pátek 18. ledna 2019

TOP dekorativní kosmetika | Objevy roku 2018


Řeknu vám pravdu, nejdřív jsem začala psát článek o své aktuální pleťové péči, ale pak jsem to už nevydržela a musela se pustit konečně do sepsání TOP produktů objevených v roce 2018. Takový článek jsem ještě nepsala, možná jsem ani neměla o čem moc psát, jela jsem stále to samé, ale loni to byl masakr na nové produkty a z mého zkoušení vzniklo spousta úžasných kousků, které se natrvalo zabydlely v mé pečující i dekorativní rutině. Pro mě to je super kosmetika a já ji miluju! A dnes to bude o té dekorativní části..





Předplatné Beauty Heroes box

Zdroj


A začnu pěkně popořádku, dá se říct, že i od původce veškeré té novoty v mém kosmetické světě. Začátkem loňského roku jsem dospěla k rozhodnutí, že udělám investici a předplatím si z amerických stránek Beauty Heroes jejich box. V lednu však byla nějaká hodně dobrá edice (tuším Fitglow) a šla na dračku, takže po jejím bleskovém vyprodání jsem musela téměř měsíc čekat na další únorový box. Termín vydání únorové edice do prodeje se kryl s dobou, kdy jsme byli týden na horách, kde není absolutně žádný signál a ani připojení k internetu. Byl to docela oříšek, ale čekala jsem do jedné hodiny ráno - do začátku prodeje amerického času - zaplatila data na Ondrově telefonu a udělala z něj hotspot a předplatné boxu bylo moje (ano, tohle všechno jsem schopná a ochotná podniknout kvůli kosmetice 😂). Zpětně musím uznat, že se jim limitovaným počtem boxů skutečně podařilo vzbudit zájem a vytvořit exkluzivitu nad jinými boxy.

Od té doby BH box odebírám a ne náhodou z něj vzešlo dost nových letošních objevů, ať už konkrétních produktů, nebo značek. Znáte mě, jsem milovník green beauty a to především péče, ale letos jsem objevila i spoustu dekorativních pokladů, což nevím jak vám, ale mně osobně se často nestává, že bych měco z dekorativky mohla prohlásit za must-have. A protože se sice ráda krášlím a jsem z nových šminek nadšená, stále moje srdce bije hlavně pro péči, tak tu bylo dost velké riziko, že po dopsání pečující péče už ta dekorativní nikdy nespatří světlo světa. A tak jsem se jí tentorkát rozhodla, pro jistotu, začit.. =D
BH box můžete objednat ZDE.





Korektor ‘Duet Perfecting Concealer’, Hynt beauty




Někdy začátkem roku jsem u někoho na Youtube objevila zmínku o krémovém korektoru od Hynt beauty a po chvilce pátrání jsem zjistila, že se jedná o naprostou legendu mezi přírodními korektory. Ve srovnání s ostatními má naprosto fenomenální krytí. Fenomenální ve srovnání s těmi, které jsem kdy zkoušela - téměř všechny přírodní, které stojí za to - a které o sobě taktéž tvrdily, že jsou plně krycí (ale když nad tím tak uvažuju, ani v konvenci jsem žádný podobně dobrý Hyntu nenašla). Žádný z nich nikdy nebyl. Ale Hynt se tomu nejvíce blíží, na procenta bych ho tipovala tak na 90 %. Skvěle se roztírá, má dle mého výbornou nabídku odstínů a byť je jich pomálu, jsou tak univerzální, že si ten svůj najde snad každý. Nevysušuje, nematuje, nezvýrazňuje šupinky ani póry a vrásky, neucpává póry, není mastný, není ani suchý, dá se použít jako makeup, je velice koncentrovaný, takže ho stačí jen ťupnout a máte střední krytí na půlce obličeje. Jediné, na co se mi neosvědčil, bylo jeho použití coby korektoru pod oči. Zdá se mi na to moc hutný a tedy i viditelný. Proto pod oči používám raději následující ‘TOPku’.
Hynt korektor v odstínu Medium kupuju ZDE a lze si tam koupit i vzorky (odstín Light je o dost světlejší a měla bych jej akorát pod oči, swatche najdete u mě na Instagramu v postech z loňského roku).





