neděle 9. června 2013

VELKÉ NEDĚLNÍ MAZÁNÍ | Maskový speciál díl II.



A máme zde pokračování maskového speciálu a budeme hezky pokračovat tam, kde jsme naposledy skončili. V I. dílu jsem vám přiblížila čerstvé masky LUSH, peelingy a přesný postup mého maskovacího rituálu včetně oblíbených kombinací výrobků. Nyní vás čeká zbytek. Podíváme se na zoubek jílovým maskám, např. ze 100% zeleného jílu, nebo surové čokolády, trošku podrtíme masky od Yves Rocher a pak vám přiblížím mé věrné maskové pomocníky - žampionový tuhý olej Lush a mořskou houbičku.


JÍLOVÉ MASKY

Jak všichni víme, přírodní jíl má velmi silnou schopnost čistit. Při pravidelném používání krásně prozáří pleť, odsune černé tečky do minulosti a zastaví to, co nechcete, aby se vůbec rozjelo.



U přírodních jílů platí, že je necháváme na pleti co nejdéle. Zároveň by však neměly na pleti úplně uschnout. Vyřešit to lze diplomaticky všechno najednou - vlezte si s maskou do vany. Tam se vám rozhodně nestane, že by jíl přítomnou vlhkostí vyschnul a navíc máte vyřešený problém se svinčíkem kolem smývání.


RAW GAIA 100% sušený zelený jíl
Jedná se o prášek víc podobný jemnému pudru než např. mikrofoliantu od Dermalogicy - ta víc připomíná krupici na vaření. Účinky jsou skvělé. Tento jíl splňuje vše, co jsem popsala o vlastnostech jílů v odstavci výše. Perfektně čistí, stahuje póry, omezuje činnost mazových žláz a dokáže pleť prozářit.



Jediná zapeklitost u tohoto jílu je jeho namíchání. Je důležité, aby se maska nedostala do kontaktu s kovy - míchejte ji tedy v hrníčku, nebo misce (ne nerezové) a například umělohmotnou lžičkou. Co se týče konzistence, musíte ji namíchat tak, aby vám netekla z obličeje a zároveň, aby se na něj dala vůbec nanést a držela tam. Mně fungovala jedna kávová lžička prášku, do kterého jsem pak po kapkách přidávala vodu a vymíchávala. Pak naneseme na pleť, necháme působit 10 minut (ti s citlivější pletí ať začnou raději na 5 minutách a postupně přidávají).



Smývání je také lahůdka. Ono to totiž docela dost barví. Musíte si tedy dát majzla, o co se otřete a co všechno si napatláte, jinak si po masce můžete jít rovnou mýt i hlavu. Bohužel si už nepamatuju přesnou cenu, ale bylo to něco okolo 400,- a kupovala jsem ho na tomto e-shopu. Momentálně však není skladem. Toto balení mi vydrželo přes dva roky. Jen pozor na to, aby jíl nenavlhl, mohl by mohl zplesnivět.


RAW GAIA maska ze surové čokolády
Raw Gaia má ještě jednu sypkou masku běžně k dostání u nás (na stejném e-shopu, viz maska výše) a to Raw chocolate face pack. Maska má pomáhat odstraňovat toxiny z pleti a zároveň citlivě čistit. Navíc má pomáhat udržet přirozeně tónovanou barvu pleti, to můžu potvrdit, viz foto níže =D. Teď opravdu pozor! Maska je mňamka toho nejtvrdšího kalibru - má pouze 4 ingrediance té nejvyšší jakosti: surová čokoláda, červený jíl, organická kurkuma a amlový prášek. Díky obsaženým látkám maska vyživuje a dle e-shopu má i zkrášlovat (no a zase jsme u toho obrázku níže =D). Jinak se tato maska aplikuje úplně stejně jako ta ze zeleného jílu.

