středa 17. ledna 2018

Aktuální péče o pleť | Zima 2017/18


Po dlouhé době vám píšu aktualizaci mé péče o pleť. Ani v zimě se toho v mé kosmetické rutině moc nemění oproti teplejším měsícům. V podstatě jen přidávám pár kapek oleje ke krému na ráno. a to jen proto, že i mi z rutiny na čas vypadlo hydratační sérum. Jinak postupy, použití produktů a vlastně i některé produkty samotné zůstávají furt stejné. Koukám, že jsem pěkná konzerva. Ale pořád mi na to od vás chodí dotazy, takže je čas tohle téma zase oprášit. Jo a pleť mám smíšenou, citlivou, se sklony k ucpávání pórů a vysušování..

Pokud jste čitatelkami tohoto blogu už nějaký ten pátek, tak vás svou rutinou asi nijak neohromím. Střídám v ní, a to jen občas, zejména čistící produkty, někdy vyzkouším nějakou novou masku, nebo tonikum, ale jinak si jedu pořád to samé, co pleti vyhovuje. Je pravda, že před třicítkou jsem měla pleť smíšenou, ale mastnější, teď v téměř 35 letech a pár let po porodu ji mám smíšenou a sušší. Zatímco před lety bych preferovala velmi lehké emulze a zmatňující toner, teď už musím na tonikum použít hydratační sérum, krém a i na něj kapu ještě pár kapek oleje. Je to daň nejen za používání zinkového krému, který je tak lehký, že se samotný na nemastný obličej hůř roztírá, ale taky za pleť, na které by se vlivem nedostatečné péče začaly tvořit už vrásky. Takhle s nimi zatím problémy stále nemám a jestli budu vypadat jak moje mamča v jejím věku, tak se na to i těším.

Na pleti nesnesu mastný povlak, natož pak lepivý pocit, takže se moje péče skládá z několika vrstev, které jsou samy o sobě velmi lehké, ale dohromady tvoří ideální pečující kombo. Taky zastávám názor, že pokud chcete z produktu vytřískat co největší účinky, tak by měl sloužit jen k jednomu účelu a ne být typ alá 1000v1. Takže od hydratačního séra chci jen hydrataci, od séra s vitamínem C čekám rozjasnění, od nočního oleje regeneraci, od zinkového krému hojení apod. Pokud jde o léto a SPF, používám už roky ultra lehké mléko se SPF od Kimberly Sayer, které přidávám jako vrstvu navíc na běžný denní krém. Na oči mám taky samostatný krém. Někdo může namítat, že je to moc kroků, ale s klidem se zvládnete vším níže zmíněným namazat ani ne za minutu a odpadne celoživotní hledání mýtu "ideálního krému", který dokáže v jednom kelímku obstarat všechny výše vypsané účinky.

Po víc jak roce už Halcyon dodělávám. Je tak neuvěřitelně tekuté konzistence, že ho stačí strašně málo a koupě se pak opravdu vyplatí.

Momentálně mám pleť docela rozhozenou těhotenskými hormony, takže potřebuju hojit a regenerovat, ale v podstatě až na častější použití peelingu a masky se tím běžná rutina nemění. Co však od kosmetiky požaduju a dokážu na ní ocenit je, když má rozjasňující efekt. Takže už docházející produkty průběžně vyměňuju za projasňující a začínám se těšit na jaro, i když zimu miluju a ještě jsem si jí ani nestihla užít. 





RÁNO



Ráno obvykle začíná pokaždé stejně - snažím se potichu vyplížit z ložnice, abych si mohla udělat hrnek kafe a přitom nevzbudila Dračici. Aspoň jeden doušek a pak klidně půjdu na další dvě hodiny dospávat s ní! No, z velké části pokusů je jich většina naštěstí úspěšných. Své ráno jsem tedy začala, ale kosmetické musí cca do jedné odpoledne počkat, někdy přejde volně rovnou ve večerní rutinu. Pro potřeby článku si však zkusme představit, že první, co ráno udělám, je umytí obličeje.

Roky jsem zvyklá si pleť ráno umývat mycím gelem. Buď spím v prašném prostředí, nebo mi pleť přes noc vylučuje velmi nepěkné věci, protože pokusné jemné očištění pouze tamponem s pleťovou vodou dopadlo pokaždé několika špinavými tampony, které se nikdy neblížily zcela čisté pleti. Takže nastoupil mycí gel s Foreem. Moje milovaná Juliet od Antipodes (píšu o ní už po milionté, takže více info najdete na blogu) mi došla koncem léta a od té doby jsem se zkusila zapřít a dopoužívat, co mám doma a neobjednat hned další - haha, už je na cestě! Volba padla na už rozdělaný gel od Yuli - Halcyon - který je zároveň i nejdražší položkou mezi mými čistidly. "Dodělám ho, aspoň se nestihne zkazit. Za ty prachy by to byla škoda.."

Toto je jedna větší kapka a fakt stačí na celý obličej. Když to s gelem přeženete, budete pěnu smývat ještě za týden a až na zádech! =D

Začala jsem tedy Halcyon používat ráno a večer, ale žádná pecka, hlavně pro můj čumec. Po ránu zbožňuju osvěžující a náladu povzbuzující vůně a Halcyon mi smrdí jak jar. Taky mi přijde poměrně jemný, což sice na ráno krásně stačí, ale večer chci mít jistotu dobře vyčištěné pleti a taky ráda používám dva druhy produktů na první a druhé čištění (ale můžete použít i jeden dvakrát po sobě, jen mě to nebaví). Tak jsem opět zalovila v nasyslených zásobách a vytáhla mycí gel od Acure, který jsem náhodou z amerického iHerbu objednala v nějakém záchvatu hned dvakrát. Protože jsem nenechavý a hrozně zvědavý čumák, musela jsem jeden hned otevřít a očuchat, takže jsem ho rovnou zařadila do pečující rutiny.

Pokud jsem si stěžovala na jarový čmuch Halcyonu, gelem od Acure jsem čistící dvojku rozhodně nevytrhla. Je poměrně málo přírodních vůní, které vyloženě nesnesu (např. drahý jasmín) a bohužel mezi ně patří i meduňka. Milovnice této bylinky však zbystří - gel voní po meduňce opravdu věrně a opravdu dost, moje mamča je z jeho vůne třeba unešená. Časem jsem si sice zvykla, ale žádné potěšení to nebylo a po x letech pravidelného čištění a péče o pleť jsem díky nelákavým vůním obou gelů začala rutinu flákat. Pak navíc přišlo těhotenství a poslední zbytky vůle šly na běžné fungování s Dračicí, ale už nestačily na přemáhání se do těchto nelibých smráďat. Ale o tom, jak jsem si skoro tři měsíce nemyla a ani nemazala obličej zase jindy..

Postup ranního čištění je následující.. Pokud gel pění míň, jako třeba Halcyon (v podstatě vůbec), tak ho trochu nanesu nejdřív do dlaní a umyju s ním obličej, kde ho nechám. Pak si namočím Foreo (používám Luna mini 2) a masíruju si s ním gel po obličej cca minutu. Pokud ráno sáhnu po Acure gelu, který pění  jak blázen, dám ho kapku rovnou na mokré Foreo a začnu si s ním  masírovat suchou pleť. Pak smyju a je hotovo.

