úterý 18. dubna 2017

PHB, Antipodes, Eco by Sonya, Naturalis, Karethic.. | Spotřebováno leden - duben 2017


Dá se říct, že je to takový výňatek z toho nejlepšího z mých spotřebovaných produktů. Nechci a ani mě nebaví psát o těch stále používaných běžných produktech, takže to bude dnes o těch, které mě něčím zaujaly - ať už v dobrém, nebo špatném smyslu slova a hlavně je kupuju pořád dokola, nebo tak hodlám dělat (až na výjimky)..


Nebudu to tu nijak bodovat. Dá se říct, že to píšu vlastně jen kvůli těm, které nechodí na Instagram, protože jinak bych napsala o produktech tam a nejenže bych tak měla o materiál až do konce týdne postaráno, ale ještě by to bylo rychlejší. =D Na blogu se to ale zase dá lépe dohledat a třeba se někomu z vás zkušenost s dopoužívanými produkty bude hodit.

Tentokrát se tu sešly produkty, které jsou vesměs mými stálicemi, a to velmi oblíbenými. Od většiny už mám nachystanou náhradu, nebo je na cestě. Vlastně tu najdete jen jeden propadák a jeden neutrání produkt, zbytek celým srdcem a hlavně teda svou kůží potvrzuji, doporučuji a pokud vás něco z toho láká, směle do toho! A komu zase naopak něco z mých oblíbenců nesedlo, i to se může stát, stejně jako u lidí, makeupu a oblečení..




Brightening Facil Tonic, PHB

Aaaaa, prostě pecka! Mění se mi pleť a nejen pleť, mění se i moje "chuť" na druh produktů. Zatímco jsem ještě před pár lety vyhledávala matující produkty, posléze přišla éra hojivé a "proti akné" kosmetiky, nyní tu máme rozjasňující a regenerační. Byly tu už i tendence o pokusy na protivráskové produkty, ale asi na to mám pleť ještě stále dost mladou, protože se mi vždycky osype a toto zkoušení mě zas na chvilku přejde. 



Poslední rok si tedy jedu na rozjasňující vlně a toto tonikum je pro tyto účely naprosto nepostradatelné. Měla jsem ho nejdřív ve vzorku a stačily mi 3 dny na to, abych si objednala plné balení. Opravdu viditelně rozjasňuje, rozzařuje a dělá pokožku zdravější a barvou jednotnější. Navíc po ránu krásně nakopne příjemná pomerančová vůně (s lehce nahořklým podtónem neroli), pleť vypne, vyhladí, zjemní a póry jsou méně viditelné. Používám jen na ráno, na večer mám zase ráda spíš hydratačnější verze vod. Složení má přírodní a hezké, bez alkoholu.

Tonikum má obligátních 100 ml a stačilo mi na cca 4 měsíce používání. Zjistila jsem, že mi sprejový aplikátor moc nevyhovuje (ač dělá poměrně jemnou a příjemnou mlhu) a raději si stříknu 4x do dlaně a pak vtiskávám do pleti. Stačilo mi stříknout 6x a už jsem zčervenala, takže bacha, může být i poměrně silné/dráždivé. Momentálně jsem ho vystřídala za Rozjasňující tonikum od 100% Pure a už teď vám můžu říct, že sice je každé trochu jiné, ale velmi dobře fungují a rozjasňují obě. Takže záleží na vašich preferencích co do vůní, složení, peněženky i lokace, kde chcete nakupovat. Já jsem s ním  ještě neskončila a v budoucnu další lahvička určitě bude. Doporučuju! Kupováno zde za cca 480,- Kč. V ČR můžete sehnat PHB ke koupi nyní už zde.




Růžová voda, Záhir

Když už jsem článek nakousla ranním tonikem, proč nepokračovat večerní vodou. Mám ráda, když mám na večer něco voňavého, hladivého, jemného, nedráždivého. Nechci v tom alkohol, nesmí to vysušovat a ani stahovat póry (takže žádné rozmarýnové, hřebíčkové, šalvějové apod. hydroláty na večer nevyhledávám) a co víc, musí to lahodit mým čichovým buňkám. V této kategorii nemám zatím žádný top produkt, ke kterému bych se vracela a byla by to moje jistota. Až na tento..



