středa 23. července 2014

Aktuální denní péče o pleť | Červenec 2014


Dnes to bude trochu recyklované, protože v mé pleťové rutině se nachází půlka produktů, o kterých jsem vám již psala, se kterými jsem spokojená a jsou to mé stálice. Ale zase za ně dám ruku do ohně. Co byste tedy našly v minimalistické Mitsuuko denní péči za poslední 3 měsíce?

 Moc toho není. Ale zase se s tím dobře cestuje a moc neutratíte. Navíc to jsou všechno držáky. Např. tonikum Mádara mám už snad od konce ledna (?) a ještě stále mám ve flaštičce cca1,5 cm. Nebo Rêve de Miel - je to ten samý kalíšek, který jsem vám recenzovala už před rokem. Zas tak spořivá  nejsem, abych používala i něco, co mi nevyhovuje, takové věci posílám rovnou dál. Produkty, o kterých se dnes dočtete, jsou mou denní rutinou, jsem s nimi nadmíru spokojená a moje pleť taky.
 
Takto uzpůsobená rutina vznikla v době největšího válčení mé pleti s očistnou čajovou kúrou Nimba. Pleť mi reagovala naprosto na cokoli hodně předrážděnou reakcí. Musela jsem tak z péče vyškrtnout vše, co by nebylo super jemné a nedráždivé. Naštěstí jsem se nemusela vzdát i éteráků v krému, uff. Protože se takto minimalistická péče mé tlamce zalíbila, zůstala jsem u ní a nemám jediný důvod ji střídat. Takže po této stránce je u mě v koupelně docela nuda. 



 
Čistící pěna Purifying Foam, Mádara
 
Ráno začínám ledovou sprškou vody s pěnou Mádara. Pěna je hrozně jemná, lehounce voní po třtinovém cukru a pro ranní čištění je dle mého naprosto ideální - nevysuší ksichtík, přesto ho jemně umyje. Zvládne ji i přecitlivělá a suchá pokožka. Co mě na ní trochu štve je, že jakmile ji dáte do mokrých dlaní, nedejbože na mokrý obličej, hrozně rychle pěna opadne a na obličeji vám z ní nic nezbyde, jen voda. Buď tedy myjte pěnou nejdřív na sucho a pak až spláchněte vodou, nebo rovnou pumpněte dvakrát.
 
 
 
Co se týče odličovacích a hloubkově čistících vlastností, tam už jsem poněkud skeptičtější. Na MMU mi nestačí, používám tedy jako druhé čištění po mýdle a o nějakém hloubkovém dosahu pochybuju přesně z těch důvodů vypsaných výše - pěna se hned rozpustí, délka smytí na dlouhodobé působení nestačí, aby hloubkově čistila, prostě se mi to zdá jako blbost (jako když na BB napíšou 1000v1 => reklamní tahák). Rozhodně jsem ji však neměla naposled, ale momentálně zkusím asi jinou, protože takový trhák, aby byla jedinečná prostě není. Vydržela mi 3 měsíce ranního i večerního používání a koupíte ji třeba v Biooo zde za necelých 500,- Kč.  Když však budete lehce vyčurané (jako já), pak si koupíte tento týden v akci sadu i spolu s krémem za 250,- a pěnu tam budete mít v plném balení i s nočním a denním krémem za polovinu. Krémy na mou pleť vhodné nejsou, už jsem je zkoušela, ale pěna se stejně vyplatí i při plné ceně sady a zbytek můžete rozdat jako dárky, protože se rozhodně nejedná velikostí jen o vzorky.


 
 
Včeličkový balzám Rêve de Miel, Nuxe
 
Můj miláček. Mám ho už rok a teprve teď jsem se dostala na dno. Další koupě je však zaručena. Je to ten největší a nejlepší držák, který jsem kdy na rty měla. Používám ho jako součást denní rutiny - ráno a večer - a nedovedu si představit jít bez tenké, voňavé, lepivé vrstvičky na rtech spát.  Zdá se vám jeho pořizovací cena 250 - 300,- Kč za balzám moc? I když si to rozpočítáte na roční každodenní používání?
 
