čtvrtek 5. dubna 2018

Splněná přání: May Lindstrom, Akamuti, Living Nature, BioAroma, Balm Balm, Tata Harper | Wishlist


A je tu nová rubrika. Už to tu chtělo udělat pořádek a nedávno jsem se zděsila, když mi přišla zpráva, že se někomu moc líbí můj wishlist, já na něj koukla a zjistila, že je 4 roky starý, neaktualizovaný a ještě plný konvenční kosmetiky. A o ní to tu už dávno není. Musela jsem to napravit. Podlehl přírodní cenzuře a vzal celý za své. Fakt v něm zbylo jen málo položek, které bych v něm nechala i dnes. V návaznosti na něj tak vzniká i nová rubrika Splněná přání, ve které budou mé dojmy z dané vytoužené a nakonec i zakoupené věci. Činila jsem se poctivě a byť si tento wishlist vedu teprve od ledna, půlku už jsem si stihla splnit a narůstá dál geometrickou řadou. Dneska to bude o pečujících pleťových lahůdkách..


Pokud jste se k této záložce na blogu ještě nikdy nedostaly, tak je to tato a varuju předem, ani já si to nesmím moc podrobně procházet (a to jsem ho psala!), protože se mi začne hned schovávat peněženka a zelený mozek se dostává do nakupovací euforie alá "nepotřebuju boty na jaro/léto, chůze naboso je přece zdravá".. =D 




Clean Dirt, May Lindstrom



Milý Ježíšku, moc bych si přála rozjasňující čistící hlínu Clean Dirt od May Linstrom.. A milý Ježíšek ji pravdu přinesl. Do teď si nadávám za to (a držím jazyk za zuby, abych to před Ježíškem neprovalila), že mi to vlastně nesedlo. Vždycky jsem měla citlivější pleť na přemíru aktivních látek a vitamínů v silnějších koncentracích. Třeba retinol už v péči nesnesu (ani mírnější retinoid). Bohužel jsem si to zrovna na ne moc levné Clean Dirt od May vyzkoušela a potvrdila i s vitamínem C. A nemyslete si, že jsem ji předem neměla ozkoušenou z mnoha vzorků. Měla, ale vždy toho bylo tak málo, že jsem s tím šetřila, takže nehrozilo podráždění z předávkování. To se projevilo až s plnou pikslou..

Clean Dirt je vlastně sypký čistič na pleť, který rozjasňuje, čistí a napomáhá hojit svým jílovým základem a vysokým obsahem vitaminu C. Denní použití (pro mě tedy jednou za cca 2-3 dny) spočívá v nasypání prášku do dlaně, smíchání s vodou (můžete použít koloidní stříbro, hydrolát..), promasírování pleti a smytí. Občas jsem nechávala působit 2-3 minutky a pak smyla. Směs je opravdu silná a v rankách vás může poštipkávat. Vyhýbat se musíte i očím. A voní lehce po hřebíčku jako její intenzivnější čistící sestřička maska Problem Solver.

Prášek můžete přidat i k masce a vytunit ji tak o rozjasňující účinky. Jen já bych toto citlivějším typům fakt nedoporučovala. Přeci jen si na pleti necháte působit to, co štípe už po pár minutách. Já to udělala, na masku zapomněla, smyla a měla jsem parádní reakci. Pleť ještě několik dní pálila jako po spálení sluníčkem a po uklidnění se začala osypávat vyrážkami a boulemi. Jo, tohle mi dělá pleť, když zreaguje na přemíru AHA, vitaminů a aktivek.. Takže jsem se po bezmála dvou letech rozhodování ke koupi a konečně poté, kdy jsem se k ní opravdu dostala, rozhodla, že půjde z domu. Kdo by měl zájem, nabízím za velmi slušnou cenu. Mně by tu jen ležela. A tohle splněné přání tedy označuji za.. FAIL.


