čtvrtek 5. června 2014

Tónovaný malinový balzám na rty | DIY

Jsem trapná, trapná, trapná. A taky se mi nechce učit. Proto doma jen vařím a vymýšlím recepty, protože se mi už v rámci prokrastinace ani nechce uklízet. Takže dnes vám ukážu rychlovku, kterou doma spíchnete levou zadní a ze základních ingrediencí - Malinový balzám na rty, který jako bonus okořeníme špetkou pigmentů pro vytvoření přirozených svěžích "prolíbalajsemcelounoc" rtů..

Trochu zabrousím bokem. Jak jsem tak koukala u Mišky Bee, která vám nedávno představila perfektní návod na výrobu opalovacího tělového mléka, rozjede se teď série receptů na produkty se SPF vhodných do nadcházejících letních veder. Tohle berte jako vějičku, vzápětí bude následovat Malinový opalovací pleťový krém se SPF 30+, který včera prošel procesem výroby, dneska procesem testování a ukázal se jako parádní přírodní varianta, která se mnou letos pojede k moři (nebo k rybníku - podle financí =D).
*
Malinový olej
Musíme si nejdřív říct něco o tomto zázraku. Sice jsem ho popisovala už v předchozím článku, ale trochu rozvedeme jeho vlastnosti v kosmetice. Nevím, jestli je to jen tou verzí, kterou mám doma (viz níže), ale olej má velice intenzivní sladkou vůni. Nepřipomíná klasické maliny, ale spíš takový univerzální sladký červený cucací bonbón (Edit: časem jsem během zkoušení více druhů od vícero dodavatelů zjistila, že takto silně vonící je jen ten z Manipury.) Má velmi silné protizánětlivé a antioxidační účinky. Navíc obsahuje velké množství vitaminu E, díky čemuž skvěle bojuje proti stárnutí pleti a udržuje ji pružnou. Můžete ho užívat i vnitřně, nebo s ním vařit.

Jedná se opravdu o raritu, za kterou si i pořádně připlatíte. Docela levně jsem ho sehnala na Manipuře v akci 50 ml za 140,- (běžně pak 50 ml za 199,-). Bohužel, momentálně máte prostě smolíka, další jsou objednané a poputují k nám z Indie dva měsíce, tedy s křížkem po funuse. Ale! Našla jsem ho i na Biopurus, kde je taky docela fajn cena a balení (100ml za 359,-). Navíc, nemusíte ho mít rovnou po litrech, je opravdu hodně specifický a třeba já osobně preferuju nevoňavou variantu v podobě Mrkvového, klíčkového a Sezamového oleje..
Do balzámu na rty je to však ideál. Krásně jej ovoní a s pár mililitry si vystačíte na přípravu zásob na celé léto. Balzámu dodá sametovou konzistenci, která je na rtech vláčná, hebká a dlouho vydrží (oproti lesklému finiši klasického balzámu na rty z minulého článku).
*
Ingredience:
1g Kakaového másla
1g Kokosového oleje (extra panenský, musí vonět, v balzámu je to pak dost znát a je to velké plus)
1,5g Včelího vosku (nepoužívejte dezodorizovaný a bělený, ochudíte se tak o nádhernou vůni včelího vosku a krásnou kuřátkovou barvu v případě netónované verze)
1g Ricinového oleje
2g Malinového oleje
=> vše zahřejeme. Jako naprosto nejlepší způsob se mi osvědčilo rozpouštění ve varné kádince (seženete třeba zde - jsou úžasné, už mám doma všechny velikosti) a míchání skleněnou tyčinkou (koupeno taky u KH) - neulpívá na ní tolik směsi a dobře se čistí. Pak odstavíme a přidáváme dál.
1 kapka Vitaminu E
=> a teď si začneme hrát s pigmenty.
1 NIP Mica perlová bílá (slída)
1 NIP Mica Vínová rudá
1 NIP Oxid železa červený
=> pigmenty se rády usazují na dně, proto směs pořádně promíchejte a hned lijte do tubiček. V případě potřeby ještě průběžně promíchávejte. Pokud nemáte měrné lžičky, zkuste nahradit množství "NIP" objemem na špičku kulatého nože.
  • jedná se o množství na jednu tubu
  • nebojte se barvy ještě tekuté směsi. Bude házet metalizované starorůžové odlesky. Ty se však při ztuhnutí ztratí a zbyde jen sytá barva.
  • nejedná se o rtěnku, ale o pečující balzám s tónováním, nečekejte tedy plné krytí. Tónuje však docela dost, viz foto ;)
  • k malinovému oleji nějak nemá vůbec cenu přidávat žádné vůně. Je to taková síla, že přebije naprosto všechno okolo. Pro lehké neutralizování sladkosti doporučuju však přikápnout 1 kapku ÉO Máty peprné (budete koukat, co to vykouzlí za divy ;)