 
 
Pokud se chcete dočíst víc, psala jsem o něm zde podrobnou recenzi, ale berte ji s rezervou. Za čím si stále i po roce užívání stojím je pouze poslední odstavec  "Edit" v článku. Ale abych nebyla jen sluníčková, našla jsme na něm jednu chybku. Po čase začne po okrajích lehce hrudkovatět, jako když vám zhrudkovatí bambucké máslo (když to přepálíte v receptu). Bohužel ta krupička je natolik tvrdá, že to prostě pouhým tělesným teplem samo neroztaje a prsty byste si dřív poškrábaly rty. Vždycky takovéto zbytky otřu  - nejdou použít. Před rokem jsem ještě musela shánět na zahraničních e-shopech, teď už je sortiment Nuxe sehnatelný i u nás, takže pokud jste ještě nezkoušely, doporučuju. Jo a pro zvědavizny - jo, mohla bych si něco podobného umíchat sama, ale než bych přišla na přesnou podobu receptu a strukturu, nestojí to za drahocenný čas, ani zničený materiál a 300,- na rok do balzámu radši investuju. Když ho miluješ, není co řešit.
 


 
Oční krém Flavonoid extra, Ilcsi
 
I o tomto padlo hodně slov (recenze). Vždycky ráno a večer si přemáznu jemnou ťupkou kůži pod očima a pod obočím. Ne, že bych ji měla suchou, ale od té doby, co mi došlo bezové sérum pod oči Ilcsi, které jsem používala ráno samostatně, mažu už jenom tímto. Když si máznu očka v tomto pořadí rutiny, než dojdu k dennímu krému, krém se mi už vstřebá natolik, aby na něm držel rozjasňovač.
 
 
 
Má lehkou jemnou strukturu, do pleti se vpíjí a projasňuje ji. Někoho po něm pálí kůže nebo oči, mně nedělá nic špatného, byť jsem přecitlivělá na ledasco. 15ml balení je snad nesmrtelné. Hloupé je, že rozhodně nevydrží v koupelně na poličce celou dobu, co byste ho zvládly používat. Asi tak po půl roce mi krém zkysl a nádherná nasládlá vůně třešní se změnila v nakyslé už skoro octovou fází přešlé třešňové čůčo. Takže radím, mějte v ledničce, bude to mít i užitečný efekt na otoky kolem očí. Normálně ho seženete na ofiko stránce Ilcsi za 450,- Kč, ale doporučuju počkat na podzimní veletrh Wellness and Spa v září, kde jsem ho sehnala za 150,- Kč.


 
 
Vyrovnávací tonikum, Mádara
 
To je můj skvost a poklad. Jakmile ho dojedu, běžím okamžitě pro další lahvičku. Jiné tonikum už nechci. Podrobnou recenzi jsem vám napsala zde. Tam je řečeno snad vše, co byste o tom mohly chtít vědět. Nádherně voní po letní rozkvetlé louce. Vůně je příjemná a nevtíravá - ráno příjemně osvěží, večer pohladí čichové buňky. Ač je alkohol na jednom z předních míst ve složení, není v toniku ani cítit a na pleti ani poznat. Nanáším ho nejdřív malou loužičku do dlaní a pak vtiskávám do pleti obličeje a na krk. Nechávám zaschnout.
 
 
 
Je až s podivem, že někdy se zapomenu po toniku namazat krémem, protože pleť je tak krásně hedvábná, jemná a vyhlazená, že mi to prostě nedojde. Opravdu nevysušuje ani trošku, navíc nelepí a je vhodný i na suchou a citlivou pleť. Navíc je naprosto fenomenální jeho spotřeba ku ceně. No schválně, za 350,- 200 ml, které vám vydrží použití 2x denně více jak půl roku?? Paráda!