*


Pendulum, May Lindstrom



U May ještě zůstaneme. Když se začalo proslýchat, že May pracuje na novém produktu do své stálé produktové řady, všichni byly nadšení. Nemá toho sice v nabídce málo, ale na prstech obou rukou byste to spočítaly. A taky se už nějakou dobu ozývalo mrmlání, že řada není ucelená, protože v ní chybí něco na čištění pleti (jooo, už hlas lidu nepovažoval Clean Dirt za čistič určený/vhodný ke každodennímu běžnému čištění, navíc se s ním fakt neodlíčíte). A tak vznikl olej Pendulum. Původně měl být "all-purpose", ale byl dosazen zkrátka na post chybějícího odličovacího produktu, takže oil-cleanser.

Jako vše od May, není vůbec levný a většina z vás, když jsem o něm psala na IG, se vyjádřila, že by takovouto částku za něco k odlíčení nedala. No, já jo, kdyby stál za to. V tomto článku se nenachází proto, že bych ho koupila v plném balení a odorovala ho tu. Vyzkoušela jsem si ho z několika štědrých vzorků a jak už jsem se zmiňovala, prostě mi nefunguje tak, jak bych od čistícího oleje za takové peníze čekala, takže na plné balení ani nedojde.


Voní po ylangu, to za prvé. A taky snad po patchouli, byť tam není. Prostě je to těžší květinová až zemitá vůně, která mě nedjřív praštila přes čumák. Ale zvykla jsem si na ni. Svým způsobem, jako vůně většiny Mayiných produktů, je něčím zajímavá a podmanila si mě. Oči odlíčí, ale štípe v nich. Ne moc, ale štípe. Navíc musíte docela šudlat, než se odlíčíte úplně. S vodou  mi tedy nezemulgoval do mléčné konzistence, ale nezanechával ani nijak zvlášť mastný pocit. Povlak po něm však zůstal, takže byl čistě na první čištění a domývala jsem ještě gelem. Nešlo ani jinak, rozhodně nedokázal ani po několika minutové masáži a důkladném setření mokrou žínkou odlíčit veškerý makeup. Na co odličovací olej, když nedokáže pořádně odlíčit? Za mě tedy FAIL.


*


Odličovací olej s diktamem a heřmánkem
Pleťové tonikum s diktamem a výtažkém z růže, BioAroma




Z drahých vod přírodní niche kosmetiky vlítnu rovnou do těch levnějších a pro všechny dostupnějších. Řecká kosmetika BioAroma, postavená na olejových bázích, trůnila na mém wishlistu už pěknou řádku let. Ale nikde se nedala sehnat, jen v online eshopu a vždycky jsem šla radši nakupovat někam jinam a něco jiného. Takže na jejich největší dva bestsellery, chválené napříč blogosférou - tonikum a odličovací olej - došlo až nyní, kdy jsem se pustila do plnění "restů" z wishlistu.

Opravdu jsem na tuto dvojku produktů nezaznamenala jinou než kladnou recenzi. Nejvíce byly opěvovány jejich "úžasné" vůně, pak hned účinky na problematickou pleť. Obojí mě nakoplo ke koupi. Pak se ke mně konečně dostaly a bylo po nadšení. Mám ráda přírodní vůně a po letech na čisté přírodce už mám frňáček dost alergický na syntetiku nebo navoněné věci. A tohle mi prostě obojí smrdělo jak těžká parfumérka. Z tonika bych horko těžko možná ještě vydolovala kdesi dost v pozadí závan růžového hydrolátu, ale dost přetřískaný pudrovo-květinovou parfemací. Olej jsem už ale nedala - jako těžší dámská kolínská. Něco podobného měla moje babička v koupelně (to byl začátek 90´..). Nejhorší je, že po vyčištění pleti mi to z obličeje ještě do rána smrdělo a nasáklo tím i pyžamo a polštáře!


