neděle 17. března 2019

Festival Evolution Jaro 2019 | LEAHLANI v ČR!



Už několikátým rokem mi březnový festival Evolution otvírá jarní sezonu. Jedná se o jeden z největších bio veletrhů u nás a osobně jej mám ještě spolu s podzimním Green Beauty Marketem nejradši, protože je zaměřený především na přírodu. A tu najdete nejen v kosmetice, lifestyle, sekci ekodrogerie, ale taky třeba na talíři. Sekci bio lahůdek mají znamenitou a ač mě určitě máte spíš za kosmetického maniaka, věřte mi, že podstatnou část financí utrácím na Evolutionu hlavně za žrádýlko. Kosmetiku si totiž kupuju hlavně přes eshopy a převážně přes ty zahraniční a to něco málo z lokálních produktů pokoupím v průběhu roku. Ale letos se na veletrhu představuje i má milovaná havajská Leahlani! A nejen ta! Taky švýcarská niche značka Namari, australské super novinky od Eco by Sonya a nová luxusní řada makeupů od Zuii.. A já u toho nebudu!!



Jo, nějaká potvora virovitá mě skolila těsně před veletrhem. Když jsem už měla nachystané věci (matky dvou a více dětí pochopí, že vzít si na sebe krásné a nepraktické oblečení - ve kterém se nedá kojit - se rovná téměř státnímu svátku), když jsem měla promyšlený celý bojový plán hlídání dětí, parkování, zajištěné lístky, domluvené mraky schůzek, mezi nimi i dopolední promo božské přírodní havajské Leahlani!! (kde jsem měla být tím promotérem právě já!!!) a v neposlední řadě i sepsaný malý nákupní seznam. No nic, tak někdy jindy.. 



*



Pokud chcete vědět, jak to na Evolution veletrhu chodí, jukněte do mých předchozích článků (tam získáte velmi dobrou představu, co vás čeká):



*




LIVINY.cz
Začnu tím nejsurnějším. Ano, po více než roce, kdy tento havajský skvost používám, se podařilo a Leahlani už se začala dovážet i do Čech! A nemůže za to nikdo jiný než Natálka a celý její tým z eshopu www.Liviny.cz! Že nevíte, o koho se jedná? Jsou to ti samí lidé, kteří sem dováží úžasnou samoopalovací australskou kosmetiku Eco by Sonya a stojí za eshopem www.EcoPure.cz. No a tak se nějak přihodilo, že jsme se s Natálkou zapovídaly na téma “úžásná zahraniční kosmetika” a najednou padlo jméno Leahlani. O několik měsíců se to povedlo a už je u nás v ČR. A já jsem ji měla tak nějak představovat na stánku Liviny na veletrhu. No a nebude z toho nic. Teda, aspoň pro mě..




Takže, tím chci říct, že aspoň vy si nenechte Leahlani naživo ujít! Uvidíte všechny ty nádherné textury, úžasné obaly, ucítíte nádherné vůně a kdo bude mít jó odvahu, můžete si nějakou masku zkusit i přímo na veletrhu. Třeba zelenou Mermaid a udělat ze sebe na chvilku Shreka, lákavé, ne? =D To jsem aspoň měla v plánu já! Kdo by chtěl poznat Leahlani víc, ať prošmejdí články tady na blogu za poslední rok a prohledá i posty na Instagramu. Navíc jsem před pár dny nahrávala na své IGTV spousta videí včetně poslední megarecenze na kompletní sortiment Leahlani. Nedokážu to tu vůbec sdílet a vložit odkaz, takže se tam musíte dostat přes můj IG profil . Pokud tedy Leahlani neznáte, láká vás a nevíte, jakým produktem začít, nebo jaký by byl pro vás vhodný, doporučuju zkouknout všechny čtyři díly videa (dohromady cca 36 minut). 



