sobota 19. listopadu 2016

Kosmetický veletrh GREEN BEAUTY MARKET 2016 | Nákupy, nové objevy, značky, produkty, informace


Kdybych měla popsat tuto akci jednou větou, vzmůžu se asi jen na: "Bylo to skvělý!"!! Ono to totiž skvělé bylo.. Představte si, když můžete nakouknout do koupelny někomu, kdo v ní má samé krásně zabalené přírodní produkty pro Vás známých i neznámých značek. Kolem nevšedně řešených designových umyvadel obkukujete pyramidky lahviček, tubiček, dóz a flakonů a v každé koupelně vás přivítají buď přímo majitelé značky, nebo její výhradní distributoři, či zástupci. Pozvou vás dál, k popisu produktů přidají i příběh, jak se zrodila jejich značka a vy odcházíte z koupelny s nakoupenými poklady a s pocitem sounáležitosti.. Tak přesně to se stalo mně na letošním prvním ročníku Green Beauty Marketu pořádaném v prostorách designového ukázkového studia koupelen Prague Gallery Laufen..

Ze začátku se mi zdála myšlenka, uspořádat akci v prodejním výstavním studiu koupelen, trochu krkolomná. Ale jakmile jsem překročila práh dveří, bylo mi jasné, že tady to funguje na jedničku a výstavní prostory úžasně souzní s vystavovanými produkty - kosmetikou. Kde jinde by mohly lépe vyniknout kosmetické produkty, než na naleštěných umývadlech, poličkách a okrajích van a sprchových koutů. Co jsem tak zaslechla, působilo to na všechny obdobně - na vystavovatele i na návštěvníky. 

Teď mě napadá, že jsem zpovídala hodně lidí, ale samotné tvůrkyně, zakladatelky, zkrátka vrchní hlavy celého veletrhu - Andrey M. Vémolové - jsem se nezeptala ani na to, jak ji to celé vlastně napadlo??! A taky jsem se zapomněla zeptat třeba na takovou "maličkost", jak to sama celé dokázala zpunktovat (fakt sama, bez asistentky, prostě jen sama). Každopádně ji tímto vzdávám obrovský hold, protože to byla parádní akce a já jsem se zamilovala do přírodky už totálně. A teď vám tu popíšu, jak takový "zelený market" vypadal a protože se Andrea vyjádřila, že je velká šance, že se bude za rok konat další ročník, chci vás připravit na to, co si příště nesmíte nechat ujít.

Všichni vystavovatelé (taky se vám zdá, že se tu sešlo to nejlepší z nejlepšího? Na klasických veletrzích najdete tento druh značek v zastoupení cca 5..)

Veletrh se konal po dobu dvou dnů, z čehož první den byl specializovaný pro odbornou veřejnost (lidé z branže, kosmetičky, kadeřníci, majitelé salonů, obchodů s přírodní kosmetikou, či zdravou výživou, blogery apod.), druhý den patřil veřejnosti. Už první, co vás kosmetických veletrhů znalé, překvapí, je vstup zdarma. Pokud jste se registrovaly na stránkách veletrhu, měly jste vstup free, pokud ne, bylo vstupné v dobrovolné výši a výtěžek šel na dobročinné účely. Mně osobně ještě navíc strašně ulehčily práci (práci = seznamování, komunikaci  s vystavovateli i hosteskami atd..) placičky s popisky funkce člověka na veletrhu "vystavuji", "přednáším", "píšu", "green help" - bylo to super zvlášť pro plachého tvora, jako jsem já, který na otázku "A vy jste kdo?" uhýbá očima a provrtává zem. 

Myšlenka veletrhu vyplývá už z jeho názvu.. Nejedná se o klasický veletrh, ale velikostí spíš opravdu o malý jarmark (market) s čistě přírodní kosmetikou bez skrytých toxických látek ve složení. Ehm, ehm, jak se to vezme.. Pokud se tímto titulem akce honosí, měly by to mít na paměti i všechny vystavující značky. Za docela kuriózní by se dalo brát to, že jsem si tam pak málem koupila od O-way Rolland sérum pro tvarování vln s mixem asi 4 super silikonů hned na začátku složení a od Faith in nature zase šamponek se sulfáty (a to s klasickými sulfáty, žádný rádoby přírodní coco sulfate), ale nebyli jediní. Bohužel, uhlídat to ale asi nemůže být ani v moci pořadatele veletrhu, protože obě značky ve svém sortimentu mají i produkty s bio složením, ale holt je jich málo, takže vzali vše a takhle to dopadlo. Co jsem zaslechla, tak z toho na rozpacích byli i někteří ostatní vystavovatelé.. Ale zpátky k tématu.

