úterý 11. prosince 2018

Milý Ježíšku, přála bych si.. | TIPY NA DÁRKY, co asi nikdy nedostanu


Už jsem asi velká (čtěte stará), protože jsem se dostala do té fáze, že je jen málo věcí, které bych moc chtěla a nekoupila si je okamžitě. Pokud u něčeho vyhodnotím, že po tom opravdu moc toužím, nebo to potřebuju, pak to kupuju hned. V opačném případě to nemusím mít, "jednoduché", že? Proto se vždycky tak špatně vybíraly a kupovaly dárky pro táty, babičky a dědečky (maminky ani ne, ty v tomto byly vždycky sdílnější => snadnější na obdarování, aspoň ta moje), už tomu rozumím.. A stejně jsem  našla pár věcí, které si přeju třeba už několik let. Pro mě to sice bude dopis Ježíškovi, ale pro vás třeba inspirace na koupi dárků právě pro ty, u kterých tápete. Nebo pro vás samotné..  (a kosmetika to tentokrát nebude)


*


Svíčky CHAUKISS "Kokos" i "Vanilku"

Zdroj


Chci obě. Vanilka je všude opěvovaná jako jejich top produkt a přitom já se zamilovala do Kokosu a Vanilku jsem ještě ani nezkoušela, takže jestli je ještě lepší, chci oboje. Měla jsem kokosovou a vydržela hořet strašně dlouho (v řádu týdnů po několika hodinách denně), je z čistě sójového vosku, s přírodní parfemací, s dřevěným širokým knotem a ve skleněné nádobě udělané z původně vinné láhve. Doma mi do pár minut od zapálení voněla celá kuchyně, chodba i pokoj a vůně vydržela ještě několik hodin. Prostě pecka! Nejsou nejlevnější, naopak to byla moje první mnou koupená drahá svíčka v životě (móda Yankee Candle mě úplně minula) a nelituju. K difuzéru na éteráky je to příjemná alternativa (navíc k tomu vínku po večerech..!).
Seženete ZDE.


*


"Miluji" pleťový olej i svíčka, JAGAIA

Zdroj


Do řady "Miluji" od Jagaia jsem se zamilovala na letošním veletrhu Green Beauty Market na první počuch. Cítila jsem vůni azalky poprvé, ale ta vůně mě dostala. Takže jsem si z  pleťového oleje udělala olejový parfém a bylo. Vůně nejde moc popsat a taky na každého by asi působila jinak. Vůně všech produktů Jagaia jsou dost intenzivní, takže to chce je nejdřív očmuchat, pro což jsou dokonalé testery, které můžete zakoupit na ofiko stránkách. Pokud byste chtěli Jagaiu darovat, tak neuděláte chybu - má nádherná balení plná designového minimalistického skla a barevných plátků květů (konkrétně v oleji Miluji plavou květy pivoňky) a krystalů. A vánoční balíčky jsou balené i s živým mechem! Hou, hou, hoou!!
Seženete ZDE.


*


Kurz krasopísma, KRASOPISKA



Podobný kurz jsem chtěla navštívit už strašně dlouho. Jasně, zkoušela jsem to doma podle videa z Youtube a mám i pár dobrých kanálů, které mě baví sledovat (Ann Lee, AmandaRachLee), ale darovat někomu podobně střelenému kurz/workshop, na který se půjdete pobavit společně, to je super, ne? Já jsem ho chtěla letos dát své mamče a jít společně, ale pochybuju, že by nám to časově vyšlo sesynchronizovat, takže jsem u Krasopisky objednala jen Krasopísanky a budeme si pod stromečkem cvičit krásná písmenka.
Seženete ZDE.


*


"OO" Necklace, OSMIA

Zdroj


Jedná se o dva do sebe zaklesnuté kroužky (jeden bronzový a druhý stříbrný), které mají evokovat symbol vztahu a pouta. Tohle je pro mě šperk s příběhem. A nevadí mi, že ten příběh není můj. Zamilovala jsem se jak do jeho nositelky, vypravěčky, spolustvořitelky - Sarah Franco a stejně tak i do její kosmetiky. Příběh tohoto náhrdelníku ze šperkařské dílny kamarádky Sarah si můžete přečíst zde. Bohužel lze objednat jen z ofiko eshopu, kde za poštu do 350dolarové objednávky dáte dalších bez mála 70 dolarů a navíc vám to Fedex pěkně proclí a přirazí si k tomu tučný poplatek za vyřízení. A jo, vím, že se jedná o šperk kupovaný v podstatě v mýdlárně, ale já si nemohla pomoci. Už jsem ho pomohla Ježíškovi koupit a dostanu ho pod stromečkem. Letmo jste ho mohli zahlédnout při rozbalovačce Osmia balíku na mém IGTV (udělala bych proklik, ale absolutně netuším kde a jak ho na netu najít). 
Seženete ZDE.