Pokud jsem na cestách nebo moc líná, sahám po vatových tamponech z bio bavlny od Organyc, miluju je! Pratelné tampony mám z bio bambusové bavlny od Made by Veru a jsou kouzelné (krade mi je Áňa!) a Foreo je typ Luna mini 2.

Abych tuto dvojku nějak shrnula - Halcyon je jemný, přesto účinný, někomu voní po jeteli (jeho hlavní propagovaná složka), mně po jaru a když jej necháte působit minutku na pleti, dosáhnete i velmi výrazného čistícího alá rychlá maska efektu. Označila bych jej za univerzální gel pro všechny typy pleti i pro jakékoli čištění - ráno či večer, nebo jako "double cleanse" na večer. Ať však sušenky nečekají nějakou kdovíjakou hydrataci. Mně po umytí pleti na obličeji lehce pnul, dokud jsem se nepřestříkala tonikem. Ale citlivá pleť ho ocení stoprocentně a smíšená jakbysmet.

Gel od Acure je velmi úsporným řešením. Za cenu něco okolo 150,- Kč dostanete velkou a snad nikdy nezdělatelnou tubu gelu, který velmi pění, takže ho stačí jen maličko, dobře čistí a to je asi tak všechno. Co víc po mycím gelu chtít, že? Pokud jste navíc zblázněné do vůně meduňky, bude to vaše láska. Na poli přírodní kosmetiky jsem něco takového za tak málo peněz ještě neviděla a přitom má na svou cenu nezvykle dobré složení plné extraktů. Jen si ho musíte objednat v zahraničí.. Jo a bacha, štípe v očích, takže se hodí jen na obličej, ale oči si musíte vzít něčím jiným.

Tohle množství stačí na celý obličej..

Pokud mám zrovna dost kvetoucí pleť a potřebuju akutně léčit nějaké neplechy, tak si naordinuju až do zlepšení každé ráno druhé umytí enzymatickým pudro-peelingem od Antonie Burrel. Už jsem o něm psala na Instagramu a i sem na blog už přes rok slibuju zevrubnou recenzi. Tak snad to už tento rok vyjde. Pudr od AB je suprový v tom, že působí opravdu silně i při rychlém umytí, je po ránu hrozně příjemný a byť nemám vůni tea tree obvykle moc ráda, tak v tomto pudru ji v klidu snesu a je mi po ránu dokonce příjemná. Musím s ním však vždycky skončit, jak se pleť začně vracet do normálu, protože při dlouhodobém používání se po ní  naopak osypávám boulemi. Trvalo mi fakt dlouho na to přijít a proto jsem taky čekala na konečné resumé do recenze. A už jsem na to konečně přišla! Pudr někdy nechávám na pleti působit i několik minut coby masku na fakt zanícenou pleť.

Po umytí obličeje už přichází na řadu samotná péče. Roky bylo mým jediným ranním favoritem Vyrovnávací tonikum od Mádary. Ježiš, jak já ho milovala! Úplný zázrak pro smíšenou pleť! Pak, zmetci, změnili složení, vůně mi už neseděla, na pleti začal lepit a už neměl účinky jako dřív. A od té doby hledám stále svůj ideál. Někdy po prázdninách se ke mně dostal hydrolát Kadidlo od Akamuti. Kadidlo je antiseptické, zároveň pečující i o sušší a zralejší pleť a tak zatímco mi třeba rozmarýn, máta, šalvěj apod. bejlí vysušuje pleť, tak kadidlo ne. Ale musím upozornit rovnou ty, které si na silné vůně produktů moc nepotrpí, že tohle je teda nářez. Sice krásná ale velmi silná vůně kadidla, kterou ze sebe ještě několik minut po vstřebání a přemazání krémem ucítíte.


Tonika mám velmi ráda ve směskách s aktivním látkami a vitamíny. Tohle je jen čistý hydrolát, ale zatím snad nejlepší, co jsem kdy na pleti měla. Je velmi  kvalitní, má pro mou pleť dokonalé účinky a oceníte ho i v případě, že máte hlouběji do kapsy, protože Akamuti má nezvykle nízké ceny. Jo a toto tonikum se probojovalo i do mých TOP za 2017, které snad v samostatném článku stihnu vydat ještě do jara (spolu s tím o vánočních dárcích =D). 

A abych to zase nezakecala. Tonikem párkrát přestříknu obličej i krk a aniž bych nechala plně vstřebat, nanáším hned další krok. Ještě do konce léta by následovalo sérum s vitamínem C od Serumdipity (iHerb), ale protože už přestalo mít na mou pleť nějaký efekt a fakt rychle se spotřebovávalo, tak jsem jeho používání ukončila s poslední lahvičkou a od té doby vyvíjím své C sérum. A doufám, že bude už na jaře! Kdybych sérum měla, nechala bych tonikum plně zaschnout a sérum bych nanášela až na suchou pleť. 

Momentálně však používám olejíček (do zimy se navíc kapka oleje vždycky hodí). Myslela jsem, jak není následný způsob aplikace běžný, ale kupa dotazů v mailu svědčí kupodivu o opaku, takže.. Dlaň si přestříknu 2-3x tím samým tonikem, nakapu do ní cca 5 kapek, promnu mezi oběma rukama a promasíruju celý obličej až po krk a hned nanáším krém.

Samotatných olejů i ve směsích jsem vyzkoušela už mraky. A žádný mé pleti tolik nevyhovoval jako Marulový olej od Ooh!. Některé z vás, co se sem na blog dostaly přes články třeba o Sacha Inchi od Primavery se možná podiví, kam se poděl tento můj oblíbený a dříve tolik milovaný olej. Pořád láska trvá. Jen jsem ho od té doby neměla v ruce. Poté, co jsem dopoužívala balení a zkoušela pak verze od jiných značek (a vždy se pokorně vrátila k tomu od Primavery, protože byl zaručeně nejlepší), tak zkouším další oleje. 


Poslední dobou se jich vyrojilo na trhu hodně a jdou v takových trendy vlnách. Marulový byl asi mezi jedněmi z prvních. A můžu potvrdit, že právem. Teda, fakt mě neláká ten od Sefirosu, který vlastně na českém trhu celé marulové šílenství rozpoutal. Ale jeho zásluhou se zase dostaly čisté oleje do pečujících rituálů i těch, které jinak nezavítají pro péči jinam než do regálů drogerek a parfumerií, takže palec nahoru stejně. Já jsem šla do marulového oleje rovnou od Ooh!. Neříkám, že jsou všechny nejlepší kvality, třeba šípkový olej je světle žlutý a nijak nevoní, proto si radši kupuju ten bio kvality získávaný metodou CO2 od Nobilis Tilia - je sytě oranžový a nádherně voní po šípkovém čaji. Ale marulový olej mají perfektní. Zkoušela jsem i další super olej, v dnešní době hojně propagovaný - tamanu - a ten mi ani zdaleka tak dobře nesedl. Řekla bych, že je vhodnější pro o dost mastnější pleť než mám já. 

Zpět k oleji. Olej je bez vůně, ale přesto voní. Prostě tak hezky přírodně olejově. To argan, konopný, nebo třeba tamanu už jsou pro mě nelibě vonící záležitosti. Není hustý, ale ani moc tekutý, je světle žlutý až do zlatova a těch pár kapek mi stačí bohatě až na krk po dekolt. Dobře se roztírá a byť se nevstřebá okamžitě, není ani mastný, hutný a pleť zanechá vláčnou. Pro mě je to ideální spojení výživy, péče a přitom lehkosti oleje neucpávajícího póry, nesedícího na pleti a přitom takového, který viditelně pomáhá pleti i v zimě dodat přesně to, co potřebuje. Na noc ale preferuju zase oleje ve směsi, takže tento mám fakt jen na ráno. 

