sobota 9. února 2019

Přírodní obchůdek GREENWAVE | Kde nakupuju


Greenwave byl první obchůdek s přírodní kosmetikou, který jsem kdy navštívila. Ve kterém jsem si vybrala svou první blonďatou hennu na vlasy od Khadí (samozřejmě, že ze mě platinovou blondýnu neudělala =D). Do kterého jsem byla pozvaná na svou úplně první velkou bloggerskou akci. Kde jsem poprvé utratila tak obrovské peníze za kosmetiku (do té doby jsem měla jen drogerkovou Alverde a Alterru). Kde mě paní Helenka Tomanová namalovala mou první komplet přírodní dekorativkou (mám dojem, že Lily Lolo a Dr. Hauschka), kde jsem zjistila, že “to” jde. V Greenwave jsem se poprvé zamilovala do přírodní kosmetiky..

A jo, jsem teatrální, když vy ani netušíte, kolik sentimentálních vzpomínek se mi k tomu váže. Jak jsem si založila před lety blog původně kvůli své bakalářce coby studijní projekt, jak jsem poznala skvělé ženské, se kterými se vídáme do teď, jak jsem byla na první kosmetické dámské jízdě  A když už jsme u té dámské jízdy, bylo to právě na ošetření Primavera do salonu Greenwave v Poděbradech, kam jsme tehdy ještě z Prahy všechny vyrazily. A takhle můžu pokračovat dál a dál a dál.. 

Rozprsk používané a nakupované kosmetiky mám docela široký, tak mi ani nedošlo, kolik toho v Greenwave kupuju a jak moc se jim rozšířil sortiment. Nevím, jak vy, ale kdyby se dalo všechno nakoupit na jednom místě najednou, tak pominu-li ušetření nákladů za dopravu, mohla bych vše docházející objednat na jednom eshopu, pak by to dorazilo v jedné krabici a já bych byla spokojená a měla pokoj. Takhle to musím shánět po všech možných eshopech a obchodech a někdy objednávat třeba jen po jedné položce. A Greenwave už se těmto mým utopickým představám rychle přibližuje. Takže níže se dočtete, co vše tam nakupuju a pro přehlednost to rozdělím do sekcí podle použití. A prosím vás, nečekejte, že zde budu jmenovat každou věc co mají a každou značku. To bych tu byla ještě do Vánoc. V tomto článku najdete tipy jen na věci, které mě osobně zaujaly nejvíc a kupuji si je pro svou vlastní potřebu. A jedno upozornění na začátek - skladové zásoby eshopu i kamenné prodejny se neustále mění, takže je možné, že ne vše, o čem tu dnes píšu, je v nabídce a je skladem, tak mi to nemějte za zlé, ještě tohle obsáhnout už není v mých silách, tak to berte aspoň jako inspiraci třeba na příště.





EKODROGERIE



Začnu něčím ryze praktickým, ale potřebujeme to všichni (všechny).. Pár let po prvním porodu ke mně došlo i v této sféře ke konečnému “non-toxic” prozření v podobě ekologických dámských hygienických potřeb. Jo, dámské tampony a vložky (s kalíškem jsme si nesedli) už mám jedině ty nebělené, bez chemie, z bio bavlny, s nejkratší možnou dobou rozpadu v přírodě (většinou je to nějaký druh rostlinné celulózy, papírové aplikátory apod.). Vložky a tampony i jiné hygienické potřeby (třeba uchoušťourky), kupuju od ORGANYC. Už roky se mi výborně osvědčují a ze všech na trhu nabízených mi vyhovují nejvíce. Od Organyc kupuju na občasné použití i dětské vatové obdélníkové tampony (na čištění psích oušek nebo odlakování nehtů). Jsou velké, tak je stříhám na 1/4 a balení má tak téměř nesmrtelné trvání. 