A kdybych měla objektivně soudit, tak olej byl až na tu vůni fajn, hezky klouzal, absolutně neemulgoval, neměl ani čím a za ty peníze bych účinky označila za adekvátní. Jen já prostě u odličovacích olejů preferuju, když mají nejen skvělé a něčím výjimečné složení obohacující pleť, ale jsou přátelské i uživatelsky - tedy nezanechávají povlak, nejsou mastné, odličují okamžitě na první dobrou, jdou smýt vodou bez nutnosti žínky a navíc mi musí teda vonět (a když ne vonět, tak mi nesmí aspoň smrdět). K tomuhle bych přirovnala klidně zkušenost s odličováním meruňkovým nebo obyčejným olivovým olejem, takže.. FAIL

Tonikum bylo opět vůní těžší, jakoby navoněné, nemělo na pleť o nic větší účinky než čistá růžovka, takže mi moc nestálo za to denně bojovat ještě s jeho vůní. Putoval k drahé matince, která si naopak tyto těžké intenzivní vůně v kosmetice užívá. Nemůžu říct, že to byl zrovna fail, ale pro mě osobně jo..


*


Nourishing Oil Cleanser, Tata Harper



Svou olejovou odyseu zakončím čistícím olejem od Tata Harper. Ve své produktové nabídce má hodně cleanserů, ale olejový jen jeden a platí za jeden z jejích bestsellerů. Jo, je vidět, že jsem se do olejového čištění trochu zbláznila, že? Asi to je logické vyústění přirozeného stárnutí mé pleti, stavu myšlení mého zeleného mozku a taky už dost velkým výběrem tohoto druhu produktů na přírodním trhu. Prostě je z čeho vybírat, konečně. A olej od Taty byl jedním z prvních.

Za prvé musím zmínit, jak mi olej nádherně voní. Oproti třeba Pendulu, nebo BioAromě je vůně o dost jemnější, ale jako jediná z nich pro mě opravdu krásná (pro přiblížení - voní jako balzám na rty s matcha od Delibutus nebo jejich olejové anti-age sérum, nebo jako tělové máslo od Lyonsleaf). Olej je velmi příjemný na masáž, není tak vazký a hustý jako třeba BioAroma, ale tekutější než Pendulum. Jako jediný z těchto všech zmiňovaných opravdu emulguje s vodou na mléčnou emulzi. Ale z pleti jsem ho stejně celý nesmyla a zůstával mi na obličeji lehce namazaný povrch. 

A teď minusy, do kterých zahrnu i jeho cenu. Je na tom totiž podobně jako Pendulum. Ač vůní nejjemnější ze všech, v očích štípal nejvíc, nechával mlhu a odličoval docela mizerně, prakticky oči nezvládl vůbec. Navíc, ani pleť po dočištění mokrou žínkou nebyla kvalitně vyčištěná a při dodatečné kontrole vatovým tamponkem s micelárkou byl tampon ještě dost špinavý. K tomu se pojí i jeho nemalá cena. Za balení dáte cca dva tisíce a opět, jsem sice jedna z těch, které by i za čistící olej takovou částku daly, kdyby mě ovšem přesvědčil svými kvalitami. Ze všech jmenovaných čistil nejhůř a štípal nejvíc, takže ho před vykopnutím z wishlistu nezachránila ani jeho libá vůně.. FAIL /Co mě ale zajímá dost je nový Taty Harper čistič na problematickou pleť plný supergreens surovin, ach!/


*


Pleťová sada s kadidlem, Balm Balm (Odličovací balzám, hydrolát, pleťový olej)



Kadidlový set od Balm Balm mám v hledáčku už dlouho. Kadidlo platí za super hojivou surovinu na problémy a záněty v pleti, zároveň však i uklidňuje a do toho i pečuje třeba o suchou nebo zralou a citlivou pleť. Je to tedy taková super složka, protože většina ostatních, určených na problematickou pleť, zároveň vylučuje svými vedlejšími účinky použití na citlivější sušší typy pleti (jedná se totiž o silnější látky, které mohou vysušovat, nebo dráždit). Je málo takových, které jsou takto univerzální a kadidlo je jednou z nich. Navíc, co do jeho unisexové vůně bych řekla, že i nejuniverzálnější. Lze takto použít i levanduli, geránium, růžové dřevo, ale už jsou vůní dost specifické, květinové, sladší a těžší. Já osobně tak preferuju to kadidlo.

