úterý 29. dubna 2014

Vyrovnávací tonikum Mádara pro smíšenou pleť | Balancing toner Mádara


Kdo z vás zná trable smíšené pleti, tak ví, že je docela na pováženou sehnat produkt, který slibuje vyrovnat vrtochy suché a mastné pleti najednou na jednom obličeji. Nejen, aby fungoval, ale aby ji navíc neiritoval. A mně se to povedlo. Hurááá! Představuji vám Vyrovnávací tonikum od Mádary..

S touto recenzí jsem si chtěla dát ještě na čas. Je pravda, že tonikum používám už přes měsíc, ale při frekvenci použití jednou denně - ráno - jsem zvládla z flaštičky vypoužívat jen 2 cm a většinou nedělám závěry dřív, než jsem aspoň v půlce produktu. Navíc, tímto tonikem jsem byla natolik okouzlená, že jsem si k němu chtěla ještě pořídit čistící pěnu Mádara a recenzovat oba výrobky najednou, když už se najednou prodávají v rámci jedné řady a používají se v denní rutině také spolu. Byla jsem však pro recenzi už dotazována z Biooo, a ještě bude chvilku trvat, než si našetřím na sadu, viz níže, takže tady ji máte.. Byla by opravdu škoda, nechat si tento skvost ujít. (A zastoupení Biooo tímto moc děkuji za možnost výběru z velké škály nabízených produktů - chtěla jsem všechny, nakonec sáhla po tomto a rozhodně nelituju. Navíc, ty zbylé, které mě zaujaly, už jsem si domů pořídila taky ;))

Jo a dneska to bude asi pel mel, protože k tomuto toniku mám hrozně moc poznatků nastřádaných za bezmála dva měsíce používání a jsem z něj nadšená, takže to tu na vás asi budu valit dost nesystematicky, jak mě to bude napadat, abych toho zvládla vyjádřit co nejvíc.

A samozřejmě, abych vzala vítr z plachet všem, kteří začínají brblat, že jsem zaujatá a rozhodnutá chválit už od začátku.. Jasně že jsem, kromě účinků, o kterých si počtete níž, se jedná i o přírodní skvost, který bych podle složení nejradši snad i pila. O pleť se vám tak budou starat aktivní přírodní látky  - uklidňující extrakt z heřmánku, pečující růžová voda, tonizující okurka, maliník, nebo výtažek z jitrocele.

Snaha o vyfocení složení, ale radši jukněte sem

Dle výrobce se jedná o vyrovnávací tonikum, které dokáže vyvážit nedostatky suché a zároveň mastné pleti. Po aplikaci byste měly mít krásně hedvábný ksichtík bez suchých a mastnějších míst. A já souhlasím. Fakt to funguje. Tonikum je tak jemné, že nepodráždí suchou ani citlivou pleť (ani tu mou, která je např. alergická i na naprosté minimum vitaminu C ve složení, takže o iritaci můžu vyprávět - zjištění bylo velmi bolavé a zdlouhavé), hydratuje ji a zároveň dost silné, aby neutralizovalo mastnotu v T-zóně.

Co se týče dlouhodobého efektu, pozoruju, že se mi pleť přes den začne mastit cca po dvojnásobné delší lhůtě než dříve a několika násobně míň. Úplný efekt jsem ani nečekala vzhledem k ostatní péči (hutnějším krémům a MMU), které po toniku na pleť mažu.

Aplikace by měla probíhat pomocí vatového tamponku a jemným potíráním pleti obličeje a dekoltu. Já vám nevím, ale když už si kupujete něco plné přírodních vitaminových mňamek, nechcete půlku rozlít po vatových tamponech. Tonikum rozhodně nemám k čištění, ani dočištění pleti, ale jako samostaný produkt. Dávkuju tedy malé množství do dlaně, ty spojím, aby se tekutina roznesla rovnoměrně na obě ruce a pak po vzoru tlakové masáže Dr. Hauschky vtiskávám do pleti - "ani kapka nazmar, nazdar!"