/A pořád se mě ptáte, jaký je pro mě TOP produkt Leahlani a který si máte vzít, když ji chcete moc vyzkoušet, ale nekupovat víc než jeden, případně mi přišel ještě velmi zajímavý dotaz, co koupit, aby to obsáhlo komplet celou pleťovou pečující rutinu a přitom nepřesáhlo počet tří produktů..
  • TOP Leahlani produkt je pro mě osobně Honey Love a Kalima. A důvod: Honey Love je čistič, maska, super rychlo-maska, mechanický peeling, pro mě obsáhne vše, ale citlivky se jí asi vyhnou, nebo s ní budou brzdit. A Kalima: Ta je úžasně exfoliační, díky vitaminu C rozjasňující, hydratuje, přitom čistí a to vše stihne do minuty.. A voní jak laskonky!! A bráno na kusy.. Honey Love mám už ve druhém balení, Kalimu ve čtvrtém, takže asi tak.. Ale!, čím víc nad tím dumám, jmenovala bych další a další produkty. Miluju je všechny! 
  • Když chcete vyzkoušet Leahlani, vezměte si nejlíp takový produkt, který se vám zrovna hodí do denní rutiny, abyste si ho vážně užili na denní bázi a hned ho mohli zařadit. Pokud jsou všechna místa ve vaší rutině již obsazená stálicemi, pak vezměte něco, co může být použito kdykoli jako univerzální nástavba péče - toner (za mě to vyhrává na plné čáře Bohemian Ruby), masku (tu vybírejte podle potřeb vaší pleti), odličovací olej Pamplemousse..
  • Tři produkty tvořící komplet péči.. To jsem nedala. Buď bych musela vynechat toner, nebo masku, za mě jsou důležité oba produkty. Takže, ukecávám vás na čtyři a pokud mám vypálit od boku doporučení na produkty, které můžete využít nejuniverzálněji, pak jsou to: Kalima (jako čistič i jako maska), Pamplemousse (jako čistič, odličovač), toner Bohemian Ruby a balanční sérum Champagne

Liviny ale nepřivezli jen jednu bombu, ale s ní i naprostou novinku z Austrálie od Eco by Sonya - šmoulově modrý Eye compost, což je oční krém s nefritovým aplikátorem, který je všude ve světě prohlášován za naprosto geniální produkt na kruhy a otoky pod očima. Sonya teď valí jednu novinku za druhou a nedávno představila i samoopalovací tělovou vodu Hempitan, která má ze všech jejích produktů nejintenzivnější samoopalovací účinky a také nejrychlejší (už po hodině uvidíte účinky), kompletní recenzi jsem vám už psala zde.  Tak si to tam můžete vyzkoušet, máznout na ruku, projít se veletrhem a uvidíte, jestli se vám zalíbí. Jo a mezi posledními příchozivšími novinkami z Austrálie jsou i Soniny tónované balzámky na rty v odstínech Rosé Pink a Golden Peach, které jsem si zamilovala od prvního máznutí a používám je i jako tvářenku - jsou krásně pigmetnované a mají spíš polomatný finiš. 



No a aby toho nebylo málo, Liviny v posledních týdnech nenabralo jen jednu, ale hned dvě úžasné green niche beauty značky. Tou druhou je neuvěřitelně luxusní, naprosto čisťounká přírodní švýcarská značka - Namari. Namari je pro mě něco neuvěřitelného, je to taková tichá grácie a noblesa. Když vidím její obaly, nevím, jestli si to můžu risknout mýt v koupelně, nebo radši schovat do trezoru. Zlato není jen na flakonech v podobě zlatého pírka, ale najdete ho i uvnitř produktů. 



O značce vím už dlouho, ale až teď jsem se s ní začala seznamovat a rovnou vypíchnu pár produktů, které si mě hned získaly. Jsou jimi Sorbet - božsky sladce a ovocně vonící růžový pleťový balzám s plíšky zlata, nadpozemsky vonící pleťová mlha Tau (jako fakt nedokážu její vůni přirovnat k ničemu, co znám, je velice zvláštní, ale příjemná), opravdu velice rychlá a účinná čistící a rozjasňující maska Staub (doporučuju nechat na pleti jen 2-3 minutky a ne jak radí návod “nechat zaschnout a pak teprve smýt”, já byla jak sežehnutá od sluníčka, ale krásně vyčištěná, to zas jo..). A nakonec něco, co se mi hned po prvním použití vetřelo do stálé rutiny - neskutečný čistící krém z kešu oříšků!!! Kokon.. 



A zmínila jsem už, že jako další novinku, nabrali v minulém roce i mé oblíbené laky AILA? Ehm, furt je toho málo? =D /a bohužel, Namari se komplet vyprodalo ještě před veletrhem, ale aspoň si tam vše osahejte, očmuchejte a už mám zprávy, že příští týden bude Namari doskladněná/


*


No a to je asi tak všechno.. Néééé, to jste ani sami nečekali, že ne..? Ale po pravdě, je jen velmi málo stánků, do kterých chodím pravidelně a vím to už s předstihem. Jinak, podle lákadel, je to právě výše jmenované Liviny (a počítám, že nikdo z vystavovatelů tam větší bombu mít nebude), pak vždy Biorganica, kde nabírám zásoby deodorantů, vždy se zastavím u Khadí a koupím čističe ECO Clean Nordic, nějakou hennu, popřípadě něco pečujícího na vlasy (vždy mají nějakou novinku) a zbytek času na veletrhu mě vlastně plně zaměstnává žrádýlko. Na Evolution jsem si nikdy neplánovala prohlídku stánků předem. Jen sestavit ten itinerář by mi zabralo víc času, než těch skutečně strávených na veletrhu, to mi za to nestojí. Já se radši nechávám překvapit..