Posledním krokem je aplikace krému. Už několikátým rokem používám ráno i večer jen svůj Baobabový krém se zinkem. A kdo by mi nevěřil, tak je to fakt. Na trhu mi žádný ze zkoušených krémů nevyhovoval, tak jsem si začala dělat svůj vlastní a u něj jsem už zůstala. Kdo namítá, že zinek vysušuje, tak ne, mě ne. Ale taky vidíte, že mám hydrataci zajištěnou v jiných pečujících krocích a od tohoto krému ji rozhodně nečekám. Mám ho fakt jen na hojení. 





VEČER



Večer je to poslední dobou dost proměnlivé. Od začátku podzimu si pohrávám s odličováním očí pomocí oleje, ale beru to spíš podle momentální únavy, jestli vezmu na oči jen micelárku s kapkou oleje, nebo to vezmu olejem celé a dočistím gelem. Druhý postup mi však moc nevyhovuje, takže se držím zatím toho osvědčeného.

Nejdřív stáhnu řasenku a linky tamponem. Začala jsem používat bio bavlněné tampony, ale abych se přiznala, občas na ně zapomenu a sáhnu po těch vatových. Ale postup zůstává stejný. Navlhčím tampony vlažnou vodou, párkrát na ně pumpnu micelárku od Montbrun a kapnu na ně obyčejný olivový olej (kdybych měla speciální odličovací, dám ten, ale protože žádný takový nemám, tak vezmu, co je po ruce a tím je právě oliváč hned na raně v kuchyni). Tento postup se mi osvědčil nejvíc. Samotná micelárka si totiž ne vždy poradí s více nánosy držící řasenky (třeba Avril, nebo PHB) a pak ty oči spíš dře a řasenku jen šmudlá okolo. Pár kapek oleje tomu pomůže a vše jde odlíčit snadno, jemně a během pár vteřin. Taky díky předem ve vodě navlhčenému tamponu ušetříte i dost micelárky.


Následně umyju celou pleť Halcyonem, promasíruju Foreem a domyju Acure gelem. Pokud mám pleť v té době namáhanější a sušší, popřípadě větší vrstvu makeupu, tak používám Halcyon až jako druhý čistič a začínám tím od Acure, který má větší mycí schopnost (aby stáhnul makeup). Když mám pleť zase naopak mastnější, tak volím první postup.

Následuje ošetření tonikem. Už měsíce mám SheaButter tonic od Martiny Gebhardt. Na férovku vám přiznám, že mě nebaví a navíc mi i smrdí (jako antibiotika). Takže zde skvěle zafungoval Murphy a tento toner snad budu mít do konce života, jak mě to s ním strašně nebaví a dlouho vydrží. A to s ním rozhodně nešetřím. V podstatě stejným postupem jako ráno nanesu toner a ještě zamokra a do tonerem přestříkané dlaně 1,5x pumpnu pleťový olej Restorative od Puristry. Promnu mezi dlaněmi a aplikuju od čela až po dekolt. 

Restorative olej byla trefa do černého. Poslední rok a půl hledám a z různě kupovaných vzorků zkouším noční olejová regenerační séra a hledám ten svůj ideál. Narozdíl od ranního oleje očekávám, že tento bude tvořený směsí různých kvalitních olejů spolu s vitamíny a pleti poskytne především péči a výživu po celém dni a nakopne proces regenerace. Prostě, abych se ráno probudila a měla pleť svěží, neplechy zahojenější, flíčky míň viditelné, rozhodně bez suchých míst a pnoucí pleti. A divily byste se, jaký je to kumšt. Úžasně fungoval M.E.Skinfuel od Yuli, ale kvůli jeho ceně jsem si koupi tak dlouho rozmýšlela, až jsem se dostala k tomuto a to byla láska na první aplikaci. A to jsem ho nejdřív opravdu velmi opatrnicky zkoušela přes týden ze vzorku.

Oční péče

Pokud mi totiž olej dokáže za pár dní zregenerovat pleť, pak je většinou natolik výživný, že se po něm časem začnu osypávat boulemi. To mi dělá např. úžasně regenerační balzám Blue Cocoon od May Lindstrom, proto ho používám jen občas jako rozmazlení a noční masku v jednom a stačí mi ho kupovat jen ve vzorcích. Pak jsou speciální regenerační oleje, které obsahují většinou retinoly/retinoidy a to je na mou citlivou pleť zase moc velká síla. Ano, i prý rádoby jemné retinoidy bez vedlejších účinků na citlivou pleť, nadělají na mém ksichtíku pěknou paseku - začne se loupat, svědit, pleť červená a když bych v aplikaci pokračovala dál, začne se osypávat boulemi a zešedne. Príma, že? Takhle na mě začala fungovat mnou dřív vychvalovaná Luna od Sunday Railey a bohužel i v podzimním nakupovacím záchvatu koupený strašně drahý pleťový olej od Pestle&Mortar. Do týdne šel z domu.. 

A tak už snad chápete, proč jsem tak nadšená z Restorative oleje i jeho nezvyklé bylinné vůně, která mi tak připomíná ajurvédskou kosmetiku a koření. Funguje mi dokonale, nezmastí a nezatíží, neosypávám se po něm, krásně vyhladí pleť, zároveň pomáhá hojit, zmizíkuje flíčky a jizvičky.. A cenově je neuvěřitelně výhodný. Vlastně jsem ze začátku jeho ceně ani moc nevěřila. Produkty 100% Pure nejsou nic levného a sesterská značka Puristry, pod kterou Restorative olej spadá, je na tom cenově ještě trochu výš. A přitom koupíte tento olej v objemu 50 ml za nějakých 1400,- Kč. To jen Skinfuel od Yuli vyšel na cca dva tisíce a bylo ho 30 ml. Takže jsem ráda, že jsem ten ideál našla. Ale budoucí koupi Skinfuelu rozhodně nevylučuju.. Bez jakéhokoli čekání následuje opět zinkový krém a to je asi tak vše. Jen doplním oční péči. Taky jsem hledala ideál. Jako dosud nejúčinnější a okamžitě fungující kombo dvou produktů je pro mě bezpochyby rozjasňující oční gel s neroli od PHB a následně Bio-Retinoid anti-age krém od REN. Krém sice není určený na oční okolí, ale nevadil mi tam a dohromady jsem dostala neuvěřitelně silnou oční péči, která už do druhého dne dokázala s očním okolím zázraky. Bohužel se mi pokrému začaly dělat milie a tak tento zázrak můžu používat buď jen krátkodobě, nebo vůbec. 




OČNÍ PÉČE


V oční péči mi vůbec nevadí stejný způsob vrstvení produktů jako u péče na celý obličej, takže myšlenka nejdříve nanášeného séra a po něm ještě krému/balzámu mi vůbec nepřijde zatěžující či rovnou obtěžující. V létě byl na mě vyživující oční balzám od Inlight už přeci jen moc hutný, takže nejdřív se přesunul z ranní rutiny pouze do té večerní a pak jsem ho úplně odložila stranou. S příchodem zimních dnů ale zase přišla jeho chvíle a tak vznikla moje oční rutina. Ráno nejdřív ošetřím pleť pod očima a obočím hydratačním gelem.

