pátek 3. dubna 2015

Ranní 3-minutová čistící maska | Havlíkova přírodní apotéka


Momentálně je toho tolik, o čem bych vám chtěla povídat a co doporučit, že jsem z toho snad dostala až blok a nevím, čím začít. Rozhodla jsem se to tedy rozkřísnout a brát to podle momentální nálady. A protože jsem naposled (asi před 10 minutami) použila Havlíkovu 3-minutovou čistící ranní masku, tak jsou dojmy tak čerstvé, že v hlavě nic jiného nemám. Dneska tedy o masce..

Celá recenze by se dala shrnout jednou větou: "Je prostě úžasná a musíte ji vyzkoušet!". Ale nic není tak bájo, jak to může vypadat, takže si to pěkně vysvětlíme a vy se pak samy rozhodněte, zda je pro vás maska must-have, nebo ji klidně oželíte. Asi vám to řeknu rovnou hned na začátku - já si totiž nejsem jistá, jestli mi ta maska přináší i nějaké benefity kromě toho, že je mi hrozně příjemná. 

Maska má podle výrobce hlavně vyčistit, hydratovat a vyživit. Dle páně Havlíka je totiž pokožka po ránu právě nejvíc zanešená z nočního samopročišťovacího procesu. Když jsem se podívala na složení, nebyla jsem si moc jistá, čím by měla pleť čistit. Jsou tam "jen" samé oleje, éteráky a to je tak všechno. Vlastně je to složení i slibované účinky naprosto úžasné pro jiný produkt, třeba denní krém, ale na čistící ranní masku mi přijdou trošičku zvláštní. Ale zůstaňme u toho, že složení je moc fajn.



Co je mi ale opravdu líto, že na prvním složení je voda a hned za ní glycerin - to vážně nešlo udělat jinak? Někde jsem nedávno četla neuvěřitelnou blbost a to, že glycerin je pro pleť prospěšný proto, že vytahuje vlhkost z okolních molekul vzduchu a dodává jí pokožce. Prosím vás, tak to opravdu není. Glycerin sice opravdu hydratuje a zvláčňuje, ale jen do určitého množství ve složení (plně staší 5 %, ale max bezpečných pro pleť je 10 %). A do většiny přírodních levných produktů se v tak hojné míře přidává proto, že je levný (Alverde, ale i dražší nedrogerijní přírodní značky). Jakmile je tam glycerinu víc, sice to z počátku bude vypadat jako hydratovaná pleť, ale ve skutečnosti "krade" vodu z hlubších vrstev pokožky, čímž dochází k daleko horšímu postupnému a dlouhodobému vysušování. Časem se na vaší pleti používání produktů s přemírou glycerinu podepíše v podobě unavené, mdlé a dehydratované pokožky. Uff, muselo to ven, protože pohádky a nesmysly o glycerinu ve stylu "čím víc, tím líp" mě už značně krkaly.

Myslím, že Havlíkova maska vás však v tomto bodě ohrozit moc nemůže. I kdyby v ní byl glycerin zastoupený podstatnější měrou a vy jste masku používaly denně, tak pokud nemáte i zbylou péči, ve které je glycerin v přehnaném zastoupení, dožene si pleť hydrataci z jiných zdrojů, třeba z krému, séra, tonika apod.

"Již po prvním použití pocítíte, jak je vaše pleť svěží, rozjasněná a dokonale připravená na celý váš den." - opsán ofiko test z krabičky.

- jako jo, je svěží, odpočatá a mám z ní moc příjemný pocit. Ale že by byla znatelně prozářená, vyhlazená, jemná, to vám potvrdit opravdu nemůžu, protože taková byla i předtím a ze zkoušení vím, že za to může i hydratační sérum Alverde a tonikum Mádara. K tomu vyčištění - já vám nevím. Rozhodně nebude pleť vrzat jako po použití mýdla, ale taky nebude mastná, ulepená, nebudete mít pocit zanešených pórů, nebo špinavé pleti. Pravdou je, že se dokonce skvěle smývá.