Na trhu existují vesměs stejné barvy oxidů železa (matné pigmenty) a slíd ("mica" - lesklé pigmenty) - ty základní, tzv. primární barvy. Podle zpracování se mohou lišit intenzitou barvy i jemným odstínem, proto vždy zkoušejte nejdřív menší množství, zpět už to nikdy nevezmete.
Na pigmenty jsem si pořizovala odměřovací nerezové lžičky zde, ale jen proto, že jsem u nich absolvovala kurz, kde se pracovala s těmito mírami. Jinak bych si pořídila dvakrát levnější tyto. A zase zde platí, že dle výrobce mají lžičky odlišné měrné hodnoty. Myslete na to, když tedy říkám měrnou jednotku "NIP" jako nejmenší lžičku, nemusí odpovídat objemu lžičky zakoupené jinde.


Pokud byste chtěly jít do sbírky pigmentů, není to zas takový finanční provar. Základních oxidů existuje asi 5, slíd o jednu dvě víc a při ceně cca 30,- Kč za sáček (cca 5 g) se dá celá sbírka pořídit vcelku levno. Další odstíny si namícháte samy. Primární barvy budete mít koupené, pomocí nich uděláte sekundární barvy a při smíchání sekundární s primární získáte terciální (třeba takovou malinovou ;). Pak si můžete dělat rtěnek kila. Já jedu v minimalismu. Nejvíc se mi líbí jen zvýraznění přirozené barvy rtů a na to je tenhle balzám ideál. Po dopotřebování pak můžete tubu opětovně naplnit. A to je pro dnešek vše, přátelé, ládydádydááá..



Co vy, už máte na letošní léto vyrobenou zásobu balzámu? Nebo je radši kupujete?



54 komentářů:

  1. Ty brďo, děláš si srandu? Tleskám! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedělám ;) a plánuju i vlastní MMU, tvářenky a stíny už jsou na světě =D

      Vymazat
  2. Mášo, ty jsi prostě kouzelnice...máš můj neskonalý obdiv a věř mi, že se moc těším, až nějaký z tvých "zázraků" vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. Jej, ty tedy jedeš, balzámky vypadají krásně! Já rtěnky (moc) nepoužívám, takže bych si s nimi vystačila i na 'běžné nošení'.

    Malinový olej by se mi teď hodil na obličej, aby mi vymizely pupence na bradě.. Asi budu muset zapomenout na to, jak mě Biopurus co by značka irituje a zas jednou u nich nakoupit :))
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já Ti nevím, schválně, už ho budu mít s sebou, tak Ti dám ve středu čuchnout, jo? je to fakt síla a jestli chceš jen něco na pupence, buď chvilku počkej a hodím sem recept na fugnující skvělý spot treatment "z našich luhů a hájů", nebo použij jiný - hojivý a vhodný na smíšenou pleť je hroznový, má ještě od Lískového navíc regenerační a hydratační vlasntosti. DObý je i šípkový, ale spíš jen na noc a naprosto doporučuju ten zinkový, který sem taky za chvilku dám ,protože mi právě zachránil obličej. Pamatuješ, jak jsem vypadala předevčírem?? Tak jen za dva dny mazání už mám zase zpátky lidskou velikost hlavy ;) =D

      Používat totiž maliňák jen kvůli tomu hojení, na to mi přijdou ty výše jmenované daleko lepší a nejsou tak aromatické a drahé. Takže se s klidem nech iritovat Biopurusem a vydrž ;)

