sobota 2. února 2019

TOP pečující kosmetika na PLEŤ | Objevy roku 2018


Dřív tomu tak nebývalo, ale posledních několik let neznám hezčí kratochvíli, než se kochat pečující kosmetikou. Od jejího objevování, brouzdání po stránkách eshopů a blogů, sledování kosmetických youtuberů, přes hledání novinek, pročítání nejfantastičtějších receptur, které jen tak u kosmetiky nenajdete, jejího objednávání, snění o rozmanitých texturách, vůních i účincích, až po rozbalování, mazlení se s krabičkami, zkoušení a konečně i napsání o tom všem a zprostředkování tohoto zážitku. A že jsem na to ulítlá? Jo, jsem! =D Vítejte v mém světě a v pečujících objevech za poslední rok..


A že jich nebylo málo! Vezmu to pěkně popořádku a pokud jste nečetli předchozí článek s TOP dekorativními produkty, doporučuju dodatečně nastudovat, protože dnes to bude jen o pečující kosmetice (ten předchozí byl zase čistě dekorativní). Možná se budu ze začátku trochu opakovat, ale za téměř všechny mé pečující objevy může předplatné Beauty Heroes boxu (později i doplněné o další předplatné Art of Organics boxu, nyní už pod názvem The Clean Beauty Box . /Budu dělat speciální video i článek zabývající se předplatným beauty boxů, takže se tu k tomu nebudu víc rozepisovat. Ale něco málo z informací se dočtete ve článku o TOP dekorativce./ Beauty Heroes box mi otevřel možnosti a já jsem “objevila Ameriku” a začala jsem z USA objednávat. Do té doby jsem se nákupy pohybovala pouze po evropských eshopech, ale od prvního utraceného dolaru už jsem nedokázala přestat a vzdát se světa plného nové úžasné kosmetiky. Jasně, mají jinou legislativu pro přírodní kosmetiku, ale když čtete složení a nedáte jen na bombastické reklamní popisky, dostanete se tak ke kosmetice se složkami, o kterých se českému rybníčku ještě ani nesnilo (stejně jako se k nám se zpožděním dostávají módní trendy, platí to i pro výdobytky kosmetické).



*


‘The Great Cleanse’, Maya Chia



Asi naprosto největším kosmeticky pečujícím zvratem, co se udál v loňském roce je, že jsem konečně pokořila svůj letitý odpor k olejům a nejenže jsem je plně zařadila v sérech coby pečující produkt do své rutiny, ale dokonce si našla i “to své” mezi všemi na trhu a z odličování micelárkou jsem plně přešla k odličovacím olejům a balzámům. A ano, zase za to mohl Beauty Heroes. Tentokrát ne box, ale jejich stránky, kde jsem se, už nevím proč, zamilovala do odličovacího oleje od Maya Chia ‘The Great Cleanse’ a od té doby miluju odličování olejem, protože je to daleko lepší než micelárkou. Ve zkratce: nenáviděla jsem odličování oleji, všechny mi dělaly mlhu v očích, blbě odličovaly, nebo spíš šmudlaly, řasenku nebo tužku na oči nedal dolů žádný z nich ani náhodou, zanechávaly povlak a jiné olejové radůstky. A když jste mi náhodou psali, ať vezmu k ruce čistý meruňkový/mandlový/aj., tak ty nefungovaly o nic víc nebo spíš vůbec. Dokonce jsem svoji techniku podrobila profesionálnímu dohledu a pomoci na školení Inlight a ani tam mi to nedokázali vysvětlit, ale byli svědci toho, že to na mně fakt nefunguje.

A pak jsem se kousla a řekla si, že to pokořím. A dala jsem to. A je to jednoduché, tou kouzelnou složkou ve formulaci odličovacích olejů je tenzid, který  ovládá kouzlo emulgace a olej ve spojení s vodou přemění v mléčnou emulzi. A vedlejším výsledkem toho je, že je plně/částečně smyvatelný vodou (záleží na druhu a koncentraci tenzidu). A to je celé kouzlo. Ať si klidně kdo chce používá směsi čistých olejů a másel, já chci komfort konzistence, aplikace, rychlého a hlavně úplného odlíčení a navíc teda ještě příjemnou texturu, úžasné složení a vůni. Jsem skromná, že? Jasně, hledání zabere čas i peníze, ale když pak takový svůj ideál najdete, přírodní hranice pro vás přestávají existovat. A pro milovnice micelárek: “Taky jsem byla a bez micelárky jsem si večer nedokázala umýt obličej. Pak jsem našla správný olej a zjistila, že to jde rychleji a o hodně jemněji, než právě micelárkou. A s micelárkami byl amen.”

A zpět k Maya Chia oleji.. Zkoušela jsem slavný odličovací olej od Tata Harper, Morning Delight od Siam Seas, Pendulum od May, Pamplemousse od Leahlani a další a tento je prostě ze všech nejlepší. Má skvělé složení (chia olej jako základ odličováku jen tak neuvidíte a ten od Maya Chia je navíc získáván metodou “supercritical” a mají vlastní zdroje), dá se plně smýt i studenou vodou, neucpává póry a hlavně plně odlíčí i voděodolné přírodní líčení, a to v nejkratším možném čase, bez zdlouhavého šudlání (v porovnání se všemi ostatními jmenovanými a micelárkami). A je za skvělou cenu! Jediné, co bych mu vytkla, je jeho těžký skleněný obal, který není zrovna praktický na cestování, takže vždy cestuju nakonec s něčím jiným. Jo a voní převážně po levandulovém éterickém oleji, ale obsahuje i neroli, mandarinku, nebo jasmín, tak s tím počítejte, že je dost voňavý. V očích mě však nedráždí, nepálí, nezanechává mlhu a pleť je po umytí příjemně vláčná a zcela čistá (kotrolováno tamponem s micelárkou).

The Great Cleanse kupuju na Beauty Heroes, ale seženete ho i na evropském Naturisimu.



*



‘The Unveil’, Mahalo



Unveil je pro mě ten nejlepší čistící balzám svého druhu. Už jsem minula několik balení a pokaždé, když jsem se blížila na dno a začala jsem dělat průzkum na pořízení nového jiného odličovacího balzámu, vždy jsem se nakonec vrátila zpět k Unveilu a koupila ten. Co do složení mně osobně přijde totiž fakt nejlepší. Vychází to i z použitých ingrediencí, které jsou velmi sympatické mně i mé pleti - tedy citlivé, smíšené a se sklonem k neplechám. Unveil je lehký balzám, neobsahuje póry ucpávající složky, má velmi kvalitní recepturu plnou výborných olejů, extraktů a obsahuje i ovocné enzymy. Ty jsou skvělé na projasněné pleti a sjednocení jejího tónu. 