Konzistencí vypadá jako Manuka Honey mask od Antipodes - je to vlastně jemný našlehaný, průsvitně bílý krém, který se vám za požadované 3 minuty působení do pleti téměř celý vstřebá. Protože jsem zvyklá omývat ráno pleť studenou vodou, byla jsem zvědavá, jak to půjde s maskou na bázi olejů, ale asi jich tam není tolik, protože to šlo skvěle a na pleti po ní nezbyl žádný film. Pleť byla naopak hezky jemná. Co do hydratace, to vám moc nepotvrdím, namazat jsem se po ní musela. Ale že by vysloveně pnula, nebo svědila, nebo se na ní objevilo jakékoli podráždění, to ne.


Doba působení
Setkala jsem se s hodně názory, že mít volné 3 minuty času po ránu je holý nesmysl, že tak odpadá praktické využití masky ve všedních dnech. To je ale dámy blbost. Pokud vím, tak pokud si ráno čistíte zuby a u toho třeba ještě koukáte ne TV, nebo si čtete, klidně zvládnete souběžně i třetí "činnost" a to nechat působit po tu dobu na obličeji masku. Není to žádné omezení a pak jen smyjete obličej, který je už připraven na následnou péči.

Navíc, pro mě je tahle aplikace praktičtější i příjemnější než si mýt obličej po ránu mycí pěnou, která mi většinou zaleze i do linie vlasů a pak při jejím smývání mám mokrou skoro půlku hlavy a to fakt nepříjemně studí. A to nemluvím o tom, že vám to rozcuchá culík. Masku navíc nanáším štětcem, takže vlastně k prvnímu styku se studenou vodou nedojde šokově hned po probuzení, ale po příjemném pomalém čištění zubů a třeba přečtení jednoho článku z Bloglovin.

Kdyby to některou z vás zajímalo, co se stane, když necháte masku působit dýl, jestli třeba nebude znásobený efekt zkrásnění, tak ne, nebude. Pleť bude úplně stejná, jako po třech minutách.

A teď to hlavní. Proč jsem si teda masku zamilovala? Pro její neuvěřitelně nádhernou vůni! Jedná se o spojení rozmarýnu, levandule a citronu s tím, že je tam cítit především ten rozmarýn, ale narozdíl od ostrého aroma v jeho přirozené podobě, díky citronu a levanduli je vůně rozmarýnu lehce nasládlá. Po ránu se tak těším na tuto vůni a ne na to, jak si zase vyšokuju pleť ledovou vodou, až mě po tom začnou zábst inohy. 



Vůně mě dostala natolik, že při návštěvě mé drahé matinky jsem jí masku na vyzkoušení podstrčila a hádejte co, už ji má doma taky a ráno mi vždy volá z rozmarýnového opojení a s dobrou náladou. Vlastně, hlavně nezvyklý způsob čištění (po ránu maskou) a vůně mě dostaly natolik, že jsem se rozhodla vyzkoušet uvařit dupe této masky a pokud se to povede, bude to skvělé, protože velké balení masky vychází na nějakých 800,- a to je za tyto ingredience fakt ranec, zvlášť když je mám všechny doma.

S tím se pojí pro mě trochu nepříjemná kauza, kdy už zákaznice zaznamenaly hodně případů náhlého dost podstatného zvýšení cen Havlíkových produktů. Příklady najdeme třeba u šamponů, intimní mycí emulze a obávám se, že maska na sebe nenechá dlouho čekat. Zdražení bylo tak velké, že se začaly zákazníci ozývat asi dost hlasitě, protože se k tomu nedávno vyjádřila i ředitelka Apotéky ve smyslu, že zdražení je čistě logickým důsledkem 100% zdražení BIO ingrediencí. Bohužel, tímto si trochu naběhli, protože kdokoli, kdo bio ingredience nakupuje a pracuje s nimi ví (navíc, Havlík používá opravdu velmi dostupné, které byste si třeba dokázaly sehnat i na Ekokoze), že k ničemu takovému nedošlo. Proto se mi to zdá jako dost hloupé odůvodnění zdražení - vždy lze změnit dodavatele. Navíc jsem měla za to, že většina Havlíkových ingrediencí je vlastního původu (sběru, macerace, pěstování). To jen tak na okraj, co mi kazí na každodenním maskovacím rituálu trochu radost při pohledu na logo Apotéky.

