačka. Pokud chcete vyzkoušet cokoli z PHB pleťovky, ale bojíte se riskovat (např. s krémy apod.), tak sáhněte po tomto kousku. Nutno dodat, že gel je opravdu lehounký a lehce vypínací, takže ho samotný nepoužívám, ale po plném vstřebání přes něj dávám ještě krém, viz Bio Retinoid níže. V ČR seženete zde.


*


Reve de Miel, Nuxe

To je moje stálice na rty už třetím rokem. Mám už ověřené, že mi kelímek vydrží na rok používání, takže jsem zatím vypoužívala dva, teď jsem na dně třetího a určitě si koupím i další. Když jsem ho zkoušela poprvé - bylo to v době, kdy byl velkým hitem zahraničních youtuberek, které nyní horují pro balzámy od By Terry apod. a na Nuxe už zapomněly, já ne. A to jsem z něj přitom nebyla ze začátku vůbec nadšená. Za prvé obsahuje silikon. Má sice skvělé přírodní složení, ale uprostřed ve složení jeden silikonek najdete. Za druhé jsem byla asi už předem nastartovaná k tomu, abych na něm našla jakoukoli chybu. Ale on pro mě žádné neměl a do teď nemá. Proto jsem i k jeho recenzi dopisovala nadšenecký edit, celý článek zde.

Zdroj

Jedná se o balzám velmi příjemné krémové konzistence s polomatným až matným finišem a pro mě božskou vůní alá citronový piškot. Konzistencí mi dost připomíná bambucké máslo Nilotica od Purity Vision. Není mastný, výborně pečuje, dokáže mi za noc po jedné aplikaci spravit rty z nejhoršího a vlastně, když tak přemýšlím, rty jsem neměla ve špatném stavu od té doby, co ho pravidelně používám (jak jsem na tom se rty bývala si můžete přečíst tady). Je už součástí mé rutiny a vždy si ho máznu jako začátek mé noční péče a zakončím s ním tu ranní. Jeho poměrně těžkotonážní skleněné baleni a aplikace prstem ho předurčuje k používání spíš na doma. Já ho však vozím i na cesty s sebou. Na rtech drží a není třeba častější aplikace. Když jsou zhoršené podmínky (mráz, hory, lyžování, vítr), tak ho přemáznu i odpoledne a stačí mi to. Při ceně cca 250,- za kelímek a po rozpočítání na celý rok vám vyjde parádní cena za mazání na rty. Kdybyste přemýšlely o jeho tyčinkové variantě, tak si klidně ty dvě stovky ušetřete, protože má jiné složení a rozhodně nedosahuje takových kvalit, jako jeho kelímkový brácha. A kdyby vás ještě napadla otázka, proč si ho třeba neudělám doma.. Jo, chystám se na to už přes dva roky, ale ještě jsem se k tomu jaksi nedostala (nikdy mi nehořela natolik koudel, protože tento balzám je snad nekonečný a netrefila jsem se do chvíle, kdy mi akorát docházel). Seženete ho už několik let i nás třeba na Notinu. A ještě na něj musím prásknout, že ač mi vydrží opravdu rok, tak poslední měsíce má tendenci už hrudkovatět a na rtech mě pak pěkně štve, takže se vždy těším na nové balení a sametovou konzistenci.


*


Brightening tonic with Neroli, PHB

Slovíčko "rozjasňující" je pro mě na kosmetickém produktu doslova magické a jak ho na něčem vidím, hned jsem o 50 % víc přesvědčenější, že ho musím koupit. Ani vám nebudu psát, kolikrát jsem nalítla a ani od jednoho z produktů jsem se rozjasňujícího efektu nedočkala ani náhodou. A pak v roce 2016 nastal nějaký zlom a všechny mi fungovaly. A já bez žádného už nedám ani ránu. Sem se směle zařadilo i rozjasňující pleťové tonikum od PHB s Neroli. O samotné značce PHB toho ode mě asi uslyšíte ještě dost, protože jsem od nich vyzkoušela už téměř všechno (a to mají cca 200 produktů včetně dekorativky) a jen o málu můžu říct, že by mi nevyhovovalo.


Mohlo by vás trochu zmást, že na stránkách Loveluly, kde jsem vše kupovala, mají u 15ml cestovního balení tonika nafocenou aktuální etiketu s "Neroli", kdežto na fotce velkého 100ml balení se nachází "Sweet orange". Objednala jsem to a přišlo mi velké tonikum s Neroli, tedy se stejnou etiketou, s jakou mi dorazilo i předchozí menší balení. Neroli je zřejmě aktuální a "Sweet orange" bylo na původních obalech a už se  nevyrábí. Tonikum voní po Neroli, ale fakt příjemně, ne ostře, jak to umí čistý ÉO Neroli. A co víc, opravdu rozjasňuje. Cestovní balení mě o tom zvládlo přesvědčit už po třech dnech používání a to ho používám jen ráno. Pleť jen září, neucpává póry, naopak i hezky regeneruje flíčky a jemně zahlazuje póry. Malé balení mi stačilo na cca 3-4 týdny používání a ještě dřív, než mi došlo, už jsem měla na cestě plné balení. Tato Brightening řada od PHB je podle mě nejvíc povedená, skvěle a opravdu okamžitě funguje a na mé pleti dělá doslova zázraky. V ČR seženete zde.


*


Bio Retinoid anti-age cream, REN
Pro mě objev tohoto roku. Naprostou náhodou jsem si ho objednala ve vzorku na Lovelule, protože jsem si vzpomněla, jak o něm kdysi básnila Yvonne (z blogu Le jardin du Yvonne). Psala, že stojí za každou libru, že účinkuje i na jemné vrásky a skvěle jí vyhovuje i na problematickou pleť. Se svou smíšenou a problematickou pletí jsem se vždycky anti-age krémů bála jak čert kříže, tak jsem tento vzala jen v malém balení a už vůbec si nevzpomínám, co vedlo k tomu, že jsem ho poprvé zkusila právě místo oční péče. A ono je to jako oční krém naprosto dokonalé! Hned jsem ho zařadila k mé stávající oční péči v podobě rozjasňujícího gelu od PHB a byť jsem už tehdy neměla problémy s otoky, velkými vráskami, nebo tmavými kruhy pod očima, Bio Retinoid dokázal vše ještě vylepšit a to dokonce viditelně už po třech dnech používání.


Není parfémovaný, je lehký, přesto účinný a vstřebá se plně do pár minut. Nezanechává žádný povlak a není ani mastný, takže se nevylučuje s jakýmkoli korektorem pod oči. Když jsem dodělala první vzorkové balení, které má 3 ml, tak jsem načala hned druhé a po jeho dopoužívání už jsem byla plně přesvědčená že tento krém chci a potřebuju ve svém životě. Tak jsem koupila plné balení vycházející na cca 40 liber, ale určitě jsem ho kupovala s nějakou 20% buď vernostní nebo "wemissyou" slevou na jednom ze zahraničních eshopů (BeautyExpert, HQHair, LookFantastic apod.). Krém je skvělý i v tom, že tento účinek má na celou pleť, nejen pod očima a opravdu viditelně projasňuje, vyhlazuje a tak zkrášluje. Co je super, tak že pod očima nedělá milie a na pleti zase neucpává póry a nedělá neplechy a přesto má anti-age efekt. Pro mě nevídané.


*


Whitening and Brightening serum, Kimberly Sayer
O tomto séru u mě čtete už poněkolikáté, ale dosud se nedočkalo vlastního článku. A přitom mám pocit, že zrovna tento produkt ho doslova vyžaduje. Je totiž poměrně rozporuplný a přesto bez něj nemůžu žít a moje pleť existovat. Používám ho konstantně už od porodu, takže něco přes rok a půl  a až když mi došel, zjistila jsem, co vlastně dělal a dělá. A že jsem to pořádně probádala, než jsem k tomu zjištění došla - používám už sedmou lahvičku (jedno balení mi vydrží přesně tři měsíce používání ráno a večer). Konzistencí může na první vyzkoušení trochu překvapit, jedná se totiž už téměř o lehký tekutý krém. Možná právě proto se tak dobře doplňuje s dost odlehčeným zinkovým krémem.


Sérum má být rozjasňující a bělící a přitom nemůžu s jistotou potvrdit, že by projasňovalo nebo bělilo. Rozhodně nečekejte, že se jedná o produkt s okamžitými účinky a po jedné aplikaci budete zářit a všechny flíčky a pigmentové skvrnky se před sérem strachy rozutečou. Proto jsem ho ze začátku spíš haněla. Časem jsem zjistila, že však perfektně splňuje funkci hydratačního séra a tedy doplňkové péče pod zinkový krém. Díky němu se už nemusím starat o to, jestli venku fičí vichřice, je mráz, nebo sucho, tohle sérum skvěle vyrovnává potřeby mé pleti a vždy ji dodá tolik péče a hydratace, kolik potřebuje. Celou dobu jsem si myslela, že za to může dokonalá skladba všech mnou používaných produktů, ale až když  mi došlo a já si furiantsky neobjednala nové, zjistila jsem, zač je toho loket. Pleť byla tou dobou ve vynikající kondici, ale po dopoužívání séra šla během 14 dnů do kopru. Byla přecitlivělá, začaly se objevovat šupinky, svědila, kde byla přesušená apod. Další týden jsem čekala na doručení objednávky a ještě teď napravuju následky dané tím měsíčním výpadkem. Tentokrát jsem už objednala rovnou dvě lahvičky (objednávám na Lovelule tady, nikde jinde jsem Kimberly Sayer nenašla) a nic neponechávám náhodě..


