čtvrtek 20. února 2014

Vánoční rovnovážení | Bilance za prosinec


Dva měsíce jsem byla neviditelná. V blogosféře se událo několik skandálů a já se po každém z nich znovu stáhla do ústraní a nechtěla do těchto vod ani nos vystrčit. Momentálně je relativně klidno, články a recenze už zase lahodí mému kosmetickému oku, nikdo už dlouho nestropil žádný škandál a tak vystrkuju růžky spolu se svým blogo-asistentem, páč mě kosmetika zase začíná bavit. Začnu pěkně tam, kde jsem skončila - před Vánocemi..

Konečně jsem se dostala k foťáku i k poznámkám. Sotva jsem dodělala zkoušky a vrátila se z hor, lehla jsem a hraju si na lazara. Prvotní bolavá fáze překonána (v krku žiletky a nejradši byste přišly rovnou o celou hlavu, než ještě jednou polknout) a teď už by neměl být problém využít volného času trochu produktivně a třeba zase začít psát? Hmm, to bych ale nemohla nechat veškerý vercajk v zásuvce v práci. Naštěstí se mi povedlo ukecat kolegu a O. k předání. Nebyli by to však tito dva fiškuntálové, kdyby něco nepopletli - k foťáku chybí kabel a u bloku všechny papíry s přidanými poznámkami. Ale jsem holka šikovná a zkusím si vystačit i bez toho.

Fakt přemýšlím, jak po takové době nepsaní začít. Nejdřív jsem chtěla otevřít novou sezonu blogu aktuální péčí, ale to není moc vítací článek, že? No, pak mám pro vás nachystaný jeden článek ze života - z hor - ale to taky není zrovna dobrý úvodník, každopádně už se na jeho psaní fakt těším. Ale začnu klasicky. Pamatujete ještě na rubriku bilancí, o které jsem se dušovala, že bude pravidelná týdenní a po cca 5. článku všechna předsevzetí padla? HA! Tak je čas to napravit. A jedem!


A byly Vánoce..
Úklid očima Matýska: "Si tu dělejte, co chcete, ale to svoje si radši pohlídám"

Od  napsání posledního článku, myslím, že to bylo vyhlášení několikátého nepřihlášeného vítěze do GA, jsem byla v jednom kole. Já vím, to o Vánocích bývají všichni, já jsem si to však zamotala i pracovně a posléze finančně a protože jsem si na to poprvé najala člověka, který mi s tím měl být schopen pomoct - rozumějte "poradce" - nakonec jsem musela nejen řešit poslední týden před Vánocemi všechno sama, ale ještě po něm urovnávat ten jeho mr***k. Omluvte můj krasopis, ale byl to fakt vůl. Kdyby mi zpětně neproplatil jím napáchanou škodu, byla bych na Vánoce v mínusu nemalou částkou a ještě teď sepisovala stížnost.

Konec dobrý, všechno dobré. Na veškeré finanční poradce jsem si utvrdila svůj původní názor, zašoupla hluboko do šuplíčku "NE" - znáte ho, patří tam mimo jiné i telefonní čísla pojmenovaná "nebrat!!!", prošlá kosmetika, krásné fakóny parfémů, které jinak smrdí, nebo fotky a dopisy od bývalých - a konečně se pustila do dárků. Kvůli prvotní hrozbě, že na Vánoce nebudu mít fakt ani kačku vznikly dvě docela zábavné a nevídané situace. První, že jsem to po celé rodině rozhlásila, aby se i oni mírnili v dárcích a že si letos budeme hrát na symboliku a radši těch pár korun navíc dáme za hodokvas a pravý vánoční stromeček namísto každoročního umělého.

Letos jsem vzdala boj o zdobení vánočního stromečku a nechala všem členům rodiny volnou ruku. Doprostřed pokoje jsem dovlekla dvě krabice a obrovskou tašku plné ozdob a se slovy "zdobte, čím chcete" koukala, jak se na jednou i ti nejzavilejší nezdobiči chopili rolniček a řetězů. Protože byl v závěru stromeček o hodně huňatější a větší, než jeho obvyklá umělá obdoba, ujaly se na něm ozdoby nakonec všechny a když už nebylo co navlékat, odrátkovali jsme i sušené pomeranče a kousky skořice =)

A  v tom byl ten problém. Tohle byla totiž moje prvotní výchozí finanční situace na začátku prosince, která se však změnila, co se vyřešil můj finanční problém a já byla naopak najednou v plusu. Z práce přišly prémie a já se najednou pod stromečkem koukala na malou hromádku symbolických dárků od rodinky a na svou kopu darů pro ně, ale to už předbíhám =D.

