středa 25. června 2014

Nimba: 40 dní poté | Ajurvéda, to je věda!

 
Nimba - ajurvédská čajová směs známá jako "čistič krve", od které jsem si slibovala pleť jako ze žurnálu. Kúru jsem poctivě dodržovala 40 dní, pak jsem dala organismu měsíc volno. Tento pátek začínám znovu, abych tím dovršila celý očistný proces. V tomto článku se dočtete zhodnocení, dlouhodobější účinky a zda to mělo vůbec cenu pít..

Jdu  na resty, nedá se svítit. Poté, co jsem včera nechtěně, nezamýšleně a zcela omylem zakončila studijní rok, už mám zase myšlenky na psaní a špatné svědomí jsem na dva měsíce zavřela do kumbálu. Nechci vás tu sice otravovat veselou historkou z natáčení, co jsem zase pokonila, ale jo, musím to sem napsat, protože jsem taková trubka, že to snad nemá obdoby.
 
Na začátku řádného zkouškového jsem málem šla do kolen, když jsem zjistila, že většina zkoušek byla vypsána už během dubna v rámci předtermínů a náš milý profesorský sbor už jaksi nepočítal s tím, že by se našel opozdilec, který čeká na termíny řádné. No, našel. Nebyla jsem sice sama, ale byla nás fakt hrstka. Zatímco si tedy většina spolužáků zdárně klepala po rameni a gratulovala k úspěšnému zakončení ročníku už koncem května, já jsem přemýšlela, jak doma odůvodním, že jsem se vykašlala na další školu, protože mi zase ujel vlak.
 
Teď to už zkrátím. Zkoušky jsem nakonec všechny dala a jaké bylo moje překvapení, že za samý - ve škole mi gratulují, v práci říkají "šprte". Už nejsme na základce, takže to beru jako upřímnou poklonu - na základce mi tak nikdy nikdo neřekl, neměli důvod =D. No a teď k té podstatě - všechny zkoušky jsem dala až na jednu. Na tu jsem čekala celý měsíc, protože termín byl vypsán až na 26. června. To jsem si myslela já. Takže jsem se teď od pondělka poctivě připravovala. No a včera ráno přijdu do práce, koukám do mailu a jaké je mé překvapení, když čtu oznámkování z pondělní zkoušky (rozumějte, to je ta má domnělá čtvrteční) "4 (neprospěla)". To je tak, když se nedostavíte na zkoušku. Hmm, takže letošní rok jsem za oba semestry měla samý a jeden čtverec. Takže druhák budu dodělávat zase v září. A to už je konec kulturního okénka, nebojte, teď už k té Nimbě..
 
 
 
 
 
PRŮBĚH KÚRY
 
Nečekejte dnes nějaké obsáhlé povídání o Nimbě. Základní informace jsme si řekly už v úvodním článku (tady). Jak na mě působilo popíjení této směsi den za dnem jste si mohly podrobně přečíst zde. Když to shrnu, tak jsem docela ojedinělý případ, na koho Nimba působila s takovou intenzitou co do reakcí i účinků (beru to v porovnání se zprávami, které mi chodily od těch z vás, co kúru už dříve absolvovaly, nebo ji začaly popíjet se mnou). Nejčastěji docházelo k nějakému počátečnímu střevnímu pročištění a pak už jen k občasnému výsevu pár pupínků, nebo několika boulí. Ne tak u mě, takže zde malé shrnutí, co mě potkalo za průvodní jevy během kúry:
  • projevy chřipky (zimnice, únava, bolest organismu, kloubů, hlavy)
  • projevy gynekologického zánětu (trvalo asi týden, pak samo odeznělo - zánět nepotvrzen)
  • nehojící se boule (z počátku se vůbec nehojily, přehouplo se to až po měsíci)
  • boule, kam se podíváš (furt přibývaly, žádné nemizely a kromě posledního týden tomu tak bylo po celou dobu kúry)
  • boule všude (na obličeji, na zádech a v dekoltu)
  • snížená regenerace organismu (první měsíc se mi nehojila dobře ani škrábnutí po holení na nohách)
  • velký příval energie (cca po měsíci)
 
 
Chuť
Čaj můžete popíjet i studený, ale pro mě se ta chuť zhoršovala úměrně snižující se teplotě, takže já preferovala popíjení horké směsi. Na tu chuť si opravdu zvyknete, fakt že jo. A jakmile poprvé pocítíte i malinké zlepšení čehokoli, budete na popíjecích rituálech doslova závislé. Já jsem např. vynechala jen dvakrát za celých 40 dní a to jen proto, že jsem usnula.
 
