středa 8. března 2017

To nejlepší z přírodní pleťové péče | TAG



Jsem milovnicí péče o pleť. Nevím, jestli je to věkem, nebo jsem k tomu logicky, po všech štrapácích se svou pletí, dospět musela, ale miluju kvalitní přírodní péči a vyhledávám každou možnou další značku k prozkoumání, jestli se v ní náhodou nenalézá ten můj zlatý kosmetický grál. A některé jsem už i našla. Tento TAG můžete brát jako takovou mou malou zpověď o přírodní kosmetice - co nejradši používám, co se mi vyplatilo jako nejvýhodněji koupený produkt, nebo o kterých ještě sním..


Na psaní článku po delší odmlce musím stejně jako na větší úklid - pozvolna a nenápadně, abych se nevystrašila. Začínám tak malými věcmi, třeba poskládáním prádla. Ale to už je spíš vyšší level, hození prádla do pračky je takový adekvátní "pracovní" rozjezd - nestojí to moc sil, není třeba velké disciplíny a přitom vlastně uklízíte. Takže dneska pominu resty jako Aktuální denní rutina, Zamyšlení zeleného mozku, O enzymatickém pudru Antonie Burrell, nebo recept na DIY krémový rozjasňovač alá RMS. Dneska začnu po lehoučku, TAGem.. 

Asi jste už u mě poslední měsíce zaznamenaly změnu v péči. Ona vlastně probíhá po celou dobu existence blogu a stejně jako se vyvíjí a přirozeně mění kondice mé pleti, stejně se mění i mé myšlení, finanční podmínky, preference na kvalitu a složení a také na skladbu produktů, které chci/jsem ochotná/už musím používat. Dá se říct, že by tento TAG vypadal ještě před rokem úplně jinak, ale teď bude asi zajímavější.. =D Také ho můžete použít jako vodítko u doporučení na produkty, nebo naopak u obezřetnosti u věcí, které mi nesedly, při porovnání mého typu pleti s vaším a pokud jste tu krátce, aspoň se najednou dozvíte, o jakém typu pleti tu stále píšu a čemu uzpůsobuju svou rutinu i výběr produktů..



1. Typ pleti?

Musím to, chtě - nechtě, rozdělit do dvou období.. Před porodem jsem měla pleť smíšenou, spíš mastnější a citlivou. Citlivou ji mám stále, ale po porodu se mi změnila a mám pleť spíš normální/smíšenou se sklony k vysušování a míň se mi mastí. Co stále přetrvává, jsou sklony k problematickému chování a velké sklony k ucpávání pórů, pokud mi něco nesedne složením. V leave-on produktech mi nedělá dobře kokosový olej, kakaové máslo a výživnější oleje jako pšeničný, sezamový, kukuřičný, olivový olej apod... Je toho víc, ale teď si nemůžu další vybavit. Jo a nedělá mi dobře glycerin a to ani v tělové kosmetice (osypávají se mi po něm záda a dekolt). Občas mi dělá boule i příliš aloe ve složení (zejména značka SantaVerde je tak pro mě už, i přes mou zálibu ve vůních jejich produktů, zcela zapovězená.

Zdroj


To, že jsem citlivka, mě ovlivňuje např. i u volby tonik a třeba kolem světoznámého kyselinkového Glow tonic od Pixi nemůžu ani projít, aniž bych nezrudla jak rak a neosypala se. Preferuju kosmetiku, kterou na pleti necítím a nemá žádné agresivní projevy v podobě pálení, svědění, mravenčení apod. A ještě by se hodilo podotknout, že na čisté přírodní péči jsem už několikátým rokem a pleť mi reaguje na nové produkty okamžitě. Pokud mi něco sedne, hned po první aplikaci, max. však do tří dnů zaznamenám účinek, a to platí pro ty kladné, ale i záporné reakce. Pokud mi něco nesedne, většinou to do pár dnů vím a osypu se. 



