pondělí 25. dubna 2016

Vegan CC Créme Correct+Care "lak" 3v1 | SpaRitual


Když jsem poprvé sdílela své nadšení z CC laků Sparitual na Instagramu, vzbudilo to poměrně velké jásavé odezvy. Ani se nedivím, sama jsem už jen z myšlenky podklad-barva-nadlak, tedy laku 3v1 byla nadšená. A to nejen z důvodu ušetření času. Během pár dní už jsem nadšeně zkoušela a přikoupila si k béžovému podtónu i světlounce růžový. Po dalším zkoušení mé nadšení opadlo a vystřídalo ho dokonce i naštvání z produktu, jehož funkce jsem si opravdu představovala jinak. Pokračovala jsem však dál a začala jsem z něj být zase nadšená..


Já vím, už úvod zní poněkud zmateně, ale věřte mi, že já sama jsem z těchto laků zmatená slušně. Po skončení veletrhu Beauty and Spa (článek zde) jsem nelitovala ničeho víc, než že růžový i mléčně bílý odstín byly vyprodané a já jsem si tak domů odnášela pouze jeden, nejtmavší - Natural Tan. Ale bylo mi to jedno. Na veletrhu mě cenově vyšel na 386,- a nad cenou jsem se ani nepozastavila (mám víc laků Sparitual a mimo to i celou jejich pečující řadu, takže s jejich cenami jsem byla srozuměna předem). Zaskočilo mě však, že při koupi světle růžového odstínu Natural Medium jsem už cvakala v obchůdku Greenwave něco přes 500,- Kč. Takže dámy, pokud se něco opravdu vyplatí kupovat na veletrhu, pak je to Sparitual. Mají fakt znatelné veletržní slevy.

Jen z jedné strany lehce zkosený štěteček nejtmavšího CC Nattural Tan

V CC Créme řadě najdete tři odstíny, z toho nemám jediný - mléčně bílý Natural Light, který jsem už nesehnala. Škoda, že jsem na veletrh nešla o den dříve, protože dle vystavovatelek byly oba světlé odstíny  - Light i Medium - rozprodané hned první den. Na mě zbyl už jen ten do béžova - Natural Tan. Jak nám vysvětlovala slečna na stánku, jedná se o tři typy laků, jehož barvu si zvolíte podle vašeho odstínu pokožky. CC créme lak pak funguje jako dobře ladící odstín makeupu k vaší pokožce - dá vyniknout barvě nehtů i kůže. No a samozřejmě ten bonus, že zastane funkci podlaku, barevného laku (protože má barevné tónování - a rozhodně ne slabé) i nadlaku, ten mě prostě dostal. A také to, že tvoří polomatný finiš.

Asi tedy už chápete, proč mi nepřišlo divné za něj vysolit skoro 4 stovky na veletrhu. Vlastně mně i za těch 500,- běžné prodejní ceny přišel v pohodě a dala bych za něj klidně i 700,- Kč, kdyby však naplnil veškerá má očekávání, viz dále. To jen tak na okraj, proč nedokázaly některé z vás pochopit, proč horuju pro tak drahý lak. Kdyby plnil vše, co jsem o něm na stánku slyšela, pak bych tak dlouho nedumala nad každou napsanou větou tohoto článku - jsou velmi pracně vypocené. A tady by bylo asi dobré zmínit, že ač jsem dříve byla na Sparitual školení, mám od nich péči i nějaké barevné laky a nedávno jsem vám dávala na Insta fotku čerstvě koupené půl litrové lahve jejich odlakovače, vše mám koupeno za své, včetně toho kurzu, takže povinnost, se kterou píšu tento článek, je spíš jen pro mé dobré svědomí. Naposledy jsem vám ho totiž tak vychválila na Insta, že si ho většina z vás chtěla jít hned koupit (kdyby nebyl vyprodaný). A časem, jak jsem ho zkoušela, myslím, že by bylo jen fér, abych se k němu vyjádřila, jestli tedy za mě "jo", nebo ne a proč (abyste pak po ne/koupi nebyly na mě dožrané).

