úterý 13. května 2014

Ajurvéda, která mi fakt nesedla | Mýdlo na vlasy Neelyadi, pleťový krém Sujatha a práškový šampon Eliah Sahil


I mistr tesař se někdy utne, že jo. A to nejsem ani žádný mistr, jen teda "tesám", až se hory zelenají. Obecně ajurvéda, ajurvédské bylinky a její produkty mají na mě skvělý vliv. Všechno účinkuje, jak má a já nestíhám koukat, jak ajurvédské doplňky postupně vytěsnávají z mého života do té doby zaběhnuté rutinní prostředky. No, ale není každý den posvícení a bohužel, s šampukem Neelyadi, výživným pleťovým krémem Sujatha a práškovým šamponem Eliah Sahil jsem se musela rozloučit, protože mi nedělaly vůbec dobrou službu.

Dneska to bude rychlé a stručné. Např. krém jsem používala už před půl rokem a teď si hodně tužím paměť, abych na něj vyštrachala aspoň nějaké podrobnosti. Šampuk to samé. Jedinou celkem živou zkušenost mám s práškovým šamponem Eliah Sahil.. Každopádně si toho pamatuju ještě hodně na to, abych popsala hlavní úskalí, na která jsem při používání těchto produktů narazila.


Pleťový krém Sujatha, Siddhalepa


Jak já se obávala té vůně Santalu. Zvlášť, když ji v recenzích hojně opěvovaly a já nejsem zrovna příznivcem tohoto druhu vůní.  Ale nebojte, tak hrozné to není. Dokonce bych řekla, že z toho spíš cítím slabounce jasmín než Santal. K vůni mám ještě jednu výtku, ale je to velmi individuální. Vůně se totiž po aplikaci a přizpůsobení tělesné teplotě, změní do takového lehce nakyslého smrádku jak z kozího sýra (ve složení najdete pod "Milk Fat", tak asi proto). Ale ne toho tvarohového čerstvého, ale toho začpělého. Ze všech, na kom jsem to zkoušela, to vydrželo vonět jen na mé mamče. Na ostatních, včetně mě, se to rozvinulo do kozího chlívku. Jak už to tak se smrádky bývá, na obličeji drží a drží, na což si stěžoval nejvíc O., když jsme spolu ráno jezdili autem do práce.

Vůni jsme probraly, teď ke struktuře a vlastnostem. Jedná se o velmi výživný a hutný krém, který však tolik nezamastí kůži. Proto vlastně ani nemáte podle čeho odhadnout, kdy jste to s množstvím už přepískly a kdy vychytaly. Dokonce se doporučuje pro odlehčení navlhčit pleť před aplikací vodou. Což je docela divné u krému, ve kterém je na prvním místě ve složení voda, že? Krém je určen především k pořádné dávce regenerace. Obecně myslím, že krém je parádní, až na ten smrádek, ale bohužel, můj typ pleti (smíšená) si s ním absolutně nedokáže poradit. 

 
Je určen tedy k regeneraci, ale především na pleť suchou. Mějte to proto na paměti, kdybyste po něm chtěly sáhnout - mastné a smíšené pleti vyrobí pěknou paseku. Stačily mu na to 2 týdny a měla jsem boule až za ušima. Krém je to však v zásadě dobrý, jinak bych se obsypala hned. Jen mi prostě nevyhovuje jeho hutnost. A bacha, měly to tak i ostatní dámy, kterým jsem dávala vzorky a nejhůř asi dopadla moje mamča, která ač s krásnou pletí 63leté dámy, tedy zralou a rozhodně ne náchylnou na žádné vylomeniny, chodila po týdnu s obrovskou boulí na bradě a na čele. Něco v tom krému nedělá pleti dobře. A když se tak dívám na to složení, obvinila bych z toho asi ten kokosový olej..

Takže si to shrneme.. Dobře se roztírá, pomalu vpíjí, je tedy vhodnější spíš na noc, rozhodně je určen spíše pro zralou a hodně suchou pleť, které nedělá trampoty kokosový olej. Obsahuje ajurvédské pochutiny jako kurkumu, santalové dřevo, nebo kůru z Kokoony cejlonské.



Vydrží vám snad věky a 20 gramová tubička vás vyjde na cca 160,- Kč, kupováno na cestaprirody.cz. Jo a balení odpovídá jeho ceně - je to taková nic moc tuba jak  od zubní pasty.