 
 
 
 
ÚČINKY
 
A teď to hlavní, podstata celého článku! Co se stalo v průběhu měsíční pauzy a mělo to vůbec nějaké účinky i poté, co jsem čaj přestala popíjet? Pro ty, které nezkously chuť čaje a skončily s kúrou to asi nebude dobrá zpráva, ale ano, mělo:
  • jakýkoli kožní exces se mi hrozně rychle hojí (modřinami počínaje, boulemi konče)
  • pleť má ještě hezčí barvu než po Biofázi (projasněnou, oživenou)
  • ach ty póry! (čelo mám jak vyžehlené, nekecám, nemá se mi kde usazovat korektor =D)
  • konec ucpávání pórů (kde byly dřív ucpané póry, pleť se sama čistí a nečistoty jdou na povrch)
  • boule jen v rámci hormonální bouře, jinak vymeteno
  • vlasy se mi mastí až po cca 5 dnech, ale umýt si je fakt musím až po 6-7
  • to nejlepší na konec - KONEC boulím na zádech!! (úplně se mi přestaly dělat a už se těším zase do letních šatů)
  • lehké nepokoje v dekoltu stále, ale zvládá je Zinkový krém (ať to není jen sluníčkové)
  • energie už není tak na vrcholu, ale mozek se líp soustředí
  • sice na mě vlezl nějaký bacil, ale po celém dni spánku byl druhý den pryč (tzv. medvědí léčba)
 
 
A teď samy posuďte, jestli by vám to stálo za to, nebo ne. Za sebe říkám, že jo - čistá záda jsem neměla už dva roky a věřte mi, že v létě je to fakt utrpení. Navíc, jsem letní koketa, což znamená, že zatímco v zimě si hraju jen s lehkou rozhalenkou kabátu, tak v létě vytáhnu arzenál topů a šatů a vše většinou s holými zády - loni jsem musela nosit celé léto svůj zimní šatník!! Už se na ty věci fakt těším, o některých už ani nevím, že je mám =) Teď už jsem jen zvědavá, jestli bude počátek pokračování kúry provázet zase tolik nežádoucích projevů, nebo najedu rovnou na to zlepšení? Uvidíme, o tom určitě poreferuju, ale zase příště..


 
Co vy a Nimba? Jste s ní spokojené? Ne/Pomohla vám?



Zdroj titulní foto.

40 komentářů:

  1. Já tě obdivuju, já jsem v tomhletom srab. Ale nakoplas mě k tomu, abych se aspoň zamyslela. Jestli z toho něco bude, to je druhá věc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, Ty taková exotická čajařka, by mě překvapilo, kdyby ses nehecla a už jen pro tu zkušenost nezkusila Nimbu aspoň jednou ;) =D

      Vymazat
  2. Ty jo, nalákala jsi mě, ale nejsem si jistá, jestli chci strávit léto oboulená. Možná to nechám na část roku, kdy se tolik neodhaluji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, zas na druhou stranu, ty boule to dělalo jen mně, co jsem tak postřehla =D každému to začne fungovat tam, kde má on primárně problém, nebo zatížený organismus.. Ale uvidíš, určitě bych ji však nenechávala být úplně, zvlášť, když jsi už nahlodaná ;)

      Vymazat
  3. Já tak moc chci ty účinky, ale nevím, jestli najdu vůli ne to zkusit, ale vydržet. Ale zase kdy jindy kúru nasadit, než teď o prázdninách, že jo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No , třeba po prázdninách? ;) =D asi to chce vybrat čas, kdy bys mohla aspoň ten měsíc dodržet režim popíjení čaje 2x denně. O prázdninách budeš těžko někde po kempech shánět sítko, konev a vařit si do stanu nimbu =D