*


Baobabový krém se zinkem a Jako pírko
Jsou to moje jediné používané pleťové  krémy za posledních několik let. Zinek i Pírko jsou velmi lehké a jemné krémy. Pírko obsahuje pryskyřici Benzoe a Levanduli a dávám ho na místa, kde nepotřebuju primárně hojit a zinek by je mohl nadměrně vysušovat - tedy na tváře, někdy kolem nosu (podle rýmy nebo zimy) a hlavně na krk. Zinek pak dávám na zbytek obličeje. Řeknu to takhle. Nikdy v životě mi nesedl žádný z koupených krémů tolik, jako tyhle dva a sice nezfialovým ani mi nenaskáčou fialové puntíky, když vyzkouším krém jiný, ale nenašla jsem zatím takový, který by pro mě měl dlouhodobě žádoucí a tak hezky hojivé, zároveň preventivní účinky. Vlastní obdobu zinkového krému si můžete udělat podle receptu, který jsem vám dávala do tohoto článku. Jediný krém za poslední dobu, o kterém jsem přemýšlela, že by je i mohl vystřídat, nebo doplnit, je právě od REN výše zmiňovaný Bio Retinoid. Jo, až tak dobře na mě působí.


*



Benátská noc, Soaphoria
Coconut deodorant, Eco by Sonya
Old Spice

Před odchodem z koupelny ještě vždy sahám po deodorantu. Většinu dní na ven a někdy i na doma používám klasický tuhý Old Spice (ty čiré bez hliníku - používám je snad už od 15 let). Na dny, kdy se nechci ničím vonět, ale přiom vonět chci, sahám po krémovém deodorantu Benátská noc od Soaphorie. Je to úžasná vůně, drží mi celý den a opravdu nezvykle a originálně voní, na přírodku až netypicky. Jeho jediné mínus je, že se musí z rukou pak smývat.



Jako podstatnějším negativem to shledáte ve chvíli, kdy v koupelně nemáte umyvadlo s tekoucí vodou (to si nevymýšlím, opravdu ho v momentálním bydlišti nemáme a zuby si tak čistím v mini umyvadle na chodbě - na chodbě je, ale v koupelně ne!! - a oblličej si myju ve dřezu v kuchyni, kam jsem pro tyto případy vlepila do kuchyňské skříňky i zrcadlo =D). Někomu by vůně tohoto dea mohla připadat ještě poměrně intenzivní. A ona je. Mívám dny, kdy na těžké vůně nemám hlavu (hned by mě rozbolela) a to spíš sahám po jemnějších kouscích, viz ten následující.



Pak tu jsou dny, kdy je mi lehko na světě, mám prázdninový pocit a přivolávám si tak vůně dovolené, moře a sluníčka. Pro tyto dny používám Kokosový deodorant od Eco by Sonya. Mám jeho sprejovou variantu, ale od té kuličkové se intenzitou účinků ani vůně neliší. Já jen nemám ráda roll-on deodoranty. Od tohoto dea nečekejte, že vám vydrží celý den a můžete s ním jít třeba do posilovny. Je opravdu jemný, co do vůně, tak i do účinků. Vydrží mi makat cca tři hodiny a pak ho musím znovu přestříkat. Protože však neobsahuje žádné kůži dráždivé látky, naopak pečuje, tak ho používám hlavně v létě, po holení, k vodě a na doma. Připomíná mi prázdniny a doma po něm sahám i teď v zimě překvapivě dost často.


*


Aroma spray Tonka a Yuzu, Florascent

Obvykle se hned po celé ranní očistě i navoním. Težké parfémy nepoužívám nikdy a na doma si vybírám jen z těch jemných přirozených vůní. Proto jsou zde uvedeny tyto a opravdu je používám denně. Po seznámení se s přírodními niche parfémy Florascent na veletrhu Green Beauty Market (článek zde), jsem se do jejich vůní totálně zbláznila. Nevím, nějak mě do té doby ani nenapadlo, že když kontroluju složení kosmetiky,  mohla bych se trochu zamyslet i nad složením používaných parfémů. Nějak jsem si do té doby myslela, že pokud je parfém přírodní, musí nutně být cítit po patchouli nebo jasmínu a vonět velmi esotericky a podezřele jako krámek s indickými tyčinkami. No a ono ne.


Už na veletrhu jsem se zamilovala do vůně Umami, která ve mně odstartovala vášeň pro naprosto nové spektrum vůní. Umami voněla trochu těžce, po květinách i koření, sladce a připomínala mi vánoční purpuru. Pak jsem narazila na e-shopu Organictime na slevu na produkty Florascent a objevila i jednosložkové toaletky a konkrétně Yuzu i Tonku, které se mi hrozně líbily už na semináři o přírodních parfémech a složkách na veletrhu. Když  mi pak dorazily domů, byla jsem lehce rozladěná. Jak jsem vám psala na Instagramu - Tonka mi tak nějak divně dřevitě a zemitě voněla s podivným ocáskem a Yuzu zase vůbec nedržela a byla hrozně jemná, byť příjemně mandarinková. A pak jsem v přibaleném letáčku našla instrukce a tipy, že se dají jednotlivé vůně i stříkat a tím mixovat dohromady. Zkusila jsem tak těžší déle držící Tonku přestříknout prchavou a svěží Yuzu a byla láska na světě. Myslela jsem, že celou zimu strávím s Umami, ale zatím není den, kdy bych se i jen na doma ráno nepřestříkla tímto duem. Z těchto single vůní vychází každá jinak. Moje stály okolo 700,- za každou.


*


Light Cleansing lotion, Kimberly Sayer
Balancing soap, Mádara

Na večerní první čištění pleti (tedy odlíčení makeupu) se produkty různily podle ročního období. Na podzim a zimu mám už několikátý rok po sobě čistící ultra lehké mléko od Kimberly. Jen u něj jsem si jistá a mám už používáním potvrzené, že mi neucpává póry žádná z daných složek a dodá mi tu trochu vláhy a péče navíc, které v zimě potřebuju. Mléko je tak lehké, že bych ho však mohla používat celoročně a vůbec by se nic nestalo. Používám ho několika pumpnutími přímo na mokré Foreo. Po minutové masáži se velmi dobře smyje vodou, bez  nutnosti použití mokrého ručníčku a aniž by zanechávalo nějaký povlak. Voní po citronech a balení je obří - 120ml - takže mi vydrží od listopadu do dubna úplně s klidem. Můžete tím odličovat  oči, ale já v této oblasti nesnesu nic jiného, než micelárku, takže tak mléko používám jen v krajních případech. Seženete ho zde.


Pro období jaro-léto zase obvykle používám tuhá mýdla. Poslední roky jsem mívala Balancing soap (Vyrovnávací mýdlo) od Mádary, ale letos změnili složení a už nemám pocit, že by mi na pleť tak dokonale sedlo, že bych už nechtěla hledat žádné jiné. Ale rozhodně nedělá na pleti žádnou paseku, neucpává póry, nadměrně nevysušuje pleť a ani nijak nedráždí, že bych byla červená.



Je ale fakt, že na vyrovnání jeho čistící schopnosti (oproti Kimberly mléku), musím nutně pokračovat hydratační mycí pěnou, která mi odstraní vrzavý pocit z obličeje, co mýdlo dělá. Kupovala jsem ho tady. Bylo to úplně první tuhé mýdlo, které moje pleť snesla, aniž by se vysušovala nebo zrudla jak rajče. A ať je léto, nebo zima, vždy používám jako druhý čistič následující pěnu.. 


*


Instant foaming cleanser, Caudalie

Víte, že by mě ani ve snu nenapadlo, že se do ročních oblíbenců dostane tato pěna? Ona se ocitla na tomto postu totiž trochu  jako z pozice "mezi jednookými slepý králem".. Skvěle mi totiž zapadá do mé celé pečující pleťové rutiny. Vím že je v ní parfém, vím, že není zcela přírodní, vím, že je v ní na předních příčkách složení glycerin.. Ale svými hydratačními a nevysušujícími účinky přesně zastane roli produktu, který potřebuju ke všem ostatním. Kde uberu na hydrataci, musím následně přidat jinde. Takže zatímco si umyju makeup pleťovým mlékem Kimberly, dočistím zbytky tuhým pomerančovým mýdlem od PHB (momentální pokus, co vystřídal mýdlo Mádara) a nakonec ještě vše završím právě touto mycí pěnou Caudalie, která svými hydratačními schopnostmi krásně odbourá stahující a vrzavý pocit, který na pleti zanechá tuhé mýdlo.


V předchozích letech jsem měla složení pečujících produktů stejné, jen pěny jsem používala různé: Mádara pěna (nic moc a mám pocit, že mi ucpávala póry, navíc byla až neúměrně drahá), pěna Cattier, ke které se zase na zkoušku vrátím, až mi dojdou zásoby Caudalie a chystala jsem se i na chválenou Nuxe, jen nevím, jestli se spíš nepoohlédnu po něčem echt přírodním. Caudalie pěnu kupuju ve zvýhodněnýh dvoubaleních a už mám třetí. Spolu s "wemissyou" slevou se většinou dostanu na jednom ze zahraničních eshopů (LF, HQ, LL apod.) na cenu do 9 liber za jednu, což je ještě míň, než bych zaplatila i za u nás nejlevnější z mnou zkoušených - pěnu Cattier.


