středa 9. ledna 2019

Milý roku 2018.. | Ohlédnutí





Byl jsi krásný, nový, překvapující, plačtivý, veselý i smutný, teatrální, nostalgický, cynický, něžný, hravý, upovídaný i zakaboněný.. Byl jsi prostě skvělý!





A co všechno se událo?

  • BEAUTY PŘEDPLATNÉ
Jsem držák! Začátkem roku jsem se poprvé plácla tak moc přes kapsu a upsala se na předplatné beauty boxu (konkrétně Beauty Heroes) a jedu ho dodnes. Sice stále jen po kvartálech (byť je roční levnější, ale zaplaťte najednou takovou pálku!), ale pořád mě baví a dle mého je to nejlepší box s čistě přírodní a ještě k tomu velmi kvalitní a exkluzivní kosmetikou, který na trhu najdete. Je to sice Amerika, takže ke každému boxu zaplatíte i 19 dolarů navíc za poštovné a neustále nad vámi visí zabavení celnicí, ale ty značky a zážitek z jejich zkoušení za to stojí. 


A vlastně díky právě tomuto boxu jsem letos našla tolik nových produktů, které se zabydlely coby stálice v mé denní pečující rutině. Pokud nejste minimalisté, tak se koukněte ještě na box Art of Organics. Mají trochu jinou filosofii pro výběr produktů i značek, takže se vám věci v boxech nebudou opakovat a dle mě stojí za to oba. Já se nedokázala rozhodnout, takže po krátké odmlce odebírám oba dva. /A pár rozbalovaček beauty boxů, nebo objednávek z Beauty Heroes už najdete na mém IGTV kanálu/



  • BULLET JOURNAL
Zaznamenali jste tento trend? Já jo, přesně před rokem jsem se zbláznila do boullet journalingu. Zkoukla jsem na Youtube mraky videí, pak jsem utratila kopu peněz na Amazonu za hromadu papírnických potřeb, notesů a pisátek a byť mě dost lidí říkalo, že když nevydržím skoro u ničeho (krom kosmetiky), BJ je takový vopruz, že to nemůžu dát, dala jsem to. Teď už mám svůj první zlatý deník natřískaný přesně 220 stránkami a protože je v něm spousta informací, které denodenně využívám, bylo mi líto se s ním po roce rozloučit jen proto, "že se to dělá" a pokračuju třináctý měsíc. Zbývá mi v něm totiž ještě pár stránek a nechtělo se mi vše přesunovat do nového. A co, že tahám kilový notes na každou schůzku =D. Jo a jinak, je to fakt super pro ty, kterým nestačí předem vylinkovaný prostor a málo místa na vlastní poznámky. A nemusíte být ani moc kreativní, toho se vůbec nebojte. Já si zajela určitou šablonu, která pro mě funguje a tu si jedu už přes rok. Koho by to zajímalo víc, mám bronzový Leuchtturm1917 pointed, co má 251 stránek a najdete ho i u nás třeba zde ve stříbrné.  Je skvělý v tom, že má kvalitní papír, dobře se do něj píše a i když je natřískaný přílohami a fotkami, tak se jeho tvrdé desky přizpůsobí, lehce zakulatí a přitom stále drží tvar a chrání listy.



  • VYSNĚNÝ OY-L
Jedná se o US značku kosmetiky, která má poměrně minimalistické portfolio produktů (cca 5) a velmi zajímavé složení postavené dost často na manuka medu a himalájské soli. Což zní pro mou smíšenou pleť se sklony k neplechám jako ta pravá kosmetika pro mě. Už roky sleduju jejich profil, roky poslouchám a čtu recenze na jejich slavný, hojivý a přitom nevysušující manuka cleanser a masku s nadrcenou levandulí a květy růže a tak moc jsem to vše chtěla vyzkoušet. 





Až jsem si to jednou objednala a.. A vůbec jsem nebyla nadšená. Cleanser mi dělal nepříjemný povlak, maska voněla tak intenzivně, až mě štvala, účinky vesměs žádné a navíc mi vše nějak zvláštně smrdělo. Občas, když se setkáte  po letech toužení se svou vysněnou kosmetikou, neskončí to ohňostrojem a nadšením ze složení. To někdy holt nestačí. Tady nějak nic nefungovalo - účinek, pocit, aplikace, balení, ty strašné vůně, konzistence.. A tak skončil jeden kosmetický sen. Zbyl mi z něj však jeden TOP produkt, o kterém se brzy dočtete v souhrnném článku (kdo mě však sledujete na IG, tak už víte a mnoho z vás si ho na základě tohoto postu také koupilo).



