úterý 6. května 2014

Z chemkou odbarvené blond hennou k zrzavému liščímu ocásku | Z deníčku šílené hřívy II.


V posledním dílu Z deníčku šílené hřívy I. jste se mohly dočíst, jak jsem se pokoušela zesvětlit svou přirozenou špinavou blond barvu vlasů přírodní barvou od Logony. Dnes trochu přeskočíme a navážeme na článek, ve kterém jsem se vám ukázala coby slaboch odbarvený chemicky na blond. Ale zelený mozek ve mně nakonec zvítězil a nyní se snažím pomocí henny zastřít patrné odrosty a přejít zase zpět na stranu světla - k přírodce. Taky jste zvědavé, co jsem nakonec vykouzlila se směsí neutrální, světle hnědé a měděné henny?

Abyste se dostaly do správného chronologického sledu mé hřívy, jukněte na tento článek, který popisuje události předcházející "dnešnímu" barvení. Naposledy jsme tedy skončily tím, že jsem to nevydržela, podlehla volání jara a prostě šla do chemického odbarvení. Z počátku jsem byla docela nešťastná z nepřirozeně světle žlutého zářivého odstínu vlasů. Po týdnu, co mi světlá zářivka trochu odrostla a u obličeje se už objevilo pomyslné lemování tmavšími vlasy než byla pokožka, už jsem nevypadala tak vyblitě a s pár návštěvami solárka jsem se cítila jak panenka Barbie. Bylo to fajn období - každý se na mě usmíval, všude jsem dostávala něco zadarmo a byla jsem pořád někam a na něco zvána - takový sladký život jedné pipiny.



Vydržel přesně měsíc, dokud vlasy neodrostly cca 1,5 cm, což už nebylo ani hezké, natož přirozené. No a v tu chvíli jsem se musela rozhodnout. Buď budu pokračovat dál v ničení svých vlasů, nebo celou poslední změnu zahodím a vrátím se zpět k přírodce i za cenu odrůstání, nebo ztmavení. Naštěstí mě zachránily dobré duše, které mi poradily, že smícháním světlých a neutrálních odstínů henny by se dalo docílit i špinavé blond a nemusela bych rovnout chodit do tmavě hnědé. A proč v "ničení vlasů"? To je jednoduché.. Protože jsem do té doby myslela, že mám své přirozené vlasy hrozně tvrdé a nepoddajné. Jo, ale nemusela jsem na ně použít ani kondicionér a stejně se daly rozčesat a byly krásně hladké i za mokra. Po odbarvení drhly a nedalo se na ně hřebenem ani sáhnout do té doby, dokud jsem je nezalila skoro plnou dlaní intenzivního kondiše od Johna Masterse. Tak asi tak..

A proč jsem se rozhodla s chemickým barvením hned po měsíci skoncovat? Už jsem tu četla i názory, že chemické barvení je lepší, protože je jistější - nemusíte se strachovat, jaká barva vám z toho nakonec vyleze (henna se moc ráda barví jak chce, podle původní barvy vlasů) a výsledek je vždy spolehlivý (= stejný, což mě ani moc nebaví). Navíc, dle mého je chemické barvení zkrátka nepřirozené, protože vám dokáže, stejně jako mně s tím odbarvením, změnit barvu vlasů o několik odstínů a do zcela jiného tónu. A vím, očem mluvím. Jsme z té generace, která zvládla během puberty vystřídat celou barevnou škálu od blonďaté až po černou. Kdežto henna vám vždy vytvoří přirozené barvení, které občas vyleze světlejší, občas tmavší, podle toho, jestli máte někde šedivé vlasy, pozůstatky melírů, nebo vyšisování od sluníčka.


Navíc, henna nikdy neudělá nepřirozený skok, kdy z výchozí platinové blondýnky skončíte jako modrá černovláska. Většinou je to vždy opravdu přirozené a tak jemné, že mě baví s tím experimentovat. A tak jsem se rozhodla, že když už experimentuju s různými rostlinnými složkami v kosmetice, vyzkouším "míchat" i v barvení a dám dohromady 3 druhy henny. Po zralé úvaze, že nechci jít moc do tmava, jen co nejvíc zahladit stopy po odrostech, jsem se nakonec rozhodla pro zředění světle hnědé Khadí henny i jejich neutrální a navíc to okořenit špetkou měděné Henné color. Vlastně jsem chtěla, aby z toho v závěru vyšla taková malá liška Bystrouška. A myslím, že se to povedlo.. =)


Míchání odstínů
Těžká matematika.. Fakt jsem na to musela jít s kalkulačkou. Říkala jsem si, že budou stačit dvě plná balení henny (tedy 200 g) a podle toho poměry rozpočítala. No, sice směsi bylo půl mísy, ale stejně to přesně o to jedno balení nestačilo, takže příště musím z plných tří =/. A víte co? Teď se koukám na ty propočty na obrázku výše a říkám si, jaká jsem trubka.. Jasně, že to nestačilo, když jsem to spočítala blbě. No nic, příště prostě smíchám tři plné krabičky a hotovo =D

No, takže snaha o propočet byla docela zdlouhavá a teď, po 14 dnech jsem navíc přišla na to, že vyšla naprosto vniveč, ale co.. Každopádně, jak jsem byla poučena v Khadí stánku na Biostylu, pokud jakákoli henna ve směsi obsahuje indigo, neměla by být směs míchána s vodou vyšší teploty než je 50°C (nevím, hennařky, je to tak?). Tak jsem povolala do služby teploměr a zkoušela měřit tu nejteplejší vodu z kohoutku - vyšlo to přesě na 52°C - ideál.