Mr. Roland Tentunian - německý mistr parfumér značky Florascent na přednášce o přírodních parfémech

Všichni už jsme unavené z toho věčně se stále opakujícího sortimentu na Interbeauty, Beauty and Spa, nebo na Biostylu (festivalu Evolution, který je tedy jediný z těch tří zmíněných, který navštěvuju pravidelně už pátým rokem a ráda, protože je tak velký, že tam vždycky něco nového a pro mě vyhovujícího najdu), ze znuděných prodejců, neaktivních a někdy i neinformovaných hostesek na stáncích, které si něco datlují do mobilů, nebo svačí přímo před návštěvníky. Proto bylo hrozně osvěžující zažít atmosféru skoro až rodinnou, plnou nadšenců milujících jedno a to samé - své produkty a přírodní kosmetiku, její složky a vůně. Tato atmosféra tam čišela z každého rohu, téměř z každého stánku a rozhodně všech vystavovatelů, se kterými jsem mluvila a které jsem měla tu čest poznat osobně (např. zakladatelé a samotní kuchaříčci produktů slovenské značky Dulcia, nebo úžasní zástupci Purity Vision, paní Alexandru Hanzl od Couleur Caramel, Verču Machkovou, která  dělá úžasně vonící mýdla pod značkou Almarasoap, celou partu z Liviny.cz a úžasnou Natálku od australských samoopalováku Eco by Sonya, tým Biorganica.cz s jejich pleť rozmazlující květovou dekorativkou Zuii a božsky vonící balzámovou kosmetikou Inlight, nebo v neposlední řadě naprosto úžasný mistr parfumér Roland Tentunian značky Florascent. Určitě jsem zapomněla jmenovat spoustu dalších a je mi to moc líto. O to víc je mi líto, že i přes dva dny, které jsem na veletrhu strávila prakticky od otvíračky do zavíračky, jsem nestihla projít vše a tak půlka stánků mi utekla.

Ještě než se pustím do výčtu značek, které mě okouzlily, nesmím zapomenout zmínit doprovodný program. Ten byl totiž skvělý! Schválně vám sem níž přikládat foto mého diáře s rozpisem naplánovaných seminářů a přednášek, abyste pochopily, jak je možné, že jsem nestihla oběhat na vlastně prodejní akci ani půlku stánků.. Co mě mrzí je, že mi pak i přes mé dokonalé plánovací ambice utekla přednáška o Bachovkách a Verči Machkové povídání o tom, jak založila značku Almarasoap, pod kterou prodává svá úžasná mýdla.  Ale tak mám aspoň na co se těšit příště.



Market se otevíral v deset hodin a program zahajoval první přednáškou úžasný (omlouvám se za ty superlativy, ale moje pocity nadšením z akce jen hýří, až bych řekla, že doslova přebublávají, tak jimi bude proložen celý článek - schválně, kolik jich napočítáte!), tak znovu pro ty, které se v textu už ztratily.. Program otevíral přednáškou o přírodních a niche parfémech úžasný německý parfumér Roland Tentunian působící pod značkou Florascent. Poté, co jsem jako poslední díl skládačky do výměny za čistou přírodku mého kosmetického neceséru dosadila slupovací laky Little Ondine, parfémy byly jediným zbytkem syntetiky, o kterém jsem zatím ani neuvažovala ho nahradit. No a po této přednášce bylo rozhodnutí více než snadné. Já, které tu už několikátým rokem píšu o toxicitě syntetických přídavků v kosmetice (kompletní shrnutí bych doporučila přečíst v tomto článku, který jsem psala pro letošní soutěž LOHAS Blogger), na sebe s klidem plácám koncentrované synte-směsi obsahující všechno  možné i nemožné a vůbec mě nenapadlo se nad tím pozastavit. Až je mi líto, že tato přednáška byla pouze v den otevření pro odbornou veřejnost, protože dle mého, by tyto informace užili i návštěvníci koupě chtiví a přirodu milující.