Neelyadi ajurvédské mýdlo na podrážděnou pokožku hlavy, Siddhalepa


Já nevím, jestli to té Renče už nezačnu zazlívat. Fakt, tohle je vlastně už druhé mýdlo na její doporučení a ani jedno z nich mi nesedlo =D. Ale věřím, že úmysly měla nejlepší, to jo. Možná, že jsem jen špatně vybrala. Před jeho zakoupením jsem si fakt přečetla kdejakou dostupnou recenzi. Docela jsme se dokázala snadno přenést přes většinový názor, že mýdlo smrdí. No a? Hlavně, že pomáhá! No, ale ta pomoc u mě byla spíš na škodu. No, o tom až později. 

Takže, co to má dělat? Má to pečovat o vlasy, nevysušovat, šetrně mýt pokožku, aniž by ji podráždilo a předcházet tak nežádoucímu svědění. Přesně to jsem potřebovala!! A ono nic.. Jo a do toho to má naprosto ňuňací obal - mýdlo totiž dostanete v krabičce z banánových listů, která vám bude sloužit jako odkládací mistička. Banánové listy odsávají přebytečnou vlhkost z mýdla a vysušují ho po každém použití, takže se vám nerozblemcá. Navíc to pro mě teda bylo pěkné lákadlo ke koupi, taková poslední třešnička v rozhodování.

Je to hnusný, já vím, ale věřte, že tohle je bordel, který mi zůstával po umytí ve vlasech a následně se chytal i na kartáč a na všechno ostatní, čeho se vlasy dotkly =/

V době používání jsem měla vlasy přirozené, nebarvené, pevné, husté a zdravé. Prostě furt stejné. Jen mě hrozně zlobilo to svědění hlavy, které přicházelo vždy 2-3 dny po použití šamponu (přírodního, ale takhle jsem aspoň odhalila ty hajzlíky koko-sulfáty). Říkala jsem si, že taková menší očistná kúra tímto mejdlíčkem bude to pravé.

No, tak ne. Vlasy jsem po něm měla jak nechutnou mastnou do jednoho chumlu slepenou žíni. Vlastně jsem se docela pobavila nad posledním komentářem zde, kde holčina popisuje přesně ty samé příznaky a paní Magda S. už v odpovědi zlomila hůl a v podstatě jí tam napsala, že tohle mýdlo je jen "pro pevné, velmi hladké celistvé vlasy. Pokud je struktura otevřená nebo narušená tak sedět nemusí." - vtipné, že? Takže holčina má nekvalitní vlasy a proto jí teda šampon tak mizerně funguje.


Řekněte mi, znáte už někoho se supr trupr vlasy, kdo si musí kupovat mýdlo speciálně určené na podrážděnou pokožku hlavy? Není to trochu oxymóron? No nic, jen jsem se pobavila, protože mi to připomnělo někdy dost ješitné a uražené odpovědi týmu Aromafauny paní Švorcové, kdy jsem se dovolila zeptat na jednu rizikovou složku a dostala jsem takové mejdlo, že jsem tam přestala nakupovat. Ať si říká, kdo chce, co chce, dle mého do  businessu city nepatří, aspoň co se týká uražené ješitnosti, samozřejmě mícháme kosmetiku vždy s láskou, že jo..

No a zpět k produktu. Mejdlíčko voní tak zemitě bylinkově, ale spíš zemitě a velmi dobře mydlí. A to je tak všechno. Ve vlasech totiž zanechá mastný film, který zůstává v kartáči, na rukou, prostě na všem, s čím vlasy přijdou do styku. A věřte mi, že jsem ho vymývala důkladně, ani si po něm nedávala  kondicionér. Takže mi zbyla mastná žíně, zadělanej kartáč a hnusný, ale nesvědivý háro. Príma. Zkoušela jsem šampuk dát mamče na jemné poničené vlasy, což byla chyba tak jasná, že mě už její napsání bije do očí, ale co.. Zkusila, hodila mi to na hlavu a mýdlo skončilo ani nevím kde. Chudák.. No, takže tohle prostě nedoporučuju a nedovedu si představit, komu by vyhovovalo. Jo, asi paní Magdě, jen teda nevím, jaké má vlasy..


Kupováno za cca 150,- Kč zde. Určitě zkusím koupit jednou i nějaké jiné od Siddhalepy. Už kvůli tomu, že jsou ručně plácaná, takže to na jejich nepravidelném tvaru opravdu poznáte a kvůli další banánové krabičce do sbírky.



Ajurvédský práškový šampon pro extra objem, Eliah Sahil


Na tuhle roztomilou plechovku jsem si hrozně dlouho brousila zuby. Dokonce jsem ji dostala i v nabídce produktů k testování od Biooo, ale vybrala jsem si radši tonikum od Mádary a jsem fakt ráda. K vyzkoušení šamponu jsem se pak dostala díky mamče, která to nevydržela a jelikož bydlí hned za Kotvou, nakvačila do Biooo sama a koupila si šampon sama. No, skončil zase u mě, hehe..