 
 
Baobabový krém se zinkem, Mitsuuko de Ak
 
Oujééé. Do teď jsem se chlubila cizím peřím, teď se budu chlubit i tím svým. Nevím proč jsem si dřív myslela, z toho co jsem zaslechla, že zinek je na pleť škodlivý - vysušuje - a měl by se aplikovat pouze lokálně a střídmě, aby si na něj pleť nezvykla a nevypěstovala si rezistenci. No, tak má pleť si myslí, že je to naprostá blbost a s tímto krémem si prostě rochní jak prasátko v blátě. Krém jsem potřebovala na akutní podrážděnou a zánětlivou pleť v těch nejhorších dnech s Nimbou. Zkoušela jsem na to Mádaru duo a dopadlo to strašně. Tak jsem zase vlezla do kuchyně a vznikl tento krém.
 
 
 
Baobabový olej pleti dodá péči, výživu a zároveň se postará o velkou dávku regenerace pleti poničené pigmentovými skvrnami a flíčky po jizvičkách od akné. Zároveň patří mezi snadno kůží absorbovatelné a nemastící oleje, tudíž malý zázrak pro smíšenou a mastnou pleť. Aby toho nebylo málo, ve stejném množství je ještě drahocenný jojobový olej a lehounký hroznový, který regeneraci taky napomáhá. No, vše dovrší vodní složka v podobě aloe vera gelu a růžové květové vody spolu se zinkem. Krém má tak přirozené SPF cca 10. Jeho největší devízou je jeho vůně a účinky na pleť. Voní po Benzoové pryskyřici a směsi levandule s čajovníkem, což je božská vůně a která z vás to už zkoušela, tak mi většinou dala za pravdu. Zinek v použitém poměru v krému pleť hojí, vyhlazuje a zmenšuje póry, což je viditelné ihned po aplikaci. Navíc má matný finiš, byť je pleť hedvábná a vláčná. Bez něj už ani ránu. Mažu ráno pod MMU i večer před spaním. Receptu se dočkáte ;)


 
 
Sensibio H2O, Bioderma
 
Klasika, která poslední dobou v šíleném boomu micelárek všech značek začíná mezi konkurencí pokulhávat co do ceny. No, jsem klasik a konzerva, takže se držím toho, co mi vyhovuje. Oči stále odličuji jen s ní. To je však vše. Po nedávném vyzkoušení na celý obličej vám můžu říct, že se mi do zaschlé micelárky nejen nevsákl krém, ale klouzal po obličeji jako po silikonech. Nevím, čím to může být, ale tohle už si na celý obličej rozhodně nedám. Nanejvýš s tím, že to pak pořádně opláchnu vodou.
 
 
 
Občas ji střídám i s odličovacím kokosovým mlíčkem na oči, které si dělám, ale to jen když použiju přírodní jemnou řasenku, protože s Benefit They´re real! si teda neporadí. K této vodě toho už bylo tolik řečeno, že netřeba se opakovat. Pokud chcete vědět více, jukněte do vyhledávače u mě na blogu a hned vám pár článků vyjede.
 


 
Mýdlo Neem, Siddhalepa
 
A konečně další a poslední novinka na tomto blogu. O tomto mýdle jsem dlouho přemýšlela, zvažovala jeho koupi a když mi konečně došlo moje dosavadní čistítko, zjistila jsem, že Neem mýdlo už asi rok mám doma, jen jsem ho zatím nikdy nezkusila na obličej (kupovala jsem si ho na hojení zad, ale protože nevonělo, použila jsem ho jen jednou). Je to snad jediné mýdlo, které je určeno přímo i na obličej a s větičkou, že nevysušuje ani suchou a citlivou pleť. No kurňa, to by v tom byl čert, aby to z mé mastné tlamky dokázalo udělat troud. Tak jsem to prubla a už v mé denní rutině zůstalo.
 