Samozřejmě, ze všech předchozích hennovacích pokusů už jsem byla tak namachrovaná, že jsem se fakt neobtěžovala číst nějaké návody a prostě dělala, jak jsem zvyklá. No jo, ale to většinou barvím cizí hlavy, ne tu svou! No nic, až po dobarvení jsem se v návodu dočetla, že v případě delšího barvení hustších a dlouhých vlasů, by měla být miska se směsí položena do horké vody, aby nikdy nevychladla a henna se do vlasů nanášela ještě teplá. Další upozornění hned následovalo - henna nikdy nesmí na vlasech zaschnout. Nad touto větou se teda už docela podivila i zkušená hennařka Trb.. 

No, takže všechno špatně. Ale nevadí. Aspoň jedno jsem dodržela. Vzpomněla jsem si na staré doporučení, že henna by se neměla dávat na silikony opatlané vlasy ať už od laků, kondicionérů, nebo šamponů. Já i vy dobře víme, že tohle nepoužívám, že jo.. Ale jestli mi nezůstalo ve vlasech nic po tom utrejchu od té chemkové ježibaby, to jsem si jistá fakt nebyla. Proto jsem sáhla po piksle s Lávovou zemí, která naprosto dokonale smývá tato svinstva z vlasů a perfektně vlasy připravuje a lepší přilnutí henny. 



Vlasy jsem měla tedy umyté, vymačkané do ručníku a teď nastalo to tóčo. Mně jaksi nedošlo, že když já barvím mamču už posledních 15 let, neznamená to, že ví, jak se má barvit. No a ona nevěděla. Navíc, pokud jste osoba netrpělivá (jako já) a po 15 letech praxe na to už máte zajetý svůj systém (jako já), tak dochází k velkému riziku, že se rafnete dřív, než barvička dílo dokončí a vy skončíte s půlkou zrzavé a půlkou blonďaté hlavy. Pamatujte na to, až se budete chtít hubou příliš angažovat, lokněte si vínka a buďte rády, že vám to nějak někdo nabarví.

Nejvíc jsem se totiž obávala toho, že bych mohla zezelenat. Já jsem totiž předtím fakt byla odbarvená do světle žluté blonďaté. Lidičky od Khadí mě sice uklidňovali, že by se to nemělo stát, ale věřte někomu, kdo tu zelenou palici sám vystavovat nebude, že jo. Jediného upozornění se mi dostalo, že by nazelenalý odstín mohl chytnout v případě moc brzkého barvení hennou po chemickém odbarvení. Musí to být aspoň 1 měsíc od chemky, abyste se zazelenání vyvarovaly. 

Fotky nahoře: PŘED barvením; fotky dole: PO barvení

Na barvách Khadí najdete informaci, že s ní lze volně barvit vlasy i po chemickém nabarvení. Na krabičce Henné color najdete nápis přesně opačný (že se na chemku henna striktně nedoporučuje). V přiloženém návodu vás však uklidňují, že Henné je skvělá i na chemicky barvené a odbarvené vlasy - doslova - tak co si mám z toho kurňa vybrat?!! No nic, "zpátky ni krok", jdu do toho.

Na hlavě nechávám hodinu a půl, ale musíte to přepočítat na dvounásobek, protože jednou tak delší dobu mamče trvalo mě nabarvit. =D Po vymytí henny jsem se pro dalších 24 hodin vyvarovala mýt vlasy šamponem (ani Lávovky jsem se nedotkla). A výsledek? Už jste zvědavé? Vlasy po této kúře jakoby pookřály a trochu se jim vrátila jejich původní pružnost a jemnost. 

Zleva: 1) PŘED; 2) PO na denním světle; 3) PO na ranním sluníčku

A co barevný výsledek?
Posuďte samy.. Už jsem vám ukazovala i první vlaštovku na FB stránkách.. Vyšla z toho krásná lištička. Nejsem moc zrzavá, prostě taková zrzavá blond, v kterou jsem se ani neodvážila doufat. Vlasy moc neztmavly. Dokonce se mi zdá, že vůbec, jen chytily ten lehký zrz nádech, který se s počasím mění. Dala jsem vám sem tak pro představu fotky, kdy barva vlasů vypadá pokaždé odlišně a přitom se jedná o tu samou, jen se vystřídalo denní světlo, přítmí, umělé světlo a přímé sluníčko..

Navíc jsem nezezelenala, což vůbec nechápu, protože mamča, kterou jsme barvily těmi samými hennami (jen místo neutrální Khadí si koupila zlatou blond Henné), má po celé hlavě několik nazelenalo-šedavých míst. Na světle to není tak patrné, ale ve stínu už zelenavý podtón zaznamenáte. Výchozí odstín vlasů jsme měly zhruba podobně světlý, chemicky odbarvený, jen narozdíl ode mě má super jemné vlasy. Takže to bude spíš tím.. To jen, abych rozčísla tu palčivou otázku všech blondýnek, které chtějí zkusit hennu "A co když po tom zezelenám"? Ano, možná skutečně zezelenaté, záleží na kvalitě vašich vlasů..