Vele praktické uzavírání. Jak mi psala Gabča, za ty prachy mohli v Antipodes u Juliet vymyslet aspoň pumpičku. Tak v Mádaře to na tuty musely vymýšlet praktický ženský a hlavou, takže jen s chutí do toho ;)

Abyste z tonika vycucly opravdu maximum účinků, měly byste ho používat ráno i večer. Já se přiznám na rovinu, mně je hrozně líto tento voňavý skvost plácat večer jako podklad pod olej (navíc by se i dost sekaly vůněmi), takže tonikum používám jen ráno a večer si vystačím s obyčejnou vodou. Počítejte tedy s tím, že by měla být při používání dvakrát denně i dvounásobná spotřeba, než tu vidíte na fotce (bráno za cca měsíc a půl).

Co mě na toniku zaujalo:
  • Cena/objem - je to velká flaška za docela slušné peníze - 200 ml za 338,- Kč je parádní cena ve srovnání např. s Trilogy Šípkovým tonikem (po kterém se mi do objevení Mádary moc stýskalo), nebo třeba předraženým Beauty elixírem od Caudalie. Ceny zahraničních tonik se vůbec pohybují okolo Ł15 a to ještě v těch nižších cenových relacích. Pokud chcete sáhnout po Antipodes, Pai, nebo Renu, vysolíte už podstatně víc. A co tato tonika většinou postrádají a Mádara je v tom spolehlivě převálcuje? Ostatní jen hydratují, hezky voní, jsou příjemná, nebo nesou slovutné značky, které za nimi stojí, ale tohle opravdu i viditelně funguje
  • Perfektní dávkovač (jen vy/zaklapávací). Sice občas pár kapek steče po flanděře, ale když si dáte majzla, vychytáte i tento grif
  • Nádherná až skoro božská vůně lučního kvítí - je jemná, nevtíravá, po ránu pohladí rozespalá líčka, před spaním zase ukolébá rozvířené myšlenky
  • Opravdu zmenšuje póry
  • Vůbec, ale vůbec nevysušuje - pleť je po něm hebounká, vyhlazená, jemná, bez suchých míst a šupinek, nikde nepne, prostě krása
  • Voda nelepí, kdo zná, chápe.. Chová se jak voda, jenže milionkrát lepší: ihned se vstřebává a zasychá

Ještě chvilku se zdržím u té vůně. Je velmi jemná a svěží, květinovo-travnatá. Oproti Mádara tónovacímu krému, který působí ve srovnání s tonikem jako jeho agresivnější, o hodně bylinnější a štiplavější odnož, je velmi příjemná a fakt mě překvapila.

Spotřeba při frekvenci používání jen ráno po dobu 1,5 měsíce..

Na závěr mě napadlo srovnat tonikum se slavným Koktejlem od Kivvi.. No, dámy, promiňte mi, ale to se nedá. Kivvi jsem si teď koupila na Biostylu, použila párkrát a mně se prostě nelíbí ta široká škála možných způsobů použití. Tak buď to má stahovat póry, nebo čistit, nebo hydratovat, nebo osvěžovat. Ale přece nebudu tak drahou vodu (349,- Kč) plnou vzácných extraktů používat jako odličovadlo a pak oplachovat? Jak může stahovat póry, když to má hydratovat pleť a zároveň čistit (jak se můžou čistit póry, které jsou zavřené??). No a dle očekávání nakonec fungoval fakt jen jako voda - hydratoval, nic víc.

