neděle 19. června 2016

Aktuální péče o pleť | Léto 2016


Sice stále panuje aprílové počasí, mění se teploty, tlak, kroupy v pařáky a naopak, ale pleť už si vyžádala změnu ze zimní péče na letní, takže si už od konce dubna chrochtá novou rutinou. Některé produkty jsem dopoužívala a nahradila novými, které už přes měsíc zkouším, některé jsem dokoupila, protože se jich nedokážu vzdát..

Navíc, už zase začalo přibývat otázek na mou aktuálně používanou péči, nebo na způsob aplikace a vrstvení některých produktů, takže zřejmě přišel už i čas na tento aktualizační článek mé pečující rutiny. A úmyslně píšu pečující, protože masek se mi od posledního článku nashromáždilo víc a budou mít větší prostor v samostatném článku.

Ve zkratce pro ty, které to tu neznají nebo jsou tu nově. Blog jsem začínala před několika lety s velmi problematickou pletí. Dělaly se mi podkožní velmi bolestivé boule, které se léčily někdy i několik týdnů a pak po nich zůstávaly další měsíce tmavší fleky (jizvičky). V té době jsem začínala i s přírodní péči a po všem možném zkoušení a hledání vhodné péče jsem si perfektně rozcitlivěla obličej a musela jsem na čas zklidnit. S touto anabází začínám úmyslně, protože mi poslední dobou začaly chodit maily s dotazy od nových čtenářek na produkty, které už nepoužívám, nebo jsem je používala jen určité období, dokud mi sloužily a pak jsem s nimi přestala (viz článek o Biofázích Nobilis Tilia).

Je asi každé jasné, že se pleť s počasím, ale i přibývajícím věkem mění. Do otěhotnění (loni na podzim) jsem měla pleť smíšenou se sklony k ucpávání pórů a občas problematickými excesy. V době těhotenství, zvláště ve druhé polovině, se mi pleť uklidnila. Měla sklony k zánětům, ale už nebyla ani mastná, ani suchá, prostě normální. Po porodu jí chvilku trvalo, než se znormalizovala a když se tak stalo, dost mě překvapila její změna ze smíšené k sušší smíšené. Zvlášť v zimě jsem s tím bojovala a kdybyste měly podobné problémy, můžete se inspirovat v tomto článku. Tolik co do historie.



Aktuální stav pleti
Momentálně mám pleť až nezvykle pěknou. Toto období trvá už cca dva měsíce. Řekla bych dokonce, že ze smíšené pleti se přesunula víc do povahy pleti normální. Nijak zvlášť se nemastím, náchylná na ucpávání pórů jsem stále, ale už se snažím vystříhat ucpávajících složek a nepoužívám je (když mi neulítne nějaký experiment s novou složkou). Náchylná k tvoření problematických excesů je moje pleť stále, ale zřejmě jí teď velmi vyhovuje rutina a čištění, takže se mi sem tam něco utvoří, ale jde o jednoho dva jedince, se kterými je do 3 dnů rychlý konec. Póry mám viditelné nejvíce v oblasti nosu a tváří, ale už jsou tak o půlku menší, než byly loni. Asi vím, co za tím vězí, ale k tomu se dostanu později. Teď mám pleť tak hezkou, jako už dlouho ne - makeup nenosím a korektor už jen pod oči. Prostě jsem s pletí fakt spokojená.

Už jen doplním, že z tohoto klidného stavu, vlivem silného větrného počasí, vedra, nebo studených skoků, občas vypadnu a pleť se mi lehce vysuší, s čímž zatočím během jednoho maskovacího rituálu a je hotovo. Řekla bych, že zásadní je pro mou pleť správné a efektivní čištění (mám to ověřené - stačí si dva dny po sobě ráno nevyčistit pleť a je hotovo, hned se mi něco nepěkného vytvoří, krupičkou počínaje, neplechou konče). Většinu z vás možná překvapí i to, že mám docela hydratační a nakonec i vyživující rutinu čítající poměrně dost pečujících vrstev (zvlášť na noc) a to jak v zimním, tak i v letním období. Už poslední dva roky se mi osvědčilo nevynechávat olejíček na noc pod krém i přes letní měsíce a myslím, že to má i velký vliv na  vyrovnání funkce mazových žlázek a prostě se už přes den tak nemastím. A teď už k té rutině..





Ranní péče


Juliet is back!! Rozjasňující mycí gel Juliet jsem opět zařadila do své péče a vyhodila tak ze sedla lehké čistící mléko od Kimberly. Mléko bylo skvělé a na další zimu ho pořídím znovu, ale na léto mi přijde už trochu zbytečně pečující, zvlášť po ránu. Navíc, Juliet má pro mě po ránu tak nakopávací a návykovou vůni (zelené jablko a kardamom, ale mně to voní po ananasu), že jsem se jí už nemohla dočkat. Ještě stále jsem nebyla schopná se dokopat k dopsání článku o Juliet. Už jsem o tomto gelu napsala tolik střípků na IG, FB, do článků.. že se mi zdá nějak zbytečné na něj psát samostatný článek. Ale jak tak čtu vaše dotazy, asi o něm ještě popřemýšlím, protože to vypadá, že ho zde dostatečně nevychvaluju natolik, aby bylo poznat, že je to má několikaletá mycí stálice a vždy vám na smíšenou pleť doporučím k číštění právě tento.

Vlevo nové balení s novým složením (o tom až v jiném článku), vpravo původní balení, které mi přijde roztomilejší..


Ke gelu přibylo jedno zařízení, které používám od ledna a právě jemu přičítám největší podíl na změně mé pleti. Vy, které mě sledujete na IG, už víte, že za touto změnou je Foreo mini. Nejdříve jsem si v lednu pořídila "dospělou" verzi Luna v provedení pro smíšenou pleť a po pár měsících jsem její bonusový anti-age efekt přenechala své mamče a koupila si tu mini verzi. Prosím, neplést s verzí Luna play, která je jednorázová, postrádá dobíjecí konektor a je cca na 100 použití. Má i jiné provedení masážní části a je celkově asi poloviční velikosti. Ze začátku jsem využívala i anti-age masáž, ale neviděla jsem jiný výsledek oproti té béžné čistící masáži, tak jsem toho nechala. Více o tom až v samostatném článku, ať tu neskáču z recenze do recenze.