Mamča totiž nemá ráda práci s kosmetikou. Což je první věc, která odradí většinu mainstreamu od zkoušení práškových šamponů - víc práce s mytím a následným čištěním koupelny. Je to prostě pudr a jako takový se musí déle vmasírovávat do kůže, rozhodně nepění jako sulfátový tekutý šampon a při vymývání vám docela obstojně zasejří vanu. No, kdyby šlo jen o tohle, tak mi to vůbec nevadí, jsem na to zvyklá už od lávovky, ale mně bohužel nevyhovuje po více stránkách. Vysvětlím vzápětí.


Oproti ostatním ultra přírodním šamponům má jedno obrovské plus - dokáže zavřít pusu i těm největším chronickým "pěničům" - on totiž vážně pění. Schválně jsem vám to i nafotila, protože mě ten pocit jemné pěny ve vlasech opravdu překvapil. Je fakt, že to chce mýt nadvakrát, abyste napodruhé pěnu už měly patrnou, ale stejně je to docela neuvěřitelné. Lávovka vám třeba nevypění nikdy - je to prostě jíl. Ale v Eliah Sahil jsou i tzv. mýdlové byliny, které fungují jako přírodní pěnidla. Potud dobrý. Dle mého ho stačí i na objemné háro při dvojitém mytí docela malá dávka.

Dávkujete přes sítko z plechovky rovnou na mokré vlasy. Je to blbé na odhadnutí a taky jsem ze začátku měla tendenci sypat poslepu pudr do vany, místo na vlasy. Vymývá se ale dobře. No a pak přišel ten zádrhel. Doslova. Z lávovky jsem zvyklá, že není potřeba po mytí použít kondicionér, tady ale potřeba byl. Pokud jsem ho nepoužila, s hřebenem jsem neměla nejmenší šanci. Vím, že tu srovnávám furt jabka s hruškama (jíl s bylinkami), ale vypadá to stejně, je to ke stejnému účelu, stejně se s tím pracuje, tak coby ne?



No a teď k tomu kameni úrazu. Vůbec mi nevoní a navíc mě po něm strašně svědí hlava. Ta vůně je za sucha v plechovce ještě dobrá. Voní mi jak vydesinfikovaná chodba v nemocnici, ale ne nepříjemně. Horší je to už v umytých vlasech, to se rozplizne do takového těžkého sladkého puchu jak z indického krámku, ve kterém pálí 10 tyčinek najednou. Bohužel se smrádek ve vlasech držel úporně až do dalšího umytí. V práci jsem si neodvažovala rozpustit drdol - stačilo prudčeji pohnout hlavou a stejně jsem to kolem sebe všude cítila. No a k tomu svědění už není ani co dodat. Zřejmě mi tam vadí nějaká složka, ale reakce byla horší než po šamponu Desert Essence a to už je co říct.

No a v neposlední řadě tu máme cenu. Skoro 400,- Kč za malou 100g plechovku, která dle mého vyjde cca na 10 umytí, je fakt šílenost. Prostě, lávovka je lávovka, kdo ji zkusí, už nechce jiný pudr na vlasy (ale o tom zase příště). Jo a mamča ji kupovala tady.

*
Tak původně jsem vám chtěla napsat kombo dvou receptů pro sušenkovou pleť, ale nějak tomu nebyly hvězdy nakloněny (hrozně mě rozbolely zuby a ta kritika mi holt jde při dnešní konstelaci tak nějak líp), takže DIY zase příště..



Co vy a vaše kosmetické přešlapy? A staly se vám některé třeba i s ajurvédskými produkty?



46 komentářů:

  1. Jéje, tak s těmi svědícími vlasy tě chápu. Mám teď od doby, co jsem vysadila hormonální antikoncepci, obdobné problémy, plus k tomu svědění mám ještě lupy. Jediné, co mi zabírá, je henna, takže si teď častěji barvím vlasy. Ale hlavně mě zaujalo, cos říkala o koko-sulfátech - máš s nimi zkušenost, že ti dělají na hlavě paseku? Já že bych zkusila vyměnit alverďácké šampony.
    S Ajurvédou mám zkušenosti pouze se zubními pastami, ale jak tě tak čtu, mám chuť zkoušet vícero serepetiček. Tudíž se těším na nějaký další článek se zkušenostmi pro změnu dobrými ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to Tě, Pampeliško, asi potěším, protože v blízké době se tu objeví ajurvédská pleťová maska a jsme z ní unešená snad víc než z Multani a Neemu =)
      Máš pravdu, mně taky nejvíc pomáhá henna (což je asi paradox, protože ta většinou spíš vysušuje), ale má nejkrásnější vlasy, nejdeéle mi vydrží a nejpříjemnější pocit z pokožky hlavy bezrpostředně po barvení hennou. Kdybych nemusea plácat pokaždé 3 krabky na jedno barvení, hennovala bych asi ještě častěji ;)