Korektor ‘Conceal+’, Fitglow


Zdroj


Oslím můstkem se dostávám ke druhému TOP korektoru objevenému v loňském roce, a to zároveň i k novince 2018 - tekutému Conceal+ od Fitglow. A zde se vracím zase zpět k Beauty Heroes. Jedná se sice především o box zaměřující se na pečující kosmetiku, ale každého čtvrt roku vychází speciální “Makeup discoveries” edice, ve které najdete několik produktů jedné značky (většinou bestsellerů nebo naprostých novinek uváděných teprve na trh). Značku Fitglow, její pečující i dekorativní část, mi objevil právě BH box.

Když se v jednom z prvních makeup discoveries objevila řasenka Fitglow a já si z ní sedla na zadek, zpozorněla jsem a pak už jsem tuto značku začala sledovat fakt bedlivě. Díky té řasence, která tu není zmiňována jen náhodou, je to pro mě také TOP objev 2018 (ale o ní později), tak díky ní jsem totiž objevila i Conceal+. Udělali mu obrovskou propagaci a já se začátku jeho prodeje tak nemohla dočkat, že jsem sledovala několik amerických i evropských eshopů dnem i nocí, abych si ho mohla při první příležitosti pořídit. Bylo to rozhodování, protože není nejlevnější a taky vybrat správný odstín jen podle swatchů z internetu nebylo snadné. Nakonec jsem koupila tři odstíny, jeden prodala coby nevyhovující (odst. 2) a odstíny 1 a 3 používám do teď.

Jde především o ten nejsvětlejší - číslo 1 - který je mým jediným korektorem pod oči, který používám a zatím ho ještě nic nepřekonalo. A po pravdě, tak moc mi vyhovuje, že jiný ani nehledám. Je velmi silně krycí (střední až plné krytí, cca 80%), nezvýrazňuje póry, vrásky, nezalézá do drobných linek, nevysušuje, nematuje/neleskne se. Je poměrně tuhý, jako hodně hustý krém a má výborný aplikátor alá lesk na rty. Na pleti je nejlepší ho nechat trochu zahřát, pak se s ním líp pracuje, vypadá přirozeně a s pletí jakoby splyne.



Kdyby nebyl odstín 2 do růžova, což mě pod očima dost zestaršovalo, tak by mi tmavostí vyhovoval líp jak super světlá jednička, ale nedá se svítit, barevnou škálu nemají ještě moc vymakanou. Je to malá značka, tak to trochu trvá a třeba se dočkáme rozšíření škály odstínů časem. Není to třeba, ale pokud chci, aby se korektor fakt celý den nehnul, zafixuju ho ještě pudrem a mám až do večera vystaráno, nehne se ani o píď. Jo a už jsem psala, že se dá použít i jako super rychlý makeup? Na to zase používám ten tmavší v odstínu 3. Jen naťupu lokálně, kam potřebuju a zapracuju flat top kabuki štětcem.
Korektor seženete také na Eminessences (a ač se jedná o menší EU eshop, nakupuju tu ráda a mají zde i nejnovější limitky, které jsem jinde nesehnala)





Řasenka ‘Good Lash+’, Fitglow




A už jsem u té řasenky. Když jsem o ní psala poprvé, tak jsem ji  dost pohaněla. Pamatujete? Je poměrně suchá, má hodně široký a dlouhý kartáček a přitom velmi dlouhou násadu, takže se mi s ní ze začátku dost špatně pracovalo. Pak jsem si na ni zvykla a už jsem nechtěla sáhnout po jiné. Dělá mi totiž neuvěřitelný objem v jedné vrstvě. Asi takový, jako dvě a více vrstev všech objemových řasenek, co jsem poznala dosud. A zároveň řasy natočí, zahustí i prodlouží. Dělá nefalšovaný efekt umělých řas a kdo trpí na řídké “štětky” jako já, pak víte, o čem mluvím a dovedete si asi představit, jakou jsem z jejího efektu měla radost! /Pro srovnání s konvencí, milovala jsem pro podobný efekt They’re Real!/