Prostě mám vůči němu spoustu protichůdných  myšlenek. V závěru, pro mě, jako nerozhodného Blížence, je možnost volby z několika způsobů po ránu i na večer dost stresující. Tonikum je prostě tonikum a hotovo, jaký pak copak? Takže pokud jste fanynky Koktejlu, moc se vám omlouvám, ale já vaši radost z produktu nesdílím. Jo a víte, že většina těch hydrolátů a extraktů je naprosto běžně k sehnání a můžete si je namíchat za pár kaček taky? No, to jen na okraj, už jsem dřív zmiňovala, co si o Kivvi myslím.. =/

Předchozí boj tedy u mě vyhrála Mádara na plné čáře - líp voní a plní svůj účel (nevysušuje, tonizuje, krásně vyhladí pleť a zmenší póry). Pokud někdo dočetl až sem a ještě mu nedošlo, že se může konat jen happy end, tak se omlouvám, asi jsem chválila málo. Že by?? Po nadšení z účinků, vůně i ceny, množství a spotřeby, jsem se hned jala prozkoumávat sortiment Mádary víc a ejhle.

Sada pro smíšenou/mastnou pleť vás vyjde na 1199,- Kč. Vpravo je Vyrovnávací mýdlo pro smíšenou pleť (194,- Kč) Zdroj

Do mého seznamu se ihned dostala celá zvýhodněná sada, která obsahuje jak tonikum, tak čistící pěnu (nejdřív jsem chtěla jen ji, ale po zjištění, že je teda samostatně pěkně drahá, jsem našla tuto sadu a svět byl zase krásný) a hydratační fluid. To vše v plných baleních za cenu o víc jak 1/3 levnější. Navíc, viděly jste tam to mýdlo? I po debaklu s "mrtvým" Nablusem mám hroznou chuť vyzkoušet tohle. Schválně, jestli by taky nevysušovalo.. hehe =D Od doby, kdy si vyrábím pleťovku sama, je tohle první značka, kterou mám chuť celou zkoupit a prozkoumat, včetně hydratačního fluidu (a že už používám jen vlastní výrobu). Jen víc Mádary, víc a víc!

Jsem hrozně ráda, že jsem nesáhla po ničem jiném a vybrala si tuto úžasnou vodu a tím objevila i lásku k Mádaře. Ještě jednou moc děkuju Biooo.cz za zprostředkování těchto zážitků =)




Tak, dámy, teď mě hrozně zajímá, nezkoušela už některá z vás něco z mnou vyhlédnutých produktů od Mádary? Ať už hydratační fluid, čistící pěnu, nebo vyrovnávací mýdlo?



Edit: Zapomněla jsem se zmínit k tomu obávanému alkoholu na předním místě ve složení.. Alkohol tam není vůbec cítit - ani ve vůni, ani v účincích - nevysušuje, nedráždí. Naopak, tonikum jsem aplikovala i na pleť postiženou alergickou reakcí a nejenže to kůži nepodráždilo, ale naopak hezky zklidnilo..

46 komentářů:

  1. aaa, já ho TAK chci! ale jsem zatím trašně spokojená s Kivvi, používám ho teda jako tonikum a nikdy jsem snad neměla hezčí pleť (možná před 25 lety :D ), musím zaklepat, že se mnou dělá divy... ale už mi pomaličku dochází a chci pak zkusit právě tohle, tak jsem zvědavá, jak dopadne moje porovnání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, no to já jsem taky zvědavá =D Naty a teď mě napadá.. co jinak za péči používáš? Přírodku, lékárenskou, nebo nějakou high-end? Třeba to na Tebe tak funguje taky proto, že pleť normálně s těmito složkami nepřichází do styku.. =)

      Vymazat
    2. odličuju zelenou Biodermou, občas dám Global, když je hodně zle, jinak krém Yves Rocher a teď teda zkouším ten Urban Veda, co byl v boxu, jsem z něj taky nadšená. ale je fakt, že přírodku jsem dřív vůbec neměla, tak asi je to pro tu pleť pozitivní šok :) doufám, že si nezvykne!