Čokoláda je známá pro své silné antioxidační schopnosti. Ale je také známá tím, jak strašně barví, tedy aspoň surové kakao. Teď mě tedy berte opravdu vážně. Vidíte, co mám na sobě? Černé triko, správně. A už vám to došlo? Vlastně byl docela risk, že jsem neměla vlasy schované pod síťkou, protože maska silně barvila vše, čeho se jen dotkla (nebo, kam mi spadla, kde se rozlila, kam jsem ji omylem plácla a tak). Taky se docela zvláštně smývá. Díky čokoládě je pak obličej jako namazaný krémem. Navíc, ta barva jde opravadu, ale opravdu blbě dolů, proto pamatujte, když už se vám zdá, že je to smyté, umyjte to ještě jednou a pak vatovým tamponem s tonikem pro jistotu ještě jednou ošmrdlejte, ať máte jistotu, že nemusíte vyvařovat ručníky.

Je z toho poznat, jak moc mi to smrdí? =D


Za toto 50g balení zaplatíte 449,- Kč. Zdálo by se to docela dost, nebýt toho, že vám maska hrozně dlouho vydrží. Opravdu. Bohužel mně vydržela tak dlouho kvůli tomu, že aroma (nemůžu ani použít slovo vůně, protože je to teda fakt síla) bylo natolik důrazné - slabě řečeno - že pokud nejste naprostý milovník čokolády, dejte od toho ruce pryč, protože se vám možná bude dělat zle. Jako mně =(. Zkrátka jsem jí použila jednou, podruhé jsem si to potvrdila a pak už jsem ji našla novou paničku.

*

ALVERDE Peelingová maska
V této masce máte 2v1 - máte dvojí efekt hloubkového čištění a peelingu, stejně jako peeling od Benefitu. Nejdřív ji nanesete, necháte 10 minut působit a při oplachování jemně masírujete. Toto je snad nejjemnější peeling, který znám. Proto jsem ji zařadila do jílových masek, protože mi jíl svými účinky a texturou připomíná. Zrníčka, pokud se tomu tak dá ještě říkat, jsou snad jemnější než zrnka plážového písku (aby ne, je to prášek z meruňkových jader). Kdybyste při závěrečném smývání pleť nemasírovali, ani nepřijdete na to, že tam nějaká peelingová složka je.

Konzistencí připomíná krémové mazlavé blátíčko, jemnou pastu, která však trochu hydratuje jako krém. Na nějakém blogu jsem četla, že tato maska je poměrně agresivní a že dokáže dobře vyčistit pleť. S tím druhým souhlasím naprosto, s tím prvním se moc neztotožňuji. Jako hydratační složky zde najdete třeba jojobový, nebo meruňkový olej, jako čistící např. citronový a pomerančový extrakt. Co mě pobavilo, to byl javorový cukr (zas další kosmetika, kterou bych radši jedla, než plácala na lebedu). 

Vlevo maska Clinique, vpravo Alverde peeling


V měkké vymačkávací tubě je jí 50 ml a stojí cca 80,- Kč. Za málo peněz, hodně muziky, je to tak, tetičko Kateřino. Maska mi vydržela přes rok, z části i proto, že jsem na ni zapomněla. Ale je skvělá a opravdu moc hezky čistí, což je patrné cca po 3-4 aplikaci. Maska působí antibakteriálně a má zmírňovat tvorbu pórů. Na účinky si tedy musíte chvilku počkat, ale za ty prachy a Vegan certifikát to za to stojí ;).

*

Anti-blemish solutions CLINIQUE
Teď jsme trochu uhli od přírodních masek, ale já si nemůžu pomoct, tahle je prostě skvělá a fakt funguje, a kdybych teď neseděla u PC a nedatlovala na ni chvalozpěvy, měla bych ji teď na obličeji. Tohle už je opravdu zase jílová maska, která má kontrolovat mazové funkce pleti, udržet ji tak matnou a navíc hojit akné. A všechno tohle umí teda dokonale! 

Maska hloubkově čistí a pokud si ji dáte na pleť jako první pomoc při klubání něčeho, na 85 % se vám to s sní podaří úspěšně zastrašit. Fantastická je i doba účinkování. Popatláte si s tím ksichtík a za 5 minut hotovo.Voní to tak nějak zvláštně, už jsme zase u toho Herkulesu, ale přírodnějšího, asi jako když lepidlem polijete pampelišku =D. Konzistence je docela tekutá, ale aspoň se to dobře nanáší. Hloupé však je, že doba, kterou ušetříte při působení této masky, strávíte jejím smýváním. To fak nejde dolů. Drhnu si obličej teplou vodou a ono se to jakoby šmouhá po obličeji (dovedete si představit kocoury na zdi při malování?).



