čtvrtek 25. ledna 2018

NEW IN Přírodní kosmetika | Antipodes, PHB, Lovelula beauty box a čaje BEAUTY BREWS


Už se nestalo několik let, že bych byla nákupem tak nadšená, abych o něm psala rovnou článek, místo jen krátké zmínky na Instagram. Není ani divu.. Přírodní kosmetiku v zahraničí nakupuju už běžně a v podstatě i nakupuju furt dokola to samé. A když náhodou zabrousím mezi novinky, většinou mi nesednou natolik, aby se dostaly do běžné rutiny a já o nich mohla a chtěla psát. Tímto nákupem jsem si ale odškrtla hned několik už dlouholetých položek ze svého wishlistu a z některých mám fakt úžasné prvotní dojmy, takže jsem se vám z toho nadšení musela vypsat! A teď už šup na ně..
 

Nebudu to dlouho okecávat, popíšu položku po položce, co mi přišlo a bude. Snad jen podotknu, že některé položky jsem si objednala pro radost, protože je mám už dlouho ráda a třeba mi už došly a některé jsou právě těmi dlouho chtěnými novinkami, se kterými zatím nemám žádné zkušenosti.





* ANTIPODES *





Mycí gel Juliet (Skin Brightening Gel)
Ten u mě nevidíte poprvé, že? A určitě ne naposled. Tak tedy znovu.. K Juliet se vracím proto, že má pro mě nekonfliktní složení - neucpává mi póry a nenaskakuje mi po něm krupička jako po čistidlech třeba s aloe vera.. Akorát tak pění, skvěle myje, neštípe mě v očích, dokáže se postarat o makeup i o řasenku a nezanechá pleť vysušenou ani podrážděnou. Zvlášť po ránu je mi strašně příjemná, lehce rozjasňuje a osvěží.



Kdyby však zvládla "jen" toto, tak se k ní asi stejně nebudu tolik let vracet, ale ona mi neskutečně voní! Nezměnila to ani dvě těhotenství a reformulace složení a stále mi voní jako tropický ráj - po zralých sladkých ananasech. A drobnost na závěr? Za plnou cca Ł25 (a to je fakt nejvyšší, za kterou ji seženete) vám vydrží bez mála rok a můžete ji používat na ráno i na večer (a v rámci dvojího čištění klidně dvakrát po sobě).


Sérum s antioxidanty Worship (Worship Skin Deffence Antioxidant Serum)
Séra od Antipodes mě lákala už strašně dlouho, fakt několik let. Ale jak jsem psala už na začátku, zrovna tohle byl druh produktu, který bych si za cenu přes Ł30 za 30 ml fakt jen tak pokusně, bez předchozího vyzkoušení, tehdy nekoupila. Teď je však situace trochu jiná. Ne, že bych měla víc peněz, ale posunul se mi žebříček hodnot a taky jsem za tu dobu pozorování a koumání poznala svou pleť víc - jak reaguje, co potřebuje, co od produktu chci a jaké složky snesu a kterým se vyhnout. Takže, ač by byla pro lidi, co mě a mé kosmetické preference znají, logická volba rozjasňujícího séra (mají jich totiž v nabídce asi pět v cenové relaci od Ł28-42), tak podle složení jsem zvolila jediné možné - to s antioxidanty.



Jako jediné totiž nemá ve složení glycerin, na prvních místech aloe a taky se mi zdá nejvíc natřískané extrakty a zajímavými látkami narozdíl třeba od toho rozjasňujícího, které právě obsadilo tu nejvyšší cenu. Sice podle popisu nemám stresovanoou pleť, nepřipadám si stará ani vrásčitá, ale složení bych si dokázala docela dobře představit i jako směs do smoothie, kterou používám, takže proč něco podobného nedopřát i pleti? Je to prostě energetická vitamínová pecka. Uvidíme, co na ni pleť a jaké budou účinky - někdy mi obličej reaguje i na moc aktivkami nabité produkty. No a první dojmy? Na pleti je moc příjemné, vstřebá se, nelepí, není gelové, ale překvapivě naprosto vodové (takže bude jeho spotřeba asi dost letět), pleť mi po něm nečervená, nepálí a naopak působí rozjasněně, se zdravější barvou a je tak hezky opečovaná. Rozhodně po něm nemám pocit, jako po sérech s kyselinou hyaluronovou apod., že se hned vsáknou a po vteřině je to, jako bych si na pleť ani nic nedala.