      Vymazat
    3. Hihi, neboj, sice se říká, že pleť si časem zvykne na vše, ale já to potvrzené nemám. Hlavně teda přicházím pořád na tolik nových složek, že nestačím s jednou pletí střídat =D

      Vymazat
    4. tak, Mádara objednána, taky budu porovnávat :)

      Vymazat
    5. muhehe =D noo, teď jsem u Tebe četla ódy na Koktejl, tak jsem zvědavá, co řekneš na tohle ;) Já momentálně jedu kombo Koktejl na noc jako podklad pod olej (já vím, je to asi hřích =D) a na ráno Mádarku ;) už jsme kámošky největší.. no, ale teda, spát mi fakt nedá ta jejich sada.. mám hroznou chuť vyzkoušet tu čistící pěnu a fluid..

      Vymazat
  2. Tonikum i sadu mám na wishistu delší dobu :-) Už když jsi o něm psala poprvé, tak jsem prozkoumala celý sortiment :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, další chycená.. no jo, jenže co na plat, šetřím do kravičky (prasátko-kasička ve tvaru kravičky =D) a taky kdo si počká, ten se dočká.. tedaa doufám, že moc dlouho čekat nebudem ;)

      Vymazat
  3. Ha, konečně má na Kivvi koktejl někdo stejný názor! Recenze byly všude hodně pozitivní, ale mně nejde do hlavy, jak by jeden produkt mohl zároveň odličovat a stahovat póry...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to přijde divný a bojím se mírně upatlaného pocitu,který jsem četla , že holky popisovaly :/ Takže tohle mi domů nejde...Ale mám od Kivvi odličovací emulzy pro smíšeno pleť a ta je skvělá!!!:) Ta mi domů poputuje, jakmile dopotřebuji rozhodně ještě jednou!

      Vymazat
    2. No právě!!! A víte co, dámy, ten upatlaný pocit tam byl.. rozhodně se mi nelíbilo ho pak přetírat ještě krémem, ale zase bez něj mi nestačil. Navíc, nemám ráda "Céčkové" vůně, jako když čucháte k celaskonu =/

      Jani.. Ty máš tu emulzi s čím? Myslím, že jsme o ní u Tebe četla, nepsalas třeba podrobnější povídání? ;)

      Vymazat
    3. Ještě ne :) S lopuchem. Chystám se větší recenzi spolu s kamarádkou která má tu samou plus brusinkové tonikum :)

      Vymazat
    4. No teda, lopuch je malý zázrak. Jsem ráda, že jsem si ho na Biostylu koupila rovnou 1/4litrovku =D plánuju ho dát do šamponu a do čistícího gelu na pleť ;)

      Vymazat
    5. :D tak se těším na receptíky

      Vymazat
  4. No teda, sortiment Mádary som si už obzerala, no až teraz je mi jasné, že toto tonikum budem chcieť:) Ale až po Silk Naturals:) Inak, to balenie Juliet, úplne súhlasím. Na to, koľko ten gél stojí a aký je fajný, mohli si na tom uzávere dať viac záležať. Odflákli to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já mám takový dojem (zase nechci křivdit Antipodes), že chtělyi za každou cenu odlišit Juliet od Hallelujah - ten totiž už pumpičku má.. =/ a jinak, mně to uzavírání nevadí, naopak je takové správně retro =)

      A Mádara, je prostě skvělá, nemůžu se nabažit té zvláštní luční vůně. Bála jsem se, že to bude síla, ale asi po dvou dnech jsem se do ní fakt zamilovala. Jestli takhle voní všechny jejich produkty... hmmmmm =)

      Vymazat
  5. Zmenšuje to póry? To jako fakt? :D I takové ty póry, co jsou jako malé sudy plné tuku? :D tak to asi nutně potřebuju.. to ti teda pěkně děkuju.. :D zrovna, když jsem se rozhodla šetřit.. :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eni, to těžko říct, ale jak to používám fakt pravidelně denně, tak mám opravdu vyhlazené čelo - sice kde byla krupička, tak je tam stále, ale zbytek je hladký a místy i lesklý, normálně ani tečka.. přísahám a klidně mě pak můžeš obkouknout s lupou =P hihi Víš co Eni, zase když to vezmeš v celé sadě, tak vlastně šetřit budeš ;) =D