  • OBJEVILA JSEM "HAVAJ"
Někdy začátkem roku jsem se konečně dostala k prvním produktům Mahalo z Havaje. Objednávala jsem z ofiko stránek a rozbalování balíku po měsíci putování z Havaje k nám do Čech byl zážitek. Paradoxem je, že mě k objednávce nakonec rozhoupala valentýnská akce a ty tři dané produkty v plných baleních - v podstatě vše bestsellery: enzym růžový čistič Petal, slavná detox maska Bean a odličovací balzám Unveil - jsem kupovala pro mě netypicky, naslepo. 





Co vám mám dlouze povídat. Dopadlo to dost podobně jako s OY-L výše. Jen s tím, že Mahalo už  má vše vymakané, ale nějak pro mě jejich receptury a intenzivní receptury  nepracují. A vůně jsou dost silné a omamné a ne vždy mé gusto. Z Mahala bych mohla vypíchnout pár produktů, které jsou skvělé, od jejich rudého tintu na tváře a rty v nádherném bambusovém balení, přes hojivé olejové sérum Vitality elixir, až po další z mých TOP produktů roku 2018 - balzám Unveil.  Zamilovala jsem se tak do havajské kosmetiky a díky tomu jsem objevila Leahlani..



  • LEAHLANI, MOJE LÁSKA
Po letech zkoumání přírodní kosmetiky bych nikdy nečekala, že můžu najít značku, od které by mi sedlo téměř vše a tak dokonale fungovalo po všech stránkách. Leahlani je pro mě geniální kosmetikou a já můžu jen potvrdit co se o ní říká a na čem se všichni shodnou - je tak vyvážená, že není agresivní, ani moc jemná, přitom ale funguje - prostě vybalancovaná, dokonalá. A jo, jako se vším, někomu nemusí fungovat =D. Já ji ale miluju. Půlka sortimentu trvale obsadila místa v mé denní pečující rutině. Leahlani má úžasně voňavé produkty, receptury jedna báseň, suroviny z lokálních zdrojů (většina přímo z Havaje), nedráždivé, účinné, nevysušující, aplikují se neuvěřitelně, dobře vypadají, jsou nádherně balené a ještě za nimi stojí krásná a čistá filosofie. Leahlani má pro mě prostě vše. 





Dřív, než k tomu bude samostatný post/video/obojí, tak pro nedočkavce a nákupní "tužebníky" rovnou doporučím pudrový čistič Kalimu, enzymatický exfoliátor Honey Love, superfood masku na všechno Mermaid mask, boží odličovací mandarinkovo-vanilkový olej s enzymy Pamplemousse a kokosovo-kakaovou čistící masku Kokoleku. Ještě chci vyzkoušet Sirene sérum (voní stejně božsky jako Pamplemousse) a Citrine beauty toner ( a chci plné balení MeliGlow - rozjasňující hydratační masky s kys. hyaluronovou, kterou jsem sice už zkoušela a žádný moc velký účinek, ale v zimě na střídačku s Mermaid by se hodila).



  • Instagram STORIES a IGTV
Jo, začala jsem točit. Konečně, po těch x letech pokopávání. Dostala jsem chuť a baví mě to. Někdy tak jde líp vyjádřit pocit z produktu, popřípadě předvést konzistenci, texturu, aplikaci nebo barevné swatche. A taky mám pocit, že byť je to z větší části pouze jednostranný monolog, už je to oproti čistě psanému slovu vyšší forma dialogu s vámi. Na IGTV najdete už poměrně dost videí. Momentálně se učím se střižnou a ještě furt nevím, jak udělat něco, co bych chtěla a potřebovala, různé efekty a doplňky. Jak není čas, tak nad tím nemůžu ležet a učit se to, ale jedu to za pochodu. Takže omluvte počátky videí, postupně na všechny prvky přicházím a myslím, že je to vidět na každém dalším novém videu. A jednou se pochlapím a dám to na Youtube. Až nastane ten správný čas.