Ze začátku se mi pod očima drolila a do teď nevím, čím to bylo (možná podkladem?). Pak mi to totiž dělat z ničeho nic přestala a stal se z ní nevídaný držák, který přestál i potápění v bazénu (na IG jsem vám dávala fotku, tak snad ji ještě dohledám a dám i sem). Opět se nejedná o levnou záležitost, ale po pravdě, už jsem dost zpohodlnělá jejím účinkem, abych sahala po jiné “pracnější” a za ty peníze, navíc s pečujícím složením (co podporuje kondici i růst řas) mi za to stojí. A je to můj must-have! Kamkoli, kam jedu, je to moje jediná volba řasenky, kterou beru s sebou.
Můžete koupit taktéž ZDE (Fitglow už ale seženete v EU i na So Natural. Já kupuju často i na US eshopech Beauty Heroes a Green Jungle)


*


Původně jsem vám sem chtěla psát o tekutém makeupu Oat milk foundation od Ere Perez, protože jsem měla první půlrok kvůli těhotenství fakt strašnou pleť, ale pak jsem díky dalšímu Makeup discoveries z BH ‘Sappho’ objevila jejich neuvěřitelný CC cream a byla jsem lapená. Aby bylo jasno, Oat Milk by byla číslo jedna pro ty, které (/kteří) potřebují silné krytí. Mně se pleť po porodu ale začala zase spravovat, takže jsem spolu se super korektory od Hynt a Fitglow chtěla jen něco na sjednocení a s blbuvzdornou rychlou aplikací prsty. A objevila jsem CC od Sappho..




CC Cream, Sappho




Je hydratační, ale ne mastný. Výborně se roztírá a na to, že udělá jemné krytí a perfektně sjednotí pleť + potlačí začervenání, nezalézá do vrásek ani pórů, nezvýrazňuje suchá místa a nebude vám zůstávat barevný okraj u vlasů ani v obočí. Má pro mě nevídanou vlastnost, a to že si po rozetření sedne a ani se nehne. Nemusíte ani pudrovat a drží celý den a co víc, on takhle dokáže “podržet” i jakoukoli další dekorativní vrstvu, kterou na něj dáte - rozjasňovač, bronzer, korektor, zdravíčka.. A je jedno, jestli se jedná o pudrové nebo krémové produkty. Všechno na něm vypadá líp a drží jak přilepené. Kdo viděl můj livestream na IG z Olomouce, kde jsem se s ním malovala, tam jste mohli vidět i okamžitý efekt sjednocení a lehké korekce.

Mám sice smíšenou pleť, ale ve smyslu, že se mi v T-zóně nejvíce dělají neplechy, už se mi nemastí jako dřív, takže se zmatnění vyhýbám jako čert kříži a vysušovacím produktům taktéž. Tohle nedělá ani jedno, ale pleť se po něm stejně neleskne, zůstává sametová s takovým měkkým efektem (rozostřujícím kontury - k nezaplacení u vrásek, prostě správný účinek pro zralejší pleť). A nebojte, používám ho téměř denně a neosypávám se po něm. Mám odstín Medium i Light a míchám je, ale není to potřeba. Light je přesně na mou pleť, ale mám radši efekt Medium odstínu, dělá mi hezčí pleť.
Sappho kupuju v US ZDE a k sehnání je už i na Naturisimu.





Rtěnky Kosas




Dostávám se k novince, která měla i ve světě v roce 2018 obrovský boom, a tou je značka Kosas. Byla to poměrně maličkatá americká značka z Kalifornie, která začínala řadou rtěnek. Koncem roku 2017 oznámili vydání novinky, a to duetek produktů v pudrovém nebo krémovém provedení - rozjasňovače a tvářenky. Pamatujete? Psala jsem si to loni začátkem roku do wishlistu. Jakmile se tato značka objevila na evropském Naturisimu, koupila jsem celou sadu, která obsahovala pudrovou i krémovou variantu duetek (fakt nevím, jak to jinak označit) a dvě rtěnky.