Co mě teď zaujalo zřejmě z novinek, protože dřív jsem to nezaznamenala, je bambusová speciálka NORDICS, která dělá vatové tyčinky z bambusu a jsou teda parádní - předčily i moje dlouholeté zamilování do těch od Organyc a asi přesedlám na ně. Líbí se mi jejich ekologická plná zlikvidovatelnost, jejich pevnost, preciznost ve výrobě (žádné kousky vaty, co trčí z tyčky, nebo měkká tyčinka, že se vám ohne mezi prsty apod.) a i to balení jak dárková bonboniéra. Nenašla jsem je na eshopu, tak jukněte do kamenné prodejny.. Pokud mají stejně kvalitní i nabízené bambusové kartáčky na zuby a bělící prášek, tak časem určitě vyzkouším i ty.

Když už jsem u těch zoubků, Greenwave byl první obchod, který do Česka dovezl úžasné a opravdu bělící přírodní pasty MY MAGIC MUD. Od jejich prvního vyzkoušení už nekupuju jiné. Zním jako chodící reklama? Ale ony mi tak fungují. Zkoušela jsem všechny možné věci, drahé i levnější, prášky na zuby, pastilky, vody i oleje, ale jediný produkt, který mi okamžitě vyleštil a viditelně vybělil zoubky, aniž by mi rozcitlivěl dásně i zuby samotné, byla pasta My Magic Mud (všechny ostaní buď neměly žádný efekt, nebo mě po nich bolela celá pusa). Nejvíc mi chutná příchuť Peppermint, skořicová Cinnamon&Clove je zase díky obsahu hřebíčkové silice skvělá i na dásně (vždy mi je dokázala zklidnit a přestaly bolet) a pro milovnice sladkých příchutí je skvělá Winter Green - sladká mátovka. 



Co se týče úklidu a praní, tam jsem roky hledala své přírodní favority a nakonec zakotvila u značky ECO CLEAN NORDIC. Jednoduše mi sedla nejlépe účinky, provedením, kvalitou a hlavně.. Tím zázračným efektem!! První Dračice vyrůstala na látkových plenách a dlouho jsem hledala prací gel, který by je byl schopný vyprat, nezaprat prádlo do mazlavého špinavého mastného šedého hadru a nezadělat pračku. Vyzkoušela jsem snad všechny kvalitnější u nás na trhu a Eco Clean prací gely jsou pro mě jasným favoritem. Navíc, když sáhnete po jedné z jejich voňavých verzích - citrusy nebo levandule (tu mám radši) - tak vám prádlo bude i lehounce vonět po éterických olejích. Perou mi nejlíp. Co do zázraků musím zmínit i jejich jar na nádobí, univerzální čistič (boží!!), odmašťovač (jedno zázračné video jsem vám dávala i na Instagram, když mi dokázal vypulírovat i roky zašlý starý sporák a sám!), mýdlo na ruce, čistič na vodní kámen a super WC gel. Fakt u nich nešlápnete u ničeho vedle. Jo a koukněte na eko mycí houbičku od SONETTE! Je sice dražší, ale skvěle umývá, je ekologická, vyrobená z celulózy a recyklovaných PET lahví, zvládne teploty do 60C (takže ji můžete i pořádně vydrbat od všeho možného neřádstva, když je už jetá) a vydrží vám fakt dlouho.






NEJEN NA DĚTI



PURITY VISION znáte asi všichni z drogerií a snad všech přírodních obchodů. Já jsem naprostý milovník jejich bambuckého másla Nilotica. Je to pro mě pečující univerzál a používám ho na Dračice už od narození a na sebe taky. Takže kromě pečujících koupelí, do kterých rozpouštím po lžičce tohoto oříškově voňavého máslíčka, se s ním i mažu po koupeli, promazávám suchá místa před nanášením samoopalováku, aby mi tam nevznikly případné tmavší nánosy pigmentu, dávám na kůžičku kolem nehtů, do konečků vlasů, na rty.. V zimě mažu Matýskovi na packy, Ondra si tím zase maže před závody místa náchylná na odření. A když někam cestuju, kór s  Dračicemi, tak s sebou beru jen pikslu tohoto zázraku pro nás pro všechny. 







NA VLASY



Když jsem začínala s přírodkou, mezi prvními značkami na vlasy jsem vyzkoušela DESERT ESSENCE. Miluju jejich kondicionéry! Dokážou opečovat i velmi suché vlasy, hned je zjemní, dodají lesk a pružnost a budou se vám moc líbit i poměrně nízkou cenou, vzhledem k tomu, že kondiše stačí malinko a  balení je obří. 



