středa 25. dubna 2018

Pro růst vlasů, zdravé nehty a na bolavá kolena | Soutěž o kolagenovou kúru COLLALLOC


Existuje několik druhů kolagenů. A toto je zrovna geniálně namíchaná směs hned několika z nich, která mi vždy pomohla, když mi nebylo zrovna do skoku (a nemyslím to teď obrazně). Jedná se o čistě mořský kolagen ve formě prášku, stačí vypít pytlíček denně a mně vždycky pomohl s problémy s bolavými klouby, třepícími se nehty a rostou mi po něm nové vlásky. Kdo jste ještě nezkoušely, máte ideální možnost zasoutěžit si o kolagenovou kúru na 3 měsíce..

Všechny podrobnosti a velmi detailní recenzi jsem vám psala vloni v tomto článku. V dnešním článku to tedy bude spíš o stručnějším shrnutí, v jakých oblastech a konkrétně jak moc intenzivně a jak rychle mi účinkuje a hlavně o té soutěži, že.. =)


Na vlasy..
Musím to zaťukat, ale s vlasy jsem neměla problém nikdy. Velmi rychle mi rostou, rychle regenerují, jsou husté a když jim zrovna nedávám na frak drogerkovým barvením, tak prospívají na jedničku. Ale i v opačném případě se dají vždy velmi rychle do kupy.  Nikdy jsem tedy neměla potřebu řešit jejich stav pomocí zdravotních doplňků na podporu růstu, proti jejich padání apod. A ani v době po porodu jsem to nemusela řešit. Nic extra zvláštního nenastalo. 

I za takového ideálního stavu však můžu říct, že jsem si všimla působení Collallocu i v této oblasti a zaznamenala účinky. A dost znatelné! Samozřejmě, každého tělo reaguje na každou látku jinak. Záleží na vstupní kondici organismu, jak je tělo schopné dané látky zpracovat, využít, jaké doopravdy potřebuje a v případě, že se zdravotním doplňkem chcete řešit určité potíže, zda je to opravdu látka, jejíž nedostatek zapřičiňuje váš problém a její doplnění vám tedy pomůže situaci vyřešit. No a zpět k mým vlasům. Nic jsem v této oblasti řešit nepotřebovala a přesto jsem výsledek viděla. A když ho nečekáte, o to víc je překvapujícnější..

Už jsem vám to psala v podrobné recenzi před lety a od té doby si to několikrát znovu potvrdila. Po cca měsíci, měsíci a půl pokaždé zaznamenám první viditelné účinky. A to ve všech popisovaných sférách - vlasy, nehty, pohybový aparát (v některých dřív, v některých ten měsíc a půl). U vlasů je to zrovna ten nejdelejší časový úsek, než se projeví pro oko viditelné účinky. Začnou mi růst nové vlásky. Při mé hustotě hřívy alá Hagrid si určitě nedokážu všimnout, jestli mi začnou růst nové vlasy po celé hlavě, ale zaznamenám to vždy podél kontur obličeje, v místech koutů a na spáncích - tam je to nejvíc viditelné. 



Když jsem Collalloc začala brát poprvé, nevěřila jsem, že by to bylo možné a taky jsem to nečekala a upřímně, ani nepotřebovala, takže tento fakt mě dost zaskočil. Pokud máte problém s padáním vlasů, tohle vám může pomoci k zahuštění vlasového porostu novými vlásky. Většinou však bývá příčina padání vlasů vnitřního rázu, téměř vždy se v tomto kontextu mluví o padání jako o určitém druhu onemocnění a pak bych doporučovala stejně nějakého odborníka. Protože kolagen možná pomůže s následky, ale pravou příčinu neodhalí a dost asi sám o sobě nevyléčí.



Na nehty..
V této oblasti už čas od času problémy mívám a pomoc z vnějšku se mi hodí. Výchozím stavem jsou zdravé a pevné nehty. Ale, vlivem těhotenských hormonů, poporodních hormonů, nedostatečné péče, šílených teplotních skoků, střídáním ročních období a však to znáte.. Jejich kondice se mění. A to nemluvím už vůbec o tom, když jsem jim jednu dobu dávala nevědomky zabrat s CC lakem od Sparitualu, který jsem ob den odlakovávala a zase lakovala v dobré víře, že když to tak instruují zrovna oni, co do nehtů jim věřím každé slovo. Tehdy mi pomohl Collalloc poprvé. Podruhé jsem si je zase mechanicky zmršila neustálým lakováním a slupováním laku Little Ondine, než jsem přišla na to, že toto neustálé mechanické poškozování svrchní vrstvičky nehtu dokáže odrovnat nehty i jinak zcela zdravé a do té doby bez jediného problému, že holt s nimi musím jen občasně a pomalu. A to mi zachránil nehty Collalloc podruhé.