*

Z počátku jsem byla k masce skeptická a byla jsem zvědavá, jestli nebude mít její pravidelné dlouhodobější používání pro mou pleť nějaký neblahý následek. Co mě fakt zajímalo, jak to dopadne..

Zda nebude zanášet při pravidelném používání póry?
- nezanáší. Vy, které mě znáte, víte, že mám vysoce reaktivní pleť a nejenže reaguje na tuto masku velmi dobře, ale i při odstranění ranního čištění pěnou z denní rutiny pleti neuškodilo, póry jsou stále čisté, nezvětšené a pleť se neosypává. Takže v tomto ohledu dostává 1*.

Zda bude její čistící funkce dostačující?
- nevím, jak jinak to posoudit, než podle stavu pleti, který je více než dobrý, takže asi taky za 1.

Zda to s mou pletí udělá zázrak v podobě prozářené a nastartované pleti, jak je to avizováno?
- no, tak zázrak se nekonal. Nečekejte, že po 3 minutách smyjete masku a z pod ní na vás vykoukne vaše nové zářivé já. Prostě budete mít hezkou jemnou pleť a když smyjete masku studenou vodou jako já, budete ji mít navíc velmi osvěženou, čerstvou a se zdravými ruměnci ve tvářích. Nastartuje vás spíš psychicky, pokud ovšem nejste na vůni rozmarýnu alergické.

*

Takže resumé:
+ skvělá vůně
+ na pleti jemně chladí, což vás po ránu fakt nakopne
+ neirituje ani při ponechání na pleti přes daný limit
+ dobře se smývá
+ nezvyklý způsob čištění po ránu
+ čištění bez práce (žádné šudlání, voda až na konec)
+ nezatíží pleť 
+ nezanáší póry
+ hydratuje

- prozáření se nekoná
- je poměrně drahá na použité ingredience
- když ji nepoužiju a umyju si obličej pěnou Mádara, tak se nic nestane a rozdíl v tom nevidím



Každopádně ji doporučuju. Myslím, že z ní budou odvařené majitelky všech druhů pleti, pokud jsou nadšené z masek, vůně rozmarýnu a přírodních produktů. Balení je skvělé a vymakané - hliníková tuba se zelenkavou etiketou vypadá perfektně jak v koupelně, tak v cestovním neceséru a rozhodně nikoho neurazíte, když masku podarujete. Maska vám navíc dorazí ještě v pevné papírové krabičce - s balením si fakt vyhráli. Prodává se jak ve velkém  balení 150 ml za 798,- Kč (!!!), ale i v menším 30ml balení za 189,- Kč. Kupováno na ofiko e-shopu s poštovným za pakatel (30,- Kč). To menší balení vám vydrží dle mého i na jeden až dva měsíce, takže v závěru to tak draze zase nevychází. No, ale stejně si ji zkusím umíchat doma =)



Už jste masku zkoušely? Co na ni říkáte? Nebo po ní zatím jen pokukujete?


36 komentářů:

  1. Přesně, ta cena je nesmyslná. Myslím, že kombinace levandule, rozmarýnu a citronu by dlouhodobě měla mít čistící efekt, ne mechanický, ale že ho nastartuje v pleti a citron navíc slušně bělí. Myslím, že to zdražení je čistě jen reakce na to, že produkt začal být oblíbený, já přesně tohle nesnášim. Je jasný, že nebudeš prodávat pod cenou nebo tak, ale prostě ji máš nasadit tak, aby ti to vyhovovalo, politika "jo, kupujou to, tak to můžeme napálit" mi je krajně proti srsti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, ta plitika mě na nich hrozně zaráží, až tak, že jsou mi jejich produkty protivné. Co se ýče ingrediencí, tak to vlastně jsou kladické složky určené k tomu účelu - třeba rozmarýn a citron na čištění pleti apod. - není tam žádné novátorství. Navíc se mi zdá, že se snaží horzně upoutat těmi obaly, což mi už zase zavání Inlightem.. A jo, asi byl test nasadit produkty a jestli se chytnou. Syšela jsem, že chtějí časem obsáhnout všechny kosemtické "žánry" až po dekorativku..

