pátek 21. června 2013

Tvářenkujeme s letní limitkou od Essence | Sun Kissed Cheek Tint Essence


Zkouška je za mnou. Byla hnusná, možná se na ni budu muset vypravit příští pátek znovu, ale každopádně se teď pár dnů nemusím nic drtit. Proto vám už konečně přináším slibované dojmy z tintu Sun Kissed z nové letní limitky od Essence. Ne náhodou jsem ji přirovnávala ke slavným tintím bratříčků (sestřičkám?) od Benefitu..

 
Dnes to bude spíš o fotkách, protože, co k tvářence dodávat, že? Protože se srovnání s Benefitími tinty, hlavně s barevně příbuzným Benetintem, přímo nabízí, asi se od toho odrazím. Benefit-tintí výbavu mám doma celou, takže jejich klady a zápory mám už v malíku (a většinou taky na malíku). A ještě dodám, tuto tvářenku Essence mám ve fialovém odstínu. Prodávají ještě vínový, ale ten je při rozetření dost nepřirozeně rudý, takže jsem ho zavrhla a nedovedu si představit, na jakém pleti by vypadal přirozeně.
 
 
 
A aby to nebylo jen tak nějaké jednotvárné, změním formu, takže dneska jedem na plusy a minusy:
 
 
+
Už v článku New in jsem vám napověděla, že v něčem i předčí tint od Benefitu. Schválně, na co si nejvíce lidí (včetně mě) stěžuje při používání Benefitích tintů? Jo, to, že jste jak prasátka, ruce vypadají jak po provedení dokonalé vraždy (že by dvojsmysl? =D) a nejde a nejde to dolů. Ano, ani mýdlem. A co tint od Essence? Ten si můžete šmrdlat po ruce, dlaních, tvářích a vždy máte jistotu, že to přinejhorším tím mýdlem smyjete.
 
 
 
+
Cena! Stojí 65,- Kč a za takovou krásně velkou pikslu je to paráda!
 
+
Vůně je neutrální, vlastně není cítit vůbec po ničem. U tintu od Benefitu je například hodně znát mýdlová vůně. Jo, může to být trochu cítit i po růžích, ale přikláním se spíš ke kompromisu - růžovém mýdle.
 
+
Trochu divné bavit se o chuti u tvářenky, ale hned vám to vysvětlím. Benetint je určen jak na tváře, tak na pusu. Kdyby náhodou někoho napadlo to používat obojím způsobem, asi tak jako mě =D, tak vězte, že chuť je stejně nijaká jako vůně, což je oproti jarové příchuti rozhodně příjemnější (jo, ochutnávala jsem jar, ale jen jsem si lízla).



+
Balení je pumpičkové, oujééé.
 
+
Objem je velký - 15 ml (myslím, kdyžtak mě opravte). To nespotřebuju ani u očního krému, natož u sezónní tvářenky.
 
+
Výdrž výborná. Za letních dní, pod minerálním MU i bez fixačního spreje vydrží s klidem od rána do večera.
 
 
 
+
Skvěle se hodí k opálené pleti s olivovým podtónem. Ještě víc vynikne opálení a tváře vypadají přirozeně zbarvané, ne žádná umělá nepřírodní barva. Barva odpovídá foto - taková barva rozmatlané sušené švestky =)
 
-
Barva podtrhující opálení bohužel může být i minusem pro bledulky. Myslím, že ty by v tom vypadaly jako po těžkém pádu a následném zmodrání obou tváří =/.
 
+  -
Barva v lahvičce není zrovna dobrý marketingový tah. Když ji vymáčknete na ruku, tak už vypadá podstatně líp. Ale už to, že několik dní po vydání limitky byly testery stále nepoužité svědčí o tom, že barva zvenku spíš od nákupu odrazuje, než naopak. Na netu se vyskytují fotky, které jsou však zcela jinak barevné (taková cihlovka a vínovka), než je tomu ve skutečnosti. Věřte fotce, kterou mám jako titulní a i barvy na všech ostatních použitých v tomto článku věrně kopírují pravou barvu tvářenky. Ty z netu jsou zřejmě nějaké oblejskané.
 