Při stálém používání se dá říct, že mi kvalitu nehtů udržuje asi jako dobrá pleťová péče pokožku - jakékoli výkyvy počasí, teplotních podmínek, změny stravy, momentální nedostatek něčeho apod. pokryje a pomůže tato období překlenout bez viditelných projevů zhoršené kondice. Pokud je však mám už předem poničené, pak je začne dávat do pořádku a cca do měsíce vidím první výsledky. Zrovna u zeslabených třepivých nehtů však výsledek poznám až poté, co poničená část plně odroste a podle kvality nově dorostlé části nehtu - že je pevnější, nehty rychleji rostou, netřepí se a jsou pružné (ne moc, ale tak akorát, aby nebyly tak tvrdé, že stačí praštit do rohu stolu a půlka nehtu odlítne). 



Na klouby..
Bolavé klouby byly v podstatě hlavní příčinou, proč jsem na spolupráci a vyzkoušení tehdy nového kolagenu na trhu před lety kývla. Těhotenství dá zabrat asi každému tělu už samo o sobě a já jsem nebyla výjimkou. Co jsem tak slýchala a četla kolem sebe, byla jsem na tom však o ždibec líp a klouby mě nezačaly bolet z únavy materiálu a nedostatku určitých látek v těle během kojení, ale jednoduše kvůli nezvyklým novým pohybům a zátěži, se kterou se tělo po porodu najednou muselo potýkat. Naštěstí to u mě odnesla jen klasicky kolena, se kterými jsem měla problém už od dětství (uvolněné klouby).



I  tentokrát se účinek Collallocu na bolavé klouby dostavil do tří týdnů a kolena přestala po několika měsících konečně bolet. Kdyby to byl ojedinělý výsledek, asi se vám tu s ním nebudu vypisovat, ale zaznamenala jsem ho pokaždé, když jsem řešila podobné problémy a Collalloc nasadila. 


Účinkuje  mi velmi rychle a navíc dlouhodobě. Když s kúrou začínám, vždy počítám s tím, že to je na 1/4 roku. Prostě 3-měsíční pravidelné braní se mi osvědčilo jako dostatatečně dlouhý časový úsek, který mi stihne vyřešit problémy, doplnit vše tělu potřebné v akurátním množství a vydrží tak fungovat v podstatě až do mého dalšího huntování těla, buď po letech na kole, náhlým započetím šíleného cvičení apod. 



Specifikace 
Jedná se o čistě mořský kolagen, tedy rybičkový a denní dávka je jeden pytlíček rozpuštěný ve vodě (nebo v jiné tekutině - ale třeba do kávy jsem si ho fakt nikdy dát nezkoušela =D). Chutě se různí. Podle mě je téměř úplně bez chuti. Jediné, co v něm cítím na počuch i na jazyku, je jakoby velejemný ocásek něčeho jako když si čuchnete k sáčku s jedlou sodou nebo kyselinou citronovou. Ale už jsem  se setkala i s názorem, že někomu velmi silně chutná po rybině, což bych já osobně nikdy nedetekovala. Pytlíček je nejlepší nejdřív nasypat do sklenice a pak teprve zalít vodou, zamíchat a nechat cca 10 minutek plně rozpustit. Já si ho občas nasypala rovnou do mixéru do směsi ke smoothie.

Ještě by se hodilo dodat, že jsem si na sobě nevšimla žádných účinků co do kondice pleti. Nebo takhle, ano, pleť je taková vláčná a když jsem ho brala v zimním období, všimla jsem si, že líp odolávala vrtochům počasí a mrazy, nebo vichr ji jen tak nevykolejily. Ale co se týče hojení jizviček, neplech, popřípadě vrásek, tam jsem si žádného účinku nevšimla. Je dost možné, že na to mi jen 3-měsíční kúra nestačí, ale nikdy jsem nepotřebovala brát kolagen déle. Vždycky jsem si pak udělala pauzu. Kdo potřebuje opravdu dlouhodobě léčit, regenerovat, je po operaci třeba kolene apod., tak ho samozřejmě bude brát dýl. 