Foreo Luna mini (kupováno se slevou na Douglas online)


Mokrýma rukama tedy nanesu gel na pleť, čímž ho i trochu napěním, vezmu Foreo a provedu cca minutovou masáž. Poté obličej opláchnu studenou vodou a po osušení (speciálním ručníkem k tomu určeným, který měním cca po týdnu - kvůli bakteriím apod.) přestříkám tonikem. Momentálně mám tonikum smíchané z levandulové a citronové pleťové vody od Karla Hadka a z kapiček Diochi. Vody jsou v poměru 1:1 a kapiček pro potřeby smíšené pleti dávám v poměru na 200 ml základu 20 kapek Diocel Biominerál, 4 kapky Astofresh, 5 kapek Diaflex Biobalzám. Funguje to jako lehce póry stahující, jemně po bylinkách a větrovkách vonící tonikum. Protože jsou jeho zásoby díky koncentraci kapiček snad nekonečné, rozhodně s ním nešetřím a přestříkávám celý obličej, dokud  není úplně mokrý (je mi to hrozně příjemné a zároveň si užívám i lehké aromaterapie). O Diochi kapičkách taky chystám pár řádků, do té doby mi klidně napište, kdybyste je chtěly zkusit a potřebovaly vědět dávkování pro jiný druh pleti (- pro suchou, normální, nebo aknózní a mastnou je jiné dávkování).

Kouzelné kapičky Diochi (některé jsou určené i k vnitřnímu použití)


Jakmile se tonikum vstřebá, vmasíruju do něj Rozjasňující sérum od Kimberly Sayer. Když jsem ho zkoušela loni poprvé, trochu jsme spolu bojovali. Pořád jsem si nebyla jistá jeho kladnými účinky a zda mi nezanáší póry. Tak ne, nezanáší, už jsem si to za poslední rok dostatečně ověřila a vyzkoušela. Pokud by vás na séru nalákal název "Brightening" (jako mě), tak si uvědomte, že je to čistě přírodní záležitost a jako takové to přírodním složkám trochu dýl trvá, než "to" rozbalí a vy uvidíte účinek. Dnes jsem právě začala 4. lahvičku séra za sebou a spíš než pro bělící účinky, ho stále kupuju pro jeho hydrataci, kterou dodá v dostatečném množství a i přes svou lehkou krémovou konzistenci pleť nezanese ani nezatíží a můj čumák ho prostě miluje. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč bych sérum za Ł25, které ani po celé vypoužívané lahvičce nedělá, co slibuje (tedy nebělí), kupovala pořád dokola. Jo a nějakých zesvětlujících účinků jsem si všimla až teď, po 3/4 roce používání. Jako hydratační sérum pro smíšenou a mastnou pleť ho však můžu doporučit všema deseti a kdybyste o něj měly zájem, na Lovelule bylo ještě tento týden k sehnání s akcí (při nákupu nad Ł30 za Kimberly produkty dostanete mandlový peeling v plném balení zdarma - kód FACE).

Už 4. butela Rozjasňujícího séra Kimberly Sayer


Ani nečekám na vstřebání séra a ihned přemáznu obličej klasikou - Mistrem Zinkem a krk Jako Pírkem. Rozděluji to tak schválně.. Zinkový krém díky obsahu oxidu zinečnatému používám především pro hojení a prevenci zánětlivosti pleti (navíc má i lehce matující efekt), což za prvé na krku nepotřebuji a za druhé nechci krk vystavovat možnému vysušování ze strany "zinku", když to není nutné. To samé platí, pokud mám na obličeji nějaké přesušené partie, např. vlivem rýmy v okolí nosu, nebo na tvářích od sluníčka apod. Na ta místa pak aplikuju buď kombinaci zinkového krému s Jako pírkem, nebo jen samotné Pírko. Píšu to tak proto, že většina i komerčně prodávaných krémů na léčení problematické pokožky může vysušovat i partie, které léčit nepotřebujete a pak tím i zbytečně trpí. Nejjednodušší pak je hojivý krém aplikovat lokálně a vhodně kombinovat s hydratačním.

Oční sérum MaterNatura (seženete zde)


Málem bych zapomněla na oči!! S očním okolím jsem nikdy problémy neměla. Nemám nijak zvlášť velké vrásky, netrpím na kruhy ani otoky. Normálně si vystačím s dobrým hydratačním krémem a stačí mi to. Poslední roky ale čím dál víc používám rozjasňující korektory pod oči, protože se mi to prostě víc líbí a obličej pak vypadá zdravěji. Poslední měsíc tak používám Rozjasňující sérum pod oči od MaterNatura, který mě docela překvapil, protože mám pocit, že mi spodní část, kam jej aplikuju, opravdu trochu rozjasnil (je to vidět v poměru k tmavosti očních víček, která ničím nemažu a výchozí barvu měla stejně tmavou jako pleť pod očima). Ještě je brzo, abych na něj měla už utvořený názor, ale zatím jsem s ním spokojená. Navíc mě překvapilo to náhodně zjištěné mírné zesvětlení a pak ta úžasná unisexová vůně (což se asi majitelkám citlivých očí moc pozdávat nebude), která mi evokuje pánské sportovní sprcháče na dovolené u moře.

Oční krém se zeleným čajem (opět rozjasňující, jak koukám) od Skin Blossom


Pokud to nepřeženu se sérem, vstřebává se do minutky a na něj nanáším oční krém Reviving eye cream od Skin Blossom. Dostala jsem ho v rámci loňského letního Lovelula beauty boxu a když jsem se konečně dostala na dno tomu zázvorovému 30ml krému, viz článek o zimní rutině (fakt nespotřebovatelné množství - a to jsem půlku odpumpovala mamče!!), vystřídal ho tento. Řeknu to takhle - dělá, co má - hydratuje a namaže, tečka. Nijak nevoní, je v praktické pumpičce, když ho dám moc, zůstávají po něm bílé šmouhy, které se dají do kůže jen vklepat. Dobře se na něj aplikuje korektor, nijak se neroztéká ani nezlobí. Nedělá však nic extra zásadního, pro co bych si ho chtěla pořídit znovu. Myslím ale, že pokud chcete přírodní hydratační, nemastící, přesto účinný a neparfemovaný oční krém, jukněte po něm, všechno splní dokonale. Ještě podotknu, že jedinou potíž, kterou s očními krémy mám, je, že některé mi ucpávají póry a dělají se mi po něm mílie (viz oční krém Antipodes, nebo Lush). Tento to nedělá, tak mu nemám co vytknout, ale nemám na něm ani co zázračného vytknout, jestli si rozumíme..