Ke kondicionéru potřebujete i šampon a to mám v Greenwave hned několik favoritů. To jste rády, že je nemám jen v zahraničí, co? =D Šampon mi skvěle sedl ten s Chilli a fermentovanými extrakty ze zeleniny od značky HANDS ON VEGGIES. Mají šampony speciálně pro každý typ vlasů a ten s chilli, na jemné vlasy pro dodání objemu a podporu růstu vlasů, mi sedl nejvíc. Naprostou novinkou jsou i jejich bezoplachové kondicionéry, co mě dost lákají na prozkoumání, ještě jsem nezkoušela, dorazily teprve nedávno. 

A tím nekončím.. Česká značka hennových barev na vlasy VOONO, je mou největší favoritkou co do barvení vlasů na zářivou zrzavou (používám odstín “Copper”) a před pár lety rozšířili sortiment o vlasovou péči. Když jsem poprvé slyšela, že jejich regenerační kondicionér i šampon budou skvělé pro všechny typy vlasů, myslela jsem si něco o neskromnosti. Ale! Oni nelhali - šampon nevysuší a kondiš nezatíží ani super jemné vlasy (vyzkoušeno na mé mamče), ale opečuje i vlasy poničené a velmi suché (vyzkoušeno zase na mně). 



Když Greenwave uváděl na trh značku JOHN MASTERS ORGANICS, nevěděla jsem o ní ani o přírodce skoro nic. Dnes je JMO braná jako přírodní značka rozšířená po celém světě, se skvělými účinky na vlasy, vlastní rozsáhlou pleťovou řadou a víte, že mají i speciální řadu pro chlupatce (pro psy)? Mezi mé letité favority patří Intenzivní avokádový kondicionér na vlasy s levandulí nebo jejich naprosto boží Meruňková maska na vlasy.

Nakonec tu mám ještě jeden bonbónek - boží olej na vlasy od české značky ZÁHIR (vše s arganovým olejem z Maroka). Voní naprosto neuvěřitelně a nenechte se zmást, že je ve složení neroli. Já neroli běžně nesnesu, ale Záhir ji má jinou, strašně voňavou a ve vlasech držící až do dalšího umytí (jooo, dá s klidem i týden). Používám ho jako masku před umytím vlasů a po vysušení mám pak lesk jako blesk a pružné vlny. Měla jsem už v několika baleních a zatím jsem na trhu nenašla olej s podobnými účinky. 






OSTATNÍ SPECIALITKY



Tak sem určitě patří bez-smrádkové a okamžitě zasychající slupovací laky na nehty LITTLE ONDINE. Psala jsem o nich x-krát. Mají krásné odstíny, skvělé pigmentace, nesmrdí, hned zasychají, některé mi vydržely i 10 dní a dokážete je sundat pouhým sloupnutím. Takže není potřeba odlakovače a lakovat se můžete i v místnostech, kde chodí vaši miláčkové (děti, manželé i psi). 



Mezi specialitky na papání zase patří kokosová TROPICAI, která dělá naprosto dokonalé kokosové sladké chipsy v příchutí “Sweet Blossom”, balsamicový ocet z kokosových květů, kokosový květový cukr a mnoho dalšího jak jinak než z kokosu. Znáte je taky z mých zkazek z veletrhů, kdy jste si mohli koupit čerstvou kokosovou šťávu. Mám takový dojem, že jeden ze speciálních dárků k nákupu v rámci akorát probíhající akce (viz tento článek) je právě balení těchto chipsů, mňam.. Když se budu držet ještě papání, tak na voňavou notečku si tu můžete vybrat z mnoha druhů čajů PUKKA a mají i skvělý recykl  bambusový cestovní hrnek s krásným designem květů (a neprotýká!). Pokud jste hodně velkými milovníky čajů, pak vás potěší v sortimentu i druhá čajová speciálka a to ENGLISH TEA SHOP, která má i limitované sady čajů a dodnes vzpomínám na jednu sváteční halloweenskou a ty úžasné kořeněné voňavé čaje z ní!