A k jeho vůni.. Ta je božská!! Fakt připomíná spíš tropický ovocný koktejl, než co jsem dosud v kosmetice očmuchala. A vypadá zrovna tak - jak rozšmelcované ovoce typu černý rybíz, hrozny apod. Od loňského roku má v nabídce Antipodes i náš český Country Life, ale tohle sérum ani třeba Juliet v něm nenajdete. Řekla bych, že nabídka produktů je dost omezená, dražší než v zahraničí (což je běžné) a navíc teda selekci produktů z celého antipodího sortimentu dělal zřejmě někdo, kdo jejich produkty nikdy dřív nezkoušel, neznal a nic o nich neví, protože nemají v nabídce téměř žádný z bestsellerů značky.


Tonikum Ressurect (Ressurect Clarifying Facial Toner)
Mou další novinkou je čistící tonikum a co jsem koukala, dokonce i novinkou v nabídce Antipodes. Jedná se o čistící toner, ale nazvala bych ho spíš jako hojivý nebo léčivý, protože je určený především na mastnou a problematickou pleť, rozhodně ne na to, abyste si s ním dočišťovaly pleť třeba od makeupu. Taky se mi líbil složením o kapku víc, než jejich vychvalovaný Ananda toner s antioxidanty, který má v sobě hned na druhém místě ve složení aloe. Ale recenze na něj jsou tak pochvalné, že si ho asi ještě doobjednám - aspoň stihnu využít ještě jednou té dárkové akce (o té se dočtete níž). Edit: A stalo se.. =D

Strašně se mi líbí bytelná lahvička z hnědého skla. Dneska už je většina tonik v umělohmotných obalech a to je škoda..

Zpět k tomuto toniku. Složením je na neplechy přímo dokonalé - uklidňující, obsahuje hojivé aktivky i hydroláty a přitom nevysušuje. Najdete v něm i alkohol, ale když tak koukám, kde se pohybuje, tak je obsažen v malém množství a spíš tu slouží asi jako základ bylinných extraktů. Tonikum už používám pár dní a narozdíl od jiných bylinných tonik na neplechy, toto nevysušuje, dokonce mám pocit, že i hydratuje (a marně si lámu hlavu, co za složku může dělat tento hydratační pocit - je podobný až tomu, co na pleti zanechává hydratační sérum nebo esence) a pleť po něm působí jako po čistící masce - s lehce zmizíkovanými póry a vyhlazená.

Mám teď v pleťovce v rámci SOS péče tak silné léčivé a regenerační kombo produktů, že nedokážu přesně určit, jako úlohu ve všem sehrává konkrétně tento kousek, ale každopádně  je pleť lepší a neplechy se nedělají ani přes den a naopak se rychleji zatahují a hojí. A vůně? Je velmi zvláštní a taková typicky antipodská (asi jako má u vůní May Lindstrom), rozhodně bych ji naoznačila za klasickou levandulovou a rozhodně ne za jemnou a neutrální. Určitě je v ní cítit i šalvěj a heřmánek, ale trochu jinak, než znáte z těch hydrolátů alá nahnilé seno. Tohle voní květinově, silně a přitom i svěže, spíš jak parfém než bylinný hydrolát. Po nastříkání se však vůně vytratí a už ji neucítíte (Edit: to platí však jen při aplikaci na pleť, zjistila jsem, že druhý den mi po toniku ještě voní rolák! =D). A jediné minus jsem zatím zaznamenala ve sprejovém aplikátoru - stříká silnějším proudem, takže budete místy mokré jak myši. Rozhodně se nejedná o jemnou mlhu a dovedu si i představit, že vlivem tohoto šplíchacího aplikátoru bude mizet produkt rychleji.


Krém na ruce a na tělo Joyful (Joyful Hand & Body Cream)
A teď ta pecka! Tohle je důvod, který mě k nákupu séra a tonika vlastně rozhoupal. Původně jsem totiž jen chtěla Juliet. A najednou jsem zahlédla akci - při nákupu dvou produktů Antipodes dostanete plné balení tohoto krému zdarma (při zadání kódu JOYFUL). Jsem klasický nakupovací maniak, který se nechá dárkem k nákupu, zvlášť v plném balení, velmi rychle zlákat i ke koupi věcí, které původně nechtěl, zvlášť na Lovelule nemám problém se zaplněním košíku. A teď toho nejenže nelituju, ale přemýšlím, co ještě koupit kromě tonika Ananda, co se mi bude hodit a zároveň tak ještě jednou využiju akce. Co jsem tak koukala, tak Joyful totiž není ve stálé nabídce a bojím se, že to byla jen loňská limitka. A přitom je úžasný! Vyživuje, pečuje, nemastí, ale promaže a hlavně - opět jsme u voňavé antipodí devízy - božsky voní!