Natural Tan.. Nahoře bez laku, dole dvě vrstvy

Ještě se na chvilku zastavím u té ceny. Jak jsem psala, myslím, že Sparitual péče je kvalitní a proto jako do takové se ani nebojím do ní investovat větší sumu peněz. Prostě jim věřím. Aby ne, jejich laky na nehty mi drží jak přibité - jednou jsem udělala rekord  16 dní nalakovaných nehtů bez jediné uštíplé špičky, nebo narušeného laku (pouze byly běžným mechanickým otěrem lehce setřené okraje špiček). Foto jsem vám dávala i na FB s asi 2mm odrostem. Pokud bych tedy chtěla vyargumentovat vyšší cenu CC laku, mohla bych i tím, že vyjde dvakrát levněji, než když si koupíte každý lak (nadlak, podlak, barevný lak) zvlášť. A teď zpět do poveletržního zkoušení.



Odstíny, výdrž..
Béžový Natural Tan je prý vhodný pro tmavší typy. Já vám nevím, ale za mě je ta barva prostě špatná. Nedovedu si představit, že by komukoli i sebevíc opálenému tento odstín udělal nějakou službu (teda dobrou, jsem myslela). Nehty po něm chytly takový nepěkný nažloutlý nádech jako po vyloupání pytle čerstvých ořechů bez rukavic. Bohužel, odstín mi tak nesedl, že jsem ho na nehtech měla jednou a pak už jsem mazala do Greenwave a koupila poslední Natural Medium - světle růžový. Je to přesně ta barva francouzské manikúry, která na mě působí čistým, upraveným a zdravým dojmem a vracím se k ní už od střední školy (to se ještě nosily ještě navíc ostře bíle podlakované špičky, pamatujete? =D). Oproti Natural Tan tedy "nebe a dudy".

Široký a po obou stranách stejně mírně zakulacený štěteček u růžového Natural Medium

Nemohla jsem se dočkat prvního nalakování. Od předloňského podzimu, tedy po celou dobu těhotenství, jsem se nemohla k lakům na nehty ani přiblížit, protože mi strašně smrděly. Po narození Dračice jsem na to zase neměla moc myšlenky a když jsem se k lakování začala v lednu zase vracet, chtěla jsem i nějakou běžnou hezkou variantu nehtů např. na focení šminek, produktů na blog, nebo jen tak ven. První nalakování tedy proběhlo ještě ten den večer. Když jsem se chtěla ráno podívat na svoje hezky upravené ruce, tak jsem začala nadávat jak špaček - jen za noc (plnou kojení, ale jinak opravdu nenáročného převalování) se mi půlka nehtů odloupla od stran a některé měly oprýskané špičky. A to jsem nechávala lak zatéct pod nehet. CC je hrozně tekutý, tak si asi dovede představit, jaká byla práce se začišťováním a ještě ke všemu se mi pak přes noc lak takhle zničil?

1 vrstva Natural Medium

Říkala jsem si, že jsem prostě jen nějaká divná, tak to zkusím jinak. Abych to shrnula.. Zkoušela jsem jednu vrstvu, dvě vrstvy, zkoušela jsem nechat zatékat pod nehet, nenechat zatékat pod nehet, lakovat silnější vrstvu, lakovat slabší vrstvu, nehty těsně předtím odlakovat a tím odmastit, pak ruce i umýt mýdlem, každý den přelakovávat novou vrstvou (vydržela jsem jen dva dny, protože se na to nedalo koukat a loupalo se to ještě rychleji).. Zkoušela jsem všechno možné a lak mi prostě nevydržel déle jak dva dny. Pokaždé udělá to samé - začne se odchlípat od krajů, udělá se pod ním vzduchová kapsička a pak se celý kus odloupne, oprýsknou se špičky, někdy i prostředky.

Růžovák - 2 vrstvy


Normálně totiž funguje metoda zatékání laku pod nehet naopak v mnohonásobném prodloužení výdrže laku na nehty (a taky se uzavře nehet ze stran, aby k němu nepronikala vlhkost, nehet se neničil, neštěpil a lak neoprýskával apod.). Debakl s výdrží "pouze přes noc" lak ještě předčil poměrně nedávno, při chystání na veletrh Interbeauty. Poučena z předchozích zkušeností, lakovala jsem si nehty až ráno (na veletrh jsem vyrážela ve dvanáct). Když jsem si u jednoho článku prohlížela složení, koukám na nehet a půlka palce v tahu!