A zůstávám u vůní.. V nabídce najdete i pár parfémových specialitek. Vezmu to popořadě - od nejjemnějšího.. Na jednom z veletrhů jsem se zamilovala do toaletních vod BIO4YOU. Mají neskutečně svěží a čisté vůně a dá se říct, že ve světě přírodky, kdy téměř vše páchne jak indické tyčinky nebo těžké ruské parfémy, je toto docela skvost. Mou milovanou byla toaletka, kterou už neseženete, protože ji (klasicky) přestali vyrábět, ale vsadím se, že vám budou vonět všechny. Já mám z těch aktuálních nejoblíbenější O’Celeste (a momentálně je to i jediná v nabídce eshopu, tak vám to aspoň usnadní vybírání =D). V kamenné prodejně jsou i testery, tak si je můžete před koupí vyzkoušet. 

Pokud byste chtěly něco silnějšího, komplexnějšího, složitějšího, pak jukněte na parfémy od FLORASCENT. Miluju jejich single note vůně, což jsou jedno-složkové vůně, které mezi sebou můžete míchat, vrstvit je a dát tak vzniknout vlastní líbivé kompozici. Já takhle miluju kombinaci sladce citrusového, leč velmi prchavého Yuzu se zemitě vanilkovou a stálejší Tonkou. Ale třeba Bergamot.. Áááá! Co se týče florascentích parfémů, ty už jsou fakt speciální, velmi zajímavé a řekla bych až osobité. Mám pár favoritů, ale na celé čáře si mě získala Umami. 



A ještě na něco voňavého bych málem zapomněla. V nabídce najdete i převoňavé, ručně odlévané svíčky JEMNO. Pochází z dílny šikovné Bašky ze Slovenska. Svíčky jsou ze sójového vosku, nepoužívá žádné syntetické parfemace, jen éterické oleje a z dílny jí vychází jeden voňavější poklad než druhý. Miluju její vánoční limitku, citrusovou Radost nebo Lásku. 





NA TĚLO



Na produkty na tělo jsem dost vybíravá. Zmíním jen fakt mé velké lásky. Neustále čekám na vydání každé nové limitky od PRIMAVERA. Mají úžasné sprchové krémy, které kromě nádherných vůní i příjemně myjí, mají bohatou krémovou pěnu, nevysuší a já osobně je dávám na mytí i té starší Dračici. Jinak se mažu tím bambuckým máslem, když jsem extra vysušená, popřípadě voňavými tělovými oleji od Primavery. Nikdy jsem nebyla velkým příznivcem krémů na ruce, dokud jsem nezačala dělat v klimatizované kanceláři a nepřestěhovala jsem se do končin s velmi tvrdou vodou. Při jednom z kosmetických ošetření jsem objevila úžasnou vůni zázvoru a limetky v podobě jejich krému na ruce a hned jsem si ho taky odnesla domů. Sice se to zdá jako velký výdaj, za krém na ruce, ale balení je fakt obrovské a já jsem po 3/4 roce používání asi v půlce - stačí fakt jen maličko. A ta vůně! Stejná jako u všeho od Primavery - nejen příjemná pro čumec, ale i pro ducha a konkrétně tato verze zázvoru s limetou dokáže skvěle nakopnout a energizovat. Neméně příjemná je i druhá verze Levandule s vanilkou, jejíž spojení zní možná nezvykle, ale je perfektní a zamilovala jsem si ho na první přičichnutí i jako celoživotní “hater” čisté levandulové vůně. Je další v pořadí. 

Perfektní jsou i tělové pěny od HANDS ON VEGGIES (ve skutečnosti jsou to konzistencí hodně tekutá tělová mléka). Neobsahují žádné agresivní konzervanty ani jiné přírodní látky, které by mohly způsobit podráždění a naopak velmi pomáhají na regeneraci namáhané nebo ekzematické pokožky (vyzkoušeno na několika kamarádkách). Obsahují fermenty z různých druhů zeleniny, voní velmi jemně po dané zelnině, ale na těle se nedrží, hned se vstřebají a zůstane jen vláčná a jemná pokožka. Co na nich zase obdivuje moje mamča je, že vůbec nemastí, ani nelepí, někdo tento pocit “jsem namazaná” prostě nemá rád. A co vás možná rozhoupe k nákupu po tom všem už napsaném? Na to dokonalé a dost originální složení jsou produkty hrozně levné. Těžko říct, zda se jedná jen o nastřelovací cenu začínající značky, ale schválně, znáte nějaký složením kvalitní přírodní šampon jen za 249,- Kč?