Tím končí ranní rutina, jejíž sepsání mi zabralo asi o dvě hodiny déle, než trvá ve skutečnosti to všechno na sebe namazat (=> necelých 5 minut i s masáží Foreem). Libovolně pak můžu aplikovat minerální makeup, tekutý makeup, nebo BB krém a pokračovat dál v dekorativní fázi, která je poslední měsíc díky nebývalé čistotě pleti dost minimalistická a zabere stejně dlouhou dobu.





Večerní péče


Vždy začínám samostatným odlíčením očí micelárkou Bioderma Sensibio H2O. Všechny určitě znáte, máte/měly jste a používám ji k tomuto účelu už od 15 let, což je víc jak polovina mého života, takže nemá cenu ji tu dál rozebírat. Pokud mám opravdu silný nános makeupu, stahuju ho micelárkou pomocí velkého vatového tamponu tzv. nanečisto, ještě před dvojím čištěním. Pro tyto účely jsem zkoušela ušetřit a pořídila si na to micelárku od Mixy (měla jsem dvě - pro citlivky a ve verzi s panthenolem) a za mě je to naprosto zbytečné vyhození peněz, protože si neporadila (narozdíl od Biodermy) s půlkou krémových stínů, linek, nebo řasenek, které vlastním a to nemám skoro nic ve voděodolné verzi.

Bioderma Sensibio H2O - už jsme spolu dlouhých 17 let..


Oproti zimní rutině jsem tu letní opět vylehčila a vrátila do ní Vyrovnávací mýdlo Mádara (opěvovala jsem ho už v tomto článku). Jak jsem na IG házela upozornění na změnu složení, tak po čase používání toho s novou recepturou myslím, že trošku víc vysušuje (absence oleje, místo něj už jen extrakt) a zanechává lehký povlak na pleti, který tedy smývám druhým krokem čištění. Navíc i rychleji ubývá a celkově s ním už nejsem tak spokojená jako s původním. A kdo by chtěl vyzkoušet tu fialovou čistící verzi Mádara mýdla - ta mě vysušovala už v původním složení a nyní opět změnili recepturu, takže při dosazení do rovnice "nová receptura = horší účinky" se dá očekávat, že to už bude stát vůbec za starou belu.. (aspoň teda pro potřeby mého obličeje).

Pokud jsem neměla na pleti makeup, který bych teď z pleti mýdlem dočišťovala, použiju  Foreo a provedu opět minutové čištění s mýdlovou pěnou. Mýdlo udělá hutnou krémovou pěnu, takže to s ní jde perfektně. Pokud potřebuju pleť před masáží ještě umýt od zbytků makeupu, pak Foreo používám až s druhým čištěním, které je s opět navrátivší známou - Caudalie čistící pěnou. Po dopoužívání prvního balení pěny (zhruba v době dopsání článku o zimní rutině), jsem pak zkoušela mycí gel od Sukin, který jsem měla nachystaný už pěkně dlouho. Mohla jsem si to odpustit, protože jsem se s gelem vůbec neskamarádila a po třech dnech ho odložila mezi přebytky na poličku a načala druhé balení Caudalie pěny.

Caudalie čistící pěna a nová (nahoře) i původní verze (dole) Vyrovnávacího mýdla Mádara (taky tu vidíte tu do očí bijící změnu "k lepšímu"??!)

Po téhle rychlé střídačce mi došlo, že Caudalie pěna je vlastně fajn - jemně čistí, naprosto nevysušuje a hezky završí čistící rutinu, kdy pleť zanechá jemnou, nepnoucí a takovou akorát připravenou na následující péči. Pokud "foreeuju" až s Caudalie pěnou, tak to dělám se zavřenýma očima, protože pěna utíká po celém obličeji a už to není zas takové labůžo, když v očích začne štípat.

Následuje hydratace pleťovou vodou. Naprosto jsem se zamilovala do Růžového hydrolátu od Záhiru, který mi naproso božsky voněl. Růžové vůně obecně moc nesnáším - zatím jsem našla jen tuto jedinou, která mi nesmrděla a nebolela mě z ní hlava. Voda úžasně osvěžila pleť a zároveň hydratovala a její vůni jsem měla před spaním moc ráda. Bohužel je jen ve 100ml balení, které mi vydrželo cca 3 týdny a byl konec. Než se dostanu zase k další, zkusila jsem už slavnou Okurkovou vodu od Soaphorie (miluju okurkovou vůni, ale tato mi voní po čerstvé dýni, ne po okurce a s pletí mi vůbec nic nedělá). Zatímco jsem si stěžovala, že u Záhiru má pleťovka "jen" 100 ml, u Okurkové Soaphorie vody jsem ráda, že má jen 50 ml a že jí byl brzy konec. (Okurkovku jsem nekupovala, dostala jsem ji od čtenářky - moc děkujuuuu!! - na vyzkoušení i s tou Slaměnkovou a jsem ráda, protože už mě koupě žádné z těchto vodiček neláká..)

Okurková voda - znovu nechci, Růžová voda Záhir - bomba a chci aspoň litr do zásoby!, Šalvějová voda MaterNatura - opravdu desinfikuje a jako ranní voda pleť i příjemně osvěží a lehce stáhne póry


Momentálně na večer používám Šalvějový hydrolát od MaterNatury a sice mi dost silně bylinkově zavání, ale na pleti je moc příjemný. Bohužel mi každý večer nedochází to, že šalvěj má přirozené adstringentní účinky (póry stahující), takže je vhodná spíš na ráno. Naštěstí nevysušuje, naopak hezky zklidňuje a má i desinfekční a protizánětlivé účinky, takže přes noc pomáhá zahojit, co se přes den občas vyskytne. Její plný potenciál bych využila asi opravdu až v tu chvíli, kdy si vzpomenu použít ji ráno. A já si jednou vzpomenu! Nebo si to napíšu..

