pátek 17. dubna 2015

Shopping Fever 2015 | Co koupit.. Nebo nekoupit?


Dnes odstartovala již klasická nakupovací jízda Shopping Fever. Do neděle se můžete s pomocí kuponků z časopisů Elle, InStyle nebo Marie Claire snažit urvat nějaký levnější kousek v daných obchodech. Já to jistím už měsíc, na přesném itineráři jsem pracovala asi 3 dny a dokonce si chtěla vzít na dnešní den i dovolenou. Nakonec jsem přišla na to, že byť jsou některé slevy lákavé (a letos se skoro ve většině obchodů pohybují kolem symbolických 22 %), tak vlastně nic z toho nepotřebuju. Dnešní článek tedy můžete brát nejen jako inspiraci k nákupu, ale zároveň také jako rady, jak ušetřit a ovládnout nákupní horečku. Zde si najdou své zkrátka oba tábory.

Nebudu vám tu vypisovat všechny detaily - PR má akce velmi dobré, takže si je můžete najít na jejich stránkách, nebo stáhnout přímo nakupovací aplikaci, která vás provede třemi dny nakupovací horečky a milosrdně je absolvuje s vámi. Já tohle beru spíš jako nutné zlo, kdy musím vyrazit do obchoďáku  mezi davy. Ale třeba na Biostyl se hrozně těším.

Tato akce mě však vždy nechávala chladnou. Jak se sem do každého druhého článku snažím vysvětlit, jsem introvert, byť mě všichni přesvědčují o opaku (říkám tomu extrovertní introvert) a jako takový nemám ráda moc lidí, davy, přespřílišnou komunikaci s cizími lidmi v obchodech a prodavačkami, se kterými prostě komunikovat musíte, když se chcete dožádat své slevy, nebo dárku k nákupu nad určitou cenu. A tohle je pro mě strašák nakupování. To už stokrát radši počkám několik týdnů nebo měsíců na akci na Lovelule, Naturisimu, nebo Lookfantastic a nakoupím v klidu s nekonečným časem na rozmyšlení tam. 

Letos jsem ale povolila a mohl za to jeden jediný důvod - Prtě! (hehe, ještě se ani nenarodil a maminka už se na něj odvolává =D) Ale je to tak. Příčinou byl malý kuponek do dětškého obchodu Malvík, který by nám, jak jsem původně myslela, srazil cenu kočárku o několik tisíc. Dokonce jsem do toho naverbovala i nebohého Ondru, aby si zařídil v práci volno a ráno se mnou vyrazil pro kočár. No a když už bych vyrazila z domu mezi běsnící nakupovací vřavu (ano, znám takové, které si kvůli slevovým dnům ať už těmto jarním, nebo podzimním v rámci dnům Marianne berou dovolenou a přesně jak jsem popsala výše, mají itinerář na celý den s mapou obchodů a seznamem co nakoupit), tak bych samozřejmě využila slev a koupila vše, co potřebuji, že? No, dopadlo to nakonec všechno jinak. Následující řádky můžete tedy opravdu vzít jako inspiraci, po čem jít, co mě zprvu nadchlo, nebo si naopak oddechnout, proč po tom nejít a zůstat raději v klidu doma.


Kiehl´s
Začnu tím pro mě asi nejlákavějším. Na zboží Kiehl´s sleva sice nebyla, ale za nákup nad 1050,- Kč dostanete dárkovou sadu 4 miniatur jejich nej výrobků. Kurňa, Kiehl´s, to mě lákalo tak dlouho. Už od otevření prvního obchodu. Kdo by nechtěl vyzkoušet jejich legendární Midnight Recovery Serum, že jo? Sortiment mají tak bohatý, že si vybere opravdu každá a dosáhnout minimálního limitu pro dárek není tak těžké, byť tam naštěstí ceny nejsou tak přemrštěné, jak jsem se bála a čekala. To třeba na Jahodě se ještě před měsícem pohybovala cena séra okolo dvou tisíc a to mi teda lezly oči z ďůlků, když jsem se dozvěděla, že u nás stojí ani ne polovinu. 