Kolagenů na trhu je spoustu a každý má své fanoušky, kteří vám jej pro to či ono budou vychvalovat do nebes. Jak jsem psala výše - je více druhů kolagenů a v kolagenových doplňcích různých značek jsou i různě namíchané směsi těchto kolagenů v odlišných intenzitách. Jeden vám tedy bude zabírat spíš na vyplnění vrásek (jsou to většinou ty dražší preparáty), jeden zase spíš jen na klouby. Já jsem naprosto spokojená s výsledky Collallocu, protože mi obsáhne všechny oblasti, které po něm chci a potřebuju, aby obsáhl. Taky se mi zdá adekvátní cenově, výborný účinky a teď je ještě lepší dostupností, kdy ho nemusíte už objednávat jen po netu, ale najdete ho i v určitých lékárnách (jejich seznam mají uvedený na svých stránkách). Do 4. května na něj v těch daných vybraných lékárnách platí i akce "2+1", takže při koupi dvou balení dostanete to třetí zdarma. Což je paráda, protože místo cca 1600,- zaplatíte jen tisícovku a máte vlastně o 1/4letní kúru postaráno. 


A teď už konečně ta SOUTĚŽ..


S týmem Collallocu jsem v kontaktu už přes dva roky. Je to jedna z mála, vlastně asi jedna ze dvou až tří spoluprací, které takhle dlouhodobě klapou a jsou tam tak milí lidé, že je radost si s nimi jen tak popsat pár řádek i jen o životě po mailu. A při poslední "povídání" nás napadlo, že uděláme stejnou soutěž, jako akce, která probíhá v lékárnách, až na to, že dostanete vše z "2+1" balíčku zdarma. Tedy celou tří-měsíční kúru. 



Výhra: 3 balení COLLALLOC (tedy kolagen na 3 měsíce)



Podmínky jsou jednoduché:
  • komentář zde pod článkem = 1 hlas
  • pro více hlasů se můžete zúčastnit i na mém Instagramu a Facebooku, které musíte sledovat (což předpokládám děláte) a stejně tak sledovat i účty Collalloc (nemusíte oba, stačí jen ten, na jaké sociální platformě se chcete ještě soutěže zúčastnit)
  • komentář pod postem na Instagramu = 1 hlas
  • komentář pod postem na FB = 1 hlas
  • sdílení na IG nebo FB = 5 hlasů (můžete na obojím a sdílení musí být veřejné a počet libovolný)
  • označení vašich přátel na IG a FB = 1 hlas/1 přítel (vždy jedno označení do samostatného komentu) a můžete jich takto označit kolik chcete

Soutěž bude ukončena ve středu, 2. května 2018 a budu losovat automatickou losovací aplikací. Výhra je jen jedna a jak je vidět z podmínek, svoje šance na ni máte možnost opravdu hodně znásobit. Kdo nevyhraje a bude mít zájem aspoň o nějaké ušetření, tak ještě stihne koupit v rámci akce v lékárně zvýhodněnou sadu. 



Táák a schválně, kdo z vás už kolagen zkusil, jaký vám zabíral a na co a od jaké značky? A už jste zkoušely ten od Collallocu a  zaznamenaly jste třeba podobné účinky jako já?



22 komentářů:

  1. Ahoj Míšo, nepamatuju si, že bych kdy nějaký zkoušela, ale 40 se blíží a levé koleno se ozývá čím dál častěji, takže o pořízení nějakého přípravku uvažuju už asi půl roku. Nehty mám OK a růst vlasů mě moc nebaví, protože pak musím zkracovat periodu objednávání ke kadeřnici :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, tak já si zase ten růst vlasů užívám - vždycky po roce u kadeřnice mám telecí nápady a zkracuju třeba o půlku délky a takhle mi to zase rychle doroste - většinou jsem z toho pak totiž nešťastná =D
      No a na kolena je Collalloc taky geniální, hlavně ten super rychlý a pak dlouho trvající účinek. Fakt doporučuju, mně právě na kolena zachránil nejednu aktivní sezonu

      Vymazat
  2. Jé kolagen je snad to jediné, co jsem za ty roky boje se ztrátou vlasů ještě nevyzkoušela. A přitom o něm čtu na každém rohu, už to musím prubnout! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ne? Tak to byla první věc, která mě na jeho braní fakt překvapila tak markantně, že jsem si z něj sedla na zadek. Tak ho určitě zkus, ale chce to tento - co jsem zoušela jiné značky a četla recenze na jiné, tak účinek na vlasy a hlavně na jejich růst neměly, nebo ne v takové míře..