Teď trochu ve zkratce, ať se neopakuju. Po vstřebání pleťovky mažu pleť opět hydratačním sérem Kimberly, pod oči nanáším nejdřív rozjasňující sérum, po jeho vstřebání i oční krém. A nyní přichází na řadu olejová fáze.. Do dlaně si 2-3x stříknu před chvilku používanou pleťovku a do loužičku kapnu 4 kapky olejíčku.

Momentálně používaný Černuchový olej Záhir (olej z čeného kmínu), už dopoužívaný Sacha Inchi od Health Link - do krémů fajn, ale účinky pro přímé použití na obličej se tomu od Primavery nevyrovná. Nakonec Opunciový olej Záhir - pro můj ksichtík moc vyživující, nechávám si ho jako super péči pod oči..


V zimě jsem ještě používala Sacha Inchi od firmy Health Link a řeknu vám, takhle s odstupem jsem opravdu zaznamenala rozdíly v kvalitě a zpracování olejů různých značek. Když mi došel můj dříve používaný Sacha Inchi od Primavery (aka Oříšek Inků a podrobný článek o něm najdete zde), nahradil ho Arganový olej od značky Arganeol, který jsem dostala k recenzi (omlouvám se za velký skluz s recenzí, ale je stále v pořadí). Dřív jsem zkoušela argaňáky různých výrobců, ale nic mi to nedělalo, tak většinou po pár dnech letěl do kosmetické kuchyně na vaření. Tento ale byl jiný. Fungoval na stejném principu jako Sacha Inchi od Primavery - hojil, hydratoval, neucpával, prostě skvělý olej! 50 ml mi vydrželo přesně půl roku a když jsem ho poté nahradila "Oříškem" od Helth Link, byla jsem v šoku, že mnou dříve zavrhovaný argan najednou funguje líp jak milovaný "Oříšek". No a tolik asi k oleji Health Link, který opravdu nedosahuje stejných kvalit jako ten od Primavery a k Arganeol argaňáku, který se zase ukázal jako úžasně fungující regenerační olejíček i pro zánětlivou smíšenou pleť.

Momentálně, abych to olejově ještě trochu zamotala, jsem vyřadila z péče poslední dva týdny používaný čistý Opunciový (= kaktusový) olej od Záhir, protože se ukázalo, že můj ač 30+ obličej si s jeho vyživujícími schopnostmi stále neví rady a je na něj příliš. Kaktusák jsem tak zase dala odpočívat  jako speciální péči o oční okolí (tam mi kupodivu vyhovuje skvěle) a zařadila nově Černuchový olej (opět Záhir). Zatím jej používám cca 3 dny, takže nemůžu nic moc říct, snad jen, že velmi silně a nezvykle voní jako černá leštěnka na boty z dob mého dědečka (takové to rybičkové otáčecí kovové otevírání, pamatujete?) a je na hraně, zda mi to je ještě příjemné, nebo už mi to intenzitou trochu vadí. Účinky má mít naopak silně protizánětlivé a je speciálkou na mastnou pleť, tak snad zase na mě nebude až moc lehký. Pokud jo, zakončím své olejové pokusy se Záhir argaňákem (už čeká v kosmetické špajzce na svou chvilku slávy), se kterým by to už mělo být bez problémů, coby s univerzálním regeneračním olejem pro všechny typy pleti.

Na olejíček dávám ještě své obvyklé hydratační krémové kombo, tedy Zinkový krém na obličej a Jako Pírko na krk. Pak už si jen vypucuju zuby ajurvédskými pastami (opět jsem se vrátila ke svým milovaným z tohoto článku), vyndám čočky, rty přemáznu balzámem Reve de Miel (za mě je to stále top balzám, ať si půlka blogosféry klidně juchá nad jinou kelímkovou novinkou) a po půl hodině padám z koupelny. Brnkačka, no ne? =D



Co vy a staré/nové/staro-nové kosmetické lásky? A taky se k některým produktům neustále vracíte?



34 komentářů:

  1. Díky za obsáhlý článek. Díky tomu jsem se konečně hecla a provedla na Lovelule objednávku Kimberly Sayer produktů, k tomu ještě přihodila OSKIA Restoration Oil. Hodně ho vychvalují. Po zimě mám pleť suchou s mastnější t-zónou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, rádo se stalo ;) =D A co všechno jsi objednala? A ten Oskia olej zase zajímá mě, na co to má být - noční olejíček, nebo k odlíčení? Asi pleťový pod krém, že? Mě takhle láká to strašně drahé asi 50librové sérum od Antipodes, nebo za stejnou cenu to od Kimberly - ale to už je antiage, tak bych se u něj bála, aby na mě nebylo moc hutné..

      Vymazat
    2. Je to noční olejíček - má sjednotit tón pleti, zlepšit její jas, hydratovat a zklidňovat.
      https://www.oskiaskincare.com/products/restorationoil/
      Od Kimberly jsem objednala samozřejmě tvoje oblébené rozjasňující. K tomu jsem přihodila Botanical Astringent a v rámci akce ten mangový peeling.
      Jsem na to všechno zvědavá.
      Co bych ráda v plném balení je Oskia Get Up & Glow a Renaissance Mask. Ale koupím jedině v akci.

      Vymazat
    3. Super vyber! 😄 Taky jsem se nechala zlakat na to adstringentni tonikum, tak jsem na nej zvedava 😉 Chtela jsem jeste tu cistici masku - jsou na ni skvele ohlasy - ale byla vyprodana.. Vzala jsem aspon tu hydratacni, tak uvidime 🙂 Jsem zvedava, co reknes na to serum 😆

      Vymazat
    4. Uff, tak Kimberly mi nesedí vůně, to je jako omítka. Ach jo. A to jak u toho séra, tak u toho tonika. No nevím. Nejraději bych to poslala o dům dál. Peeling je dobrej, tam žádnou odrazující vůni necítím. Kimberly holt celkově nebude můj šálet kávy.