Řeknu to takhle, dua by se sem rozhodně nedostala, mám problém s oběma verzemi jak recepturou nevhodnou na mou pleť (moc mastná a tak nedrží), tak efektem (malá pigmentace a vše moc světlé). Ale rtěnky, ty jsou úžasné! Krémové, na rtech polomatné, sametové, rty vyživují a zanechávají je hedvábné a vláčné. Když je obtisknete, udělají dlouho držící tint, jinak stačí jeden nános pro silnou vrstvu pigmentu. Na rtech je necítíte, jsou hrozně příjemné a voní po vanilce. A ty barvy!! Mými favoritkami je stoprocentně ‘Undone’ (taková mauve nude do hněda) a ‘Darkroom’ (tmavá malinovka). Obě používám jako stíny na oči, tvářenku i rtěnku a jsou prostě geniální. Cestuju jen s nimi. A už si brousím zuby na další v odstínu zářivě červené ‘Phoenix’.
Kosas kupuju nejčastěji ZDE.





Rozjasňovač ‘Ravishing’, Kjaer Weis




Rozjasňovače tu mám hned dva a vážně bych nedokázala říct, který mám radši. Vlastně možná jo, ten praktičtější za každé příležitosti, takže by vyhrál Kjaer Weis, tak začnu u něj.. Je to první produkt po dlouhé době (ale za život možná tak celkově třetí), který jsem používala tak ráda a často, že jsem mu sáhla na dno. Když dánská niche beauty značka vyhlásila jako novinku krémový rozjasňovač ve světle zlatém odstínu (ke stávajícímu růžově perleťovému), zajásala jsem. Mám žluto-olivový podtón pleti a studená růžovka na mně vypadá hrozně, jak kdybych dostala pěstí. Ale neutrální zlatavá je něco jiného. KW má zvláštní krémovky. Nejsou tak mastné jako RMS, samy si po chvilce sednou a drží jak přibité. Oproti ostatním je Ravishing nádherně přirozený, přitom znatelně rozjasňuje, ale neřekli byste, že to je makeup. Abych to vysvětlila.. RMS Living Luminizer dělá spíš mokrý lesklý efekt, Tata Harper zase bělavější a dost pigmentovaný efekt, Kosas je spíš transparentní a udělá jen takový lesklý zlatavý závoj. Kdežto Ravishing je prostě děsně přirozený, ale nemá v sobě třpytky, viditelný dekorativní lesk, nebo olejový mastný efekt. Prostě jako vy, ale krásnější. A drží celý den.

A teď, proč to není jediný TOP rozjasňovací objev roku 2018. Nejvíc jeho efekt docením totiž v zimě. Kdy není tolik sluníčka, je spíš do studeného spektra barev a prostě barevně Ravishing víc splývá se zimním okolím. Když jsem si vzala s sebou na hory jako druhý Ere Perez, byl to tak nepřirozený zlatý lesk, že jsem prostě vypadala zmalovaně,  i když jsem měla na sobě jen řasenku a rozjasňovač. Takže jsem s opětovným zamilováním sáhla po tom od KW. Rozjasňovač KW seženete třeba ZDE. A zpět k Ere..





Rozjasňovač ‘Falling Star’, Ere Perez




Ere je australskou přírodní dekorativkou, která navíc začátkem roku vyrazila na trh s novou pečující řadou. A přiznám vám, že je to první značka, od které miluju dekorativku a musím uznat, že i jejich péče je skvělá! Miluju od nich téměř vše, ale nad ostaními produkty pro mě vyčnívají dvě TOPky. Rozjasňovač a krémové tvářenky Carrot Pots.