      Vymazat
  4. Dost mě překvapilo, kolik druhů čajů tahle společnost vyrábí. Jen jsem kapku skeptická k tomu, jestli opravdu budou na dané problémy účinkovat... Kvůli padání vlasů jsem se rozhodla pro Bhringaraj, známý též jako hliněný čaj. I když z toho, co píšeš, je nimba chuťově asi daleko horší :) Vydržela jsem ho popíjet asi 3 týdny, ale jelikož počet vyčesaných vlasů neklesal, vykašlala jsem se na něj a pořídila osvědčenou Křemíkovou bombu od Popova. Padání zatím neustalo, ale postupně se snižuje, lepší než nic. Ještě budu muset vymyslet, co udělám se zbytkem hliněného čaje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tyto kúry obecně pomáhají v dlouhodobém horizontu až po nějaké době. A zvlášť u vlasů bych nebyla tak unáhlená v odsuzování, protože na vlasech se vše projeví cca až po 3 měsících - je to přirozená doba, než se vlivy a vývoj organismu projeví na novém vlasovém vláknu i na pokožce hlavy.

      Everest ayurveda má čaje snad opravdu na všechno - zkoušela jsem už 4 z různých oblastí působení a zatím mi fungovaly všechny- Stejně tak teda i ostatním, co popisovaly svoje zážitky a poznatky =) Ale jasně, půl toho je i víra, stravování, denní režim, prostě všechno dohromady, takže to nikdy nemůže na všechny účinkovat stejně.. držím palce, ať křemíková bomba zabere ;)
      a co používáš na vlasy vlastně za péči?

      Vymazat
    2. Je mi jasné, že kdybych to vydržela delší dobu, asi by se účinky objevily, ale čekat ty tři měsíce a přitom po každém mytí vyčesávat takové množství vlasů... Kdepak, to bych za chvíli neměla co česat, potřebuji něco, co pomůže nejlépe ihned :) Bomba na mě většinou zabírá velmi rychle.
      Ale na nevlasové problémy se ajurvédě nebráním, nejspíš v budoucnu nějaký čaj vyzkouším. Jen mám problém s tím doporučovaným počtem šálků, jeden ještě zvládám (každé ráno si teď vařím bombu, takový malý rituál :), ale dva a víc?! Kurnik, já chci za den pít i JINÉ čaje :)

      A teď ta vlasopéče... Už dlouho příroda, občas před mytím nějaký čistý olej, pravidelně kapka až dvě do konečků. Kondicionéry používám od Alverde (třeba aloe a ibišek nebo úžasný amarantový, který se přestal vyrábět), šampony od stejné značky jsem sice měla ráda, ale moje pokožka hlavy už delší dobu vyvádí takové psí kusy, že jsem od nich upustila a poslední 2-3 měsíce to zkouším bezsulfátově. No... nepřijde mi, že by se to lepšilo, možná k mé nelibosti je to i naopak. Kde jen jsou ty doby, kdy jsem si mohla hlavu umýt čímkoliv... Zrovna teď je to fakt zlé, stačí se poškrábat na hlavě a hned je dané místo plné lupů. Naštěstí nejsou příliš vidět, neopadávají a hlava mě nesvědí, ale prostě jsou tam. Jestli máš náhodou nějaké tipy, sem s nimi, protože já už fakt nevím...
      Jinak zrovna mám za sebou páté mytí lávovkou a pocity jsou víc než nadšené. Jen to ještě musím vypiplat k dokonalosti, zatím je výsledek poněkud nejistý (minule se mi přední vlasy zmastily nějakých 10 hodin od umytí, s trochou suchého šamponu (ehm ehm pudru na obličej) jsem to však natáhla na své běžné tři dny a kupodivu se na ty vlasy dalo stále koukat), občas ji špatně vymyji z délek a ty jsou potom ulepené a blbě se rozčesávají. Taky mám dojem, že když tu kaši umíchám moc řídkou, je výsledek daleko horší. I přesto to vlasy umyje, přitom je to nepěnivé bláto :) Ve věci pokožky hlavy jsem si od lávovky slibovala hodně, ale jak jsem se zmínila výše, žádné jásání se zatím fakt nekoná.
      Někdy se chystám vyzkoušet amlu, jsi z ní stále tak nadšená jako tehdy v článku? A jak regeneruje ve srovnání s hennou?
      Uf, to jsem se zase jednou rozepsala.