A asi vás teď dostanu, ale jo, musím tu zmínit i HAVLÍKOVU APOTÉKU, protože jejich intim mycí emulzi si pravidelně dokupuju už několikátým rokem a jiná pro mě neexistuje. Pomáhala mi i po porodu na rychlejší regeneraci a byla dostatečně jemná i v případě růžných zánětů, na které jsem dřív trpívala. Balní je velké, stačí maličko a já ho mám pokaždé na víc jak 3/4 roku.

Nemám ráda smažení na sluníčku. Nedá se na něm číst, nevidíte míč, když na vás letí a po dětech mi začaly dost vyskakovat pigmentové skvrny. Takže se už čtvrtým rokem opaluju průběžně po celý rok doma pomocí pečující samoopalovací australské kosmetiky ECO BY SONYA. O té jste u mě už taky slyšely, ne jednou. Rozsáhlou recenzi na Soni produkty a hlavně na ty samoopalovací najdete u mě na blogu zde. Od Soni miluju roky Invisible Tan, který dělá středně tmavé opálení a moc hezky přirozené pro naše končiny, řekla bych. Pokud jste hodně světlé typy, pak zkuste nejdřív jemnější efekt mléka Winter Skin, kdy si intenzitu opálení můžete korigovat samy počtem nánosů.






NA PLEŤ



Z Greenwave mám už snad třetí balení hydratačního očního gelu ‘Aura’ od slovenské značky MYLO (více o něm ve článku o TOP pleťových objevech 2018). Kdybych měla suchou pleť, líbily by se mi od nich i modrý odličovací olej, hydratační tonikum Ranní rosa apod., bohužel, smolíček, ale sušenky aspoň budou vědět.. Najdete zde i sortiment MÁDARY, na jejímž Balančním pleťovém mýdle a Balančním toniku jsem byla několik let doslova závislá. A co třeba KHADÍ se super čistící a rozjasňující maskou Orange (pleť vyčistí opravdu okamžitě, efekt uvidíte po prvním použití a při pravidelné aplikaci mi už po dvou týdnech světlaly flíčky po neplechách). Perfektní je i maska Vetiver a Santal, ale jaksi ta Orange má i tu pomerančovou vůni, kterou preferuju jaksi víc. 



Jednou z posledních novinek v sortimentu, kterou mě Greenwave dostal, bylo překvapení v podobě novozélandské značky ANTIPODES. Kolik let už o ní píšu. Jak mě lákají její obaly! Ty zelené lístečky na černých baleních.. Extrakty z exotického ovoce a z hroznů, hedvábné konzistence a fantastické vůně  - po ananasech vonící gel Juliet,  hydratační sérum s jahodami, malinová maska Halo, skořicovo-medová maska Aura.. A je toho daleko víc. Mezi novinky patří i lehký denní krém Immortal se SPF15 a s hojivým zinkem, který mi recepturou dost připomíná právě mnou dělaný Zinek, co už roky používám. Nádherně voní i jejich pleťový peeling Reincarnation a myslím, že v zimě by šel použít i jako každodenní ranní čistič - je krémový, peeling z jojobových perliček je velmi jemný a má lehké čistící účinky, nezanechává povlak.. Co můžu doporučit a už mám v plném balení, je oční Brightening cream Manuka Honey, který se skvěle doplňuje jako druhá - pečující - vrstva na hydratační gel Aura od Mylo.  Jestli se rozhlížíte po nějakém toniku, koukněte na Anandu. Na pleti byla moc příjemná a dokonce ji i pomáhala trochu hojit a stahovat póry (a její vůni jsem cítila i po vstřebání). Pokud máte v pleťovce rády voňavé produkty, pak si u Antipodes přijdete na své.