 
 Mýdlo používám jako první čištění - tedy odlíčení obličeje od makeupu. Většinou se tím odličuju rovnou ve sprše. U umývadla si ošmrdlám oči micelárkou a pak vlezu do sprchy a odlíčím zbytek pod sprchou. Nejdřív napěním v mokrých dlaních a pak pěnou masíruju celý obličej i přes zavřené oči (neštípe). Pleť po smytí lehce povrzává, ale nepne, nesvědí, nečervená, je hladká a jemná. Dokonce ani po něm nemám potřebu se hned mazat. Používám ho poctivě, někdy i ráno, takže poprvé vidím, jak mi téměř před očima ubývá mýdlo. Cca za 1,5 měsíce používání mám půlku pryč. Vydrží vám tak max. na 4 měsíce a za cenu 169,- Kč je to fajn. Koupíte třeba zde. Vzhledem k tomu, že obsahuje léčivý nimbový olej a já s nimbou už kamarádím a ajurvédou nikdy nepohrdnu, tohle mejdlíčko vyhlašuju za nejlepší cestovní kousek - umyjete si s ním vlasy, obličej i tělo a je to po všech stránkách paráda. Jen poznatek - ta sušící mistička z banánových listů je na prd - mokré mýdlo se přilepí na listy a druhý den tak nejdřív oplachujete zbytky utrhaných lístečků.
 
A pak už pokračuju jako ráno. Druhé čištění zastane pěna Mádara, pod oči Ilcsi krém, na pleť tonikum Madára a po něm hned následuje Baobabový krém se zinkem. Tak už jen dodám, že s touto rutinou mám pleť hezkou, jemnou, póry se zmenšují, neucpávají, boule se bez nimby nedělají, vše se rychle hojí, málo se mastí a má zdravou barvu.
 
*
 
A už jsme na konci, to bylo dneska nějaké rychlé, že? No, já snad nakonec skončím pro přemíru práce tak, že budu zobat jen hlavní myšlenky a zbavím se balastích vět. Ale to snad ne, ty by mi tu po pravdě i chyběly. =)
 
 
 
A co vy a vaše rutina - minimalistická, nebo neustále obměňujete?

 

44 komentářů:

  1. taky začínám být minimalista - ráno tonikum Mádara (je super, ale za mě přece jen pořád vítězí Kivvi), oční krém Alverde a krém (ten teda jediný střídám, teď mám od Yves Rocher, s těma jejich na problematickou pleť jsem docela spokojená). večer odličuju oči červenou a obličej zelenou Biodermou, zase Mádara a pak Bio Argan Revital od Saloosu na celý obličej, i pod oči. lahvička mi už došla a letím si pro další, protože to je opravdu zázrak

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasné, minimalismus je nejlepší! Jako byly doby, kdy mi na obličej dělalo dobře 20 produktů, ale dlouho to nikdy nevydržel. Asi už byl přesosaný všemi dobrotami a pak vyhlásil stávku přecpávání =) To Kivvi, no, já ještě furt přemýšlím, co s ním, na obličej už si ho totiž nedám =D

      Vymazat
    2. Ale ten YR krém mě zaujal - teda, ne moc v dobrém =D - copak má asi za složení? Stojí to zato, když máš jinak na obličej takové mňamky, nebo jenom zkoušíš?

      Vymazat
  2. Tak samozřejmě pěnu, tonikum i mýdlo už mám objednané, ty to dokážeš tak krásně napsat, že se vždycky chytím :) :D
    Teď mě totiž láká všechno, před 2 měsíci se mi rozjelo akné, už je teda pod kontrolou, ale zůstaly mi černé tečky na tvářích, kde jsem je nikdy neměla a celkově taková krupička, kožní mi říkala, že mám vydržet do podzimu a pak mi na to dá nějaký kyselinky, takže do té doby zkouším... :D
    btw. už tři týdny používám neemovou masku a nevím, co si mám myslet, pleť se nijak nezměnila :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, používáš na to ten neemový čistý prášek? a jak ho mícháš? S čím? Jak dlouho necháváš působit a jak často maskuješ? Mně hodně pomohla ne v čistém složení, ale napůl s Multani Mati - to se mi zdálo, že čistilo i hojilo, kdežto čistý neem spíš jen vyživoval. Jde to smíchat ještě s Tarika akné a to je teprv síla. CO jsme slyšela - výborné účinky. Já jsme se k tomu ještě nedostala, mám na to akjurvédskou Vetiver masku od Khadí a právě na akné je naprosto dokonalá. Jedu ji ob tři dny a do týdne je obličej o půlku čistší, když se to vyrojí..