Jsem člověk, kterého dokáže líbivá vůně tak okouzlit, že navíc ve spojení s dobrými účinky se ze mě stává na produktu celoživotní závislák (viz Juliet, že..). A Joyful mě dostal už po otevření tuby. Ta vůně je pro mě tak přitažlivá a přitom něčím známá a povědomá.. Jako bych ji dřív už v nějakém produktu měla, ale nedovedu si vybavit, v jakém. Jen mi to navozuje až bláznivě iracionální pocit radosti a nedokážu si k tomu přestat vonět. Nedovedu si představit ji používat na tělo, protože by byla při objemu 120 ml asi hned pryč. Ale když s tím budu mazat jen ruce, tak budu mít vůni neustále kolem sebe a balení mi určitě nějakou dobu vydrží. A jak to voní? Jako luxusní ovocno-květinový krém, případně hravá vůně pro mladé slečny. Ha! Už vím! Připomíná mi to jednu vůni od Avonu, kterou jsem milovala asi v 17ti a to léto bylo tak skvělé, že ho mám spojené právě s touto vůní! Jak jen se jmenovala? Dávaly se k ní takové lentilkové barevné korálky a náramek na stužku jako dárek, nevíte? (Ty korálky ještě mám a hraje si s nimi Áňa) =D Jo a oficiální popis praví, že jde o vůni černého rybízu s ibiškovým květem. Takže jsem se docela trefila.   



* PHB*



Rozjasňující oční gel (Brightening Eye Gel)
Návrat starého šampiona.. Toto byl nejlepší oční gel, který jsem kdy měla. Když jsem ho asi po půl roce dopoužívala, snažila jsem se najít stejné zalíbení a účinky v jeho kolegovi z pánské řady. Sice krásně voněl, ale to je asi tak všechno. Když už nějakou péči používám a chci do ní investovat jak peníze tak svůj čas, tak od ní čekám účinky. Nemám ráda, když oční gely (které jsou většinou tak lehké, že je nějakým dalším mazadlem - většinou očním krémem/balzámem - prostě přemáznout musíte) jen hydratují, to většinou zvládnou samy o sobě i ty nejzákladnější oční krémy. Já chci něco víc, něco, co mi odůvodní další krok v mé péči. A tento gel to bezesporu umí..


Je to on, co mě naučil vzít na milost hořkou pomerančovou vůni neroli. Vůně v gelu totiž není tak intenzivní, ale jemná a svěží (a moc příjemná). Gel je lehounký, narozdíl od Aura gelu od Mylo naprosto vůbec nelepí, při aplikaci lehounce chladí, okamžitě pleť občerství a hned se vsákne. Já ho přetírám očním krémem od 100% Pure. Gel nejenže hydratuje, nepne, netvoří povlak, nedělá potíže s korektorem, nedrolí se s krémem, ale taky viditelně rozjasňuje. A to je ten bonus, který se mi na něm líbí a pro který jsem po něm tak prahla znovu. Počítám, že dokud ho nepřestanou vyrábět, zůstanu mu věrná. 


Rozjasňující tonikum (Brightening Facial Tonic)
Tohle byla moje předloňská láska. Taky se dostala do oblíbených produktů a objevů za rok 2016 (článek zde). Vydržela vypoužívání asi třech balení, než se mi dostalo do ruky něco jiného. Po čase jsem se k tomuto toniku zase vrátila a nestačila jsem se divit. Najednou mi vadilo. Sice účinky mělo stále stejné - rozjasňovalo, osvěžovalo, pomáhalo s flíčky po neplechách a nevysušovalo, ale začalo mi vadit při aplikaci. Něčím mě dráždilo a já začala pokaždé kýchat a dusit se. No a na to jsem jaksi zapomněla, takže když jsem viděla, že je naskladněné, přihodila jsem ho do košíku k očnímu gelu a bylo. A při prvním nastříkání na obličej jsem si na všechno zase vzpomněla. Nevím, jestli ho dopoužívám, protože mě dráždí fakt dost, nebo ho dám na vyzkoušení mamče, jestli u ní projde líp. Takže jo, určitě ho doporučuju pro skvělé účinky, ale zároveň bacha na čmuch. Znovu už si ho nekoupím (a píšu to sem hlavně pro sebe, až mi zase bude cukat peněženka).

Tužka na oči PHB v odstínu Peach. Zkoušela jsem ji i drhnout vodou, ale fakt se ani nehne, takže super!