Zdroj

Prostě mě Kiehl´s lákal a nechtěla jsem se ochudit o ten zážitek si k nim jít nakoupit a něco od nich vlastnit. Hrabinky, hrabinky, nic víc v tom nebylo. Přišla jsem na to až později. Víte kdy? V tom okamžiku, kdy se nade mnou mamča zželela a skočila mi tam vzít dle mých instrukcí vzorky a nechat si doporučit na mou pleť produkty. Tak za prvé, na mou specifikaci pleti "problematická, se sklony k zánětům, ale i vysušování a přecitlivělosti" mi doporučili a dali ve vzorečcích kompletní péči pro suchou pleť. Fakt nechci riskovat, co by se mi po tom rozjelo. Za druhé a to je teda podstatnější, jsem si ze vzorků prošla složení a byla jsem překvapená. Čekala jsem aspoň pseudo přírodku ve stylu Korres, tedy víc přírody, míň syntetiky. Kiehl´s je však syntetikou narvaný a najdete v něm přírodky jako šafránu. A bylo. Po zjištění složení séra jsem navíc neobjevila snad žádnou složku, která by měla dělat zázraky a já kupuju fakt jen to, co mě ohromí účinky a co si neumím umíchat sama.

Takže moje rada. Slevové dny jsou 3 dny. Pokud jste okouzleny Kiehl´s jako jsem byla z počátku já, tak tam naběhněte, užijte si toho nakupovacího rituálu, bez nakupování, dámy jsou moc milé a rády poradí a vzorečky vám přímo nabídnou, tak si je vezměte a budete ukojené. Buď nejste tak na přírodku a vzorky vám sednou, můžete tam s klidným svědomím naklusat až do neděle, nebo stejně jako já ušetříte pořádné zklamání. Abych pravdu řekla - vzorků mám celý krásný papírový pytlík a ani se mi nechtějí zkoušet.


Korres
Když už jsme u písmenka "K", tak ho nemůžu nezmínit. Jak už jsem psala v souhrnném korresím článku tady o jejich produktech, byla jsem nadšená z počátku proto, že všechny jejich výrobky nádherně voní a navíc to byl můj před lety první počín na cestě k přírodní kosmetice. Po vyzkoušení většiny jejich sortimentu a shledání, že krémy mi komplet žádný nesedí, čistítka jsou na mě moc agresivní a šminky mi bohužel ucpávají póry, jsem zakotvila u produktů třech typů - tělová másla (ne mléka, pozor, ta nestojí za nic!), bylinné papací bonbonky, sirupy a čaje a konečně jejich vůně.

Zdroj

Už od první návštěvy obchodu jsem byla naprosto okouzlená "žlutou" (bergamot a frézie) a "fialovou" vůní. Vydrží na mě celý den obě, jen žlutá je čerstvá a svěží vhodná na jaro a léto a fialovka je zase trochu sladší a těžší (švestky a pivoňka) a je ideální do sychravých podzimních a mrazivých dnů. Ještě naprosto miluju pánskou vůní Vetiver, ale Ondra na tyto bohužel moc není, takže ji mám ve vzorku a jen si k ní občas chodím čuchat. Ale jako dárek pro chlapa doporučuju! V Koressu dostanete  krásných 22 % slevy, takže vás pak vyjde jedna vůně na něco přes 600,- a to už je krásná cena. Edit: A bacha, mám čerstvé info z krámu, opravdu vyžadují fyzicky kuponky, byť na nich není ani EAN kód. bez nich vám slevu nedají.

A co mě odradilo? Korres se většinou účastní i dnů Marianne takže doufám, že nakoupím vánoční dárky (vůně) právě na podzim a když, tak na zahraničních eshopech bývá na Korres často sleva. Normálně bych tam šla aspoň pro mé milované tělové máslo Guava, ale ješt mám jedno do zásoby a nějak ztratilo kouzlo vůně prázdnin, sluníčka a pláží, když už si ho nemažu na road tripu po Německu, ale doma v Praze, takže jsem jím trochu přesycená. Co se týče bylinných záležitostí, nemají je tam i za stálé ceny vůbec drahé (teda, až na ten sirup), takže je můžete koupit průběžně dle potřeby. Pomohlo vám to, nebo naopak navnadilo? ;)


Douglas - Bourjois
Ano ano, koho by nelákala sleva na skvělé pudry, CC a BB, Healthy mixy, nebo nové Lip Lacquers? Achjo, tady se budu asi sama trochu navnazovat, protože mě lákají stále. Zvlášť nejvíc ta vůně Helthy mixu, která ve mně zase probouzí nakupovací horečku. Na Bourjois je v parfumerii Douglas 30 % sleva (!!!), na ostatní sortiment 20 %. Abych vám pravdu řekla, trochu si tu teď budu protiřečit a jak vám to tu píšu, začínám mít chuť vyrazit aspoň do toho Douglasu. Zatím mě zachraňuje syndrom jedné položky, protože ten mě z pohodlí domova vyhant nedokáže. Moc doufám, že při dalším psaní nepřibyde položek víc!