Růžovku od Záhiru jsem poprvé vyzkoušela loni, když šla na jaře značka na náš trh. Je za ní Verunka z blogu U dvou Verunek, ale jak sama říká, je to rodinná firma a mákli si na tom všichni. Růžová voda byla jedním z produktů, který jsem od Verči dostala k vyzkoušení a byla jsem z něj odvařená. Ze začátku jsem teda byla dost opatrná, protože nemám ráda v kosmetice růžové vůně a přívoně podobného typu. Až růžovka od Záhiru to změnila. Nemá žádný travnatý podtext, necítím v ní nic, co by mi na vůni jen trochu vadilo (třeba růžovka od Purity Vision mi opravdu nevoní), naopak přesně vystihuje to, co od večerní vody žádám (viz výše). Píšu vám o ní až teď, protože po jejím dopoužívání se na nějaký čas ztratila z oběhu. Nyní je už zase v prodeji a když jsem ji objevila na Biooo.cz, bylo jasné, že Caudalie mlha poputuje na mokření jílových masek a milá moje navrátivší se Růžová voda od Záhiru zaujme opět výsadní postavení v noční péči.

Nutno dodat, že narozdíl od jiných vod se po ní neosypávám, hydratuje, nevysušuje, necítím v ní kyselý ocásek (když jsou občas vody doplněné citronovkou apod.). A přenádherně voní po čerstvých růžích!! Takže za mě jistý další nákup (už je to v procesu) a kdybyste chtěly taky koupit, koukala jsem, že za 229,-/100 ml ji mají třeba zde




Deo Natural, Naturalis

Ono je někdy opravdu paráda mít kosmetický blog a neustále aktivní IG a FB účet. Sice mi doma dřív dost často nadávali, že furt jen koukám do telefonu (ale když přišli na to, že takhle přijdou ke spoustě i jim užitečných informací, dali si pohov). Takhle mi třeba jednou přišel tip na naprosto úžasný přírodní deodorant, který se stal mou každodenní nutností, hrozně mě baví, voní, drží jak blázen a nedokážu si představit ho už nepoužívat. Navíc se mi v návaznosti na koment ozvala Lucka, která mi ho prostě jednou poslala poštou s tím, že je zvědavá, co na něj řeknu (díky, Luci!!) a měla pravdu ve všem, co o něm napsala. K prvnímu balení jsem se tak dostala "jak slepý k houslím" a od té doby jsem už si už nakoupila druhé do zásoby, jedno i mamče a jedno kamarádce. I z toho, co jsem četla z některých vašich komentů je vidět, že ten deodorant je prostě úžasný a držák (sice trochu intenzivnější co do vůně, ale mně voní, takže si nestěžuju). 

Zdroj


Deodorant používám už dva měsíce v kuse a jsem pomalu na dně. Nevím, kolik v něm ještě přesně zbývá, ale už to v něm nežbluňká, tak jsem nechtěla riskovat výpadek a koupila minulý týden v Biorganice radši do zásoby nový (viz foto zde). Má jemnou konzistenci, připomínající pleťové sérum, hezky hydratuje, po vstřebání nelepí, vydrží vonět celý den a dokonce i provoní svršky. Jediné jeho minus bylo, že je v roll-onu a já tento druh deodorantů nikdy nevyhledávala. Bylo to hlavně proto, že jsem se všemi měla dosud zkušenost dost špatnou, a to že bělily. Jsem člověk, který uznává čenou coby barevnou barvu v šatníku, takže ač mám velmi "barevný" šatník, na většině věcí jsem mívala bílé šmouhy, a to nesnesu. Tento naštěstí nebělí ani trochu. Nevím, jak je to možné, ale je to tak.

Prostě funguje a čistě přírodním certifikovaným a skvěle poskládaným složením i vypadá spíš jako pečující pleťový fluid. Ve srovnání s ostatními přírodními deodoranty na trhu není cenově nijak přepálený (250,- Kč) a přitom neobsahuje žádný alkohol, hliník (to je jasné), dráždivé látky (nesnesu moc sodné deodoranty, kamencové zase nechci používat), nebo nějaké fujtajbly a není na olejové bázi (tedy kokosák a másla, která by mastila). Nakonec jsem díky všem jeho vlastnostem vzala na milost i kuličkový aplikátor a jsem za něj nakonec i ráda, protože aplikace s ním je příjemná, pohodlná a velmi rychlá.