      Vymazat
    5. Faakt? A zrovna to sérum mi voní dost intenzivně po citronu a možná kadidlu? Hlavně po citronu, nic jiného i vzdáleně připomínajícího omítku jsem tamnepostřehla =D A to tonikum mi zase voní po bylinkách =D Jestli chceš poslat o dům dál sérum, tak si ho od tebe klidně odkoupím - já ho spotřebuju určitě ;) Peelig mi sice voní naprosto božsky - jako Antipodes Aura mask, ale nevyhovuje mi moc účinky - nechává na mně mastný povlak =/ A ta hydratační maska mi bohužel nevyhovuje vůbec - stahuje, vysušuje a pálí =/ tomu neříkám péče o zralou pleť =/

      Vymazat
    6. Dohodneme se přes email.

      Vymazat
  2. Velmi obsáhlý článek, strašně ráda tě čtu, protože vždycky objevím hromadu nových věcí, které neznám. (Peněženka je z toho nadšená už mnohem míň... :D)
    Ke svým oblíbencům se vracím, největší jistota je právě růžová Bioderma. Jinak tu nejvhodnější péči stále hledám a přecitlivělou pletí je to bojovka na dlouho. :) Momentálně zkouším REN a (klep klep) zatím to vypadá dobře.
    Foreo mám momentálně to nejmenší a nenabíjecí, čištění s ním se mi hodně líbí, tak při nějaké hezké akci půjdu do toho nabíjecího. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, nápodobně a neboj se, peněženka prodělává už několikátým rokem ekonomickou krizi bez vidiny na nějaké zlepšení (od působení na IG se krize značně prohloubila =D)
      An a co máš od RENu? Dřív jsem ho zkoušela hodně, dokonce jsem od nich měla asi 5 produktů, ale postupně je porozdávala, protože mi úplně dle mých představ nefungoval ani jeden.. Teď mám vzorečky Bioretinoidu krému, Glycolatic renew masky s enzymy a nějaké 3minutové masky, tak jsem na ně hrozně zvědavá. Je to u REN ale už ta vyšší cenová třída, tak by mě ty vzorky musely hodně omráčit, abych šla do plného balení..
      Já vím, Ty más toho "prvka"! ;) =D A jak Ti slouží, dobře?Asi jo, když už přemýšlíš o velkém bráchovi.. =)

      Vymazat
    2. 3minutová je momentálně jediná z toho, co od REN nemám, a prahnu po tom. To je sranda, jak to frčí ve vlnách - já se vezu na té RENové už tři roky, na LUSHí asi pět let - jsem takový věrný konzervativec. Jinak je to parádní nálož! Moje stálice teď jsou Pixi a Lush vody, Hádek odličovák, Gabhradt, REN, Aurelia sérum a doplácávám různé oleje z menších balení. A Foreo vlně č. XY už jsem taky o víkendu podlehla, přesně to totiž asi fakt potřebuju a už se veze ze Švédska - pošta je zadara a cena příznivá, škoda jen, že to nové slunečně žluté mini stojí o tolik víc. Douglasy mám dva za rohem, ale takhle vyjde příznivěji a nemusím čekat na slevu. Těším se naň děsně! :-P

      Vymazat
    3. Jo a micelárku jsem neměla nikdy žádnou, micelárka a mikrovlnka jsou pro mě záhadné výrobky a nechci je doma! :-D

      Vymazat
    4. Tak ja si zas nedovedu predstavit zivot ani bez jednoho - micelarky i mikrovlnky 😄 A co je to to serum Autelia? To jsem nidky neslysela.. Ja Marti G. produkty nemusim, osypavam se po nich a nejsou mi prijemne, dost na me pusobi jako Hadkovy produkty, takze ty uz jsem mela a zkouset znovu nechcu. Lush sortiment jsem projela komplet pred 4 lety a bohuzel me nijak neucaroval. Vsechno krasne voni, ale co se mi libilo, mi nesedlo, nebo se mi pak znelibilo slozenim a ucinky. REN jsem zkousela uz pred lety, ale proste mi od nich nedelalo nic zazraky, takze ted uz budu mit treba stastnejsi ruku, kdyz budu hledat jen zazraky u masek a ne u kremu. Pixi me lakalo dlouho, ale po nekolika butelach Glow tonic, ktere jsem nakonec prodavala, ptz mi nesedlo, jsem se smirila s tim, ze Pixi pro me proste nebude - ja jejich enzymy moc nesnesu, je to na me moc silne.. 😕 A to jsem chtela vyzkouset dost z jejich sortimentu.. Oni maji nejake zlute limitovane foreo??? To musi byt kanarek, to jsem jeste nevidela!! 😆 Ja jsem koukala na ofiko stranky a maji taky postovne zdarma.. Nebo jsi myslela ty?

      Vymazat
  3. Ach ty Tvoje výživné články miluju :-D No hele, zjistila jsem fakt, že poslední dobou se hodně vracím k produktům, které se osvědčily, a musím říct, že s věkem se zvyšuje počet přípravků i cena :-), třeba teď, když se oteplilo nemůžu oleje, kromě suchého loreálího, který jsem světedivse vypatlala po letech :-D a brousím si zoubky na ten jejich pro smíšenou pleť, jinak jsem si tedy na Tvé dopo konečně objednala toho Hádka - levanduli a citron a boží, levanduli jsem odstříkla i Bebe a citron mi voní jako citronová minerálka - jako láska na první dobrou :-D Už už jsem se chtěla vrátit k růžovce purity vision, ale teď mám tohle, ovšem zaujal mě ten Zahir! :-D Aha tak Mícu od Mixy nemám kupovat? No já která nemícuje, už mám micelárku od Vichy a spokojenost, Mixa docela chválená, tak jsem si říkala, jestli třeba jako levnější alternativa, ale asi teda ne :-D i když já mícu na oči moc nedávám, nechci riskovat ty moje citlivky by to nemusely dát !-) Jinak u mě teď v péči hodně nastoupily masky, jak jsem je vždycky flákala, tak teďka na nich fičím a hrozně mi to pomáhá :-) No článek o péči mám v plánu taky, tak snad to nesepíšu až na podzim haha, počítám cca v srpnu, že pleť zas vyvine nový tlak na změny..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ja zase tvoje, takze jsem hrozne rada, ze jsi zacala psat a navic jsi neskoncila u prvniho clanku, ale jedes dal!!! 😉😆 a presne tohle me napadlo, kdyz jsem tak srovnavala svou peci pred lety a ted v tomto clanku- uz mi vubec neprijde divne dat za gel litr, kdyz mi funguje!! A moje pecujici rada se nejak rozrusta 😂 Az se mi nevlezla s maskami do jednoho clanku 😁
      Hele Zlati, ale to je divny, ze ja s problematickym a smisenym gesichtem musim matlat oleje po cely rok a ty se sussi citlivou pleti nesneses oleje na leto.. Jake jsi zkousela? Nechtelo by to nejaky jiny? Par napadu bych mela 😉