Sada obsahuje hydrolát, olejové sérum a čistící balzám. Začnu hydrolátem.. Mám moc ráda kadidlový hydrolát od Akamuti, jehož vůně je velmi intenzivní, ale baví mě. Kdežto hydrolát od Balm Balm je jiný - dřevitější, zemitější a v pozadí cítím trochu zahnilých bylin. Není mi tak příjemná jako Akamuti.  Co do účinků je však stejný jako od Akamuti - pomáhá hojit, tonizuje (stahuje póry) a vůbec nevysušuje. V sadě jsem měla menší 30ml balení, takže super na cesty.


Odličovací balzám jsem ani nezkoušela. Základ složení tvoří bambucké máslo s včelím voskem a pokud máte pleť se sklony k neplechám a ucpávání pórů, tak se mu vyhněte. Včelí vosk prostě nejde z té pleti jen tak smýt, musely bysté jó domývat ještě nějaký mycím gelem, aby na pleti opravdu nezůstal a neucpával časem póry (o krupičku a boule vystaráno). Buď ho pošlu dál, nebo ho využiju třeba na nohy, ruce.. A kadidlo z něj vůbec necítím, spíš voní jen přirozeně po bambucáku a čistých olejích. Na odlíčení bych ho tak doporučovala fakt hlavně na suchou pleť, té by mohl dělat dobře. Pro smíšenky a majitelky aknózní pleti doporučuju  ze stejné cenovky čistící Beauty balm od Lyonsleaf. Jeho složení obsahuje o hodně lehčí oleje a másla a obsažené silice pomáhají desinfikovat a hojit neplechy. A krásně voní! =)


Poslední ze setu je olejové sérum. Začnu vůní - cítím jen citron. Nechápu, jak je to možné, ale opravdu cítím jen čistý citronový a velmi jemný olej. Obsahuje samé dobré oleje - broskvový, pupalkový (ten by už někoho mohl trochu ucpávat, tak bacha), šípkový, jojobu a z esencí kadidlo a grep, který asi bude dělat tu citronovou vůni, grep bych v něm fakt nepoznala. Jako takhle, řekla bych, že jde o složením pěkný, jednoduchý olej, který bych používala, pokud nemám nějaké specifické požadavky na opravné účinky na produkt - vrásky, akné apod.. Na okamžité zázraky to není a po seznámení s opravdu rychle a viditelně účinnými olejovými séry třeba od Siam Seas, Mahalo, Yuli apod, bych tento Balm Balm označila spíš za trochu nudu a můžete si takový fakt smíchat doma levou zadní. Takže tohle byla koupě spíš jen pro odškrtnutí položky, ale naprosto bezmozková a nyní už dost zbytečná. Za fail neoznačím, ale pro mě to určitě není. /Kdo by měl o tuto sadu, nebo nějaký kousek z ní zájem, nechť se mi přihlásí do mailu a je jeho ;)/


*


Aloe Vera Hydro Repair Gel, Santa Verde




Končím dvojicí regeneračních hydra gelů a jednou čistící maskou. Začnu aloe vera gelem od Santa Verde. Jak už jeho název napovídá - Repair gel - má pleť opravovat. Obsahuje krásnou směs hydratačních, hojivých a regeneračních složek, je na vodní bázi a já jsem ho chtěla používat jako sérum pod krém na ráno i večer. Dokonce to nebyla ani koupě naslepo. Značku SantaVerde znám už dlouho, miluju vůně jejich produktů (připomíná mi meruňky) a třeba o jejich mycím gelu jsem psala i celou recenzi a byla z něj nadšená. Ale!