      Vymazat
    3. Jéé, počkej a to ses dočetla kde, že dva a víc? TO rozhodně ne, naopak, tady se má striktně dodržovat doporučené dávkování, které je u většiny čajů 2 šálky (malé) denně, u silnějších směsí dokonce jen jeden. Čaj je opravdu docela silný a když jsem si jednou omylem udělala půllitrák, tak mi bylo docela zle =D

      Jo a taky záleží, jestli se chceš s problémem vypořádat dlouhodobě, protože z Tvého psaní mám pocit, že se jedná už o opakovaný problém, tak je lepší to ty 3 měsíce vydržet a mít třeba napořád pokoj, než to nechat vždy jednou za čas dojít tak daleko, až Tě to začne trápit a pak rychle honem popíjet bombu =D

      Tipy? Zkus lávu. Mně hrozně pomáhá. Teda, pomáhá, od té doby jsme přestala hledat šampon, po kterém by mě nesvědila hlava, prostě mi funguje úžasně. Je to hrozně příjemné a v dlouhodobém horizontu se s ní i dost prodlužuje interval mytí vlasů. VLasy jsou lesklé, zářivé a pružné. Jen se po ní nesmí použít kondicionér, aby vlasy neztěžkly - láva na to stačí sama. Nejlíp mi vyhovovala tmavá lávovka od Logony. Ha, teď jsem si přečetla zbytek Tvého odstavce =D no, chtělo by to asi ještě nějakou kúru speciálně pro pokožku hlavy. Doporučila bych normálně jojobový olej s pár kapkami rozmarýnu (povzbudí pokožku, aby vlasy víc a rychleji rostly, pokožka líp pracovala) a levandule (proti lupům a svědění). Jinak na vypadávání vlasů je naprosto dokonalá přeslička, nebo lopuchový olej, který se už dá taky dobře sehnat. Jo a k té lávě - já z ní kaši nedělám, normálně ji sypu cukřenkou přímo na mokré vlasy a masíruju a ihned smývám. Navíc ji teda nedávám moc do délek, jen to pak promnu do konců vlasů, ale hlavně masíruju jen kůži a vlasy u hlavy..

      Amla je dobrá. Oproti henně, která hodně lidí vysušuje, se Ti to s Amlou nestane ani náhodou. Pokud máš tmavší vlasy, můžeš vyzkoušet i šampon Shikakai ;)

      Vymazat
    4. Přímo v jejich letáku. Bhringaraj tam má uvedeny tři šálky a není sám. Na krabičce píšou tři až čtyři. Já ale stejně pila jenom ty dva.
      S tou dlouhodobostí máš nejpíš pravdu, asi dám tomu čaji ještě šanci. Ideálně na podzim, nižší teploty jsou k popíjení čajů daleko vhodnější :)

      Dík za tipy. Levanduli mám zrovna doma, určitě ji příště vyzkouším. Zbytek si pokusím zapamatovat a případně časem pořídit. Už mě ta moje hlava štve, mám sto chutí nechat veškerého piplání a vzít to kopřivákem 30 Kč/litr.
      Přeslička je právě obsažena i v té křemíkové bombě. Popíjela jsem i čistou, ale mám podezření, že se s pletí zrovna nekamarádila (a to je prý křemík na pleť naopak fajn), dělaly se mi takové ty zarudlé nevymáčknutelné boláky, hlavně na krku, bolelo to jak čert, po čase se sice zmenšily a přestaly bolet, ale pořád byly patrné a hlavně nemizely. Je dost možné, že ten čaj vůbec nebyl příčina, ale po jeho vysazení se daly poměrně rychle na ústup... Což mi připomíná, že teď se jednoho otravného zapouzdřeného boláku na krku nemůžu zbavit, že by za to opět mohla přeslička?

