středa 12. června 2013

Zkrocení zlé hřívy | Vlasová péče PUREOLOGY PLATINUM


Do tohoto článku se mi vůbec nechtělo. Po vyzkoušení vlasové péče od Pureology jsem docela dlouho toužila. Pak šupli na HQHair slevu a bylo to doma. Možná jsem měla až moc přehnaná očekávání. Prostě a jednoduše, psát kritiku na něco, co jste dlouho opěvovali a básnili o tom, není vůbec příjemné. Takže, jaká vlastně je péče od Pureology Platinum, která má navíc zesvětlovat blonďaté, nebo melírované vlasy?

Ufff, napsat první odstavec bylo nejtěžší. Je ale zase fakt, že čím jsem to víc odkládala, tím jsem měla delší dobu na zkoušení. Bohužel jsem se jen víc a víc utvrzovala v mém prvotním názoru. Když vám něco nefunguje od začátku, čekáte, že je to jen počáteční neúspěch, že třeba něco děláte špatně, že se s tím výrobkem musíte naučit zacházet a trochu se sžít. To je docela dost šancí, které jsem této péči dala, nemyslíte?

Miluju blog Essie Button, která právě péči Pureology zmiňuje v každém článku o stálicích, ve všech „New-inech” i spotřebované kosmetice. Možná jsem si jen zvolila nevhodnou řadu. Všechny výrobky Pureology byly vyvinuty jako speciální profesionální péče určená do kadeřnických salónů a to zejména pro barvené, či odbarvované vlasy. Já si vlasy už roky nebarvím, mám jen melíry, proto jsem sáhla zrovna po zesvětlující řadě. Je fakt, že na netu najdete na řadu Platinum dost různorodé názory, které jsou většinou rozpolcené na dva protilehlé tábory - jeden řadu nesnáší pro její cenu a vysušovací vlastnosti, druhý zase opěvuje její zesvětlující schopnosti a nádhernou vůni. Pravdou je, že to teda setsakramentsky drahé je (mně vyšla piksla ve slevě cca na Ł16).

Modrá kapka - šampon; to bílé krémové je božsky vonící kondicionér; úplně dole stéká bezoplachová péče


Co tvrdí o řadě Platinum výrobce?

  • 100% veganský produkt
  • obsahuje posilující technologii Keravis s vysokým obsahem proteinů
  • ošetřuje křehké vlasy
  • obsahuje heřmánkový a citronový extrakt pro zjemnění vlasů a zvýšení lesku
  • obsah koriandrového extraktu zajišťuje hydrataci a usnadňuje rozčesávání vlasů
  • chrání barvu vlasů, jas, její intenzitu
  • vlasy mají být znatelně silnější, lesklejší a zároveň poddajnější
  • bezoplachová péče má navíc garantovanoé vyzdvihnutí svétlé barvy o 78 %

    Mně jako první odrovnalo složení. Asi jsem opravdu špatný netosurfař, ale já jsem prostě zaboha nemohla najít celé složení. Ani na ofiko stránkách, ani na žádném z e-shopů. Jako jo, všude Vám píšou, že péče je ojedinělá, že neobsahuje sulfáty, že se jedná o čistě veganskou kosmetiku a co do složení vyzdvihnou jen použité přírodní extrakty. No, tak schválně, co si pod tímto představíte? Já měla po přečtení vidinu zlatavé tuby postavené na piedestalu a dole pod ní se krčily chuděrky ostatní šampony a někde ze zemských kráterů se ručičkami plnými sulfátů a parabenů sápaly šampony Head&Shoulders a jemu podobné.

    Schválně se koukněte na fotky, tak růžové a přírodní to zas není. Po vychvalování jsem čekala, že složení bude něco jako Untekram. Já vím, naivní představa, ale co jsem slyšela z videí od Essie a četla různě po zahraniční blogosféře a přes komentáře, prostě se mi to jevilo, jako jasná věc - výborná volba. Po zkouknutí složení mi hned došly i všechny negativní komentáře, že kvalita za „tuto” cenu teda nestojí atd. A mají pravdu, nestojí, mně teda ne.

    Pro začátek předestřu, že mám světlé melíry a jinak přirozenou plavou barvu vlasů (však se koukněte na foto). Ale co jsem starší a starší, koukám, že mi vlasy docela hnědnou, a to jsem byla ještě do 20 přírodní blondýna!! =D Vlasy mám zdravé, silné, dost tvrdé, přirozeně vlnité (trochu víc než na fotce, ale tenhle šampon mi vlnky prostě rozpouští) a přirozeně lesklé. Melíry se mi v létě udělají od sluníčka samy, ale jak je tohle léto takové podivné, tak jsem to chtěla urychlit kadeřnicí, udělala mi proužky a no.. nerada bych se k tomu vyjadřovala - taky nemáte rády tvrdohlavé kadeřnice, kterým když řeknete, chci zesvětlit melírem TÓN V TÓNU, tak vám odvětí „Ale Míšo, přece se s tím nebudeme tři hodiny párat, ty nezaplatíš takovou sumu a nakonec to ani nebude poznat?” WTF???!!! No nic..