Juliet Brightening Gel Cleanser, Antipodes

Moje láska. Ale to už asi všechny víte, že? Sice tu na ni stále není plnohodnotná recenze, ale opěvuju ji tu už hezkou řádku let. Pro více info, jak mi s Juliet šel čas, tedy jukněte do vyhledávače. A proč se dostala do tohoto článku? Protože jsem zjistila, že byť mám doma od Vánoc ještě stále neotevřené rozjasňující tonikum s neroli od PHB, denně ráno používám výborný a dost drahý Halcyon gel od Ÿuli, stále nemůžu vyhnat z hlavy vůni Juliet a hrozně se mi po ní stýská. Až tak moc, že když mi jedna z vás v komentářích na IG špitla, že mají na Juliet akci na Asosu a prodávají ji tam místo stálých £25 jen za £17, neváhala jsem a prostě ji koupila. A už se jí nemůžu dočkat.



Pro ty z vás, které o ní třeba ještě neslyšely.. Jedná se o rozjasňující mycí gel, který mi vždycky voněl po ananasech a kiwi, místo kterých tam ale ve skutečnosti voní zelené jablko a kardamom. Každopádně je to velmi osvěžující, energizující a ovocná vůně, kterou zbožňuju a nějak s ní mám už spojené ráno. Obsahuje extrakty z kiwi, manuka med a další ovocné extrakty, jemně pění a výborně mi funguje s Foreem. Velmi dobře umyje pleť. Ze začátku, když jsem ještě neměla vychytanou rutinu, trochu mě vysušovala. Teď po ní používám před krémem ještě sérum, které případné pnutí hezky eliminuje. 

Může se vám zdát dražší, ale je to zase za 200ml objem a při použití jednou denně mi vydrží čistých 10 měsíců používání, což už mám mnoha lahvičkami ověřené. V závěru tak vyjde gel docela levno, když ho rozpočítáte a porovnáte s jinými. Dá se sehnat už téměř kdekoli - na Lovelule, Naturisimu, nebo na tom Asosu (ale po té obrovské slevové akci je tam teď vyprodaná) aj.. Vyplatí se uplatnit na ni slevový kód a protože ji mají i na větších zahraničních eshopech, jako jsou Feelunique, Lookfantastic apod., tak jsem ji snad nikdy nekupovala za plnou cenu (možná jen poprvé).




Balzám z bambuckého másla s příchutí Mango, Karethic

Jedná se o univerzální balzám na obličej i tělo od značky specializující se na zpracování divokého bio bambuckého másla. Už jsem vám zde několikrát doporučovala jejich zmatňující pleťový krém, který pečuje, hydratuje, ale přesto zmatňuje. Spíš než zmatňuje, dělá takový hedvábný povrch, jako umí právě bambucké máslo. Narozdíl od ostatních podobných krémů se jedná opravdu o "krém" (tedy o emulzi s vodním základem), nikoli jen o mastný olejový balzám. Tolik o pleťovém krému - doporučuju. Když u nás značku začali prodávat v obchůdku Greenwave, byla to bomba. V té době ještě nebylo bambucké máslo moderně přidávané pomalu i do jaru na nádobí a tato značka byla něco ojedinělého. A myslím, že si tento post stále zachovává. Je totiž jediná, mezi ostatními svého druhu, po jejíchž (češtinářky, hledala jsem to všemožně v pravidlech i konzultovala, ale nenašla jsem nikde jasné vysvětlení - jak to má být správně?) produktech se nemastím, dobře se roztírají, hezky voní a neosypávám se po nich.



Tento balzám jsem tehdy dostala k vyzkoušení a byla jsem úplně hotová z jeho vůně. Jsou to už skoro 4 roky a já ho domazala až minulý měsíc. Používala jsem ho opravdu velmi vzácně a malinko. Vtírala jsem si ho do konečků vlasů, občas s ním mazala rty, nohy, ruce i tělo po sprše. Zvlášť do vlhké a mokré pokožky se bleskově vsakoval a zanechával hedvábnou a voňavou kůži. Když jsem ho po stěhovaní objevila v zásobách a ještě pořád krásně voněl, rozhodla jsem se ho domazat a používala jsem ho na sušší místa (lokty, nárty, prsty, ruce, kolena, podpaží), jako přípravu a lepší rozetření samoopalovacího krému bez fleků. Přiznám se, že na pleť jsem ho nepoužívala, na to jsem měla jeho matujícího pleťového parťáka. Ale kdo má rád mazání se bambuckým máslem, ten si zde přijde na své. Konzistencí je to jemný a měkký balzám, výborně se roztíral a dlouho a krásně voněl po svěžím ne sladkém ovoci a nebyla jsem po něm mastná jak papír od salámu. Co si pamatuju, stálo strašné peníze, snad až okolo 500,- možná víc, ale teď jsem koukala a je ještě ve slevě, takže vychází na krásných necelých 250,- zde.