Druhý problém - díky Ananasce jsem narazila na blog Míši Kiss a Bee. A nebyla jsem jediná, já vím. Mišky články jsem si hned zamilovala, bylo to něco nevídaného a netypického pro naši malou blogosféřičku. Zaplnila přesně ten prázdný prostor, který zde chyběl. Plná euforie z načtení všech jejích DIY článků jsem hned v hlavě zosnovala plán - já přece všechny vánoční dárky můžu vlastnoručně vyrobit! A jako bonus všechno krásně nafotím a napíšu na to kupu článků.

Asi už víte, kam tím mířím, že jo? Tak za prvé to byl pěkný rachot, kdy jsem každý den kolem osmé večer chodila domů z práce a vymýšlela recepty, přizpůsobovala jsem je konkrétním potřebám obdarovávaných a kuchtila cca do jedné hodiny ranní. Takhle to trvalo celých 12 dní. Ke konci už jsem pletla nohama, ale byla jsem spokojená. Ne tak moc, když jsem si spočítala vstupní hodnotu všech nakoupených surovin, která mi moc s představou ušetření na dárcích nešla dohromady. Ale to je zase jiná pohádka.


Za druhé.. V představě neuvěřitelně novátorských článků a rubriky DIY u mě na blogu jsem si lebedila přesně do začátku ledna. A pak to začalo. Jen jsem otevřela Bloglovin, nebyl den, kdy by na mě nevyskákaly aspoň tři články kopírující ty Míši Bee. Některé dokonce zacházely až tak daleko, že nejenže použily naprosto stejné ingredience, poučky, popisky, návod, ale i fotografie se stejnou kompozicí. Bylo to, jakoby se blogger zbláznil a začal vydávat všechny články Míši v kopiích. Čím víc jich přibývalo, tím víc jsem na sebe byla naštvaná. Co jsem si myslela? Že přijdu s něčím novým?! Že budu jediná, kdo to taky zkusí? Navíc, už mě to nebavilo ani číst. Z původně originálních článků se stávala továrna podobná kuchařským blogům. Kde nebyl článek o DIY, tam se zase rozebíral nějaký skandálek a já se tak radši úplně schovala do nejzazšího koutečku blogo-světa.

Mišky blog mám moc ráda, ráda si počtu, co zase navařila, ale neznamená to, že chci její recepty v různých obměnách číst na všech kosmetických blozích, které mám ve sledování. Takže jsem zanevřela na novou rubriku i na zamýšlené DIY články a pokud se tu nějaký objeví, tak fakt jen na vyžádání, páč se s pár produkty asi setkáte díky článkům o používané péči. A přitom je mi to líto, protože jsem se fakt tetelila v představě, až vám ukážu vánoční šmoulí mýdlo, průduškové mazání, nebo balzám pod nos "Úleva" při nachlazení.

Díky loňskému přestěhování mě, O. a  Matýska (blogo-asistenta) do velkého bytu, se změnila dosavadní tradice, kdy jsme se všichni každý rok na Vánoce scházeli u mamči doma. No, letos jsem měla být poprvé hostitelkou já. Dokážete si asi představit, jak jsem najednou pohlížela na celou naši "vzhůru nohama" domácnost připomínající nejvíc psí pelech. K přežití vražedného tempa úklidů a vaření mi notně pomáhal tvrdý alkohol a hudba. Jo, ještě sex a jsme zpět v éře hippies =D Jak jsme se shodly s eMkou, letos vůbec byly Vánoce nějaké pohodové a notně alkoholové.