SantaVerde má ve svých produktech pro mou pleť fakt smrtící kvalitu aloe. Stává se mi dost často, že když je aloe ve složení málo, nebo není tak účinná, že jsem s ní v pohodě. Ale ve všech SV produktech je už fakt coby účinná složka a nejenže po ní všechny produkty voní (to je ta vůně alá meruňka), ale já se po všech obsypávám.  A tak tou nebylo ani jinak u tohoto gelu. A místo aby "reparýroval", prostě mě osypával. Moje reakce na tuto aloe není okamžitá, jako třeba na póry ucpávající másla a oleje. Naopak je postupná a velmi nenápadná, o to horší, protože ji zaznamenám, až když už je to fakt dost rozjeté. Nejdřív mi lehce zdrsní reliéf pleti, poté se mi sem tam vyhodí krupička a po čase jsou z toho velké červené pupínky a boule. Takže poté, co jsem našla tento gel konečně ve slevě, jinak vyšel před lety na bez mála tisícovku, tak jsem ho brala, používala cca týden a od té doby mi tu leží. Půjde dál.



*


Manuka Honey Gel, Living Nature




Velké, ale tady už i podle složení, fakt velké naděje a zázraky jsem si slibovala od Manuka gelu od už lehce vyšší cenové skupiny značky Living Nature. Na tento gel najdete všude nadšené recenze. Je to prý zázrak na akné, na hojení, na flíčky po neplechách, na jizvičky, prostě celkohvě prý léčí a regeneruje jako blázen. Obsahuje naprosto úžasné a naprosto úžasně jednoduché složení, v podstatě jen vodu, manuka med a manuka a tea tree esenci. No a realita je asi taková, že mi gelík na pleti nejen smrdí (jako houby, což dělá asi spojení manuky s tea tree éteráky), ale taky lautr vůbec nic nedělá. Což jsem nečekala. Používala jsem ho ráno i večer na celou pleť a nejenže se mi někdy drolil pod krémem (asi xanthanová guma..), občas zlobil o pod makeupem a korektorem, ale nezahojil ani fň. Časem jsem zkoušela už jen na neplechy lokálně a taky bez viditelného efektu. Zase dobrý (no, dobrý..), že ani nedělal nic zlého. Takže za 22Ł 50 ml gelu, který smrdí a nic nedělá považuji za FAIL (chcete ho někdo? =D)


*


Deep Cleansing Mask, Living Nature




Od stejné značky jsem už dlouho toužila po čistící masce. Ale byla na mě moc drahá a vzorky nikde nebyly k sehnání. Takže jsem ji čapla až při slevách a to už jsem chytla jen balení sachetek na cesty. Krabka tak obsahuje 10 pytlíčku a tedy i na 10 použití, fakt vám nevyjde jeden na víc použití. Nechala jsem se i tady strhnout nadšeneckými recenzemi a nedovedu si to vysvětlit, asi mají na Naturisimu základnu fandů, co jim píšou jen super recenze, protože mě neohromila ani tato maska. 

Je to jílovka, která má neuvěřitelně čistit a přitom nevysušovat a být tak jak pro majitelky suché, zralé pleti, tak i pro citlivky. Tak já jsem asi rozmazlená jinými maskami (May Lindstrom, Yuli, Mahalo, ale třeba i super levná a úžasná čokoládová nebo růžová od Akamuti, Khadí apod.), ale tahle maska nejenže skoro nečistila - čistícími účinky bych ji postavila na roveň těch drogerkových alá Freeman, Alverde ad. - ale strašně nepříjemně tahala pleť, jak schla, doslova na pleti bolela (takovou bolest u jílovky jsem nezažila, štipkání a lehké tahání možná, ale bolest??!!!) a velmi špatně se smývala. Výsledek rozhodně neodpovídal mukám během působení a za mě je to asi největší FAIL dnešního článku.


*


A hle, chtěla jsem psát o splněných přáních a zatím je to článek plný failů =D. No nic, stane se, uvidíme, co bude v příštím.. 


Baví vás takovéto články? Zkoušely jste něco z výše jmenovaných a fungovaly vám (líp/jinak/stejně)?