Grape water, Caudalie

Ze začátku jsem z této vody byla nadšená. Na chvilku ve mně vzbudila i pocit, že by to mohla být ta jediná na večerní pleťovou péči. Narozdíl od běžných termálních vod měla tato i docela obstojné hydratační účinky a měla jsem pocit, že pleti dává něco navíc (než obyčejná voda). Časem jsem ale trochu procitla a zjistila, že sice to je všechno pravda, ale že chci víc. Navíc se docela rychle vypoužívá, takže cca od ledna, kdy jsem ji koupila poprvé, už mám doma asi třetí velkou láhev a dvě malé taky padly. 



Pokud však chcete jen nějakou vodu na večer a popřípadě i na osvěžení během dne, doporučuju. Zdá se mi, narozdíl od termálních vod, že má aspoň nějaký účinek a funkci. Jinak, nevoní ani trochu, řekla bych, že není cítit vůbec nijak, což mě napoprvé docela zklamalo (sice je to dost ošemetné, kdyby mi vůní nesedla, ale přece jen jsem chtěla, aby voněla po hroznech). Na to, jak má Caudalie skoro vše přeparfémované jim to ale musím dát k dobru, protože zde je absence parfemace velké plus a ocení to i majitelky citlivé pleti. Kupovala jsem ji pokaždé zde




Invisible Tan, Eco by Sonya

O tomto přírodním samoopalovacím a mnoha cenami ověnčeným produktem vám tu píšu už rok, co jsem ho poznala. Schválně si u mě zadejte do vyhledávání tento název a kolikrát vám vyjede. Podrobnou recenzi na všechny Soniny produkty, včetně tohoto mléka, si přečtěte tu, zde to jen krátce shrnu..



Mám už cca třetí balení. S barvou už jsem tak srostlá, že ji považuju za sobě vlastní a přirozenou a když ho měsíc nepoužiju, připadám si nesvá. Jinak mi ale stačí namazat jednou za dva týdny - pro udržení barvy je to ideál a balení tak i dlouho vydrží. Jedná se o čistě přírodní produkt, který nejen dodává barvu jak od moře, ale navíc mi výborně hojí jakékoli ranky a problémy na pokožce. Co na něm oceňuju je, že nemá ten klasický samoopalovací odérek, jako ostatní samoopalováky (tento je mnohem jemnější) a barva se postupně rovnoměrně vytrácí a bledne (nenechává fleky jako mi to dělal třeba krém Alverde). Zkoušela jsem i jejich světlejší verzi Winter Skin, ale ta je na mě moc světlá a tmavší verzi Cacao mousse, se kterou zase neumím pracovat. Jestli to je pěnovou konzistencí, nebo tmavším zabarvením, které mi víc zvýrazní případné chyby v aplikaci, to netuším, ale plně si vystačím s efektem Invisible Tan. 

Ještě zajímavost. Od začátku jsem rovnou používala i speciální pleťové samoopalovací tonikum Tan Water, kterého mám ještě stále půlku a je opravdu výborné a intenzitou barvy k mému krému perfektně sedí (takže nemáte tělo opálenější víc než obličej a obráceně). Ale poslední měsíce jsem zjistila, že mi vyhovuje bledší obličej a že už tu opálenou tmavší barvu na sobě moc nesnesu - přijdu si v ní stará. Což znamená jediné, opravdu asi stárnu, protože vyhledávám rozjasnění (s krémovými produkty dokonce vítám i lesklé finiše) a tmavá barva v obličeji mě dělá starou. Ha! Tím jsem chtěla říct, že už si samoopaluju jen tělo, ale na obličej už nepoužívám nic. Stejně je vystavený nejčastěji sluníčku, takže nějakou barvu tak jako tak chytne a přechod není nijak patrný. Soniny produkty kupuju zde.




Sprchový gel Máta a Citron, Alverde

To "nejlepší" téměř nakonec.. Sprcháče si kupuju od Alverde docela často. Vždy, když mi některý hezky zavoní. Tento voněl až skoro jako jar na nádobí, ale máta v něm byla přeci jen příjemná. Bohužel, byl dost energizující a ochlazující, což byla pro mě dost nevhodná volba do venkovní koupelny na chodbě, kde je permanentně 15 stupňů a teče tam voda vlažným čůrkem. Ale to je moje chyba, to mu rozhodně nezazlívám.