A vůbec nebyl problém to nafotit, lepí to fakt hodně a dlouho, na pleti s tenčí vrstvou však tyto problémy nemám


Už pár týdnů zkouším gel Aura od Mylo, ale není to můj oblíbenec. Má podivnou slizovitou lepivou konzistenci a zvláštní a naštěstí jemnou vůni (cistus - kdo znáte cistusový hydrolát.. já ho třeba čistý nesnesu, tohle je dost naředěné a jemné). Bohužel na sobě nepozoruju žádné účinky - ani zvýšenou hydrataci, vypnutí, prostě nic. Složení má parádní a až na glycerin na konci INCI jsem od spojení tremelly, panthenolu, kyseliny mléčné a kofeinu čekala velké věci. Jenže k nim nedošlo.. Taky mě překvapilo, že produkt má poměrně krátkou výdrž. Spotřebujete ho fakt maličko a při používání 2x denně po dobu cca dvou měsíců mi skoro nic neubylo, ale přitom má expiračku už v dubnu 2018.  Postoupím ho dál své mamče a já už mám na cestě zase mého miláčka - rozjasňující gel od PHB. Po vstřebání gelu namažu kávovým krémem od 100% Pure.

A to je pouze to malé 8ml balení a vydrželo 3/4 roku každodenního používání. Velké 30ml balení vyjde jen o něco dráž a bude zřejmě nevypoužívatelné =D

Oční krém Káva od 100% Pure, u toho se chci na chvilku zastavit. Když jsem ho používala poprvé, tak po pár týdnech, bez viditelných účinků, jsem vám psala, že je to sice krásně vonící a perfektně aplikovatelný krém, ale že jen hydratuje a to je vše. Žádné zázraky mi neudělal. Ale pak přišly prázdniny, výlety a dovolené a já ho používala dál, aniž bych ho pozorovala skrz prsty. No a přišlo září, zapomněla jsem ho na jedné z návštěv u mamči v Praze a vystřídaly ho vzorky jiných. A najednou se mi pleť pod očima přestala tak líbit jako předtím. Začala jsem používat zase korektor a bez něj už to nešlo. Pleť už nebyla tak zářivá a působila unaveně. A já si kávového krému začala vážit. A používám ho do teď. Ráno i večer. Když chci dodat pleti speciální péči, použiju místo něj na noc Oční intenzivní balzám Inlight, ale jinak si jedu stále na kávové vlně. Je to, stejně jako olej Restorative, další produkt z rodiny 100% Pure a Puristry, který mi nejenže dělá zázraky, ale při koupi plného balení vyjde dokonce výhodněji než lecjaké synte produkty z drogerek a parfumerií. Takže k nim dostanete velmi příjemný cenový bonus navíc. 




PÉČE O RTY


Každý pečující rituál zakončuju přemáznutím rtů. Péči o rty teď právě ujasněnou nemám. Dřív byl jasným favoritem Reve de Miel od Nuxe, ale co mi začal vadit ten silikon v něm (spíš psychický blok), tak jsem ho přestala kupovat. Z jarního veletrhu jsem si přinesla kokosový balzám na rty Glory Lips od Eco by Sonya, ale je tak lehký, že se  ním musím mazat furt dokola a až na jeho omamnou vůni alá kokosové mléko ho za tu šílenou cenu (necelých 500,- Kč) a nijaké účinky používám spíš z donucení "aby se nevyhodil".


Pak přišel na řadu objev z podzimního veletrhu - Matcha balzám na rty od Delibutus. Neuvěřitelné regenerační a dlouhotrvající pečující účinky. V podstatě mi plně nahradil milovaný balzám od Nuxe. Jenže.. Po měsíci používání jsem otěhotněla a ač toto těhotenství nemám takovou pifku na vůně, jako při tom prvním, tak vůně matcha balzámu je na mě moc silná a na rtech ho už nesnesu. Já tu vůni prostě cítím i ze rtů a to několik hodin po nanesení. Tento balzámek je totiž fakt úžasný držák a nezmizí vám ze rtů jako kokosová tyčka výše. Ale tím pádem vám na rtech zůstane i jeho vůně a ta mi už svou intenzitou přijde nepříjemná.

Takže přišla náhrada, ale.. Australská přírodní značka Frank´s Body, která loni vtrhla na český trh pomocí pultů v Sephoře (nevídané!!), rozjela výrobu nových tónovaných balzámů na rty. Ten první v originální bezbarvé verzi mám už nějaký rok doma. Ale teď mě zaujala jeho třešňová verze s červeným nádechem. Nechápu to, ale přes jeho účinné regenerační, vyživující a pečující složení (na první místech najdete třeba lanolin..), rty mám spíš vysušené a mají tendenci praskat a loupat se. V podstatě bych jeho účinky dost přirovnala k těm nelichotivým od barevných Labell z drogerek. Takže z něj nejsem vůbec nadšená a momentálně střídám kokosovou tyčku, Matcha balzám a tento třešňový a hledám nějakou další pecku. Nemáte nějaké tipy? 


Tááák a tím bych odstartovala článkovou sezonu pro rok 2018. Budu se snažit pokračovat co nejdřív dalším článkem dál, ale znáte to.. Člověk míní a život a Dračice mění.. 



Jaké máte novinky ve své péči vy, na které se už hrozně těšíte? Já jich mám teď několik  a těším se na každé další namazání!








31 komentářů:

  1. Jsem moc ráda, že jsi zase zpátky v blogosféře! Tyhle články mi chyběly. Mám chuť si tak polovinu těch věcí, co jsi zmínila, okamžitě nakoupit, ale můj obličej mě teď poslední dobou nemá moc rád. Podle popisu mám dost podobou pleť jako ty. Céčkové sérum od Serumdipity mám taky, ale vůbec nic mi nedělá. Před pár dny jsem zkoušela hřebíčkový krém od značky Caltha, ale asi po pěti použití mi vyskákaly fleky na tváří, které se tvářily skoro jako spálenina. Nadšení se teda úplně nekonalo. Se začátkem zimy mám obličej totálně vysušený a tak plný ucpaných pórů a všeho svinstva, že dokonce uvažuju i nad tím, že si ze zoufalství upatlám tvůj zinkový krém. Myslíš, že by mi pomohl a nerozházel mi to všechno ještě víc?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak jsme na tom dost podobně. Já to mám ale fakt zapříčiněné ještě bouří hormonů a tím, že jsem si pleť měsíce nečistila. Je to na ní sakra znát. Věř mi, že jsi na tom určitě líp než já - boule, kam se podíváš, hrbolky, ucpané póry.. Ani makeup na mně nevypadá dobře, tak se vždycky půl hodiny pářu lokálně s korektorem a slovo lokálně už je fakt na hraně,ptž ho mám skoro po celém obličeji =D
      Zinek by Ti určitě pomohl, přinejmenším pomůže zklidnit a hojit, nedělá to, že by něco vytahoval ven a pleť by po něm byla ještě horší, naopak, okamžitě ulevuje. Doporučuju ;) Mně teda strašně pomáhá enzymatický peeling 2x týdně - na ucpaných pÓrech a hrbolkaté struktuře pleti je účinek vidět okamžitě. Pak taky čistící masky.. Vím, že Problem Solver od May je fakt těžká pálka a kdyby mi ho nedonesl Ježíšek, tak ho těžko používám - ještě bych šetřila na nové balení.. Ale dobře mi fungovala i čokoládová čistící maska od Akamuti, nebo ta pomerančová od Khadí (nebo s Vetiverem) - jsou skvělé a za zlomek ceny, neco okolo 300,- ;) Já teď zkouším novinku - hojivý gel na neplechy s manuka medem od Living Nature. Určitě o něm budu psát - včera mii přišel z Naturisima. Co do teorie i složení zní naprosto úžasně a recenze ho od akné a neplechami trpících lidí doslova vynáší do nebes, tak na něj jukni. Já ho objednávala s jejich ještě vychvalovanou čistící maskou se zinkem a nejenže mají na LN slevu, jinak je to drahé jako sviňa, ale i akci s dárkem, kdy dostaneš fakt moc příjemný a do zimy ideálně vyživující tyčku na rty (a ten její obal!!! =D). Tak držím palce!!