*


Grape water, Caudalie

Dlouho jsem nemohla sehnat nic, co by mi na večerní hydrataci a péči opravdu vyhovovalo. Buď jsem používala levandulovou pleťovou vodu od Hadka (žádný účinek a levandule mi sice nevadí, ale nemusím ji) , která mi na pleti ale funguje jako kohoutková voda - jak zaschne, tak mě začne vysychat a svědit obličej. Měla jsem i tonikum od SantaVerde - dražší bylinková sranda, která byla sice fajn, ale na ty psané superlativy na krabičce se mi nezdálo, že by skutečně dělala něco víc. A pak jsem na základě tipu na Instagramu objednala na Parfums (nyní Notino.. Taky vám přijde nov název tak nepřirozený?) rozinkovou vodu od Caudalie.


Jedná se o hroznovou vodu ve spreji a je dost podobná všem sprejům s termálními vodami, co má dnes už každá druhá lékárenská značka. Ale tato je hroznová. A mám pocit, že mi na pleti i něco dělá. Přinejmenším hydratuje víc, než Hadkova nebo kohoutková voda. Taky zklidňuje začervenání a když chci pleti ulevit od občasného pnutí, když to přeženu s jílovou maskou nebo enzymákem, hned mi pomůže. Velký sprej vyjde na necelé tři stovky a zatím ho mám už třetí měsíc a stále nejsem na dně. Na cesty si zase kupuju jeho kapesní malou variantu. Používám  ho jako spršku po večerním čištění a také jako vodu k olejovému séru (lehce postříkám dlaň do které pak kapnu olej, popřípadě znovu popráším obličej, na který pak rozmasíruju balzám). Už mám koupenou do zásoby další lahev a zatím nemíním měnit ani zkoušet jiné. Vyhovuje mi perfektně.


*


Beauty Balm, Lyonsleaf

Vždy navečer, na vyčištěnou pleť, po Caudalie vodě a po Kimberly séru, používám něco na způsob olejového séra. Jedná se buď o olej nebo o balzám. Letos jsem vyzkoušela v této oblasti novinek poměrně hodně. Zkoušela jsem InLight super sérum (pro občasné použití super, ale obávám se, že je pro mou pleť příliš vyživující - taky je to ta nejúčinnější varianta), zkoušela jsem od Záhiru čistý opunciový olej (velmi vyživující a tím pádem i nevhodný pro mou pleť - byla mastná a začala se osypávat), Záhir Arganový olej (dobrý, ale mám pocit, že se mi po něm taky ucpávaly póry), Záhir Černý kmín (prima, neškodil, ale zase nebyl vyživující dostatečně a byl na mě moc lehký).. Nakonec jsem zakotvila na Beauty balmu od Lyonsleaf a olejíčku Sacha Inchi (z Kosmetických surovin), které střídám podle momentálních potřeb a nálady.



Beauty balm od Lyonsleaf, vlastně celá tato značka, je pro mě objevem roku. Chystala jsem se jejich produkty vyzkoušet už dlouho, ale dostala jsem se k tomu až někdy v září..? Možná i později. Překvapilo mě, že Beauty Balm je v podstatě balzám primárně určený na odličování, ne na krášlení. Jeho složení mě však nějak nutilo použít ho rovnou na pleť místo oleje. A bylo, bylo totiž skvělé. Myslím, že jde o perfektní balzám pro smíšenou a mastnou pleť, protože obsahuje hodně lehkých olejů a pro póry bezpečná másla a jiné složky. Navíc i hojí už z povahy použitých bylinek - šalvěj, rozmarýn, měsíček apod.. Voní hodně bylinně a na pleť mi stačí po velikosti špendlíkové hlavičky na každou tvář, na čelo, nos, bradu a krk. Vše posprejuju Caudalie vodou a vmasíruju do pleti. Kdybyste ho některá chtěla zkusit, tak je právě na Lovelule v akci za necelých 10 liber.


*


V doplňkové pleťové péči mám stále spojení enzymatického peelingu a čistící masky. Hydratační masku vhodnou i pro mou na glycerin a ucpávání pórů náchylnou pleť jsem zatím stále nenašla a pokud máte nějaké tipy, moc prosím o jejich sdílení dole v komentářích, protože už mě ani nenapadá, jaké zkoušet. Dokonce i moje milovaná a na problematickou pleť určená kosmetika Kimberly má v hydratační masce (i těch čistících!) glycerin na předních místech a mně to nedělá moc dobře.


*


Enzymatický peelingový pudr, Kneipp

Byla to láska na první vyzkoušení. Mluvím o něm na těchto stránkách dokonce tak moc, že se mi už ozvalo i zastoupení Kneipp. =D Když jsem začínala s kyselinkami, tak mi nedělaly vůbec dobře. Buď byly tak koncentrované, nebo si na ně musela pleť opravdu nejdřív zvyknout, ale po každém použití nějakého enzymáku jsem se bezpečně do druhého dne ohodila bolavými boulemi. Taky jsem dřív používala enzymáky samostatně. Časem se mi však nejvíc osvědčila kombinace enzymatikého peelingu a následně hned čistící masky, jejíž účinky se tak znásobí a funguje intenzivněji (podrobnější použití najdete ve speciálu o maskách, nebo v posledním článku o pleťové péči). Začínala jsem s ananasovým enzymatickým peelingem od Elemisu, na nějaký čas zakotvila i u obřího balení enzymáku od Ilcsi, ale nic se nevyrovnalo svou jemnou péčí a viditelnými účinky tomuto od Kneipp.


Zdroj

Používám ho cca 2x týdně celý rok a pokud někam jedu a nevezmu si ho s sebou, je to na mé pleti hned znát. Má neobvyklou sypkou - pudrovou - konzistenci, ke které stačí kapnout trochu vody, nanést na pleť, po max. 10 minutách smýt a je hotovo. Používala jsem ho i v období, kdy má pleť byla extra rozcitlivělá a tento peeling ji ani nepodráždil. Když na něj občas zapomenu a smývám ho až po hodině, nestane se mi, jako s jinými, že bych byla rudá až za ušima a obličej mě pálil. A stejně účinkuje. Je to poznat hned po první aplikaci. Pleť je hladší, póry méně viditelné a čistší. Už od léta se u nás nedá sehnat. Naposeldy jsem ho kupovala tady. Proč, to nevím, ale všem doporučuju ho objednávat z Německa, nebo si pro něj dojet do nějaké jejich místní lékárny (takhle jsem si koupila přes kamarádku naposled zásoby já). Mou nejčastější čistící kombinací posledního roku je tento enzymatický pudr a následně Petrželová maska Aesop..


*


Parsley Seed Mask, Aesop

Tuto masku jsem toužila vyzkoušet už roky, co o ní stále básnily anglické youtuberky (hlavně Lilly Pebbles a Esteé Lalonde - taky se vám víc líbilo, když byla prdlá a známá ještě jako Essie Button?).  Poprvé jsem si ji objednala z Jahody, když jsem dostala extra 10% slevu ke své už stálé 10% slevě za časté objednávky (jako vážně, něco tam je dost předražené, ale většinou tam najdete parádní slevy na značkové a u nás často už nebo vůbec nesehnatelné produkty, vrací celní poplatky i s výpalným ČP a navíc mají ten slevový zákaznický odmeňovací systém..). Normálně tam vychází asi tak jako u nás v Ingredients, cca 1200,- a se slevou jsem se tehdy dostala na nějakých 950,- Kč. Ještě teď si vzpomínám, jak jsem si klepala na čelo,  když  u nás zavládlo davové šílenství alá Glam Glow alias jílová maska za 1500,- a teď jsem pásla po něčem dost obdobném. Na mou obhajobu musím říct, že jsme vůbec netušila, že se jedná "jen" o jílovou masku a proti sobě musím zase podotknout, že to svědčí o tom, jak jsem nalítla na youtube masírku a bezhlavě nakupovala, aniž bych se předem podívala byť jen na její složení (Aesop je sice přírodní, ale taková "přírodní" - třeba tahle maska obsahuje syntetické konzervanty a dost možná ještě něco, co si už nepamatuju).


Když jsem ji otvírala poprvé, zarazila mě její vůně. Psychicky jsem byla připravená na vůni petržele, ale rozhodně ne na anýz, růži, prostě něco podobně omamně silně vonícího. Nakonec bych to připodobnila asi jako spojení anýzu s levandulí. Vůně se vůbec nebojte, je velmi příjemná a pro mě tvoří půlku pečujícího efektu této masky. Asi jako produkty May Lindstrom - voní to jako luxus v kalíšku. Kdyby ne, mělo by to pro mě poloviční cenu. Každopádně zpět k masce. Opravdu se jedná o jílovou čistící masku, která i desinfikuje a lehce projasňuje díky šípkovému oleji a použitým esencím. Na pleti je velmi příjemná, během 15 minut vám pleť dokonale vyčistí a je pak hladká, s méně viditelnými póry a efekt vyčištění vydrží několik dní. Já ji používám pravidelně po 3-4 dnech, protože se prostě nemůžu nabažit její vůně. Tuba mi vydrží na cca půl roku. Teď jsem už na konci druhého balení a byť jsem si už začala dělat její DIY obdobu, vím 100%, že se ji zase objednám, až mi dojde. Můžete ji koupit třeba zde na Jahodě.


*


May Lindstrom

Mezi totální objevy loňského roku patří zkoušení produktů May Lindstrom. Pokud jste o May ještě neslyšely, je to světová přírodní high high end přírodní kosmetika. Vše od ní je velice voňavé (někdo by řekl až přespříliš), je to nabité exotickými ovocnými, bylinnými a květovými extrakty a je to taky setsakra drahé. Překvapivě vše od May mi sedí, nic nedělalo neplechu a jen pár kousků bych s klidem oželela. Bohužel, bez těch ostatních si moc nedovedu představit žít, takže jsem momentálně ve fázi šetření na tři kousky..