PŘED a PO (když to tak vidím, říkám si, jestli celá krabka měděnky do toho nebude až příliš.. =/

Podařilo se mi docílit krásné liščí zrzečky a do toho jsem trochu zakryla i ty nechutné odrosty, se kterými si snad poradí další hennování. Vymýšlela jsem už budoucí bitevní plán a vyšla mi z toho nejlíp směs 2 krabiček Zlaté blond a jedné krabky Měděné Henné color. Jak to dopadne už vám tenokrát asi ukážu jen přes FB stránky, protože nevím, na co nového, objevného bych ještě s hennou mohla přijít.

Snad ještě k těm odrostům.. Drahá matička, ač měla na mé přísné vyžádání brýle, nějak zvláštně nabarvila odrosty - ty, co mi rámovaly obličej při stažení dozadu, krásně splývaly a nebyly skoro patrné, ale odrosty uprostřed hlavy, na pěšince a vzadu na krku a kolem uší zůstaly docela patrně tmavé oproti světlejším délkám.. Čím to je, se můžu jen domnívat. Jediné, co mě napadá, jestli v tom nehraje roli i zaschnutí henny, protože kolem čela jsem byla barvená úplně ze začátku, takže henna ve vlasech zaschla a působila nejdéle, narozdíl od zadní části hlavy. Ale to zase nedává smysl, protože pěšinky se mi barvily hned vzápětí a ty zůstaly taky patrné.. =/

Hádanka nakonec. Čekaly byste, že jsem pořadí pokoutně prohodila a vpravo je foto před? Tak to byste se, milé dámy, pletly. To je to, jak jsem vám říkala, že vlasy jsou dle intenzity denního světla a počasí pokaždé jiné. Zde koukáte na fotku PO barvení (vlevo) - focenou za ranního sluníčka - a fotku opět PO focenou asi 1 minutu po té předchozí, kdy sluníčko na chvilku zalezlo. Taky byste řekly, že už jsem zase blondýnou? ;) =D

Tak a teď už jsem totálně vyflusnutá. Nejenže je to můj dnešní už třetí článek v kuse (jen tak pro zajímavost, dnes je 2. května, akorát vyšel článek o knize Biokosmetika a na neděli už je naplánované nějaké to tvořeníčko v podobě Mycího gelu, takže tak..), ale na tak sáhodlouhý článek jen o vlasech asi nejsem stavěná. Příště už to bude rovnou i s receptem na DIY Lopuchový šampon pro povzbuzení růstu vlasů a na uklidnění šupinaté citlivé pokožky hlavy, ať z toho taky něco máte. A basta =)


A trochu cen na závěr: 
Khadí kupovaná na veletrhu: 1 ks á 179,- Kč
Henné color kupovaná v Biooo v Kotvě: 1 ks á 159,- Kč




Nějaké rady, myšlenky, připomínky? Například k příštímu barvení - jaký odstín? Nebo máte zkušenost s přechodem z chemické blond na hennu a jak si poradit s odrosty?



67 komentářů:

  1. No hezkýý, tahle barvička je super :) Jsi odvážná, že jsi do toho šla, spousta lidí by se na to vykváklo. Je vidět, že si zelený mozek duší i vlasy ;) Já se naštěstí nemusím pouštět do žádných velkých akcí, jsem od přírody nazrzlá, takže obyčejná henna mi stačí, popřípadě měděná červená. Hodně úspěchů s dalším henněním přeji ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, takže Ty jsi liška od přírody? a spíš do červena, nebo rezato oranžova? já totiž furt nevím, jakou barvu tam příště namíchat, aby to bylo stále světlé, ale přitom zrzavé a ty zrz odlesky překryly odrosty..

      No jo, zelený mozek duší a zrz hlavou =D A děkuju =)

      Vymazat
  2. Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi líbíš víc jako blond, či zrz :) Ale odstín henny jsi umíchala skvěle!
    Mě Renča strčila na hlavu zlatou blond Henné Color, taky jsem se bála že zezelenám.. a hele, to je super! Hanna mi na hlavě sice zaschla, vymývala jsem ji delší dobu.. ale přesně jak říkáš ty, vlasy jsou jemné, oživené.. já se snad začnu barvit pravidelně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je to paráda, mně přijde henna jak taková fakt luxusní přírodní výživná maska.. ten barevný efekt je vlastně až druhotný.. a jak Ti chytla ta zlatá blond, je to v těch vlasech nějak vidět?
      Blby je, že ta zrz je nejhezčí na sluníčku, jakmile se zatáhne, tak je to taková rezatá divně tmavá a odrosty září do dálky =D

      Vymazat
    2. Přesně tak, ty výživné schopnosti jsou přímo úžasné! Na moje světle oříškové vlasy to chytlo pěkně, malinko je to zesvětlilo a dodalo jim to zlatavo- medový nádech.. takže velká spokojenost.
      Akorát teda nevím, jak dlouho mi tahle barva vydrží.. při prvním umytí se šamponem byla voda hodně zabarvená do zelena, ale teď při druhém mytí už byla čistá. Tak jsem zvědavá, jak se ta zlatá na mě dlouho udrží :)