      Vymazat
  4. Mitsuuko, jseš prostě borec a klobouk hodně dolů.
    Neprodáváš takové balzámky? Kupuju hned totiž. Uvaž...já tohle nemůžu patlat doma. Katastrofa by byla na světě. Ale vypadá to tak úžasně, když je člověk šikovnej...:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, holky, neblbněte. Sice mě to těší,a le za prvé - jestli ještě víc vyrostu, už se nevejdu do našeho nového stanu a já na tu dovču prostě chci a za druhé, tohle je fakt jen smíchání 6-7 věcí a přelití do piksly ;)
      Každopádně, Luci, budu na Tebe myslet a jakmile se dostanu k tubám, domluvíme se a přinesla bych Ti ho ;)

      Vymazat
    2. Ty seš zlatíčko, děkuju :-)

      Vymazat
  5. Ja z tebe proste padnu. Ty si uzasna!

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadají fakt skvěle, seš šikula!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sakra, tak teď už všichni v práci musí vědět, že nepracuju a dělám něco jiného - jsem červená až na ofině! =D

      Vymazat
  7. Dnes úplně off topic - musím ti moc poděkovat za tip na ajurvédský čaj proti akné, protože on opravdu funguje! Já se s příšerným akné trápím přes dva roky, pak piju měsíc čaj a ono úplně neuvěřitelnou rychlostí mizí... no a myslím že nebýt zkouškového (stres a přejídání se brambůrkama), tak je léčba ještě rychlejší. Chuťově je to opravdu hnus, ale celkem jsem si zvykla a už mi to ani nepřijde. Obávala jsem se jen té první fáze, co to se mnou udělá... A ono naštěstí nic moc. Měla jsem asi týden trochu bolavé břicho, ale zas to bylo po střevní chřipce. :-) Každopádně děkuju, je to zázrak.
    Jo a dneska jsem si chtěla na základě tvé recenze pořídit mádara tonikum; jdu si před tím vybrat peníze z bankomatu a bankomat mi sežere kartu! Týden bez ní vydržím, ale to tonikum mě štve; naštěstí jdu zítra kolem, takže bude moje děj se co děj. :-) To bude zas dlouhý komentář, ale musela jsem se vyjádřit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaký čajík to je prosím prosím???

      Vymazat
    2. Dee, jukni to sekce Ajurvéda, nebo přímo na čaj Nimba do předchozích článků ;)

      Len: Tak to je skvělé, to Ti moc přeju! Já se asi musím čistit víc, protože jen co jsem po 40 dnech přerušila popíjení, tak s emi to zase vrátilo, ale s takovou razancí, že jsme z toho málem spadla na zadek, fuj.. asi má se mnou Nimba víc práce =D Každopádně, teď to zkusím podpořit ještě "domácí" kopřivou a uvidíme, co bude lepší ;)

      A Mádara tonikum - já už ho na férovku jedu ráno i večer a je skvělé - normálně na nose už nemám rozšířené póry a nedělají se mi černé tečky.. fakt to pleť krásně vyhlazuje a ta luční vůně!!! uááááááh =D

      Vymazat
    3. Tak tonikum už mám doma, samozřejmě jsem ho hned musela vyzkoušet a první dojem je skvělý! Přesně jak píšeš - nádherná luční vůně a skvěle funguje, láska na první použití. :-)
      Jo a k tomu čaji - no taky si říkám, jestli se moje pleť po vysazení zas nezhorší, ale je fakt, že jsem teprve v půlce krabičky a výsledky jsou zázračné... Už se mi na obličeji drží jen pár odolných mrch kolem pusy, a i těch je viditelně míň a pomalu mizejí, což je fakt neuvěřitelný. Každopádně po skončení koupím Nimbu pro jistotu zas (doufám, že se stav udrží, protože mi pleť přjde úplně jiná, trochu jako bývala kdysi - hezky pevná a pružná bez sklonů k maštění), ale spíš proto, abych kúru zopakovala někdy později, ráda bych ji nějaký čas vynechala. Myslím si, že kdybych se už dva týdny necpala samýma nezdravýma hnusama a neškrábala si čtyřicetkrát denně obličej (zkouškové je super;)), tak by byly výsledky ještě rychlejší. No uvidíme, kdyžtak mám v záloze ještě Akné tea od dr. Popova, k českým bylinám mám tak nějak větší důvěru, ale Nimba je zázrak. Ještě takový poznatek - přijde mi, že celkově se cítím líp a splasknul mi dolní ret. To je možná nezajímavá věc, ale já jsem netušila, že splasknout může, protože jsem měla velký ret co si pamatuju a brala jsem to jako genetickou záležitost. A vždycky jsem obracela oči v sloup, když mi táta poučený léčitelem tvrdil, že opuchlý dolní ret je známka chronického střevního zánětu... Jenže ret je menší, pleť čistší a podle mě spolu střeva a stav celkového zdraví a tím i pleti souvisí hodně... Takže já jsem nadšená a budu propagovat Nimbu kde se dá. :-)