      Jo, já teda koko sulfáty nesnesu. Ve sprcháčích mi na kůži vržou a kůže po nich bez namazání šustí, po šamponech zase svědí hlava a mám lupy a v pleťových gelech mám zas přesušenou šupinkovou pleť. Asi proto jsem skončila u té lávovky, kterou vlastně můžeš použít na všechny tři oblasti najednou - myje tělo, myje vlasy (a moc hezky voní, vlasy jsou po ní ve skvělé kondici a vůbec se nemastí, navíc odpadá nutnost používání kondicionéru), no a na obličej funguje očistně a léčebně, co dodat víc? Asi na ni budu muset napsat nějaké pojedání - chvalozpěv na lávovku ;)

      Vymazat
  2. Kozí chlívek :o)))))) co na to říct.. snad jen.. ek.. to nechci..

    Mýdlo znám, nevím, jestli úplně stejné, ale vypadalo stejně.. já jsem si s ním myla obličej a dobrý :D ta banánová krabka se mi moc líbila, ještě ji mám.. mýdlo se mi na vlasy obecně neosvědčilo, megadred zaručen :D

    Prášek neznám a po seznámení netoužím.. lávovka mi stačí :o) dělá mi boží objem, ale musím pak vlasy ještě něčím opečovat, protože mám sice vlasy objemné, ale matné.. je to boj :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Faaakt? A čím opečováváš po lávovce? Já s na ně ještě něco dát, tak je asi budu mít hrozně těžké a mastné. Tohle je ideál. S objemem souhlasím, ale lesk mám jako blesk. Teď mě napadá.. co takhle ten mořský sprej s levandulí od JMO? Kupovala jsem ho ve velké slevě na Jahodě, takže s enakonec i vyplatil a je skvělý právě na lesk a na texturu i objem - moje mamča ho doslova miluje a to má normálně jemné vlásky a po tomhle má skoro háro =)

      To mýdlo asi bylo jiné. Oni jich mají v nabídce fakt hodně.. Ale já se chystám na další, jen teda nevím, jestli ho radši nedám na pleť a vlasům nechám tu lávovku.. A co Ti to dělalo s pletí? a požívalas to denně?

      Vymazat
    2. Naředím si trochu toho kokosového kondicionéru Desert Essence s vodou a tím to poleju a hned spláchnu..
      A na JMO mám teď trochu.. ambivalentní názor.. můj zelený mozek ho strašně chce milovat, ale.. to jejich tužidlo mi strašně mastí vlasy (a to je mám suché) a podezírám jeden ten vzorek gelu na pleť, že je to on, po čem mi kvete celý obličej :o( je to totiž jediná věc, kterou jsem v péči změnila.. ale abych mu nekřivdila, tak jsem ho teď vysadila a uvidíme.. takže do salt spreje se mi nechce.. uvidíme..

      To mýdlo bylo neem a aloe a bylo super, používala jsem ho ráno i večer, skvěle odličovalo, pleť jsem měla bez pupenců.. jen mě štval ten bordel, co v něm byl zalitý, jakési kousky klacíků, podle mě zbytečnost jen na efekt, škrábalo mě to v dlaních a nutilo mě to vydloubávat :o)))

      Vymazat
    3. No, tak já kondiš Desert essence vůbec na hlavě nesnesu, takže ani tahle ředěná verze by nepřicházel v úvahu =/ ale já teda po lávovce žádný kondiš nepotřebuju, ty jo?

      No a koukám, že s JMO to máme stejné =D počkej na zítřejší mini post právě o čistícím růžovém pleťovém gelu JMO na FB.. mám na to stejný názor =)

      No, tak já sáhla v pátek po Mádaře, ale až ji dojedu, tak buď zkusím to jejich vyrovnáávací mýdlo, nebo už konečně to Neemové ;)

      Vymazat
    4. Já si pamatuju, že ten Desert kondiš ti vadil, já naštěstí snesu na kebuli skoro všechno :D a lávovka mi dělá hezký objem, ale vlasy mám úplně bez lesku, tak je musím polít tím kondišem.. daň za chemickou barvu asi..

      JMO mě potěšil tím, že nemám chuť za něj dávat ty hrozné prachy.. ale ten osypaný obličej mu budu zazlívat hodně dlouho..

      Vymazat
    5. A fakt myslíš, že je to jím? Já ho teď používala taky asi něco přes týden (dýl jsem už na tu jeho nepěnu a hnusnou růžovou vůni neměla žaludek ani trpělivost) a nic mi na obličeji špatného neudělal.. a to jsme echt citlivka..