      Vymazat
  2. No, tahle značka mi není moc sympatická a to už vůbec po přečtení tohoto článku. Navíc 800 za vodu s glycerinem a nějakej eterák mi přijde, trochu moc. Mohla by jsi mi napsat prosím, jak se jmenuje to sérum od Alverde a stojí za koupení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to sérum od Alverde jukni do mého posledního článku o aktuální používané péči, je tam ivyfocené. Každopádně další recenze bude zřejmě na něj ;) A jo, stojí za koupení. Celá ta jejich řada se mi moc líbí, krásně voní a je na pleti hrozně příjemná.

      Vymazat
  3. Budu se opakovat po předchozí pisatelce Agnes, že ani mě není tato značka nikterak sympatická. Přijde mi dost předražená a ještě na fotce o přísadách mají překlep - "zvlčovadlo", to si za ty peníze můžou aspoň udělat pořádnou korekturu textu, ne? :-) Přiznám se, že do jejich produktů nejdu.
    Děkuji za super tip na sérum od Alverde, olej od Primavery... super, super, super! Chci se zeptat, zkoušela jsi na své pleti od Argitalu například vyrovnávací hypoalergenní krém? Mám ho doma od Vánoc, začala jsem se s ním mazat až teď ráno kvůli hydrataci a za mě se nezdá vůbec špatný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, nezkoušela, ale hodně ho chválí. Mně by spíšlákala nějaká jeho řada s violkou, nevím, jestli je nemá od hypoalergeních oddělené.. Ale teď se mažu Steamcreamem ze vzorku a taky dobrý a pak už zase budu mazat svůj krém, až ho navařím, takže na testování krémů už mě moc neužije..

      Ad Havlík.. Mně fakt vadí, kolik si účtují za ten zázrak. Přitom je to jen mini tuba s medovými složkami v masti. Takovou mast si míchá každá druhá hospodyňka doma a tady je z toho hned předražený Zázrak. Co se týče této masky, tak zase obdivuju jejich nápad. Ingredience sice velmi všední, ale zase z nich vzniklo něco, s čím jsem se v kosmetice ještě nesetkala. Vlastně jo, myslím, že Neutrogena měla nějaký grepový gel, který se dá použít i jako ranní masku, čistící gel, nebo nevím co ještě, ale prý se u nás neprodává, nepátrala jsem po něm.

      Vymazat
    2. Ten hypoalergenní krém na obličej je s violkou také. Je výjimkou mezi krémy, že mi neudělala žádnou neplechu na obličeji, navíc je v tubě... Já jen, kdyby ses s ním setkala, že se ho nejspíš také bát nemusíš, protože máme zřejmě pleť úplně stejně náročnou...
      Těším se na další super produkty! :-) Eva

      Vymazat
    3. Tak děkuju za tip, se vsadím, že ho jednou využiju, až budu líná vařit ;) jinak, zas pro Tebe tip na Steam cream - používám ho jen na noc, nedělá neplechu, je příjemný a pleti zdá se velmi dobře svědčí ;)

      Vymazat
  4. Jelikož v čekání na recenze vážně nejsem moc dobrá, už ji mám doma, dneska jsem poprvé zkoušela. A jako hezké to je, jsem zvědavá, jak se bude tvářit při delším používání. Ta vůně je úžasná (na druhou stranu když nebude maska dělat nic zázračného, nejspíš zvládnu i něco podobného sehnat (nebo smíchat éteráky a hodit do aromalampy, že. :) )).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, sehnat, myslíš, jako kde? Pokud ne rovnou doma umíchat, pak za sebe můžu tvrdi, že jsem se s něčím podobným ještě nesetkala. Ale musím udělat Edit, který mě dost dožral. V té malé tubě, jak jsem vychvalovala výdrž až na dva měsíce, byla vzduchová bublina přes půl tuby a včera jsem zjistila, že jsem po třech týdnech denního mazání na dně. Takže za 3 týdny používání za 2 kila docela drahej špás. A s pletí, což můžu potvrdit, to opravdu nic moc nedělá. nic špatného, ale zázraky taky nevidím...

