středa 30. ledna 2019

‘Hempitan’ přírodní samoopalovací voda s konopím | Eco by Sonya


Když australská značka Eco by Sonya, speciálka na velmi kvalitní přírodní samoopalovací produkty, nedávno uvedla na trh novinku v podobě dlouho očekávaného samoopalovacího tělového tonika ‘Hempitan’, celý svět green beauty zajásal. Byl to produkt, formulovaný a vyvíjený poslední dva roky právě na přání věrných zákazníků, kteří se zamilovali do samoopalovacího pleťového tonika ‘Eco Tan Water’. Jak už to tak u Soniných produktů bývá, ani u Hempitanu nejde čistě o samoopalování, ale díky kvalitnímu složení a skvělé receptuře bude pokožku tonizovat, regenerovat, hojit případné neduhy, pomůže poprat se s jizvami a flíčky po nich, striemi a v neposlední řadě pokožku zhydratuje, opečuje a vyživí.. 



Dnes zde nečekejte sáhodlouze přehnanou a podrobnostmi přehlcenou recenzi. Tento článek bude především o vlastní zkušenosti s tímto produktem a postřehy k aplikaci i účinkům. Se Soninými produkty mám dost zkušeností. Není snad žádný produkt, který bych nezkoušela nebo by ušel mému hledáčku. Podrobnou multi-recenzi na Soniné produkty si můžete přečíst zde a najdete tam i tipy na aplikaci, rozdíly v tónování a intenzitě jednotlivých produktů samoopalovací řady apod. Co nenajdete tady na blogu, najdete na mém Instagramu v samostatných postech. Teď zpět k Hempitanu..

Jak už napovídá název, “modří už vědí..”, Voda opravdu obsahuje konopí, a to v podobě konopného extraktu, který spolu s kakaem napomáhá pokožku regenorovat a hojit neplechy (plus jim předcházet, třeba v případě krupičky po holení apod.). Rozhodně nejde jen o samoopalovací vodu, to by nemohla formulovat úžasná Sonya. Základ Vody tvoří hydratační a pečující aloe, obsahuje i kyselinu hyaluronovou (pro své hydratační super schopnosti se přidává do hydratačních vod, tonik, krémů a sér), nebo kokosovou vodu. Ze všech Soniných samoopalujících produktů je tento tím nejtmavším. Jestli pamatujete na Cocoa mousse - kakaovou pěnu, ta byla první z produktů s efektem instantního opálení, kdy stačilo jen pár hodin (třeba před akcí) a už jste byly opálené. Narozdíl od samoopalujících mlék Winter Skin a Invisible Tan,  měla tmavý až čokoládový podtón, zbarvovala opravdu okamžitě a také vypínala pokožku - na strie a celulitidu to byl okamžitý liftingový efekt. 




Zlatá aplikační rukavice

K vodě byla, coby druhá novinka, představená obboustranná aplikační rukavice. Jestli něco Sonya umí, tak to jsou regenerační, samoopalující a krásné věci. Ta zlatá rukavice je nádherná! Z jedné strany je zlatá a hladká (má sloužit na aplikaci pěny a vody) a z druhé strany jakoby sametová s jemným chloupkem (k aplikaci mlék). Rukavice má hlavní důvod, abyste se neumazaly při aplikaci a vaše ruce pak nevypadaly jak po vyloupání celé přepravky ořechů. Po pravdě, řekla bych, že bude skvělá na pěnu a na mléka, ale voda mi po té zlaté straně stekla ještě dřív, než jsem se stačila přiblížit k tělu a voda pak byla na stole i na zemi, na rukavici, jen ne na kůži. S rukavicí jsem ani neměla moc kontrolu, kde se produktu nedostává a kde je ho naopak přemíra, takže někde jsem byla bílá a místy jsem zase měla tmavé fleky.





Druhou aplikaci vody jsem tak dělala už bambuckým máslem promazanýma rukama a bylo to parádní. S rozetřením ani stékáním vody jsem už neměla problém a fleky jsem si už taky nenadělala. Rukavice se mi sice zdá skvělým a i krásným doplňkem do koupelny, ale jen pro aplikaci vody bych ji nedoporučila. Pokud však milujete pěnu Cacao Mousse, nebo krémy Winter Skin a Invisible Tan, uvítáte ji, zvlášť při pravidelné aplikaci, kdy má opálení tendenci intenzivnět. 