      Vymazat
    4. No vidíš, mně se kolem pusy taky držel nejdýl a léčily nejpomaleji.. No, tak se vykašli na čajové směsky a dej sen apití čistého kopřivového čaje. Já jdu do něj od dneška - sháněla jsme kopřivy =) ale už mám další várku zajištěnou od známého z Vysočiny ;)

      Haha, takže NImba fakt funguje? to jemoc dobře.. Ty kopřivy by měly fungovat úplně stejně a pevně doufám v lepší chutť ;)

      To tonikum je perfektní,viď? tak dej vědět, jak se Ti sověčduje při používání. Já rozhodně vím, že netoužím už experimentovat a až ho dojedu, koupím ho zas ;) jinak, mám ho už 4. měsícem dennodenního používání v kuse a ubyla teprve půlka ;)

      Vymazat
    5. Já jsem tím tonikem fakt nadšená, ale mírním se, uvidím, jak se osvědčí časem. Zas je pravda, že jsem nikdy pořádné přírodní a dražší tonikum neměla. Pak jsem si pořídila jedno, které stálo víc než polovina mé kosmetické výbavy dohromady a bohužel muselo z domu, protože mi dělalo pupínky a strašně dráždilo. Mádara je co se ceny týče celkem fajn a vypadá, že by mi mohlo sedět. Prosímtě ale už žádný recenze na dokonalý pečující přípravky, moje peněženka pláče. :-) (Kecám, tyhle články jsou nejlepší.) Ještě mi včera přišel korektor, který jsem pořídila po přečtění recenze u Míši (kiss a bee) a dávám si až do konce měsíce zákaz na nakupování kosmetiky. Ale musím uznat, že jsem z posledních nákupů nadšená a to je super. A to tonikum jsem si zdůvodnila jako odměnu za zkoušku. Jenže do konce června mám ještě jednu, a to bude taky potřeba se odměnit...;)

      Vymazat
    6. :-) Koukám, že Nimba téma se přesouvá , tak já se přidám, teď popíjím pátý týden. Kromě čaje jsem péči neměnila.
      T1: Nejdřív ze všeho mě začla bolet kůže na hlavě. Jako když si stáhnu vlasy hodně a na dlouho - ale POŘÁD. Česání, umytá hlava, masáže hlavy - nic nepomáhalo, tak proto jsem to přisoudila čaji. Po pěti dnech to naštěstí přešlo. Ale byla jsem úplně mrtvá.
      T2: Kůže se zbláznila, je ze mě mastnej flek. Na tělě budiž, ale obličej se mi mastil, že jsem byla na rozpacích, jestli nezahodit krém do kouta. Vlasy jsem musela mýt nejdýl obden - normálně můžu i ob dva, aniž bych se mezitím cítila jako hnusnej nemytej matsňák. Vykvetlo na mě několik malých jedinců kolem pusy. Pořád spíš mrtvá.
      T3: Vykvetla jsem o něco víc. Pohledově žádná tragédie, ale tohle i bolelo. A navzdory očekávání - většina těch hajzlů vyskákala napravo. Kůže opět změnila názor a tentokrát jsem si připadala jako totální sušinka. Aspoň už jsem neusínala ve stoje.
      T4: Situace se uklidňuje. Kůže se vrací k normálu, občas nějaký jedinec, kterého připisuji zkouškovému. Koncem týdne se sešli tři věci: došel mi čaj (prošvihla jsem 2 dávky), šla jsem do sauny a hormony se zbláznily. Výsledkem této kombinace byl rozkvetlý obličej, ale připsala jsem to spíš sauně a hormonům, než čaji.
      T5: Nová krabička, pokračujem v krasojízdě. Vedlejší efekt se projevil v míře nečekáné - navzdory kritickému období mě nebolelo vůbec nic a fungovala jsem, opakovaně :-D Kůže vypadá subjektivně spokojenější, víc... fresh.
      Vzhledem ke zkouškám jsem si dovolila podlehnout a koupila jsem i Brahmi memory tea - tak se uvidí. Jen nevím, jestli mám pít dva+dva šálky, nebo to můžu smíchat a ušetřit čas?
      (A teď koněčně konec prokrastinace, už!)