      Vymazat
    2. To je ovšem podraz... Jestli na ni taky narazím, tak tohle už teda kupovat nebudu.
      Sehnat myslím jako podobnou vůni. V nějakém poměru citron-levandule-rozmarýn by to mohlo být podobně neodolatelné... :)

      Vymazat
    3. No to jo, bych ani nevěřila, že tahle kombinace bude tkahle vonět. Ale citron je tam zřejmě jen pro účinky, v masce ho vůbec necítím a levnadule je tam taky krapet, jen aby zjemnila rozmarýnové aroma, které se teda nese celou tubou. Možná stačí sáhnout po čemkoli rozmarýnovém a bude to samé ;)
      A jinak, podraz o je. Dneska jsem ji kvůli tomu ráno i vynechala, jak si šetřím poslední zbytečky =/

      Vymazat
    4. Mitsuuko: Pokud byla v tubě opravdu tak velká vzduchová bublina, tak si myslím, že by jste měla právo na reklamaci. Firma je k rozumné kritice vnímavá. Nějaké menší vzduchové bubliny se objevit jistě můžou, protože všechno se plní jednotlivě na tubovačce. Ale i přes ty bubliny tam vždy bude přesně to množství, které tam má být. Nicméně pokud byla bublina přes půl tuby, tak to odhaduju na nějakou závažnější chybu, jejíž nahlášení by firma snad i ocenila.

      Vymazat
    5. Drahá neznámá =) Nene, nechci to řešit oficiálně. Po pravdě si vlastně myslím, že tam nejde ani o chybu od prodejce/výrobce. Vypadá to, jako kdyby ty tuby byly na celkové množství 50 ml, ale naplněné pouze těmi oficiálními 30 ml. Pak to tedy budí dojem většího množství, než je skutečné, byť si všichni kupují jen 30 ml a ví o tom. To je celé. A humbuk kvůli tomu dělat nehodlám =) je mi to jedno. Jen je škoda, že se takovéto pidi množství s takovýmto složením prodává tak draze, protože je vážně fajn a kdyby nebyla tak předražená, radši bych si ji kupovala, než ji vařila doma, ale takhle..

      Vymazat
  5. Zatiaľ som od nich skúšala šampón, ktorý je dosť fajn, celkom ma láka aj táto maska, aj keď to zvyšovanie cien... Šampón som kupovala ešte za tú lacnejšiu cenu, za tú zvýšenú teda neviem, či ho ešte kúpim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jako obecně se mi líbí si jejich výrobky vyzkoušet, očucha, osahat, užít si nákupu i těch jejich krásných balení. na druhou stranu, ty ingredience a účinky dle mého za ty ceny nestojí. Kdyby to dělalo opravdu nějaký halo efekt, tak si řeknu, fajn, klidně za to ráda vysolím i víc. Ale kdo by chtěl platit za nic, že..

      Vymazat
  6. Žiadny z ich výrobkou ma zatiaľ neoslovil natoľko, naviac aby som vysolila 8 stoviek za masku, ktorá sa dá namiešať aj doma (zdravím všetky predražené odličovacie balzamy z 3 ingrediencií kde sa platí len za značku). Naviac to zdražovanie čo spomínaš je niečo, kvôli čomu si niektoré značky už nikdy nekúpim.
    A ďakujem za podelenie sa skúseností s Alverde sérom, je úplne super :) ale asi máme veľmi podobnú pleť, všetko čo som si zatiaľ odskúšala čo sedelo tebe, na mne spravilo úplné divy (v dobrom zmysle :) ), akurát čakám kedy naskladnia ten Primavera olejček aby som si ho vyskúšala na vlastnej koži.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anni, to jsem ráda, že Ti vše sedlo ;) Pak nebudeš, nebo spíš Tvoje peněženka, z dalších článků vůbec nadšená =D Ale zase to dělá tay zázraky a ty jsou přece k nezaplacení =D Jo a ten primavera olejíček - vydrž ak týden. Mám v pácu jednu náhradu, která by Tě vyšla ani ne za pětinu ceny. Jen ji musím ještě vyzkoušet a potvrdit si zpracování, kvalitu oleje i jeho účinky a porovnat s tím primaveřím a pak to roztroubím do světa ;)