      A tonika teda super? Ja tu kombinaci i po vonne strance miluju! Nebi to tak intenzivni jako cista levandule a ten citron tomu doda na svezesti 😉 Jeste si tam kpat ty kapky a mas idealni univerzalni vecne tonikum na rano a vodu na vecer 😉 Mixa me tezce zklamala. Ja micelarku na oblicej nepouzivam, jen na oci a jak je mam precitlivele, tak me proste vsechny ostatni vody pali. Tahle Mixa nejenze pali, ale ani neodlicuje, spis mutla.. 😕 Takze za me Bioderma na oci a kdyz na cely gesicht, tak klidne Mixa, ale pak ji smyvam a cistim plet jeste dvakrat.
      A na masky se taky chystam, jen nevim, jestli pred tim nedam spotrebovano, pac se doma pro prazdne piksly uz nemuzu hnout 😆A na tve masky se tesim a jsem na ne zvedava, je mijasny, ze mas nejaky prirodni specialky viz Marta Gebhardt apod 😉

      Vymazat
  4. Super článek, takové mě baví :) Caudalie pěnu miluju, ale teď nebyla vůbec špatná i Naobay. Miluju ty Tvoje tipy na mlsání pleti . Já na konci zimy přešla hodně zejména na REN, jsme spolu v harmonii, jak jsem Ti psala i na IG. Zbytek tak kombinuju podle potřeby, ale celkově teď mám pleť spokojenou. Jen to čištění mám jinak. Na růžovou micku mám asi alergii na nějakou složku, takže sice během let jsem párkrát koupila, zkusila a vyhodila. Nebo darovala. Mám teď prcka Foreo, je fajn, ale nějak zatím těžko hodnotit, mám i rotační vibrační kartáček, tam jsem viděla výsledek víc. Ale zatím nechci vynášet soudy. Asi nejlepší jsou pro mě černá mýdla beztak :) čert aby se v té pleti někdy vyznal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, Iwi, ta Naobay me lakala mockrat, ale odpuzuje me za tu cenu slozenim.. To uz mi prisla lepsi ta od Cattier. Ted me napada, nejsi to Ty, kdo vychvaloval Dudu Osun nebo jak se to cerne mydlo jmenuje? Nebo ne, Ty jsi psala o tom od Natury S., ze? Ja mam ted doma jeste to ciste olivove od Zahiru a porad jsem ho srabsky nevyzkousela. Ale rozhodne nevypada na vysusovani, jen se bojim opaku, abych se po nem naopak neohodila, jak bude vyzivujici 😕 A na Ren u me jeste neprisla rada, porad ty vzorecky z Loveluly jen cekaji na svou chvili 😉

      Vymazat
  5. Pěkná péče, všechno vypadá hodně zajímavě :) akorát okurkovou vodu od Soaphoria miluji a kdyby byla po litrech hned ji kupuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsak jsem si na tebe hned vzpomnela! 😄 Ale ja mam okurku spojenou s jinouvuni a tahle mi prijde takova az jakoby doslazovana. Proste je mi protivna, sama nevim proc.

      Vymazat
  6. Už se nemůžu dočkat recenze Forea a Juliet. Foreo mě láká, vyhovuje mi sice Clarisonic, ale už se mi "okoukal":-)
    Používáš teď v létě na den i nějaký krém s ochranným faktorem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, vidis, to jsem sem zapomnela napsat! No jasne, ze pouzivam, i kdyz to moc nehrotim, jak pouzivam zinkovy krem, tak tam je dostatecna koncentrace pro SPF cca 15 a to mi pro bezne chozeni staci. Jinak pouzivam od Kimberly super lehky denni SPF fluid v pumpicce se spf 30 a je skvely! Jukni ke mne na Insta, psala jsem o nem uz zacatkem jara 😉

      Vymazat
  7. Souhlasím s větším balení růžové vody - pecka, pecka a zase jednou pecka! Ta vůně je boží, účinky též. Černuchový olej zkouším taky, zatím nemůžu moc říct... ale je příjemný, v menším množství ho snesu i na den, což žádný jiný olej zatím. Vůně se mi strašně líbí :D taková pěkná mužná dřevitá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, tak ja tady o wixu a ty o muzne drevite vuni 😂 Krasna nazorna ukazka rozdilnosti vnimani vuni 😉 A ta ruzovka je pecka!!!! Brala bych i pullitrovku!