-
Stejně jako tinty od Benefitu se moc nemusí s minerálním make-upem. Nanášela jsem tedy jen na základní krém, před make-upem a bylo to v pohodě. S tekutými MU se kamarádí dobře.



-
Roztírala jsem prsty, štětcem, nejde mi s ní udělat přirozený tvar zdravíčka. Prostě nejde rozblendit do ztracena, vždy po ní zůstane okraj a věřte mi, že se to teda pekelně blbě maskuje, když už máte celý make-up hotový a nemůžete to smýt.
 
- -
Tohle považujte za trochu větší minus. Sice je fajn, že jde smýt, ale to znamená i krácenou rezistenci vůči stěrům a tekutým bázím. Jsem zvyklá dávat si na vrchní okraj tvářenky až ke spánkům tekutý rozjasňovač (Benefit). neděljte to! Udělají se vám šmouhy a zpětně fleky na tvářích už nedomalujete.
 
 
To bude asi tak vše. rozhodně ji doporučuju zkusit. Je to za kačku a pokud se dobře opalujete a potřebujete přirozenou tvářenku jen přes BB, nebo na krém, tohle je bomba. 
 
 
 
Tak schválně, používáte na léto tvářenku? A jakou? Je pro vás v každodenním životě tvářenka důležitá?

 

18 komentářů:

  1. Pozerala som ich v DMke, ale tento je na mňa príliš fialový, a ten druhý síce červený, ale po rozotretí neostala žiadna farba, takže žiaľ nič pre mňa :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Co zkusit třeba rozetřít trochu míň ve středu a roztírat do ztracena spíš na okrajích? Je fakt, že spíš dělá takový přirozený barevný nádech, jako od přírody, ale zas proto je to na druhou stranu jedna z mých nejpřirozenějších tvářenek. Ostatní nedokážu nanést tak, aby to byl jen nádech, vždycky mi ujede ruka a spraví se to až po uzsazení po několika hodinách =)

      Vymazat
  2. Na tyhle tvářenky jsem koukala, ale obě dvě jsou pro mě příliš tmavé. Zaujaly mě ale ty pěnové stíny (zlatá a hnědá), ale neodvážila jsem si je koupit. Essence pro mě vždycky byla velké nenene.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jjojo, já taky Essence dvakrát nemusím, ale co můžu jsou tvářenky =D
      Na ty stíny jsem taky koukala, ale zlatých a hnědých mám tolik, že další do sbírky už bych snad neměla ani kam dát =/

      A proč Essence tak rezolutně ne? Čeho bych se opravdu bála je jejich pleťová péče, na tu teda nemám odvahu. Ale co jsem koukala, tak vedle byl hned regál s Miss Sporty a měli tam ta jejich BB. Co do složení to nejsou žádní machři, ale tak zlé, jako třeba perfémkový Dr. Brandtto také nebylo, dimethicone, mám dojem až ve druhé půlce složení. Až na mýdlovou vůni se to velmi dobře roztíralo a působilo to přirozeně. ZZa 55,- bych si ho klidně koupila jako BB na nohy =D

      Vymazat
  3. skvělá recenze! Já žádnou takovouhle tvářenku ještě neměla, ale dost mě láká jí vyzkoušet, i když se trošku bojím toho, že to nejde moc rozblendit:( ale přesto jí nejspíš vyzkouším)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji =) Doporučuju vyzkoušet. Hodně holek pořád nadává, jaká jsou dřeva a že se tintů bojí právě pro nutnost rychlé práce a hlavně přesné. Tady je to trošičku lehčí. Vidíš, zas tak skvělá recenze to nebyla - zapomněla jsem zmínit konzistenci!! Ono to totiž není vodové, jako tinty, ale gelové, což ost usnadňuje práci. Navíc, co ji zkoušeím už nějaký ten den, tak si moc dobře rozumí s tekutým podkladem. Takže určitě vyzkoušej, za ty peníze je to dokonalost sama. Přiznám se, že bych za ni dala klidně i 4-6x tolik, jaké má vlastnosti ;)

      Vymazat
  4. Tak jsem se na ni byla v pátek mrknut, navnadila jsi mě v New in a teda nevím, kde je chyba, ale připadala mi šílená hnědofialová, sytá a sytá a sytá - takže buď vrstva BARVY nebo dozblenděné do NIC :D