Oba odstíny, které jsem si kupovala - Natural Tan i Natural Medium - mi dělaly to samé. Natural Tan měl navíc zakulacený štěteček jen z jedné strany - asi chyba, ale lakovalo se s tím překvapivě dobře. U Natural Tan jsem až na abnormální tekutost neměla problém s jeho nanášením. Lakoval se velmi dobře. Řůžovka, oproti tomu, už měla poměrně obvyklý nešvar pastelových laků a to v podobě čárkování a bylo naprosto jedno, jestli jste lak daly v jedné nebo dvou vrstvách (u levnějších pastelových laků se mi to taky stávalo, ale stačilo přetřít druhou vrstvou a obvykle byla už krásně rovnoměrná, u CC nikoli). Nehtařky teď asi řeknou "No jasně, protože špatně pokládá štětec na nehet a dělá si tak za štětcem stopy, nebo tam toho laku dává moc/málo!".

Růžovák v 1 vrstvě v jiném světle


Ano, může to být mou chybnou aplikací, ale faktem je, že béžový lak to nedělal a tento už dělal kocoury slušné. Co jsem viděla fotky a slyšela stěžování Klárky z Claires petite obsessions, tak největší "kocour" na to byl právě nejsvětlejší mléčně bílý odstín Natural Light. Ta měla navíc velké trable (kromě jednodenní výdrže) i se štětečkem - zmetkem, který byl zřejmě vadným kusem, protože oproti ostatním krásně tlustým a dokulata zastřiženým v CC řadě měla mrzáčka v podobě vypelichané a tenké štětky). Takže co do výstupní kontroly produktů si zatím CC nevede nejlíp. Navíc, argument o nevhodné "neprofesionální" aplikaci mi nepřijde zrovna fér vzhledem k tomu, že se CC prodávají právě za účelem domácího používání.


*


Teď to shrnu do bodů, ať už se k něčemu dostaneme:
  • vydržel mi maximálně dva dny (obvykle však jen jeden), pak se začal odlupovat
  • rekordní NEvýdrž byla dvě hodiny
  • jakmile jsem lakovala ke krajům, začal se mi loupat nejdřív tam
  • zatékání laku pod nehet naopak podpořilo jeho rychlejší odlupování po velkých ploškách
  • jedna vrstva lépe přilne k nehtu, nehet s ní však není tak hezký (vlastně lak není ani vidět)
  • nedá se denně přelakovávat, dělá to rozdíly jak v barvě, tak ve struktuře laku a není to hezké
  • nejlépe lakovat na zrovna odlakované nehty (odmaštěné) - to vydrží i dva dny
  • na nohách vydrží i týden, ale nelíbil se mi efekt (jak nehty najednou splynou s kůží a vypadá to, jako bych žádné neměla)
  • matný vydrží pouze chvíli po aplikaci, pak se z něj stává klasický lesklý lak (mechanicky se ošoupe, nebo stačí "doleštit" krémem na ruce) - to mi bohužel dělá i speciální matující SpaRitualí topcoat
  • jako podlak pod barevný lak mi bohužel zkrátil životnost i toho druhého laku na max. 2 dny 
  • je abnormálně tekutý (nevím, jak ten bílý, ale růžový extrémně, víc než béžový)
  • super rychle zasychá
  • nepečuje, jak bych si představovala, viz níže

*


Resumé..
I přese všechno výše napsané jsem se vám původně chystala lak vychválit. Odstín Natural Tan ne, ten se prostě, dle mého, pro evropský trh nepovedl. Nehty většinou chcete mít hezké, světlé, čisté a ne jak ušmudlané od ořechových slupek.. Zato růžovoučký mě mile překvapil. Dělá super barvu i opečovaný a pěstěný vzhled. Navíc, beru v potaz, pro koho je tento lak dobrý a momentálně já, jako matka na pochodu, která má sice volný čas pro sebe, ale je rozkouskovaný po minutách během celého dne, tak si nemůžu lajznout dělat manikúru, která mi v kuse zabere hodinu. Dřív nebo později musím něco někde chytit, sebrat, uklidit, umýt, cokoli a zatím napůl nalakované nehty jdou do háje a mohla bych začínat od začátku.