  • DALŠÍ DÍTKO
No jo, zvládla jsem v létě i porodit a snažila se tak druhým dítkem vyvrátit zažité tvrzení "jedno dítě, žádné dítě" a místo toho si ho potvrdila. Ale! Protože si moc dobře vzpomínám, jaké to bylo být prvorodičkou a co je to za stres, strach z nepoznaného a šílené nervy z toho nového malého uzlíčku, nikdy bych toto rčení nepropagovala. Sice zpětně koukám, že jsem s jedním byla “volná jak pták” (oproti času, co teď mám se dvěma - žádnému), ale už to, že teď píšu tyto řádky svědčí o tom, že ten čas na to, co vás baví a povznáší, si najdete vždy, když budete opravdu chtít a můžete mít dětí třeba pět. Jen jsou delší proluky mezi tím, kdy chcete a kdy vám to skutečně vyjde. 





A samozřejmě dost záleží, jaké máte preference. Já ve svém volném času studuju suroviny, vařím kosmetiku a píšu na blog a instagram a rozhodně neuklízím, abych měla naděláno =D. A jinak, Julinka je boží stvoření a je to opravdu dítko "za odměnu", takže většinu nákupů, postů a videí dělám právě s ní. To ta starší Dračice mi už kosmetiku bere a musím ji hlídat!



  • VYNECHÁNÍ VELETRHU EVOLUTION
To se nestalo ani nepamatuju, chodím pravidelně na každý ročník. Sice na jaře jsem ještě šla, ale na podzim se mi už nechtělo. Neměla jsem ten správný drajv. Píšu to sem proto, že docela často je vidět na blozích a jiných sociálních účtech syndrom vyhoření. Buď dotyčný už nemá o čem psát, nebo to dělá ze setrvačnosti a jde to poznat. A to jsem nechtěla. Takže jsem veletrh vynechala a tím se teda pořádně natěšila na listopadový Green Beauty Market (předveletržní článek zde a poveletržní článek zde), který bych si ujít nenechala ani za zlaté prasátko. Což souvisí s dalším bodem..



  • PSANÍ ČLÁNKŮ DO MAGAZÍNU
Vzletně napsáno, ale ve skutečnosti šlo o veletržní magazín ke Green Beauty marketu a jeden článek byl publikován i na webovém magazínu Žena.cz  Teď se mi to píše,, "psaní pár článků", ale ve skutečnosti to byl pro mě docela oříšek, kdy jsem s 2 měsíční Juli v nosítku psala na stojáka čtyři několika stránkové "eposy" s deadlinem do druhého dne (vše nechávám na poslední chvíli, bohužel). Ale dala jsem to! Andrejka, co má na starost celý veletrh mě zkrátka vždycky dokáže pokopnout k výkonům, kterými překonávám sama sebe. Ani já jsem nečekala, že to dám. Ale od té chvíle věřím, že dám i větší zápřah a hned mi jde vše jednodušeji. Takže, Andrejko, má koučko, děkuju!!!



  • SRAZ DEKADENTŮ
Už jednou jsem se vám na IG prořekla, že máme s pár nadšenci "tajnou kosmetickou skupinu", kde v podstatě probíráme nejnovější složky a suroviny ve světě, jejich účinky, indikace i kontraindikaci s jinými aktivkami, nové produkty, receptury, sdílíme zkušenosti, hledáme novinky, občas si přeposíláme věci, co komu nesedly a drbeme. Skupinka už byla založená snad před více jak dvěma lety, ale poprvé jsem se všichni osobně setkali až vloni (ano, “setkali”, ve skupince máme i jednoho muže a nádherně vyrovnává tu ženskou “dračí” převahu =D). No a bylo to právě na GBM. Miluju tento veletrh, atmosféru, značky, lidi i produkty, ale pokud to navíc můžete sdílet s podobně smýšlejícími nadšenci, posune to dojmy zas na vyšší level. A že jsme si to tam užili a bylo to "desně dekadentní"! (což je i název naší skupiny =D).



  • PRACOVNÍ NABÍDKY
Občas mi chodí pitomé dotazy (pardon), kde na všechnu kosmetiku beru apod. No, kde, vydělám si na ni. Je to jednoduché. Když si chcete něco koupit, musíte si na to vydělat. A pokud to moc chcete, vždy se vám to podaří. To jsem se naučila už jako malá, kdy jsem začala prodávat různé rukodělné výrobky, později lepila obálky se sousedkou, uklízela za peníze domácnosti sousedek a prakticky vždy se něco našlo. A pracuju už prakticky od 15ti (chtěla jsem dřív, dokonce jsem šla sama ve 14ti letech na pracák, odkud mě ale vyhodili =D, tak jsem začínala "u pásu" ve firmě na předplatné časopisů ). A ne, blog placený není. Ani jeho články, ani moje posty na Instagramu. Jsem nadšenec a mám za to, že pokud něco děláte proto, že vás to baví, prostě v tom nemůžete být "lůzr", vždyť koníčky dělá každý nejlíp právě proto, že to není práce, ale potěcha. No a to k vám zákonitě časem přiláká pracovní nabídky a různé příležitosti. Rok 2018 na ně byl nevídaně bohatý. Ale nutno dodat,  že z 90 %  nic nebylo. Ale těch 10 % stálo za to a i to je podle slov mnoha z vás na matku s novorozenětem, blogerku, mámu 3,5 leté Dračice, psa a chlapa věčně na cestách docela dost. Tak vás tím snad pokopnu i já a dodám energie, že nejsem zázračná super woman, někdy se mi všechno sesype, já si pobrečím, zapiju depku vínem, vykecám se kámošce a za týden nastoupím zase v plné polní. Je to normální. A jde to.