    Jak ji máš na ruce rozblenděnou, tak vypadá moc hezky, nicméně pokoušet to už nebudu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A sakra, tak mě napadá, nejsi trochu světlejší? že jsem si asi dala víc barvy a na mě vypadá takto, ale na Tobě už moc sytě?
      Každopádně je to opravdu tvářenka hodna dlouhého sr... jak to říct slušně? =D přijde mi to, jako když jsem se učila v Autoškole jezdit na starý vyklepaný škodovce bez posilovače - když se s tím člověk potrápí, tak se s tím dá jezdit slušně, ale pokud si připlatíte, máte auto, které zvládněte ovládat malíčkem a ještě se u toho rtěnkovat =) Tak to bude asi podobný případ =D

      Vymazat
  5. Musím se se sklopenejma ušima přiznat, že jsem o tomhle ještě dosud neslyšela ani o tom nečetla, takže jsem si taky říkala, že TOHLE na tváře asi nebude...děkuji ale za recenzi, je perfektně udělaná tak, abych pro to teď došla taky:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Luci, od někoho, od koho jsem zatím nepromeškala jediný článek si to pokládám za čest =)
      Jak jsem psala, že si nedovedu představit, komu by sedl ten druhý odstín, tak schválně, vyzkoušej i tu, jestli Ti nesedne líp - já totiž úplně zapomněla na sněhurkovské tipy =)

      Vymazat
  6. Hmmm, jsem na tohle líná, zůstanu u pudrové klasiky :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně jednodušší řešení =) Ale já miluju patlavé konzistence!! To je taky důvod, proč ráda hnětu karbenátky rukama, nebo hledám stále znovu a znovu dokonalý přírodní make-up - abych si užila trochu toho patláníčka =)

      Vymazat
  7. Moc se mi líbí to balení s pumpičkou, to bych si dala za ty penízky líbit, ale obávám se, že mi asi nesedne ani jedna barva...A souhlas - na karbenátky či masové kuličky je nejlepší jít s ručičkama (navlhčenýma ve vodě) :-DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. eM, to chce zkusit. Já jim taky nevěřila, ale po rozetření je to paráda. Je fakt, že by to chtělo ještě jeden odstín, aby byly pokryty fakt všechny možné škály zabarvení pleti, ale tak třeba se do jedné z nich vlezeš ;)

      Vymazat
    2. No za tu cenu by to za zkoušku stálo. Něco takového bych chtěla - ale hodně se mi třeba líbila tvářenka ve spreji od Revlonu :)
      http://www.kosmetikavelkoobchod.cz/kosmetikavelkoobchod/eshop/2-1-DEKORATIVNI-KOSMETIKA/12-2-REVLON/5/3642-REVLON-Pinch-Me
      ale to jsme cenově někde jinde..., jinak pudrovou tvářenku zamilovanou už mám - klasiku Bourjois...bez ní nedám ani ránu, miluju tu vůni...:)

      Vymazat
    3. No, znovu Ti moc pěkně děkuji za odkaz na tyto stránky. Nebo se, že by tuto tvářenku blázen do tvářenek jako já nenašel. Byla objednána spolu s tím voděodolným minerálním makeupem ;) Jen si nedovedu představit, jak taková tvářenka ve spreji funguje. Tvářenku v pumpičce možná, ale sprej? To bude zajímavé zkoušení.. =)

      Vymazat
    4. Jé tak to promiň :-), vidím, že máme stejné úchylky :)- make-upy mě celkově nelákají, ale můj wishlist se tím Revlonem zas pěkně naplnil - ach jo - věčná touha. Tak to jsem úplně napnutá, jak Tě ten sprej bude bavit, taky si to nedovedu představit, o to více mě to láká, že :)

      Vymazat
    5. Už mi ležečl celý Revlon balíček v práci na stoel =D Bohužel ho dnes nemůžu vzít domů, tak tu snad těm tvářenkám a pudrům nebude přes noc smutno a zítra už si je určitě vezmu s sebou ;) Dám pak vědět, nebo o tom něco napíše, podle míry nadšení/rozhořčení ;) =D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...