A pokud s přírodkou teprve začínáte, nebo máte extrémně citlivou pleť, nebo si s ní nevíte rady a bojíte se, že se osype po všem, zkuste můj milovaný pleťový olej ‘Sacha Inchi’ od PRIMAVERA. Teď už mi to přijde neuvěřitelné, ale před lety to pro mě byl první takto drahý pleťový produkt (navíc čistý jednodruhový olej), který mi s pletí dělal zázraky. Pomáhal na hojení neplech, zmenšoval krupičku, vyživoval a pečoval, zmírňoval drobné vrásky a regeneroval  flíčky po neplechách. A neucpává póry, navíc voní velmi příjemně a jemně po čerstvých hráškových luscích. Psala jsem o něm často, např. zde.






DEKORATIVKA



V kamenné prodejně najdete dekorativku DR. HAUSCHKY. Po letech zkoušení všech možných zahraničních značek mi stále zbyl mezi oblíbenci jeden z prvních přírodních tekutých makeupů, které jsem zkoušela a tím je právě ten od Hauschky v pro mě dokonalém odstínu 02 (v konvenci by odpovídal zhruba 52 u Bourjois Healthy mix a má neutrální podtón). Mezi mými TOP dekorativními produkty za posledních pár let se rok co rok objevuje i bronzer od COULEUR CARAMEL ve světlejším odstínu 23 se sheenem a v odstínu 26 s matným finišem. 

Na prodejně najdete i dekorativku od LAVERY, od které mám moc ráda krémové tvářenky, krémové stíny na oči a transparentní fixační gel na obočí. A zapomněla jsem na největší TOP dekorativní věc - řasenku PHB!! Jak dlouho vám tu o ní už básním. Měla jsem ji aspoň čtyřikrát a pokaždé, když se snažím ji vyměnit za jinou (protože jsem trubka), tak těžce pohořím a s pokorou se k PHB vracím. Vydrží pláč, déšť i bazén, natočí a dodá objem už v první vrstvě, neopadává a nemaže se. Celý den! U řasenky by tyto všechny vlastnosti měly být, dle mého, samozřejmé, ale zkušenosti s novinkami z poslední doby mě přesvědčují o opaku. Takže se budu PHB držet už zuby nehty, snad!



No a když už jsem zmínila jeden stálý TOP produkt v podobě řasenky PHB, tak zde musím upozornit i na čerstvého kandidáta na TOP dekorativní objev 2019.. Už teď jich pár mám vytipovaných (což je hned z kraje roku nevídané!) a rtěnky ANTIPODES k nim jisto jistě patří! Vzpomínám, že když vyšly jako horkou novinkou sortimentu Antipodes, během pár dní obletěly celou zahraniční blogosféru a všechny blogerky se shodly na jednom - jsou úžasné! Už jsem vám psala o Kosas rtěnkách (článek TOP dekorativky 2018). Tyto jsou trošku jiné. Mají matný finiš, ale jsou pečující a nevysušují a!!! Nezvýrazňují šupinky, vrásky, popraskaná místa na rtech. Mají neuvěřitelnou pigmentaci, ale receptura je tak dokonalá, že se nerozpíjí a jsou aplikovatelné i bez konturky pro lenochy jako jsem já. Překvapila mě jejich obrovská a dlouho trvající výdrž na rtech, nezalézání barvy do vrásek, takže časem nezůstane pigment jen v těch místech a naopak, po setření vrchní vrstvy zůstanou na rtech v podobě barevného stainu. A to se mi teda moc líbí. Mám problém s rudými rtěnkami, že mi většina opticky žlutí zuby, ale odstín ‘Forest Berry Red’ to nedělá (fotku jste mohly zahlédnout ve stories na mém Instagramu ze začátku týdne). S touto rudou si sedneme dokonale! Na co určitě koukněte, až bude doskladněno, je rozjasňující pudr ‘Translucent’, který používám na fixaci korektoru pod očima a ten efekt je neuvěřitelný - změkčuje a přitom rozjasní, fixuje a přitom nejsou patrné žádné třpytivé částečky a nevysuší. Skvělé recenze jsou i na jejich minerální makeup, tak snad se ho dočkáme i u nás. 