Unveil je texturou jako pohlazení. Nádherně klouže po pleti, není tvrdý a nemusíte ho tak v dlaních nejdřív zahřívat, aby se vám nedrolil pod prsty. Používám ho především na pleť a oči odličuju olejem, ale není problém to vzít “jedním vrzem” a stáhnout s ním i řasenku. Popere se s tím skvěle. Balzám je geniální v tom, že jako jeden z mála není těžkopádný, mastný, ani mastící a nezanechává na pleti povlak. Obsahuje mycí tenzid a když jej po promasírovaní pleti a rozpuštění všeho makeupu ještě jednou vezmete mokrýma rukama, napění a plně ho smyjete vodou. Je to jako kouzlo. A tohle kouzlo je navíc tuze voňavé po citronovém želé s kořeněným kardamomem namočeným v čokoládě (prostě jako naše žluté Arabesky). A protože jsem líná, tak ani tento produkt nespadá mezi pomalé matlavé čističe, ale pěkné rychlíky, kteří dokážou během pár vteřin beze zbytku odlíčit.

Vím, že hodně lidí zastává názor, že odličovaní a produkty na něj, nemusí být nějak drahé a zas tak nezáleží na jejich složení, protože “je přece hned smyjete”.. Do tohoto tábora nepatřím. A možná díky výběru produktů kvalitních, krásně balených, ladících oku i mému čumáku nádhernými barvami, konzistencemi a vůněmi, jsem z těch, kteří milují hned po maskování odličovací rituál a užívají si ho. Proto si někdy pleť čistím až třemi produkty po sobě (a není to přehnaná už škodlivá péče, pokud nepoužíváte agresivní mycí produkty, které vám rozežerou kůži až na kost). Za mě je odličování skvělé, protože můžete sledovat přímo proces fungování daného produktu a přináší mi uspokojení, když mi řasenka taje pod prsty a rozpouští se. A když u toho ten olej nebo balzám voní a krásně klouže. A asi už jsem stará nebo moc pohodlná, ale přijde mi nesmysl neužívat si výběrem nekvalitních  nebo konvenčních  produktů “protože je to jedno” proces, který mi zabírá podstatnou část z času věnovaného pečující rutině. Nebo ne? 

Unveil kupuju zde, ale seženete ho užna více evropských eshopech.



*



‘Purify’, Linné



I když tu básním o odličování oleji a balzámy, tak jsem přesto nedala vale klasickým cleanserům. Jen je pravda, že oproti předchozím letům se mi trochu změnily. V průběhu roku jsem narazila na dva nové čističe, které dokonce i mou milovanou Juliet od Antipodes odsunuly na vedlejší kolej. Prakticky jsem se ráno neumývala ničím jiným. Mám je rozdělené podle ročního období, protože mi tak sedly hlavně vůněmi. 

Celou zimu až do začátku léta jsem používala cypřišovo-limetkový jílový cleanser od Linné. Linné je hrozně zajímavá značka pracující se synergií různých bylin a esencí, složek a byť jsem toho od nich zkoušela víc, jen Purify si mě omotal kolem prstu. A to má přitom naprosto blbé balení, takže jsem ho po celou dobu používání vyklepávala, po odšroubování aplikátoru, přímo hrdlem. Jedná se o jílový čistič, který obsahuje i bramborový škrob (prý skvělé hydratovadlo pleti), olivové listí a právě esenci z cypřiše a limety, která mě natolik okouzlila svou nezvyklou a přitom strašně příjemnou, svěží a energizující vůní. Možná proto jsem k němu tíhla hlavně v zimě, kdy jsem po ránu potřebovala dodat energii a nakopnout. V létě jsem pak naprosto automaticky přešla na krémový Ocean cleanser, protože mi začal být v teplých dnech cypřiš najednou otravný. (A teď se k němu zase od Ocean cleanseru vracím zpět).

Na jílový čistič má strašně zajímavou konzistenci. Je blátíčkový a na pleti má překvapivě výbornou skluznost, takže po pleti klouže a moc příjemně ji hladí. Smývá se taky výborně, protože se díky jemnému tenzidu chová jako mycí gel. Jen je obohacený i o čistící a detoxikační vlastnosti jílu. Nevysušuje, ale citlivější pleť by mohla mít problém s velkou koncentrací esenciálních olejů. Mně to problém nedělá, takže ač mám citlivou pleť, používala jsem ho denně, ale co jsem vyčetla z recenzí a slyšela od některých svých kamarádek, byl na některé moc agresivní a byly po něm rudé jak račice. Tak ho používaly jen jednou za pár dní na super čištění. A připravte se na to, že na aktivních neplechách může trošku štipkat. Ale je geniální právě na problematickou pleť, protože umí uklidnit záněty, nastartovat hojení, stáhnout póry a zatáhnout drobné ranky. Dokonce ho můžete použít i jako masku. Já ho každé ráno nanesla na pleť, promasírovala a nechala minutu dvě a pak až smyla. Jen jsem ho kvůli obsahu částeček olivového listí a jílu nechtěla používat s Foreem, což mě štvalo. Zařadila jsem ho čistě jako ranní čistič, protože jeho občerstvující účinek i vůně mi večer spíš vadily a navíc není moc vhodný na oční okolí, takže pro mě večer pozbýval smyslu. 

Purify cleanser mám opět z BH.



*



‘Ocean’ cleanser, Osea



A zde se už konečně dostávám ke druhému cleanseru, který používám od začátku léta pořád a spolu s Kalimou od Leahlani tvoří mou jedinečnou dvojici stálic na ranní čištění. Osea, jak už napovídá její název, je speciálkou využívající v recepturách produktů samé mořské dobrůtky - od řas, přes extrakty, až po mořskou sůl a bahýnko apod. V sortimentu Osea najdete hned několik čističů, určených pro všechny druhy pleti, od suché, přes normální, až po tu mastnou a problémovou. Ocean je asi taková “zlatá střední”. Je určený na smíšenou pleť, je lehký, nemastný a plně smývatelný, ale pozor, není to gel! Je to konzistencí něco mezi pleťovým mlékem, gelem a krémem. Pro sušenky by mohl být možná až moc lehký, takže vy se spíš podívejte po té hutnější verzi. Naopak, pokud máte problémy s neplechami a akné, tak oceníte jejich Mud cleanser, který je teda čistící síla a mně bohužel dost smrdí sírou (v tom nejhorším slova smyslu - jak pukance úmyslně zakryté mátovým éterákem =D). 