      Vymazat
    3. No ona henna je dost návyková, takže počítám, že stejně nevydržíš čekat na úplně barevné opadnutí a už se budeš henovat zas ;) No prima, takže mám potvrzené účinky zlaté Henné (ne všichni teda dopadnou jak mamča - zelení alzáci =D), takže do ní jdu, ještě vytáhnu tu měďku a to by bylo, aby zrzavo nebylo =D

      Vymazat
  3. Já už dlouho, dlouho nebarvím. V telecích letech jsem zkoušela udělat ze své hnědočerné modročernou a tmavě hnědou, ale nakonec jsem usoudila, že mi moje barva sluší nejvíc a chemickým barvením akorát ničím vlasy a vlasovou pokožku, takže jsem tomu dala pápá. Žádnou zkušenost ti tedy bohužel nepředám, ale musím ti pochválit vlasy i barvu. Obojí krásné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Óóó, děkují =)
      No, na chemku taky kašlu, už se jí úspěšně vyhýbám několik let. To odbarvení, já nevím, to bylo prostě zatmění. Jak jinak si taky vysvětlit, že jsme ho hned po měsíci přebarvila zase zpět.. =D já mám ráda hennu pro její výživu, dělá mým vlasům fakt dobře a je s nimi daleko menší práce. Navíc jsou hrozně husté a pevné a tím, jak je občas rvu kartáčem si hennou zamazávám špatné svědomí, že jim tak někdy škodím.. =)
      a hnědočerné jsou krásné, myslím, že by Ti každá druhá tmavovláska záviděla takhle přirozenou barvu ;)

      Vymazat
  4. Jé, tak tohle se mi líbí! Barva Ti vyšla úžasně:-) Já nebejt v xichtě tak růžová, taky bych šla víc do zrz, všem lištičkám závidím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, díky Miško =D no, já mám kliku, že jsme v obličeji právě žlutozelená, takže tadadadááá =) Tobě zase sedí blondýnkovská a rozhodně s ní máš milionkrát míň práce, než bych měla já, kdybych si ji chtěla nechat ;)

      Vymazat
  5. Barva vyšla moc pěkná, ten lehký nádech zrzavé se mi líbí :) Já už dávno nehennuji, vadilo mi, že se rychle vymývala a podstupovat barvení každý měsíc mě časem přestalo bavit. A na přímém slunci jsem taky byla zrzavá, a to jsem barvila na tmavě hnědou :)
    Koukám že Henné Color podražila, já ji kupovala za 100-120 Kč, ale už jsou to skoro tři roky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, dost podražila.. já si ji pamatuju ještě před rokem a půl asi o pade levnější.. ještě jsme se rozhodovala mezi Lush a Henné a u Henné mě překvapila ta levná cena, tak jsme vzala radši Lush, že bude kvalitnější! =D

      No, jsme zvědavá, mám pocit, že mi ta zrz docela tmavne, je to možné?

      Vymazat
    2. Henna může pár dní po aplikaci oxidovat a trochu ztmavnout.
      Taky tmavne s počtem barvení tím, jak se na vlas nabalují pořád další a další vrstvy henny.
      Pro odstín lehce dozrzava bych ovšem té měděné raději dala méně než celé balení, aby jí ve směsi nebylo moc. Z toho, co jsem četla, dá občas dost práce se nežádoucího odstínu henny zbavit (obzvlášť po více barveních, když je na vlasech hodně vrstev henny).

      Ale nemám to z vlastní zkušenosti, barvívala jsem na tmavo a ve vlasech mi to moc nedrželo (i když je pravda, že ještě po dvou letech mám lehce patrný přechod mezi svojí barvou a hennou, takže něco málo mi i přes vymývání ve vlasech zůstalo. Jen se musím hodně soustředit, abych ten přechod viděla a mít k tomu vhodné světlo :)

      Vymazat
    3. no, já teď potřebuju naopak nabalovat, co to dá do délek, aby se mi trochu ztmavily vzhledem k odrostům a přirozené barvě vlasů.. nedovedu si moc představit, jak moc natmavo, nebo na světlo ta měděnka udělá, jestli pouze zrzavý, nebo i ztmavuje..
      A díky za zkušenosti, čerpám, jak to jde =)

      Vymazat
    4. Tak potom je to jasné, mně vůbec nedošlo, že potřebuješ tu světlou blond ztmavit kvůli odrostům :) Napoprvé by měla chytnout zrzavá, po těch více vrstvách může prý jít až do hnědočervena.

      Vymazat
    5. hihi, no, tak to se bude hodit =D uvidíme na další výsledky.. budu podávat zprávy ;)

      Vymazat
  6. Krásná barva, taky pořádně nevím která se mi na tobě líbí víc ?:D co okolí ? Mě zrzavé odstíny neslušeli,takže si stále pojedu ve svých chem melírech :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na sobě barvu chem melírů milovala! řekla bych, že mi asi slušela nejvíc. No jo,a le nenaděláš nic, prostě mi vadil ten rozdíl zdravých a melírovaných vlasů.. hodně to u mě bylo znát (hned zkrepatěly a byly takové drsné a nepoddajné). No, okolí, já nevím, on to totiž skoro nikdo nepoznal =D dokonce mi pořád ještě v práci říkají "bloncko".. =D

      Vymazat
  7. Hezká barva! Já mám s hennou trochu problém-vysušuje mi vlasy, ikdyž do ní přidám třeba olivový olej.A pak, hennecolor mi nezakryje šediny, kterých bohužel pár mám, v tmavých vlasech to je celkem vidět. Nemáš na to nějaký tip?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? To já soi tam právě ten olej ani dávat nemusím.. a zkoušela jsi jaké druhy hen?
      Co se týče těch šedin, je to divné.. mamče jsme je barvila a u ní už se nedá mluvit ani o šedinách, prostě to jsou úplně bílé vlasy.. a vzala jí je normálně jakákoli hena.. Co vím od holek, které s nimi šediny zakrývají, míchají hodně Khadí hennu a pravidelně používají ty henové ztmavující šampony, které podporují delší trvanlivost barvy ve vlasech.. Khadí má dobrou řadu péče..