  • DĚDEČEK NOŤAS ODEŠEL
Odešel do věčných IT lovišť, po více než 15 letech aktivní služby. V průběhu roku jsem ho už třikrát musela nechat opravovat. Když došlo na čtvrtou opravu, už tam zůstal a já jsem si za vydatné pomoci Ježíška mohla pořídit náhradu - iPad PRO 2018 s 13palcovým displejem. A jsem nadšená. Ještě mám v záloze stařičký HP mini noťas s Windows, ale jak mi dorazí objednaná klávesnice k iPadu, počítám, že ho na čas uklidím do pelíšku na dno skříně. /A propos, pokud tu jsou ještě nějaké jiné blogerky datlující na plarformě blogspotu, je nějaký program kromě Bloggeru (který si moc nerozumí se Safari a v iOS nejede), z jakého bych mohla plně spravovat stránky a psát články? Mám koupený BlogTouch PRO, ale nejdou na něm upravovat fotky, byť to slibuje a musím tak přeskakovat mezi webovou verzí Bloggeru a touto app../ jsem řešila problém, jaký noťas místo MSI vybrat.





Po 15 letech už jsem se moc neorientovala v nabídce, značkách ani technologiích a technických specifikacích. Zato jsem si skvěle rozuměla s iOS na iPhonech. A tak, po zhlédnutí mnoha recenzí nového i Padu, srovnávání, přemítání, konzultací, mi domů dorazil. Objednávala jsem ho začátkem prosince a v rukou jsem ho držela poprvé 28.12. a bylo to jako mít druhé Vánoce. Byť mi mou dětinskou radost z nové hračky trochu kazí to, že už se jako dřív (bezdětná) nemůžu s dárkem vyplesknout pod stromek a hrát si s ním celé svátky. No nic, aspoň si to objevování dýl užiju.



  • NOVÝ TELEFON (iPhone XS MAX)
Letošek byl prostě rok velkých investic. Nový telefon jsem si pořizovala kvůli točení, lepšímu foťáku a taky proto, že ho 100% využiju. Mám ho v ruce téměř pořád (a kvůli tomu si uhnala na zápěstí něco jako karpál a už 1/4 roku nosím dlahu a nemůžu pohnout rukou =D). Moc se mi líbí názor, že iPhony jsou sice drahé, stejně jako Apple počítače a veškeré příslušenství, ale pokud je dokážete pracovně zhodnotit, pak se vám vyplatí. Jako běžné mobily a tablety  nebo noťasy jsou to docela předražené kousky jen "na hraní a koukání na videa", ale pro tvoření aktivního obsahu a pro práci jsem ještě nenašla rychlejší a pro mě funkčnější zařízení. A roky jsem hledala, jak skloubit dotykovku s noťasem, abych mohla dělat vše, mělo to velký displej a přitom se to jednoduše ovládalo a pracovalo to rychle bez překážek. Z těchto všech požadavků nakonec vypadl coby dokonalé zařízení právě nový iPad PRO v té velké verzi. A tímto mám snad na několik dalších let pokoj. Doufám! 