      Jéé, kyselinky, tak držím palce, já se jich bojím jak čert kříže, nikdy mi neudělaly dobrotu =D

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Používám ho čistej jen s vodou co 3 dny a na puse ho nechávám tak 10 minut. Aha, aha, tak ještě doobjednám Multani Mati, nebo Tariku? Já nevím :D
      Wow, tak asi brzo půjdu i do té od Khadí...mám od nich zatím zkušenost jen s vlasovkou - a ta je suprová, takže pleťovka by mohla být taky bomba :)

      No já se právě kyselin taky bojím, ale tak uvidíme no :D

      další koment je asi na slečnu výše...

      Vymazat
    4. Ach, pardon, malá změť v komentech =D

      Noo, záleží, jestli chceš zkoušet, nebo jít na jistotu. Na druhou stranu, když to tak dobře funguje mně, neznamená to, že to bude fungovat na Tebe, že jo.. Asi bych doporučila jít rovnou do Khadí Vetiveru a ten prostě poctivě co 3 dny aplikovat a po 14 dnech uvidíš ;) Od té doby, co tuto masku mám, už Neem ani Multani nedostaly příležitost - dokonce ani Ilcsi masky - to je skoro jako rouhání!! =D

      Vymazat
    5. Jejda, to zas bude peněz, ale dám na tvoje rady, Neem půjde o dům dál :D

      Vymazat
    6. TO néé, ten se Ti ještě bude hodit, určitě ho nevyhazuj, to spíš ho nech a dokup si k němu tu Multani Mati a můžeš na ni pak najet, až doděláš vetiver a nebude to tak akutní ;)

      Vymazat
  3. Mě se to mýdlo k mističce nelepilo .o) asi lepší listí .o)
    Zinkový krém je absolutně nejlepší krém v celém mnohovesmíru!!! Už nikdy nechci nic jiného!!
    (sama si za to můžeš :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, pro dobrotu na žebrotu. Až toho začne bý privela, tak tě nechám sežrat mouřenínem! =P =D
      A s tou mističkou - jak často jsi ho používala? já ji používám 2x denně a třeb anestačí dostatečně vyschnout, nebo tam dávám moc mokré mýdlo.. Enka, používáš ty při tom vodu, nebo se jím jen na sucho přejíždíš?? =D

      Vymazat
    2. S mouřenínem začni prosím na mém pozadí :DDD
      Mýdlo jsem používala jen večer, tak to bude asi tím.. normálně jsem ho rozmydlila s vodou, to by šlo i na sucho?? Srsly?? :D

      Vymazat
    3. Srslyyyy, jen záleží, jaký od toho požaduješ efekt =D hehe.. každopádně, asi budeme muset začít ofiko říkat mouřenínovi Tvým názvem, protože je prostě boží!! =D

      Vymazat
    4. vždy k službám drahoušku :D

      Vymazat
  4. Ano, potvrzuji ze baobabovy krem je uzasny. Mam mastnou kusnu a po par hodinach se bezne lesknu jak psi....vsak vite co :-). Zazracny kremik od Mitsuuko tomu vsak udelal pritrz. Az doplacam zasoby, objednam mega baleni....doufam, ze uz na nej neni poradnik :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malinký, ale neboj, objednala jsem dalšího 1/4 kila zinku ;) =D Hehe, Klári, o Tvém sličném obličeji mluvit jako o mastné kušně - řežu se tu smíchy =D

      Vymazat
  5. balzam na pery sami pačil už som ho obzerala na nejakej stranke ale zatial som sa ešte nerozhodla:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak pokud se rozhodneš, tak se vyhni tomu v tubě - je to jiné složení a co jsem slyšela, zdaleka nedosahuje takových účinků jako ten ve skleněném kelímku ;)

      Vymazat
  6. Jak se dostanu na ten veletrh pekne prosim?nejake listky k zakoupeni nb staci prijit na misto,dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně stačí přijít na veletrh a koupit je tam před halou na kasách. ALe když si najdeš jejich stránky, budeš si tam moct vytisknout lístek se slevou ;)