2. Kde uskladňuji pleťovou péči?

Tak momentálně je dost kuriózni, protože bydlíme už od srpna přechodně v pidi bytě a tak se naše věci z 90m2 bytu museli smrsknout do bytu o velikosti 20m2. Nejvtipnější je to v koupelně, kam jsem na úkor pohodlí a volného prostoru na procházení umístila až ke stropu podél zdí police, abych tam vůbec něco vměstnala. Představte si koupelničku o šířce 80 cm a délce 140 cm včetně sprchového koutu. Pak si po stranách odmyslete centimetry za poličky a už můžete mít docela věrnou představu, proč se do sprchy svlékáme už v kuchyni a zase naopak oblékáme na chodbě. Jo a taky se tam dá projít jen na štorc, jinak si odřete obě ramena. =D

Část zaskládaného bývalého kuchyňského stolu. Na jídlo jsem pořídila nový a ten už taky pomalu zabírám =D


I přes veškerá moje výše zmíněné nafukující skladovací zlepšováky se mi vše do koupelny prostě nevešlo. Zabrala jsem tak částečně kredenc s nádobím, kde skladuju vzorky k brzkému zkoušení, do obýváku jsem dala nový stůl, kde jsou produkty, které čekají na jejich chvilku slávy, protože jsem je kupovala v akcích, nebo v návalu syslení a konečně taky v knihovně v podobě dřevěných šuplíčků z IKEA, kde se nalézá můj veškerý dekorativní arzenál. A tím jsem neskončila. Koukám se právě po našem bytečku a našla jsem další dvě schovky - u kuchyňské linky mám v knihovně s kuchařkami vyskládané produkty ranní rutiny, protože se do pidi koupelny už nevlezlo umyvadlo a já si tak myju obličej ve dřezu. Večer už to řeším ve sprcháči, kde se nalézá i večerní část pleťové rutiny. Jo a teď se koukám nahoru na ledničku, kde mám obrovský koš s dekorativkou, kterou používám nejčastěji. Jako, opravdu se ještě divím, že to Ondrovi nevadí, ale jak ho znám, ani o tom neví =D



3. Oblíbená kosmetická složka?

Pfúúú, tak tady to bude oříšek. Coby moje druhé DIY já miluju vůni pryskyřice Benzoe (navíc i hojí) a léčivé a hydratační účinky inulinu s panthenolem (ten dávám skoro do všeho). Co se týče kupovaných hotových produktů, tam asi žádného extra oblíbence nemám. Jen preferuju místo vody hydroláty, extrakty a účinné látky místo výplní. 



4. Nejuspokojivější produkt?

Tak tady to nechám na osobním překladu každého z vás. V originálu je to "Most indulgent product". Momentálně jich mám několik.. Z DIY je to moje stálice Baobabový krém se zinkem, který popužívám i přes změny produktů v rutině stále a nedám na něj dopustit už několikátým rokem (používám jej jako jediný pleťový krém). 

Jediný oční gel PHB je v plném balení, zbytek jsou vzorky.. Ale to cestovní 15ml balení rozjasňujícího tonika PHB beru jako super - vydrželo mi snad přes dva týdny a na cesty je parádní. Bio Retinoid od REN je stále skvělým očním krémem, ale zjistila jsem, že může citlivějším jedincům nasekat milie, tak na to pozor.


Z kupovaných je to Brightening Tonic s Neroli od PHB Beauty, který má na mě okamžitý efekt rozjasnění a působí i na dlouhodobé úrovni. Má přírodní složení, vyhovuje mi co do účinků, tak i po té voňavé a finanční stránce. Nemůžete se mi pak divit, že ho doporučuju, kudy chodím. To samé v podstatě platí i o jeho pidi bratříčkovi - Brightening eye gelu s Neroli taktéž od PHB. Tak okamžitý vypínací a hlavně rozjasňující a zesvětlující účinek jsem po žádném produktu nikdy dřív nezaznamenala. Nedávno jsem dopoužívala plné balení a už mám na cestě další. V ČR seženete zde.