Každoopádně, tohle je moje nejoblíbenější čistící maska, která účinkuje hned napoprvé. Večer nanesete a ráno máte lehké pupínky úplně pryč, ty horší se vám aspoň zatáhnou a rychleji zahojí. Při pravidelném používání by se měla projevit i zmatňující funkce pro mastnou pleť. Ale protože ji nemám a navíc sem to nikdy tak dlouho používat pravidleně nevydržela, nestihla jsem to nikdy zjistit. I při častém používání je tuba s obsahem 100 ml tak velká, že vám maska vydrží dlouho a dlouho a dlouho (kolik přesně, to vám nepovím. Mám ji od února a je stále jako nová).

 * * *


Masky YVES ROCHER


Divíte se, že tyto masky mají vlastní kapitolu? Ne, opravdu jsem se nezbláznila a ano, vím že jsou vesměs všechny na "ehm". Berta to proto jako varování. S těmito maskami mám dost zkušeností, bo jsem jich pár dostala darem k nákupu a jednu dokonce i sama koupila, takže to berte jako erudované rozhořčené varování před nesmyslným utrácením. A jeden zajímavý tip.

3minutová rozjasňující maska s granátovým jablkem
Všechny masky z této edice, tedy 3minutové, jsou naprosto na nic. Asi bych to neřekla takto bez obalu, kdybych je neměla všechny doma, z lítosti je nechtěla vypoužívat a nakonec, kdybych na ně nečetla tolik negativních recenzí, s kterými se teda plně ztotožňuji a které mě v mém názoru jen utvrdily.



Konkrétně tato granátovojablečná maska má mít rozjasňující účinky, osvěžit pleť a dodat jí zdravý vzhled. No, už tohle zní jako krásný balast, ve kterém vlastně nikdo nic konkrétního neřekl. A stejně tak taky funguje. Tváří se to jako maska, vystupuje to jako maska a vy si říkáte, že přece aspoň něco malého to dělat musí a ono ne.

Nevím, jestli se tu s tím mám vůbec crcat, když je opravdu na nic, takže to jen zkrátím. Vypadá jako husté růžové želé, které moc krásně voní (hele, jedno pozitivum! Nebojte, je taky poslední) a dobře se smývá. Maska byla navzdory jejím „účinkům” docela drahá, tučím, že něco kolem 200,- Kč. Ale za to vám opravdu dlouho vydrží. Těch 50 ml od každé mám doma roky - kdo by ji taky používal, když nic nedělá, že?

*

Anti-asphyxiation flash mask
Tak tady jsme zas úplně jinde. Neříkám, že je to nějaká supr věc, pro kterou hned musíte naklusat do obchodu, ale tahle už aspoň něco dělá. Má bojovat proti volným radikálům, toxinům a prachu z ovzduší. Vlatně by měla komplexně oživovat pleť včetně nějaké toho účinku na vrásky. Má zajímavou skoro medovou konzistenci a stejně takovou i barvu, takže asi první maska, kterou bych neděsila další obyvatele domácnosti. Na obličeji hezky chladí a moc příjemně voní (to budou asi ty Moringa peptidy, které fakt nevím, jak přeložit do češtiny =D). 



Doba působení je také krátká - 5 minut a můžete masku smýt. Smývá se dobře, možná nejlíp ze všech. Pleť je po ní vážně taková odpočatá a oživená. A to je asi tak všechno. Mám ji ráda, protože hezky voní a je příjemná a na pleti nedělá paseku, ale sama bych si ji nikdy nekoupila. Víte proč? Oni to totiž v YR trochu přepískli a první ofiko cena, za kterou tahle maska vyšla, byla cca 590,- Kč. A to prosím za pouhých 50 ml a pohybujeme se v mezích kvality „katalogovek” jako jsou Avon, Oriflame, FdS apod. Co jsem viděla v zahraničí, tak první odkaz mi však vyplivl cenu 21$. Tím vším chci říct, že je to sice fajn maska, ale stále jen YR a za tu cenu bych do ní určitě nešla. Ale, pokud ji máte doma, tak se za ni přimlouvám, nevyhazujte ji a vyzkoušejte ;).