Blue Cocoon je již ikonickým beauty balzámem May. Je modrý díky azulenu (hojivé účinné látce z heřmánku), na pleti se krásně rozpouští a přitom má konzistenci až vazelínovou - fakt jsem nikdy takovou konzisteci z másel a olejů neviděla. Omamně voní a lze použít jako univerzální balzám od rtů, přes masku, extra péči až jako samostatný produkt alá krém. Já ho používala jako "olejové" sérum, takže jsem přes něj na noc dávala ještě krém. Ze začátku mi ta vůně přišla až protivná, jak byla silná, ale časem jsem se na ni začala těšit a když mi vzorek došel, neskutečně mi chyběla.


The Honey Mud je čistič a pleťová maska v jednom. Opět omamně voní, na mě však až moc silně sladce a květinově, takže mě z ní bolí hlava jak střep. Účinky má však neuvěřitelné - okamžitě mi zjemní reliéf pleti, lehounce vyčistí, zahladí póry a hlavně rozjasňuje jak blázen. Mám pocit, že dokáže srovnat tón pleti, jako lehce krycí makeup, nebo opravdu dobré BB a zároveň pleť srší zdravím.

The Problem Solver je snad Mayin top mezi čistícími produkty. Jedná se o sypkou masku, kterou smícháte s hydrolátem nebo čistou vodou a užíváte si silné hřebíčkové vůně a péče po dalších 45 minut. Po smytí máte super čistou pleť, navíc se postupně rozjasňuje (proto aplikuju masku jen ráno, večer by mi bylo nevyužitého efektu fakt líto) a hlavně zatočí s jakoukoli kožní pasekou.


Toto jsou tři produkty, u kterých jsem došla k tomu, že mít je doma, je něco neskutečně rozmazlujícího, luxusního, voňavého a při každém použití jsem měla pocit, jako kdyby po roce zase přišly Vánoce. Vše jsem zkoušela ze vzorků nakoupených na Ingredients, což je super zůsob, jak při ceně kelímek za pade můžete otestovat i tyto jinak několika tisícové produkty a rozhodnout se, zda vám za ty prachy stojí. Navíc, za každých zakoupených 5 vzorků na Ingredients dostanete jejich cenu v podstatě zpět v podobě slevového kuponu na další nákup ve stejné částce. Bohužel pro mě, od vyzkoušení May kosmetiky už veškerou další péči srovnávám s jejími bombastickými a okamzitými účinky a nastavila mi laťku teda dost vysoko. Doporučuju opravdu vyzkoušet.


*


Ultra Light Organic Facial Moisturiser SPF30
Kimberly Sayer

Sice na to teď není sezona, ale někdo používá SPF po celý rok a pokud jedete lyžovat někam na hory, může se vám proti ostrým paprskům zimního sluníčka tento tip hodit i teď v zimě. Kimberly Sayer má celou kosmetickou značku zaměřenou na problematickou pleť. A kde jinde hledat dokonalý a póry neucpávající krém se SPF? Jedná se sice o pleťový krém, ale konzistencí je to spíš tekuté mléko a protože ho je opět 120ml balení, používám ho i na tělo. Po pravdě, v našich podmínkách a s mým téměř odporem k cílenému opalování se moc často nemažu. Obličej jo, ale tělo ne. Ale i kdybych si tělo mazala, tohle je super, protože se po něm neosypavám jako po ostatních přírodních opalovácích a nemám na něj alergii jako na Biodermu.


Jedná se o lehounké tekuté mléko vonící po citronech, které absolutně nebělí, do pleti se ihned vstřebává a je tak lehké, že jej používám s klidem jako samostatný produkt na hydratační krém a ještě pod makeup. Na pleti mi nedělá žádnou paseku, neucpává póry, narozdíl od jiných přírodních opalováků není hutný, velmi dobře se rozmazává a nezanechává žádný mastný ani barevný povlak. Navíc se perfektně vstřebává. Od té doby, co jsem ho objevila, přestala jsem se doma pokoušet o výrobu vlastního (nebaví mě to), používám Kimberly a doporučuji ji všem okolo. Taky vychází cenově daleko levněji než většina přírodních a pro mě nevyhovujících opalovacích krémů u nás. Třeba pro mě je balení téměř nevypotřebovatelné, protože na jednu aplikaci stačí jedno pumpnutí (taková větší kapka) a tak ho mám i po roce a půl stále jako nové (a marně přemítám, jak to vyřeším s doporučovanou lhůtou spotřeby alá "12 months shelf life"). Kupováno zde.


*


Samoopalovací produkty, Eco by Sonya

Když už jsem začala s produkty na ochranu před sluníčkem, nesmím zapomenout zmínit něco, co mi obrátilo tělovou péči zcela naruby. Samoopalovací přípravky jsem nikdy nepoužívala a ani mě nelákaly - většinou po nich měli lidé nevzhledné oranžové zabarvení a všude fleky jak po vyloupání ošatky čerstvých ořechů. Dřív jsem chodívala pravidelně na solárko. I kdyby jednou za měsíc, tak pro ten pocit. Navíc mi to pomáhalo na hojení pokožky, drobných ranek po holení a zlepšovalo pocit ze sebe samé a taky zvedalo náladu. Netušila jsem, že existuje nějaká přírodní varianta samoopalovacích přípravků, dokud jsem se nesetkala s produkty Eco by Sonya na veletrhu Biostyl letos na jaře (článek o něm zde). Vlastně už loni na jaře. Od jejich vyzkoušení na ně nedám dopustit. Od otěhotnění jsem se cíleně neopalovala a taky jednu dobu dost trpěla na pigmentové skvrny, takže jsem byla bílá až bledá a vypadala pořád unaveně a nemocně.



A Soniny produkty to změnily. Na to, že jsou to mé první samoopalováky, sžila jsem se s jejich používáním perfektně. Velmi dobře a jednoduše se nanáší, netvoří fleky, mizí rovnoměrně, opálení je do přírozeného hnědého odstínu, můžete je vrstvit podle požadované intenzity opálení a navíc mi abnormálně zahojí všechny ranky a rozrýpané pupínky po holení. Dokážou to přes noc. Mezi produkty najdete i na problematickou pleť speciálně určené samoopalovací tonikum přímo na obličej, které neucpává póry a navíc opět hojí. Vyzkoušela jsem 4 druhy Soniných samoopalováků a to univerzální tělový i pleťový Winterskin (na mě moc světlý, takže téměř bez efektu, ale bledulky budou jásat), to samé ale v tmavším je krém Invisible Tan (je dokonalý a už mám několikáté balení), pleťové tonikum Tan water a Cacao mousse (instantní samoopalovací pěna s účinky už do 1-4 hodin, podle požadované intenzity zabarvení, s kakaem a extrakty, které vypínají pleť a zatočí i s celulitidou - a to není jen reklamní kec). Všechny produkty seženete zde a podrobnou recenzi na většinu Soniných produktů jsem vám už sepsala tady.


*

Stejně jako u past na zuby (momentálně mám od Urtekramu), sprchových gelů (většinou skončím u Alverde, prostřídávám to i s Weledou srchovými krémy), tělových mazání (opět Alverde, Soaphoria, Eco by Sonya apod.) a nočního séra (jehož ideál stále hledám), nemám stálé a jediné oblíbence alá "must-have", že bych zde o nich mohla psát jako o stálicích 2016. Takže popojedem..



Intimní elixír, Havlíkova Apotéka

Když už jsem zmínila tělové produkty, musím sem napsat o Intimním elixíru od Havlíka. Používám ho v kuse už přes dva roky, je to moje x-tá lahvička a stále se k němu vracím. Různé Lactacydy apod. jsou sice pěkné, ale zjistila jsem, že na mě při dlouhodobém používání fungují spíš negativně, takže jsem hledala něco jemného, bez vysušujících a silných mycích tenzidů a šílené parfemace a zakotvila u Havlíka. Měla jsem sice nutkání ho už milionkrát změnit a vyzkoušet třeba intim gel od Hristiny, ale nějak jsem se k tomu nikdy nedokopala (musela bych objednávat z eshopu a kupovat jen jeden gel za plnou dardu poštovného se mi nechce). Takže setrvávám a na 99 % u něj zůstanu i další rok. Baví mě na něm, že balení vydrží tak dlouho (asi 5 měsíců?), nedráždí a příjemně bylinkově voní. Kupováno zde.


*


Bambucké máslo Nilotica, Purity Vision

Teď mi došlo, že vlastně jeden tělový echt oblíbenec zároveň nový objem z roku 2016 přeci jen vzešel. Je jím mnou všude opěvované bambucké máslo odrůdy Nilotica od značky Purity Vision. Objevila jsem ho opět díky Green beauty marketu a stal se velmi rychle mým oblíbencem. Odrůda Nilotica má totiž úplně jiné vlastnosti než klasický bambucák, jak ho většina z nás zná. Tak především není tvrdé jak kus šutru, ale naopak krémové a vhodné k okamžité aplikaci. Nádherně oříškově voní a je žluté. Tolik co do fyzických vlastností. Co se týče péče, dle výzkumů obsahuje více hojivých a kůži regenerujících účinných látek než klasický bambucák.