V popředí zmiňovaná hra Zeměplocha vycházející z příběhů Terryho Pratchetta

Řeknu vám, tolik tvrdého alkoholu jsem nevypila za celý svůj život, jako o těchto Vánocích. Nutno dodat, že jsem fajnšmekr a že jsem nebrala v potaz žádné žbrundy. Jen pro příklad: ještě před Vánocemi padla flaška nějaké 20leté Napoleonky, pak domácí mandlovice, dvě flašky Becherovky, Jägermeister.. a teď už vám asi dochází, kam se mé chutě ubírají. Ano, já to ráda kapánek ostřejší (když padla první flaška, O. byl ještě mile mile překvapen a ráno na Štědrý den jsem dostala dárkové balení Hennesy =), teď už z něj takové nadšení rozhodně nesálá). A ano, vypila jsem to všechno sama, brala jsme si na to pozlacenou slavnostní skleničku, cucala jsem 4 panáky někdy i 6 hodin a vína jsem se za poslední měsíce ani nedotkla. Šlo totiž o to, abych když přijdu vyčerpaná z práce domů, nejenže nebyla ve stresu z chystání Vánoc, úklidu bytu a vaření dárků, ale abych to ještě vydržela, aniž bych usnula, nebo se mi pletly ruce. Opíjecí alkohol tedy nepřicházel v úvahu.
(Edit: Teď jsem si tak při vkládání fotek vzpomněla.. Na fotce níže vidíte flanděru se zbytečkem Medového vína. Tomuto druhu vín a pak i medovině jsem o Vánocích naprosto propadla a od té doby, pokaždé když zavítám na nějaký trh, nebo do tradiční hospody, dám si jejích medovinu, medové vín, nebo si koupím lahev rovnou domů. Je to velmi příjemná hřejivá tekutina, s nízkým obsahem alkoholu a pokud natrefíte na opravdu kvalitní, pak vás svou chutí oslní i spousta druhů příchutí. Mně osobně nejvíc chutnalo zatím višňové medové víno a mandlová medovina. Mňam =))

A ta hudba? Naprostou náhodou jsem objevila nahrávku muzikálu Across the universe. Znáte ho? Do teď nechápu, jak jsem si ho mohla v kinech nechat ujít? Jak jsem si ho mohla nevšimnout? Já tyhle filmy naprosto miluju, zvlášť s hudbou, na které jsem vyrůstala (ano, prosím, mamča razila vše od Steveho Wondera, přes Queeny, Beach Boys až po Beatles a Abbu, jen ta poupata, ani Evičky tričko se v jejím spektru jaksi nenacházely a proto si to vynahrazuju do teď). Vězte tedy, že jsem si vždycky dala do uší sluchátka, píchla je do telefonu, zapla film na youtubku, nalila skleničku a za tónů "brouků" vařila a vařila.. Než jsem dovařila denní dávku, film jsem protočila někdy i třikrát.

Super rychlá a hrozně zábavná kostková hra Temné znamení. Jakmile jednou dostanete kostky do ruky, už je nebudete chtít pustit. Vím, o čem mluvím. Všichni z rodinky se nechali touto hrou chytit. Když jsem měla o zkouškovém třeba 20 minut klid, šla jsem si zaházet, za 20 min bylo dohráno a já se šla dál učit. Hra má úžasný design, grafika na kartách je dokonalá a popisky vycházející z hororového světa Lorda Lovecrafta tajuplné a napínavé.

Naštěstí všechno dobře dopadlo. Byt byl uklizený (já na to neměla čas, ale zvládl to O. za pečlivého dohledu Matýska), jídlo navařené, cukroví napečené. Kupované dárky měly úspěch, ty dělané, které jsem dávala po balíčcích seskládaných z produktů speciálně určených dotyčnému, měly úspěch větší. Co si zpětně vzpomenu na všechny Vánoce, tak tyto dary měly dokonce největší úspěch ze všech, už od dob prvního pečlivě zabaleného jabka do novinového papíru a darovaného dědečkovi pod stromeček - byly mi tři. =)