    Čekala jsem tedy, že vlasy budou měkké, jemné, budou se krásně lesknout, vysvitnou mi melíry a budu jak lesní víla hrající si na slunečné mýtině.. Prdlajs!
     

    Jen pro doplnění - z této řady jsem si až na masku pořídila všechno, tedy:
    • Perfect 4 Platinum šampón
    • Perfect 4 Platinum kondicionér
    • Perfect 4 Platinum Miracle filler treatment

    *

    Perfect 4 Platinum šampón

    Je modrý. Ano, je logické, že zesvětlující šampóny jsou modré, fialové, ale tento je modrý jako ty staré sprchové gely, které se dávaly zatavené v malém plastovém obalu v hotelích před cca 30 lety. Bohužel, stejně tak i smrdí. Je to nějaká zastaralá uniformní vůně sprchového gelu. Rozhodně z něj neucítíte žádnou přírodu, prostě jen chemkový sprcháč.

    Je dost hustý, takže na jedno umytí stačí vymáčknout cca 3 cm do dlaně a stačí vám to - akorát na moje háro. Vlasy si myju dvakrát - poprvé šampónem šetřím, abych jen vymyla nečistoty, podruhé stačí zhruba polovina a máte pěny plnou hlavu. Pěna je hustá, krémová a příjemná. Hlava po mytí nesvědí - to je důležitý bod, protože mám pokožku hlavy celkem citlivou. Asi to bude absencí sulfátů. Po vymytí pěny jsou vlasy hladké, silné, lehce vržou, ale nezacuchávají se.

    *

    Perfect 4 Platinum kondicionér

    Zbožňuju, fakt zbožňuju tuhle vůni!!! Je úžasná. Pamatujete na to, kdy se ještě vyráběl Sunsilk a jedno léto, těsně před tím, než ho zrušili, začali prodávat řadu Sun? Vonělo to stejně - spojení opalovacího mléka na pláži, cítíte mořskou vodu ve vzduchu, sluníčko vám rozpaluje kůži a uvolňuje se vůně kokosu, vanilky a nějakého nasládlého ovoce (možná passionfruit?). Tak přesně takhle to voní! =)

    Složení kondicionéru

    A vlastnosti? Je to bílý hustý krém, trochu jako Korres kondicionér. Zdání však klame. Oproti Korresu jej stačí jen maličko, protože je tak zvláštně mastný, že vám malý lískový oříšek namaže celou hlavu (snažila jsem se ho dávat jen do délek, ale napoprvé jsem to nevychytala a v tu ránu jsem ho měla až za ušima =D). Necháte 1-2 minutky působit a smyjete. Vymývá se moc dobře, vlasy jsou po něm hladké, pevné a tůůze voňavé. Jen nevím, jestli to není zrovna tenhle „dáreček”, který mi vlasy tak zatěžuje =/

    *

    Perfect 4 Platinum Miracle filler treatment

    Nevím, jak to nazvat česky. Jedná se o bezoplachovou péči s umocněnými zesvětlujícími a lesk zvýrazňujícími účinky. Tato péče se dá aplikovat na vlkhé vlasy po umytí, ale také v průběhu dne na suché vlasy,vlastně kdykoli. S vůní už to zase není tak žhavé, dle O. mi vlasy voní jak lékárna - brali byste to někdo jako kompliment?!! Hlavně je mi líto, že ten lékárenský odér převáží tu krásnou vůni kondicionéru. Při aplikaci to voní něco mezi oběma výrobky výše, tedy taková nemastná neslaná šampónová vůně. Po uschnutí však => lékárenský smrádek =/ Já to ze sebe však necítím.

    Konzistencí se jedná o takové řidší bílé nemastné mléčko - emulzi, kterou si lehce postříkáte vlasy. Lahvička je umělohmotná stejně jako ostatní výrobky z řady, jen trochu pevnější. V praxi to znamená, že i kdybyste byli tele jako já, při pádu na dlaždičky se vám to nerozkřápne, ale normálně to drží pevný tvar.

    Složení šampónu a bezoplachové péče (zleva)
    *

    Abych vyzkoušela všechny možné varianty, zkusila jsme vlasy jen umýt, umýt a dát kondicionér a pak kombinaci všech tří, což je tedy doporučená kombinace i od výrobce. Do teď jsem však nezjistila, který z výrobků mi ty vlasy tak zatíží. Rozumějte, normálně mám háro, že ho nenosím rozpuštěné, protože bych vypadala jak jeskynní muž. Co do odstranění tohoto problému to péče zvládla na jedničku - vlasy jsou hned po uschnutí strukturované, mají tvar, nejsou rozlítané, vlnky jsou krásně tvarované a lesklé. Rajská píseň, co? No, tohoto efektu u ostatních šampónů běžně dosahuju cca třetí den po umytí, tedy až když si vlasy trochu lehnou a uhladí se. Ale aspoň je nemám hned druhý den jak zmoklá slípka. Jsou těžké, rozpramínkované, u pěšinky efekt mastných vlasů, vlnky téměř rozpuštěné, takže vypadám jak rozára.