      Cukřenka asi nebude nic pro mě, jak se znám, neodhadla bych množství a dávala toho zbytečně moc. Šampuk od Lushe, který podle slov mnoha lidí vůbec neubývá, byl na můj vkus pryč až moc rychle :)
      Ulepené délky mi nejspíš dělá láva v kombinaci s olejem, ten se jenom stékáním té směsi (na rozdíl od šamponu) nevymyje a pak to dopadá takhle, musím na to dávat pozor.
      Já ji nechávám pár minut působit, všude to doporučují, prý to má nasáknout mastnotu a tak podobně, ale jestli ti funguje i okamžité smytí, asi to taky zkusím. To abych si začala psát seznam toho, jak si chci tentokrát umýt vlasy, abych pak ve sprše na nic nezapomněla :)

      Vymazat
    5. haha, tak vyzkoušet se má všechno že jo =D já vlasy cukruju na slepo a podle hmatu poznám, jestli to blátíčko funguje nebo ne.. olej do vlasů už nedávám - nedělá mi to dobře, asi ho vlasy ani kůže nepotřebujkí, takže jsou vlasy jen mastné a nijaké účinky nepozoruju a to fakt po žádném druhu oleje, takže je asi nepotřebují a stačí si s lávovkou. Jinak, moc dobře mi dělá i šampon Sukin s ovesným proteinem, stojí pár šupů a je ho asi pul litru. Dávám ho v kombinaci s kondicionérem s avokádem od JMO.. =)

      A nimby stačí jen da šálky =) já asi většinou měla štěstí jen na takové dryjáky, kdy stačí jen 2 denně =D

      Vymazat
  5. Obdivuju tě, že jsi tak dlouho vydržela! A koukám, že se to opravdu vyplatilo! Pleť se mi teď bouří sama od sebe, ale až nastane zklidnění, jsem hoodně nahlodaná, že čaj také zkusím..
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, začni hned, můžeme se navzájem podporovat, zítřkem začínám popíjet zas ;)

      Vymazat
  6. Jak už jsem psala dřív, účinky na moji pleť byly skvělé a čaj jednoznačně doporučuju. Právě jsem na konci balení, zbytek mi vydrží tak na 2 dny. Nicméně kupuju další krabičku, protože ještě nemám zhojené všechny pupínky. Každopádně i ty odolné hnusy po straně brady se konečně začínají odebírat do věčných lovišť. Myslím si, že kdybych si bradu o zkouškovém každý den nerozškrábala, tak je hojení už dávno hotové. Souhlasím s krásnou zářivou pletí, stejně tak mi hezky zmizely flíčky po akné (které jsem měla roky a nikdy na ně nezabralo naprosto nic) a pleť je celkově nádherná, hlavně poslední týden (po zkoušce) se sobě v zrcadle fakt líbím. :-) Jo a perla na závěr: o víkendu jsem byla na chalupě u kamaráda, kterému jsem pro vyzkoušení čaj uvařila a jemu chutnal, a to hodně! Ale je pravda, že co se týče čajů má hodně odolné chuťové buňky. :-) Takže si hned krabičku koupil a bude pít taky, aby se zbavil ekzému.
    Co se týče těch zkoušek, máš teda fakt smůlu, ale obrovsky gratuluju k těm jedničkám. Já jsem letos takzvaně nejtěžší zkoušku zvládla levou zadní, a z té prý nejlehčí jsem lezla po zdi. Ještě mě čeká jedna, ale protože mi spolužáci vyfoukli všechny příčetné termíny, tak jdu až za měsíc. Neboj, nejsi v tom sama. Jo a kamarádka mi na zkoušce vyprávěla, že měla jít o den dřív a spletla to, naštěstí byli na ústavu moc hodní a dovolili jí přehlášení na další den. Inu někdy se zadaří. :-)
    Jo a ještě zpátky k Nimbě - taky mi zmizely pupínky na zádech a v dekoltu, ty se spakovaly jako první. Pleť se mi úplně přestala mastit (zezačátku jsem měla takový nepříjemný pocit, že budu přesušená, ale nic takového se nekonalo) a tak trochu jsem to čekala i u vlasů, ale bohužel ty se mi mastí pořád stejně (hodně) rychle, navzdory Nimbě a šetrným šamponům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mně se vlasy ustálily až s tou lávovkou. Furt chystám článek,a le vždycky objevím něco nového, co s emi do něj hodí a zase to odložím. Asi to sem vrznu prostě tak, jak to te´d je a bude ;)