8 komentářů:

  1. Děkuji za příjemné čtení :-) Rozhodně mě takové články baví, od tebe jakýkoliv :-) Na základě vzorečků z ingredients jsem si pořídila Clean Dirt a jsem nadšená :-) Hezčí pleť jsem neměla... rovněž jsem se bála podráždění ... a to se nekonalo :-) Používám samostatně a nebo do masky :-) Rovněž si užívám vzorečků masky The Problem Solver a od Yuli Pure :-) Šetřím a rozhodně do nich půjdu :-) Rovněž mě zaujala maska od Akamuti... ta růžová! :-) Kdyby byly účinky podobné jako má the problem solver, skákala bych radostí :-D Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško, tak to mě moc těším a jsem moc ráda ;) Tak to se fakt přimlouvám za to, abys zkusila tu masku Akamuti, protože já mám Problem Solver už ve druhém balení, ale jak jsem narazila na ROse Akamuti, tak sahám jen po ní a má pro mě stejné, ne-li lepší účinky a do toho nemusím aplikovat na hodinu, ale stačí fakt rychlá 5minutovka. Pure od Yuli je zase víc rozjasňující. Tu už znovu nekouím, na rozjasnění mám radši jiné a nemusí být zároveň jílovky. A jsem ráda, že CD sedla a jsi z ní nadšená! Já ze vzorků byla taky, ale asi jsem to s ní holt přehnala, no =D Jinak, doporučuju a stopro teď na teplou sezonu t ženšenovou gelovou masku od 100% Pure (jen tu ženšenovou žlutou - je nejepší, má okamžité účinky a je strašně příjemná. Je to pro mě akový must have, že jsem ji loni v teplé sezoně dvakrát dokupovala po kusech a před týdnem rovnou pořídila celé balení v sadě plus ty oční patche ;)

      Vymazat
    2. Masky už jsou na cestě ke mně :-D Už se moc moc těším, až je vyzkouším :-) Pak písnu, jak mi vyhovují :-)

      Vymazat
    3. Tak to jsem hrozně zvědavá. Zvlášť na názor dalšího člověka, který bezmezně miluje Problem Solver - tak jestli na Tebe zapůsobí x-krát násobně levnější Akamuti Rose =D A Tys objednala i ty 100% Pure gelové? ;)

      Vymazat
    4. Já jsem taky velmi zvědavá :-) Možná to je jen pocit toho, že mám na tváři masku za tolik peněz :-D Tak uvidíme... Ano, ano objednala :-) :-)

      Vymazat
  2. Já už si raději nic nepřeju, dopadá to u mě úplně stejně jak u tebe a pak jsem akorát naštvaná :D Hóódně dobře si rozmýšlím koupi čehokoliv protože citlivá smíšená pleť. Ale taky jsem si po letech koupila hydragel od Santaverde, dřív jsem měla snad tři balení a byla jsem z něj úplně odvařená. Takže teď jsem si ve slevě pořídila pro jistotu rovnou dvě balení. No, pupínky na tvářích po třech čtyřech namazáních! Asi fakt to Aloe, glycerinu je tam pomálu...
    Manuka gel bych ráda prubla, ale jak přemýšlím, nemám nic vhodného na výměnu... kromě toho netknutého balení hydrogelu! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já od SantaVerde milovala ten jejich mycí gel - to tak krásně vonělo po meruňkách, fakt mě tím Santa Verde strašně nadchlo,ale ty pupínky se mi po tom fakt dělaly =/ to samé mi dělá i pleťovka 100% Pure. Prostě je to aloe, která mi nesedí. Ale když je to jen pajcovaná aloe alá koncentrát, prášek apod. tak na to žádné reakce nemám - docela dobrý detektor kvality =D Kdybys chtěla speciálku na neplechy, tak to je ten Manuka gel - má i krásné složení. někdo na něj přisáhá, mně prostě neokouzlil natolik, abych ho používala tak dlouho, dokud nebudou vidět výsledky.. A jestli chceš, uělám Ti na něj dobrou cenu, lepší, než aby mi doma ležel. měnit teď taky nepotřebuju, spíš rozprodávám =D

      Vymazat
    2. Pěkný detektor kvality... :D
      Děkuji, ozvu se! :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...