      Vymazat
    2. Aha, zkoušela jsem hennecolor. Nějakou dobu to bylo fajn, ale pak mě začala hodně vysušovat, je pravda, že mám sušší vlasy... A jak dlouho necháváte působit tu khadí hennu?

      Vymazat
    3. Když jsem měla neutrální, nebo chtěla tmavou, nechávala jsem standardně od posledního máznutí štětcem plné dvě hoďky, ať to byla Logona, Henné, nebo Khadí.. Teď s tím barvením víc do světlejších odstínů nechávám cca 1 1/4 až 1 1/2 hoďky.. No, je pravda, že Henné není tak pečující jako Khadí.. A kdybys chtěla vyzkoušet, sice moc nebarví, ale v Lush henně je strašně pečujících olejů, takže ty by taky neměly vysušovat..

      Vymazat
    4. Díky moc za rady, nerada bych opouštěla přírodní barvy :)

      Vymazat
  8. Ta nazrzlá barva je super, moc se mi líbí, zato ta předešlá blond je taková nějaká ... dost blbá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, nepsalas mi to náhodou už k té fotce poprvé? =D něco podobného si vybuvuju =) no, mně se ta ananska moc líbila, dokud nezačala fakt hnusně odrůstat, navíc trochu žloutnout.. =/ zrzavá je príma, ještě zatočit s odrosty a bude pokoj!

      Vymazat
  9. Taky jsem si koupila Khadi, ale tmavě hnědou a neutrální. Chtěla jsem je smíchat, aby ta hnědá nebyla tak tvrdá. Nejdříve jsem zkoušela pouze čistou henu a musím uznat, že je to super regenerace. Pak jsem je zkoušela smíchat dohromady, ale vůbec to nechytlo. Tak jsem zkusila pouze hnědou a taky nic. Nevím, co dělám špatně : (

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zvláštní.. a čím si umýváš vlasy? Nebo nepoužíváš nějaký kondiš, masku, nebo styling se silikony? Mně teda překvapivě henna nebarví na kůži, takže můžu vše míchat a smývat holýma rukama, ale na vlasech mi chytne okamžitě.. jo a ještě to může záviset na typu vlasů a jejich struktuře.. tmavě hnědá Khadí by Ti měla stejně zabrat, i kdyby jen malinko.. v jaké poměru jsi míchala s tou neutrální?

      Vymazat
    2. Kvůli tomu jsem si koupila i šampon od Khádí! Jak jsem psala výše - nejdříve jsem zkoušela jenom bezbarvou, týden po jsem zkusila neutrální + hnědou 50 na 50, týden na to jenom hnědou - ale jenom na spodních vlasech, abych viděla, jak to tedy barví a ono to nebarví. Dokonce jsem na jiný pruh použila směs, kterou jsem míchala i při více stupních než je 50.....

      Vymazat
    3. Ty jo, tak to fakt netuším =D jsi záhada.. říká se, že henna opravdu chytá jen na určitý druh a stav vlasů a nejlíp nebarvených chemkou a neobalených keratinem, nebo silikony.. těžko říct, co to je u Tebe.. já nevím, napadá mě snad zkusit umýt už jen tou Lávovkou - před barvením, třeba 3x během týdne.. sice jsme ještě neslyšela o nikom, komu by henna nechytla ani trošku, ale třeba jsi výjimka =) a jak dlouho jsi to nechala působit?

      Vymazat
  10. Na hennu nedám dopustit, po chemických barvách (ač ne blond - jela jsem v červených a zrz), to byl najednou naprostý zázrak :) Barvím se už víc jak tři roky, na tmavou zrz (mám takové ty hnědo-myší vlasy, takže mi to nikdy asi do zářivě oranžova nechytne), vždycky mi to na vlasech zaschne, protože barvím třeba i 4-5 hodin, pokaždé je to skvělá alchymie a nikdy to není stejné... A taky mi to voní.
    Tobě vyšla barva moc hezky :) Pokud si dobře pamatuju, na světlé odstíny se dá zalévat heřmánkovým čajem, mělo by to snad nějak podpořit tu světlost a musí to být i super na pokožku hlavy.
    Jen si neodpustím - do henny by se od okamžiku, kdy do ní přijde cokoliv tekutého, nemělo sahat ničím kovovým. Tuším, že se tím nějak ruší ty její účinky či co...
    Uf, nějak jsem se rozepsala na to, že je to můj první komentář u Tebe vůbec. No, co už s tím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevadí, čím delší tím lepším, já nejen ráda píšu, ale i čtu ;) =D
      S tím kovem.. jo, psala jsme to tady taky už já, ale pak mi to několik lidí vyvrátilo, že jim to nikdy nic neudělalo a upřímně, barvit si vařečky na tmavo nechci a umělohmotné nádobí doma nemám, tak jsem prostě začala míchat metlou a fakt to nic nedělá.. dokonce je toto upozornění jen snad v Lush henně, ale od té doby jsme ho nečetla v žádném návodu. Dokonce v khadí i Henné doporučují mixovat mixérem (kovovým), nebo vidličkou..
      Tak věřím, že na hnědou myší je zrz henna ideální, to může být nádherná barva ;) heřmánek je super. Dělala jsme si hennu i jen z heřmánkového odvaru namísto z vody, ale nemělo to pro mě žádný efekt. Navíc jsme se bála, abych teď nějak nezabila ten zrzavý lesk. No uvidíme, co přijde dál =D