*


Skořicový Trench Coat, CHRISELL LIM


Zdroj

Chrisell sleduju už roky na jejím Youtube kanálu. Jedná se o modelku, podnikatelku, nevím, co vše doopravdy ještě dělá, ale jedním z jejích počinů je i vlastní řada oblečení, které má pro mě fóra a styl a moc se mi líbí. Je to něco jiného než na mě pořád vyskakuje z Instagramu, v nabídkách nákupů Google, nebo co vídám v obchodech. Není to přehnaně drahé a je to ke koupi dostupné i pro nás (posílají do ČR). 
Seženete ZDE.



*


Toaletní taška Harvey´s Wash Bag "Brandy", O MY BAG

Zdroj


Tohle je zase tip od krásné Zoë z YT kanálu Professional Wild Child (především cestovatelská a motivační videa). Jedná se  koncept udržitelné módy, tzv. "slow fashion". O My Bag je holandská značka ručně šitých kožených kabelek, batohů, peněženek a všeho možného. S troškou péče vám tahle věc vydrží navěky. A já jsem si vždycky jela takový  nadčasový styl (nikdy jsem nebyla in, ale vždycky se mi ta věc líbila napříč všemi mými módními údobími a většinu kabelek a kabátu mám už od střední =D), takže pro mě je investice větší částky peněz za kvalitní kabelku akurátní v případě, že ji mám na několik desítek let. A takhle jsem si u OMB vyhlédla nádhernou koženou toaletní tašku. Je hlavně na cestování, ale můžete ji mít i doma na polici u zrcadla jako kosmetický necesér.

Dost pendluju mezi přechodným domovem, bývalým domovem (kde teď bydlí moje mamča) a za chvilku přibyde i další destinace - rekonstruovaná chalupa, takže na cestování autem mi nevadí těžší kožený pořadač. Naopak jsem ráda, že všechny ty moje úžasné zero waste skleněné botely s předrahou kosmetikou budou v bezpečí. Tahle toaletka vychází na nějakých 150€, ale doporučuju si počíhat na nějaké slevy, kdy obvykle dávají 15 %, nebo využít aspoň 10% slevu na první nákup. Tyhle Vánoce ji zase nedostanu, to vím už  teď, ale třeba jednou.. A prošmejděte jejich stránky, mají tam úžasné kousky! (při psaní článku jsem je našla prodávat i na českém eshopu Nila Store, ale tuto toaletku tam nemají)
Seženete ZDE.


*


ALMOND COW

Zdroj


Jedná se o mixér v podobě rychlovarné konvice, který je speciálně určený na domácí výrobu rostlinných a ořechových mlék. Do teď jsem jimi docela opovrhovala, protože jsem v obchodech nenašla jediné, které by se mi natolik líbilo složením a chutí, abych přesedlala z klasického mléka. A přitom vím, že nechci pít žádné krabicáky, ani ošetřená mléka. Občas se dostaneme k mléku "na chuť" od místní kravičky, ale do kávy mi přijde moc hutné (smetanové) a tam bych ocenila právě domácí nemléčnou variantu.

Almond Cow na mě jednoho dne začala vyskakovat na Instagramu a už to jelo, moje obsese sledováním videí z výroby mlék je tak na hraně, že už jsem si "Mandlovou krávu" už několikrát málem objednala. Chtěla jsem si dělat mléko doma, ale nebaví mě to pasírování drti a taky mě vytáčí k šílenství to, že zmetek NutriBullet nedokáže namlet ani měkké vlašáky, natož udělat mandlové nebo kokosové mléko. Almond Cow má speciální sítko na tuhé zbytky, které je oddělené od kapalné části, takže odpadne pasírování, nepořádek a má extra silný motorek právě na ořechové plody a semínka. Nevyjde zas natolik (cca 3-4tis), pokud ji fakt užijete, ale musíte počítat s tím, že vám ji na 99 % proclí.
Seženete ZDE.


*


Eau de Parfum Philosykos, DIPTYQUE

Zdroj


Kolik let vám tu o něm už píšu? Je to pro mě něco jako Blue Cocoon od May Lindstrom. Z obchůdku Ingredients, sídlícího kousek od Pařížské ulice (v Praze), si ho objednávám a kupuju ve vzorcích už třetím rokem. A vždycky, když mi dojde, jsem přesvědčená, že ho ve svém životě potřebuju. Pak na něj zapomenu a když se dostanu po čase ke "zbytečným" 4 tisícům, tak si to pak rozmyslím, že za to zas nestál. Pak koupím další vzorek protože se mi po něm stýská a tak pořád dokola. Je to "zelená" vůně plná trávy, fíků, čerstvá, zároveň jemná, ale sušší, no prostě divná na popis i přiblížení. 