Rozjasňovač se perfektně aplikuje prsty, není tuhý, ani moc bablavý (třeba Kosas je měkkčí a dokážete to s ním přehnat, kdežto třeba RMS je zase tuhý a musíte dost kroužit, než něco nanesete na prst), je akorát pigmentovaný a jedná se o můj ideální odstín na léto. Je to taková lehounce sheer šampaňská a díky částečné průhlednosti splyne s pletí a vypadá to, že se nádherně lesknete. Jen v zimě to na mně nevypadá moc přirozeně, no.. (zlatavý lesk jako od slunce prostě na sněhu neokecáte). A nebojte se toho, jak tmavě vypadá na fotkách, opravdu je to ten světlejší v nabídce. Na fotce, vedle toho druhého  odstínu ‘Sun Halo’, vypadá jako růžová perleťovka, ale zdání klame. Jsem moc ráda, že jsem nakonec našla u nějaké sledované blogerky swatche, které mluvily jasně pro Falling Star, že je ve skutečnosti zlatavý (možná i rose-gold, ale rozhodně tam nevidím ani náznak stříbrné), kdežto Sun Halo by byl na mě už moc tmavý (až do bronzové/měděné).
Rozjasňovač ‘Falling Star’ seženete ZDE.




Krémová tvářenka Carrot Pot, Ere Perez



Miluju krémové tvářenky! Mám doma docela rozsáhlou sbírku čítající pět odstínů od 100% Pure, nějaké od Kjaer Weis, RMS, Tata Harper, Vapour, Kosas a Ere Perez.. A pro upřesnění, Ere Perez jsem začala objevovat už někdy na jaře 2017 (to měly ještě staré přebaly a Carrot poty byly v plastu) a barvy 'Holy’ a 'Happy’ mám úplně od začátku, takže zkušenosti s nimi mám opravdu léty prověřené a bohaté (a to i s jejich původním složením). Nadšená jsem z nich stále a po vylepšení receptury a tím i konzistence je miluju ještě víc!

Výborně se nabírají, nejsou moc tuhé ani příliš měkké, všechny odstíny mají společnou skvělou pigmentaci, celodenní výdrž, sametový finiš a dobře se snesou v rámci vrstvení s pudry i matujícími makeupy. Zkoušela jsem je i na olejový makeup od Gressy a odstín Healthy mi na tvářích vydržel i dvě hodiny cachtání v horké vířivce. Na rtech se chovají jako pečující balzám s pigmentací rtěnky, ale nečekejte od nich výdrž tekuté rtěnky, otiskávat se vám budou. Zkrátka, vlastnostmi mi carrot poty daleko předčily výše jmenované high-endové green značky, přitom jsou o půlku levnější a mají skoro o třetinu větší gramáž. Musím vyzdvihnout i balení, kdy zrcadlové víčko vypadá nejen luxusně, ale můžete si v něm namalovat i rty místo zrcátka a zespodu zase přes průsvitné dno vidíte dobře odstín (ty, co mají všechny odstíny v zásuvce jako já, tuto rychlou barevnou orientaci ocení, věřte mi).
Carrot poty seženete ZDE.



Natural Eye Pencil ‘Brown’, Antonym



Je jen pár věcí, a tekutý makeup k nim nepatří, které použiju vždy, když chci být namalovaná. Jsou to především řasenka (jinak mám krátké světlé štětky), korektor, tvářenka, bronzer a tužka na oči. Bez všeho ostatního se v případě nouze a nedostatku času obejdu. Pokud mám aspoň pět minut, pokračuju dál obočím a rozjasňovačem.. Oči jsou pro mě základ a abych jim dodala hloubku a zvýraznila, přesto zůstala v přirozených mezích denního líčení, dělám si pokaždé horní waterline v hnědé barvě. Když jsem bývala blondýnka, černá nijak nevadila, ale k té zrz hlavě je ta hnědá nějak přirozenější (a taky mi s ní jdou oči víc do zelena než do modra, což mě baví). Na waterline to chce dobrou tužku, která je nejen dostatečně měkká, aby vám nepoškrábala “oko”, ale aby dobře pouštěla pigment, měla sytou barvu a hlavně.. Aby držela, že jo!! 