Jako první mě na Oceanu naprosto ohromila jeho vůně. Byl součástí jednoho z letních Beauty Heroes boxů a naprosto dokonale si sedl s ročním obdobím, počasím a teplotami. Jeho vůně je totiž okouzlující, sladká, bonbonková a voní mi jako ty žluté bonpari. Jen nečekejte nic umělého a přehnaného, znáte mě, nesnesla bych to. Tohle je velmi sofistikovaný bonpaří bonbonek a čistě v přírodních možnostech i mezích. Má výborně kluzkou konzistenci, takže ho pumpuju rovnou na Foreo a čistím s ním ráno pleť. Díky obsahu kyseliny mléčné funguje i jako velmi jemný chemický peeling, který je dokonalý i na citlivou pleť. Možná proto jsme si tak padly do noty. Můžete jej použít i jako masku a já to občas dělám po ránu, kdy ho na pleti nechám zaschnout (což trvá asi 2 - 3 minutky). Smývám jen vodou, jde beze zbytku dolů a nezanechává povlak. Pleť po něm nepne, není vysušená, taková akorát. A důležité - neucpává póry. Mám ho už ve druhém balení a za velmi rozumnou částku 44$ ho seženete v plném 125ml solidním skleněném flakonu. Kdybyste ho chtěly nejdřív vyzkoušet, prodává se i v krásných cestovních skleněných miniaturkách o objemu 30 ml po 16$. Kupuju na Beauty Heroes a bohužel, Osea produkty jsem nenašla v nabídce žádného evropského eshopu, jen v Americe. 



*



‘Hawaiian Beauty Water’, Honua



Hned, co jsem “objevila Ameriku”, začala jsem pokukovat po havajské kosmetice. Něčím mě lákala. Možná to ani nebyly zrovna obaly, slibované vůně a exotické ingredience, ale už jen jejich původ ve mně evokoval prázdniny a pocit bezstarostnosti o dovolené a já jsem se do ní bezhlavě zamilovala. Zbláznění u mě probíhalo v několika vlnách a do vícero značek. Naprosto první havajská kráska ke mně dorazila v balíku od Mahala a přinesla do mé rutiny “na první dobrou” balzám Unveil. A hned další na raně byla Honua Skincare. Od začátku jsem chtěla vyzkoušet celý jejich sortiment (prodávají ho totiž ve strašně roztomilé a cenově zvýhodněné sadě), ale po zkušenostech s Mahalem jsem byla už obezřetná a raději jsem objednávala po částech. V první objednávce byl právě tento enzymatický toner..

Barva toneru se liší stejně jako počasí, za kterého uzrávaly jednotlivé ingredience, nebo se sklízely. Prostě je nepředvítalená a neovlivnitelná. Měla jsem toner už zářivě oranžový, ale taky tmavě červený jako krvavý pomeranč. Převládaly spíš odstíny té červené. Ten první, oranžový, vůbec nijak nevoněl. Nebo spíš voněl jako čistý lékárenský líh. Ty ostatní už voněly. Je to taková strašně jemná ale původem těžší květinová vůně. Díky její jemnosti a nijaké intenzitě vám to může být jedno, z pleti není vůbec cítit. Dříve se toner prodával ve spreji, ale nyní ho už najdete jen v pumpičkovém provedení. Když jsem tuto změnu k horšímu dotazovala přímo u Honuy, dostala jsem s kopcem omluv i vysvětlení, že díky právnímu systému v USA, kdy kdokoli může zažalovat kohokoli, raději upustili od sprejů, protože měli několik případů, kdy jim vyhrožovali žalobou pro újmu na zdraví. No napadlo by vás si kyselinkový toner stříkat do otevřených očí jen proto, že to není na produktu výslovně zakázáno? =D

Tato “vodička”, ač se to na první postřik nezná, umí vážně zázraky a není to žádný čajíček. Musela jsem si na ni zvykat a ze začátku mi pleť reagovala mírným začervenáním a lehkou přecitlivělostí. Tak jsem s ní začal pozvolna a postupně přidávala. Nejdřív jsem stříkala jednou za tři dny, po pár dnech zkrátila interval na obden a po cca dvou týdnech se dostala na každodenní používání. I když Honua doporučuje použití coby vyhlazujícího primeru na ráno pod makeup, nikdy jsem se s myšlenkou aplikace kyselinkového produktu na den moc nesžila, takže aplikuju jen večer. A ano, zkoušela jsem s ním naopak i přitvrdit a dávat ráno i večer, ale mámelm mi to “sežralo ksicht”, takže jsem toho nechala. Večerní aplikace mi akorát vyhovuje.

A co umí? Nezdá se, ale umí toho fakt hodně. Vyhlazuje a vypíná texturu pleti, stahuje póry, čistí černé tečky, pomáhá uklidňovat a hojit záněty. Prostě pleť instantně zkrášluje. Totiž, těžko tyto účinky uvěřit vodičce, kterou na tváří ani necítíte, nelepí a při aplikaci ani neštipká, že? Budu se opakovat, ale mám smíšenou pleť se sklony k přecitlivělým reakcím. Neznamená to, že nezvládne éteráky, ale nesnese moc intenzivní aktivky, nesnese někdy až šílené koktejly v jednom produktu a taky příliš agresivní aktivní látky. Tuto vodu však miluje od prvního použití. Vodu mám od jara snad už v pátém balení a teď už začali dělat i dvojnásobná 120ml balení (standardní jsou 60ml lahvičky), takže vydrží trochu dýl. Ten standardní objem mám při každodenním večerním použití na dva měsíce. 

Celý sortiment už seženete i u nás v ČR na Pulo.



*



Oční gel ‘Aura’, Mylo 



Sama bych to nečekala, ale tento hydratační gelík se mi dostal pod kůži, no nebo spíš “do kůže”. Je to naprosto minimalistické, neproblematické, krásné, plně funkční složení, které hydratuje, tečka. Obsahuje kofeinový extrakt, uklidňující panthenol a hlavní hvězdu celého produktu - hydratační houbičku Rosolovku řasotvorou aka tremellu (ta může za tu slizoidní konzistenci). Voní jemně po kytičkách (asi za to může hodně ten cistový hydrolát, ale nebojte, mně normálně cistus smrdí, ale tohle voní jak růžičky), okamžitě hydratuje, je takové slizovaté a táhne se, stačí ho maličko, protože se skvěle roztírá a jakmile se do pleti vstřebá, zanechává lehce lepivý pocit. Proto vždy přemazávám ještě pečujícím krémem (můžete i olejem/balzámem). Tento gelík mi napoprvé vydržel půl roku. Pak jsem byla ráda, že už je pryč a zkoušela jsem jiné a s jakou láskou jsem se k Auře zase vrátila. Za poslední rok jsem tak zdělala dvě balení a teď už ho jedu s mamčou na půl. Koupíme si lahvičku a rozdělíme si Auru, abychom ji měly co nejvíc čerstvou a nesušily si balení půl roku v koupelně. Takhle ji máme každá na ideální tři měsíce a není to pak taková velká jednorázová investice (velká v uvozovkách, oproti ostatním v tomto článku zmiňovaným produktům). 