      Vymazat
    6. Já měla JMO bearberry oily skin balancing serum.. používala jsem ho dva týdny a skoro dva týdny se mi ucpávají póry, tolik černých teček jsem neměla ani nepamatuju a dělají se mi takové malé zanícené pupínky.. NIC jiného jsem v péči nezměnila, tak logicky podezírám JMO i když mi to hlava nebere.. ale tak třeba mu křivdím, dám vědět za pár dní, už jsem ho vysadila.. :D

      Vymazat
    7. A bylo to příjemné aspoň uživatelsky? To je zvláštní, zrovna séra by rozhodně dělat takovou paseku neměla. Naopak by měla být lehká jako větřík a když už tak nedělat nic, jen lehce hydratovat, ale rovnou takhle škodit? A ještě k tomu balanční sérum? To bych do něj neřekla.. nejsi na něco z tohho lehce alergická? Nebo třeba na jejich ceny? ;) =D

      Vymazat
    8. To bude ono! Alergie na cenu! :D Mozek vyhodnotil, že za tohle utrácet nechci a poručil kůži, ať se osype.. jinak si to neumím vysvětlit :D
      Ve složení jsou samé dobroty, fakt je, že sem tam nějakou alergii mám, ale málokdy kontaktní.. no, ale víš, jak je to s přírodkou.. teď se léčím totál chemkou a vypadá to nadějně.. podám report za pár dní :o))

      Bonsaj mi leží za krkem a říká, že tě mám pozdravovat, tak vyřizuju :*

      Vymazat
    9. Jéé pozdravuj Bonsaj, teda, jestli ji chytneš, protože pochybuju, že ještě leží =D

      a čím léčíš? Nebo se bojíš, že Tě tu přírodkáři ukamenují,když to přiznáš? Neboj, já Tě nedám! =D

      Vymazat
    10. Bonsaj momentálně leží, vyčerpaná a uhoněná kamarádem Čárlínkem :o))

      Léčím se (a velmi úspěšně) Miracleanem a ukamenování se nebojím, když mi prošlo odbarvování vlasů Garnierem :D a já za to nemůžu, já se snažím být přírodková co to jde, ale někdy není zbytí.. :D
      Složení Miracleanu: propylene glycol, aqua, isopropyl alcohol, zinc hydrogencarbonate, oleic acid, hydroxyethyl celulose
      A funguje!! :D

      A díky, že bys mě nedala :**

      Vymazat
  3. Já můžu od Siddhalepy doporučit mýdlo s neemem a aloe. Je určené na aknózní a mastnou pleť a má působit antisepticky a hojit. Což podle mě docela dělá, zdá se mi, že je moje pleť taková čistší a akné se hojí rychleji (ale aby se mi akné nedělalo, tak mi zabírá pouze bezchybná strava, bohužel). Na to, že to je mýdlo navíc obličej ani nevysuší, jen zbaví mastnoty.
    Práškové šampony mě teda moc nelákají. Musela bych použít půlku balení, abych měla pocit čistoty. I s těmi tekutými plácám víc, než bych měla. I když lávovku bych chtěla zkusit :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak to zkus rovnou tu lávovku, protože nic lepšího sypkého jsem ještě nenašla ;) jinak, té ávovky taky spotřebuju docela dost, ale jde to regulovat dobrým předmáčením vlasů a delší masáží práškem pokožky hlavy.

      Takže říkáš s neemem a aloe? to by mohlo vyjít! =) a vypadá to slibně, tyhle dvě složky mám hrozně ráda. A to používáš denně? ráno i večer? A nevysušuje? zní mi to jako zázrak =)

      Vymazat
    2. Používám ráno i večer. Myslím si, že někoho s přirozeně suchou pletí by to asi vysušovat mohlo, ale takovou tu smíšenou až mastnou pleť ne :). Vyzkoušej, třeba tě to nadchne :).