      Vymazat
    2. Tak to sa budem tešiť na další článok ešte o to viac :) kopec krát sú aj tie lacnejšie veci s účinkami tak dobre ako niektoré x krát drahšie (občas aj lepšie) a peňaženka, alebo skôr účet plače odkedy som našla tvoj blog :D hoci je to stále lepšie akoby si teraz začala ospevovať napr Inlight

      Vymazat
    3. =D neboj, Inlight se tu promítne maxímálně jako zhodnocení, ale už podle složení, které jsem viděla, bych za něj ty prachy nikdy nedala. TO už nemluvím vůbec o tom, že mojí pleti jen olejová kosmetika nesedí - stejný důvod proč zde nikdy nebudu vychvalovat zakoupení Bioaroma - každý si to totiž velmi jednoduše, za zlomek ceny a ještě úspůsobené sobě na míru může smíchat doma sám =)
      A počkej, ty další věci nejsou vůbec tak drahé, ale jsou skvělé ;)

      Vymazat
  7. No samozřejmě se moc a moc těším na tvou domácí DIY verzi :) Vždyť víš jak jsem na ní závislá, takže pokud díky tobě i ušetřím budu tě považovat asi za best DIY blogerku ( to už stejně jsi :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Červená jak rajče - momentálně jsem =D Ale díky Jani, toho si považuju. Jak se k tomu dostanu, jdu do toho a bude to asi brzo, protože ta tuba mi vydržela jen 3 týdny a už začínám mít na tu vůni absťák =)

      Vymazat
  8. Mám na ní zálusk už dlouho. Ještě než jsem o ni začala číst recenze, někde v hloubi už jsem tušila, že bude skvělá. Jen, co spotřebuji jiné masky, hned objednávám :) Moc pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To malé balení určitě za vyzkoušení stojí. Já bych do ní šla, i kdybych si o ní už předem vše četla, abych ji mohla vyzkoušet a podle spokojenosti pak buď namíchat domácí variantu, nebo podle zázračných účinků koupit plnou verzi. Ta druhá varianta nenastala, takže s epřesunu k provedení té první =)

      Vymazat
    2. Tak už jsem si ji na veletrhu pořídila a zatím jsem spokojená :) I když na mé pleti jsou jaké koliv výsledky/následky viditelné až po měsící a více. Ale zatím spokojenost. Zkoušela jí i mamka, ale hrozně ji pálila.

      Vymazat
    3. Faakt? No Bellezu taky pálila, když si ji tam nechala dýl, teda aspoň myslím, že to zmiňovala, snad si to nepletu. A jakou má mamča pleť? S mojí to nic neudělalo ani po měsíci pravidelného používání, pak mi došla a já si fakt podruhé nekupuju kosmetiku, která mi s pletí nic neudělá - pro příjemný pocit si uvařím klidně něco svého a navíc to bude účinkovat =/

      Vymazat
  9. Taky už se těším na DIY variantu. Moc na to vytváření nejsem, ale tady bych asi udělala výjimku. Masku mám, je fakt dobrá, ale za tu cenu.. Už jsem přešla na to, že jí nepoužívám každý den, ale i tak mizí neskutečně rychle. Na druhou stranu Zázrak asi vyzkouším. Měla jsem vzoreček a na celou pleť ho stačí málo. A u jedné slečny jsem viděla, že s akné to dělá zázraky, takže to prostě musím prubnout :)
    Na recenzi na Alverde sérum se už taky těším, chtěla jsem si ho rovnou koupit, když jsi ho zmínila v aktuální péči, ale nakonec ještě držim a poctivě čekám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeje, tak to si radši rovnou kup - fakt doporučuju. momentálnlě mám totiž na čekačce urgentnější články, takže sérum bude na pořadu dne až trochu později ;)
      No a co se týče Zázraku - jasně, medové věci dělají svoje, ale to složení za ty nekřesťanský prachy rozhodně nestojí, to už vyjde výhodněji ta jejich maska. Doporučuju se spíš kouknout třeba na Naturisimu po obrovském balení Egyptian Magic creamu, který má složení stejné, je skvělý a je ho čtvrt kila za 600,- ;)