      Vymazat
    2. Jo, s makeupem to znám, na mně vypadá, jako bych ho naplácala na kabelku z hadí kůže. Zrovna před pár dny jsem si ráno před zkouškou skoro po tmě napatlala BB od Misshy a pak jsem se zhrozila, když jsem se viděla odpoledne v zrcadle na normálním světle. Ale včera jsem se po přečtení jednoho z tvých starších článků vydala do Lushe pro vzorek medové Mask of magnaminty a večer jsem ji zkusila - je to skoro zázrak, ráno jsem se probudila s mnohem míň podrážděným a flekatým obličejem. Jinak k tvým radám, po vzoru trb používám kyseliny a tonikum od Bravura, pak mám doma neem a nějaké jíly, ale asi jsem nějaká divná, protože nic z toho mi ani při pravidelném používání s pletí nehlo. Na pomerančovou masku od Khadí jsem úplně zapomněla - brousila jsem si na ni zuby po některé z tvých recenzí, díky za připomenutí i za tip na LN, ale tam si asi počkám na recenzi.
      Zinek mě dost láká, ale pokud jde o vaření kosmetiky, jsem začátečník (můj pokus o odličovací balzám se teď pokouší schovat co nejhlouběji do poličky). Mám doma mangové máslo - můžu ho použít jako olejovou složku, nebo je to úplně mimo? A kdybych ho použila, co bys mi k tomu poradila za květovou vodu a ÉO? Určitě nesnesu tea tree, jinak mám reakce spíš na normální oleje než na takovéhle přísady. Asi nejvíc se mi zamlouvá heřmánek. Ale vím, že radit mně je spolehlivé asi jako věštit z křišťálové koule =D

      Vymazat
    3. Marti, ještě můžeš zkusti kombinaci heřmánku, geránie a levandule - to je mojí mamči milovaná vůně v heřmánkovém krému a miluje ji. Navíc je to směs EO, která je jak na zralou pletť, tak i na neplechy, zklidnění a hojení. Nebo jednodušší kombinaci levandule a benzoe 1:1, to je velmi příjemná vůně a opět zklidňuje a hojí. Hydrolát můžeš levanduli, ale ta čistá pravá dost smrdí a já ji třeba v krému cítím. Jistější je klasická destilovaná voda a místo olejové složky klidně půl na půl hroznový olej a to mangové máslo a máš hotovo. Ještě můžeš dodat inulin, patnthenol a bisabolol a je to ;) Hele, asi si ho udělám, zní dobře ;) =D
      Tak maska LN je fajn, zklidňuje i čistí, ale asi bych šla radši rovnou do fakt nejúčinnější Problem Solver od May. Je to ranec, ale na dva roky máš o snad nejlepší masku na světě vystaráno. No a ten makeup.. tos mě pobavila. Přesně proto hledám furt jen dobrý korektor a nesoustředím se už na makeupy. Zvlášť s těm přírodními je to o "hubu", i když mám krásnou pleť, dokážou na obličeji vyčarovat něco hnusného, takže co teprve, když tu pleť zrovna výstavní nemám, že jo..

      Vymazat
    4. Díky za rady! Už jenom čekám, až mi přijdou všechny věci, které jsem doma neměla, a jdu na to. Nakonec jsem jako ÉO vzala levanduli a benzoe. Teď spřádám bojové plány a vymýšlím přesný recept, tak snad to dopadne dobře :)

      Vymazat
    5. Levandule a benzoe je božská kombinace, bude s eTi líbit! Dej poměr 1:1 a budeš to mít krásně vyvážené ;) Když budeš potřebovat, napiš mi na mail ;) Krásné tvoření!

      Vymazat
  2. Super ďalší článok :) Acure gel vyzerá fantasticky, aj keď asi všetky účinky ako Juliet mať nebude, ale meduňku zbožňujem, takže už viem čo skúsim ďalšie. Micelárku Montbrun som mala v mini balení a za mňa je to hrôza, veľká spotreba, slabé čistenie, dlho to trvá, štípe v očiach, jediné čo, tak krásne vonia, ale zrejme syntetikou, nikde som sa nedočítala že by tam boli éteráky a to už lepšie odlíči mokrý tampónik s pár kvapkami mandľového oleja alebo čistiaci balzam (prvý krát skúšam balzamy a zatiaľ super, šupinky a presušená koža sa mi vyhýbajú, ten od Evolve je síce ako vazelína ale spotreba vs objem a cena neskutočná).
    Akamuti hydroláty chcem skúsiť už dlho, momentálne mám tonikum tiež od Martiny ale šalviové, na deň, účinky nevidím, tiež je bezodné a na noc ružový hydrolát.

    Jediné čo ma momentálne v péči vytáča je práve SPF od Kimberly, ten dávam namiesto denného krému už rok ale bohužiaľ mi vôbec nepríde že by naozaj účinkovala ako SPF. Opálila som sa aj napriek každonennému používaniu, aj cez zimu! tmavšia tvár oproti krku a to von veľmi nechodím a na slnko čo najmenej, Takisto mi vyliezli v lete pehy, čo sa mi zatiaľ u žiadneho SPF nestalo, takže ju podozrievam z nedostatočného pokrytia UV spektra a hľadám nejaký iný opalovák.

    Očný krém 100% Pure mám práve to 30 ml balenie, už rok a ešte 3/4 v ňom, začala som ho používať aj na pery pred namazaním balzamom a na mimické vrásky alebo suchšie miesta, vpíja sa skoro hneď. Korektor síce musím použiť aj tak ale pohužiaľ genetiku krém nezmení aj keď mierne pomáha. Ten Delibutus musím niekde zohnať, ak vydrží tak dlho bude to môj favorit aj keby smrdel po hubách, ktoré nemám rada. Držím palce pri hľadaní ďalších favoritov a vďaka za dobré tipy :) snáď ti to tehotenstvo prebehne bez problémov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, Ani, ahoooj! =D
      Tak Acure gel Ti ráda přenechám, já se na něj nemůžu ani podívat. Kdybys chtěla, tak mi napiš do mailu ;) Co se týče vod od Martiny G. tak je to celkem potíž.. Co jsem hledala, tak všechny obsahují ve složení věci, kterým se vyhýbám, protože se po nich osypávám - většinou to byl, myslím, glycerin a lkohol, nebo aloe.. Tohle SheaButter jako jediné mělo složení pro můj čume bezpečné, takže jsem si vlastně neměla z čeho vybírat. Hydroláty Akamuti fajn a taky Balm Balm - v náhlém vánočním nakupovacím záchvatu jsem si koupila celou cestovní sadu Kadidlo a ta voní opravdu krásně - ne tak intenzivně jako od Akmuti a trochu snesitelněji - evropštěji (jestli víc do medova, květinova, nevím, jak to popsat..