Enzymatický pudr Antonia Burrell


Přemýšlela jsem, jakou masku bych zde zmínila, ale mám jich tolik a v poslední době opravdu výborných, že jmenovat jen jednu bych nedokázala - fungují mi všechny stejně dobře. Takže vyzdvihnu multifunkční produkt - Polishing powder Luminous Light od Antonie Burrell (zde). Asi bych tu ještě před rokem psala o enzymáku od Kneipp, ale ten od Antonie ho předčil právě v možnosti více způsobů použití. Jako cleanser lze používat denně, je jemňounký i pro citlivky a přesto účinný - okamžitě pleť zjemní, zneviditelní póry a rozjasní. 2-3x do týdne ho používám jako masku, nechám 10 minut působit a buď následuju čistící jílovou maskou, nebo jen klasickou rutinou. Je ho hodně, stačí ho maličko, nedráždí mi pleť, příjemně svěže voní a krémově "pění". Takže v něm mám vlastně 3v1 - cleanser, enzymatický peeling a ještě čistící masku. Narozdíl od Kneippu funguje zcela samostatně jako maska, aniž by následovala nějaká další.



5. Nejvýhodněji koupený produkt?

Tady vás asi trochu překvapím, ale je to mycí gel Juliet, balzám na rty Reve de Miel  (ten v dóze a seženete ho třeba zde) a samozřejmě enzymatický pudr Kneipp. Balzám na rty od Nuxe mám už třetí v řadě, pořád jsem se ještě nedokopala k pokusu o výrobu jeho DIY dupe a nevím, jestli se mi to kdy podaří, protože jsem na to hrozně líná a pohodlná.. Proč se pachtit s vymýšlením něčeho, když kelímek za necelé tři stovky vydrží rok? A opravdu je to přesně rok, počítáno a ověřováno úspěšně a se stejným výsledkem již třetím rokem. A jo, už se vrhnu na svou verzi, protože mi syntetická část jeho složení vadí, ale stále mě k tomu ještě nic nepokoplo.

I když jsem teď Julietku vyměnila za Halcyon gel od Ÿuli, stále si k ní po ránu chodím aspoň čichat. Znáte ten pocit, kdy máte s někým natolik spojenou vůni, že vám ho hned přiipomene, když ji ucítíte? Tak to mám s Juliet - mám s ní spojená krásná slunná rána a příjemný pocit


Mycí gel Juliet sice nestojí jen pár kaček, mysím, že v přepočtu na koruny vychází na necelých 800,- Kč (koupit ho můžete třeba zde, nebo prostě koukněte, kde mají nějakou akci a kupte ho tam), ale dá se sehnat levněji s neustálými slevami a akcemi na zahraničních eshopech. Juliet používám jen ráno na mytí pleti a vydrží mi 10 měsíců. To už je dost slušná výdrž, ne? A to s ním nijak nešetřím. Krásně ovocně voní, což mi po ránu vždycky nkkoplo všechny mozkové buňky starající se o dobrou náladu. Dřív jsem myslela, že voní po ananasu, až jsem si jednou ve složení přečetla "zelené jablko a kardamom". Ale stále bych je v tom nepoznala. Juliet si kupuju stále dokola už také několikátým rokem a je to pro mě opravdu nej ranní  čistič co do kvality, ceny, péče a výkonu. 

Enzymatický pudr Kneipp


O enzymatickém peelingu v pudru od Kneipp jsem už napsala romány. Je to nejvýhodněji koupený produkt co se týče ceny/výkonu/délky výdrže balení. První balení jsem si koupila loni v lednu a ještě teď ho stále mám a navíc mi v něm zbývá ještě slabá polovina. Při pravidelném používání po třech dnech bez vynechání to beru jako nadprůměrný výkon. Kdybych měla volit vítěze, vyhrál by to s přehledem enzymák od Antonie, ale tento od Kneippu stále vyhrává  coby nejúspornější produkt a největší dříč. Používala jsem ho jako maskovacího předskokana před čistícímí maskami - umocnil jejich účinky a pleť připravil a pomohl tak k efektivnějšímu čištění.



6. Kosmetické "nářadí"

Používám jen jeden kosmetický přístroj a tím je Foreo, takže musím napsat o něm. Používám ho teď něco přes rok v kuse a mou náklonnost odráží i to, že jsem koupila mamče velké Foreo k narozkám a co na trh vyšla druhá řada, mám doma Foreo Lunu mini 2 a nemůžu si ji vynachválit (kupovala jsem se slevou zde). Už po týdnu používání se mi začala rapidně měnit struktura pleti. Reliéf se začal vyrovnávat a vyhlazovat a pleť zjemňovat a změkčovat. Je to znát i v následné aplikaci produktů, kdy jich stačí menší množství, protože pleť si vezme okamžitě, co potřebuje a nemusím tolik vrstvit. 