      Vymazat
  8. Asi tě přestanu číst...sedím tu s tužkou a plným papírem :-D no nic, jdu se podívat kde se dá co sehnat :-D

    OdpovědětVymazat
  9. konečne doma a môžem ti napísať :) zas ako skoro v každom článku začínam spiovať čo mi nutne chýba :D Foreo vyzerá super, hneď by som ho objednala (mám aj zľavu do Douglasu) ale oni ho majú vo viacerých farebných variantách, kto si má vybrať? Kimberly ma nejak neláka, ani hydroláty, ale zas tá Caudalie pena ... prečo to musí byť pena? osobne ich veľmi nemusím, blbo sa s nimi čistí, hlavne to miesto medzi obočím a na hranách nosa a potom mi tam niečo vyskočí, Sacha Inchi od Primavery mi chýba odkedy mi došiel, akurát som sa ešte nedostala k dokúpeniu (ale zas 5 mydiel a gél mi nesmú chýbať keby náhodou všetko došlo aby som sa mala čím umývať :D ) hoci posledného pol roka mi na večer vyhovuje čisté bambucké maslo, na leto začína byť príliš mastné a hutné. Trochu nechápem prečo vyberáš čočky až na záver, mne bolo vždy doporučené ich vyberať pred odličovaním a keď to náhodou nespravím tak ma potom pália oči z nejakej zatúlanej kvapky micelárky alebo mydla pri zmývaní. Po týždni pod stanom mi vyskákala nádherná krupička, zrejme od kombinácie slnka, opalováku a potu takže to zas budem liečiť pár dní a tak by som sa chcela spýtať - ako riešiš vrstvenie pečujúcich produktov na cestách a celkovo starostlivosť o pleť? Trochu závidím že ti stačí Zinek na to aby si sa nespálila, bohužiaľ pre mňa opalovák začína byť nutnosťou aj pri odbehnutí na nákup (a na tom ešte MMU!). Antipodes už konečne musím vyskúšať, zas ma začalo páliť skoro každé čistítko čo na tvár dám, aj to čo pred tým bolo úplne dokonalé, plus už viac ako rok hľadám nejakú prírodnú alternatívu k Reve de Miel na noc, silikóny mi ale na pery nesmú, pretože sa mi často podarí nejakým zázrakom si úplne každý balzam zlízať a jesť silikóny naozaj nechcem. Skúšam mydlá od Manna - poznáš ich? Zložením je to dosť osekané a taký úplný základ, zatiaľ celkom ujdú, ale napríklad mydlo s morskou soľou ma neskutočne štípe ako na tvári tak na celom tele. Snáď som to nepísala príliš chaoticky :D a možno ma niečo ešte napadne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, ahoj Aniii 🙂 Ja mam penu jen jako druhe cisteni, ktere mi trochu doda hydratace, kterou vezme mydlo predtim v ramci prvniho cisteni, takze je mi uplne jedno, jestli peny odlicuji nebo ne a zda spatne myji.. Ta Caudalie je fajn. Pamatuju si, ze mi vic vyhovovala ta Cattier, ale tyhle vysly ve dvojbalenu levneji nez Cattierky u nas, takze jsem neresila.
      Bambucke maslo na pleti samotne nesnesu, ale to ani oleje.. Proto to pouzivam jako soucast pece a ne peci samotnou.. Kdyz jsem to zkousela, tak to byl pruser a musela jsem pak maskami dohanet hydrataci i peci..
      Hele, s teni cockami jde ciste o osobni preferenci, tedy i mou 😁 Jsem slepa jak mys, takze kdyz si vyndam cocky jako prvni, ve sprse se mi zamlzu brejle, pres vanu nerozeznam ani botely jednu od druhe a u umyvadla pak neuvidim ani kam si co mazu a pro jakou lahvicku mam sahnout. Navic, cocky mi vzdycky spis oci chranily - viz krajeni cibule coz mi nedela nejmenis problem a diky cockam oci proste neslzi a to same plati i odlicovaku. Kdyz se odlicuju s cockami, nejsem tak precitlivela na micelarku a makeup v ocich. Zase to musim cistit dost silnym cisticem a treba u cocek na delsi nez mesicni pouziti bych si to nelajzla, ptz si nedelam iluze, ze ibcasne zbytky od rasenky a tuzek na oci udelaji s cockou sve..
      Co se tyce vrstveni pleti na cestach, beru vse v ramci klasicke rutiny s sebou v mensich botelach. Max treba misto dvou tonik vezmu jen jedno, ale uz kvuli cestivani nestridam, plet to nema rada a nestoji mi to za to. A ja opalovak mam. Bud pouzivam ten svuj cca 20SPF nebo pouzivam tens ilnejsi Kimberly 30SPF.. A jestlis myslela toto vrstveni, nedela mi to problem - vsechno je velmi lehke, s dobrym a neucpavajicim slozenim, takze je to fajn a pleti to nijak neskodi. Kdyz jsem pouzivala jeste lekarenske opalovaky, delaly mi to same, co tobe a taky jsem to pak lecila jeste kolik dnu 😕
      Jestli trpis na precitlivelost na cistice pleti, tak si tou Juliet nejsem zrovna jista.. Jsou tam rozjasnujici ovocne aktivni latky na zpusob AHA a pocitam, ze ty muzou palit podrazdenou plet.. To by chtelo vyzkouset. Ja s Reve nemam problem, zasadne si rty neolizuju od te doby, co jsem jednu dobu resila hrozne svedici a neustale popraskanou pusu - psala jsem o tom i clanek. Myslim, ze jsem si tim olizovanim pusy vypestovala az nejakou formu lehci dermatitidy, takze od te doby proste ne a hlidam se. A mozna i proto mi kelimek Reve pri pouziti nekolikrat denne vydrzi rok 😉
      O Manne uz jsem cetla, ale ja moc posedla mydly a jejich zkousenim nejsem, takze me to moc nelaka a asi to pro me zustane znackou neozkousenou 🙂

      Hehe s tim vyberem barvy Forea jsem emla stejny problem a nakonec vzala bez rozmysleni zamerne tu prvni, ktera mi padla do ruky 😉 Jinak ybch Foreo nemela jeste ted 😁