* * *


KOSMETIČTÍ POMOCNÍČCI

Tohle je taková zvláštní kategorie. Patří sem jedna výživa po maskovacím rituálu, jedna pomůcka a  dokonce jedna maska. Všechny věci však mají specifické použití, které se vymyká všem předchozím kategoriím.


Mořská houba
Co víc dodat, že? =D Není tu však jen tak náhodou. Pamatujete, kolikrát jsem vám  třeba u čerstvých masek, nebo u jílových psala, že jdou špatně smývat? Tak já si na to beru pomoc v podobě téhle mořské mini houbičky. Její pórovitá struktura dobře setře i zatvrzelé zbytky masek, zároveň trochu i peelinguje a prokrvuje, připraví tak pleť lépe na následnou hydrataci. Hlavně nedřít, ať vám z toho obličeje po všech očistných kúrách ještě něco zbude.



*

Kmotřička Houbička LUSH
Tak tohle je nejdivnější věc, kterou jsem si kdy koupila. Dle popisu se jedná o pleťové sérum v tuhé podobě, které při styku s teplem pokožky začně roztávat. Je to plné přírodních věcí, které docela podivně voní, tak těžce a sladce, ale přitom bylinkově. Najdete tam koncentrované směsi hydratačních másel murumuru a cupuacu, dochucené výtažkem z žampionů Portobello (obsahují vitamíny a antioxidanty). Másla pokožku zvláčňují, růžové silice zase zklidňují a žampecy vyživují. Jedná se o takový zdravý pleťový koktejl.

Používám ji jen občas, svátečně, jako úplný závěr maskovacího rituálu místo hydratačního krému. Na pleťovou vodou zvlhčenou pleť vezmu tuto Houbičku a potírám s ní obličej a krk až na dekolt. Začnou se uvolňovat oleje, které pak ještě do pleti vmasíruju prsty. Pleť je po ní krásně hydratovaná a nějaké účinky navíc to mít musí, protože podpoří léčivé účinky masek a pleť vypadá odpočatě a zdravě. Není to tedy nic levného - za 20 g dáte 390,- Kč, já ji kupovala v LUSH UK, kde byla podstatně levnější. Vzhledem k tomu, že ji mám už druhým rokem a je stále jako nová a stále v pořádku, doporučila bych do ní investovat - nic podobně regenerujícího jsem na pleť ještě nenašla.

*

Jojobová maska Karel Hadek
Tuto masku používám v podstatě stejně jako Houbičku od Lushe. Voní tak nějak neutrálně krémově. Je silně regenerační a já ji aplikuju většinou jen v době mrazů, nebo větru, kdy moje pleť trpí na vysušení. Maska je totiž převážně tvořena ze za studena lisovaného jojobového oleje. Pleť je pak poměrně mastná. Maska je lehounká, jako jemný krém, který si rozetřete na obličej a necháte působit cca 30 minut. Poté setřete přebytky nevstřebané masky do kapesníčku a zbytek do pleti vmasírujete.



Tohle je maska vysloveně pro sušenky. Já mám normální až smíšenou pleť, proto zbytky stírám a pak ještě dočišťuju tonikem, abych se toho největšího prvotního nánosu mastnoty na pleti zbavila. Následně dávám svůj lehký hydratačním krém. Sušenky by to nechaly tak, jak to je, bez toniku a dalšího utírání. Vím, že na Hadkovských stránkách naleznete asi půl stránkový popis účinků a vlastností této masky, ale protože jsem na sobě zpozorovala pouze tu mastnotu a regeneraci, jinak ho ani nepoužívám a další účinky tak nemůžu potvrdit. Cena je lidová - za 50 ml 180,- Kč. Masky stačí pouze tenká vrstva, takže Vám i tohle balení vydrží velice dlouho. Mně však svými účinky nijak neohromila a až ji dopoužívám, další si už nepořídím.