Horší je, že mě pekelně pálil na oholenou pokožku, popřípadě na rozškrábané pupínky po holení, nebo jakékoli rány a oděrky. Bolest byla tak patrná, že bych ji přirovnala klidně k solnému peelingu do otevřené rány. Nevím, co tam bylo, že jsem měla takovou reakci, ale kvůli tomu šel na hanbu Ondrovi do fotbalové tašky. Jo a ještě to byl nějaký super kus, protože se na něm odlomilo víčko a nešel zavřít. Plast vem čert, ale to pálení mu neodpustím. A to přitom ani nevysušoval, hezky pěnil, i voněl a jiné Alverde sprcháče mi to nikdy neudělaly. Prostě podivnost.. 




Termální voda, Avéne

No a tady to shrnu.. Dostala jsem ji k časopisu, mám jich doma takhle asi pět a používám je na opětovné namočení jílových masek - když je znovu namočíte, jakoby je opětovně aktivujete a líp fungují.. Pokud máte doma, jako já, třeba nevyužitelný Serozinc, tak při přestříkávání s ním ještě víc umocníte čistící účinky masky. Tuto vodu bych si nekoupila, nemá na mě žádné jiné účinky, než kdybych si nalila do rozprašovače obyčejnou vodu a ještě bych nemusela ničit životní prostředí dalším sprejem. Takže za mě ne, to už radši tu Caudalie výše.



Tak co, jaké jsou vaše pravidelné stálice ve spotřebovaných produktech? 



4 komentáře:

  1. Aké sprcháče od Alverde máš najradšej? Mala som akurát cestovné balenie limetkového a bol fajn, nič extra ale voňal pekne. Naturalis budem musieť skúsiť, vychvaluješ ho do nebies a guličkové zbožňujem. Ale fakt dobré tipy na nákup, keď sa mi minú súčasné veci, Juliet naštastie mám a na ceste náhradné (už 3!) balenie, asi najlepšie je počkať si na 20% zľavu, na Asose by ma hľadať kozmetiku naozaj nenapadlo (ak myslíš ten istý ako ja). Kde okrem tých spomínaných eshopov nakupuješ, resp. ktoré máš osvedčené?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, žádné speciální, prostě popadnu sprcháč Alverde, který mi voní a koupím ho. Ještě mě žádný neuchvátil natolik, abych se k němu vrátila podruhé =)V podstatě nevím o žádném ani od jiné značky, který by to udělal. Vlastně jo, měla jsem ráda sprchové krémy Weleda, těch jsem měla několik, ale dost to lezlo do peněz. Zase se mi zdály nejlepší. Teď mám v koupelně sprchový krém od Lavery a funguje dost podobně a je za půlku, takže asi to je můj tip z poslední doby..

      A co říkáš na Juliet, když ji máš už taky několikátou? =) Budeš se divit, ale na Asosu mají poměrně velké oddělení kosmetiky - dekorativky a i péče. Např. teď jsem učinila nedávný objev v podobě kompletního sortimentu The Ordinary =D
      Nejradši nakupuju asi právě na Lovelulu a Naturisimu, ono je to i vzhledem k povaze nabídky přírodního sortimentu takové nejjednodušší. Ale zkušenosti mám se všemi, které jsem jmenovala. Ještě pak americký iHerb, HqHair,Space NK, Cultbeauty.. V zahraničí nakupuju určitě tak 2x do měsíce v průměru a zkušenosti mám zatím jen pozitivní ;)

      Vymazat
    2. Stručne - najlepšie čistítko aké som kedy mala :D Čistí (aj od zbytkov krému od večera), nevysušuje (používam ráno, možno skúsim aj ráno aj večer) ale pokožka nepne, ľahko rozjasňuje, hojí, jemne sa zbavuje šupiniek (veľké nezvldne, ale to nevadí), a prijde mi, že vyrovnáva tón pleti, v kombinácii s Foreom. A stačí úplne maličko, ale niekedy mi ujde ruka, hlavne pri ťažkom vstávaní. Plus tá vôňa, môžem si predstavovať že som v exotických kúpeľoch :D škoda že som ju neskúsila skôr

      Vymazat
    3. Tak koukám, že na ni máme závislost obě dost podobnou =D Přesně tak se každé ráno s Juliet cítím. Mám ji hrozně ráda a stačí opravdu maličko a nádherně pění, přitom nevrže a nevysušuje. Prostě nejlepší mycí gel, který jsem kdy měla =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...