Zdroj



Sephora
U parfumerek ještě chvilku zůstaneme. Co by mě tak asi mohlo lákat v Sephoře? No, nejdřív jsem si navymýšlela celý sortiment Benefitu (aneb Stará láska nerezaví), pak jsem si to zase zatrhla, protože mám teď komplet novou dekorativku z theBalm a musím vám říct, že jsem s ní spokojená víc jak s Benefitem, péči tam nekupuju, Biotherm BB (o kterém jsem vám pěla ódy zde) ještě mám a až mi dojde, počíhám si na nějakou jinou akci.. Jo a chtěla jsem tam skočit pro štětce. Možná se mi budete některé smát, ale některé jejich štětce mám hrozně ráda a přijdou mi bezkonkurenční. Chtěla jsem už konečně sehnat blendí štětec na oční korektor a vyzkoušet beauty blender.

Slevy jsou milé - 30 % na Sephora značku a 20 % na zbylý sortiment. Štětce by tak vyšly s krásnou slevou. A pak jsem jednou bendila v DM a rozhodla se vyzkoušet novinky od Ebelin. Nemůžu vám říct, že to jsou nejlepší štětce, dokonce ani že jsou dobré. Ale chtěla jsem je vyzkoušet a k tomu účelu mi slouží. Nejsem z nich však odvařená. Ale od odrazení k návštěvě Sephory mi to stačí. Jako poslední jsem měla v hledáčku UD. Nesvezla jsem se s vlnou šílenství po Urban Decay, to ne, na to už mám jejich sortiment vyzkoušený a zmapovaný moc dobře, navíc se mi tolik nelíbí jejich obaly. Ale co si budeme povídat, touha po tom nej očním korektoru ve mně přeci jenom probublala na povrch a já chtěla vyzkoušet ten legendární a nyní nad NARS korektor všemi zahraničními youtuberkami vyvyšovaný UD concealer. 

Zdroj

A víte co? Vůbec se mi nechce přitom jejich mizerném umělém osvětlení dát jako za ten narsí korektor ve špatném odstínu dalších 500,- aby mi doma ležel v poličce. Navíc vás může odradit i to, že 20 % sleva na veškerý sortiment a další někdy i výhodnější akce nákupu 4 za 40 %, nebo 2+1 Sephora pořádá průběžně po celý rok téměř každý měsíc. Proč tam tedy chodit zrovna v tyto tři dny?


DM - L´oréal Paris
Poslední kosmetické zastavení. 30% sleva na veškerý sortiment L´oréal v drogerii DM (bacha, platí jenom na jeden produkt). Jo, i já chtěla svého Lumíka, když je tak vychvalovaný a rozhodně o dvě třetiny levnější než jeho UD kolega. Ale, nějak mi dekorativka a rozhodně už vůbec ne pak péče L´oréal nepřirostla k srdci a nestojí mi za to. Prostě mě nechává chladnou stejně jako tento kupon.


HM
No, tak zde se dostáváme k ryze praktickému nákupu a fakt jsem na vážkách, jestli tam jít nebo ne. Sleva je opět 22 % na veškerý sortiment a já pasu po jediném - mají skvělá těhotenská a kojící tílka 2v1, prodávají je za stálou cenu 600,- (!!!) a ta moje koupená v lednu, která točím denně, protože je používám i místo podprdy a podpory bříška, jsou mi už pomalu malá. To je tak, když vám o půl metru vyroste břicho, ale prsa zůstávají malá (vypadám jak tučňák), pak si kupte sedící tílko. 

Zdroj

Ale už pomalu začínám myslet na to, že po porodu se mi prsa přeci jen zvětší, ať budou chtít nebo ne, budou muset kvůli kojení a to se do "S" tílka už nevejdu. Navíc, kojící podprsenky jsou hrozně drahé a budete jich pak potřebovat několik kusů, tak bych tímto splávla dvě věci najednou (nutnost a ještě slevu). Achjo, tak od tohoto vás asi neodradím, já dnes vyrazím a vám těhu doporučuju taky, protože těhotenský sortiment se do slev v HM nedostává (kdyžtak jen ty hnusné umělé obří haleny) a tato tílka + jejich džíny a kalhoty jsou nejlepší a nejkrásnější těhotenská móda, kterou jsem kdy viděla, vyzkoušela, vlastnila ji a seděla mi.