* * *


Tímto bych ukončila maskovací speciál. Berte to jako používaný základ maskovacích stálic, které už teď budu jen doplňovat o novinky. K uvedeným maskám, alespoň k těm vychvalovaným, se budu vracet stále, protože se mi  několikaletým používáním osvědčily jako zatím nejlepší a nejúčinnější, které jsem našla.


Snad jste si užili maskování jako já, já se pobavila zejména při hledání fotodokumentace pro čokoládovou masku Raw Gaia =D.


A jestli jste dočetli až sem, tak by mě zajímalo, zda vás něco z těch všech masek zaujalo a zda vám to přineslo nějaké novinky. Máte vy nějaký „jen váš” zaručený tip na speciální masku?




25 komentářů:

  1. Uaaaa, tak ty si masková kráľovná :)) Z týchto tvojich poznám akurát Clinique a Alverde, a vlastne aj zelený íl, ale nie konkrétne tento. A tip mám - čistý manuka med :) určite napíšem aj nejaký príspevok o tom, s čím ho kombinovať na masky.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o Manuka medu se začíná čím dál víc mluvit, hlavně ve spojení s Antipodes produkty. To by mě zajímalo, určitě budu hlídkovat, až něco takového napíšeš. Já vlastně ani nevím, co je to zač, z jakých je to květů, nebo jestli to vyrábí nějaké jiné včelky, zda se to dá i jíst, nebo jen přidávat do kosmetiky.. =D

    OdpovědětVymazat
  3. se tedy musím zastat té raw gaia čokoládové mně přišla docela v pohodě. ale je to špinavější záležitost, to zase jo.

    naopak nesnáším tu cure solution masku od yves rocher... to nedělá vůbec nic. ta granátová je lepší, sice taky nic nedělá, ale alespoň má tak pěkně optimistickou barvu, není na obličeji vidět a super voní.

    ale jinak pěkná sbírka, na masky jsme taky ujetá, zrovna mám doma asi 15 kusů a pořád kupuji nové. nejsem si úplně jistá, k čemu mi to je, rozhodně ale teď asi potřebuji hodně nutně tu od clinique.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trb, ani nevíš, že zrovna jeden z Tvých článků mě navedl na tyto sypké masky, myslím, že to byla zrovna ta čokoládová =)

      Zrovna dneska jsem měla tu zelenou YR a mně zas voní líp tahle. Taky mám ráda, jak mi na tváří vytváří opálený efekt, dokud ji nesmyju =D

      Ta čokoládová je dobrá, bohužel pro mě nepoužitelná kvůli její vůni. Taky docela prima hydratovala, což jsem nečekala a ta barva po ní byla hezká, jako bych se natřela tónovákem. Jen ta vůně...

      Vymazat
    2. fakt jo? to mě tedy těší. jo sypké masky jsou fajn. a ty masky YR stojí všechny za nic, akorát ta čistící pure něco ujde, ale jinak tyhle pár minutové jsou dost omyl. červené jsem se už zbavila, ale zelená mi doma furt straší a vůbec se mi do ní nechce. tak já jí dám tedy šanci (taky byla drahá jak prase, to nemůžu jen tak vyhodit - a tu cenu dost nechápu), ale moc si od toho neslibuji!

      Vymazat
    3. Myslíš zelenou, tuhle zelenou z článku? potěš pán bůh, Tys ji kupovala? Já, když viděla cenu v obchodě, tak se mi protočily panenky a fakt jsem nechápala, kde zrovna YR bere sebevědomí na nasazení jejich masky za takové prachy. Dostala jsem ji zdarma k nákupu, možná proto, že ji nikdo tak draze nekupoval =D
      Tak držím palce, ať Ti aspoň voní =) Mně ještě straší někde hluboko zaštrachaná ještě ta 3minutová žlutá a ta už ani nevoní..