      Vymazat
    2. Musím přiznat že jsem to nikdy ničím kovovým míchat nezkojušela, hádám, že mě ty zákazy kovových věcí všude možně docela odstrašily ještě před tím, než jsem si vůbec tu první krabičku henny koupila, tak to míchám takovým tím štětcem na barvení vlasů (kupodivu to jde docela dobře) :D Aspoň vím, že to nemusím brát tak vážně :)
      Ze zvyku zalévám černým čajem. Netuším, jestli to má na barvu nějaký efekt, ale je to větší sranda než s "obyčejnou vodou". Jinak dalším hennovým pokusům přeju štěstí a hlavně žádnou zelenou :D

      Vymazat
    3. No právě, další bitva naplánována na tento pátek, tak doufám, že nebudu ladit jarně a nepůjdu nazeleno ;)

      Vymazat
  11. Tak ta zrzavá se mi na tobě líbí! Ta blond byla taková nepřirozená... Já teda hennu nějak nemusím. Léta jsem se chemicky barvila z mojí přírodní myší blond na čokoládově hnědou a občas jsem se nabarvila červenou hennou. Odrosty mě ale už nebavily, tak jsem zašla do salonu, kde mě odbarvili na takovou docela pěknou a přirozenou světle-měděno hnědou, aniž by mi zničili kvalitu vlasů, a za čas se ještě pokusím zbavit toho zrz nádechu. Původně jsem se chtěla barvit přírodně, ale právě ten zrz nádech se mi na mě vůbec nelíbí, takže henna moc nepřichází v úvahu. Navíc mi přijde, a to se mi nelíbí, že vlasy (zvlášť ty jemný, viz můj případ) jsou po henně sice silnější ale taky takový slámovitý, i když jako vysušený nejsou... Ještě mě napadá, že se dá barvit kombinací sušenejch listů nebo šlupek od ořešáku, maliníku a šalvěje, což prý vlasy trochu ztmaví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak ještě to tak, ztmavení, to právě moc nechci =D ale je to fajn přírodní a dostupná varianta.. No, je pravda, že mamča má šíleně jemné vlasy a místo, aby jí to vlasy posílilo, tak je měla takový divný a nešly vůbec rozčesat. OD té doby, co jí ale odrostla trvalá a teď už má sice jemné, ale zdravé vlasy, tak jí ta henna prospěla. Tak nevím, kde je zakopaný pes..
      Kdybys ještě nechtěla zanevřít na hennu úplně, tak doporučuju pozeptat se na ..den je krásný" u Trb, která si barví hlavu na studenou hnědou a viděla jsem fotku a fakt bys neřekla, že je to henna - po zrz ani jediná památka..

      Vymazat
    2. Jé, tak to se k Trb kouknu. Díky za tip :).

      Vymazat
  12. Teda, sama jsem nečekala, jak krásný odstín ti chytne, ale jsem vážně překvapená a líbí se mi to. :) Sama bych se asi neodvážila, nevím, mám dojem, že ke mně zrovna tahle barvička nejde, i když na ostatních vypadá úchvatně. :) Zapadám do stáda se svou hnědou (proto mě na kafe nikdo nezve a zadarmo taky nic nedostávám, žejo :D).
    A jinak teda já když jsem se barvila s tmavě hnědou hennou Khadí, vodu jsem neměřila, možná byla trochu teplejší, ale žádné měděné odlesky mi to nechytlo :D A s tím zaschnutím teda, taky bych se zasmála :D
    Skvělý obsáhlý článek, povedené foto. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji =) no jo, zřejmě není zrz pro každého a vidíš, já bych dle sebe řekla, že můžu-li já, tak proč ne ostatní.. naopak, pořád si říkám, kdybych měla ještě trochu zelenější oči, nebo třeba ty oříškové, jak by mi zrz, nebo hnědá slušely hned víc.. no jo,ale nedá se svítit. Každopádně, s odrostlou blonďatou se to nedá srovnávat ;)

      Vymazat
  13. Zlatíčko, ty jsi nádherná i jako blondýnka i jako zrzka!! :** A z toho tvého hára mám komplexy :o))

    Já mám v šuplíku tu bezbarvou hennu a čekám, až uplyne měsíc od barvení chemkou a jdu do ní.. a jestli zezelenám, budu se tvářit, že to tak má být a třeba prosadím nový trend :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, nepochybuju o tom, myslím, že by Ti k pleti šla i taková modrá, nebo zářivě růžová, prostě lvice salonů! ;) =D ale počkej, proč neutrální, chceš výživu? ;) co takhle nějaký Khadí šampon (myslím, že mají i neutrální verzi.. koukala jsme i po Henné péči a je docela rozsáhlá..