      Vymazat
    3. Ty jo, že bych zkusila další mýdlo? ;) =D

      Vymazat
  4. Minuly tyzden som si kupila zubnu pastu Supirivicky a podla mna ma fakt hroznu chut. Neuverilne v nej citim cierne korenie. Pouzivat ju mozem jedine vtedy, ak okamzite po umyti zubov nieco zjem alebo vypijem nieco sladke alebo kavu :( Mozno este skusim Sumudu, ale pre mna teda fakt fail.
    Rata sa do ajurvedy aj Himalaya Herbals? Ak ano, tak mam ich neem peeling - nic moc a neem masku - celkom fajn, ale ziaden wow efekt. Skusala som ich sampon - hroza, olej na vlasy - hroza a krem na ruky - tej je super a mam tusim 3. balenie.
    Este mam doma ajurvedske mydlo Chandrika a masku Tarika akne, ale na ne este neprisla rada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Téda, tak to jsi asi první, která píše, že jí Supirivicky nechutná =D já ji mám zvlášť chuťové moc ráda =) Ale je fakt, že Sumudu je jemnější a taková chuťově víc podobná komerčním drogerkovým pastám. Bohužel, v tomto už asi nemám "normální" srovnání, protože jsem za tu dobu konzumace ajurvédy už zvyklá na leckterou chuť =)
      No, ja se to vezme, pokud bys brala smaostatné složky tak určitě něco z ajurvédských bylinek používají. Ale přírodka to prostě není, no.. taková drogerkově chemicky uprvená =) Mně značka této kosmetiky neláká a po přečtení složení bych si od nich ani nic nekoupila, no.. přijde mi zbytečné za to utrácet, když za stejnou cenu koupíš krabičku čistého Neemu, který můžeš použít jakkoli, na cokoli a mně osobně vydrží asi 3 měsíce, navíc, funguje.

      Jak to tak vidím, tak jsi začala s naprosto špatnou až odrazující ajurvédou =D Jdi do té Tariky akné, to už je echt pořádná věc ;)

      Vymazat
  5. Ha, Sujathu a šampon od Eliah jsem si zrovna chtěla koupit. Zrovna.. tedy až mi dojdou moje zásoby. Ale dobře, že to čtu! To ale stejně nemění nic na tom, že chci alespoň něco o těchto dvou značek vyzkoušet.. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Mati, já se přiznám, rozhodně chci zkusit daleko víc věcí od Siddhalepy. Jen škoda, že nemají víc krémů, ten sos balzám mě neláká, takže se zaměřím spíš na jejich mýdla..
      No a Elijáš.. co k němu dodat.. já nevím, ale zdá s emi to strašný nepoměr ceny a množství. Navíc mi perfektně funguje ta lávovka, takže nemám chuť už utrácet za předem odpískané pokusy =) každopádně, přesto doporučuju vyzkoušet, jestlis ještě nezkoušela žádný práškový šampon ;) třeba mě jen rozmazlila ta lávovka =D

      Vymazat
  6. Na ten práškový šampon jsem zrovna včera na Bioo koukala. Chtěla jsem zkusit nějakou novinku. Nakonec jsem jsem si zvolila raději růžovou řadu od Natura Siberica. Teď jsem docela ráda, že jsem tak udělala. Vyhodit 400 za něco, co mi nesedne. Nesnáším, když mě svědí hlava, mám z toho škrabání pak plnou hlavu lupů a na tmavých vlasech je to fakt paráda. Buď si lidi myslí, že mám vši nebo lepru :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a jak je to teprve blbé, když jsou šupinky vidět jen v tmavých odrostech, jako na sviňu =D
      No, zase bych Eliaha tak nezatracovala - za prvé mi osobně asi nesedla nějaká složka, což je u mě naprosto běžné =D a za druhé - měla jsem i nevhodný druh šamponu pro své vlasy, to taky může být tím. Kdybys na něj někdy natrefila ve slevě, tak bych do něj klidně i šla =)

      A Naturu - jako vlasovku? Vidíš, nevím proč, ale proti NS mám nějaký blok a nedaří se mi ho zlomit. Je m tak nějak nesympatická. Nic, co jsem od nich zkoušela, ať už to byla pleťová maska, krém, na vlasy, nebo čiistič na pleť, mi nefungovalo - prostě to neudělalo naprosto nic =/ až si příště budeš chtít udělat radost něčím novým, doporučuju juknout na sortiment Santaverde - jsme z něj odvařená a fakt mi od nich všechno zatím fungovalo. navíc mně ty jejich nezvyklé vůně hrozně baví. Něco jako má Mádara spefickou vůni lučního kvítí, u Santaverde mi zase všechno voní po aloe gelu a meruňkách.. =)

      Vymazat
    2. No tak teď jsi mě s tou NS docela zarazila. Já s touhle značkou nemám žádné zkušenosti. Jen se stále snažím zkoušet nové přírodní značky. A líbilo se mi, že tahle je dosti levná. Tak už vím v čem je ten háček. Cena se nejspíše odrazí na kvalitě. Zkusím se podívat na tu značku, co jsi mi napsala, tu vůbec neznám. Teď totiž prohledávám bioo.cz a strkám do záložek, co si v nejbližší době koupím. Objednávala jsi od tud někdy? Mohla bys mi něco doporučit? Hlavně pátrám po nějaké vlasové péči na barvené zničené vlasy. Jak tak koukám mají tam pro mě hodně neznámých značek. No na ty vůně jsem já jako pes. Málo, která mi sedne. Na některou si po čase zvyknu a na nějakou vůbec.