      Vymazat
    4. no kupovala, já totiž miluji krém z téhle řady, tak jsme si myslela, že to bude stejný. není no... sice to nebyla plná cena, ale i ty tři stovky tenkrát bolely.

      tu žlutou jsem spotřebovala asi před půl rokem a máš pravdu, že ta byla z těch strašných masek asi nejhorší, nic nedělala a navíc ani nevoněla. no ale každopádně jsem z toho vyléčená a pleťovou masku si asi od yves rocher kupovat nebudu už snad nikdy!

      Vymazat
    5. Trb, a jaký krém myslíš? To mě zajímá. Mně ty jejich krémy hrozně voní, ale používala jsem tu jejich rozjasňující řadu pro třicítky a hrozně mi po 2 týdněch ucpala póry =/
      Jinak, ta zelená YR už má novou majitelku - mamču. Jednou jsem jí to u sebe naplácala a byla nadšená z té vůně i ze snadného smytí. Navíc jí to fakt pleť osvěžilo. Otázka je, zda je to tím, protože není zvyklá na používání masek, nebo zda jí fakt funguje =)

      Vymazat
  4. Tak to jsem byla já, kdo tvrdil, že Alverde je příliš agresivní. Mně po ní pálí obličej ještě aspoň půl hodiny.
    A Clinique je skvělá, taky ji používám moc ráda. Navíc mi vyhovuje, že ji stačí nechat na obličeji jen 5 minut. Občas se taková turbo maska hodí. A se smýváním problém nemám. Já to dělám tak, že si nejdřív rukami trochu navlhčím obličej, aby se zaschla maska proměnila v krém a ten pak masážními pohyby stírám z obličeje. Pak už jen opláchnu studenou vodou a mám pleť jako dětská prdýlka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéé, Val, já jsem si říkala, že jsem to četla u někoho, komu poslední doboou projíždím blog =D

      No, mně právě ten krém dolů nejde. během 5 minut mi stejně nikdy nezaschne, ale to matláníčko mi pak vadí. Každopádné je to jedna z rychlomasek, takže je stále mým oblíbencem a fakt nechápu, jak za 3 použití dokáže vyzmizíkovat černé tečky - já mám úplně hladký nos =)

      myslím, že poprvé jsem o ní četla u Ceady a když jsem ji viděla i u Tebe, šla jsem do ní =)

      Vymazat
  5. Zase super přehled. Já teď akutně hledám nějakou hodně dobrou čistící masku - tak se mi doma nahromadily (zatím) čtyři z drogerky, které hodlám zkoušet :-). Zaujala mě dost ta Alverde, tu určitě vyzkouším. Celkově mám pocit, že pečující výrobky této značky se moc v blogosféře nechválí..Od YR jsem měla masku Duo s peelingem, ale nebyl to žádný zázrak :-), celkově mi připadají dost předražené, když člověk koukne na to složení....Tu Hadkovu jojobovku bych si na zimu pořídila - v zimě jsem sušenka sušená :-D. Pěkný článeček i s čokoládovou fotkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj eM,děkuju =) Já jsem se u Tebe koukala na novinky - ty Lavera krémy a Logony, jsou úžasné a kdybych neměla na cestě ten Biotherm, tak jsem skončila u toho Logoňáckého tónováku.

      Z těch Hadkových masek ještě hodně vychvalují tu Lecithinovou. Je univerzální, sušenky se taky pomějou, a má silné regenrační účinky - už jen to, že se doporučuje na spáleniny od sluníčka.. Takže klidně ozkoušej nejdřív ze vzorečků. Jeden kelímek Ti vystačí tak na 3 namaskování a stojí cca 30 Kč ;)

      Alverde maska je skvělá. Asi jsou citlivky a citlivky. Jak psala Valerie, má pleť opravdu citlivou a tuhle masku nesnese. já mám zase pleť citlivou spíšjen na určité věci, takže tahle se mnou ani nehnula ;)

      A pokud chceš orpavdu dobře a zaručeně čistící masku, v případě pouze přírodních doporučuju Raw Gaia sušený zelený jíl a když sneseš trochu chemiky, tak ta Clinique je zaručená a nejrychlejší =)