      A děkuji madam, jste moc milá ;) a pusu bonsaji =*

      Vymazat
    2. Tak modrá, jo? :D A růžovou už jsem měla, kdysi jsem používala šampuk z Lushe a jednou mi kolegyně říká: ty máš růžové vlasy! A fakt, na těch nejsvětlejších pramenech to šlo do růžova, no Bárbína :o))) šampuk letěl do koše...

      Khadí šampón možná někdy v budoucnu.. teď lávuju .o))

      Bonsaj děkuje :D

      Vymazat
    3. Eni a co ta Lávovka alá "naše" koupě v zahraničí? ;)
      Ty jo, neříkej, že Lushí šampuky barví!! tak to musela bejt sranda! ještěže jsi nepoužila třeba ten zelenej =D

      Vymazat
    4. No, zvažuju tu Ekokozu, kilo lávovky 480,-.. na zahraničních shopech jsem našla stejně drahou nebo dražší, nebo je to z USA a víš jak.. DPH to prodraží.. našla jsi ji někde výhodně?

      Vymazat
    5. Ty jo, to je ale drahý! nehledej na ofiko eshopech, tam to mají většinou s přirážkou za zpunktování. To chce rovnou brát od zdroje třeba z ebaye, nebo amazonu ;)

      Vymazat
    6. Co tohle? http://www.rhassoul.co.uk/rhassoul-packs-10-c.asp

      Vymazat
    7. Jéj, to vypadá výborně a mají i dopravu zdarma, snad platí po celé EU.. =) klidně bych šla do toho ;)

      Vymazat
  14. Ta barva ti vyšla skvěle! Já před měsíc poprvé vyzkoušela hennu, na začátek jen vitamínovou a mám tam nachystanou blond. Chemicky jsem barvila naposledy v říjnu a to jen konce (dělala jsem obré), tak myslím (a doufám!!!) že mě zelená mine :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že jo ;) Do teď jsem myslela, že je zelenání jen mýtus, no, mamča ho úspěšně vyvrátila =D

      Vymazat
  15. Mas strasne supr vlasy hlavne ;) zrzava, resp takova ohnova, je taky pekna, ale obecne bych rekla, ze kdyz se pouzije nejakej chemko preliv, tak to tem vlasum zas az tolik neskodi ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Óó, děkuju =) No jo, když tohle určo nebyl přeliv, jinak by mi nedokázal zesvětlat během dvou aplikací barvu asi o 5 stupňů =D dokonce už jsou přelivy od ALfaparfu i čistě přírodní a hezky chytají, tak přirozeně.. Ale hennu mám ráda, že Ti může ráno jebnout, večer napatleš a ráno jsi jiná a můžeš dto takhle dělat třeba každý týden ;) =D

      Vymazat
  16. jsem právě měla v hlavě myšlenku, že napíšu článek o stavu svých vlasů a budu se tam chlubit s fotkou mé hřívy a jak se tak dívám na tu Tvou, tak jsem to okamžitě přehodnotila :D páč jako tak nádherné vlasy, kde se to rozdává??? :) ... liščí barvička je nádherná a strašně Ti sluší, si jako nejsem jistá, jestli snesu takovou konkurenci! :D ... a jinou barvou než přírodní bych už nebarvila, přesně jak píšeš, jde tam okamžitě poznat rozdíl a jsem ráda, že jsi prolomila tvrzení, že blondýnky se hennou barvit nemůžou! :) trb zase prolomila to, že henna jde vždy do teplých tónů, takže já už jenom přidávám, že by ji každý měl aspoň jednou vyzkoušet! tak! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lišule, my prostě v lese děláme osvětu a zahýbeme tak světem i konzervativními norami =D
      A padej napsat ten článek!! =) každá liščí hříva je jiná a každému se i jiná líbí ;) a já chci vidět Tvou nefalšovanou liščí hřívu!! ;)
      Tentokrát jsem koupila rovnou Kaštanovou a zítra to napatlám spolu s blond zlatou a měděnou, jsme fakt zvědavá, počítám, že už to tak světlé nebude, ale co se dá dělat - "Pryč s odrosty!" =D

      Vymazat
  17. Hehe, já zrovna teď sedím s henou na vlasech a čekám, co mi z toho vzejde :D Koupila jsem si teď Lushe a můj první pokus byl k ničemu, jelikož jsem to asi nějak pokonila s přípravou. Dnes to snad vyjde lépe. Zalila jsem to silným kafem a navíc jsem si do směci přidala kokosový olej pro regenraci, protože minule mi hena vysušila vlasy. No, ještě hoďku a uvidíme :)

    Ta Tvoje barvička je naprosto nádherná. Musím se ale přiznat, že mi líbíš i jako blondýnka :) Já se zrovna snažím svým obarvených zrzavočervených zbavit pomocí tmavé hnědě. Přijde mi, že ta zrz prostě nesluší, ale o to víc závidím těm, kterým to sluší! :)

    Heně zdar :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak to držím palce, koukej napsat, jak jsi dopadla!!! =D já takhle budu sedět zítra ;) míchám další pokus a nakonec místo dvou zlatých beru jen jednu a druhou jsem vyměnila za tmavý Kaštan, tak jsme zvědavá, jak moc tmavá a zrzavá vlastně pak budu =D