PRIMAVERA



A tohle je hlavní hvězda celého Greenwave. A nejen pro mě. Je to signifikatní značka, podle které Greenwave asi poznalo už mnoho z vás a já s ní mám tento obchod neodmyslitelně spojený. Je to výhradní dovozce a distributor pro českou republiku a většinou ji pak seženete už jen ve spřátelených kosmetických salonech. Má mraky ocenění, certifikace a obrovské portfolio produktů. Mimo rozsáhlou pleťovou řadu, kterou si užívám na primaveřích kosmetických ošetřeních, je Primavera speciálkou na esenciální oleje, aromaterapii, aroma směsi, difuzéry apod. Stejně jako u pleťovky mají své limitky i aroma směsi olejů a kdo se jednou do nějaké jejich limitky zamiloval, jako já, tak netrpělivě vyhlíží zase tu další. Miluju jejich směs povzbuzující koncentraci, dobrou náladu a pohodu ‘Happy Mind’ (voní po svěžích citrusech se sladkým podtónem kytiček), o trochu sladší citrusovo-vanilkovou ‘Orange in Love’, z vánoční limitky mám doma naprosto všechny, z řady Cold Remedy “anti-bacilovou” aroma směs na zlepšení dýchání a při nachlazení ad. Většina limitek pak má produkt stejné vůně jak na tělo, tak v aroma směsi, tak v aroma spreji (a nejde jen o limitky, největší bestsellery jsou i ve stálé nabídce). 



Co se týče doplňkového sortimentu, tam mě naprosto okouzlil “cestovní” aroma difuzér, který funguje jak na baterie, tak na USB, má naprosto tichounký  motorek a místo zahřívání olejů (což nemám ráda, protože mi mění vůně některých silic), rozptyluje vůni esenci proudícím studeným vzduchem. A taky moc hezky svítí. Ještě menší a kapesnější verze je pak difuzér do auta, který byl doslova hitem našich loňských Vánoc, protože ho dostali všichni chlapi v naší rodině (prodává se i v sadě s energizující aroma směsí pro řidiče na dlouhé cesty).



*



Článek tohoto tipu jsme měla v hlavě už dlouho, jen nebyl nikdy čas ho sepsat. Doufám, že postupně budou přibývat a za chvilku bude rubrika “Kde nakupuju” kompletní. Často se mě totiž ptáte, kde a co nakupuju, popřípadě, když chcete nakoupit přímo v určitém eshopu, co bych tam nakoupila já a na co se máte zaměřit. Tak tohle je první vlaštovka. A pro ty z vás, které to čtete v době 7. - 10. února 2019, tak nezapomeňte na právě probíhající speciální akci pro uplatnění kódu na 10% slevu na celý nákup právě na Greenwave.  Více podrobností se dozvíte na Instagramu mém, Greenwavu nebo v předchozím článku zde. Aby byly info úplné, tak doplním, že každoročně vždy začátkem školního roku, se koná akce “Dny Greenwave”, v rámci nichž můžete nakoupit určité značky s velkou slevou, popřípadě dostat speciální dárky k nákupu. Také se můžete zaregistrovat do věrnostního programu a využívat tak stálé slevy na celý nákup (více info na stránkách Greenwave). 





A co nakupujete na Greenwave vy? Nějaké tipy, co jsem minula? A využily jste už slevové akce, nebo se na ni teprve chystáte? 





12 komentářů:

  1. Míšo super akce, děkuji👍 už nakoupeno a to premiera se značkou Antipodes. Volba padla na tebou již zmíněný gel Juliet a po celoodpoledním zkoumání a googlení jsem přihodila sérum Apostle🙂 bohužel jsem nenašla žádnou zkušenost z českých luhů a hájů, tak doufám, že nebudu zklamaná😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, jsem ráda, že selíbí a že přišla vhod! ;-) Tak na Tvou premiéru jse hrozně zvědavá, budeš u nás průkopnice průzkumnice =D Tak dej prosím pak určitě vědět, co na něj říkáš! Já jsem na něj koukala už několikrát, ale co si pamatuju, skončila jsem konečný výběr nákupem Joyous, Worship a Hosannou. Už ani nevím, proč ne Apostlem, musím si osvěžit paměť.. A už vím, tam mě vždycky zabrzdila od zbrklé koupě cena a když jsme začala studovat složení a našla na začátku aloe, tak jsem se lekla, aby mě to neosypávalo. Ale je fakt, že u Antipodes mi to aloe nikdy neudělala, tak těžko říct. A vůně kardamomu zní dost slibně, mám ji moc ráda =)