      Vymazat
  6. Mitsuuko, zaujal mě tvůj blog, opravdu ráda sem chodím studovat :-) Chtěla bych si pořídit tu masku od clinique, nicméně bych uvítala tvoji pomoc. Matemě, že ta maska je u tebe na fotkách se stříbrnými nápisy - je to něco jiného než např. tohle: http://www.lekarna.cz/clinique-anti-blemish-solutions-cleansing-mask-100ml-vsechny-typy-pleti/ ? Tday je ten nápis černý, ale je tam napsáno úplně to stejné, co na té tvé stříbrné :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj rosslyn, moc děkuju za krásný komentář =)

      Ta maska dle popisu i názvu vypadá stejně. Napadá mě, jestli n ezačali prodávat jiné balení, nebo naopak, jestli se nejedná o starou fotku výrobku. Já jsem masku kupovala cca před 3 měsíci v Clinique v Palladiu, ale netuším, jestli nezačali dělat nové přebaly. Každopádně, můžeš s klidem jít do ní - ať stará fotka, či ne, obsah je stejný a ještě oproti mně ušetříš asi 150,- ;)

      Vymazat
  7. Projela jsem gůgl křížem krážem a prostě někde je stříbrná a někde černá. Resp. teď mě napadlo, že stříbrná je většinou na těch reálných fotografiích, tudíž je možné, že při focení produktu se jim to nějak lesklo nebo tak a proto se rozhodli to hodit do černé? No, nechám se překvapit. Na té stránce, co jsem házela odkaz vybírám něco z natury sibericy, zjistila jsem, že výdejové místo mám skoro u domu a měla jsem roupy ještě něco přihodit a už to mám za litřík...a to jsem ještě nerozklikla tvůj nový článek o nákupech. Asi si jdu vyzkratovat noťas :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co sis vybrala od Natura S.? Já hrozně brousím po tom jejich černém mýdle, ale kromě jednoho e-shopu, kde ho mají, a kde jsem se s nimi zrovna v dobrém nepohodla na poslední objednávce, jsem ho nikde nenašla, takže jen tiše slintám dál =)

      Jojo, ty e-shopy, je to prokletí =D to jsem zvědavá, co a jestli něco Ti přibude na seznamu po přečtení New-inu ;)

      S tou Clinique maskou - je to možné. je to sice divné, protože ta stříbrná na to obalu vypadá líp, to černé písmo mi přijde moc ostré, ale uvidíš, co Ti nakonec dorazí domů. Je pravda, že nějakému grafikovi, který fotky na eshopy upravuje, může být asi úplně jedno, jestli udělá písmo originální, nebo změní barvu, tak aby to bylo čitelné a bum! zákazníci jsou už zmatení, když se všude kolem pohybuje tolik fakeů..

      Vymazat
    2. O tom černém mýdle jsem teď u někoho četla, ale díky té recenzi mě to moc neohromilo :-) Ta lékárna nemá moc širokou nabídku NS. Zkusím tonikum od nich a pak asi dvě masky, co tam mají...nějakou na noc a pak s okamžitým efektem proti únavě. Ale zase váhám, protože přesně nesnáším masky, u kterých nevidím hned výsledky (a ano, mám ty od yves rocher a prostě se je snažím dopatlat a never ever...). Kupuju jen čistící masky právě. Třeba magnaminty mi dojde zítra :-) a určo si řeknu o vzoreček té banánové.

      Vymazat
    3. Tak jsem to moc dlouho nevydržela a černé mdlo už je na cestě D a kde jsi a něj četla recenzi? Já jsem o něm četla právě jen u Trb a ta z něj byla docela nadšená..

      Ta banánová maska je perfektní, i kdyby za ní nebyly vidět žádné výsledky, tak přinejměnším krásně voní, je příjemná a pleť je po ní heboučká a vláčná, to mi od takové masky stačí. Právě kvůli okamžitým (ne)účinkům nekupuju a váhám nad koupí regeneračních masek - přijde mi to zbytečné vyhazování za něco, co Ti udělá každý výživný krém. Na druhou stranu je dobré mít jednu takovou masku vždycky doma a na to perfektně slouží ten Banánmix =) takhle už totiž dlouho pokukuju po manuka medové masce od Antipodes, ale na regeraci se mi zdá moc drahá =/

      Vymazat
    4. http://tuttobenecz.blogspot.cz/2013/04/cerna-pasta-ze-sibire-natura-siberica.html tady jsem četla.