      Vymazat
  6. Tak pod to bych se podepsala! Používám sadu cca týden a mám z ní stejně nadšené dojmy, jako ty! Super vůně, stahuje, zjemňuje a (tolik oblíbené slovíčko) pleť je taková naducaná :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juuu, já čekala, jestli se tu objevíš a nezklamalas! =D Marti, tak to je v čudu, to asi tu kravičku budu muset rozbít předčasně - hrozně to chci vyzkoušet celé dohromady =) takže říkáš, že super? panečku!! Uááááá

      Vymazat
    2. To víš, Mádara, to je děsný lákadlo! :D Ano, jsem fakt spokojená, už jenom kvůli té vůni a obalům bych vraždila..

      Vymazat
    3. Tak mě napadá, jestli to neudělali soudruzi v Mádaře schválně a nepřidávají tam něco voňavého, na čem vzniká závislost? chichi =D

      Vymazat
  7. Nechte toho! :-) Já mádaru úspěšně ignoruju, i když se mi strašně líbí balení (a pro jistotu jsem nic neovoněla, protože podle popisu bych byla zřejmě ztracená :-) ). Ale tonikum už mám dlouho jen vyráběný, takže by asi bylo načase to prostřídat (aby byla ve vesmíru zachována rovnováha, že.. :-) ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, ahoj Reni, já Tě varovala, ať si tento článek nečteš.. No právě, nejen vesmírná rovnováha, ale i ta ekonomická a tržní ;) =D no, moc bych se nerozmýšlela a la bych to celé sady a pak mi po kalíšku odebrala vzorky =D hihi ;)

      Vymazat
    2. Jo, ta vůně je super, to můžu potvrdit ;) Obzvlášť mycí pěna s růžovou vodou, ta je úžasná!

      Vymazat
    3. To mi neříkej! Taže ta pěna voní ještě líp než to tonikum??? Nééééééé

      Vymazat
  8. zmenšuje póry?? nooo tak to zní hodně lákavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jo, fakt, na čele už nejsou.. nevím, jak to dělá a co to dělá - že by ten jitrocel? =D

      Vymazat
    2. sákrýš, tak to až budu zase koketovat s přírodkou, tak asi začnu tímto :P

      Vymazat
    3. No určitě, chce to začínám s něčím voňavým a osvědčeným =)

      Vymazat
  9. Teda ty mi dáváš, úpln si představuji jak musí tonikum vonět!!! Hmmmmm já chi taky:) No nic teď mám dva hydroláty a až je dopotřebuji koupím tohle, nalákala si mě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem zvědavá, jak Ti sedne.. tak dej pak vědět, ju? ne každý má rád travnaté vůně.. =)

      Vymazat
    2. Já je právě miluji :) Teď mám květinovou vodu s chrpou a ta je jak čaj s trávou :D A je super. No mám dvě plné lahve tak na nákup si ještě počkám :)

      Vymazat
    3. Je pravda, že ty travnaté jsou tak krásně divné, že buď je člověk od začátku nenávidí, nebo si je nadobro zamiluje. Já je mám do pleťovky radši, protože se rozhodně nepřejí tolik jako sladší květinové vůně..

      Vymazat
  10. Ahoj, chtela jsem se zeptat, ten alkohol tam necitis? Diky,

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ne, vidíš, to jsme zapomněla dodat, že ač je tam na docela předním místě alkohol, tak to neštípe, ve vůni cítit není a na pleti znát taky ne.. dokonce jsem to dala na podrážděnou pleť alergickou reakcí a naopak mi ji to zklidnilo..

      Vymazat
    2. Kruciš, to je špatná zpráva :)).