Nákup z bezobalového obchůdku ‘Selský Rozum’ v Poděbradech


Bydlím kousek od Poděbrad, kam jsem teď začala vozit starší Dračici do školky a řeknu vám, že co tam je obchodů s bio potravinami, restaurací a úžasná bezobalová prodejna ‘Selský rozum’, už na veletrh nepotřebuju. Jasně, není tam všechno, co na veletrhu, ale ruku na srdce, já už třetí týden jím jen filety tuňáka, které jsem objevila v Selském rozumu a jejich cheesecake, místo chipsy se cpu jejich sušenými měkkoučkými a tuze sladkými fíky a už nemám k objevování dalšího jídla takové pnutí. Na veletrhu jsem si stejně spíš kupovala jídlo na okamžité občertvení a ochutnání, než abych  si ho vezla domů. Tak teď už můžu být v klidu, že všechny ty dobrůtky mám prakticky za domem. Jen by tam mohli dovážet i ‘Kešu Rýs’, protože po tom se mi vážně stýská a jinde než na Evolutionu se mi ho nepodařilo sehnat. 



*



A tak se tu s vámi podělím alespoň o můj nákupní seznam, který jsem si sepisovala od začátku roku a třeba se něčím inspirujete: 


BIORGANICA
Jak už jsem zmínila, nikdy nevynechám možnost dokoupení dalších zásob roll-on deodorantu Naturalis, což je stále můj top přírodní deodorant (už několik let, při spotřebě cca 5 balení ročně). Taky na jejich stánku hrozně ráda obkukuju květinovou dekorativku Zuii, která si letos připravila “LUX” řadu a co jsem slyšela, makeupy jsou podle ohlasů famózní! Tak trochu mi právě začíná být líto, že tam nejdu.. Kromě dekorativky má Zuii i novou tělovou řadu, ale dokonce navíc i samoopalovací. Pokud vám tedy náhodou nebije srdce pro samoopalováky od Soni, pak koukněte tam, třeba “to” už zafunguje.. Biorganica je samozřejmě distributorem Inlight, takže si nikdy neodpoustím spršku jejich tonikem, které mi neuvěřitelně příjemně voní a psala jsem na něj ódy už před několika lety v tomto článku. Jinak, v mých poznámkách mám přímo uvedeno, že si mám koupit paletku 4 očních stínů “Fresh” =D

Nová luxusní dekorativní řada australské Zuii (Foto: zdroj)


Když ještě zůstanu u dekorativky Zuii, v poslEdním roce měla mezi produkty novinky, které se okamžitě po vyzkoušení, zařadily mezi mé top produkty. Jeden už znáte. Je jím matný bronzer ‘Jupiter’ (článek bude!). Neskutečně hedvábný, sametový a tónem skvěle ladí s mou žluto-olivovou pletí. Poprvé jsem ho vyzkoušela někdy začátkem roku a od té doby sahám denně jen po něm (doplňuju ještě krémovým bronzerem od Fitglow, protože chci používat oba - sakra, už je to se mnou zlý, když vrstvím i dekorativní produkty, abych si jich užila co nejvíc?). Jinak, jejich rozjasňovač ‘Moon’ si nenechte ujít a aspoň ho tam zkuste čmárnout na ruku - je právoplatným vítězem v anketě o nej produkt Green Beauty Market 2018.