Aplikace

Před aplikací je lepší mít udělaný peeling pokožky. Poslední roky používám peelingovou rukavici právě od Soni a řeknu vám asi tolik.. Na trhu je víc exfoliačních podobných rukavic. Jediná tato se mi však osvědčila dlouhodobě, kdy se její peelingový efekt časem, používáním ani praním nezměnil. Je stále dokonalý, jako když jsem ji použila poprvé. Sice to zní jako chvalozpěv, ale co mám tuto rukavici, nemám problém s flekatým opálením, mám pokožku v lepší kondici, bez šupinek a nemusím už utrácet za tělové peelingy. Tuhle rukavici prostě použiju s mycím gelem a je hotovo. Ale peelingujte, čím chcete. Hlavní je dostat z kůže ty šupinky. A taky,  pokud už na sobě máte nějakou vrstvu samoopálováku..

Je to jednoduché. Samoopalovák barví povrchově a ulpí na všem. Mně se třeba nejvíce zbarvují odřeniny, nebo vrásčité zjizvené flíčky po neplechách. A to právě peelingem chcete vyhladit, abyste dosáhly rovnoměrného zbarvení. Tip: Já si třeba před tím oholím i nohy, ale aspoň den předem. Pokud samoopálíte čerstvě oholené nohy, v pórech po chloupcích má tendenci ulpívat samoopalovák a pak vám vznikne efekt teček. Opačně, pokud budete holit nohy po samoopálení, zkrátíte si tak efekt opálení, protože holení chloupků s sebou vezme i povrchovou vrstvičku kůže a tím i opálení. 

Voda je tekutá, logicky, přitom má ale skvělý skluz na pokožce, takže platí, že lepší nejdřív zkusit nanést menší množství a aplikaci zopakovat, než to přehnat. Nemusíte si toho totiž všimnout a po nerozetřených kapkách samoopalovací vody vám pak zůstanou výrazné tmavé fleky. To je na vodové konzistenci trochu zrádné a musíte si na to dát majzla, ale jinak bych ji asi upřednostnila. Zdá se mi totiž nejlépe a nejsnadněji a nejrychleji aplikovatelná ze všech ostatních (pěny, mlék, krémů). Velmi dobře se vstřebává a nezanechává tak lepivý pocit jako mi to dělá pěna. Hodně často se ptáte na typický “samoopalovací smrádek”. U této vody se mu můžete vyhnout. Receptura je natolik intenzivní, že vodu stačí na těle nechat pouhou hodinu a pak se můžetejít rychle osprchovat. Odér ze samoopalováku se tak nestihne rozvinout, ale proces opálení probíhá na pokožce dál a i přes smytí bude pokožka  dál hnědnout.


Efekt po 24 hodinách působení


Zkrácením doby působení můžete dobře korigovat i jeho požadovanou intenzitu. Ano, Tan Body Water je sice barevností nejtmavší, ale co jsem zkoušela, tak když po 1-2 hoďkách vše osprchujete, dostanete efekt alá Invisible Tan (střední opálení). Až když jsem nechala vodu působit celý den, večer už jsem byla opravdu  hodně hnědá. Osobně jsem si žádného efektu po hodině nevšimla. Lehce tónovaná jsem byla až po cca 2 - 3 hodinách. Pokud chcete předejít rozvinutí typické vůně, tak pamatujte, že ta začne být cítit už někdy po hoďce a půl od aplikace (alespoň mně se to už pokaždé potvrdilo).

Díky velké intenzitě a tmavostí opalovacího efektu bych asi radila, být dost důsledná při aplikaci a pokud máte na zádech třeba místo, kam si nedosáhnete, tak se buď smiřte s viditelným barevným přechodem (žádný pozvolný), nebo si zajistěte, že vám někdo ta záda namaže. Voda se hned vstřebává a do minuty se můžete normálně obléct. To dost oceňuju už proto, že pro uspávání Dračic je pro mě večer nefrekventovanější dobou, kdy se nestihnu ani osprchovat, natož se patlat s pořádnou aplikací samoopalováku. Takže to na sebe mažu ráno a jsem ráda, že nemám obarvené věci (nebarví mi to ani když nechám působit celý den bez osprchování). Po aplikaci tak sice nemátezabarvené oblečení, ale někdo bymohl namítnou, že pak nemáte kontrolu, kam jste už Vodu namazaly. A máte pravdu. Sama jsem si tak napoprvé udělala  na krku ostrý barevný kontrastní pruh jako by mě někdo podřízl. =D