Po letech hledání jsem takovou našla i v přírodních vodách. O Antonym tužce už jsem vám několikrát psala a opravdu nebyl jediný den, kdy bych ji nepoužila. Dokonce i v porodnici, kdy jsem neměla náladu ani na korektor natož na řasenku, tak jsem vnitřní horní linku udělala vždy. V nabídce najdete černou a hnědou a už rok pravidelně kontroluju jejich stránky, jestli nechystají rozšířit barevnou škálu. Taková vínová, zelená nebo modrá.. Ach! Chtěla bych je všechny! Najít dobrou tužku na oči je těžké i u konvence, natož u přírodky. Jedny jsou moc voskové a skoro nemalují, jiné malují, ale nedrží, další jsou zase tvrdé a nepříjemné na aplikaci, nebo se navíc lámou vlivem špatné receptury (zdravím tužky Bellapiére). Proto je Antonymka pro mě takový poklad, je dokonalá co do efektu, komfortu aplikace i balením. Sice je ořezávací, ale to ořezávatko dostanete k tužce a jiné už doma nepoužívám - - je skvěle ostré, zavírací, dokonalé na cestování a dokonce nasazovací na tužku. Z tužky mám po 3/4 roce používání něco přes půlku, takže i cenově se vyplatí a za mě je to jeden z největších dekorativních objevů roku. 
Antonym kupuju v rámci Evropy ZDE, nebo v kanadském Green Jungle



*


No a tady bych to dnes ukončila a nechala bych to čistě dekorativní. Pečující části se budu věnovat zas příště.. 



A jaké byly v roce 2018 vaše dekorativní objevy? Máte nějaké?










 

8 komentářů:

  1. Parádní článek, děkuji. S Hynt a Fitglow jsi mne dost nalomila 😀 Kvůli nim se snad naučím objednávat ze zahraničních eshopů. Na ovesný makeup Ere Perez se chystám už delší dobu, ale nějak nejsem jista v odstínech...a stále váhám a váhám
    Jinak z dekorativky mi celkem sedl BBpact od Whamisy a příjemně mne překvapily kajalové tužky Benecos (koupila jsem náhodně jako rychlou nouzovku a brzy šla pro další odstíny).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, Jani, děkuju 😊 Ty odstíny Ere, to mi poviedj, swatche a popisky byly tak střídmé, že jsem poprvé koupila strašně světlý a měla jsem kliku na světlejší kamarádku, co si ho vzala ode mě a já hned kupovala tmavší. Jestli Ti to pomůže, tak já mám odstín Chai a je to můj ideál na jaro i léto, prostě univerzál a třeba u Hauschky mám odstín 02, nebo u Bourjois Healthy mix jsem měla 52. Ten o odstín světlejší u Ere odpovídá zhruba Bourjois 51.. A bacha, jsou dost do žluta. Není to špatně, pokud máš sama žlutý, olivový nebo neutrální podtón pleti, ale pokud jsi do růžova, už mi dost holek psalo, že v tom vypadaly doslova nezdravě..
      Ten BB od Whamisy byl super, jen já jsem se po tom složení hned osypala, ale byl geniální aplikací i kryvostí - to mi připomíná právě CC od Sappho. Jen finiš nemá Sappho tak mastný a drží mi celý den. Ten Whamisa po mně za chvilku steče.. Na Benecos jsem už slyšela chválu. Prý je skvělý i ten jejich nový BB a co jsme koukala na složení, je to dost podobné tomu od Whamisy. Taková levná verze.. Já už sepisuju TOP péči a tam to teda bude asi dvakrát delší než tady, sakra 🙈😂

      Vymazat
    2. Děkuji za info o odstínech Ere. Porovnám je a půjdu do toho. Prostě si nemůžu pomoci,potřebuju ho zkusit jinak nebudu mít klid...😀
      Whamisa je dost mastná, ale do zimního počasí mi vyhovuje. A UV50 potěší.
      Od Benecosu jsem zkoušela transparentní pudr, ale hrozně mi stahoval pleť. A laky na nehty. Na mých měkkých a slabých nehtech mají docela slušnou výdrž. Lepší než Avril. Po BB se podívám,bude to zajímavé porovnat.
      A už se těším na objevy v pečující kosmetice.