      Vymazat
    7. Len: Já mám do konce června ještě 4!! Už jen aby na ty odměny byly peníze ;) =D Hele, chvilku vydrž a dám sem recept na vlastní korektor ;) Ale předběhne ho v rámci produktivní prokrastinace vlastní MMU ;) bude co nevidět, právě ho pilně testuju v práci na obličeji =)

      Madáru se nemusíš bát chválit už od začátku, to tonikum je totiž vážně úžasné! Ale ta zklamání i z dražších znám - koupila jsem si Kivvi koktejl a začal s emi hrozně kazit obličej. Až když jsem ho po dvou měsících vysadila, začalo se to všechno hojit - zmetek, musí z domu..

      Vymazat
    8. Morgan: Nemíchej, radši zvlášť. Navíc toho i víc vypiješ, tak to bude lepší ;)
      ALe koukám, že máš krásný průběh, asi jako já =D

      Já jsem to s absencí popíjení pravidelné žblechty nevydržela a v pauze od Nimby začala pít kopřivy - naštěstí to není ani hořké ani lékořicově nasládlé, ale stejně žádné labůžo =D tak vudiíme. Momentálně jsem měla kliku na skvělý krém, který dost rychle hojí a pomáhá, takže si lebedím. Snad tomu dopomůže i kopřiva a bude ze mě zase modelka =D Stejně je to sranda - v pubertě jsem měla o 100% lepší pleť než teď, no nic, no, kvetu do krásy ;) =D

      Vymazat
  8. Těším se o to víc na balíček, jsi fakt borec! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je dobře, jsme zvědavá, co na to řekneš ;) a až dorazí, dej vědět ;)

      Vymazat
  9. Prosím, založ si e-shop!!! :D Nakoupím všechno! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, každopádně děkuju za možnou budoucí variantu, kdyby teď nedopadlo zkouškové dle mých představ =D
      Pokud po něčem opravdu moc touží a nechceš, nebo nemůžeš si to uvařit sama, napiš mi do mailu a domluvíme se ;)

      Vymazat
  10. Ono sa tie články tuším najlepšie píšu, keď sa treba učiť :D
    Prednedávnom som si robila balzam na pery s mätovou vôňou a aj píling :) Takýto malinový vyzerá tiež super, čo mi ale pripomína, že by som mala konečne zužitkovať jahodový prášok :) Asi ho nabudúce šupnem do balzamu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, a myslíš k obarvení, nebo chutí? Já mám doma borůvkový a banánový a přemýšlím, že to dám asi do masky na pleť, nebo do scrubu, ale nedovedu si představit, jestli se to dokáže v olejích tak rozpustit,aby to nedrhlo v balzámu na rty?
      Joo, prokrastinace! To má člověk ze sebe hned lepší pocit, když něco uvaří ;)

      Vymazat
  11. Mitsuuuu, si fakt trieda! Máš môj obdiv, ty dokážeš vyrobiť naozaj všetko. A ešte aj filter to obsahuje, no nemám viac slov. Úžas :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juli, děkuji za krásná slova chvály, jak jsme psala už holkám, víc zrudnout snad ani nemůžu =D

      Vymazat
  12. wow nááádhera jsi neskutečně šikovná :) krásná barva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. D9ky Jani.. čekám, že budeš pokračovat ve štafetě - s těmi pigmenty je fakt sranda.. jen teda musím proniknout do tajů barevných škál a mísení, to mi zatím ještě uniká.. Navíc, na ty mejkapu se bez téhle znalosti neobejdu =D

      Vymazat
  13. Ty v ramci prokrastinacie upratujes? Waw. Ja prokrastinujem, aby som nemusela upratovat :)
    Uvitala by som viac clankov o "netradicnych" olejoch. Fascinuje ma z coho vsetkeho sa da vyrobit olej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to víš, abych nějak umlčela špatné svědomí z ne učení, tak místo toho pracuju. SIce furt nedělám to, co mám, ale špatné svědomí to dobře přehluší ;)