Nahoře stará verze Luna mini a dole nová verze Foreo Luna mini 2 Pearl Pink

Foreo jsem až do nedávné doby používala dvakrát denně, ráno s mycím gelem a večer s pleťovým mlékem Kimberly jako první čištění. Ani nevím, proč jsem od ranního použití nedávno upustila. Ale žádnou změnu jsem nezpozorovala, takže mi to ráno aspoň ušetří minutu času. Jinak jsem nedávno vyzkoušela po dlouhé době opět Konjac houbičku a musím uznat, že pokud nechete, nebo nemůžete, kupovat za tisíce Foreo, docela dobře by mohla posloužit i tato houbička, která je na pleti hrozně příjemná a dovedu si představit, že po ránu s gelem a ledovou vodou to může být skvělé osvěžující probuzení.



7. Nejlepší maska?

Možná většina z vás bude myslet, že sem zmíním mou nedávnou koupenou masku The Problem Solver od May Lindstrom. Ale to já neudělám. Je to sice skvělá maska a opravdu čistí jako blázen a dokonce i na tu silnou hřebíčkovou vůni už jsem si zvykla, ale na pleti mě pálí, ne vždy mám 45 minut na působení (zvlášť když jsem si na sobě ověřila, že mi nejlíp funguje, když ji průběžně rosím, aby nikdy zcela nezaschla a nechávám ji na pleti až 1,5 hodiny) a navíc jsem zaznamenala její náladové působení, kdy mi občas naprosto vůbec nefunguje a pořád nevím proč.

Zdroj


Takže jako nejlepší masky zde zmíním tři - dvě stálice (jedna "budget" verze, druhá dražší) a jednu novinku, které se nemůžu nabažit. Začnu tou nejdostupnější a tou je prášková maska "Orange" od Khadí. Má všechny benefity na pleti, které od masky potřebuju - okamžitě rozjasňuje, vypíná, stahuje póry, hloubkově čistí a zesvětluje pigmentové skvrny a flíčky po pupíncích. (Kupovala jsem  ji na veletrhu Festival Evolution na stánku Khadí- Další ročník je na konci března, tak se tam na ni můžete podívat.)

Tady můžete vidět jak DIY verzi masky, tak originál v pozadí - Parsley Seed Mask AESOP


Druhou maskou se stejnými účinky, ale v krémové verzi, je Aesop Parsley Seed mask. Voní po anýzu, růžích, levanduli, rozjasňuje, čistí, působení stačí jen 15 minut a přitom je efekt okamžitý - jemná, hladší, rozjasněná a čistá pleť s vyzmizíkovanými póry. Navíc se jednoduše aplikuje, ještě líp se smývá a hrozně mi voní. Asi víte, že jsem na podzim začala dělat masku Anýzku inspirovanou právě touto maskou od Aesop a slibuju, že vám sem časem hodím recept. (Tuto masku kupuju už poněkolikáté na Jahodě, vždy když mi přijde "wemissyou" sleva za cca 950,-)

Nikdy by mě nenapadlo, že budu mít v kosmetickém arzenálu nejvíc masek prvě v sypkém provedení. Zde Pure od Ÿuli


Třetí maska, "Pure" od Ÿuli (kupována zde), je mou nedávnou koupí, ale ze vzorků jsem ji zkoušela už na podzim a na základě toho se právě rozhodla investovat nemalou sumu a koupit plné balení. Jedná se opět o jílovou práškovou masku, kterou nejraději míchám s hřebíčkovým hydrolátem. A ona je právě důvodem, proč tu píšu o ní a ne o Problem Solveru od May. Tato má sice trochu jiné účinky postavené hlavně na vypnutí, rozjasnění a čištící efekt tam sice je, ale není tak agresivní jako u PS. Na této masce mě baví, že byť je to sypká a čistící jílovka, udělá vás okamžitě krásnější, sjednotí pleť jak velmi dobré BB a hned po smytí máte tendenci jít ven nenamalovaná. Pleť mi nedpodráždila, ani když jsem ji nechala působit hodinu, jen se víc umocnilo rozjasnění. Taky mi v kombu s enzymatickým pudrem od Antonie coby masky - předskokana - velmi rychle a účinně zesvětluje i dlouhodobé červené flíčky po vyléčených pupíncích. Doporučuju ji vyzkoušet aspoň ve vzorku. Kdyby ji měla srovnat s PS, tak Pure asi ocení víc zralejší pleť pro její rozjasňující, zesvětlující a vypínací účinky, PS zase mladistvější a problematická pro její silné čistící a hojivé účinky. 