      Vymazat
    3. Přesně, bacvila jsem se s paní na veletrhu a prý že se jí mastná nezdá, že má suchou pleť a přijde jí spíš jako maatující lehký maekup. No nevím, už jen ten oliváč ve složení mluví o opaku.. =) ale to UV se mi právě strašně líbilo a navíc i ten aplikátor alá cushion jen s lepší dírkou, to je paráda! Nemít takhle na léto mega pigmentovanou 50SPF Alphanovu, tak si ho snad koupím, takhle nemám důvod. No, tak co si budem.. Benecos je prostě levná značka, ale je skvělé, že se u ní najdou nějaké skvělé produkty za málo peněz. Rozhodně bych nesázela na všechny. U laků jsem zakotvila u Aily a když je nějaký extra super odstín, beru i drahou Siennu, která má stejné vlastnosti jako Aila, dál už se nedívám. Avril mi strašně smrděl a strašně blbě se mi i lakoval.. Možná jsem měla smůlu na odstín..?
      Pečující TOPky už jsou v procesu ;)

      Vymazat
  2. Míšo, prima průřez tím nejlepším. Hynt mám také moc ráda a můžu ho mít i pod oči, protože mám mastnější oční okoli. Takže si tím pořád rozmlouvám investici do Fitglow :-)
    Dost se mi líbí ten CC od Sappho, ale mám strach, že i ten nejsvětleší bude pořád málo růžový.
    Mám Ere Perez, ten ovesný a nesedí mi. Nesedí mi odstín a tím je hodně vidět, že je hutnější.
    Můj loňský objev ve Vapor make-up v tyčince. Asi jsem se ním naučila pracovat a už se mi nestává, že by se každý den choval jinak.
    Letos chci zkusit make-up od Kjaer Weis. A po přečtení tvého článku už chci i těn rozjasňovač, jen růžový.
    Těším se na článek o loňské nejlepší péči :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, Ere Ti ani sedět nebude, dle mého, fakt mají vše do žluta. Zkus spíš 14e, tam už se s růžovým pdotónem chytáš a je fajn, já se rozhodovala mezí jím a Ere a vyhrála Ere jen kvůli lepší dostupnosti a taky, že mně osobně žlutý podtón líp sedl. Jinak, korektor Fitglow je totiž trochu jiný než Hynt, proto mám nakonec čtyři - dva Hynty a dva Fitglow a vše v light i medium odstínech =D
      Vapour v tyčce je geniální, já měla ale radši na svou pleť ten tekutý. Jen mi hodně smrděl, ale to celé Vapour po patchouli a furt to tak nemá nikdo jiný než já a nechápu to, když to tam není =D Makeup od KW je skvělý v tom, že mají milion odstínů a druhů podtónů, mě jen štve, že mají složení se základem v kokosáku a navíc mi zvýrazňuje póry i vrásky jako blázen a jak všichni říkají, že je na pleti skoro neviditelný, tak na mně je vidět hrozně a nevyypadá to vůbec pěkně =/ A péči už jsem začala sepisovat, jen to bude mega dlouhý =D

      Vymazat
  3. Skoda, korektory Hynt, resp.vzorky jsou uplne vyprodane :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravidelně doskladňují, jen to Hyntu z AMeriky trvá trochu dýl.. Stačí napsat Emilie, kdy zase plánují doskladnit, je velmi milá a odepisuje téměř okamžitě.. Při volbě odstínů napovím, Light odpovídá 51 u Bourjois Healthy mix a Medium 52-53 to samé ;-)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...