To si tak nalakujete nehty v deset ráno a chvilku vypadají jak na titulní fotce a po 3 hodinách toto..

Taky jsem zjistila, že je to super hezký vzhled nehtů, až téměř instantní, jak na cesty, tak na nějakou akci, nebo na rychlé focení. Prostě nalakujete jednu ruku a než začnete lakovat druhou, už máte první prst zcela suchý. A takhle to funguje i ve druhé vrstvě! Prostě ideál! Když jsem si s tím lakovala nehty poprvé a právě si dolakovala poslední prst druhou vrstvou, Áňa něco shodila, já to chytla a normálně bych měla po laku, ale ani škrábanec, lak už byl suchý! Rychlost schnutí se vám bude hodit i na nohách, když se rozhodnete na poslední chvíli jít třeba do bazénu (známe ty hurá akce na horách apod.).



Já jsem si třeba na týden na hory vzala radši lahvičku odlakovače a tento lak, protože ráno jsem měla nové nehty za 5 minut, než jet bez laku, nebo riskovat, že se mi oprýská těžce dělaná manikúra, na kterou jsem stejně neměla ani čas (výjimečně jsem chtěla mít na horách nalakované nehty a neptejte se mě proč, já to nevím). A byla to paráda! Takže třeba na služební cesty, obchodní jednání, do kanceláře pro nenadálé schůzky.. No a potud je happyend, takže kdo nemá rád smutnější konce, nepokračuje dál ve čtení.


Lak by mi i za tu cenu, i přes výdrž pouhých maximálních dvou dnů, stál za to. Jenže.. Jak se zastoupení SpaRitual nechalo slyšet, že je potřeba k odlakovávání jen jejich odlakovače a že špatná výdrž laku tkví v tom, že se vlastně nejedná o lak, ale primárně o péči kvůli obsahu kyseliny hyaluronové.. Tak když už je řeč o jeho pečujících účincích.. Lak mám od veletrhu, tedy přes měsíc a od té doby ho stále používám. A bohužel, kvalita mých nehtů se mi velmi zkazila - nehty jsou křehčí, lámou se a třepí a kůžička je kolem nich dost rozcitlivělá, suchá, plná záděrek, které nemůžu vyléčit a dělají se pořád znovu a znovu.

Kde je lak na nehtech znatelně světlejší, jde o vzduchovou bublinu a lak už nedrží na nehtu a odlupuje se


Asi vás to taky napadlo, že? Když budu neustále odlakovávat nehty, je naprosto šumák, jestli je pak budu natírat péčí s kyselinou hyaluronovou, když to pak zase vezmu do dvou dnů acetonovým odlakovačem - svou daň si to vybere. A vybralo. A jo, i SpaRitual odlakovač je prostě odlakovač s acetonem, který vysušuje a pak nehty mohou vykazovat všechny výše zmíněné neduhy. Za mě tedy bohužel velké ne. Kdyby byl třeba slupovací, beru, myšlenka se mi zdá super, ale za zničené nehty mi to nestojí.

Na Insta se rozjela diskuze a už tam lítaly i tipy na podobné laky. Vypadá to, že trend CC "laků" letos zaplaví i naše regály. V drogeriích už můžete najít obdoby od Essence, Catrice a jedna z vás psala i perfektní tip na nový Barry M pečující lak alá CC Créme a je dokonce i matný, přesto nešmouhuje a výdrž má zatím výbornou. Tak uvidíme, třeba mezi nimi najdu i ten svůj ideál, který jsem v CC hledala a nenašla..



P.S.: Vím, že je to se mnou co do četnosti psaní článků dost bída. Bohužel jsem v tomto asi chlap a když jsem doma s Áňou, můžu dělat jakoukoli činnost mechanickou, ale přemýšlet nad poskládáním slov do kloudných vět se mi prostě nedaří. Proto píšu článek někdy i 20 dní (ehm, právě teď). Snažím se vám to ale vynahrazovat na Instagramu a FB, kde to žije velmi rušným aktivním životem, takže jukněte tam, jsem tam téměř nepřetržitě a v podobě kratších recenzí (jak maximum znaků na Insta dovolí) přispívám i několikrát denně..