8. Nejlepší "multi-use" produkt?

Zcela jistě to bude na podzim objevené Prémiové bambucké máslo Nilotica od Purity Vision. Je několikrát šlehané, takže se dá rovnou roztírat protože má krémovou konzistenci, nádherně oříškově voní a když někam jedu, beru s sebou piksličku a obsáhne víc jak půlku mého neceséru a nejen kosmetického. Dá se na něm totiž, stejně jako na kokosáku, i vařit. 


Bambucké prémiové máslo od Purity Vision a seženete ho skoro v každé drogerii

Jinak ho používám po lžičcce do vody jako hydratační pečující koupel, na mokrou pokožku po sprchování místo tělového mazání, na ruce, na rty místo balzámu, na nohy, na pleť, na Áňu na tělo i obličej a v neposlední řadě si ho můžete vemnout i do konečků vlasů, které nezamastí, ale hezky uhladí, suchým konečkům dodá pružnost a zdravý lesk a zmírní rozčepejření. (Kupovala jsem rovnou 2,5 litrový kyblík zde.)



9. Nejoblíbenější značka aneb Kdybych si mohla vybrat používat jen jednu značku, která by to byla?

To je trochu mateník a při rozmanitosti produktů své péče bych byla asi v koncích. Asi bych zvolila možnost DIY, protože si dokážu namíchat prakticky jakýkoli produkt a vyžila bych tak jen se svou kosmetikou (od vlasovky, přes tělovku, pleťovku, až po dekorativku). Ale nebavilo by mě to. Mám ráda rozmanitost a pokud můžu, tak nacházím a zkoumám nové a nové produkty. Jakmile mi některý zafunguje, jaké žádný předtím, pak už u něj zůstávám a jsem celoživotně věrná (dokud nenajdu zase něco lepšího =D). 



Ale jo, zkusím střelit od boku a vybrat nějakou značku.. Asi by to byla nedávno objevená Ÿuli, protože se mé pleti líbí a vyhovují účinky hned tři druhy základních produktů, což je nejvíc od jedné značky, které jsem našla - čistící gel Halcyon, maska Pure, o které jsem psala už výše a pleťové sérum pro problematickou a smíšenou pleť M. E. Skin Fuel, které mi skvěle nakopává regeneraci, rozjasňuje, pečuje, uklidňuje, hojí a přitom neucpává póry (takových moc není a zvažuju jeho koupi v plném balení, až budu těžce ve vatě). 



10. Nejlepší lokální péče na neplechy

Žádnou nemám. Dost bych se vyvarovala takových těch bydlenkovských rad alá "Kapni na to éterák tea tree nebo levanduli" - ta úžasně uklidňující a hojivá levandule dokáže v koncentrované podobě éterického oleje vyžrat díru do umělohmotného kelímku, tak si představte tu reakci na citlivější pleti. Navíc, je antiseptická, takže si ji nedávejte na rány, aktivní podráždění, ekzémy apod., protože pálí. Sice jsou to údajně dva jediné éteráky, které můžete aplikovat přímo na pokožku, ale opět tu připomínám ten rozežraný kelímek.

Rozežraný kelímek přes noc


Nejvíc se mi osvědčil spot treatment v podobě těžké ignorace. Prostě si toho nevšímejte, pečujte o pleť jako normálně, on sám zmizí. Když do něj budete vrtat, nebo ho naopak vysušovat desinfekcemi s vysokoprocentním alkoholem, koledujete si na dlouhodobé flíčky a jizvičky. Mám zkušenost, že když "na to nehrabu", pupínek se brzy zahojí sám, ba i rychlejí a líp a nezůstanou po něm dlouhodobé stopy.