A teď zrychleně:

  • Druhá půlka roku byla nečekaně, po letech klidu, plná nemocí a úmrtí. Nemoce v rodině, úmrtí v okolí. Člověku tak konečně začne docházet, aby si užíval každé chvilky, kdy je relativně zdravý, může dýchat, chodit, nic ho nebolí (nebo jen málo) a má všechny milované ještě naživu.
  • Už věřím, že třetí rok je u dětí přelomový a už taky věřím na první pubertu.
  • Nevěřila bych, že dokážu náš prozatimní byt o výměře 20m2 tolikrát přestavět, změnit jeho dispozice a natřískat do něj ještě další osobu i s jejími věcmi!
  • Neveřila bych, že si splním tolik kosmetických i nekosmetických snů (a už spřádám další!)
  • Nevěřila bych, že budeme “přechodně” bydlet u tchánovců už třetím rokem a moc doufám, že zároveň i posledním
  • Poznala jsem spoustu lidí, kteří chtějí pohnout světem a třeba se jim to i trošku daří (výrobců přírodní kosmetiky, majitelů eshopů, distributorů, prodejců eko a bio značek a lidí podporujících "udržitelné žití")



*



Co říct závěrem? Nevěřila bych, že osobně poznám tolik úžasných a milých čtenářů a sledovatelů blogu a jsem za tato setkání hrozně ráda! A rozhodně bych neveřila, že instagramový účet Mitsuuko sleduje už téměř 2000 z vás, nadšenců pro kosmetiku, její složení a očividně i příznivce mých sáhodlouhých článků a bláznivých nápadů.. Děkuju!! A všem do roku 2019 přeji krásné nápady, plnění snů i vznik nových, hlavně zdraví a děkuju za to, že si tu tak "hrajete" se mnou!


6 komentářů:

  1. Teda přečetla jsem to jedním dechem. Rozumím ti to nadšení pro kosmetiku je super a ještě když o tom všechno ještě víš. A co e-shop nechystáš? Mohlo by o být dost zajímavé. Tak prima večer jdu si dát masku <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!! A jakou masku?? ;) Myslíš jako eshop s kosmetikou, kterou bych dovážela? To asi ne.. na to bych neměla nervy, co tak poslouchám právě od majitelů eshopů a ani mě toto odvětví kosmetiky nikdy nelákalo. Udělala bych si tam sama na sebe manko ještě dřív, než bych otevřela =D

      Vymazat
  2. Piš, toč, foť! ;-) Jsi jedna z hodně mála blogerek, které její recenze věřím. A jsou mi rozhodně přínosem (nejen ty kosmetické, ale i ty dětské a "obuvnické" :-) K Tvým článkům se vracívám i hodně do minulosti. Pročež doufám a věřím, že se Ti syndrom vyhoření vyhne a budeš se o své nadšení dělit dál ;-) Povedený nový rok přeju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeee, fakt?? Tak to je skvělé! Já jsem takhle právě měla jednu blogerku (“měla" :( kterou jsem pročítala stále dokola a v podstět její tipy převedla do svého života s dračicemi - všechno, co měla pro své dcerky sedlo těm mým neuvěřitelně - od hraček, přes obuv až po tipy na vyžití a různé akce.. Kosmetickou obdobu mám ale poskládanou z několika zahraničních, ptž jsem kupodivu ani u jedné nenašla najednou všechna specifika své pleti =D A co sis takhle naposledy pořídila a sedlo Ti? A pokud máme obdobný vkus i na botky, tak jukni na ty poslední Nimbly, co mám v postu na IG. Ještě stále se dají sehnat s 40% slevou a jsou parádní! ;) a krásný celý nový rok!

      Vymazat
  3. Já na sledování zahraničních blogerek nějak nejsem ochotná obětovat čas (právě proto jsem nadšená, že to "dělá někdo za mě" ;-) Jsem hodně nalomená s Antipodes a Kjaer Weis. Naposledy jsem si pořídila oční gel od Mylo - Aura. A dobrý :-) I když ho doplňuju i očním krémem, páč ve svým věku už to, myslím, mám zapotřebí (36). Botky jsou úžasný, patrně do nich půjdu! Na doma nosím capáky na míru od Halí belí a nemůžu si je vynachválit. Dřív mě po celém dni doma bolely chodidla, ale teď už přes rok pohoda, navzdory dalšímu těhotenství. Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já Auru nemůžu používat samotnou vůbec. Lepí to jak blázen a lepí mi to víčka k sobě =D Takže vždycky dávám přes Auru oční krém, občas balzám.. Vidíš, já zase “nemám čas” sledovat ty tuzemské, nebaví mě to a v celku mi to přijde o ničem co do produktů a “nových” objevů, proto jsem jen na zahraniční a ještě si navíc procvičím AJ ;-) Na Halí belí kouknu! Díky moc za tip!! J8 doma můžu chodit jen v tlustých protiskluz ponožkách, max těch plackách z Ikey, taky jsem hledala nějakou domácí obuv. A krásné těhotenství ;-)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...