Barva

Jako u všech Soniných samoopalováků, i barevný efekt Vody mi přijde přirozený. Ale je dobré mít na paměti, že je to fakt nejtmavší produkt v nabídce a slovy “makeupové hantýrky” by šlo už o “tan”, ne jenom “medium”. Ale zase si můžete délkou působení efekt přizpůsobit. Jen vám to tolik neodpustí chyby a nedůslednost při aplikaci jako třeba mléčné a krémové konzistence. Také na fotkách “před a po” berte v potaz, že ač to tak možná nevypadá, moje vstupní barva rozhodně není “vápenková” a běžně používám na tělo Invisible Tan a na pleť zase makeupy medium. A je to sice fakt jen můj osobní názor (je mi jasné, že se na to určitě někdo bude ptát), ale ne, Vodu bych nedoporučila úplně světlým tipům (pokud však nechete docílit WAU efektu a ohromit okolí a nepoznat se v zrcadle).

TIP: Pokud se vám po aplikaci někde objeví o dost tmavší zbarvení v sušších partiích (loktech, kolenou, kotnících, kloubech prstů  rukou a nohou), pak nezoufejte. Jděte se hezky odmočit do sprchy a po pár minutách použijte na daná místa peeling a zahlaďte tak barevné přechody. Mně se na to perfektně osvědčila právě Sonina peelingová rukavice. 



Výdrž

Tak první aplikace mi vydržela cca 3 dny, protože jsem to pak omylem zdrhla peelingovým mýdlem. Používám od Osmia mátové mýdlo s kávou a obsahuje i rozemletá kávová zrnka na prokrvení. Že je to jako peeling mi nedošlo až do chvíle, kdy jsem vylezla ze sprchy o půlku světlejší. Proto, pokud chcete co nejvíce prodloužit efekt opálení, tak je dobré se mýt jemnými gely, mýdly bez exfoliačních částic a agresivních tenzidů a po umytí pokožku dobře namazat něčím hydratačním, regeneračním a vyživujícím. Na suché pokožce dochází k odlupování částeček odumřelé pokožky a s šupinami tak odchází opálení rychleji a na těle vznikají barevné mapy. Proto má Sonya doplňující tělovou řadu péče, která se o prodloužení samoopálení dokáže postarat.





Co jsem dřív kupovala, vím, že je tam mycí pěna s citronovou trávou, a úžasně hydratační a regenerační kokosové tělové mléko. Měla jsem obojí a můžu doporučit. A konkrétně tělové mléko je skvělé i na ekzémy, problémy s nadměrnou suchostí pokožky, svěděním kůže apod. Jen bacha, pokud máte sklony na neplechy i třeba v dekoltu nebo na zádech, já jsem s tím měla při každodenním používáním na těchto partiích občas problémy. Při takovétu správné péči mi opálení vydrželo intenzivní týden až deset dní.

Co do výdrže samotného produktu.. Asi nejkratší dobu mi vydržela pěna. Tu jsem měla snad na 4 použití a šlus. U vody je prý přibližně spočítáno, že by balení mělo vydržet na 5 aplikací. Z mé zkušenosti zas můžu říct, že zvládnu z balení vymáčknout i dvojnásobek (tedy cca 10 aplikací). Neopaluju se moc často, stačí mi ze začátku 1-2x týdně a po pár aplikacích už interval prodloužím a jen udržuju opálení aplikací jednou za 3 - 4 týdny. 

Celou nabídku produktů Eco by Sonya najdete na EcoPure.cz (výhradní distributor pro ČR) a konkrétně zlatou aplikační oboustrannou rukavici seženete za 590,- Kč a Hempitan vyjde na 950,- Kč za 125ml balení. A to je asi tak vše z mého zkoumání.. Pokud vám během čtení vyvstaly nějaké otázky, určitě mi je napište do komentářů a odpovědi na ně pak zpracuju rovnou sem ještě jako edit k článku i pro další čtenáře..





Co vy a přírodní samoopálení? Používáte Eco by Sonya? A chcete nebo jste už zkoušeli přímo Hempitan?





Poznámka: Hempitan i se super truper zlatou rukavicí jsem dostala od mé milé Natálky z EcoPure.cz k testování a snad jsem ji tímto článkem přesvědčila, že jsem testování vzala velmi vážně =D Děkuju Naty, jsem moc ráda, že jsem to mohla zkusit. Až bych dodělala nedávno koupený Invisible Tan, určitě bych šla do Hempitanu taky! 😉😘



Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...