Auru seženete už vážně všude, stačí zagooglit. Já ji většinou kupuju na Greenwave  protože ji mám vždy k čemu přihodit v košíku (tak to udělejte podobně v eshopu, jaký uznáte za vhodný ;-).



*



Powder cleanser ‘Kalima’, Leahlani



A opět na havajskou vlnu. Posledním havajským objevem roku 2018 byla Leahlani. Lehlani, kterou jsem málem, po předchozích ne zas tak úžasných zkušenostech s Mahalem, propásla a bála se vůbec vyzkoušet. Vydržela jí vzdorovat přes půl roku, až jsem se poddala a vyzkoušela. A už se v tom vezla. S Leahlani to byla láska na první pohled, počuch, vyzkoušení.. Ale o celé Leahlani vám napíšu do samostatného článku. Tady to bude o mých top a začnu Kalimou.. Kalimy jsem se bála. Je to pudrový cleanser s vitaminem C a se sodou. Hmmm, taky vám to připomíná spoustu jiných pudrových cleanserů? Já jsem akorát prodala Clean Dirt od May Lindstrom, protože byl na mě až moc agresivní a kdo znáte, chápete mé obavy - také pudrový cleanser s vit C a sodou. Pak mi jedna z vás napsala, ať se nebojím, ať to vyzkouším, že naopak hydratuje a pečuje a přitom i čistí a úžasně voní. A měla pravdu!

Od té doby už mám Kalimy třetí balení, moje mamča druhé a ani jedna z nás by si nikdy nedokázala dřív představit, že bychom mohly mít ve stálé péči jako ranní čistič pudrový cleanser. A musíte uznat, že když ho začne používat 70letá paní, tak to už musí být setsakra dobrý. A je! Voní nádherně po kokosu a kakau. Vůně je strašně příjemná, uklidňující a není vtíravá, ani moc kokosová, nebo příliš čokoládová. Zkrátka neutrálně úžasná. Cleanser si nasypete do dlaně, smícháte s trochou vody a vzniklou kašičkou si promasírujete obličej. Obsahuje exfoliační částečky, takže je to i mechanický peeling. Nechávám na pleti zaschnout a po cca 1 - 2 minutách smývám. Jde to perfektně. Díky kokosovému mléku a kakau zanechává pleť hezky vláčnou, hydratovanou a vyživenou, přitom rozjasněnou od vitamínu C a vyčištěnou díky sodě. Už po minutě působení máte pleť vyleštěnou jako sklo a se staženými póry. Používám ho na ráno jako druhý čistič po Osea cleanseru. Na večer by mi bylo líto jeho nevyužitého rozjasňujícího efektu. 

Kalima je geniální ve vícestrannosti použití. Můžete s ní jen rychle pleť vyčistit, můžete si s ní dělat rozjasňující ranní rychlomasky a taky si ji můžete do masky pro rozjasňující a čistící efekt přisypat, nebo ji použít jako masku samotnou. Když jsem takhle přisypala do masky Clean Dirt, spálilo mi to po pěti minutách obličej. U Leahlani taková reakce nehrozí a přesto se dočkáte viditelného výsledku. Prostě ji miluju! A co se dá sehnat už i na evropských eshopech, platí to dvojnásob. Od února můžete Leahlani nakoupit i na Naturisimu



*



‘Honey Love’, Leahlani



Než jsem šla do plných balení všech Leahlani produktů, nejdřív jsem je trpělivě a postupně zkoušela ze vzorků. Psala jsem vám na to i recenze na Instagramu, pamatujete? Až na jeden, všechny zkoušené produkty mě ohromily okamžitými účinky natolik, že jsem do jejich plných baleních šla. A jedním z prvních produktů byl i exfoliátor Honey Love. Jedná se o cleanser/peeling/masku v jednom, voní sladce po medu a ovoci, které obsahuje v převážné míře a je boží. Vím, že se tu vyjadřuju jak zamilovaná puberťačka, ale uvědomte si, že po letech hledání ideálních produktů, na kteréžto cestě mě přes blog doprovázíte po ta léta také, jsem konečně našla své ideály a navíc od jedné značky - jak nečekané a překvapující! Takže se nedivte, že jsem tak vydřená! 

Honey Love je jak tekuté ovoce s medem. Konzistencí je medová a krémová, nečekejte v ní žádné kousky (já osobně nemám moc kousky čehokoli v maskách ani pleťovce ráda). Jako u všech Leahlani medových produktů (Meli Glow, Mermaid mask apod.) platí, že před prvním použitím musíte vzít nějakou dost pevnou lžičku a vše pěkne ode dna promíchat. Ony se totiž nejdřív tváří jako pevné a vyschlé konzistencí, jenže po promíchání ztekutí a krásně se s nimi pracuje. Lidé tomu už začali říkat “Leahlani kouzlo krustičky”. To promíchání je důležité i kvůli obsaženým exfoliačním zrníčkům (takovému super jemnému písečku), které se drží u dna a kdybyste produkt nepromíchaly, zůstaly by dole, vy byste ze začátku používání měly jen medový produkt a nakonec byste si dřely pusu jen samotným pískem. Proto platí: “Před použitím vždy dobře promíchat!”. 

Honey Love, stejně jako jiné medovky, nejlépe funguje s kapkou vody/hydrolátu a na namočený obličej. Lépe se roztírá a třeba u Mermaid masky se tak i rozpustí drobná zrníčka spiruliny a chlorofilu a vše víc působí. Díky přidané vodě si můžete regulovat i drsnost peelingového efektu - víc vody => větší skluz a tím i jemnější exfoliace a naopak. Honey Love funguje i na principu enzymů jako chemický peeling, takže dokáže skvěle projasnit pleť, vyčistit, stáhnout póry a opět udělá efekt zrcadla (vyleštěnou pleť - nejvíc je to patrné na čele). Honey Love je z celého sortimentu Leahlani pro mě největší TOP produkt. Platí to jak z masek, tak z čističů. Její efekt je nejvíce ohromující, okamžitě viditelný, s nejdelší dobou trvání, přitom nejkratší nutnou dobou působení (stačí i 5 minut, což ve spěchu oceníte). A opět, je sice super účinná, ale také super jemná. S mou citlivou tlamičkou jsem se mechanického peelingu dost bála. Navíc ještě v kombu s enzymy, medem, ovocnými extrakty.. Tyhle složky i jednotlivě dokážou s mým obličejem udělat v nepřiměřených koncentracích u některých produktů pěknou paseku (např. v některých sérech Antipodes, po kterých rudnu a pálí mě obličej), natož nakombinované všechny najednou a na pěkně vypeelingovaný podklad.. 