11. Nejoblíbenější část pleťové rutiny

Musela jsem dlouho přemýšlet, protože většina lidí volila odpověď v podobě večerního čištění pleti a smývání makeupu. Já mám asi nejradši ranní čištění a aplikaci masky. Miluju ten proces, kdy si namíchávám masku (protože mám většinu práškových), kdy ji štětcem roztírám a pak nechávám působit a zatímco pracuju já, pracuje "na mně" i maska. A pak to překvapení, když ji smyju a pleť je opravdu hezčí (někdy rudá, ale to si nevyberete, když zkoušíte víc masek =D).



12. Wishlist pleťové péče

Naprosto určitě a na prvním místě by tam bylo retinolové noční olejové sérum Luna od Sunday Riley. Funguje mi naprosto úžasně, neosypávám se po něm, regeneruje přes noc a ráno se probudíte s krásnou pletí a v době, kdy jsem používala vzorek, měla jsem výstavní pleť a neobjevil se mi jediný pupenec. 

Sleeping Night Oil LUNA od Sunday Riley


Pošilhávám ještě po dvou věcech od May Lindstrom a to po Honey Mud - čokoládově a sladce medově  voňavé kaolínové bahýnko, které na mě funguje naprosto zázračným projasňujícím efektem a Clean Dirt - sypké rozjasňující jílové masce/cleanseru s vitamínem C, která mi funguje hodně podobně jako enzymatický pudr od Antonie. Až na to, že Clean dirty se mi trochu hůř aplikuje, protože je to taková jílovka až skoro písková, takže s ní nedokážu udělat souvislou vrstvu, ani mazlavou konzistenci a většina mi při mytí proteče do odpadu. Ale moc hezky projasňuje pleť a je to první produkt s vitamínem C, který na pleti snesu.

La Belle Lune (zdroj)


Poslední dobou se dost zaměřuju právě na regenerační noční séra a na střídačku s Lunou bych určitě chtěla jednou vyzkoušet výše zmíněný M. E. Skin Fuel od Ÿuli anebo La Belle Lune. Lákají mě taky vitamínová séra/toniky od One Love Organic, nebo olejíčky a enzym balzám od Kiss the Moon (asi si holt ulítávám na černém skle). A to už vůbec nemluvím o trial setu od Okoko (taková dost podobná, ale o hodně levnější May) a už několika letým tužbám po předplatném beauty boxu na Lovelula. Tak co říkáte ne tento TAG? Po jeho napsání jsem úplně koukala, jak se mi to v kosmetické rutině poskládalo a strašně změnilo za poslední měsíce. Bylo by zajímavékouknout takto na kosmetické smýšlení před pár lety. Asi bych se hodně nasmála a nepoznala se.




A po čem z pleťovky toužíte vy? Schválně, zkuste si do komentářů udělat tento TAG taky, zajímá mě to - tolik kosmetiky a tolik inspirace.. A ostatní blogerky, kdo bude mít zájem, neváhejte v TAGu pokračovat, už se těším na počtení! (A klidně sem do komentářů pak na TAG dejte odkaz ;)





P.S.: TAG vymyslely Ashley TIA se Sandrou, jejichž první základní videa k tomuto TAGu najdete v odkazech.




Zdroj titulního obrázku.

17 komentářů:

  1. víš co by mě zajímalo...jak dlouho ti trvalo než ses opravdu naučila znát, na co tvoje pleť reaguje, vymezila si nevhodné látky a tak...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Tě asi zklamu, ale já to do teď přesně nevím. Zvlášť, když kosmetický průmysl přichází pořád s něčím novým a novým, takže vlastně zkoumám u každé nové složky od začátku, jestli mi sedne a neudělá rotyku. U toho základu, který se ale objevuje skoro u většiny přírodních produktů - základní nejběžnějí oleje a másla, účinné látky apod. to mám nastudované na své tlamce metodou pokus/omyl a zbylé zase z vaření kosmetiky, jak mi co sedlo.. Třeba teď jsem zkoušela od Onestu ten nový olej "15" a složením se mi zdál být bezpečný a přitom se po něm asi osypávám a netuším, co by mi tam mohlo dělat neplechu..