      Vymazat
  3. Ahoj Miško, tak to se musím zúčastnit, už jsem po něm pokoukávala od tvé první recenze,ale znáš to pořád je něco co "nakopnout" zevnitř je pravda, poslední dobou se mi nějak hůř hojí :/ asi stres , kdo ví.
    Takže musím zkusit štěstí :) Kolagen jsem nikdy nezkoušela od žádné firmy,ale na seznamu je dlouhodobě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to by mě zajímal opravdu Tvůj názor, jak Ti bude fungovat, na co konkrétně a jestli ty účinky pocítíš jako já. Já na doplňky moc nesjem. Nevydržím je brát a pořád se to ve mně pere, že cpu do těla něco, co by si mělo umět obstarat samo. A co se stane pak, až to přestanu brát, že? Takže jsem ráda za i jeho dlouhodobý účinek, že se nemusí brát pořád..

      Vymazat
  4. Ahojky Míšo,

    Už mám po 40 let a začínají se mi ozývat klouby v kyčlích a kolenách.
    Už také nemám tolika vlasů , tak by mi to mohlo také na ně pomoci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to jsi ideální studijní materiál ;) =D Jestli máš problémy ve všech těchto oblastech, pak by tohle mohl být ideální doplněk pro Tebe, protože by účinky dokázal pokrýt vše =)

      Vymazat
  5. Ahoj, to teda koukám, skvělá soutěž. Již dříve jsem četla doporucujici recenzi, tak si říkám, třeba by to pomohlo i mně :-). Ze své kvality vlasů a nehtů jsem uz skoro zoufalá. ssimka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, záleží na druhu potíží a co je jejich příčinou. Každopádně to umí, co jsem psala a to mi snad žádný běžně dostupný prostředek na vylepšení kondice těchto dvou oblastí nedokázal, takže bych na něj klidně i trochu sázela ;)

      Vymazat
  6. Ahoj, bolavá kolena mi už nejednou zkazila běžeckou sezónu :-/ udržet si v běhání pravidelnost a fyzičku je se špatnými koleny skoro nemožné, takže to u mě vypadá tak, že pak stále začínám znovu a znovu. Tohle bych moc ráda vyzkoušela, zní to skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vzhledem k tomu, že zrovna za oblast kolenou můžu dát ruku do ohně, tak by Ti to mohlo na ně zabrat ;) Já ho cpu Ondrovi pořád - po každém dalším závodu - od maraatonu, přes canicross až po různé SPartan race a Gladiátory si vždy stěžuje, že ho něco bolí, ale kolagen do něj nenacpu ani omylem. Je to holt přírodní muž =D Prý si radši koupí a opeče vepřové koleno =D

      Vymazat
  7. Super soutěž, zrovna nedávno jsem si koupila své první balení a zkouším, zda zabere na moje bolavé lokty... Jestli má tedy vůbec tohle v popisu práce:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právěže zrovna tohle mu jde spolu s růstem nových vlásků nejlíp ;) DOporučuju neskončit u prvního a pokračovat. Výsledky se dostavily vždy cca v půlce braní druhého balení, tak ať se to aspoň posichruje ;)

      Vymazat
  8. Ahoj Míšo. Ráda se tvojí soutěže zúčastním. Poslední dobou mám problémy s klouby a kvalitou vlasů a už nějakou dobu pokukují po kolagenu. :) Tento vypadá opravdu výborně, ráda bych jej vyzkoušela. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to bych se také měla do soutěže zapojit, opravdu strašně mi křupou kolena a kotníky, už několik let. Jsem docela mladá a kamarádi si ze mě dělají pořád srandu:) Je teda pravda, že jsem to zatím nějak neřešila, ale už bych asi měla, jinak ve stáří budu litovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Křupou? Jako praskání v kloubech? To nevím, jestli je na to kolagen a jestli zabere, ani nevím, co je toho příčinou a jestli to není prostě je křupání =D Tak dej určitě vědět, jestli to na to vyzkoušíš ;)

      Vymazat
  10. Ahoj, díky za tip a za soutěž, válčím s kolenem a učím se běhat znovu úplně od nuly, tak jakákoliv podpora se hodí. Zu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sakryš, tak to držím palce!!! Pokud nevyhraješ, tak doporučuju do něj jít a neprošvihnout tu zvýhodněnou akci v lékárně, na regeneraci a bolavé klouby je fakt Collalloc machr (jinak bych se k němu už třetí rok nevracela ;)

      Vymazat
  11. Já zkoušela ten Inca Collagen, ale jen 14 dní, protože jsem si kúru rozdělila na půl s přítelem, s tím, že si pak koupíme tenhle levnější, jinak mi přišlo, že se mi zlepšily nehty.

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...