      Vymazat
  7. Pokud jsi si oblíbila přírodní mýdla, mohu vřele doporučit Dudu OSUN : http://www.slecnajahodova.blogspot.cz/2014/05/dudu-osun-aneb-cistim-plet-jako.html.
    Používám ho na čištění pleti a střídám to s hydrofilním olejem od Hádka. Jako tonikum používám levandulové tonikum (také Hádek), které si nyní objednám v 500 ml velikosti. Opravdu za to stojí. Místo krému jsem začala s Lipio séry, která fungují (na mě) lépe než biofáze od Nobilis.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sl. Jahodko, moc děkuji za tipy.. Na Dudu jsem však slyšela od mé pleti podobných majitelek, že je dost silný, na pleti bych ho nesnesla, takže kolem něj obcházím metrovým obloukem. Co se týče Hadkovy kosmetiky, tak to je dtto, protože mi nedělá dobře. Nevím, co tam používá, ale po všech jeho preparátech se obrážím a je jedno, jestli to je tělovka (=> obsypou se mi záda a dekolt), nebo pleťovka (=> ani nechtěj vědět =( takže do cizích kosmetických vod, než do svých už jen tak nezabrousím =D Obecně, ale to už jsem tu několikrát zmiňovala - Hadkova tonika mi nic nedělají, absolutně nic. Kdybych se napatlala vodou, je to to samé - lehké pnutí, nutnost namazat a výsledek žádný. Používám je (teda jeho vody, ne tonika) na vaření kosmetiky. A Lipio séra - uff, no, kromě toho, že mi všechna naprosto smrdí - i to neutrální - tak je to to samé, co jeho krémy. Prostě jsme si nepadly do noty =)

      Ty máš jakou pleť?

      Vymazat
    2. Nevěděla jsem o tvých negativních zkušenostech s Hádkem. Mně hlavně vyhovuje poměr cena a výkon jeho produktů. Madáru bych taky ráda zkusila, ale to tonikum mi přijde docela drahé (byť vydrží tak dlouho), za předpokladu, že bychom si nesedli. Moje pleť je smíšená a citlivá. Byť není mastná, tak se mi póry (kromě lipio séra) snad ucpou po všem.

      Vymazat
  8. Já chci tu pěnu od Mádary! Myslíš, že ty krémy v setu s tou pěnou by byly na suchou a citlivou pleť? :)
    Nad tonikem stále váhám. Má pleť se s alkoholem moc nekamarádí :/ ale když on je tak lákavý! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jako majitelka suché a citlivé pleti by sis s těmi krémy asi velmi dobře rozuměla.. Jsou hodně hydratující a ten noční - který mimochodem nádherně voní - je i hodně výživný. Na suchou ideál, na smíšenou peklo =D Moje pleť taky nesnáší alkohol, ani nic agresivního, hned se osype, svědí, bolí, pne, loupe se - po tomto ne, proto ho s klidem doporučuju =)

      Vymazat
  9. Hele, já jsem omezila už v dubnu a přináší to spoustu benefitů pro pleť i pro peněženku! :) Mádaru máme stejnou, já k tomu mám ještě peeling, sem tam sérum/bělící krém a občas to proložím nějakou jílovou maskou. A pleť se mi konečně zklidnila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Zlatý minimalismus! =D nikdy jsme tak málo neutrácela za kosmetiku jako teď! ;) ale je pravda, že nikdy jsme tak moc neutrácela za suroviny, jako teď =D

      Vymazat
    2. Ale tak ty suroviny používáš nejenom na pleťovou kosmetiku.. takže ona se ta cena rozloží a ve výsledku to vyjde levněji :) Já jsem takhle lamentovala, když jsem dělala krém podle Kiss a Bee, a nakonec mě várka vyšla na krásných 120Kč.