Zde se opět potvrdilo, že Leahlani má vše dokonale promyšlené. Co za složku v produktu na jedné straně exfoliuje, další to zas hned uklidní, co vyčistí, další zregeneruje, co vysuší, další zhydratuje a tak podobně. Výsledkem je vždy dokonale vyvážený produkt a vybalancovaný účinek na pleť. Po Honey Love mám pleť navíc nádherně vyživenou a vláčnou. Původně jsem si myslela, že díky exotickým a spíš letní dovolenou připomínajícím vúním produktů budu mít Lehlani jen na teplou sezonu a na zimu ji nebudu moct vystát (jako třeba Linné cleanser), ale ono ne. Leahlani vůně i produkty fungují v každou roční dobu a vůně mi lahodí stále. V zimě mě zachraňují od šupinek a mdlé pleti, v létě zase nemám problém s dehydratací a neplechami. Do Honey Love si taktéž od Leahlani přidávám ještě enzymatický čistící olej Pamplemousse (vanilkovo-mandarinkové voňavé nebe), který podpoří všechny její účinky a dohromady voní ještě líp. Při aplikaci si užiju mechanický peeling, čímž i prokrvím pleť a ta pak všechny dobroty z masky přímo nasává. Nechávám působit max dvacet minut, hrozně jednoduše a bleskově smyju a tradááá, jsem princezna! =D
Honey Love seženete s poštou zdarma opět zde.



*



Maska ‘Moana’, Honua



Když už jsem nakousla ty masky, tak ať téma dokončím. Dlouho jsem přemýšlela, jakou masku sem dát. Bylo jich víc, ale nakonec zrovna Moana je moje top co do používání, do častosti aplikace i do spektra účinků (koho by zajímalo, vyhrála “bitvu” s Mermaid od Leahlani a když se mě ptáte, jakou z těchto dvou zvolit, která je lepší, vždy vám odpovím stejně - vyberte si dle požadované vůně, konzistence a barvy, protože co do účinků jsou téměř totožné). Moana, i když tak ve srovnání s Leahlani maskami vůbec nevypadá, má také medový základ, do toho je navíc jílová a toto vše je v naprostém rozporu s tím, jakou má konzistenci - je totiž úžasně našlehaná a krémová. Opravdu je jako krém, proto ji nanáším jen prsty (štětec “žral” zbytečně moc produktu) v tenké vrstvě. Díky krémové konzistenci maska nezasychá, nedochází tak k pnutí, vysušování ani jiným nepříjemným pocitům. Moana je novinkou v Honua sortimentu roku 2018 a je to dle mého naprostý ideál a univerzál pro všechny. 

Maska díky jílu čistí, díky medu hydratuje, léčí, obsahuje extrakty, které pleť rozjasní, opeelingují, zároveň hydratuje, regeneruje a pečuje. Je jen málo masek, které to umí najednou a na všechny jsem narazila až poslední rok (jak jsem psala, další takovou je ideální Mermaid od Leahlani, která má ale lehce menší čistící účinek a pak Unmask od Naturallogic). Tahle je asi účinky nejvyváženější. Nechávám ji působit obvykle dvacet minut. Smyjete ji jednoduše vodou a pleť zanechá vláčnou a hezky vyživenou (ale zase neudělá takový photoshopový efekt jako Honey Love od Leahlani).  Vyniká dost velkým hydratačním účinkem a pokud chcete jen jedinou masku, která umí všechno, sáhla bych právě po Moaně, protože ji můžete užít i v době přecitlivělosti pleti, kdy by asi těžko zvládala mechanický peeling Honey Love. Za mě, je fajn mít takové masky dvě - jednu pro každou příležitost (Moanu) a jednu s “WAU” efektem pro speciální akce (Honey Love). Recenzi na Moanu najdete také někde v postech na mém Instagramu z loňského jara/léta. 

Moanu už také seženete u nás v ČR na eshopu Pulo.



*



‘Ultra Radiance Vitamin C serum’, The Little Alchemist



“Malá Alchymistka” pochází z Austrálie a má úžasnou řadu produktů. Je pojata trochu jinak než všechny havajské značky, které mě okouzlily, ale našla jsem v ní novátorské výdobytky jako nejnovější formu vitamínu C rozpustnou v oleji, výborně sestavené receptury, které lahodí mému oku (některé i pleti) a ty obaly!! Zamilovala jsem se do obalů, pak jsem si objednala vzorky a jako první začala zkoušet toto sérum. A láska byla hned na světě! Pleť se mi okamžitě začala hojit, čistit, zářit, zkrásněla, barva se sjednotila, prostě paráda. A to byl jen vzorek. Kupovala jsem ho na kanadském eshopu Green Jungle a byl tak bohatý, že jsem ho měla téměř na měsíc používání. Po okouzlení vznikl v mé hlavě okamžitý plán nasyslit si ho do zásoby v co největším možném množství. No a on nebyl najednou k mání. Ve vzorcích ani v plném balení. Kontaktovala jsem eshop a marně čekala na několik jejich slibovaných termínů doskladnění. A nestalo se tak do dneška (to už je skoro rok, tak dlouho jsem na kosmetiku nikdy nečekala). Po několika mých opěvných postech na IG si ho od té doby pár z vás objednalo přímo na oficiálních stránkách výrobce, a to samé mám v plánu i já (na to, že je to Austrálie, tak poštovné je až směšně nízké - cca 12$). 

Teď, když mi došel Noili, ráda bych jejich olej vystřídala zase s Alchymistkou. Chci je porovnat co do účinků. Každý má jiný koncept i složení a také jinou koncentraci vitamínu C - zřejmě, soudím aspoň podle účinků na svou pleť. Taky už si na Alchymistku moc nepamatuju, tak si potřebuju oživit paměť. Jediné, na co jsem si vzpomněla, bylo, že oproti Noili mělo sérum od Alchymistky kapku silnější a rychlejší účinky, ale zase lehce vysušovalo pleť, jinak byly nastejno. No, tak uvidíme. Pro hodně podobný efekt na mou pleť jsem se o účincích rozepsala níže, u Noili séra. 