    Zkrátka a dobře, celá péče mi vlasy zatěžuje. Se svými pačesy jsem se sžívala docela dlouho a zvlášť bolestivé pro mě bylo období, kdy vládnul trend uhlazených vyžehlených vlasů. Ale i to jsme spolu překonali a já se pak začala těšit ze svých téměř až kudrn a velkého objemu (pamatujete na reklamu na Schwarzkopf? No, tak v lepších dnech podobně bujnou kštici mám, ale právě ne tak lehce poddajnou a to jsem chtěla eliminovat díky této řadě, dobrý pokus) =/.
     
    Foceno v šeru, proto tato super kolorace. Všimněte si spíš struktury vlasů. Je to bez úpravy hned po mytí, jen vysušené. Normálně mám vlasy dvakrát tak objemnější. Úmyslně jsme zde nepoužila žádné olejíčky, péče ani vosky.
     

    Verdikt? Doporučila bych tuto řadu pro zvláštní příležitosti, kdy si potřebujete vlasy umýt, upravit a hned vyrazit. To jsou totiž nejhezčí. Rozhodně bych si nebrala řadu někam na promenádu na delší výlet, protože byste museli vlasy obden mýt. Co se týče prosvětlujícího efektu, tak na sobě nevidím absolutně žádný. Možná, kdybych byla komplet blondýna, nebo měla ty melíry výraznější.. Takže tato řada vlastně pohořela i v jejím základním účelu. Nevylučuju však, že v rámci nějaké akce zkusím ještě jejich hydratační řadu, nebo řadu s drahými oleji, která mě láká.
     

    Ufff a je to venku. Teď už se můžu s klidným svědomím zase vrátit k heřmánkovému Urtekramu, o kterém vám povyprávím někdy příště. Znáte Pureology? Jaké máte zkušenosti?

    3 komentáře:

    1. že? já ji mám taky moc ráda. Na její videa bych se vydržela dívat i dvě hodiny a to tam v podstatě jen brebentí o ničem =D

      Já jsem se zase vrátila k Unterkramu, se kterým jsem byla hrozně spokojená. Až mi bylo trochu líto, že jsem musela čekat na pureology tak dlouho - přišlo akorát, když jsem opravdu nic nechtěla na vlasovce měnit, ale to už se taky tak stává =)

      S tím Korresem jsem měla procitnutí nejen v pleťovce, ale i v dekorativce - mangová rtěnka je hrozně fajn, ale mě po ní oleze pusa a svědí a pálí jak spálená od sluníčka. A to už nemluvím o tom jejich bezsilikonovém primeru, který jsem si jako obrovský zázrak koupila v Anglii a ono nic - na mě to vůbec jako primer nefunguje, prostě jen další krém navíc =/

      Každopádně moc děkuju za tip na the Body shop, jsem asi jediná, kdo se tam ještě nikdy nebyl podívat, ani od nich niz nezkoušel. Musím tam zavítat, protože tropické ovoce a letní řady mám hrozně ráda =) A jak je to se složením např u těch šamponů?

      M.

      OdpovědětVymazat
    2. Jojo, to se to pak s posláním prokrastinuje nejlíp =D Já jsem zjistila, že nakonec bázi nepotřebuju, takže to mám taky vyřešené. Ale pokud máš možnost tu Korresáckou zkusit (myslím, že ta blonďatá prodavačka v Myslbeku by Ti dala trochu do krabičky), tak jdi do toho, protože jsem na ni četla jen kladné ohlasy, proto jsem si ji taky kupovala.

      Rainforest zní ještě líp, ale škoda těch sulfátů, šampon s nimi nechci, dost mě po tom svědila hlava a netřeba se vracet zpátky =) ale o těch tělových máslech jsem taky slyšela a moc mě láká ta mangová sada. No vidíš, od An jsem četla snad všechno, ale body shop, jak ho moc neznám, tak jsem ho asi jen přelítla. Kouknu tam na to ;)

      OdpovědětVymazat
    3. Ahoj, ráda čtu tvé zajímavé články o kosmetice, nejvíc o vlasové. Nedávno jsem si pořídila e-shop s drogerií i kosmetikou.I tuto vlasovou kosmetiku PUREOLOGY PLATINUM mám v prodeji na e-shopu. Moje začátky v tomto podnikání byly opravdu těžké. Až když mi kamarádka poradila, aby na internetu našla tyto stránky. Tam jsem se dozvěděla co mám dělat a jak mám prezentovat svůj e-shop. Hezký den.

      OdpovědětVymazat

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...