Nahoře bronzer ZUII v matném odstínu ‘Jupiter’ a dole vpravo rozjasňovač ‘Moon’


Normálně bych navštívila i stánek Greenwave s nádherně po bylinkách vonící německou bio kosmetikou Primavera, ale letos nevystavují. Stejně tak se veletrnu neúčastní eshop Pulo, do kterého zase chodím pro nové barvičky slupovacích laků Little Ondine, pro nejlepší přírodní řasenku od PHB (pro mě) a od loňského roku už i pro mou další havajskou lásku - kosmetiku Honua. Jejich enzymatický toner ‘Hawaiian Beauty Water’ mám snad v šestém balení (a už začali dělat i dvojnásobné objemy, takže to poletí snad pomaleji), neuvěřitelnou čistící a přitom nevysušující masku ‘Moana’ kupuju už také poněkolikáté a se začínajícím jarem určitě koukněte i na ‘Malu’ hydratační krém se SPF30. Ale musíte holt na eshop. Už mají v prodeji i nějaké novinky od PHB, které vše překopalo, komplet od obalů až po receptury produktů a řeknu vám, radost se podívat! S tím předešlým se to ani nedá srovnávat! Je to paráda! Teď jsem si přečetla pár posledních řádků a vím, že to zní jako nehorázná reklama, ale já opravdu všechny ty věci miluju, roky používám a kupuju si je do zásoby ještě dřív, než mi dojdou. 



100% PURE
100%Pure.. Ne, není to fórek. Byť nejsou žádnou novinkou a jejich produkty už seženete prakticky všude, stále mám pár tajných přání, která neustále odkládám a trůní mi na wishlistu. Mají jedny z nejhezčích obalů lisované dekorativky, co znám. Obal na sypký pudr ‘Blur Powder’ mě dokonce okouzlil natolik, že přes prvotní odsouzení (že se jedná o předraženou jednosložkovou záležitost - čistou bambusovou siliku) a několika roční přemítání, zda koupit či nekoupit, teď po letech jsem ho už prostě napsala na seznam (a už ho mám objednaný). A nejen ten! Společnost mu dělá ještě krémový korektor, který jsem už jednou měla (v odstínu “White Peach”) a jedná se o první produkt, který jsem skoro celý dopoužívala! Jedná se totiž o docela mastňoučký korektor, který se mi právě skvěle hodí pod oči tím, že nezdůrazňuje texturu pleti.



Jako druhý a i podruhé kupovaný, jsem měla poznamenaný lip tint ‘Cherry tint’, který má nádhernou tmavě malinovou barvu a na rtech i tvářích vypadá úžasně (a je to pěkný držák!). Nějak mi ta barva i její podtón skvěle sednou. Malý zbyteček předešlého balení mi přes zimu už vyschnul, tak potřebuju doplnit zásoby na letní sezonu.. A stálou položku na nákupním seznamu každý rok tvoří i  Brow gel v odstínu ‘Soft brown’. Mám už třetí, vždy mi vydrží cca rok a je vtipný v tom, že první měsíce ho musím otírat pro nadbytek barvy do ubrousku, pak je pár týdnů perfektní k přímé aplikaci a pak vyschne. Tento proces však vychází vždy na cca rok, takže třetí balení = třetí rok, tedy skvělá výdrž, dobře fixuje a velmi bohatě barví. Na chvilku mě na jaře zlákal brow gel od Juice Beauty, ale pak jsem si to rozmyslela a vždy jdu zas do jistoty. Nemáte s ním některá zkušenost? 

Posledním lákadlem pro mě už pár posledních veletrhů je bronzer. Je to věc, kterou používám denně na téměř celý obličej i oči, takže nemám problém mít jich víc, protože je využiju. A tak jsem v této oblasti jako neřízená střela. Jenže zároveň jsem i konzerva a od ledna jsem nedala z ruky novou bronzující lásku od Zuii. Tak se prostě budou všichni hezky střídat. Tentokrát už neodolám. Z loňských veletrhů už mám vyzkoušený odstín - ‘Cocoa Glow’, ten nejtmavší, všechny ostatní na mně působily jako rozjasňovače - a půjdu tak najisto. /Jo a jako už každoročně, i letos můžete využít veletržní slevy 10 % na vše skladem na jejich oficiálním eshopu při zadání kódu FE201903-10. Akce platí jen v průněhu trvání veletrhu. A já jsem už objednala =D/



*



A budete se divit, ale to už je opravdu vše. Venku je nádherně, teprve před pár dny se udělalo opravdu nádherné teplé jaro plné sluníčka a mně je blbě, jen se přiblížím k oknu a paprsky na mě posvítí. Už ať jsem zdravá. Vám všem přeju, ať si užijete nádherný víkend a pokud někam míříte za výlety, zkuste navštívit veletrh třeba jen na chvilku ještě dnes dopoledne, protože v neděli navečer už je většinou vše zabalené, zboží prodané a veletrh prázdný..




Kdo se chystáte vyrazit, nebo jste už vyrazili? Prosím, tentokrát se podělte o vaše dojmy a objevené novinky vy se mnou.. Jsem hrozně zvědavá!! 