      Vymazat
    2. S čočkami závidím :D pri krájaní cibule je to fakt omnoho lepšie ale to odličovanie mi robí problémy a sprchový kút je dosť malý na to aby som dovidela čo je na poličke :D inak som tiež slepá a pred každým čistením si musím všetko pripraviť dopredu lebo sa to potom hľadá blbo.
      Práve že normálne podráždená nie je ale u niektorých čistítok začne po pár mesiacoch po nanesení páliť, spravila to aj u Madára peny, teraz u Acorelle gelu pre deti, ale u tých silnejších to nerobí, kľudne môžem núdzovo čistiť aj hruškovým sprcháčom od Biophy a pleť si krochká blahom, ani s extra vysušujúcimi mydlami nepáli, ale u niektorých to začne fakt po trištvrte roku a to nemajú ani rovnaké zložky, tak neviem. AHA mi robia fakt krásnu pleť takže určite Juliet vyskúšam, prinajhošom ti ju pošlem, hoci skôr ako na jeseň ju určite mať ani skúšať nebudem.
      Foreo som nakoniec vybrala fialové, snáď prijde čo najskôr :) Odkiaľ berieš Caudalie? Snáď sa raz dočkám receptu na Jako pírko, mimochodom chýbajú ti fotky vlastných krémov :) treba sa pochváliť. Netrpezlivo budem očakávať recenzie Forea a Juliet spolu s vychytávkami ako na to najlepšie ísť :) odkedy som sa naučila toner vtiskávať do pleti je to o niečom úplne inom :) inak na tvoje doporučenie som si kúpila to tonikum od Santaverde classic (mimochodom začal ti po tehotenstve lepšie voňa´t alebo ti stále smrdí?) a je fakt dobré, až na pár vecí - cena (pokiaľ nie je v akcii, plus by mohli robiť väčšie balenie), rýchlosť ubúdania a v porovnání s Madárou má slabšie účinky, alebo aspon menej viditeľné, vonia mi len pri pričuchnutí k otvorenej fľaške takže dobré, hoci ani Madáru som nejak extra neovoniavala pri nanášaní, až na posledné asi 2 mesiace používania a na začiatku jari kedy som zvyšky odložila na poličku lebo sa mi zdalo že to sa nejak skazilo

      Vymazat
  10. No, my nemame sprchac, ale velkou rohovku, takze to tam uz je problem a nerada se sprchuju, kdyz nic nevidim.
    Mne tyhle reakce delal vit C ve slozeni. Ale bylo to rychlejsi - uz cca do tydne a plet mepalila i sama o sobe, nemusela jsem ji ani cistit. Ale obvykle to byva reakce pleti pri preccitlivelosti na nejakou slozku.. Nemely ty produkty neco spolecneho?
    Caudalie jsem snad koupila na Lookfantastic? Mam dojem, ale jista si nejsem. Ale na IG jsem davala celeho dvojbaleni foto a tam to pisu. Je to uz z lonska.. Na Caudalie byvaji casto akce a slevy, byt uz ne tolik, jako driv. Chce to sledovat akce na vsech eshopech - Lovelula, lookfantastic, HQhair, apod..
    Jako Pirko sem asi davat nebudu, ale nejaky podobny lehky krem urcite 😉 Ja jsem si rikala, ze fotek je tu uz dost a uz tu byly xkrat, ale treba to dozenu- musela bych na ne udelat i piksly - kovarova kobyla => mam je v erarnich mini pikslach bez popisku 😂
    Hehe, takze vyhral nakonec fialovy? Ja jsem brala ten malinovy, jeste jsem premyslela o fialovem, ale prvni volba padla a uz jsem ho chtela mit doma 🙂
    To tonikum SantaVerde jsem ani nepouzivala jako adstringent, spis prave diky slozeni na noc jako hydratacni.. Madaru jsem si prave nechavala na rano, ptz ta mela stahovaci ucinky opravdu uzasne. Bohuzel, po zmene slozeni stoji za starou belu, smrdi jak zkazena, lepi a nefunguje, takze jsem prisla o uzasne ranni tonikum a tak pouzivam Diochi kapky.. SV tonikum mi ze zacatku smedelo az tak, ze jsem ho prestala pouzivat. Az kdyz jsem nemela nic jineho, zase jsem zacala a casem si na to zvykla, ze mi nevadilo, sle ze bych se v te vuni vyzivala se rict opravdu neda 😆 Jinak, mne vydrzelo asi pul roku? Takze cenove mi prislo v pohode, protoze vydrzelo docela dlouho.. Jak ho aplikujes? Jen postrikem, nebo na tamponky a stiras?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S C nemám problém, v každom prípade majú spoločné akurát vodu a potassium sorbate, co by teoreticky mohol vadiť ale je aj v iných veciach čo používam a nerobí nič.
      Tonikujem vždy 2x streknem do dlane a vtláčam o pleti, tampóniky mi už pripadajú ako plytvanie a používam ich zakaždým len na odličovanie. Možno sa mi len zdá že rýchlo ubúda, pol roka zrejme vydrží aj mne, len tá madára vyzera že vôbec neubúda :D a samozrejme to bolo väčšie balenie.

      Vymazat
  11. Arganový olej je úžasná věc, používám ho už léta, Mám teda zkušenosti se značkou Smilargan a je skvělej. Teď nově zkouším marulový olej od Aurum Africa, zatím ve fázi testování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na Maruo olej se taky chystám, ale zatím jsem se k němu nedostala, neb zásoby mám nakřečkované na několik let dopředu =D Ten Argan, když natrefíš na fakt kvalitní, co dělá zázraky, tak je to super, já jsem bohužel narazila na 10 nic nedělajících a jen jeden zázračný, takže to nevypadá na moc dobrou bilanci =/ Ale aspoň vím, po čem sáhnout, když budu potřebovat. Teď si hraju na testování May Lindstrom a ta má i olejové sérum Youth Dew, které obsahuje snad všechno možné i nemožné a božsky to voní. Nezkoušelas něco od ní?

      Vymazat
  12. Ahoj, moc jsem se těšila na recenzi na Foreo, ale vím, že toho máš teď hodně. Tak se chci jen zeptat, jestli jsi s ním pořád spokojená a doporučuješ. Ráda bych využila vánoční slevy .. :) Moc děkuji, Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi.. no s clanky jsem ted nejak na stiru.. 😕 Ale aspon takhle, Foreo je pecka a za tech 3/4 stale tvrdim to, co na zacatku - dela okamzite jemnejsi a hladsi plet a dlouhodobe zase ozivuje jeji barvu a lepe cisti. Takze za me stopro. Jen bych sla do te mini verze Luny 2, ta velka mi prijde zbytecna a hur mi sedla do ruky. Jinak, mini recenze na obe verze najdes u me na Instagramu - hledej foto Forea 😉

      Vymazat
  13. Na recenze se mrknu, moc moc dekuju!!! Eva

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...