      Vymazat
  2. Míšo, krásný článek, musel ti zabrat hodně času a energie. Ráda bych ti slíbila, že budu v tagu pokračovat, avšak nemohu, nicméně pokusim se, je to výzva. Nicméně inspiraci u mě nezískáš, já se držím při zemi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Medu, za prvé - moc děkuju!!! Jestli to tak vypadá, o to víc si toho cením, protože tohle byl jeden z mála článků, které mi šly samy a byl za dvě hoďky venku. Horší byly ty prolinky a dohledávání odkazů a fotek, to mi zabralo skoro půl dne =D Takže klidně jen napiš jednoduše formou interview otázky a odpovědi, budu za ně moc ráda. Já mám totiž zase tak už rozvrstvenou péči, že za minimalistickou inspiraci zvlášť z českých luhů a hájů budu moc ráda ;)

      Vymazat
  3. Pred materskou jsem mimo jine psala o kosmetice do casaku, coz znamena, ze ses neustale zavalena kosmetikou. Kdyz jsem videla fotku tvych zasob, tak se mi to uplne vybavilo;))) ze zacatku jsem mela paniku, jak mi ta kosmetika bude chybet, ale ted jsem ve fazi, ze jsem rada, ze se nam uvolnila koupelna a mam radost, kdyz spotrebuju dalsi produkt a je misto:) Ja mam plet nastesti bez problemu, rekla bych, ze na muj vek i stale dobrou, ale caste stridani produktu mi nevyhovovalo, hned jsem videla, ze je ta kuze rozhozena. Ted si vybiram a necham se inspirovat. Takze diky tobe je muj posledni top ulovek Lionsleaf, ktery si vecer nanasim na serum s vitaminem C od Kiehls ( to neni priroda) a stridam ho ob vecer s olejem. A na masky jsem lempl, smekam, ze zvladas kazde rano a jeste je i michas;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, možná, kdybych na tom byla stejně a mělo mě to živit a musela bych o tom psát za peníze, asi by mě to dost rychle přestalo bavit. Navíc, střídání taky nemám ráda, péči mám poměrně ustálenou už několikátým rokem a když v ní něco vyměním, tak jen čističe, masky, ale ty mám poslední dobou taky stálé. Teď hodně hledám vhodné regenerační sérum, proto tolik zkoušení a vzorkování, většinou to jsou hlavně masky a oleje =D
      A od Kiehls mě věci lákaly hodně dlouho, dokud jsem nezjistila jejich složení, škoda, protože jinak by to byla super další značka =) Ale teď se se séry roztrhl pytel a dělá je snad každý, takže i v rámci přírodky je z čeho vybírat, tak jsem zase klidná =D A Lvíček balzám je super, že? Zkus ve vzorku aspoň od May Blue Cocoon, je naprosto jedinečný a co do regenerace, vůně, aplikace, účinků a hojení opravdu jedinečný. Jediné, co mě odradilo od jeho plného balení bylo to, že je na mě až moc a při konstantním používání se začnu osypávat =/

      Vymazat
    2. Ja si pri rodicaku veskery znacky z Ingredience zakazala😂😂😂 snim o te petrzelove masce, tu si asi necham nadelit letos k Vamocum!