K Vánocům, aspoň těm nejkrásnějším z mého dětství, bez debat patřilo i hraní her. Sice letos byl trochu problém, když ty děti vyrostly do 30letých habánů a přemlouvejte si dospělé, ať si jdou s vámi hrát. Ale zvládla jsem to! Pár střípků jsem vám ukazovala už na FB. Nakonec jsme hráli v každé volné chvilce mezi pohádkami a jídly. Hru jako Zeměplocha, nebo Temné znamení můžu jen doporučit. Jsou to stolní hry, ne tolik náročné na pravidla, časově do hodinky v pohodě zvládnutelné, hodně zábavné a užije si je každý. Hra jako Arkham horror už je na tom trochu hůř, protože první hru jsme hráli 4 dny a jen první kolo, než jsme pochopili pravidla zabralo cca 2,5 hodiny, což odradilo všechny spoluhráče a hrdinně to se mnou další tři dny dohrával jen O. =D

Tak takhle vypadám ten všemi obávaný Arkham horror rozehraný v 5 hráčích. Nejen, že to zabere celý stůl (80x160), ale existují také rozšíření, které vám pokaždé herní desku o další 1/3 prodlouží =D

Původně měla být tato bilance krátká (haha, asi jsem zapomněla na své elaboráty) a měla pokrýt vše až do dnešního dne. No, to byste četly ještě za týden, takže jsem se rozhodla po Vánocích tuto bilanci utnout a pokračovat budeme zase zítra. A omlouvám se, že je tento článek pro mě až netypicky kecací, ale nebojte, já se do toho zase dostanu. Jen jsem potřebovala, abyste věděly, co je na pozadí jak mé psací pauzy, tak všeho ostatního ;)




Teď, s odstupem času, kdy stres odezněl.. Jaké jste měly Vánoce? =)




P.S.: Vidíte, ani dárky jsem zde nezmínila. Ale tyhle články byly aktuální už téměř před 1/4 rokem, takže vám prozradím jen jeden: Já konečně dostala nový koloooooo!!!!! ;)

O. si tímto dárkem docela naběhl. Od Vánoc totiž nebyl den, kdybych nehořekovala, kdy už bude jaro, abychom mohli vyjet na první projížďku =D

P.S.S.: Díky eMce, že mě svými zprávami zase dokázala přitáhnout zpět. A díky všem blogo i neblogo holčinám za krásné dárečky - Dejničce za supr trupr balzám na rty (nedám na něj dopustit a na horách byl nejlepší!), Klárce za úžasný pravý VOGUE přivezený až z vánoční Paříže, Lucce za taštičku plnou vůní Bachovek, arabek a OPI láčku, Meduňce za jejich znojemské móóc dobré poklady, Mišce Bee za neuvěřitelně narvanou nádhernou vánoční krabici se sobíkem plnou jejích DIY zázraků a znovu eMce za čajíčkové dárečky a rtěnku, kterou už nepustím z ruky a snad s ní na rtech občas i usínám.. Tímto zdravím všechny staré dobré známé: Jsem zpět!! =D 


44 komentářů:

  1. No hurááá! Vítej zpátky, chybělas!
    Vánoce celkem v poho, stromek ještě máme :D
    Matýsek mi chyběl skoro jako tvé psaní :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, vy máte ještě stromeček? Sakra, taky jsem ho každý rok chránila vlastním tělem až do Velikonoc, ale letos jsme podlehla. A hned po něm on. Jak je pravý, taak to nemá takovou výdrž =D a jaký jste měli vy?
      Matýsek pozdravuje =)

      Vymazat
    2. No jo, máme.. ono se nikomu nechce ho uklidit :D máme jedli a krásně drží, tak nás to nenutí..
      Matýskovi posílám pusu na čumáček :o) a ať tě pěkně šťouchá do psaní, máš co dohánět :D

      Vymazat
    3. Vidíš, my taky měli jedličku, nějakou z Kavkazu, hmm.. ani nevoněla, byť byla čerstvě uříznutá a vydržela s Matesem hezká cca do konce ledna. Ale stjně už tak v půlce ledna zešedla a větve se sklopily k zemi, takže moc veselá podívaná na ni nebyla =)
      nojo, teď jsem v posteli a marodím, tak doháním, co to dá ;)