Napoprvé mi smrděla, napodruhé jsem se do ní zamilovala. Na začátku je totiž cítit nejvíc to fíkové listí a je to intenzivně travnatá, zelená a až lehce nahořklá kožená vůně. Pak se však rozvine do příjemných po fících sladších a hřejivějších tónů. Je stejně zvláštní (= divná) jako OO Necklace a já tyto věci miluju, nějak si vzájemně rozumíme. =D Mají ho v provedení toaletní vody i parfému a oba voní stejně, jen toaletka nevydrží ani dvě hodiny a parfém ze sebe cítím ještě do druhého dne. Co mám povídat, cena mě vždy uzemní, ale je to pro mě celoroční vůně, což mi sice nejde na rozum, vždy je mám buď na zimu nebo na léto, ale tuhle na sobě miluju, snesu a dokonce vyhledávám její vůni, ať je léto nebo zima. Kéž by mi to pomohl Ježíšek už rozseknout a donesl mi ho pod stromeček, jinak budu dokupovat další vzorky.
Seženete ZDE.


*


Zimní kozačky flowToes d Black, JOE NIMBLE


Zdroj

Nebojte, už se blížím ke konci. Od prvního těhotenství jsem těžce BF (barefoot), nebo spíš lehce (podle váhy bot). Chodila jsem totiž skoro rok bosá (půl těhu v létě a půl roku zase doma s malou Dračicí I.) a tak se mi roztáhla noha, že jsem se už do svých milovaných uzounkých Melissek a Mellek nevlezla (a že jsem jich měla slušnou sbírku!). A tak jsem zůstala u bf, od kterých jsem měla jedny strašně pohodlné kecky (softToes shoes). Většina BF bot je hnusně kachních, placatých a po pravdě se vůbec nedivím jejich odpůrcům, protože by mě na té botě nelákalo prakticky nic. Až dokud jsem nenašla Joe Nimble. Je to pro mě ze všech ostatních BF bot opravdová designovka hodná srovnání s klasickou obuví. Tvarově se mi moc líbí, skvěle mi sedí a mají krásné designy. Byť je většina z nich černých a tak trochu mi v botníku už splývají, tak jsem stále nenašla hezčí, funkčnější a mně lépe sednoucí boty než JN.

Tyto kozačky mám vyhlédnuté už tři roky. Na každou sezonu naskladní už začátkem podzimu jen pár kusů a než se mi je podařilo koupit (našetřit  na ně), byly vždycky pryč a další várka až za rok. Hmmm.. Ale letos jsem si na ně počíhala. A mám rovnou dvoje - jedny neoprenové spíš sportovnější a druhé tyto elegantnější semišky. A jo, je to dárek hodný Ježíška, protože jedny vyjdou na skoro 6 tisíc. A moc děkuju Ježíškovi, který letos překonal sám sebe, netrval na překvapení a koupil mi je, když byly ještě skladem (tedy v říjnu =D). A pokud by vás zaujaly a chtěly byste si zkusit jejich univerzály, pak jukněte k nim do prodejny na pražskou Divadelní ulici, kde si je můžete osahat naživo. Mě takhle totálně přesvědčili ke koupi Roamster botek do terénu, na jaro i do sněhu. Jsou geniální! (A políčeno mám ještě na tyto, áááách)
Seženete ZDE.


*


AirPod Wireless Charger, HYPER JUICE

Zdroj


A už jsme u elektroniky. Asi jste už z mých videí mohli postřehnout, že s AirPody prakticky i spím (abych si udělala malou hlukovou bariéru - proti chrápání, Áninému mluvení ze spaní apod.). Jsou to ta strašně drahá bezdrátová sluchátka od Applu, která jsem dostala loni od Ježíška. Tak do jara mi trvalo, než jsem přišla na jejich praktické využití a od té doby je nedám z ucha. Nosím jedno v uchu prakticky celý den i část noci. Jsou skvělá na telefonování, na natáčení, na poslouchání podcastů i videí na YT, můžu s nimi přebalovat, prát, běhat i skákat a přitom vyřídit telefon, aniž by někoho rušilo jeho zvonění.

No a takto vytížené AirPody potřebují docela často nabíjet. A jelikož do teď v Applu neudělali nic, aby byly bezdrátově nabíjecí, tak vznikla tato věcička, taková postýlka pro sluchátka, která vám je nabije na bezdrátové nabíječce. Běžná cena je okolo 1300,-, ale na CZC jsem je teď chytla za 999,- Kč. Pro někoho blbost, pro mě věc denního používání a tedy mega praktická. Většinou se totiž sluchátka válí na stole, jedno sluchátko mám v uchu a mezi tím se zbytek pomalu vybíjí. No a takhle budou moct ležet na stole v postýlce (na bezdrátové nabíjecí placičce) a budou se zároveň dobíjet, takže se mi nestane, že se mi v půlce hovoru vypnou. A tohle je přesně dárek, který ocení jen malá skupina lidí, do které bohužel nespadá ani jeden z mých Ježíšků, takže jsem si ho nadělila sama. =D
Seženete ZDE.