      Vymazat
    2. Já se rozhodovala právě mezi ním a Worship. Zvítězilo černé kapradí a houby reishi😀 a měla jsem rozhazovačnou náladu🙈😂

      Vymazat
    3. Jooo, tak tohle já znám =D Měla jsem takhle rozhazovačnou nedávno. Bohužel, s těmi cenami za dražší přírodku člověk začne rozhazovat a za chvilku už zase není z čeho =D

      Vymazat
  2. Miško já už objednala a moc děkuji za slevu je to boží, článek je opět super četla jsem jedním dechem .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, Romi, moc děkuju, tos mě potěšila!! Doufala jsem, že to přijde někomu vhod jako dobrý rozcestník a že to snad nebude vypadat jen jako nákupní seznam =D Napiš, co sis objednala?

      Vymazat
  3. Díky za tipy, všechno (i z "akčního" článku) postupně prostuduju... Teď naštěstí nic nepotřebuju, nic mi nedochází a nakupovat do zásoby se mi navzdory slevě nechce. Ale Greenwave mám ráda, můj první nákup kdysi byla obrraketa za Primaveru... :-) Lákají mě rtěnky Antipodes a rozhodně musím vyzkoušet řasenku PHB! No a o pečující kosmetice, o té ani nemluvím, moc se těším, až budu nakupovat! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niky, to naprosto chápu, já když mám “full staff”, tak mě ani nakupovat netěší.. Jinak, ty rtěnky Antipodes, jukni na stories, ted jsem ji tam prave lupla na fotce.. Jsou boží, chci všechny!! A pudr Antipodes ;-) Greenwave je tedy i Tvou srdcovkou? ;-) Jsem strašně ráda, že je tu už tak dlouho a furt se nabídkou vyvíjí a má super sortiment. Až když to takhle vidím najednou v článku, tak mi fakt dochází, co vše užž mají od dob, co jsem tam nakupovala poprvé (a to rozhodně neměli prázdné regály)

      Vymazat
    2. Tak jsem stejně nakupovala, i když ne Antipodes... (ale mám ji aspoň ve vzorcích ;-) Uvědomila jsem si, že potřebuju lak na vlasy, dochází mi soda, balzám na rty, no a tu zubní pastu My Magic Mud prostě vyzkoušet musím a sprcháče od Primavery, zejména limitku, taky... :-) Takže jsem využila slevu valentýnskou a už se těším na poštu a ani nemám výčitky svědomí ;-)

      Vymazat
    3. No taky proč výčitky? To je náhodou moc hezký a dost rozumný nákup =D a je ksvělé, že jdou od Antipodes i vzorky že? Já se takhle zamilovala právě do toho očního krému a teď už mám i ten krém Immortal a je fakt skvělý!

      Vymazat
  4. Jojo, Greenwave...tam bych nechala peněženku. Primavera aromaolejíčky - s takovou výdrží a vůní jsem se ještě nesetkala. V práci je používám i naředěné v rozprašovači. A letošní Slunečná zima je boží. Klienti se ptají co to tak krásně voní...
    Zubní pasta My magic mud je skvost, miluju skořicovou. Eco clean nordic mám doma komplet a nekupuju jiné. Opravdu fungují, a ta cena. Antipodes zatím zkouším, Hossana mi sedla dobře, asi ji koupím znovu. A oční krém mám taktéž na wishlistu. Jen váhám jestli k Auře znovu Inlight nebo zkusit manuku. Většina je na moje dehydratované oční okolí příliš "soft" (Whamisa, 100%pure...).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak koukám, máme skoro stejné koupelny ;-) =D Já měla Inlight a teda osobně mi víc vyhovuje ta Manuka, ale to jen kvůli tomu, že někdy jsem to přepískla s balzámem, trvalo mu, než se vstřebal a pak jsem byla mastná. Takže je to asi na preferenci každého.. Já to pak nějakou dobu jela v kombinaci - balzám Inlight na Auru jen večer a na ráno zase oční krém (na Auru)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...