      Vymazat
    2. Míšo, to mi připadá jako blbost říkat, že to má stejný složení... dyť v EM je olivovej olej, v HZ je makadamovej a makovej, navíc rakytník, nějakej ten éterak tuším. Měla jsem jak EM, tak zázrak a se zázrakem jsem spokojenější. Pravda, používám ho jen lokálně, mám pocit, že se hůř roztírá než EM, ten jsem používala spíš plošně. Je fakt, že EM jsem měla jen vzorek, vystačil mi tak na 4 namazání celýho obličeje a Zázrak mám tudíž líp vyzkoušenej. Ale i tak bych to úplně nestavěla vedle sebe jako ekvivalenty.

      Vymazat
    3. Tak tedy, nebylo to myšleno, jako že má naprosto stejné složení, mluvila jsem o hlavních účinných složkách a to jsou všechny medové dobroty, které mají opravdu stejné. Olejový základ může být klidně z makového, nebo makadamového oleje, to je mi fuk, nebazírovala bych na tom, pokud mi na pleti fungují stejně, což fungují. Faktem je, že Zázrak je předražený, špatně se roztírá a o absorpci už vůbec nemluvím. Samozřejmě mám oba doma a tak to beru čistě ze svého pohledu, jak to na mě působí. Beru to jako ekvivalent pro jejich účinné složky - medová mast jako medová mast. Každopádně podstatou mého předchozího komentáře bylo to, že oba jsou to na složky nenáročné produkty a každý si je může udělat doma téměř na koleně (prosím, nebrat zase doslova) a pokud někdo chce podobný produkt koupit, přijde mi uživatelsky pohodlnější a výhodnější EM.

      Vymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, muzu se zeptat, jak to myslite s tim Inlight? Myslela jsem (cetla, slysela atd), ze je to ted jedna z nej znacek, co se kvality a cistoty slozeni tyce. Nestoji za tu cenu? Nebo s nim mate spatne zkusenosti? Planovala jsem si ten nocni balzam poridit. Diky moc I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nene, to se nedá říct. Myslím, že jsme to výše i vysvětlovali. Jde o to, že je to fakt natahování lidí o prachy neadekvátní tomu složení. Prostě "dáme to do modrého skla s hezkou krabkou, nazveme to báječně a hodíme na to 4cifernou sumu, což už samo osobě bude vzbuzovat dojem noblesy a luxusu". Tak takhle to na mě působí, složky jsou běžné a žádný zázrak v tom za ty prachy nevidím. Balzám si udělám doma sama a nepotřebuju na to ani speciální laboratoř - jsou to jen zamíchané oleje a éteráky s pár vitamíny. Ale neodrazuju od toho, jen mi to nepřijde úměrné ceně. Neříkám, že je to špatné, jinak bych ho nedělala pro sebe. Jen bych za něj prostě nedala skoro dvojku ;)

      Vymazat
  12. Kremum az tak nerozumim a mozna to sem nepatri, ale podobne to vidim ja s oblecenim. Kdyz vidim obycejne saty za sest tisic a ja si je usiji za odpoledne ze stejne latky, kterou jsem koupila 9,-kc/m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, Marti, mas recht. A protoze neumim sit, tak jsem rada za muj milovany bazar, na ktery nedam dopustit a v zaveru si tam ty saty za sestku za tech cca 15,- kacek koupim 😉

      Vymazat
  13. Ahoj, chci se zeptat; ten DIY recept už na blogu je? Možná jen neumím hledat :-D. A jestli není, bude :-)?

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...