      Takže zkoušky taky dobrý? tak to gratuluju! =) je to práce, no, ale zase by mě nebavila ta kancelářina, kterou normálně dělám, kdybych neměla nic jiného. Navíc, tato škola mě fakt baví a zatím jsem měla snad jen 1-2 předmety, které byly za trest, jinak pecka - si připadám jak v Bradavicích! =)

      Takže NImba.. a jak dlouho ji piješ? a poprvé? jako první cyklus? Já budu zítra začínat druhý.. tak jsem zvědavá.. no a já samozřejmě měla největší prekérku se zády, takže ta se mi vyléčila klasicky až jako poslední! =D

      Vymazat
  7. Pila jsem jednu krabičku před pár měsíci, dost laxně a nepravidelně. Nějáké výsledky to mělo, ale když jsem teď přečetla tohle, mám chuť si hned zítra zajít aspoň pro dve krabky! :) Budu se muset hecnout a být tentorkát trochu disciplinovanější protože taky hrozně moc chci konečně čisté záda nemastící se vlasy!! :o) Akorát jsem měla občas problém s tím, že když jsem se ráno po vypití Nimby maximálně do hodiny nenajedla, bylo mi z ní hrozně špatně! Máš s tím nějákou zkušenost?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo a máš recht.. já jsem to pak trochu upravila a zvolnila a už jsem ji nepila nalačno, ale normálně po snídani - s přejezdem do práce a ranním vstáváním jsem to nezvládala skloubit. No, jestli jsi ji už pila, byť Ti moc nechutila, tak doporučuju zkusit se kousnout a vydržet ji pít pravidelně - ty účinky jsou skvělé =)

      Vymazat
  8. Nimba je skvělá, ale chce to vydržet :)

    OdpovědětVymazat
  9. Fuuuha, tak ja čaje všeobecne nemám v láske, radšej čistú vodu alebo kávu, ale týmto článkom si ma presvedčila a idem to vyskúšať!:) skvelý článok

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, kurňa, ale ne že mi vynadáš, až ji poprvé ochutnáš! =D

      Vymazat
  10. Tak jsem hodně nahlodaná. Vzhledem k tomu, že mám mononukleózu a blbě mi je už a priori, možná by nějakej ten gynekologickej problém a boule k tomu už ani nevadily:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško, mono máš teď zrovna akitvní, nebo jsi v modu rekonvalescence? Jestli aktivní, tak se na nimbu vykašli - rozhasí Ti to organismus a to tělo ani Ty zrovna při náporu v nemoci nepotřebujete. Vydrž s tím třeba na podzim, až se dáte ty i tělo do cajku ;)

      Vymazat
    2. Jojo, taky mi to potom docvaklo - že když nemůžu ani blbou cibuli, nimba bude asi jiný peklo:D Počkám si:) A tobě gratuluju, teď to usí bejt bezva!:)

      Vymazat
    3. No, však jsem se dneska zase ksichtila, když jsem popíjela po měsíci zas tu známou "vůni" a cítila tu chuť =D no, uvidíme, co mi provede tentokrát, snad už jen samá pozitiva a sociální jistoty =D Přeju brzké vykurýrování, já jsme si monou už taky prošla. Měla jsem ji v podobě angíny, ale nejhorší bylo, že jsme si zároveň ve stejnou dobu zablokla páteř, takže jsme nemohla ani ležet a bylo to docela peklo =D

      Vymazat
  11. Super!
    Já tu svojí nedopitou Nimbu ještě našla, ale už do toho nejdu. :) Ale jo, podařilo se ti rozbourat mé předsudky o téhle věci, což se jen tak někomu nepovede :-D
    Jináč jak se nad tím zamýšlím, tak je fakt pitomé, že na tu kúru by si člověk bral skoro dovolenou s těmi příznaky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, přinejmenším na těch první 14 dní. A jo, kdybych neznala MMU, tak bych kolikrát nešla ani do práce - opravdu jsem se styděla i doma před O. natož tak vyjít mezi lidi =/ A moc doufám, že si to teď zase nezopakuju =D