      Netradiční oleje.. ano, určitě se tu v blízké době objeví Karanja olej, jahodový olej, aloe a okurkový.. jen chci upozornit, že jsou sice parádní,a le když člověk víc, na co je potřebuje a co od nich čeká, zjistí, že tyto vlastnosti najde i u běžnějších a u nás v domovině dostupnějších a nohonásobně levnějších.. =/

      Vymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. "...by to i mírně barvilo... i když...to už by bylo natolik dokonalé, že teda nevím"

    no, nevěřila jsem, že se sny tak rychle plní :) .. a už se pedem trochu obávám toho přípravku na opalování...myslím, že ho budu potřebovat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chacha, jo!! přesně na tenhle komentář jsme reagovala tímto článkem!! ;) =D oujéé, to jsou věci na tom světě =D

      No, je to sranda.. Naštěstí nejsme příznivcem sladkých vůní, takže ho tu sice představím, ale budu vám víc opěvovat ten normálnější z Mkrvového a sezamového oleje ;) NAvíc, Zinkový krém jsem si nedávno udělala ne na opalování, ale normálně na hojení na pleť a kromě bonusu, že má SPF, navíc neustále hojí a trochu plní funkci mejkapu - byť nebělí doslova, trochu póry zamázne a vyhladí trochu jako báze pod mejkap a navíc zneutralizuje začervenání pupínků a podráždění ;)

      Vymazat
  16. Tak jsem ukuchtila jakéhosi hybrida mezi tímto balzámem a verzí z minula. Ten malinový olej má i dost divnou chuť, takže jsem ho do jedné tubičky dala jen 1g. Přidala jsem kousek rtěnky od Alverde, ale jasně že to už nebarví, ale vypadá lépe.
    Rychle publikuj ten opalovák, právě jsem ve fázi. Kdy rozmýšlím, jak ho vyrobit co nejlépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Margi, opalovák na pleť? Jeslti Ti moc nejde pod nos maliňák, jako mně, tak z opalováku nebudeš nadšená - je to cítím fakt hodně a já bych ho třeba na obličeji možná ani nesnesla.. Záleží na tom, jak má kdo rád sladké vůně, mě po nich bolí hlava, takže jsme s maliňákem z obliga.. Ale neboj, článek bude co nejdřív ;)

      Vymazat
    2. A pokud se pouštíš i do rtěnek a podobných věcí, tak si určitě kup ty pigmenty, aspoň - základní, bude se Ti to hodit a s použitím kousku rtěnky se to nedá srovnávat ;)

      Vymazat
    3. No jo, ale klasika - tento recept jsi tu hodila, až když jsem čekala na zásilku z ekokozy. Ten kousek rťenky je tam jen na okrasu, ne na zabarvení rtů. Ten olej je fakt síla, v množství uvedeném v tomto receptu bych ho na rtech nedala.
      Já spíš řeším opalovák na celé tělo (i pro děti), akorát nemám jako emulgátor GS citrat (v koze nevedou) jen obyč. GS, pak jsem si přibrala cetyl alkohol. Tak nevím jak moc se s těmito emulgátory dá dosáhnout konzistence mléka nebo alespoň řidšího krému.

      Vymazat
    4. No, margi, musela bys, kdybys chtěla to vysoké SPF. Navíc, z vlastní zkušenosti - ať v krému, balzámu, ať při jakékoli koncentraci (dávala jsem 30% maliňáku, ale i 80%) a ta vůně je stále stejně intenzivní, ať to naředíš jakkoli, takže je dfuk, jestli dáš 2 gramy na tubu, nebo jen 0,5 gramu, jen se tím ochudíš o vysoký faktor , ale smrdět to bude stejně =D
      Na konzistencii mlék je nejlepší citrát, kupo ho v manipuře a doporučuju koupit rovnou to velké balení - sejde se. Já kupovala 50g a už mám cca 1/3 při vaření zhruba 1,5 měsíce.. S tím cetylem zkušenosti nemám, nevím, jak moc může být dráždivý, nebo ne.. u těch ostatních, co mám vyzkoušené tak vím, že mi nic špatného nedělají..
      a rovnou s tím GSC si na manipuře můžeš objednat i ty pigmenty ;)

      Vymazat
    5. To jsem zrovna slyšet nechtěla.
      Na tělo mi ta vůně vadit nebude, ale v balzámu to nedávám. Asi příště zkusím ty pšeničné klíčky.