      Vymazat
  4. Moc děkuji za velmi přínosný článek. Jsem u tebe na blogu nováček. Chci přejít na přírodní kosmetiku, už si se svou pletí nevím rady. Před pár dny jsem se vrátila ze Srí Lanky kde se moje rozhodnutí utvrdilo. Bohužel nevím, jak začít. Do teď jsem používala převážně produkty od Clinique ale nejsem se stavem své pleti vůbec spokojená. Pleť mám sušší se sklonem k supinkam, mastnejsi T-zonu, černé tečky, pupinky spis hlubší tukove a dědičné červené zilky na tvářích. Mohla bys mi poradit, co nakoupit za první produkty? Nechci ze začátku moc investovat když nevím, co mi sedne. Napadlo me bambucke máslo misto kremu na plet a růžovou vodu misto tonika. Jsem nějak ztracená :-) Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý a kolik Ti je let? Určitě tím můžeš začít, jen si dávej majzla, kdyby Ti bambucké máslo nesedlo - ne všem sedne. Navíc, nevím, jak je Tvá pleť zvyklá, ale já používat místo krému jen máslo, tak jsem za chvilku osypaná, dehydratovaná sušinka. Ale určitě to vyzkoušej, ono to za chvilku zjistíš, kdyby Ti to nevyhovovalo. Jakmile začneš mít vrásčitější, sušší, možná i svědivou a mdlou pleť, potřebuješ hydrataci. Sice minimalismus miluju,a le jen v určitých oblastech života a kosmetika k nim zrovna nepatří. Pokud nechceš na doslova šetřící poustevnický mód, tak bych nedoporučovala začít s přírodkou zrovna jen tímto, protože pak asi s největší pravděpodobností zjistíš, že jen tyto dva produkty pleti nestačí a mohlo by Tě to od přírodky odradit.. Jukni do mých článků o pleťové péči, třeba Tě nějaký produkt inspiruje.. Za mě by určitě v péči neměla chybět nějaká voda, nejlíp obohacená nějakými aktivními látkami a měla by být dobrá. Nemusí být vždy drahá. Kvalitní růžovka by mohla stačit, zvolila bych však i podle druhu pleti. Nádherná účinky i vůní je třeba Verbenová.. apod. Pak něco na čištění a záleží na Tobě, zda to bude olej, balzám, nebo gel, pěna.. krém - univerzál na večer i na ráno. Tolik produktů to zase není. Čím jich je ale míň, tím lepší musí být,a by Ti stačily pokrýt to, co se obvykle doplňuje hydratačními séry, olejovými/balzámovými séry a maskami..

      Vymazat
    2. Je mi 26 let, ale pleť působí starší. Navíc pracuji v v koktejlovem baru - cigaretovy kouř a ponocovani. Už si nevím rady, ač na ni dávám poměrně drahé produkty tak je to jen horší. Postevnicky mód určitě nevyzaduji, byl to pouze napad. Udělala jsem objednávku na Ekokoze tak zkusim mandlovy odlicovaci balzam podle tveho receptu. Jeste nejak vyresit otazku tonizace a hydratace. Moc děkuji za tve rady, zkusim prispevky procist.

      Vymazat
    3. S těmito podmínkami bych spíš šla do nějaké antioxidační rozjasňující péče. Zkus si objednat nějaké vzorky z Ingredients, nebo se u nic rovnou poradit, na tento druh pleti toho mají hodně. Nebo Třeba objednat od PHB rozjasňující tonikum, krém, pleťový gel alá sérum a masku pus oční gel a máš to najeednou - v podsattě celá ta jejich řada je Brightening je výborná a mohla by Ti sedět. A na všechno mají i miniset, takže se dá taky nejdřív vyzkoušet. Mně fungovala geniálně ;)

      Vymazat
  5. Super článek plný inspirace, moc díky. Nevěděla bys, kde se dá sehnat ten enzymatický pudr Kneipp? Díky Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Nemecku sa este da zohnat, nemaju ho ale vsade. Ja som napriklad kupovala v kneipp obchode v outletovom centre.

      Vymazat
    2. Díky Markétko =) Já ho taky mám z německé lékárny - objednán předem a pak osobně vyzvednut kamarádkou, která tam občas jezdí, ale dá se poslat i přes eshop a holky mi psaly, že ho sehnaly i v Polksu v DM, nebo v rakouských drogeriích.. Ale jestli můžu doporučit, nevím, jaký máš limit.. Ten od Antonie Burrell je lepší, je ho několikanásobně víc, má rozmanitější účinky a vydrží ještě dýl. Co je cenově navíc, to dáš i z části za dopravu Kneippu..

      Vymazat
  6. Super, opět díky za inspiraci, je mi jasné, že ty výrobky jsou kvalitní, dlouho vydrží a je to otázkou priorit, ale momentálně s rodičákem, rekonstrukcí a čerstvou hypotékou na krku si je píšu akorát na wishlist a snad až koncem roku nastoupím opět do práce si na něco našetřím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme na tom přesně stejně =D Jen já teda brigádničím - nechtělo se mi čekat =D Tak držím palce, ať jde vše hladce a nástup do práce není tak bolestný (aspoň už ale víš, čím se za něj odměníš ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...