      Vymazat
  2. Vítej, i když je to pěkný pel mel, tak se těším na další opravdové články. A podle toho, co zmiňuješ, jsem ráda, že jsem cca od října na bloggeru nebyla a lezu jenom tam, kam si pamatuju adresu (což je asi 5 blogů). Ačkoliv bych ty články o diy zas uvítala, chci se do něčeho pustit taky a jen u mišky mi to nestačí:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a na tohle jsem přesně čekala =D Stačí mi jeden člověk a ráda pro něj něco DIY napíšu. Halvně, nevím, v jaké jsi věkovce, ale já jsem musela Mišky recepty udělat vlastně všechny po svém, páč je to holka mladá, sršící zdravím, ale pro mou o 10 starší kůži už hledám něco víc pečujícího, protivráskového a výživnějšího =)

      pel mel, že? Hodně mi to připomnělo jeden z mých prvních článků o Konjac houbě, taky takový chaos =D Však neboj, zítra ráno se budeš moct přesvědčit, že už jsem zase zpět v normálu, teda já doufám! =D

      Vymazat
  3. To je dobře, že jsi zpátky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. =)
      Jéé, ahoj Olííí, tak jak je, povídej, co pleť? Zlobí, nebo už se umoudřila?

      Vymazat
    2. Umoudřila :) Jupííí! Z biofáze jsem si nechala šalvěj, tu používám sem tam na noc. Jinak ráno Ilcsi minerální čistič, pak hřebíčkové tonikum NT, bylinné sérum Ilcsi, mátosírový. Večer čistič, tonikum a na noc řebříček a je to super. Občas Tarika maska a Neem maska, všechny míchám s medem. A taky REN Detox. Myslím, že ajurvéda a neem tobolky (2 měsíce užívání) tomu "očištění" výrazně pomohly. Ale i tak to byl skoro rok :(
      Díky za všechny tipy a podporu, moc se těším na další články!

      Vymazat
    3. Ježiš Oli, to jsem ráda, juchúúúú!! =D tak to je paráda, holka, tos mi udělala radost. Rok sem rok tam, hlavně, že je to už fajn ;) Já jsem s pletí teď taky spokojená, takže t asi k něčemu opravdu bylo ;)

      Vymazat
  4. Jé, to je fajn, že jsi zpět. Já myslím, že si to moc bereš, taky bych DIY uvítala. Jedna věc je kopírka, jiná věc je inspirace. A co bylo za skandály, jsem zas něco zaspala, sakra :-) Já chytla jen to, že Lili je chlap a to, co se kolem toho strhlo, mě pobavilo na dost dní, já tyhle aférky miluju, bo mě nikdy nepřestane překvapovat, kolik lidí tím virtuálním světem prostě žije. I když je to spíš hrozivý, ale většinou je to fakt hrozná prdel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, Reni, ona je to sice sranda, ale přesně do té doby, dokud Ti články Lili nezačnou chybět, víš?
      No jasně, že si to moc beru, vztahovačná jsme po mamince, ale sanžím se to mírnit ;) Už jste dvě, takže mi nic nebrání v napsání nějakého DIY ;)

      Vymazat
    2. Tak já jsem cynik, takže mně to, že jedna z nejznámějších beauty bloggere je chlap, přijde jako neskutečná prdel a to, co se kolem toho strhlo jako důkaz toho, že se tady ten blogorybníček bere naprosto nezdravě vážně :-) Ale já jsem netypická čtěnářka blogů, protože mně nechybí ve skutečnosti ničí články. Ty holky, jejichž názor mě fakt zajímá, znám, takže pokud mi začnou chybět, tak si je najdu :-P

      Vymazat
    3. chacha, což by pro ně mohlo být i docela dobrým varováním v případě, že by Tě něčím namíchly! =D

      Vymazat
    4. Kdo mě naštve, pustím do éteru, že je to chlap a hotovo dvacet :-P