      Hm, tak jsi mě přesvědčila, že spíš zainvestuju do krému než do regenerační/hydratační masky. Teď mám nějaké problémy s pletí - hlavně na bradě, tak snad nové kosmetické přírůstky přesvědčí a pomůžou :-/

      Vymazat
    5. Díky za odkaz. Jsem na něj zvědavá, mělo by přijít do dvou dvnů =)
      no, měla jsem krásné vznešené plány o článcích New in jednou za měsíc a jak to tak po víkendu vypadá, budu muset koncem týdne napsat další, abych to mohla začít používat.. ta prokrastiance ve zkouškovým je pěkná sviňa! =D

      Vymazat
    6. A s tím krémem. pokud máš štěstí a nejsi taková citlivka na krémy jako já, pak určitě. Mně se víc časově i finančně vyplatí pořídit regenrační masku, než hledat nějaký nový krém ;) =D ale.. pokud máš problém s pletí, četla jsem fantastické ohlasy anglických blogerek na Originis Rejuvenating Plus treatment - emulzi, kterou si natíráš pod běžný hydratační krém a prý hrozně rychle klidní a léčí. Já jsem na ni narazila na Jahodě, takže jsem ji šupla do košíku a jsem zvědavá..

      Vymazat
    7. Konkrétně tu emulzi jsem tam nenašla, ale z té řady se mi líbí tonikum a maska na čištění pórů...Citlivka na kosmetiku nejsem, jen po porodu druhé dcery mám splašené hormony a tudíž se hlavně zaměřuji na čištění pleti a pórů. Počkám si asi, jak budeš spokojená s tou emulzí a pak si taky naplním košík :-D

      Vymazat
    8. Tak tu masku na póry mám taky =) Nemohla jsem jí tam nechat. To tonikum jsem oželela, ale na ORigins jsem teda ulítla slušně. Včera jsem byla zase u kosmetičky a docela se zhrozila z množství věcí, které používám. Říkala, že by klidně vynechala tonikum a dávala jen čistící gel, nebo naopak. Já Ti nevím, přijde mi, že není zvyklá na používání a smývání makeupu,protože ta její přírodní citlivá odmatlávátka nejsou schopná vzít ani minerální MU =/
      Pokud máš splašené hormony a potřebuješ čistit, pak by pro Tebe kromě masek byla asi nejlepší ta Biofáze, nebo ta Origins emulze. Teď jsem Ti ji chtěla najít na Jahodě a fakt jsem chytla asi jeden z posledních kusů. Ale koukajla jsem a jestli chces zainvestovat do kvalitních krémů, tak mají ze stejné řady jako je ta emulze tento http://cz.strawberrynet.com/skincare/origins/make-a-difference-plus--rejuvenating/157130/#DETAIL

      Ještě jsem si objednaa toto: http://cz.strawberrynet.com/skincare/origins/spot-remover-anti-blemish-treatment/141145/#DETAIL

      Vymazat
  8. Ja mám obľúbenú masku z H&M malinovú, ktorá funguje na póry na nose a to naozajstne, hneď po prvej aplikácii keď som si masku zmyla neverila som vlastným očiam, pórov bolo menej a bolo to viditeľné voľným okom. Nevýhodou tejto masky je snáď len jej balenie, také to sáčkové, ktoré sa žiaľ nedá uzatvoriť a tak sa mi už párkrát stalo, že mi zvyšok masky proste stvrdol a vyschol. Skúšala som ešte Baleu zinkovú masku, ktorá bola fajn, ale nerobila žiadne zázraky s pleťou. Tiež som skúšala nejaké masky z Avonu, ale tie tiež nemajú na pleti žiaden viditeľný efekt. Takže ostanem asi pri tej z H&M.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani a jde někde zjistit její složení? Mají třeba i víc verzí: Nikdy by mě nenapadlo kupovat kosmetiku v hadrárně =) ale je pravda, že ve světě se to těmito obchůdky jen hemží, tak proč ne. A na kolik ten pytlíček vyjde?

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...