      Vymazat
  12. Mitsuuko, čekám na zavalení články :-) Také už mám prázdniny, i když bych se měla začít rozkoukávat okolo bakalářky...To vaření poslední dobou mě moc nebralo, ale dneska jsem viděla článek o vaření domácího mýdla a docela mě láká vyrobit si něco jako kávové mýdlo od Aureoville :-) Nezkoušela jsi dělat mýdlo? No a ještě děkuji za Juliet. To je asi to nejlepší, co mě v kosmetickém životě potkalo. Jen mě děsí, že když si s ní vyčistím obličej večer, tak po raním čištění mám na ručníčku zase makeup. A třeba večer a další ráno také (i když ten den makeup nemám). Co to je? To ten makeup tak zalézá do pleti?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ááá, koukám, že jsme asi ve stejném járu? Taky bych se do ní už měla pustit. Snad to nenechám jako vždycky na poslední dva týdny před termínem odevzdání =D

      No, to Tě asi zklamu, protože mě to vaření bere čím dál víc a nějak se od toho nejen nemůžu oprostit, ale taky vlastně nic jiného už od ledna nepoužívám, takže těžko psát o něčem jiném =) A jo, na mýdlo se chystám. Čekala jsem na prázdniny.. ale doporučuju něco o tom načíst, je to hodně vzdálené tomu, co dělám teď. Když bych to měla přirovnat, tak i teď s emulgátory, konzervanty a vším možným jen "patlám", kdežto mýdlo už je věda - např.. při použití určitých druhů olejů trvá zmýdelnění někdy i 6-7 týdnů, ne jen běžné 4 a pokud to nezkusíš a neodhadneš správně, můžeš si udělat krásná žiravinková mýdla s aktivním louhem.. mám z toho docela respekt, proto jsme to taky odkládala až bude víc času =)

      To není mejkap, dle mého to jsou spíš jen šupinky pokožky, která se kyselinkami odloučí.. pokud to je mejkap, pak odličuj nadvakrát - taky to tak dělám - Juliet jsme měla vždycky až jako druhé čištění.. ;)

      Vymazat
  13. Taky jsem zkoušela Nimbu, ale vydržela jsem přesně týden. Pleť nešílela, ale šílel žaludek a 40 dní s podrážděným žaludkem nebo spíše asi dvanácterníkem, či co to bylo, bych nevydržela. Jasně, třeba by si zažívání zvyklo, ale když je člověku mizerně týden, úplně to stačí. Nimba je pro mě tedy zapovězená, funkční zažívání je pro mou pohodu důležitější než krásná pleť (člověk si aspoň ujasní priority;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D no jo, ale ono nejde jen o pleť. V rámci Nimby je zlepšení pleti pouze doprovodný efekt, nikoli cíl. Cílem je detox - očista krve, tedy očištění všech s krví pracujících orgánů a se všemi toxiny a nečistoty odvádějícími orgány z těla ven -když se po čase zanesou, zpomalí se i jejich funkce a organismus pak čerpá živiny a energii na jejich doplnění odněkud jinak, což se právě projevuje v tom, že začnou zlobit jiné části těla, procesy a orgány - vše je propojené. Všechny potíže, které jsme měla vnitřně trvaly vždy jen pár dní, pak odezněly a bylo už jen líp. Stejně to funguje i s ATB - ze začátku nic nedělají, naopak se člověku ještě přitíží, zabírat začnou cca do 3 dnů..

      Vymazat
    2. Tomu pročišťování bych rozuměla, ale moje reakce opravdu vypadala jako nepříjemně podrážděný žaludek (dvanácterník), navíc se to za ten týden nezlepšovalo, ale spíš zhoršovalo. Asi nesnáším některou z těch bylin, což se prostě může stát. Nejspíš všichni všechno používat nemůžeme. Třeba dám Nimbě druhou šanci, až budu mít víc pohody, jestli to někdy nastane.