*


12,9palcový iPad PRO 2018 "vesmírně šedý", Keyboard, Pencil, APPLE

Zdroj


No jo, klidně mi říkejte iOvce, i když to nebude tak úplně pravda. Nejsem fanoušek Applu za každou cenu, jen miluju rychlost, výkon a funkčnost iPhonu a to samé očekávám od iPadu. Potřebuju na něm dělat vše, co mi neumožní nedotykový malý noťas HP a v podstatě je pro mě skloubení iOS systému s dotykovkou a velikostí displeje 12,9 palců můj vysněný noťas. A ne, Ježíšek mi ho určitě nedá, ale třeba přispěje (mohl by aspoň ten, který mi prolil můj bývalý noťas smetanou a ten tak odešel po 15 letech služby do IT nebe). 
Seženete ZDE.


*



No a to je tak vše. Tohle mám v hledáčku už fakt hrozně dlouho a úmyslně sem nedávám ta kosmetická přání, protože ta si postupně plním v průběhu roku a už dávno jsem zjistila, že mi pod stromečkem nepřináší takové uspokojení, jako když si je vyhlédnu a objednám a začnu používat, kdy sama potřebuju a kdy jsem produkty a značkou zrovna nadšená. Ale pár tipů pro vás mám z těch, které jsem už vyzkoušela a ty vám sem dám do dalšího článku. Doufám, že ho stihnu ještě do Vánoc =D



Máte taky nějaká přání, co byste moc chtěli, ale zároveň byste si to sami nekoupili?



6 komentářů:

  1. MISO,ja jsem asi uz ve fazi, ze kdyz neco fakt moc chci, tak si to koupim. Nekdy je mi lito penez, coz znamena, ze to nechci dost a asi nepotřebuju. Zrovna jsem si koupila robovysavac, na kterej jsem sice musela mesic vydelavat, ale povazuju to za megapraktickou vec. Vim, ze jezisek to vyhodnotil jako vec cituji "k hovnu" a ze by ho neprinesl. Jinak jeziskovi obvykle pisu o drazsi kousky kosmetiky, kterou nemam pocit, ze potrebuju, ale rada bych si doprala na Vanoce neco vic, nejakou rozmarilost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, jsme na tom stejne,ja taky.. neni cas ztracet cas a kdyz naznas, ze neco proste musis mit, tak si to poridis hned uz proto, aby ti na tom svete bylo lip, jednoduseji se ti pracovalo apod.. ten vysavac je skvela vec, mne nikdy nefungoval, jak jsem chtela ja.. ale pak jsem narazila na prenosny parni mop a to byly doby, kdy jsem mela byt jako klicku a z podlahy by se dalo jist.. pak jsme se bohuzel prestehovali do pidi krcalku a tady neni ani tak velka plocha, kde by se tento stroj mohl dvakrat za sebou sklouznout, takze zustal ve starem byte a my tu mame curbes 😃 ja si letos neoficialne napsala o parfem a nakonec jsem si ho dnes rano kupovala sama 😂🙈 ale mam retizek a po nem jsem pasla uz pres rok 🙏😍🤩doufam, ze jsi mela krasne svatky a preju nadherny Novy rok

      Vymazat
  2. Tak to jsem na tom stejně, já napsala Jéžíškovi o podobné boty a abych předešla nedorozumění nechala jsem ho dobít kartu na cvičení, z obojího mám velkou radost;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Faakt? A Evi, jake? Ja jsem si nakonec dokupovala jeste jeden par a tim mam asi bf kozacky pro zbytek zivota vyresene 😁 Ja mam velice fikaneho experimentatorskeho Jeziska -zasadne nechodi po seznamu. Letos mi prinesl kabelu na novy tablet, ktery jsem v te dobe jeste nemela, coz byl taky for, ale az kdyz jsem na ni koukala mi doslo, ze se Jezisek zase strfil, ptz me vubec nenapadlo, ze nebudu mit do ceho novy pc dat 😁

      Vymazat
    2. Tak nakonec normálni od Vagabondu, protoze se na to Jéžíšek vyprdnul a ja neměla v čem chodit:)) jinak taška na noťas by se mi taky hodila, protože teď ho nacpu maximálně do baťohu...Už abych začala psát seznam na další Vánoce;)

      Vymazat
    3. Evi, já už ho začala psát taky! =D A už se úpoměrně rychle plní. ALe na druhou stranu, teď dodělávám za Ježíška loňský seznam 😂

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...