Když jsem zkoušela s na veletrhu vyfasovaným kelímkem na zkoušku čarovat s jeho použitím, objevila jsem dost možností jeho využití, kterými si mě získal. Naprosto dokonalý je ve vodní lázni. Jednoduše jen rozpustíte lžičku másla v teplé vodě, vlezete si do vany a vylezete už krásně namazané a hydratované, přitom NE mastné. A tento pocit mi na kůži vydrží s klidem do druhého dne. Ocení to především na různé parfemace přecitlivělé čumáčky i majitelky ekzematické pokožky. Lze ho použít, i když nevlastníte vanu. Stačí jen po sprše, do ještě  mokré pokožky, vmasírovat čisté máslo. Oba způsoby používám na Áňu a má po něm nádherně vláčnou a hydratovanou pokožku, aniž by se všude smekala, nebo byla za chvilku vysušená, jako po natírání oleji. Sama ho pak používám samotné i na rty, na kterých je díky oříškové chuti i vůni strašně příjemný a občas s ním podvádím i Reve de Miel. Když jedu na cesty, beru si s sebou jen kelímek tohoto másla a mám vystaráno jak o kompletní kosmetický arzenál pro Áňu, tak o své tělové mazání. Jeho všestrannost mě natolik učarovala, že jsem si krátce po veletrhu objednala z Organictime rovnou 2,5kg kyblík.


*


Šampony, Helvetia Natura

Helvetii jsem objevila zhruba v půlce loňského roku, kdy jsem se plácala ve zkoušení všech možných šamponů a po každém mě buď šíleně svědila hlava, nebo rovnou naskákaly boláky. Bohužel jsem tak z péče musela vyřadit úžasně voňavý Rasul šampon od Urtekram i Ibiškový od Khadí. Ibiškový mi neznámo proč velmi dráždil pokožku až právě do boláků a Urtekram zase obsahuje coco sulfáty, kterým se musím vyhýbat, protože mě po nich svědí hlava už hned po umytí. Tak jsem narazila na Helvetii a byla jsem za to hrozně ráda.


Šampony i 2v1 gely mají jednoduché složení, ale neobsahují coco sulfáty, nedráždí mi pokožku hlavy a jsou super na cestování, protože je můžete používat jako sprcháč i šampon v jednom. Jako přívoně používají jen čisté éterické oleje a jinak vše, od ingrediencí, přes etikety, až po obaly si vyrábějí sami, nebo využívají lokální trh (jo a jsou to švýcaři - ti uměli vždycky v udržování a rozvíjení vlastní tržní ekonomiky velmi dobře chodit - moc se mi líbí to využívání pouze lokálních zdrojů). Někdo mi nedávno psal, že to je složení pěkně jednoduchý až chudý produkt a že jsou daleko lepší přírodní šampony. No ano, je to velmi jednoduché a přesně proto jsem zajásala,  když jsem na ně narazila. Při alergii vlasové pokožky téměř na každý šampon, který jsem od začátku roku použila, chcete něco jednoduchého, abyste se jakékoli možné další alergické reakci vyhly. Navíc, myjí velmi dobře, ve vlasech vydrží krásně vonět a jsou cenově adekvátní jednoduchému složení. Takže paráda. Zvlášť jejich produkty 2v1 používám podobně, jako jednu dobu hrozně módní 100v1 Dr. Bronner´s Soap. Jen Helvetie tolik nevysušuje. Můžu je použít i bez následného kondicionéru a vlasy jsou v pohodě. Seženete zde.


*


Clarifying shampoo a conditioner, PHB

Nemůžu zde nezmínit sice velmi nedávné, ale dokonalé přírůstky do mé vlasové péče. PHB mě překvapila i v tomto jejich ranku. Nečekala jsem, že když mi bude od jedné značky vyhovovat pleťovka, že by mi snad mohla sednout i vlasová péče (a to jsem vám ještě nepsala o jejich dekorativce - to si schovávám na dekorativní oblíbence). Ale je to tak. Produkty mám už dýl, ale čekala jsem s nimi až pod stromeček, protože byly od Ježíška.


Šampon neobsahuje coco sulfáty, naopak obsahuje i spoustu účinných a pečujících látek, velmi dobře myje, velmi málo pění (narozdíl od Helvetie), taky si s ním vystačíte bez kondicionéru, ale s ním je to daleko lepší kombo. A nesvědí mě po něm hlava. Kondicionér mi zase dokáže z mých suchých vlnitých drátů udělat lesklé, pružné vrkoče, aniž by mi rozpustil vlny a vlasy zatížil. Je vhodný i na jemné vlasy a velmi dobře se smývá. Opět nakoupeno na Lovelule a v ČR seženete zde.


*


Vlasová maska Monoi de Tahiti, PHB

Poslední objevem loňského roku pro mě byla úžasná vlasová maska opět od PHB - Monoi de Tahiti. Kromě její nádherné vůně připomínající vůni pláže, moře, opalovacích krémů a sluníčka, je to snad první intenzivní pečující maska na vlasy, která nekecá, když slibuje univerzálnost použití pro všechny typy vlasů. Nevím, jak vy, ale na mně byly dosud všechny podobně intenzivní přírodní vlasové masky dost zatěžující a vlasy mi nešly ani usušit, jak byly mastné a slepené. Tahle nezatížila ani super jemné vlasy mé mamče a přesto je udělala dobře rozčesatelné, vyživené, hladké a nelítavé, ale nerozpustila vlny a stejně jako PHB kondicionér je udělala úžasně lesklé a pružné. Zrovna poslední body jako majitelka vlnitých vlasů dost oceňuju, protože vlasy nevyhladí do rovna, zachová vlny a navíc je opečuje tak, že vypadají pružně a leskle jako z reklamy. Fakt se mi ten efekt moc líbí. A to už vůbec nemluvím o tom, že ta vůně vydrží ve vlasech dost intenzivní až do dalšího umytí. Za mě je to super záležitost a sice ji nemůžu používat místo kondiše po každém umytí (to už jsem zpozorovala lehce zatěžkávací efekt), ale jako občasná péče bonusová péče je dokonalá. Seženete zde.


*


Kondicionér Kokos, Malina, Dessert Esence

Pokud zmiňuji kondiconér od PHB, který používám teprve necelý měsíc, musím zde zmínit kondicionéry Dessert Esence, které jsem používala vlastně celý předchozí rok. Mám doma kokosovou verzi a malinovou a ani jedna nevoní věrně jako ovoce, kterého vůni má nést. Co mě na těchto kondicionérech baví, je jejich okamžitý "kondi" účinek. Stačí mi pouze nanést do vlasů, pročesat Wet brushem (super kartáč a pokud vám na vlasy kvůli hustotě nefungoval, stejně jako mně Tangle Teezer, vyzkoušejte ho), hned smýt a máte krásné, pružné kadeře. Jen mi trvá docela dlouho je spotřebovat - Kokos verzi mám určitě už přes tři roky a tu Malinovou přes rok. Kupováno obojí na Biooo.


*


Když si to tak po sobě čtu, tak mě napadá pár věcí. Za prvé, že jsem pěkná konzerva a většinu věcí mám v péči tak ustálených, že je neměním a ani už to nebudu riskovat (viz výpadek Kimberly séra). A za druhé, že jsem musela pro svůj duševní klid i vaše nervové buňky článek rozdělit na dvě části a ta dekorativní a nekosmetická bude následovat. 



Jaké máte objevy za rok 2016 vy? Máte pro mě tip na nějakou super hydratační masku na problematickou pleť?






26 komentářů:

  1. S tím balzámkem od Nuxu naprosto souhlasím - nejlepší celoroční balzám. Foreo jsem koupila v akci u Douglase a vzala si ho na dovču. Všechno fungovalo úžasně, jenže po návratu z dovolené se mi rapidně zhoršila pleť a Foreo mi ji ještě dodělal. Takže ten vybruju 2x-3x do týdne, ale ještě jsem nenašla toho správného parťáka pro čistění. Na to Madara mýdlo se musím kouknout. Měla jsem to čistící s jílem a sedlo mi. A na ten Kneipp peeling jsi mě vážně nalákala. Musím mrknout, jestli to bude pro mě :) Jinak přeji hezký zbytek dne a koukám, že Snapwidget se ujal ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, moc díky za tip, hned jsem ho zkusila a vyšel ;) Jak už mám automatické připojování na IG přes tel, tak jsem si musela i resetovat a předělávat všude hesla, protože jsem si ho už nedokázala vybavit =D
      A jakou máš pleť a jaké Foreo? Já u této Luny mini na největší rychlost musím občas brzdit a třeba úplně vynechám. Je docela agresiní a když není pleť v kondici, nebo je nějak podrážděná, na Foreo se bojím i kouknout. AL ejinak je to můj pleťový grál. A ideální čistítko myslíš jako produkt? A tekutý, oolejový, nebo tuhý?
      Vidíš, mně to čistící Madára s jílem právě nesedlo vůbec - hrozně jsem po něm byla vysušená a červená =D

      Vymazat
    2. Mám taky tu původní mini a použivám jen tu nižší rychlost. Tu větší jsem snad nikdy nepoužila :D
      Jojo přesně tak. Ještě jsem nenašla to vhodné čistítko - zkoušela jsem pěnu od Sebamedu, ale to mě hodně vysušuje. Pak jsem zkoušela od Clinique jejich čistící gel a to je ještě horší, protože obsahuje alkohol. Zakotvila jsem u toho mýdla do Mádary, ale ted na zimu je tak trošku sušenkoidní...Zítra zkusím sehnat to vyrovnávací mýdlo a uvidím...nějaký tip na dobrý čistič? :-)

      Vymazat
    3. Ty jo, tak já z té pomalejší rychlosti mám pocit, jako bych ležela hlavou na asfaltu hned vedle zapnuté sbíječky - brní mi z toho snad i oči. A ta rychlá je na mě zas trochu moc agresivní, ale si nevybereš - já volila menší zlo, tu rychlejší =)

      No, tipů na čističe je tu v článku aspoň pět ;) Pokud chceš používat mýdlo (to Balanční mi vyhovuje víc než to čistící fialové od Mádary), tak následně doporučuju fakt použít nějakou tu mycí pěnu. Já na to přicházela asi rok, kdy jsem marně bojovala s vysušujícím pocitem po čištění mýdlem a říkala si, jak je to kurňa možné, že všem ostatním tuhá mýdla fungují a mně ne. Až mi začala fungovat takto. Pěna krásně vyruší možný vysušující pocit z mýdla a přitom zase mýdlo vyřeší to, že pěny bývají většinou moc jemné, než aby myly dobře jako samotné. Ve dvojce fungují perfektně. Zkus klidně tu pěnu od Cattier, nebo se jukni po té Caudalie..