*



‘Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum’, Noili



Zkoušela jsem retinol v Luně od Sunday Reiley, zkoušela jsem jeho mírnější formu (retinoid) v séru Pestle&Mortar a dál už jsem radši nic nepokoušela. Vitamín A pro mou pleť není a nemá ho ráda. Lunu napoprvé ještě tolerovala. Krásně mi voněla, obsahovala lehké neucpávající oleje a na neplechy mi zabírala skvěle. Pak mi došla a po delší pauze už mi znovu neudělala dobře. Pleť mi zřejmě po prvním porodu hodně zcitlivěla a místo aby se hojila, začala mi vykazovat známky podráždění, loupala se, červenala a byla vysušená (klasická reakce na podráždění z retinolu). Pak začala jít do “kosmetické módy” vlna vitamínu C. Ze začátku mě nechávala chladnou. Všechno, co jsem do té doby kdy vyzkoušela s Céčkem, mě strašně podráždilo. Pleť mě pálila, zrudla, začaly se na ní dělat boule. Ale hlavně to pálení bylo nesnesitelné. Pak jsem se dostala k v celku “obyčejnému” séru s vit C od Serumdipity z iHerbu. Vodní základ, kyselina hyaluronová, jemnější Céčko.. Všechno mi sedlo a pleť zaregovala, jako kdyby na to celou dobu čekala. No a od té doby laškuju s Céčkem. Mám ho ráda. Vyhovuje mi v Kalima čističi, je skvělé v maskách a i v sérech. A najednou vědci vykoumali jeho formu rozpustnou v oleji. A zázrak byl na světě! 

Céčko má totiž skvělé vlastnosti, které ocení snad opravdu každý typ pleti. Je to silný antioxidant a stejně jako vás dokáže nakopnout fyzicky, posílit imunitu,vyhrabat vás rychleji z nemoci, stejně tak dokáže pomoct i vaší pleti. Dokáže uklidnit záněty, pomoci je rychleji zahojit, zregenerovat pleť, posílit ji i její obranyschopnost (proto se tak často uvádí jako dokonalý doplněk na letní sezonu při opalování - pomáhá zmenšovat újmy na pleti způsobené slunečním zářením), bojovat proti depigmentacím a sjednocovat tón pleti. Navíc dodá mdlé a zašedlé pleti jiskru a zdravou barvu.. O aktivních látkách se toho řekne hodně, ale jen málokterá mi funguje tak, jak je propagována. Céčko mezi ně ale rozhodně patří (možná je takovou i první) a dělá mi perfektní službu. A nutno dodat, že ač jsem možná ještě nenarazila na to správné geniální “vodní” céčkové sérum, tak ta olejová mi fungují daleko víc a lépe. Vodou rozpustné Céčko má tendenci časem na vzduchu a denním světle oxidovat a přestává účinkovat. S olejovým se vám to tak nestane, aspoň při správném zacházení. Intenzitu účinků má stále stejnou a řekla bych, že je i efektivnější než céčková vodní séra, protože je forma oleje přirozenější pro pleť a ta pak dokáže vitamín lépe a efektivněji využít. 

A zpět od obecných poznatků k séru Noili. Nezáleží totiž jen na koncentraci vitamínu C. Je samozřejmě také důležitá, protože v menší míře by neměla požadovaný účinek a v koncentrovanější podobě by zase dráždila a vysušovala pleť. Noili se povedla koncentrace ideální - 5 % - funguje, ale není příliš agresivní. Vůbec, co bych řekla o Noili, by šlo shrnout slovy “ideální”. Mají ideální poměr olejů, látek, vše je v rovnováze. Ač může jejich Pro-Collagen vitamin C serum působit skladbou olejů jednoduše a nezajímavě, jako celek funguje geniálně. I směs olejů je uměním namixovat tak, aby tvořily ideální celek. Aby nebyly moc suché, aby pleť dostatečně vyživily, aby se dobře vstřebávaly a přitom nezůstávaly na pleti dlouho a netvořily mastný povlak, aby neucpávaly póry apod. Noili produkty mají společné poslání - aby je snesla jakákoli pleť, i ta velmi citlivá. Proto v nich nenajdete žádné potenciální agresivní látky a tím pádem ani éterické oleje. Sérum je tak velmi univerzální, protože jej můžete zasadit i do velmi voňavé rutiny a nemusíte se bát, že se vůně a účinky budou tlouct, popřípadě, že vám způsobí reakci. 

Noili sérum, ač je výrobcem doporučováno jen večerní používání, nanáším ráno i večer v podobě 3 - 4 kapek, které přidávám rovnou do hydratačního séra (momentálně používám to brčálově zelené od Ere Perez). Na pleť pak nanáším naráz v jednom kroku. Neucpává mi póry a pleť s ním byla od září až dosud celou zimu chráněná, bez šupinek i jiných nespokojených projevů a hlavně zářivá a krásně sjednocená. Jako novinku jsem ho kupovala na oficiálních SK stránkách výrobce  ale dnes už ho seženete třeba na Skin Garden



*



‘Black Clay Facial Soap’, Osmia



Osmia je jednou ze značek, která mě hrozně zaujala a nedokážu si za Boha vzpomenout, co bylo tím prvotním popudem. Určitě jsem na ni přišla na BH. Ne že bych tuto značku někdy v rámci BH boxů zkoušela, ale narazila jsem na ně při šmejdění jejich eshopem a zaujala mě podle názvu, loga i nabízeného sortimentu. Pak jsem začala sledovat osmiácký instagramový účet  který vede strašně sympatická a erudovaná paní doktorka Sarah Villa Franco. Tato paní se po letech praxe v záchrance a na pohotovosti rozhodla vybodnout na “lékařinu” a začala dělat mýdla. A ne jen tak ledajaká. Přibyla k nim i celá zákaldní řada pleťové a tělové péče, ve které najdete vše, co byste kdy na pleť nebo na tělo potřebovaly. Je slavná svými mýdly, protože to jsou opravdu geniální díla (o těch ale až v následujícím posledním díle o TOP produktech na tělo), svými oleji a také bestsellerem - pleťovým mýdlem s černým jílem. Toto mýdlo má několik tísícovek 100% pozitivních recenzí a komentářů a já už se tomu nedivím. 