      Vymazat
    5. Reni, Ty jsi fakt ďábel!! =D

      Vymazat
  5. Jéžíš holka moje Zlatá, okamžitě jak jsem se dověděla že píšeš sem letím!!!! Teda já jsem tak šikovná, že jsem Tě dobře naladila na psaní haha. No je Ti jasný, že jsem strašný sobec, protože chci ty Tvoje dlouhé články - moc je miluju a strašně jsi mi chybělááááá. A hrozně mi chyběl Matýs - ta fotka s jeho plyšákem je naprosto dokonalá, dej mu za mě pusu!!!!!! Ty jo a ty hry vypadají fakt sofistikovaně a složitě, kam se na ně hrabou naši Piráti z Karibiku, ale zas je to tak primitivní hra, že mě to i baví haha. Jo a stromeček jste měli strašně krásný!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky eMííííí =) přesně na tyhle Tvoje po duši hladící komentáře jsem se hrozně těšila =) Stromeček.. hmm.. víš Ty co? poslední dobou se až děsím toho, jak neustále musím toho svého chlapa doma chválit. Ten stromek koupil on, abych prý konečně měla Vánoce zase jako v dětství, než přišel umělý stromek. CO se týče úklidu, já už pomalu ani nevím, kde je houbička na nádobí a vysavač, prostě jsem hrozně nadšená jak z Vánoc, tak z toho našeho harcování životem - je to vtipný a hrozně milý =)

      Ježiš, já jsem fakt nějaká mimo, to byla docela obrovská odbočka. Tak zpět. Jsi zlatíčko, nevím, jak to děláš, ale pokaždé to dokážeš, děkujuu =)

      Matýsek taky zdraví, to víš, jen jsem mu vzkaz vyřídila, hned se začepýřil a vzpomně si na chuť tvého rukávu =D
      A teď mě fakt zajímá, jaký jsou ti piráti? Já o nich vůbec neslyšela!! =D

      Vymazat
  6. Tož vitaj, však jsi nám tu chyběla. Tedy aspoň mně. :)
    Řádně nabité Vánoce, jen co je pravda.
    A koukám, že asi špatně čtu a vnímám blogy, hromadu DIY jsem nezaznamenala, skandály neřeším, ale medovinu jsem přes svátkky taky ucucávala. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =) a máš tip na nějakou dobrou? Značku, nebo kde sehnat? Moc se mi nechce chodit do běžných krámů a nejlepší je asi opravdu ta vyzkoušená, na doporučení..
      Možná nečteš špatně, spíš na to nejsi tak citlivá a buď přeskočíš, nebo nevnímáš. Já jsem na tohle bohužel vysazená, takže to beru pomalu jako křivdu, ale to už je fuk, ono se to s příchodem jarních kosmetických novinek pomalu uklidňuje a blogerky zase nakupují ve velkém ;)

      Vymazat
  7. tak sa priznam, ze som clanok len tak preletela ale zaujali ma tie hry, to je mor...:-) my sme doma s detmi na hry taki maniaci (cez 30 kusov, ehm), a tieto este nepozname , tak vdaka za inspiraciu, hehe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ááá, tady to zavání inspirací.. nemáš teda nějaké tipy na vaše oblíbené hry? Není nad to rozšířit repertoár. Po debaklu s Arkhamem, který se zdá všem hrozně těžký a zdlouhavý, jsem se víc začala soustředit na jednodušší společenské hry, které všechny nadchly. Tak třeba Escape, Revolver, Desetiminutová říše, milá postřehovka pro děti Dobble apod. =)

      Vymazat
  8. Dobře, že jsi zpět :) Ale na druhou stranu si moje peněženka alespoň trochu odpočinula...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HA! Žádné odpočívání nebude, zítra ráno ať se hlásí v pozoru, bude recenze ;) =P

      Vymazat
  9. Jsem ráda, že jsi zpět a určitě nejsem jediná kdo je zvědavý na články o DIY, zajímala by mě i finanční stránka věci což mi u KissBee trochu chybí :) Třeba bych se pak i sama odhodlala něco vyzkoušet, jinak díky za tip na pasty, jsou skvělé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Agnesko, díky, už jste tři a to mi fakt stačí na to, abych to tedy začala tak nějak sepisovat, vlastně by mi stačilo to psát i pro jednoho človíčka a bavilo by mě to =)

      Co se týče finanční stránky, je pravda, že to kurňa leze do peněz. Jasně, když si to přepočítáš na jednu dávku krému a na jak dlouho ho máš, tak třeba Míša se dostala na nějakých 60-70 korun..? No, já jsem si třeba krém udělala z úplně jinýh ingrediencí, které se víc hodí pro pleť 30 a výš a k tomu samozřejmě uzpůsobila i základ (nevím proč, ale nemám ráda bambucké máslo a co se týče tělovky, tak ani kokosák, ani kakaové, čímž jsem vyřadila všechny nejdostupnější základy krémů =/ V tu chvíli mi krém na měsíc vyšel zhruba o 100 dráž než Mišce, takže je to fakt dle ingrediencí