Tužka na rty v odstínu Peach
Jedná se prý o otěru odolnou tužku s "long lasting" efektem. Tužek na rty od PHB už se mi doma sešlo víc. Docela často bývají součástí Lovelula beauty boxů a tak tomu bylo i tentokrát. Tužky jsou perfektně měkké, tak akorát, po rtech nádherně kloužou a sytě malují s vysokým pigmentem. Dlouhotrvající efekt a otěruodolnost potvrzuji. Sice se vám lehce setře ten prvotní intenzivní nános, ale pak na rtech zanechá velmi sytý stain, který dostanete ze rtů až řádným odlíčením. Jako fakt je mám ráda. Škoda, že tento druh dekorativního produktu moc nepoužívám. Jo a malá poznámka na konec.. PHB má takovou zvláštní barevnou škálu rtěnek a k tomu i tužek na rty (ale spadají do toho i třeba tvářenky) a dovedu si představit, že sednou jen málokomu. Jsou to totiž dost syté podzimní odstíny do hnědočervené, oranžové, fialové a většina z nich má i metalický finiš, což taky nejsou zrovna mnou vyhledávané běžné barvy. 


Tekuté oční linky
Takže, na začátek reklamní sdělení - linky mají být voděodolné a vhodné i pro velmi citlivé oči. To druhé nemůžu potvrdit, na oči moc citlivka nejsem, ale to první směle vyvrátím. Tak za prvé, linky dost dlouho zasychají (fakt i pět minut a víc). Za druhé, nejsou matné, ani lesklé, je to něco mezi tím a navíc obsahují drobné blýskavé částečky, které se lesknou do stříbrna (není jich moc, ale při bližším pohledu patrné jsou). Za třetí, jsou málo pigmentované, takže ať jsem se snažila udělat opravdu tlustou vrstvu, nebo jsem přetřela vícekrát, linka stále nebyla dostatečně černá a prosvítala pod ní kůže. Za čtvrté, voděodolná rozhodně není - smyla se při jen lehkém přetření mokrým prstem. A za páté, linka je sušší krémové konzistence, což nejde moc dohromady s aplikátorem v podobě dlouhého štětečku, který v krémové struktuře linky zanechává čáry po jednotlivých vláknech, ale nedokáže pobrat tolik barvy, abych s ním udělala jednolitou linku bez opětovného namáčení a přemazávání.


No, takže za mě fakt propadák. A přitom paradoxem je, že tohle je zrovna produkt, který mě nejvíc z celého beauty boxu lákal natolik, že jsem do košíku ještě něco přihodila, abych na něj cenově dosáhla (dával se zdarma při nákupu nad Ł60). Takže tohle si fakt nekupujte. PHB má dekorativku skvělou a výborně pigmentovanou, proto mě  linky nemile překvapily.

Nahoře linka PHB v někollika vrstvách, uprostřed snaha o tenkou linku a dole klasická linka jedním tahem (ta šmouha je z lehka přemáznutá navhlčeným prstem)


Favoritem je pro mě jejich řasenka (skvělý objem, dlouhá výdrž, nedrolí se a nemaže), vymakané mají i lisované produkty jako stíny na oči (vynikající svou pigmentací) a pudry, které mají hedvábnou konzistenci a dělají saténový finiš. Tekuté linky fakt ne. 



* LOVELULA BEAUTY BOX*



Pokud jste už někdy nakupovaly na Lovelule, tak jejich boxy musíte znát. Dost často je dostanete, jako já tentokrát, k nákupu nad určitou částku, často bývají i ve výprodejích za zlomek jejich původní ceny, nebo si je můžete předplatit a budou vám chodit pravidelně. Za mě se na ně fakt vyplatí počkat a koupit je ve slevě, nebo jako dárek k nákupu následující měsíc (to se vyprodávají edice z předchozího měsíce). Tohle je tedy box z prosince a zaujal mě hlavně dekorativkou PHB a plným balením SOS Mádara masky. Zbylé produkty tvořily vzorečky, které si jinak musíte koupit (tyto se pohybují kolem Ł0,5 za kus). Takže pro mě to znamenalo dostat darem tři plné produkty zdarma.


Z PHB tužky mám radost, byť já a oranžová (ten Peach odstín) nejdeme moc dohromady, ale linky byly propadák. Radost mi však udělala překvapivě ta Mádara SOS maska. Nějak jsem měla v hlavě zafixováno, že po reformulaci složení už nejsou produkty tak účinné jako dřív a svými častými základy z vody a glycerinu mě ani moc nelákají. A tato maska je složením opravdu docela fajn. Sice najdete základ z vody, na třetím místě alkohol a za ním za chvilku následuje i ten glycerin, ale to je bohužel dost častým jevem v hydratačních maskách této cenové hladiny. Maska slibuje okamžitou hydrataci a rozjasnění, což mě na ní láká nejvíc a docela bych něčemu z toho i věřila, vzhledem k obsaženým olejům, extraktům a aktivním látkám. Tak uvidíme.. Znáte ji někdo?