      Ta micelárka Montbrun, vidíš, mě po ní oči neštípou a to ji používám jen na ně. A souhlasím, taky myslím, že je synte parfémovaná, do micelárky by si asi nelajzli dát éteráky už kvůli citlivějším jedincům a taky by tím odpálili možnost použití na oči a navíc mi nepřipadá, že by byla přírodního původu, je to taková voňavka.S přírodními micelárkami mám problém - buď neodličují, nebo je v nich hora glycerinu, nbo jsou v nich tenzidy, kterém mě zase v očích štípou. Ještě jsem nenašla žádnou takovou, která by mi tak seděla, proto jsem zůstala u Montbrunu. Jinak, co jsem koukala na složení a zkoušela, tak většina jejich produktů je taková.. jak to říct.. že mě rozhodně nelákají. Asi jako Natura Siberica, na tu mám pifku už od začátku =D No a samotný olej u očí nesnesu a k Biodermě se vrátit nechci, tak teď, babo, raď =D

      No vidíš a mně Kimberly zachránila pleť v prvním těhotenství, kdy s emi i na jarním slabším sluníčku dělaly strašné pigmentové skvrny a tohle jim zamezilo. Dávala jsem si ji i na tělo. Ale je fakt, že teď už pro naše české slunečné podmínky moc SPF nenosím. Zkoušelas padesátku od Alphanovy? Tu jsem loni střídala s Kimberly a mamča ji mazala na sebe - dost trpí na zrudnutí a pigmentovky a zvládla celé léto.. Jinak jsem taky bezradná, všechna přírodní SPF jsou hutná, ucpávají mi póry, potím se pod nimi, nebo jsou z másel a to nedávám, tak kdybys něco lehkého našla, určitě napiš, budu ráda za každý tip!

      Delibutus je na pusu jedinečný! Musím zapátrat, jestli nedělají i nějakou nevoňavou verzi. A něco mi říká, že snad jo - v jejich stálém sortimentu. Jinak, tu matcha vůni jsem milovala a líbí se mi pořád - je to geránium bourbon se sladkým pomerančem, takže teoreticky i prakticky velmi voňavá záležitost, ale na rtech mi převoněné věci do až parfémových květinových vůní prostě vadí, nemůžu si pomoct. ALe ty účinky!! Myslím, že ho mají na stránkách Biooo a samozřejmě i na ofiko Delibutus ;)

      Moc děkuji, Ani, já taky doufám, že bude vše OK. Zatím byl krušný jen začátek, tak doufám, že u toho to taky skončilo =D

      Tak krásné zimní dny ;)

      Vymazat
    2. Balm balm som mala vzorky balzamu a Little miracle šípkové sérum, čo je v podstate zmes olejov, balzam taký priemerný, na odlíčenie fajn, jemný, po čistení som ešte neskúšala, sérum fantastické ale momentálne ho predbehol olejček od Balmology Beauty Oil, ktorý robí super efekt po prespatej noci - pleť úplne žiari a je zregenerovaná, ani mastná, ani suchá, ani sa mi umývať nechce a pekne jemne vonia. Kadidlový éterák mám od Fushi a pri pričuchnutí je to sila, ale celkom príjemná, v zmesi sa dosť stratí, so šípkovým a tamanu (+ nosné oleje) vonia ako petržlen s mrkvou.

      Micelárku asi neporadím, pretože jedinú čo by ešte ušla som našla od Joik a za to množstvo je to dosť pálka (100 ml/14,5 libier), preto som rezignovala na oleje a balzamy, olejom na tampóniku sa to s trochou opatrnosti odlíčiť aj bez zanesenia čočiek a zahmleného videnia, ale na každý deň to nie je.

      Alphanovu myslíš ten krém alebo niektorý zo sprejov? Ešte som neskúšala, s inými prírodnými, ale aj obyčajnou drogérkou mám rovnakú skúsenosť. Momentálne mám kúpený detský Green People s SPF 30, ale zatiaľ sa mi nechce riskovať, posledné týždne mám nezvyčajne peknú pleť, aj keď som ho vyberala s tým aby nemal žiadne vylovene problémové zložky, je to ľahší krém so zvláštnou vôňou (pripomína mi staré hutné babičkovské krémy), treba ho trochu spracovať aby nebielil (skúšané na ruke), ale ak nebude vyhovovať tak bude aspoň na telo.

      Ohľadom Acure napíšem správu :)

      Vymazat
    3. Ani, Balmology i všechny jmenované znám =) Balmology je fajn, ale větší zázraky mi dělal teda ten Restorative od Puristry. A dobrý je Balmology i balzám, měla jsem ho ještě trochu radši než ten jejich oleej. Balm Balm balzámy nejsou nic pro mě. Jak je tam včelí vosk, nechává mi to na pleti povlak a osypávám se po tom a ten olej mám doma taky a když mě nijak neohromil vůní, tak jsem ho dala do ledničky a ani nezkusila a radši sáhla po čistém ípkáči. Ještě mi moc voní ten BB olej kadidlo, ne čistý éterák, ale ta jejich olejová směs, ale nezkoušela jsem ji, jen tu na mě zatím čeká..

      Myslela jsem přímo tu jejich speciálku na pleť obličeje - je to 50ml krém a psala jsem o něm už na jaře a v létě. Je tonovaný a bílý, mám oba a míchám si je podle požadovaného výsledného odstínu ;)

      Vymazat
  3. Také se na tyto články velmi těším. Enzymatický pudr AB používám také, skvěle mi sjednotí pleť. Jen stále ladím frekvenci používání. Na rty se mi osvědčil balzám Mylo Na perách (mám verzi rybíz-malina). V zimě obvykle trpím na rozpraskané bolavé rty, co ho používám jsem bez problémů. Vůně je jemná a neobtěžuje, lehce tónuje, jen konzistenci má hutnou a malinko hůř se nanáší. Ale určitě si ho koupím znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) Jooo, to je přesně ono - "sladit frekvenci", jak já na ně celý rok nadávala. Nedokázala jsem pochopit, že mi tak rychle dokáže vyléčit pleť od fakt hnusných neplech a pak mi je hned vzápětí udělat =D Jen nechápu jednu věc.. Co jsem tak zkoušela AB produkty, tak mám tento pocit u všech - že je třeba něco vyladit, sladit, přijít, jak na to. člověk by řekl, že za tak drahé produkty to někco za Tebe vykoumá a přinejmenším napíše na krabičku do návodu Kdybych s ním neměla tkovou trpělivost, tak by přes rok rozhodně nevydržela letěl by s prvními boulemi z domu. Když jsem se na to několikrát ptala českého zastoupení, nakonecmi byl doporučen půl-denní seminář pořádný samotnou Antonií, která na něm všechny své produkty představuje a učí s nimi pracovat. Tak Ti nevím, ale přišla mi docela na nic představa, že si někdo za ty peníze koupí produkty a pak si musí ještě za další necelé dva tisíce zaplatit kurz, aby se s nimi naučil pracovat..?? No, popojedem.. =D
      Balzám od Myla mám přesně stejný, co popisuješ a za mě ne - je mi strašně nepříjemná aplikace. Je hrozně tvrdý a tuhý a ani v teple, nebo při několikerém přetírání se nezahřeje natolik, aby se líp roztíral. Na popraskané a vysušené rty docela mučírna - ještě jsem si je víc drasovala, takže se přiznávám, já ho dala Áně =D