      Vymazat
    2. Já si říkala, že jsem něco zapomněla, ty pasty.. že jsou skvělé? Jakmile jsem je dopoužívala, zkusila jsem podle jedné holčiny z komentáře koupit Jäson pastu s pomerančem a skořicí - vůbec se to nedá srovnávat! Zuby už zase chytají lehce nažloutlý nádech, pasta tak nevoní,a ni tak dobře nechutná a zoubky nevydrží tak dlouho hladké. Už se těším, až se k těmto pastičkám zase dostanu =)

      Vymazat
    3. Mě hlavně odradilo, že nakoupím ty ingredience a budu toho mít zbytečně velké množství a tím ta cena stoupá. Jasně mohla bych se rozdělit i s okolím, ale moji známý a rodina kosmetiku vůbec neřeší :) Ty pasty jsou uplně nejlepší, chuť fajn a opravdu zuby čistí a opticky vybělují. Od jasona jsem měla bělící powersmile, ta byla fajn, hlavně přítel si ji vychvaloval a potom sea fresh a ta už nic moc. Nejhorší pasta co jsem měla desert essence ginger s tea trea ...už od nich nikdy žádnou nechci.

      Vymazat
    4. no, ono už spojení zázvoru s tea tree je docela na hraně =D tak hlavně, že jsem našli ty ajurvédské. Kurna, já snad tajně budu podstkovat tu Jasonku O. a sama budu syslit ty ajurvédské =D

      Vymazat
    5. Co se týče těch ingrediencí.. je pravda, že kdybych měla nakoupit všechny ingredience a dělat z toho krémy jen pro sebe, tak by to tak výhodné moc nebylo. Buď se smířit s tím, že koupím míň surovin, ale za natáhnutější ceny, nebo víc a nestihnu je upotřebit =/ Takhle vyjde asi levněji, když Ti to někdo namíchá a Ty si od něj krém jenom koupíš..

      Vymazat
  10. Ona se vrátila...juchůůůůů. Mášo, tohle mi už nedělej :-). I já moc děkuji za krásné dárky k Vánocům, obzvláště za ten zázračný :-). Myslím, že ten bys měla pustit do světa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi =)
      Ani nevíš, jak jsem ráda, že to píšeš. Na něj jsem totiž fakt pyšná a není den, kdybych nezírala, co dělá. Například teď, kdy ho už třetí den poctivě mažu při úporné rýmě po každém použití kapesníku pod nos, tak nemám kůži ani načervenalou, žádná šupinka, nebo odření. Je to prostě zázrak a až se bojím být té receptuře nevěrná a zkusit umíchat jiný =)

      Vymazat
  11. cožeee? Ty nás jako první namlsáš fotkama s vlastnoručně dělanou kosmetiku na FB, pak tady a nakonec napíšeš, že se o tom nic víc nedozvíme? :( Míšin blog znám a samozřejmě čtu, ale zrovna u Tebe se nebojím toho, že bys něco kopírovala nebo opisovala! asi teda čtu samé dobré blogy, ale žádných zvýšených DIY jsem si nevšimla a i kdyby - ostatní mě nezajímají! já chci vědět, cos klohnila za Vánoční dárečky, jak to vypadalo, jak to dopadlo, kolik to stálo a jestli to zvládnu taky! tak! :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =DDDDD ježiš, to vypadá spíš jak podbradek, než chechtot =D

      Tak joooo, všechno bude ;) znáš mě, nebude detail, který bych vynechala, teda, pokud ho nezapomenu.. =D

      Vymazat
  12. Souhlasím s holkama a chci recepty!!! Také se nebojím, že bys něco okopčila, u Tebe fakt ne:-) To "jsem zpátky" na konci ve mně vyvolalo podobný pocity, jako konec epizody S03E00 seriálu Sherlock, kdy divákovi úžasnej Benedict mrknutím naznačí, že se vrací ze záhrobí a budou další díly, JUPÍÍÍ:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? ;) když jsem si to po sobě četla, taky jsem se musela smát, hned jsem si vzpomněla na "Já se vrátím a se mnou přijde zákon", nebo na tu písničku od Eminema =D