      Vymazat
    3. No, u té NS je to hodně diskutabilní, mně od nich prostě nic nesedlo. Teda, takhle, nic to nedělalo a to mi je pak naprosto k ničemu to používat.. Ale vůně mají zase tuze líbivé, to jo.. CO se týče vlasů, to je potíž, sama jsme s tím bojovala au prodávaných šamponů tak, že jsme nakonec skončila u mytí Lávovou zemí (zatím mám tu od Logony), což mi vyhovuje nejvíc, ale na můj typ vlasů.. Z těch komerčně prodávaných zase eMka doporučovala ten Khadí, ale nevím, jestli ho v Biooo mají. A jo, zkušenosti s jejich shopem mám, ale poslední dobou tam chodím spíš osobně ;) Co se týče pleťovky, ta Santaverde je neuvěřitelná a Mádara taktéž a spoustu dalších, člověk by musel mít 8 obličejů, aby to stihnul všechno mazat =D ale pokud chceš začít s něčím fungujícím, udělat si radost a mít přírodku, jdi do santaverde, neb Mádary, to je pro mě jako doporučitelku jistota ;)

      Vymazat
    4. Tak děkuji za tip. No to ti závidím, že si tam dojdeš osobně, já bohužel žádnou prodejnu v okolí bydliště nemám :/ takže mám smůlu. No já to NS prostě prubnu a uvidím, dokud ji nezkusím nebudu vědět. Třeba mi sedne a nebo naopak to bude katastrofa. Mít si vlasy lávovou zemí, no to si nějak nedokáži představit, slyším o tom poprvé tak si to musím vygooglit. Jinak moc děkuji za typy :)

      Vymazat
    5. neboj, už se mě na to ptalo víc lidí, takže o víkendu nafotím a nachystám nějaké bližší povídání ;)

      A držím palce s tou NS, já si jdu dneska pro testovací sadu Mádara a Neem mýdlo ;)

      Vymazat
  7. Než jsem přišla na přírodní péči tak mě po všech šamponech šíleně svědila hlava, ale teď už naštěstí ne. Ani koko-sulfáty mi nevadí, tady na to mýdlo nebo prášek bych neměla nervy ani kdyby to fungovalo skvěle. Nedonutím se pomalu ani jednou za měsíc dát si amlu nebo cassiu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, Agnesko, ne každého musí bbavit taakové piplání, to je fakt =) Já zas nechápu zdlouhavé lakování a zdobení nehtů =D Ale máš kliku, že Tě nic ze složek nezlobí. Kdybych na tom byla stejně, asi bych neměla ani o čem psát.. (neee, to kecááám.. =D)

      Vymazat
  8. Podle tvého článku jsem si koupila pasty Sumudu a Superivicky. Používala jsem je několik týdnů a začaly mě bolet zuby:)) Tedy začaly být prostě přecitlivělé, každá teplotní změna bolela a nepříjemné snad byly i kyselé a sladké věci. Přešla jsem zpátky na drogerkovou pastu a za pár dní byl pokoj. Asi jsem tam postrádala ten fluorid nebo co:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja Supirivicky pouzivam par dni a tiez mi zacali byt horuce napoje neprijemne na zuby. Som si myslela, ze si to nahovaram, ale asi na tom nieco bude. Budem ju striedat obden s drogerkovymi pastami, aby som ju nejako dopotrebovala, ale asi to bol prvy a posledny kus, ktory som si kupila.

      Vymazat
    2. No holky, téhle reakce jsme se bála taky, protože takhle mi zuby reagují na většinu drogerkových past. Naštěstí tady mi to vůbec nevadí. Dokonce jsme si už pohrávala s myšlěnkou na možné vysvětlení, že stejně jako moje pleť i zuby si nejdřív musely zvyknout na přírodní péči. Fakt jim to nějakou dobu trvalo. Ale do těchto past jsem se zamilovala a můj chrup taktéž, takže bez sebe nedám ani ránu. Pokud vám pasty vadí, zuby po nich zlobí a máte vyzkoušené, že je to následkem jejich používání, tak nic nelámejte přes koleno a prostě je přestaňte používat. je to jistější..

      Vymazat
  9. Z práškových šamponů doporučuju Shikakai nebo Amlu. Buď je používám čisté, nebo je přisypu k šampónu tekutému a funguje to parádně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, děkuji za tipy, těch není nikdy dost ;) Já jsem aale zatím v bláznivém románnku zamilovaná do lávovky, takže na Shikakai nemám ani kapacitu. Amlu mám a používám, ale jen jako občasnou masku.. Líp mi však dělá henna a ta láva..

      Vymazat
    2. Já jsem o lávovině taky přemýšlela, ale mám hodně suché vlasy, takže bychom jsme si asi nesedly.....