      Z gelů mám zase největší lásku Juliet - můžu ji popužívat klidně jako jediný čistič - ráno a dvakrát za sebou večer (dělám to tak na cestách) a je skvělá. Vydrží opravdu hodně a s Foreem jsou velmi dobří parťáci.

      Vymazat
  2. krásne čítanie na večer :) Toto bude dlhý komentár :D momentálne mám fázu skúšania vecí od Antipodes tak sa nezľakni koľko vecí od nich spomeniem, plus kopu iných vzorkov na vyskúšanie.
    Juliet - aj na zimu je perfekná, krásne vonia, čistí a nevysušuje, rozjasňovanie nemá WOW, skôr jemné, nenecháva žiadne zbytky
    Foreo - všetko čo si popísala, mne 2 rýchlosti vyhovujú, viac by som nevyužila, rýchla pred maskami a pomalá zbytok času. Vydržalo nabité skoro na deň pol roka (vybil sa keď som bola preč z domu, ale aj pri vybití funguje asi 10sec a až potom sa vypne, takže stačí vytrvať a dočistiť sa dá aj napriek tomu).
    Kneipp mám z nemeckej lekárne cez eshop hneď 2x (prestali vyvážať alebo vyrábať?), mám ešte nový enzymák od Juice Beauty tak aspoň riadne porovnám (skúšala si od nich niečo? momentálne ma odzbrojili vzorky séra a čistiaceho gélu)
    Kimberly s SPF 30 som používala denne celé leto a keď bude teplejšie, tak budem mazať zas, najlepší opalovák na tvár ALE mohli spraviť len 100ml balenie, pretože pri prípadnej leteckej preprave neviem ako dlho by som dolovala krém z pumpičky do menšieho kelímku, inak lotion čistítko som mala vo vzorku 2x a skôr ma odradilo (obe krémové čo sú v ponuke), necháva mastnú vrstvičku na tvári aj na Foreu a v zime sa mi nechce po micelárke/oleji a čistítku používať ešte niečo takže Juliet sa činí 2x denne. Sérum od Kimberly vyzerá dobre už dlho, ale žiadne ďalšie momentálne nepotrebujem a chcem nejaké lepšie účinky, čo mi robí aj také Laidbare spot the difference za polovicu až tretinu ceny (síce je to krém, na noc na leto vystačí sám ale v zime ako skvelé sérum a na to krém - vanilkový Antipodes sa neosvedčil a momentálne skúšam nočný s avokádom); pleť má už asi závislosť a pri čakaní na druhé balenie to bolo podobné ako u teba, keď sa mi zas niečo minie pôjde na rad Apostle sérum.
    Karethic krém je na zimu skvelý, ale po pol roku sa mi začal na tvári drobiť (také šúlky, na ktoré MU dať nemôžeš), takže je asi čas na načatie nového balenia, zatiaľ skúšam mazať iné veci - Juice beauty oil free moisturizer mi smrdí a je veľmi výživný a po prá hodinách sa lesknem, vanilkový krém od Antipodes je zatiaľ celkom OK, ale na noc sa mi po ňom robili neplechy
    Santaverde tonikum som nedávno kupovala 2. fľašku, pretože prvá mi po 8! mesiacoch došla, účinky má a potrebujem do niečoho kvapnúť večer olej (Divine face oil od Antipodes teraz - ale pod očami samotný robí mílie, predtým Miracle facial oil od Evolve a šípkový od Kosmea, Sacha inchi čaká na svoju ďalšiu slávu v skrini)
    a zrovna keď som sa chcela spýtať na tip na očný krém hňeď poradíš :D (neskúšala si aj od Antipodesu?)
    Soaphoriu Benátsku noc som už minula a mala zopár nedostatkov, trochu škriabala a neúčinkovala úplne podľa mojich predstáv, Ponio škriabalo ešte viac, teraz mám vzorky od Natural deodorant Co, zatiaľ bez preháňania najlepší prírodný deo aký som mala, funkčný a voňavý, krémový, jemný, najviac mi doteraz voňala levandula s harmančekom
    Reve de miel - mám chuť napísať výrobcovi, či by nemohol upraviť zloženie aby tam silikón nebol aby som si ho konečne kúpila alebo si musím počkať na recept ... ktovie čo bude skôr
    Od May musím niečo vyskúšať ... len sa bojím aby som sa nezaľúbila, pretože tie ceny sú naozaj "krásne"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak som to rozdelila na dve časti
      Havlíka nemusím, takže jeho produkty idú úplne mimo mňa, a marketing ma skôr odrádza, používam ESI s harmančekom, nevonia/nesmrdí, hustejší ako napríklad Argital - ten sa mi podarilo rozliať veľa krát, účinky dobré, neštípe ma, možno má akurát trochu zvláštne otváranie, mám ho už rok, zrovna dochádza ale stačí ho máličko (inak Laktacid ma štípe akoby som sa poliala kyselinou takže na reklamu akurát krútim hlavou)
      keby si mala porovnať Helvetiu a PHB šampóny, ktoré sú lepšie? zjavne ich nutne potrebujem aj keď mám na ceste od 100% Pure (pokiaľ teda balík nezhrabne colnica) a tá maska vyzerá ako niečo pre mňa ... Dessert essence kokosový kondicionér som mala v lete 2015 - vydržal asi 2-3 mesiace, na moje pomery extrémne dlho, krásne voňal a trochu som dúfala v bezodný obsah ako máš aj ty, ale márne
      Prajem veľa zdravia (to je najdôležitejšie) a splnených prianí do nového roka :)

      Vymazat
    2. Ani to mě nechápej špatně - já bych se spokojila u Forea i s jednou rychlostí, ale není to ani jedna ze dvou u Luny mini 1. Na velkém FOreu jsem měla nastavenou snad 2. nebo 3. od začátku, ta byla pro mě skvělá. Kdybych věděla, že mamča to Foreo někde zahází doma a ikdy ho ani nezkusí, tak bych si ho nechala =D

      Jéé, takže koukám, že jsi na tom podobně jako já - když Tě něco nadchne, musíš to vyzkoušet všechno, viz Antipodes =D Já už mám svou Antipodes éru za sebou a jo, zkusila jsem až na olejová séra všechno (v té době to ještě nebylo IN =D). Takžeee.. Oční krém mi dělal fakt drsné mílie - měla jsem hrbolky pod očima jako blázena a nešlo to ani skrýt korektorem, navíc na to, jak byl mastný, moc mi nestačil pečujícími účinky a přitom nechával mastný povlak. Prostě mně nesedl. Noční krém, denní krém - moc těžké a osypávala jsem se po nich. Masku Auru mám a docela vysušuju, málo čistí, ale nádherně mi voní. A to je asi tak všechno, vidíš, toho zase tolik není =D

      Co se týče šamponů, tak pro péči a řešení nějakého problému (suché/mastné/jemné vlasy apod.) bych volila určitě PHB. Pokud chceš na cesty, něco rychlejšího alá 2v1 se sprcháčem, nebo máš zdravé vlasy a stačí Ti po šamponu jen aby myl, tak Helvetii. Já mám oboje a střídám to. Jinak se chystám na šampon s neemem právě od 100%Pure ;) Nezkouššelas ho?

      SantaVerde tonikum nebylo vůbec špatné, ael měla jsem ho na noční péči, tedy tu jemnější, zas tak závratné vyhlazující a póry zneviditelˇňující účinky na mě neměl, abych se ho ráno držela zuby nehty a na večer mi stačí i tato rozinka Caudalie.