Obsahuje oleje jako avokádový, olivový, mandlový, ale také třeba kokosové mléko, mangové a olivové máslo nebo třeba bahníčko z Mrtvého moře. A samozřejmě taky ten černý jíl! A nepleťte si to s černým uhlím! To by sice čistilo také, ale už by nejspíš i vysušovalo (nebo by to aspoň bylo dost pravděpodobné). Toto mýdlo je totiž geniální pro majitelky pleti trpící na rosaceu, na ekzémy, na akné, na dermatitidu (ano, i na tu, sama Sarah jí trpí celý život a černé mýdlo vymyslela primárně pro sebe), na smíšenou pleť, ale také na tu s ucpávajícími se póry, zánětlivou, zralou a přesto se sklony k neplechám. Díky skvěle poskládánamu receptu pleť nevysuší ani náhodou. Dobře, to je moc sebejisté tvrzení. Ale nepotkala jsem ještě nikoho, komu by to mýdlo udělalo a ani nečetla podobnou recenzi. Právě naopak ho všichni chválili. Sedne i té nejcitlivější pleti. Dá se s ním skvěle čistit a kdybyste chtěly cestovat opravdu dost minimalisticky, stačí vám kostka tohoto černého zázraku a můžete se s ním umýt od vlasů, přes tělo až po tu pleť. 

Toto mýdlo používám hlavně večer jako druhé čištění po odlíčení oleji nebo balzámy. Mezi jeho účinky patří čištění a detoxikace pleti, zatáhnutí zánětu, zklidnění neplech, napomůže jejich rychlejšímu hojení, pomáhá předcházet novým a stahuje póry. Když tak přemýšlím, dělá tak hezkou pleť, až je mi líto, že ho nepoužívám i ráno. Ale na ráno mám zase voňavější věci, co mě dokážou po probuzení hned dobře naladit.. Mýdlo je totiž jen velmi jemně voňavé. Řekla bych až neutrálně, mýdlově a čistě. Podle složení za to však může blíže nespecifikovaná směs éterických olejů. Osmiácká mýdla mají skvělou kvalitu i recepturu, takže jsou i dostatečně tvrdá, neblemcává, nerozpustí se vám na umývadle a naopak vydrží snad věky. 

Mně mýdlo vydrží půl roku každodenního večerního čištění. Nejdříve ho napěním v dlaních, pěnou si pak promasíruju obličej a celé to pak ještě za mokra vezmu Foreem. Učinila jsem poměrně zajímavý objev, že v místě mého aktuálního bydliště, kde je velmi tvrdá voda, se mýdlo smývá perfektně a okamžitě a na pocit nechává klouzavý povlak (což není pravda, ale tak moc vám po pleti klouže ruka). Oproti tomu v měkké pražské vodě u mé mamči mi trvá věky, než mýdlo smyju, protože jsem zvyklá ho hodně napěnit a ono to pro potřeby umývání měkkou vodou není vůbec třeba (ale pak vám po pleti nekloužou ruce). Což mě přivádí k závěrům, že bydlíte-li v místech s měkkou vodou, mýdlo vám vydrží ještě déle než mně, protože ho stačí fakt jen maličko. K mýdlu mám jedinou výtku.. Strašně štípe v očích, ale fakt hnusně a nikdy jsem to s žádným čističem tak intenzivně nezažila, takže bych se fakt vystříhala toho, odličovat si s ním oči (i to jen zkoušet). Dokonce když se s ním myju, tak ho do blízkosti očí vůbec nenanáším a když si ho vezmu s sebou do sprchy, musím mít po ruce ručník a okamžitě si po smytí utřít obličej, jinak mě oči začnou pálit i tak. 

Mýdlo kupuju na Beauty Heroes.



*



‘Spot Treatment’, Osmia 



Jaký lepší důkaz, že to funguje, vám můžu dát, než že už mám třetí balení tohoto malého zázraku? Když na to kouknete, je to “jen pár éteráku” v pupalkovém oleji. Ale ta směs je zatraceně dobrá a funguje skvěle. A moc se mi líbí nosič v podobě pupalkového oleje. Sice bych brala víc brutnákový, protože má, dle mého, o kapku intenzivnější, uklidňující a hojivé účinky než pupalka a oproti ní má téměř nulovou schopnost ucpávat póry (pupalka je na tom trošku hůř, ale nebojte, jen malilinkato), ale zase furt lepší než jojoba, kterou najdete skoro ve všech podobných produktech. Balení je super praktické - v malém skleněném rollonku. Olejíček voní naprosto fantasticky, bylinně, ale moc příjemně. O víkendu nanáším i přes den, když je fakt krize (a boule jako hrom), ale jinak vždy večer po celé pečující rutině, před spaním. Ta vůně je nejen příjemná, ale i uklidňující. Kdo však máte taky nižší tlak tak bacha, mohlo by se vám z toho udělat i nevolno - je to dost silné a levandulové (mně to někdy až na omdlení udělá, coby vedlejší efekt levandulového éteráku). Tak už si to radši nedávám blízko nosu. 

Funguje to perfektně a rychle. Když máte nějakou ještě nepropuklou neplechu v podobě bolavé boule, do druhého dne přestává obvykle bolet a pak se postupně vytratí (nesmíte na to ovšem sahat). Pokud máte už nějaký fakt aktivní zánět, tak ho to pomůže do druhého dne uzrát a pak hned zahojit. Je to fakt skvělá věc. Dle Dr. Sarah je olejový nosič i čistě účelový - neplecha se zároveň regeneruje a nenechává intenzivní éteráky vysychat a ničit kůži, takže se tak maximálně vyhnete tvorbě stroupku a tím pak i zjizvené tkáni a flíčku po nepleše. Prosté a geniální! Už mi nesmí doma chybět. Jakmile mi začne docházet, hned dokupuju zásoby. Osmii seženete pohodlně jen na Beauty Heroes, jinak na ofiko eshopu  ale tam zahučíte jen do dopravy přes 60$ a co víc, pořádně vám to proclí (pokud chcete vědět, jak vám to proclí a vidět rozbalovačku obřího balíku přímo z Osmie, koukněte na můj kanál na IGTV). 



*



Původně zde měl článek pokračovat tělovou péčí, vlasovkou a pleťovými udělátky, ale jen napsání tohoto článku mi zabralo skoro měsíc a nechci, aby vám stejně dlouhou dobu trvalo i jeho čtení. Takže o objevech na tělo, na vlasy a o příslušenství ke starostlivosti o pleť zase příště v už opravdu posledním dílu TOP objevů za rok 2018.




Jaké pečující objevu z pleťovky jste v 2018 učinily vy? A shodneme se na nějakém?