      Vymazat
    3. No, je pravda, že mamča to zase podráždilo žlučník a měla reakci s astmatem.. ono to prostě z počátku kúry zhorší všechny problémy, které se v těle dějí třeba bez povšimnutí.. Buď tím vybublají na povrch a musí se přeléčit, nebo si s nimi tělo poradí po chvilce samo.. Teď, co ji piju podruhé už je to milionkrát lepší =)

      Vymazat
  14. Ahoj :) také používám čaj Nimbu ( krátce, druhým dnem :) ) a doufám, že to na mě nebude tedy učinkovat tak, jako na tebe :/ zajímalo by mě jak probíhala reakce u těch, co ti psali. Psala jsi, že ne tak hrozně jako u tebe. Měli pozitivní učinky už od začátku, nebo s tím také bojovali??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já jsme náhodou ráda, že to na mě tak zabralo. Kdby to nic nedělalo, asi bych to přestala pít, protože proč, že jo.. Navíc, po ukončení kúry se všechno rychle uklidnilo a byl už klid úplný - takže účinky k nezaplacení ;)

      CO vím, tak na některé holky to nepůsobilo vůbec, na některé pouze zkrášlujícím dojmeme a na některé jako na mě jen mírněji =)

      Vymazat
  15. Ahoj, já Nimbu piju měsíc a pokračuju dál, pravá tvář mi přijde lepší, je asi zahojená, čelo na kterém jsem pupínky nikdy neměla se celkem vybouřilo, ale vypadá to už na konec, pravá tvář momentálně asi 4 boule. Chtěla bych čaj popíjet 2 měsíce, ale uvidím, spíš dopiju druhé balení, které mám rozpité :) Poradíš mi, jak mám dále pokračovat? Zda udělat pauzu a začít čaj znovu popíjet, nebo už kůru ukončit a začít třeba za půl roku/rok?

    Jinak já mám zřejmě akné hormonálního původu. Sice jsem byla na testech hormonálního profilu, kde bylo vše v normě, ale akné se mi začalo dělat asi po 4 měsících od vysazení HA. Docela se mi i ochlupatil obličej, boule hlavně na tvářích a bradě. Teď to mám celkem pod kontrolou, ale prostě pořád se dělají. Ještě víc mě asi štvou ty chloupky, které si prostě vytrhat nemůžu, protože já se po tom vždy osypu :/ No co se dá dělat :)
    Zatím a přeju pěkný den, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obecně se nedoporučuje překročit dobu kúry 40 dnů. Pak si dát měsíc pauzu a pak kúru zopakovat. Já jsem napodruhé ani nevydržela celých 40 dní, jen jsem dojela další krabičku a po cca 25 dnech to utla.. Pak mi trvalo ještě nějakou dobu, než se mi to upravilo, ale už od té doby mám relativně klid. Hormonální příčina bude asi i u mě. Jen teda se mi to hodně spravilo zinkovým krémem a dobrým důkladným čištěním pleti, takže teď se mi už boule vůbec nedělají, jen občas třeba jednou za 14 dní vyrazí jeden pupínek - je to paráda =)
      Tak držím palce, ať se Ti to jenom lepší ;) Když takjukni u mě na blogu na všechny články o Nimbě, je tam i shrnutí po nějaké době a tipy na používání ;)
      Měj se krásně, M.

      Vymazat
  16. Dobrý den, mohla bych se zeptat, jak dlouho taková očistná kůra vydrží? Pijete čaj nějak vícekrát do roka? Já teď piju brahmi, to je mňam, a dhataki, z toho bleju. Jestli to bude mít účinky, ráda bych pokračovala i jinde na těle, v těle ;) Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezké ráno, Teri,

      co si pamatuju, tak jsem s ní vydržela sna 1,5 měsíce, nebo dva, je to v článku a už si to moc nepamatuju.. Pak jsem si dala měsíc pauzu a pak jsem to zopakovala.. No a pak jsem se k ní už nikdy nevrátila =D Nějak jsem neměla potřebu. ALe je fakt, že asi nebudete potřebovat pak jaterní nebo ledvinovou detoxikaci tak moc, pokud z jídelníčku vyřadíte dost polotovarů a uměle dochucovaných potravin plus teda bílý cukr, se kterým jsem skončila právě někdy po skončení té kúry. Myslím, že to hodně záleží právě na jídelníčku, ale obecně by se měl/mohl každý detox jednou za rok na jaře zopakovat ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...