      Vymazat
    3. Tak teda nevím, ale já ty suroviny používám jen na kosmetiku. Je pravda, že jsem jednou musela nalít slunečnicový LZS olej do bublaniny, protože mi doma došel akorát ten na vaření,ale jinak s nimi nic než kosmetiku nevařím =)

      Vymazat
  10. taky sázím na minimalismus, protože podle mého když toho člověk používá přemíru, tak to škodí. takže prvně všechno stáhnu zelenou biodermou, posléze dám na tamponek trochu Vincentky (nový trik, prý to má léčit, no nevím, uvidíme :D) a namažu Effaclare od LRP, ráno pak přejedu pleť jen tamponkem s levandulovou pleťovkou od Nobilis Tilia a namažu stejným krémem :) občas - když si vzpomenu ve sprše, tak použiju Fresh Farmacy mýdlo od Lushe a snažím se často dělat masku čistý neem + aloe vera gel..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jednu dobu mi dělala přemíra péče zase dobře, je to podle aktuálního stavu pleti - co si žádá a jaké jsou k tomu podmínky, momentálně diktuje minimalismus, takže jsme se musela podvolit ;)

      Vymazat
  11. jinak ještě otázečku, asi jsi myslela veletrh Beauty and Spa že? já si sestavuju seznam co tam chci a zmátlo mě, že píšeš Wellness and spa :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jooo, vidíš, tak to já takhle dobře matu =D jojo, tento veletrh ;)

      Vymazat
  12. Tento článek mi proklouzl, když jsem byla na dovče :-) Takže u mě je to s péčí tak, že se rozděluje do období před Juliet a po Juliet. Já jsem po micelárce dávala tonikum, což jsi mi vysvětlila, že to, co mi zůstane na obličeji si zamknu v pórech. Teď si sjedu makeup biodermou (spíš jen oči), pak namydlím Juliet, nastříkám Vilínovou vodu od Primavery a pak noční olejík Caudalie Vinosource. Když je na obličeji nějaká tragédie, mám Manuka Honey gel od Living Nature a ten opravdu léčí. Tvůj blog, co jsem začala číst před více než rokem mě obrátil na přírodní víru. Nutno dodat, že i kosmetička chválila pozitivní změny ve stavu pleti. Takže díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, to je hezký "před Juliet, po Juliet" =D Ježiš, že ses tak dlouho neozvala. Takže pleť dobrá? No to jsem hrozně ráda ;) je hezký, když čas od času se člověk utvrdí v tom, že dělá něco dobře ;) a taková pochvala od kosmetičky jeto nejlepší, co může být! dokonce jsem si do teď myslela, že je to i nemožné =D

      Vymazat
    2. Možná je moje kosmetička sebemrskač a dělá to i s vědomím, že s každou pochvalou přichází o byznys :-D Pleť lepší :-) Září :-) Boláky jsou málo a rychle mizí. Jen se občas koukám po něčem na ty flíčky, co po nich zůstaly. Whitening/brightening či tak nějak. Ale nechám to po létu, většinou to má ty kyselinky a ty prý není radno v létě pokoušet.

      Vymazat
    3. No, kyselinky Ti to mohou i rozházet.. Klidně začni olejíčkovat. rakytníkový, Melounový, Dýňový, Argan, nebo Baobab, Kávový, tyhle všechny můžeš použít. Nebo jednoduše šípkový olejíček, který se skvěle vstebává, nebo jen jojobu. Tyhle všechny jsou na regeneraci pleti a zesvětlení flíčků ;)

      Vymazat
    4. Na den mám ten Trilogy šípkový s antioxidanty. Tak super :-)

      Vymazat
  13. tak Ti teda děkuju, to tonikum si budu muset pořídit! :/ :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A už jsi to udělala? Prý se teĎ MĚNILO SLOŽENÍ A UŽ TO STOJÍ ZA STAROU BELU, TAK JESTLI JSI TO JEŠTĚ NESTIHLA, NAKUP CO NEJDŘÍV, AŤ MÁŠ JEŠTĚ TO PRAVÉ FUNKČNÍ TONIKUM.. a pardon za Capslock, už se mi o nechce přepisovat =)

      Vymazat
  14. Ahoj ty ten boababovy krem prodavas nebo? Hrozne rada bych ho zkusila. Trápí me ty cervene flíčky a mastna pleť.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, neprodávám, ale občas ho uvařím známým =) Ale napiš mi na mail a domluvíme se ;)

      Vymazat
  15. Ahoj ty ten boababovy krem prodavas nebo? Hrozne rada bych ho zkusila. Trápí me ty cervene flíčky a mastna pleť.. :/

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...