* BEAUTY BREWS*



A malá papací třešnička na konec. S čaji Beauty Brews jsem se poprvé setkala díky Verunce z českého přírodního eshopu Ladybio a řeknu vám, že je to príííma záležitost. Jsou v krásných plechovkách, mají skvěle promyšlené směsi od ovocných, přes bylinné, až po těch se základem z černého čaje (které miluju!), takže si na své přijde fakt každý a nádherně voní. Když se podíváte blíž na směs, tak v nich dokonce poznáte i jednotlivé složky, žádná prášivá namletá, neidentifikovatelná drť. Směle bych je zařadila mezi čaje alá Teatox, Kusmi Tea  apod.


Ještě stále na Lovelule seženete ve výprodejové sekci skořicovo-pomerančový čaj Hygge a vyjde vás na kilo. Já jsem kupovala někdy začátkem ledna a to bylo ve výprodeji druhů víc, takže jsem je nakoupila za tu cenu ve velkém a budu je v průběhu roku rozdávat jako dárky. A vám, které tyto čaje taky zaujaly, doporučuju, kupte si na vyzkoušení ty ostatních druhy buď v levnějších pytlíkových refillech, nebo rovnou v plechovkách jako dárky raději u nás na Ladybio, kde vás vyjdou o pár kaček levněji a nebudete na ně muset ještě čekat. 

A to je asi tak všechno. Už dlouho se dokopávám k sepsání prvního článku z druhého dílu těhotenského deníčku, ale nějak se mi nedaří začít. Tak to nebudu lámat přes koleno, až to přijde, tak to přijde, nebo nepřijde. 



Jaký nákup udělal v poslední době radost vám?




6 komentářů:

  1. Také jsem teď nakupovala na Lovelule (mj. i Juliet :) ) a přihodila ten beauty box. SOS masku jsem ještě nezkoušela, no složení mě teda moc nezaujalo..a celkově z toho boxu moc nadšená nejsem, barva tužky na rty je taková divná, tekut linky nepoužívám, a co se týče těch vzorečků, tak jsou v nich masky a krémy určené na suchou pleť, což já nemám. Je ale pravda, že když jsem se po tom moc nepídila, co je vůbec obsahem boxu, rovnou ho šoupla do košíku, když je to zadarmo žejo :D Jinak jsem si koupila ještě čistidlo od PureChimp a to tak krásně voní po banánech, že k němu chodím pořád čuchat :D Navíc mám teď po něm pleť pěkně hebkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já mám s hledáním hydratačnní masky pro svou pleť už několik let fakt potíže. Prostě jsem ještě nenašla žádnou, která by mě
      ě neobsypala, takže mě překvapilo, že ač Mádaře už pár let moc nevěřím, tak tahle maska pro mě vypadá jakž takž i bezpečně =D O ideální hydra masce nemůže být řeč, tam by to bylo úplně někde jinde.. Ty boxy jsou fajn aspoň v tom, že byť nic osobně nevyužiješ, potěší to jako miilá pozornost k nákupu a pak to můžeš navíc někomu podarovat, věci tam jsou totiž na dárky naprosto dokonalé, takhle to dělám já.

      Vidíš, Purechimp jsem si taky koupila, hned ze začátku, když ho přidali do nabídky, ale mně ty papací vůně v kosmetice moc nesedí, takže jsem ho ani nezkoušela a poslala rovnou dál..

      Vymazat
  2. Nebyla to Wink? Myslím že byla rybízová. Do kdy je ta akce na Lovelule?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romi, teď jsem úplně vedle.. O čem mluvíš? Jinak, na Antipodes ještě akce stále probíhá,ale už mají notně rozebranou nabídku a ten box byl vyprodaný už v den publikování tohoto článku. Jsou dost žádané, takže většina těchto akcí trvá jen 2 max- 3 dny, než se vyprodají zásoby..

      Vymazat
    2. Myslela jsem tu voňavku :D

      Vymazat
    3. Ježiš, to by mohla být ona, něco mi to říká!! Jsi dobrá!! =D Na Lovelule by ještě akce měla být, ale mají to tak uźoufale probraný, že už tam skoro není žádné zboží. Jukni na Naturismo, tam mají na Antipodes akci taky, sice bez dárku, ale zase s 20% slevou a platí do 7.2. ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...