      Co se týče Reve de Miel, máš právdu! Prostě si ho udělám a už nebudu líná, a korát mi dochází a už se v něm dělají ty hnusné hrudky, tak využiju příležitosti =D Co jsem totiž koukala, tak je tam mnohem víc sr..k než jen jeden silikonek =/

      Díky za tip na Argital, na něj jsem úplně zapomněla, koupím si ho na Biostylu, jestli tam zase budou vystavovat. A ta Soaphorie.. mně právě voní tak silně, že ho ještě večer ze sebe i z trička cítím. Ale ne vždy je mi ta intenzita příjemná, takže se teď pídím po Schmidt´s deodorant, které jsou prý kanadským zázrakem, že jako jediný přírodní deo fakt vydrží celý den i chlapům.. Před měsícem na něj byla reklama na Naturisimu a co jsem teď chtěla objednat, tak byl ve všech přívoních vyprodaný. Zbyla jen nějaká kelímková verze a tu moc nemusím. Mají i zajímavé přívoně - láká mě Růže s vanilkou a Limetka s mátou =)

      No a k tomu Laidbare.. rozdíl je v tom složení. Na Kimberly nedám dopusti, jsou tam mraky extraktů a hydrolátů, kdežto základ Laidbare tvoří voda, aloe a glycerin - to je prostě jen hydratace a pro mě by to bylo i zaručené ucppávadlo, ať si na obalu říkají, c chtějí. Právě bylo dost těžké pro mě sehnat sérum, které by mělo takové účinky, které to má a rozjasnění doháním maskanmi a tonikem =)

      A moc děkuji, i Tobe, Ani, nádherný a pohádkoý rok 2017, hodně štěstí a zdraví ;)

      Vymazat
    3. na Foreo si sprav hľadaciu výpravu k mamči a odvez si ho zasa späť :D škoda aby ostalo nevyužité

      100% šampóny som mala len raz vzorku kokosového a bol skvelý, na ceste mám cestovné balenia kokosovej rady, plus lopúch a neem vo veľkom balení tak potom poreferujem, ževraj ich stačí fakt máličko, tak uvidím. Pri mojej bežnej spotrebe tekutších šampónov a kondicionérov si konzistenciu 2x rozmyslím (momentálne mám extra hustý od Andalou, drží už asi 2 mesiac a do februára vydrží určite, stačí veľkosť dvoch hráškov, umývam na dva krát), k tomu kondicionér od Skin blossom, nenadchne, neurazí, pri väčšom množstve riadne zmastí, od ich šampónu ma neskutočne svrbela hlava (kľudne pošlem na vyskúšanie, skoro plné balenie! :D )
      Potrebujem niečo po čom ma nebude svrbieť hlava a zároveň nepresuší vlasy, bude to hustejšie a ideálne toho nebude treba veľa - dosť zamrzí keď dlaň prípravku skončí na dne sprchového kúta, u mňa bohužiaľ bežný jav (vrátane tekutších sprcháčov, peelingov a vlastne všetkého v sprche, minule sa mi šmykla ruka s Juliet a to už riadne zamrzí). kondicionér musí fakt "vyživiť" a nezmastiť.

      Inak Argital si rozhodne ovoňaj než ho kúpiš, ak budeš mať možnosť, dosť z neho cítiť éteráky. Mne asi viac vyhovuje ESI, práve vďaka tomu aký je hustý a nič necítiť (možno slabučko harmanček), ale inak na Argital nemám krivého slova - možno akurát na pohľad veľká fľaška :D

      Schmid's je vraj naozaj sila :D ale dosť vysušuje práve tým aký je plný sódy, ND co má dosť kokosáku aj bambuckého masla na to aby sa to balancovalo takže si asi kúpim plné balenie a keď bude niekde dostupná vzorka od Schmid's tak ho skúsim. Soaphoriu som cítila aj z oblečenia a nie vždy som teda mala na to náladu, hlavne keď sa na nejakom citlivejšom oblečení odrolili zrnká sódy, u ND co mi vonia len pri privoňaní ku kelímku a rozotretí, nič iné nenačuchne.

      Ako jasne, zložením je Kimberly a Laidbare úplne inde, ale asi mi robia dobre tie výťažky čo tam sú a aloe k tomu - nikde inde som ešte nevidela použitý extrakt z fenikla, gaštanu a chrysantémy, aj keď sú v druhej polke zloženia a na rozdiel od fluidov a krémov Madáry (+- cenovo porovnateľné) je fakt ľahké a ten glycerín tam necítiť, pred vypotrebovaním musím nutne nájsť niečo iné a Kimberly budem mať na ráno namiesto Alverde séra (tretie balenie, stále nesklamalo)

      Tonikum mám momentálne cestovné balenie Primavery, žiadna sláva, alkohol všade ale nevysušuje tak ako som sa bála. Potom pokračujem s Rugiadou a uvidím, PHB sa trochu bojím používať na každý deň, predsa len je tam veľa pomaranču a ten je citlivý na slnko, pigmentové škvrny nechcem, na večer si ho viem predstaviť skôr.

      Ďakujem za krásne prianie :)

      Vymazat
    4. Hezké ránko =)

      Ještě jsem zapomněla v předchozí zprávě něco k tomu Juice Beauty.. Značku jsem zaznamenala už asi č roky zpátky, kdy udělali vstup so kosme světa hlavně v rámci návaznosti na trend BB. Zkoušela jsem ho a přesně, jak jsi popisovala, že většna jejich věcí tak divně smrdí (jak po zelenině a bylinách dohromady, tak takhle smrdělo i BB. Nebylo špatně, ale vůně mě odradilo vyzkoušet vzorek i jen dvakrát za sebou, natož si koupit celé balení =D Teď se koukám poslední dva měsíce na opětovné povstání této značky a to hlavně s jejich pčí, kdy o nich začíná mluvit Essie Lalonde apod. a počítám, že to nebude trvat dlouho a zase to zavládne anglickou youtube sferou =D Já jsem od nich nic z péče nezkoušela, tak nevím..

      Ani nevíš, kolikrát jsem se pochlapila a to Foreo se u mamči fakt vydala hledat. Mamča je spokojená - po několika mých výpravách má konečně po stěhování vyklizené z krabic všechny věci, ale Foreo nikde =/

      Ani, jsi moc hodná za tu nabídku poslání kondiše, ale jestli Tebe poo něm svědí hlava, tak já bych si ji musela udrbat! Jsem na to dost citlivá a bohužel jsem zjistila, že sice PHB super, ale svědí mě po nich hlava taky, když to používám vískrát po sobě. Takže holt půjdu do toho neem a lopuchu od 100%Pure a prosímm, jak ho vyzkoušíš, poreferuj, chci jít taky do půl litrovky. Šampony u mě taky docela rychle letí a ten PHB vůbec nepění ani na druhé mytí, takže letí fakt rychle a po 5 umytích mám už půl flašky pryč =/ Vlasy to sicce dělá kárnsné - lesklé, vyzdvihuje barvu, pružné a dělá fakt objem, ale svědí mě po nich taky hlavav =/

      Hele, ale ten kondiš.. tedy, spíš tu masku, doporučuju od PHB Monoi a určitě ji vyzkoušej. Je úžasná a nezmastí hlavu, navíc stačí jen maličko ;)

      Juliet je moje velká láska a teď tak trochu lituju, že jsem ji vyměnila za PHB. Jak mi dochází, tak už si začínám vážit každé kapky =D Určitě to nebyla moje poslední lahev..

      A ten Esi se dá sehnta kde, prosím? Já jsem jejich produkty občas viděla jen v podobě aloe gelů na Ekokoze, jinak, jak se po nich nepídím, tak ani nevím, kde je hledat.. A co v něm vlastně je, je přírodní?

      A k těm deo, takže jsi Schimdts zoušela? A je fajn kromě toho vysušování? A jak voní? A co je zkratka ND =D

      Ty jo, jaké máš sérum Alverde? A teď trochu nemístná otázka, kolik máš let a máš nějaké problémy s pletí? =D Já totiž zjistila, že séra Alverde díky opravdu lehkému a v podstatě naprosto nevyživujícímu chudému složení na pleti esnesu. Začne se mi vysušovat a ztrtí barvu, prostě je to jako voda s glycerinem a to na čumáku nepotřebuju. Když jsem byla mladší, tk mi to nevadilo, asi měla pleť ještě dost vláhy a všeho z vlastních obnovitelných zdrojů, které se teď už jaksi neobnovují =D

      Ty jo, víš, co bych řekla? U Kimberly máš taky citronový ÉO jak v opalovacím krému, tak i ve všech čističích apod.. TO samé i u PHB - podle mě tam dávají ten deterpenovaný ÉO, protože jinak by to tam muselo být napsané, že se s tím nesmí slunit a třeba u toho opalováku by to byl doslova oxymoron.. Je fakt, že je dost silný, stačilo mi si šplíchnout o dva střiky víc a už jsem byla červená. Ale bylo to spíš kombinací enzymatického peelingu, rozjasňující masky a na to hned rozjasňujícího tonika..

      Zatím krásný den Ani..

      (PS: Následovat budou postřehy z Lulu&Boo - mám na cestě, od Yuli a Kypris ;)

      Vymazat
    5. Ja som Juice beauty objavila v asi 4 roky starom videu na YT a stále ho dievča používa, tak to chcelo samozrejme vyskúšať :D (Laura's natural life, Essie nepozerám)

      Po kondiši ma hlava nesvrbí (nedávam na hlavu, len do dĺžok), po ich šampóne ale hrozne a neviem čo s ním (nemám komu dať), kondiš nejak spotrebujem (už som v polke) a od 100% poreferujem ale nečakaj to skôr ako za nejaký mesiac a pol.

      ESI majú vo veľa obchodoch - biooo, cestaprirody ... ich aloe gel sa mi ale nepáči, je tam toho zbytočne veľa. Keď som hľadala niečo po Argitale niečo vhodné išla som ho čo najjemnejšieho, netestovaného na zvieratách, takže voda a glycerín na prvých miestach mi pri zmývacích produktoch nevadia, sú tam výťažky aj trošku éterákov ale gel samotný nevonia. Inak kľudne si vyber ktorý chceš, ešte výhoda Argitalu je, že má aj malé balenie (asi 30ml) na vyskúšanie, mne len lepšie vyhovuje tá hustota u ESI.

      Schmid's som neskúšala, práve čakám kde budú dostupné nejaké vzorky ale je vo veľa recenziách aj na YT (práve Laura má jedno video čisto o prírodných deo a porovnania).
      ND je Natural Deodorant co (moc dlhý názov :D ), v podstate robia len deo - https://www.naturisimo.com/index.cfm?nme=ndc

      Od Alverde mám to zelené Zell Aktiv čo si chválila minulú zimu :D Inak za pár mesiacov mám 22 (to už si asi budem pripadať staro :D )a v podstate mám rovnakú pleť ako ty pred pár rokmi - reaktívna, občas šupinky keď je príliš zima, občas upchaté póry (to ale v poslednom roku o dosť menej), občas hormonálne úlety na spodnej časti líc, zaberá najviac enzymák a Khadí masky.