      Vymazat
    3. Že? Já si říkala, že zrovna tuhle odpověď asi nebudeš vítat =D

      Vymazat
  11. Tak konečně Mádara i v Čechách? to ráda slyším. Pokukovala jsem po této řadě na Naturissimu a celkem jsem obávala...Díky tvé recenzi jsem ještě nahlodanější. Díky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hihi a bude hůř, jak jsem tu tak četla ty komentáře od ostatních holek ;) =P

      Vymazat
  12. Mne by zajimalo, co ten alkohol ve slozeni... nejde mi ani tak o to, ze to jde citi, ale nejak nechapu, proc bych si mela na oblicej davat alkohol. Alkoholu jsem se vyhybala, z toho duvodu jsem zadna nekupovala a pouzivam pravou tureckou ruzovou vodu a termalni vodu (z tureckych lazni), nebo jejich kombinaci. Beuty elixir od Caudalie me zaujal, protoze predchozi zkusenost s cistici penou byla skvela. Tohle tonikum me zaujalo neskutecne, az na to male zaskobrtnuti s alkoholem. Co si myslite o alkoholu ve slozeni pecujici kosmetiky vseobecne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jeho účinky na pleti necítím, nevadí mi tam. Jsem spíš proti tomu, aby se objevovala první tři místa ve složení v kombinaci voda-alkohol-glycerin, tedy jako základ produkt jsou použity levné složky. Překvapivě však teď mám takové produkty 2-3 na zkoušení a dělají mé pleti velmi dobře. Alkohol jako takový mi nevadí, pokud nedělá na pleti neplechu. Účelově bych si však výrobky s ním nekupovala, např. proto aby desinfikoval nebo vysušoval.
      U tohoto tonika jsou účinky skvělé, u naprosté většiny kvitované velkým povděkem a já mám už třetí lahvičku a nehodlám na tom nic měnit a pokračuju dál v jejím používání - nic lepšího jsem nesehnala, ani Caudalie elixir se s účinky tohoto tonika nedá srovnávat. Závidím Vám však, že Vám dělá dobře růžová nebo termální voda, mně na pleti nedělají nic. Na rozdíl od tohoto tonika.

      Vymazat
    2. Zavidet nemusite, kdyby ruzova/termalni voda byl takovy zazrak, nepokukuju jinde :) Pritel nesnasi oder ruzove vody, ja zas nerada mazu krem "na sucho". A ruzova voda uklidnuje. A pri zdejsich cenach bych si klidne mohla oplachovat oblicej.
      Prozkoumam zdejsi trh a uvidim jak je nejaka objednavka zde proveditelna. Dekuju za doporuceni a za skvely blog ;) - btw. jeste jsem ho neprozkoumala cely, ale tesim se na podobne recenze zazracnych produktu s dobrym slozenim, hlavne co se tyce pletovych kremu bez silikonu (vyrobit si tu neco je tezce neproveditelne).

      Vymazat
    3. No právě, ještě navíc typický odér růžovky. Ten nemůžu ani cítit, mám to tak se všemi růžovými přívoněmi. TO už radši zvládnu levanduli, kterou samotnou taky moc nemusím.. =) Ještě výborná jsou tonika od Hadka s čajovníkem, rozmarýnem, nebo citronem. Myslím, že jsme měla i nějaké levnější od Saloos, bylo to Mátové tonikum a na pleti taky byly vidět účinky a bylo moc příjemné.
      S těmi krémy - budu se snažit najít a psát o nějakých vyhovujících ;)

      Vymazat
    4. Já bych se toho alkoholu nebála až tolik.Když je to složení takhle dlouhý,nemusí ho tam být moc,musí zůstat místo i na ostatní složky.Procenta bohužel z prostého seřazení od nejvíc po nejmíň nepoznáme.Hadek říká (a já mu věřím), že do 7% alkohol vůbec nevysušuje a má tonizační a čistící účinky.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...