      Nojo, znáš to, ale v tomhle světě už se nebere za kopčení jen slovo od slova, ale i know how =D no neboj, uděláme malej workshopík.. teď mě napadlo, čeká na mě od Tebe mail, takže tam tuhle myšlenku trochu rozvedu ;)

      Vymazat
  13. Jupí, vítej zpátky! Já bych ten článek o péči brala hned, fakt! I když vzpomínání na Vánoce prakticky na jaře je celkem zábava. :-) jo a "blogoskandály" mi přišly super, hlavně je hrozná zábava to sledovat, hlavně jak se tolika lidem zhroutí ideály (teď to zní hrozně zákeřně, ale je to fakt sranda - je prostě vidět, že bysme měly být víc nad věcí a z blogování si tolik nedělat).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak, zas na druhou stranu, ty skandály byly jen půlka. Víc mě štvalo, jak se to kopíruje a že posledních pár měsíců píšou i ti, kteří oočividně neví, co psát, ale musí dodržet uzávěrku =/

      A ten článek o péči bude počítám v úterý ;) ono to má i svou logiku, ptát se na prožití a zhodnocení Vánoc koncem února. Je to ideální doba, kdy už Ti nebude každý druhý hořekovat nad tím, kolik toho musí udělat, jak nemá peníze, nestíhá, nebo se hroutí. Po 2 měsících zbyde jen to dobré a opravdu vánoční ;D A jaké teda byly Vánoce? ;)

      Vymazat
  14. Kurde, babo, vítej zpět! A pocity sdílím - bloglovin už ani nesleduju...nějaké celé zaprděné, totok období! I s tím diyováním...přijde mi, že An z HelloBeauty blogu odstartovala lavinu(článkem o čištění a péči o pleť dle K. H. - BALSÁMY) balzámování a kdesi cosi kryndy pindy...do toho teď všeci "odjakživa" vaří doma krémy... a možná za to všecko může jen to zaprděné divné počasí. No..není jak našim psům, těm stačí ke štěstí pelech, plná miska a sem tam nějaká fenka huňatá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chacha, tak teď jsme se s Matýskem oba fakt zasmáli =D nojo, je právě zmožen z víkendu u jedné "blonďaté baby" a teď se tu jen schlíple mátoží mezi miskou a pelechem. Jooo, dalšího ženský dostaly! =D

      nojo, prostě mě to nebavilo a tak mě nebavilo do tohoto ani přispívat. Teď už se s přicházejícím jarem asi nějak čistí vzduch, nebo co =)

      Vymazat
    2. No tak to má být(víkendy s blondýnami)! Baby jsou kámen úrazu, páč my po delším randíčku onemocníme! Fakt neke, on kňučí, kulhá, pak se tulí a klepe(předstírá strach a paniku) a plouží se bytem + polehává na neobvyklých místech(holá podlaha)...

      Jaro je ve vzduchu a do hlavy se mi už taky dostává...jen mě děsí, že letošní "zpevňovačka" a "rýsovačka" do plavek se tím nebezpečně zkracuje. Btw dochází mí Hallelujah a uvažuju o Juliet na jaro/léto...

      Vymazat
    3. Jdi do ní! ;) Juliet je na teplé roční období ideální a až ji dojedeš, tak si pak budeš celý podzim a zimu na tu vůni vzpomínat. Je to hodně podobné jako s vůní tělového másla Guauva od Korresu - pro mě je to vůně prázdnin a už vůbec ne těch starých, školních, plných kravin, ale vůně cestování, objevování a dálek, jéééé =) sakra, teď jsi mě dostala, kam jsem fakt nechtěla, takhle se budu zítra v práci trápit ještě víc! =D

      Jo, tak on je chudě nemocnej z ženskejch? Tak to je ale kaňour, on po nich i teskní.. no, to Mates to jednou vyzkoušel právě na tu jeho nevlastní ségru a ta ho tak sjela, že se na ni ani nepodívá i kdyby byla na vrcholu hárání =D

      jo, Hallelujah, t mi připomíná.. byla jsi z něj ze začátku docela zklamaná, ne? Co bys o něm řekla teď? Konzistence, čistí, nečistí, vůně.. docela o něm uvažuju..

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...