      Vymazat
    2. O seminářích s AB jsem ani netušila. Myslím, že bych to stejně vyhodnotila tak "koupím si za tu částku raději další produkt a budu zkoušet". U čistícího oleje jsem se zprvu zděsila, ale teď mi vyhovuje skvěle. Enzym. pudr také. Ale chtělo to hledat jak často, ráno/večer, před maskou...S čím si nevím zatím rady je Forest Dew, zvýrazní mi póry v T-zóně.
      S balzámy je to asi dost individuální. Mě zachránil krvavě rozpraskané rty. Na noc silnou vrstvu. Konzistence mě také zarazila, ale teď mi naopak vyhovuje, že ochranná vrstva na rtech zůstává a nemusím mazat co hodinu a bát se větru deště. Dceři ho jen půjčuju :-)

      Vymazat
    3. No, vyhodnotily bychom to stejně =D A forest dew, myslíštu hydrataci? A nedáváš toho moc? A ty pory Ti zůstanou viditelné, i když si to přetřeš krémem? To je divné, zvlášť od péče bych takový efekt nečekala.. No a narazilas už na stejné účinky u jiného balzámu? Já právě jo a jsou daleko víc uživatelsky příznivější, proto jsem tento tak rychle vzdala..

      Vymazat
    4. Přesně tak. Po čištění vypadá pleť krásně a když dám Forest na hydrataci, tak jsou póry hned viditelnější. Nějak jsem čekala opak. Možná jsem jen nenašla jak na něj. Krém od AB nemám, momentálně dojíždím arganový se skvalenem.
      Balzám na rty mi opravdu málokterý vyhovuje. Mám chladovou alergii a rozpraskané rty každou zimu. Mylo je zahojil a od té doby mám klid. U jiných balzámů nebyl efekt žádný nebo vše zhoršovaly(mastná vrstva na prasklinách). Takže jsem ochotna se přenést přes ne úplně komfortní aplikaci. Navíc po "zajetí" tyčinky se rotírání o hodně zlepší.

      Vymazat
    5. Jani, možná to prostě bude tím, že je na Tobě vidět víc ten plastický povrch, který to udělá. Když ho zkoušela moje mamča, tak jí strašně lepil, i když ho dala malinko a mně zase po aplikaci dost vyovoval, jen jsem se po něm začala osypávat. ALe stejně jako po aloe, takže žádné boule, jen krupička, asi té hydratace bylo na mě moc. Ale spíš jsem si nesedly i pocitově, asi jako jediný z těch produktů mě neuchvátil a nedůvěřovala jsem mu už od prvního ovonění..
      Tak tomu naprosto rozumím! Sakra, chladová alergie každou zimu? Měla jsem ji, vlivem nevím čeho, naštěstí jen jednu zimu a bylo to šílené. Venku v pohodě, ale přišla jsem domů a musela jsem spolykat tunu prášků na zklidnění a alergie, jinak jsem hned otekla, zrudla a udrbala se k smrti. Kdo nezažil, vůbec netuší! Ve škole si navíc mysleli, že si dělám srandu, takže mě s omluvenkami posílali domů a volali si rodiče do školy =/ =D Já mám teď v plánu balzám na rty od Hemptouch, prý je úžasný právě na ekzémy, opary apod., tak se po něm zkus třeba někdy podívat, nebo když na něj narazíš, mohl by se Ti taky hodit, ale nevím, ještě jsem ho neměla v ruce.. Jo a Biorytmus, jukni na stránky, na chladovku i velmi citlivou pokožku by to mohlo být taky skvělé - už mi ho doporučovaly právě třeba zletitých ekzémů vyléčené trpitelky apod.. Balzámů na rty mají mraky a taktéž už je mám na wishlistu ;)

      Vymazat
  4. Moc ráda jsem si opět početla a těšim se na další články! Co se mojí rutiny týče, tak aktuálně ráno je to jen omytí tamponkem namočeným v chrpovém hydrolátu (někdy pleťová voda K. Hádek nebo jiný hydrolát) a následuje citronový krém Caltha který je krásně lehounký a hned se vpije + občas oční krém Alverde mučenka. Večer čištění na mokro s gelem Alverde (myslím že s nějakým jílem nebo sprašem?) ale mám ráda i Alverde pěny, pak doodlíčím konopným olejem a následuje libovolná kombinace Caltha citronový krém, nebo Caltha hřebíčkový krém (oba jsou skvělé), nebo Navia malinový krém s kys. hyaluronovou, hyaluronové sérum Saloos, hydrolát + skvalan, nebo hydrolát + bambucké máslo Purity Vision, opět oční krém Alverde. Balzámů na rty mám hodně, ale nejvíc zakoupených balení po sobě (počítám že k desítce už se to blíží) má Alverde měsíčkový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to máš parádní rutinu. Moje pleť by ji teda nevydejchala a asi by se hned osypala, ale vymyšlené je to suprově. A citronové krémy mám taky moc ráda, v kosmetice je to strašně příjemná osvěžující vůně a od Hadka jsem měla citronovou vodu a tu dokupuju pravidelně ;)

      Vymazat
  5. Moc hezký článek, zrovna den před tím, než vyšel, jsem při akutním pocitu objednat nějaký nový přípravek v péči o pleť projížděla Tvé loňské oblíbence, mám podobnou pleť. :)

    Já musím říct, že po Vánocích, kdy jsem se líčila velmi málo, si pleť natolik odpočinula, že ještě teď z toho čerpám (a to i přes nějaké ty pochopitelné dietní prohřešky během svátků) a navíc myslím, že pleti prospěla jakási minimální péče. :D Ráno tedy používám kombo Foreo a Juliet od Antipodes, pak čas od času zařadím exfoliační tonikum P50 od Biologique Recherche, a nebo ho střídám s pudrem od Antonie, ale jak tady trefně čtenářka nade mnou poznamenala, také nemám vychytanou frekvenci (já se tedy po něm neosypávám, ale častější používání mně dost vysušuje a šupinatím, ale po delší odmlce zase skvěle rozjasní, že nestačím koukat). No a po exfoliaci pleť zklidním a zneutralizuji Hydrating Acceleratorem od Joshe Rosebrooka a následně namažu Nutrient day cream with spf 30 rovněž od Joshe. Mimochodem také se mi ucpávají póry po aloe, ale tohle je jediná značka, kterou můžu a aloe má hned na prnvím místě, a ač je drahá, dělá mi tak krásnou pleť, že se vždy při nákupu kousnu a objednám...
    A co se týče večerní rutiny, tak tam jsem si teď oblíbila Steam Clean odličovací balzám od Skin & Tonic, jako druhý čistič mám Active Organic Milk Forest Purifier od Red Flower. No a po čištění dávám opět lotion P50 od BR, nechám působit a pak přestříknu nějakým hydratačním mistem, většinou nejčastěji tím Hydrating Acceleratorem - miluju jeho vůni - ale klidně to stříkám i termální vodou od Uriage, no a péči dokončím Detox Beauty olejíčkem od Skin and Tonic. Tenhle olejíček a ten odličovací balzám jsou mé dva objevy tohoto podzimu, které mě velmi mile překvapily! A už mám další balení od obojeho v záloze...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mně se vůbec značka SKin&TOnic líbí už strašně dlouho. Mají krásná balení a fakt lákavé produkty. Nad tím jejich odličovacím balzámem v lehčí verzi přemýšlím už strašně dlouho, ale vždycky na něj zapomenu, tak si ho hned jdu radši napsat do wishlistu! =D

      Nooo, Josh má mooooc pěkné věci, jen mě právě nikdy nezaujal složením. Teda jo, zaujal, má ho úžasné, ale trochu se ho bojím právě kvůli možnému osypání. Ale fakt mě zajímá d Joshe ten SPF, je tedy fakt dobrý? Léto zvládne?