Krásné jaro!!


13 komentářů:

  1. Hodláš zkoušet i ty od essence? Docela mě lákají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Motylku, od Essence mam ten lak v ruzovce, jde az skoro do lila. Je krasny, ale je hodne pigmentovany a jeste jsem ho nemela na nehtech. Na ty plne kryci a hodne svetle laky mam odvahu az s letem a vetsim opalenim ;)

      Vymazat
  2. Jo, jo, já jsem byla jedna z těch nadšených. Nebýt toho, že zrovna nebyly ty světlejší odstíny k dostání, už bych některý nadšeně házela do košíku.. Zpětně můžu být ráda, protože mi to ušetřilo pětistovku a zklamání. Protože bych se prostě nemohla srovnat s tou oficiální filozofií make-upu na nehty.
    Ale mám objednaný ten od Barry M, tak snad aspoň ten naplní moje očekávání. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru a uz jsi ten Barry M zkousela? Nebylas to ty, kdo ho postoval na Insta a oznacil me tam? Vypadal totiz bezbadne! Rozhodne Ti prinese vic stesti nez mne tento 😉

      Vymazat
  3. Sparitual mi nikdy nebyl sympatický, ani nevím proč.. a tenhle článek mě utvrdil v tom, že opravdu o nic nepřicházím.. díky drahoušku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uff no jo, ale ty jejich barevne jsou skvele. Mne se moc libi tou filosofii, ingrediencemi, kvalitou i barvami, ale nekde holt musi mit to slabe misto.. Jen je mi lito, ze jsem ho musela najit svou penezenkou 😄

      Vymazat
  4. Je to škoda, jak mám SR a jejich péči ráda, tak do tohoto tedy nepůjdu, byť ten pěstěný vzhled za chvíli lakování by se mi náramně hodil. Už tak mám ale po letošní divné zimě nehty v ne úplně dobré stavu, ještě sušší už by byla asi jejich smrt. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hadej co, An, stale se mi jeste uplne neuzdravily! Zmetek jeden. Ale je mi to lito, mne se prave ten express krasny efekt na nejtech taky libil. Kdyby vydrzel aspon 4 - 5 dni ve smyslu - nalakuju v pondeli rano, odlakuju v patek vecer a pres vikend jim dam pokoj.. No nic. Ale jak tu zminovala Barca vys, tak ten Barry M vypada jako myslenka CC ale fungujici v praci, takze krasne mlecny dele drzici matny ala francie vzhled. Jen pry oproti sparitualu dyl schne, ale to snad schnou dele i mokre ruce - ten od SR je fakt rychlik! 😄

      Vymazat
  5. Stejný efekt, který dělá růžový Spa Ritual mi dělal obyčejný Miss Sporty za cca 50,- Kč. Byl z řady pro francouzskou manikůru, byl jemně růžový (dle fotky mi barveně přišel shodný), nehty po nalakování působily pěkně čistě a upraveně a vydržel rozhodně déle. Mě tak 5 dní. Už jsem ho spotřebovala a nevím jestli je pořád v nabídce, ale byla jsem s ním spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jen nebyl matný, to jsem zapomněla dodat. Já ale používám matný top coat pokud chci zmatnit jakýkoliv lak, takže to neřeším.

      Vymazat
    2. Dee, vim presne jaky myslis, miluju ho a lakovala jsem ho vlastne celou stredni 😉 Jen je leskly, no. V te dobe jeste neexistovala matna moda a neco jako matny topcoat byl fakt jen snova zalezitost. Ale co jsem koukala, tak cim dal vic takovych laku s matny nebo soft matt efektem dela Catrice..

      Ji a na SR neni tak drahy vzhled, ale i ty ingredience a provedeni. Kdyby to fungovala, fakt bych si ve svych ocich to petikilo obhajila lusknutim prstu, ale ne v pripade, ze takhle zklamal 😕

      Vymazat
  6. Uf, to byla recenze, parádní:)) Díky za ni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji 😉 A uff, i za me, prala jsem se s tim jak jsem mohla 😄

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...