F&F
Z toho samého důvodu viz výše a koukám, že tyto poslední 3 položky už jou převážně z těhotenských důvodů, doporučuju juknout i do F&F, kde dostanete vše s 25% slevou. Bohužel nemám Tesco nikde po ruce, takže tam nechodím, ale vždycky jsem dožraná, když mamča něco od nich přitáhne a většinou tam najde skvosty jako kožené měkké balerínky za dvě kila a podobně. A proč říkám, že to je i těhu-záležitost? Protože jsem nedávno dostala předčasný a přenádherný dárek k narozeninám v podobě plné tašky nádherných miminkovských oblečků (ano, slintala jsem nad nimi i já - nenávistník k šišlavým pojmenováním součástí dětské garderóby). A jak jsem koukala, když na všech byly cedulky z F&F! Milé těhotné dámy, pokud chcete něco roztomilého, hezkého a levného pro své budoucí ratolesti, jděte tam.


Malvík
Ha, viník, který to vše odstartoval. Jak to dopadlo s kočárkem? Dopadlo to tak, že jsme se s Ondrou jali raději pro jistotu rekognoskovat terén předem a do "milého" Malvíka vyrazili už před měsícem přes celou Prahu zjistit (chápete, že nám cesta trvala z jednoho konce Prahy na druhý dýl, než bych byla z domu v Pardubicích???), zda se nám vybraný kočár (Baby Jogger City Elite) bude líbit, dobře se nám s ním bude manipulovat, vyzkoušíme si ho a takový detail, jestli ho třeba nebudou mít vyprodaný na slevové dny. 

Zdroj

Hehe, narazili jsem tvrdě. Jeli jsem tam v pondělí dopoledne, abychom tam chytli co nejmíň lidí (jak na silnicích tak v obchodě) a byť jsme byli na celou obří prodejnu sami, asni jedna z 6 prodavaček si nás nevšímala - pověsti o neochotě a ignoraci zákazníků tedy nelhaly. Navíc, po hodinovém hledání mezi stovkami kočárů toho našeho vysněného jsme museli rezignovaně oslovit jednu z těch důr, která nám mile a s úsměvem oznámila, že tento kočár sice hodně lidí chce, ale že ho na skladě nemají, na prodejně není ani vystavený a a naskladňovat ho ani nikdy nebudou, že si ho máme natvrdo objednat a potom až se rozhodnout (po měsíci čekání!!), jestli jej chceme nebo ne. Oba jsme se shodli na tom, že do Malvíka už nikdy a vděčíme mu vlastně za to, že jsme pak sehnali náš již pořízený kočár asi o dva dny později, cca o 6 tisíc levnější a v takovém provedení, do kterého jsem se hned zamilovala, byť mě do té doby nechávaly kočárky chladnou. 

Jestli vás totot neodradilo od Malvíka, pak mi jen zbývá dodat "kdo chce kam, pomozme mu tam" a popřát vám, ať si tam užijete hezkého a ani prodavačkami nerušeného nakupování s 22% slevou.



Takže dámy, na co a pro co se chystáte během Shopping Fever vy, jestli vůbec? 




P.S.: Jo a díky tomuto článku právě vyrážím do OC Černý Most, achjo =D

Zdroj titulního obrázku.

15 komentářů:

  1. Tak kosmetika mě letos absolutně neláká, jedu si tu svou zelenou lajnu :D takže pokud nebudou jednou slevy do biooo a pod neutáhnou mě :) Vůní teď mám taky solidní zásobu takže letos mě to nechává chladnou. Co mě láká jsou hadříky, FF a HM tak bych nejraději mrkla, takže pokud mi zejtra bude líp tak se tam doploužím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panečku, teď jsem se zasnila, jaké by byly slevy na celý sortiment v Biooo. To by museli dát vědět tak půl roku dřív, abych začala šetřit a pak bych před Kotvou klidně i nocovala ve stanu =D
      V HM teda bylo plno a to jsem tam byla v pátek v poledne - hlavně to tam zaplnily maminky s malými dětmi, které pobíhaly všude okolo, takže se tam nedalo ani projít - holt sleva na dětské hadry je sleva na dětské hadry. Ale kdybych radši silou vůle nešla jen po těch tílkách, určitě bych tam našla spoustu pokladů. A F&F - na to jsem vyrazit do centra fakt líná. Ale třeba jednou =) A co Jani, už je Ti líp, vyrazilas nakonec?