      Vymazat
    3. No, možná to nebude tak pravda.. já mám vlasy dost tvrdé a hodně vlnité, takže někdy až krepatky a ta lávovka bez kondicionéru je na ně jako balzám.. =)

      Vymazat
  10. Príšerný bol tuhý kondicionér od Cioccolatina, v zložení bol íl, bylinky a maslá, myslela som, že na moje suché vlasy bude super, ale bola to hrôza...nešlo to nijak zmyť z vlasov :/ Vlasy boli polepené, mastné, tvrdé, trvalo asi 7 umytí šampónom kým som to zmyla z vlasov, no katastrofa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale, ale to vypadá fakt zajímavě =D prosím Tě a nemohla bys sem hodit odkaz na tu potvornost? chtěla bych se tomu podívat blíž na zoubek =)

      Vymazat
  11. prosím tě..nenapínej... ta lávovka musí být zázrak, o kterém já vůbec netuším...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, fakt ne? já myslela, že už ji znají všichni.. no tak ju, tak já o ní napíšu o víkendu, musím ji řádně nafotit ;)

      Vymazat
    2. Nafoť, napiš, zdokumentuj, ať mám co kupovat :D Těším se na článek!

      Vymazat
  12. Ahoj,

    mýdlo je v tom podle mě nevinně. Všechna skutečně přírodní mýdla mi na vlasech dělala stený ulepený film - vyhodila jsem jich několik a zkoušela různé výrobce, různá složení, různé kondicionéry...četla jsem někde, že je to bordel z chemie, který po několika dnech z hlavy úplně zmizí. Nezmizel a zmizela mýdla z mé koupelny. Je to hloupost. Šampuky (přírodní) totiž na vlasech vytvoří hodně zásadité pH, které nějak otevírá šupinky a vlasy jsou pak drsné a lepivé. Pomůže citronový nebo octový oplach. Vyzkoušela jsem a skutečně - vlasy jsou heboučké a krásné a žádný bordel už na kartáči nezůstává.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, škoda, že už mi taky doma žádná nezbyla =D Ale když se mi nějaké dostane do rukou, vyzkouším to podle Tebe ;) Ono je to hlavně těmi oleji a přesyceností v mýdlech. Třeba jílovka mi tohle s vlasy neudělá a nemusím ji oplachovat ničím..

      Vymazat
  13. Ahoj, teprve teď jsem si všimla, že jsi recenzovala i Siddhalepu, já si právě toto mýdlo dnes koupila :) jsem spokojenou uživatelkou Visaky (stejný výrobce) a nedám na ni dopustit. Tyhle dvě mýdla jsou jediná, která snesu bez citronového/jablečného oplachu a vlasy vypadají pěkně. Měla jsem nespočet tuhých šamponů z Fleru, ale těmhle se nic jen tak nevyrovná. Asi si mé vlasy již zvykly na ten "povlak" (používám tuháče z Fleru od ledna, Visaku ale zhruba rok, tenkrát ještě v kombinaci s lávou) a naopak mi vlasy krásně zacelí. Jako majitelka jemných vlasů si tyhle dva kousky nemůžu vynachválit, objem mám po nich jako blázen a občas prostřídávám s vejcomedovým šamponem, ale klasický, byť přírodní šampon jsem neměla na hlavě tak 3/4 roku. Je škoda, že Ti nesedl, pro vlasy je to skvělá péče, když si ovšem zvyknou. Také jsem dlouhou dobu řešila, že mám vlasy poměrně dost potrhané na koncích a našla jsem viníka, kartáč s kančími štětinami, přestal mi vyhovovat po přechodu na tuhé šampony, tak mám klasický z olivového dřeva se širokými zuby z bio obchůdku v Kotvě a nemůžu si ho vynachválit. Celkově jsem s tuhými šampony maximálně spokojená, i když na změněnou strukturu vlasů jsem si musela zvyknout, ale k lávovce už bych se asi nevrátila. Na obličej je ovšem k nezaplacení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Visaka- -to je to mýdlo ve tvaru stromu? Nebo taky z té prémiové edice jako je tohle z recenze?
      No, Pavli, ať je tam co je tam,vždy je to mýdlo z hydroxidu a mně na kůži prostě vadí.Nesnesu je. Navíc, v době psaní této recenze jsem měla zdravé přírodní pevné vlasy, takže těmi oleji v mýdlech jsem je jen zamastila - opravdu nesednou každému a nejde vždy o to tam s nimi jen chvíli vydržet. Já jsem zase na vlsy pro lávovku a kdyby se mi vrátil problém s podrážděním hlavy z šamponů, tak po ní sáhnu jako po první a jediné eventualitě. Po mýdle už ne =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...