      Pri veľkej špekulácii by sa dalo povedať, že Kimberly neobsahuje éteráky, ale len čistý olej z rastliny (pokiaľ sa z citrónu nejaký dá získať), pretože nemá v zložení Linalool, Limonene atď, ktoré sú bežnou súčasťou éterákov. U PHB by to chcelo buď obetného baránka na vyskúšanie alebo napísať do PHB, ktorý druh EO používajú (asi nečakali, že by sa niekto toľko rýpal v zložení). Inak kombinovať enzymák s rozjasňujúcimi vecami, ty sa toho nebojíš :D
      Na postrehy sa teším, snáď budú dobré. Inak nemáš skúsenosti s kaméliovým a marakujovým olejom?

      Vymazat
    6. Ještě k tomu SkinBlossom. Co jsem od nich měla byl oční krém. Byl to takový nudný nezajímavý produkt a když jsem ho dopoužívala, musela jsem opravit své prvotní dojmy (plynoucí asi z ročního používání!), že něco oprvdu dělal - nasekal mi takové milile, že mám ještě teď po skoro dalším roce lehce patrnou krupičku pod očima. Hajzlík. Co jsem pak četla různě recenze na ostatní jejich produkty, veskrze všechny se shodují na nezajímavém produkt s nijak zvlášť velkými nebo vyjímečnými účinky.

      K těm éterákům.. Spíš bych řekla, jestli je v UK povinnost tyto látky obsažené v ÉO uvádět ve složení..? Protože se na konci složení určitě nejedná vedle Neroli a Rozmaarýnu o klasické oleje, ale o ÉO.. Druhá možnost je, že právě tou speciální úpravou, která slouží k odstranění látek reagujících na sluníčku z ÉO, se odstraní ty, které nejsou uvedené ve složení.. ;)

      Já si teeda přírodní masky a kondiše dávám i na pokožku hlavy - kvůli tomu taky tak dlouho vybírám složení. Chci, aby to pečovala nejen o vasy, ale i o pokožku.. ;)

      Jako na rovinu, chodím po vššech maskách a denně s ranním tonikem od PHB ven i na sluníčko a opravdu to nijak nereaguje. U denní péče by to měly mít posichrované těmi vhodnými ÉO. Já to mám ozkoušené na vlastním čumákku. A enzymy jsem jela i přes léto. Stačí se po nich jen na pár hodin vyhýbat slunci a pak se chránit SPF, takže jsem místo ranního maskování přehodila jen rutinu na večer a bylo.. Jinak, u Khadí masky máš třeba na každé vzadu popisek, že s ní nesmíš na sluníčko - tam si jistí zadek slušně =D

      Vymazat
  3. Týjo, tak k tomu se budu muset vracet! Jen k tomu azulenu - vím, že je v heřmánku a řebříčku, v Blue Tansy (vratiči) je to taky on? Ať jo či ne, chtěla bych ho kyblíček zase doma! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jo, už jsme o tom někde na IG snad debatovaly a je to on ;) Dělá jak tu modrou krásnou barvu, tak ty hojivé účinky ;) Něco jako u třezalky červeň =) A jo, taky bych chtěla kyblíček hned teď =D

      Vymazat
  4. Ahoj,
    od Helvetia Natura bys na ty vlasy doporučila spíš šampon nebo tu věc 2v1...
    Taky mě po všem svědí hlava, navíc se mi vlasy rychle mastí.
    Už jsem na to kolikrát koukala a nakonec to padlo na tom, že jsem si nedokázala vybrat :).
    Díky!
    I.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoooj!

    Tak na svědící hlavu mi udělal nejlíp ten šampon s cedrem na suché vlasy, nebo s ylang ylang Mild Shampoo ;) To je jistota. Pokud nepotřebuješ dvojí užití, tak bych volila na vlasy přímo šampon. Ale je to čistě subjektivní a možná se to týká jen právě těch přidaných ÉO cedru a ylang ylang, že dělají pokožce hlvy tak dobře, protože složení mají až na různé ÉO oba dva druhy produktů totožné =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, možná konečně nějaký vyberu :). Teď mám od Natura Siberica na citlivou pokožku a je bezva, hlava nesvědí.

      A OT, zvažuju, že se odvážím a po skouknutí mnoha super review provedu další pokus o super přírodní řasenku a sice Lily Lolo. Nemáš náhodou zkušenost? Už ji mám v podstatě v košíku na Biooo.. Ale bojím se, že to bude zase propadák za 500...

      Dík :).

      Vymazat
    2. Nemám, bohužel, ale už mi ji mnoho lidí doporučovalo, tak kdyby se Ti povedlo vyzkoušet dřív, budu moc ráda za postřehy ;)

      Jáse teď na tu citlivou hlavu chystám na 100%Pure s neemem a lopuchem - hodně lidí trpící na přecitliv+lost hlavy mi ho doporučovalo..

      Vymazat
    3. Tak si řasenku zrovna vezu domů :). Ráno si budu rvát vlasy...;).
      K tomu vzorek BB od LL.
      100% Pure si budu dopřávat tak za 20 let, až vypakujeme všechny děti 😁.

      Vymazat
    4. Zajímal by mě názor na ten BB cream, já ho vzala v celém balení kvůli perfektnímu odstínu (téměř bílá), jenže nemám tušení jak ho nanést, dělá mi šmouhy i prsty i štětcem a v podstatě nejde nijak zapracovat do pleti

      Vymazat
    5. Iri, tak jak dopadla řasenka?? =D

      Vymazat
  6. Hele, asi dobrý!
    Nechci to zakřiknout :).
    Trochu musím potrenovat s kartáčkem, abych to líp rozcesala. Ale dělá fakt velký řasy! A co mě trápí u přírodních řasenek nejvíc, že mažou pod očima, tak LL nemaze!!! Vydržela celý den a nechala jsem si ji i večer na cvičení a něco málo se pod okem objevilo, ale snesitelně :).
    Takže zatím spokojenost, jupííí :).

    BB je taky v pohodě, nemám problém ho zapracovat. Nanáším štětcem (tím shora plochým) a jde to výborně.
    Krom lesklého čela, ale to tak prostě mám, mu nemůžu nic vytknout.
    Dávám pod něj ještě lehký denní krém. Zítra mi vyjde ještě na třetí použití.

    OdpovědětVymazat
  7. Krasny clanek na dlouhe cteni jako obvykle :D Mitsuuko rada bych te pozadala o radu. Bude mi skoro 20 let a uz vazne nevim co s pleti. Akne mi na ni zaryte drepi, masti se ovsem po spatnem kremu se loupu jak mandarinka..v zime uz se prakticky svlekam z kuze a to se prosim plet zaroven porad masti! :D Nejvic me asi trapi bolacky na tvarich a licich a skvrny..mozna cerne tecky a pory na tvarich (proste vsechno :D). Chtela jsem se zeptat co ti v dobach nejhorsich nejvice pomohlo? Tedy kupovaneho? Na diy jsem drevo.:D Nimba mi take moc nepomohla a snazim se jist zdrave jak to jen jde. Ty mas ted plet jak andelicek a ja uz jsem vazne v koncich :( Dekuji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle Ti těžko něco konkrétního můžu říct, když vlastně nevím nic, snad jen obecně, že čištění je základ, nesmí vysušovat, vyhýbat se všem potencionálním složkám, které by mohly ucpávat póry, nepoužívat lékárenskou kosmetiku na problematickou pleť, ptž je až moc drsná, neléčí a spíš vysušuje a právě se kůže pak loupe. Dávat si dvakrát týdně čistící masky, čistit ráno i večer.. Když tak mi napiš do mailu a probereme to podrobněji a zusíme na něco přijít ;)

      Vymazat
  8. Takhle Ti těžko něco konkrétního můžu říct, když vlastně nevím nic, snad jen obecně, že čištění je základ, nesmí vysušovat, vyhýbat se všem potencionálním složkám, které by mohly ucpávat póry, nepoužívat lékárenskou kosmetiku na problematickou pleť, ptž je až moc drsná, neléčí a spíš vysušuje a právě se kůže pak loupe. Dávat si dvakrát týdně čistící masky, čistit ráno i večer.. Když tak mi napiš do mailu a probereme to podrobněji a zusíme na něco přijít ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Ta Helvetia mě příjemně zaujala tím, jak má střídmé složení bez zbytečných kravin, a cenově je to taky moc pěkný!
    No a karité od Purity Viosin, to se jim moc povedlo. Zase důkaz toho, jak málo stačí ku kvalitní péči. :)
    Florascent jsem zatím jen ozkoušela, ale na to, že je to přírodní toaletka, to má vskutku dobrou výdrž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně! To mě na ní taky nejvíc zaujalo - všechno hezky čitelné s jasným účelem a účinkem. Navíc mi to fakt moc pěkně funguje =) Doma s ním peru i štětce a houbičky na makeup nebo drhnu Foreo, prostě to používám univerzálně a je to prima. A to karité je úžasné! Když někam jedu s Áňou, beru nám jen butelku tohoto a jí to vynahradí tři produkty a mně zrovna tak, takže místa to ušetří fakt hodně =)
      Florascent je parádní, držáky jsem zaznamenala hlavně u těch poskládaných parfémových směsí. Ty aroma spreje mi přijdou oproti parfémům o dost lehčí a stejně to tak mají i s kratší výdrží,a le zase je snesu kdykoli narozdíl od parfému, který dávám jen občas..

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...