      Vymazat
  2. Zajímavý článek plný inspirace a tipů.
    Zvu tě na můj blog a soutěž.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/04/soutezpoprve.html

    OdpovědětVymazat
  3. Já zítra vyrážím na velké nákupy, hlavně sleva na Boujois v Douglasu mě nalákala ze všeho nejvíc! Buď si pořídím CC krém, nebo Healthy mix makeup :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lady, tak co, jak jsi pořídila? Já jsem teda měla na Douglas smůlu, protože ač milé a ochotné prodavačky, tak Bourjois regál měly vybraný přesně u věcí, po kterých jsem šla. CC tak sice mám, ale ve špatném odstínu (naštěstí to jde dobře rozetřít, ale stejně - dimethicone na 1. nebo 2. místě ve složení mě vyděsil stejně jako u Heathy mixu a celý den včera během jeho zkoušení jsem trnula, kdy se mi začnou po obličeji objevovat rohy). Navíc tam mají tak strašně nevhodné světlo, konkrétně na Čerňáku, že všechny odstíny dělá studenější a žlutější, než ve skutečnosti jsou, takže jsem byla doma na denním světle fakt docela překvapená. Jediné, co mi sedlo perfektně, byl Helathy mix, ale protože jsem čapla už vyzkoušený odstín z minula. Jo a lip laky jsou velmi zvláštní, pořád se rozhoduju, jestli jemám ráda nebo ne.. Jsou mazlavé, byť zmatují, nude odstíny mi barevně vůbec nesedí a z těch sytých tam měli jen dva, které jsem vzala a jsou nádherné a docela nezvyklé..

      Vymazat
  4. hezký tipy jsi sepsala, já na to kašlu, nerada se někde mačkám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já taky. Kdybych nemusela vyrazit pro DM box zrovna na Čerňak, tak mi věř, že bych se kvůli slevám taky nevykopala z domu. A navíc bych ušetřila pořádny ranec =D

      Vymazat
  5. Já už chodím jen na Dny Marianne a už i tak to není ono, loni jsem byla i na Elle, ale letos jsem se na to vyprdla a to, co jsem chtěla v Sephoře jsem si pořídila minulý týden s 20 % slevou co mi došla SMS a troufnu si říct, že jsem na tom vydělala, protože to, co mi vážně dost vadí je pravidelné zdražování před podobnými akcemi, kdy vás to ve výsledku vyjde na stejnou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, to je asi ta největší sviňárna, ale pokud vím, tak ji dělá snad jenom Sephora (nebo u nikoho jiného jsem si nevšimla). Navíc, Sephora to dělá fikaně a zdražuje už několik týdnů předem, sviňárna, no.. A ta SMS přišla i mně a docela mě pobavila. Nepochopila jsem vůbec smysl akce, proč se teda do toho zapojují, když týden předtím udělají tu samou akci v podstatě..

      Vymazat
  6. Já jsem mela police na náramek z Pandory. Už si ho brzy domu a strašně se těším, až si ho vezmu. Dneska s nim budu asi i spat 😜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, dostat se k vysněné věci, to je paráda, že? Já jsme měla takhle políčeno na Pandoru leta, pak jsem ji dostala k Vánocům a od é doby ji nenosím =D Ale sehnala jsem na ni nádherné korálky na mezinárodní výstavě minerálů - jeden po dvacce ;)

      Vymazat
  7. Už jsem velká a tohle mě nechává úplně chladnou..
    Ale zaujalo mě, že ještě nemáš Lumíka!! Jako vážně?? Po mém vědeckém rozboru ještě furt nemáš Andersóna?? :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, jsem ochuzena o tento "literární" výkvět =D No hele, bude to i tím, že jsem na něj v DM u práce nikdy nenarazila a do jiné nechodím. Až teď jsem ho viděla v regále, ale protože jsem našla už předtím adekvátní, možná ještě lepší obdobu od Astoru a jsem z něj nadšená, nechal pro změnu mě chladný Lumík =D Jen je mi líto, že ve svém kosmetickém neceséru nemám žádné zastoupení něčeho, co se takto jmenuje =D
      A slevy Tě nechávají chladnou? Nekecej! =D Je fakt, že kdybych nezavolala eMce, tak nakupování o samotě bych si ani z třetiny tak neužila =)
      PS: Jo a dnes přes noc poprvé zkoušena další verze Zinku - budeš nadšená ;)

      Vymazat
  8. Z těchhle akcí už jsem asi vyrostla, vždycky jsem si koupila i věci, co jsem vůbec nepotřebovala. Taky jsem si u Kiehls sér četla složení a nic extra úžasného a výjimečného mi tam nepřišlo. A kočárek BJ můžu doporučit, já mám tedy 4kolku City mini, a už se těším, až malá vyroste z korbičky a budeme drandit v Joggerovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ale já nakonec psala, že jsme koupili jiný =D Baby Jogger prostě nikde nebyl k osahání a vyzkoušení a jak jsem viděla duhový Britax, propadla jsem tomu a bylo =)
      No, já na tyto akce taky nechodím, kdybych nemusela pro DM box do nákupáku, tak bych možná oželela i slevu kilo na ta kojící tílka. Takhle jsem šla fakt jen pro ně ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...