Titulní foto: zdroj

7 komentářů:

  1. ...jak já Ti rozumím, jen s tím rozdílem, že mě po týdnu utírání nudlí dcerce, lehlo včera 8m mimino s brutálním kašlem a teplotou a chce jen mamku a chovat a chovat. holka jede akorát k babí a já se těšila, jak si s prtětem dáme 1-2hodky v nosítku na veletrhu.No příště...jinak doporučení opět krásná, jen bych potřebovala mít nejen víc hlav, bych to měla kam mazat, ale i víc místa v koupelně. ..ALE.. až doplní zásoby Namari, Liviny těš se :) kešu čištění mě vážně moc láká, tak 1-2-3 produkty ještě zvládnu :D...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, buď úplně v klidu. Moje nemoc je úplně v pozadí oproti tomu, že to ode mě bohužel chytly obě holky, takže jsem nemocná lítala a starala se o ně vlastně až do dneška. Potřebovala bych dovolenou na zotavenou =D Ty más to mladší ve stejném věku jak Juli, koukám..? ;-)

      A Namari by měli mít doplněné už tento týden a zítra prý přijde ten nový tělový olej od Leahlani ;-) jeeeeeee.. To kešu čištění je vážně super a ten Sorbet coby balzám je opravdu neuvěřitelný a nádherně voňavý..

      Vymazat
  2. Prave jsem se vrátila. Musela jsem se už nechat odtahnout, protože jinak bych tam nechala výplatu :D Ani jsem to raději cele nestihla projít. No a Zuii Lux už se tu na mě směje ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to je mi jasné, já bych asi strávila celou dobu na veletrhu jen u těch výše zmíněných stánků a druhý den se musela jetšě vracet (jako loni =D)

      A jaký je ten Zuii Lux makeup ve srovnání s tím jejich normálním?

      Vymazat
  3. Tak tohle znám. Mne totéž potkalo před Beauty marketem...a tak jsem se těšila.
    Byla jsem už v pátek kvůli Václavu Cílkovi a prostě super. Stánku Liviny jsem nedokázala dlouho odolávat (šetřila jsem si návštěvu jako zlatý hřeb dne kdy všechno ovoním, vyzkouším...). Pro začátek jsem vzala Leahlani Kalimu a Pamplemousse, a jsem nadšená. Asi po letech opustím čistící olej od Antonie Burrell i Luminous Light od stejné značky. A zbytek Leahlani se spolu s Namari ocitl na wishlistu. U Namari Elixiru a Sorbetu jsem byla hodně nalomená koupit ho hned. 😀
    U 100% pure mi bylo líto, že se neúčastnili (i když to samozřejmě chápu). Chtěla jsem vyzkoušet multifunkční tvářenky v tyčince a matující bázi.
    Jinak jsem testovala tělovou péči Cocoes, ale nebude to nic pro mne. Vůně je příliš intenzivní a dlouhodobá.
    Co je ale můj objev z péče, olejové sérum Recovery Elixir od Cannor. Krásně se vstřebává, nemastí a pleť je po něm krásně zářivá.
    A samozřejmě jídlo, pití...prostě krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Antonie se zdá být oproti obalům, vůním a texturám Leahlani taková trochu konzervativně usedlá, že? =D Elixier spolu se Sorbetem, Tau a čističem Kokon jsou z celé Namari asi mé největší top produkty, jsou opravdu skvělé, takže se Ti vůbec nedivím. Namari budou doskladňovat na Liviny tento týden.. ;-) =D

      Aaa, jsem moc ráda, že píšeš o Cocoes, na ty jsme se na veletrh taky chystala, přinejmenším na ten jejich balzm na rty SLaný karamel. Zkoušela jsem od nich i vlasovku, ale stejně jak píšeš, byla na mě vůní moc intenzivní a nesnesla jsem ji. Cannor se mi zjevuje poslední dobou všude, že by znamení? =D Hodně lidí ho opěvuje. Jetšě jsem nic nezkoušela tak moc díky za tip ;-)

      Vymazat
    2. Cocoes jsem už dál nezkoušela, intenzitu vůně nedávám. A Cannor stojí za vyzkoušení. Mám balzám na rty (dobrý, ale nevyčnívající), relaxační sprej na polštář (převažuje ylang,ale je mi příjemný), no a nej je pleťový olej. Tím, že je to směs tak nemá typickou vůni, je lehký a na den pod krém jsem z něj nadšená.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...