      Tak henně zdar ;)

      PS: jak jsi pokonila přípravu? to snad s hennou ani nejde.. není to tou lush hennou? Už jsme slyšela u více stran, že nemá moc velký barevný efekt.. Jo a jukni se na poslední článek k Osamělé cyklistce - píše tam o prášku "Katma"? myslím, snad si to dobře pamatuju a tento prášek dělá barvu šedivou,c ož v překladu znamená, že neutralizuje zrz z henny ve vlasech.. ;)

      Vymazat
  18. Páni, to je nádhera, tohle je přesně barva mých snů (což je mi houby platné, jsem doživotně odsouzena k tmavě hnědé až černé). Obdivuji, jak sis dala práci s tím mícháním a odměřováním, asi bych na to neměla trpělivost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mně už taky docházela =D musely jsme to nakonec počítat s papírem i kalkulačkou ve dvou =D
      No, tak téhle barvy asi s tmavě hnědou opravdu nikdy nedosáhneš. Nebo jo, ale za cenu dost drastického odbarvení a to fakt nedoporučuju, sama jsem z toho nešťastná. Ty odrosty se mnou zůstanou ješě spoň rok, než se to usadí jako "ombré", což už teda za další rok bude už hodně pasé =D ale ať dělám, co dělám, nedaří s emi ty odbarvené vlasy ztmavit na podobnou barvu odrostům.. =/

      Vymazat
  19. Tohle je pro mě hotová alchymie, ale sama to občas podstoupím s bezbarvou Hennou (což je o dost jednodušší). Musím uznat, že tobě změna neskutečně prospěla. Já už neodbarvuju rok a půl, moje barva mi moc nesluší, ale já jsem tak spokojená jako nikdy předtím, takže podporuji transformaci v lišku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, taková liščí mutace, že? =D tak děkuji za pochvalu, teď už jsme po dalším barvení a jsem už liška každým coulem ;)

      Vymazat
  20. Moc hezká barva a super vlasy! A díky za tip na hennu, doteď jsem kupovala v drogérce, ale už mám objednáno na Henne, ... za moc ;-) ... tak budu mít zásobu na hodně dlouho :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujíí =) jooo, Henné mám moc ráda, ze všech henn asi nejvíc.. ale je fakt, že jsem měla tu čest zatím pouze s Lush, drogerkovými, Henné a Khadí.. Jo vlastně ještě Logona, ale tu tam ani nepočítám =D tak držím palce, ať jsi spokojená s výsledkem - jakou barvu sis koupila?

      Vymazat
  21. Měděnou a kaštan pro sebe a pro dceru tu zářivě červenou. Já mám něco mezi středně a tmavě hnědou, sem tam šedina, kaštanem jsem nabarvená i mědí jsem se barvívala, tak snad to bude v pohodě. Vzala jsem víc krabiček, bo přece nebudu platit poštovné, že ;-) No a dcera má flekatou červenou sprasenou několikanásobnýma pokusama s kámoškama, tak očekávám spíš regeneraci, uvidíme, horší to mít nemůže :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, jóo, taky jsem kdysi na tom s červenou hlavou byla stejně =D tak vám holky přeju hodně štěstí, ať to chytne a jste spokojené ;)

      Vymazat
  22. Moc pěkné, doufám to vydrží. Já přešla podobně ze zesvětlovaných vlasů na hennu, jenže pak to začalo neuvěřitelně tmavnout a výsledek nic moc. Alespoň jsem zjistila, že zbavit henny se dá. Zábaly z šamponu proti lupům, vitaminu C a jedlé sody :) Henna pak pouští. Já jsem z použití henny rozpačitá, možná sem tam dát vitaminovou hennu jako zábal, ale třeba šediny mi neobarví vůbec ani po xté, ani hnědá henna Khadi, jen neúměrně ztmaví všechny vlasy okolo a šediny, které se přece jen obarví, stačí jednou umýt a jsou zpátky :( Komu henna sedí a tvoří dlouhodobě používatelné barvy, tak závidím. U Logony souhlasím, že nedělá vůbec nic, efekt nula. A s těmi přechody po dost dlouhé době na hennu, až tak to pravda nebude. Já jsem přešla po 14 dnech z chemie a nic se nestalo. Holky v okolí střídají chemii a hennu tak každé tři týdny a taky to není negativně znát. Barevně jsou na tom líp než jen s hennou bez chemie. Příroda je holt dneska už trochu slabší než lidské toxické objevy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, na druhou stranu, když jsem viděla máminu zelenou hlavu, tak i chápu obavy některých holek s brzkou aplikací henny po chemce =D

      Jojo, setkávám se s hodně názory, že henna nevydrží i takovými zkušenostmi.. je to v podstatě taková krátkodobá barva. Já ji mám zářivě zrzavou taky jen bezprostředně po barvení a pak to začíná postupně hnědnout. Ještěže mě to barvení tak baví..

      Vymazat
  23. Ahoj Miško, chtěla jsem se zeptat zda se ještě barvíš henou nebo ne. A pokud ne z jakého důvodu. Díky za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kačko, nebarvím, chtěla jsem si nechat narůst zase svoje přirozené vlasy. Bohužel se mi nějak ztmavily, za tu dobu, co jsem je barvila a už to není takové, jako jsem očekávala, takže s největší pravděpodobností se budu k čisté henně zase vracet ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...