      Vymazat
    6. Já to nedávám ani v balzámu, ani v krému =D proto jsme rovnou psala, že ať si to lidé před koupí ještě rozmyslí, protože ta vůně je fakt hrozně intenzivní sladká. By mě zajímalo, jestli to třeba nezačne přitahovat i nějaká lítavá neřádstva =D

      Vymazat
  17. Teda Míšo, smekám, jsi fakt borec! :) Koukám, že jsi vaření zcela propadla, moc mě baví sledovat tvé výtvory a čím dál víc přemýšlím, že až bude o prázdninách více času, že bych na chalupě taky zkusila něco uklohnit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, no aby to nebyl borec na konec - radši prokrastinuju vařením, než se učím a pak to taky tak dopadá =D
      No, jen si počkej zajíci, včera jsem vyprokrastinovala vlastní MMU - je boží a mám z toho radost jak malé děcko!! Určitě sem hodím recept a pak ať se jdou Lily Lolo a EDM zahrabat - na tomhle mém mi totiž už vůbec nic nevadí =D

      Vymazat
  18. Škoda, že není víc do růžova. Pokud by se v budoucnu chystal, hlásím se o pár kousků. A koukám, že se máme na co těšit :). Tvářenky? Wow!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale Šári, tady nejde o to, jestli je nebo není do růžova - jaký si ho uděláš, takový ho máš a já ho do růžova rozhodně nechtěla. Kdyby jo, tak namíchám růžovější ;)
      Pokud máš doma pigmenty a ráda si hraješ a maluješ celou kuchyň (musela jsme dvě hodiny vytírat okenou, jinak se to jen šmudlalo!), tak růžovku lesklou uděláš nejjednodušeji jen růžovou micou. lesklou sofistikovanou uděláš zase červenou slídou s perlovou slídou a magentovou růžovku (malinovku) zase smícháním červené, bílé a fialové.. stačí si jen trochu hrát ;)

      Vymazat
    2. Když já nejsem moc hravé stvoření. To takhle kdyby mi to někdo strčil (prodal) pod nos už hotové, to by byla jiná :). Určitě nemám v plánu se pouštět do podobné alchymie, to přenechám šikovnějším.

      Vymazat
    3. Tak to nevadí. Růžové se určitě chystají, ale spíš růžová nude, žádná divočina, chtěla bych nositelný univerzální odstín do práce ;) JInak, plánuju udělat i zářivou rajčatovou červenou - matnou, tak jsem na to zvědavá - to zas bude svinčík v kuchyni!! =D
      Jo a nic si z toho nedělej, žádný učený.. já jsem si před rokem ještě nedokázala představit, že bych umíchala jen dva oleje dohromady, natož že budu míchat pigmenty a vlastní krémy a mejkapy (jo, Ty už jsou hotové, bude o tom článek ;)

      Vymazat
  19. Kuk, nakukuju zas po pauze delší než se sluší ke své drahé Mišce. Téda a zírám, teda jako nedivím se, ale Ty jsi fakt už kosmetická laborantka!!!Tónované balzámky to je něco, a ten malinový olej vypadá úplně fantasticky!!!! Ty máš prostě dar člověk navnadit, že by šel hned něco vařit, naštěstí doma nemám téměř žádné ingredience, jen ty základní hihi.
    Doufám, že se máš úžasně, zase písnu - myslím na Tebe!!! Pusu Matýskovi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. eMííí, kuk!! Ježiš, ani nevíš, jak jsem ráda, že Tě tu vidím!! Už se mi fakt stýskalo (i panu blogo-asistentovi ;)
      |NO holka, ani nevíš, jak bych Tě ráda provedla po mé nové alchymistické kuchyni!! A už v ní vznikl i funkční minerální mejkap!! ;) no, snad nám to vyjde, neměla bys teď někdy zavítat do Prahy kvůli Romče? ;)
      Měj se zatím moc krásně, už se těším, až Tě zas uvidím ;) papa a pusu všem kočičákům ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...