13 komentářů:

  1. Nu popsala jsi to moc hezky, nejradši bych si hned všechno objednala 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď si představ, co jsem v průběhu roku zažívala já, když jsem o tom četla, snila, jak to vyzkouším a nakupovala tolik produktů, abych z toho vykřesala tolik TOPek ;-) =D

      Vymazat
  2. Ahoj Miško, tak jsem se po dlouhé době plné práce a tak trochu i zábavy (...dlouhá dovolená) zase začetla do Tvých článků a nadchla jsem se pro Leahlani :-D . Tož jsem napnutá jak dědovy kšandy, jestli mi to sedne! Každopádně dochází mi Kokonek a já stále váhám, jestli ho mám "nahradit" něčím jiným, nebo zůstat u něj. Používám ho jako "klasický" krém...čili pořád a stále :-) . Nemáš nějaký tip prosím prosím prosím :-) ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, takže už objednáno? Celá Leahlani řada? =D Tak co do srovnání Kokonka s jinými.. Hodně si ho berou dokonce na paškál, že jsou daleko lepší svými účinky Bless balm od Leahlani, Rare Indigo od Mahala nebo SOrbet od Namari.. Za mě ten první a poslední balzám voní dost podobně a na mě je to těžkákvětinovka, kterou řadím mezi bolehlavy a nesnesu je.Rare Indigo mám moc ráda a osobně bych ho nejvíc přirovnala snad k ostružinám? Já nevím, nedokážu to k ničemu přirovnat, ale voní to krásně a neosypává mě to. Jinak, jukni i na Luna Renewing balm od Live Botqanical - boží zlaté máslíčko a chci od nich zkusit ten babassu whipped balm s blue tansy.. To jukni zase do mého článku Wishlist, píšu tam o obou ;-)
      A je dobře, žes měla volno, kde sis užívala?

      Vymazat
    2. Jééé Miško, Rare Indigo jsem měla ve vzorku...celá jsem se osypala :))))) . Ale znáš mou pleť, no...ehm...teď se k tomu přidaly ze sluníčka a tepla ještě dost “parádní” pigmentovky, ale co už :-/ . Zase “zesvětlám” a zmizí to. Horší jsou skvrny po ďoubání :)) . Jinak Mahalo mi obecně moc (jakože vůbec) nesedlo, ale nevěším hlavu, Leahlani třeba sedne lépe! Kdo nezkusí, neví ;) . Ostatní kousky, co doporučuješ, jdu hned prolustrovat :-P . Teď jsem na Tvé (Jak jinak!) doporučení objednala od LadyBio make-up a Rawgaia a už se móóóc těším!

      No a co se dovolené týče, tak jsem si měsíc užívala v Malajsii...a bylo to naprosto báječné, překvapující...nula turistů, naprosto úchvatná příroda...prostě UF!...byl to SAKRA zážitek :) !

      Vymazat
    3. Hehe, no já Tě už znám, takže Ti to věřím =D A taky, já se zas osypala třeba po Siam Seas Twilightu =D Tak snad sedne Leahlani ;-) A makeup, napiš pak, co na něj říkáš!! Já jsem z něj fakt odvařená

      A Malajsie? Tak to je paráda! Mě Asie nikdy nelákala, ale jak o ní od všech známých slyším neustálé ódy, takuž se začínám pomalu chytat =D

      Vymazat
    4. Asie je krásný místo plný krásnej lidí a naprosto neskutečný přírody :) . Takže se prosím nech ukecat a chytni se...je to ráj, jak pro dospěláky, tak pro děti :)) .

      Jinak namísto Kokonku (...tedy na noc) objednán balzámek od Rawgaia...po prvním použití, naprostá pecka, ale ten strach z toho, že se po tom začnu osypávat...no říkám si, jestli já už z toho nejsem psychicky labilní cha cha :D . Člověk má takovou radost, když se pleť uklidní a potom BUM!, zazdí to nějaký nevhodný produkt :D .

      Kombinace (...opět na tvé doporučení) s jejich peelingem...no ksichtík mám jak mimino! Tak jsem napnutá! Je fakt, že mi hodně teď zabral REN a jejich dvě tonika, což jsem vůbec nečekala, takže po dlouhé době mám na cestě i druhá balení...páč většinou koupím jednou a prakticky hned předávala dál :)) .

      Na make-up jsem také zvědavá...jen jsem měla, trubka, objednat ten nejtmavší. Budu hlásit! Páč jestli to sedne mé maličkosti, tak už to bude vážně zázrak :)) !

      Vymazat
    5. A z jaké řady ten balzám RG? Mají toho víc, ale na všechny jsem slyšela chválu. Mně jen nesedí nvčelí vosk v produktech, takže pro mě to bohužel není..

      Ten nejtmavší mi bude asi na léto, no však můžeš objednat ještě jeden, za chvilku začne být teplo a myslím, že dva na sezonu užiješ (a k tomu limitovanému množství - je to ještě míň než jsem myslela, tak doporučuju objednávat raději dřív než později =D)

      Vymazat
    6. Je to ta zelená ;) . Smíchnu ho s trochou stříbra a je to...ale jsem v začátcích :)) . Po týdnu používání se může vše ze dne na den změnit :( . A hlavně...zatím jsem opravdu nepoznala nic, co by hojilo tak jako Kokon...takže tomu prostě dávám čas. Nicméně v hydrataci a rozjasnění pleti je to velká bomba! Určitě budu objednávat další kousky od téhle značky...

      Vymazat
    7. Jo, mě taky překvapilo, jak tak minimalistické složení dokáže udělat okamžitý efekt ;-) A jsem zvědavá, kam Tě zavede další zkoušení =D

      Vymazat
  3. Krása. Mohu se zeptat, jestli ti vyhovovaly i další produkty od Honua? Zvažuju Malu a Paakai.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, celá Honua mi vyhovovala moc. Nejvíc co do teoretické stránce po složení =D Bohužel je vše dost ovoněné ylangem, který moc nemusím, takže Aloha anti-age sérum i Malu SPF voní dost po něm. Na Alohu mám recenzi i na IG. Malu je fajn, složením i účinky skvělý jen ta ylang vůně, no.. A Paakai je prima, ale já ho mohla používat jen jako první čistič, nechával mi lehce povlak, který jsem musela brát mýdlem, což by nevadilo, ale opět - na mě dost ylangový. Stopro doporučuju Ainu a Moanu masky a enzym vodu ;-) A co do oleje Oleny, ten byl fajn, ale na mě poměrně lehký, nestačil mi co do péče jako třeba Noili sérum a zřejmě mi v něm nevyhovovala ta kurkuma.. Trochu jsem se po něm začala loupat a červenat..

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...