      Vymazat
  6. Juchů, zas článek!
    U mě teď většinou ráno (dle nejčastějšího použití):
    1. Plié od Jordana Samuela, Juliet, AB pudr
    2. do dlaně Josh Ros. nebo Niod mlha + LuluandBoo kadidlový olej nebo KhusKhus Sen
    3. na olej krém OO cream J.S. když nesvítí nebo Kimberly S. když svítí
    4. Gressa skin krycí sérum
    5. oční sérum Carrot od EWB
    6. rty mám nenáročné, většinou sáhnu po tyčince JMO, pak mám balzám LuluandBoo - jen lehce, po snídani rtěnku, nepřírodní :-)

    večer:
    1. mandlový olej se skvalanem smíchaný, brzy nastoupí asi BioAroma :-D nebo Jordan Samuel tuhý balzám s okurkou
    2. většinou Juliet, podle toho, co jsem použila ráno
    3. momentálně Cais od Niod, jindy něco od The Ordinary - kyselinu, céčko, Buffet...
    4. po chvíli asi 2-3x týdně Retinoid od Ordinary
    5. mlha a balzám - nejčastěji Siam, teď Eart Wise Beauty, občas Cocoon
    6. na oči asi nejvíc testuju, tam mě baví používat vzorky, teď Kahina, která je lehčí konzistence, ale s oleji, někdy dávám gel jako ráno + vzorky a nebo balzám jako na zbytek pleti
    7. Nuxe je nekonečný, na noc většinou ten, na Delibutus si brousím chrup! A kdyby ne, poprosím tě o ten tvůj "nuxe" ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klári, Ty jsi boží!!! Jen to číst je pro mě jako sledovat roční top green kosmetiku nějakého zahraniční youotuberky - samé novinky a krásné věci =D To je paráda!! My už jsme si vlastně všechno vypsaly po zprávách, že? Takže co dodat? Snad jen, že mi včera přišly dva balíky z Loveluly a překvpivě i nějaké novinky - konečně jsem po letech koupila sérum a tonikum od Antipodes a je boží! Ty vůně jejich produktů mě fakt dostávají! A to tak, že jsem si říkala, že o nich jako o haulu napíšu článek rovnou na blog místo pár písmenek na IG =D

      Vymazat
    2. Antipodes chci! Vlastně krom Juliet (díky tobě) neznám nic, ani slovutné masky. Těším se!

      Vymazat
    3. No, nejen Julietka tam byla ;) Ona měla Lovelula akci, že při koupi dvou výrobků dostaneš plný Joyful zdarma, takže jsem toho využila a konečně sáhla jak po dlouho chtěném séru, taak i toniku na vyzkoušení. A ten krém za to teda stál. Je to tak božská vůně!!! Hele, když Ti budu posílat ten olej, tak Ti pošlu i na vyzkoušení tu jejich Aura masku - to je tak neuvěřitelně příjemná a nevšední vůně, že i když tu masku moc nepoužívám, koupila jsem si ji i podruhé, byť jsem předtím víc jak půlku nevymazala a vyhodila ji =D

      Vymazat
  7. Letos konečně objednám ten krém od K. Sayer a čistič od Acure. Teď jedu péči od Paula's choice, chemie nechemie, ale zatím nevím co si o tom mám myslet. Denní krém spf 30 byl v létě fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jednu dob mě taky Paula lákala.. =) Já mám teď v pácu Hemptouch a hledám nový odličovací olej, který bych chtěla zařadit do rutiny, tak jsem zvědavá na výsledky pátrání a jak dlouho u něj vydržím =D

      Vymazat
  8. Míšo, asi jdu s křížkem po funusu, ale mě hodně moc překvapil balzám na rty od Lavery. Dostala jsem ho zdarma k nákupu na Green Beauty Market a přijde mi fakt skvělý. Je akorát mazlavý/hutný, voní jen velmi jemně po včelím vosku, nezabarvuje a rty dá přes noc pěkně do kupy. Troufám si tvrdit, že co do účinků předčí i Matcha Lips, tam mi ta vůně taky už leze krkem (a to se mi moc líbí! ale čeho je moc..)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozdě, ale přece, hehe =D já ten od Lavery mám, ale není to nic pro mě,poslala jsem hned dál. Naopak mi hydratací a regenerací moc nestačil a voněl mi jako ty klasické loje na rty Regina =D Já už si zase užívám Matcha lips. Sice je to vůní fakt až zbytečně přehnané, ale nepotřeuju se s ním vůbec mazat přes den, takže mi to střídmostí aplikace vynahradí =)

      Vymazat
    2. Já koukám, jak se hrozně mijíme vůněmi. Vždycky, když mně něco voní, tobě ne a naopak. Posledně to byl ten tvůj deo santal-vanilka, který jsem ze začátku nemohla skoro ani cítit, nakonec jsme si teda na sebe zvykli :-D a už jej dodělávám, ale taky jsem s ním bojovala. A teď ten balzám. A balzám od Weledy růže-vanilka jsi zkoušela? Ten má tedy vůni fakt zvláštní, tuhle kombinaci moc často nepotkávám, ale účinky je moc fajn. Každopádně já jsem na balzámech šetřivá, nedám za ně víc než 200,- a zatím mi to tak stačí, jsem v půlce Nuxe a znovu si jej už nekoupím, nejen kvůli složení, ale začal mi na rtech zanechávat podivné cucky, asi proto jak je hutný..

      Vymazat
    3. No to je pravda, vůněmi se míjíme teda hodně =D A co se týče Weledy,ta mě teda nikdy nelákala co do pleťovky nebo péče na rty. Ale je fakt, že ty jejich tinted alzámy už s emi docela líbily =D Ad Nuxe, to složení je škoda no, přitom by tam ani nemusel ten silikon být.. A hrudkoval mi až časem, když jsem yla cca v půlce balení. Já jsem ho milovala, u jeho vůni i mazlavou konzistenci! aaaach

      Vymazat
  9. Russell led some research in 2019 in Australia that looked particularly at risk elements of people who|of individuals that} gamble on sports activities. That can also play nicely with California voters, who routinely consider housing and homelessness among their top issues. The battle pits FanDuel and DraftKings, platforms that have dominated the new new} market, in opposition to incumbent tribes who warn their very sovereignty is at stake. Rival pursuits have moved tons of of millions of dollars into a campaign that would challenge spending records. Over the years, 카지노 Ulrich has made headlines in connection to gambling.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...