Možná se vám bude zdát, že to do tohoto článku nepatří, ale vypíchnout tu chci i osobní koučku Dominiku Špačkovou, která měla přednášku pro odborníky "Chyby v podnikání" a hlavně!!!, snad to tu můžu říct, pomáhala s psychickou stránkou uspořádání tohoto veletrhu - prostě byla velkou oporou Andrejce, která pod jejím koučinkem akci dotáhla do tohoto úžasného konce, aniž by se zbláznila (dvě děti na krku, na mateřské a intenzivní 3/4roční práce na přípravách Marketu). A co může být lepší vizitkou kouče, než úspěšně zvládnutý projekt jeho klienta? A jak to souvisí se mnou? Nu, jednoduše, já už jsem se také stala Dominičinou klientkou. A pokud si nevíte rady, kudy kam, třeba jste i na mateřské, nebo máte v hlavě dlouho nějaký projekt, který ne a ne z papíru převést do praxe, jukněte na její stránky. Mě je tato osůbka natolik sympatická, že jsem se dvakrát nerozmýšlela, domluvila se s Ježíškem a letos mám koučinkový kurz pod stromeček.

Seminář - úvod do DIY přírodní kosmetiky


A nebyla jsem z návštěvníků sama, která oblítávala skoro všechny přednášky na úkor vystavovaného zboží.  S některými jsem se potkávala pravidelně na každé přednášce a bylo to stejně fajn, jako být na studijním víkendu dálkového studia ve škole. Další přednášky se týkaly např. přírodního barvení vlasů (s Logonou), záludností líčení s přírodní dekorativkou a jak na ně (s Helenkou Tomanovou, kterou asi znáte z Greenwave, kde líčí na akcích), nebo třeba o aromaterapii apod.

Co jsem vám ututlala pro nehoráznou trému naprosto záměrně bylo, že jsem měla jak v pátek společnou přednášku na téma Toxické látky v kosmetice, tak v sobotu 2 hodinový seminář o DIY přírodní kosmetice. V pátek ráno jsem měla ještě žaludek jako na vodě, ale po poznání osazenstva veletrhu a sympatií, které ve mně celá akce vzbuzovala, byla tréma pryč a na sobotní akci už jsem se i těšila. Sešla se skvělá parta bab sdílejících nadšení pro přírodní kosmetiku a její výrobu a nakonec jsme se dostaly do takového ajfru, že jsem jim zapomněla nabídnout i přestávku a prodlužovalo se, takže jsme nakonec jely skoro 3 hodiny v kuse. Kvůli navazujícímu workshopu tam bohužel nebyl moc čas pro praktické ukázky, nebo zkoušení míchání, ale 4 Ikea tašky plné surovin, olejů, másel, emulgátorů a éterických olejů z mé kuchyňky stačily bohatě na tři hodiny očichávání olejů, zkoumání rozdílů mezi oleji, jejich zpracováním, barvou, vůní i kvalitou, až jsem se bála, že nás z konferenčky vyhodí. Bylo to skvělé!! Moc děkuji všem zúčastněným a na jejich otázku odpovídám rovnou, že to byl první otevírací zkouškový seminář a rozhodně plánuju další, stay tuned..

A teď už se konečně dostávám k tomu, co mě na veletrhu zaujalo, co jsem objevila a co tam rovnou pokoupila a odnesla si domů. a protože se v tom sama už ztrácím, pojedu podle seznamu vystavovatelů a dám vám to sem tak hezky abecedně seřazené podle názvů značek.


*

Acorelle

Rozhodně není novinkou ani na našem trhu. Je to značka přírodní kosmetiky, kterou seženete třeba v Biooo a myslím, že už jsem od nich kdysi měla micelárku. Bohužel jsem ji asi ani nezkusila, protože jsem v té době měla přemicelárkováno, takže jsem ji asi darovala dál. Tady mě však překvapilo, že se nejednalo o stánek plný pleťové a tělové péče, ale přírodních parfémů a toaletních vod. Bylo tu snad vše - od kapesních roll-onů (koupila jsem pro mamču Tea Garden, bomba svěží vůni zeleného čaje a vyšla asi na 400,-), přes toaletní vody, až po parfémy, které mám dva a opravdu nádherně voní.

Jestli máte rády jemné a svěží bezkonfliktní klasiky, tak doporučuju zkusit třeba s toaletkami Cerise Intense (Třešňové květy a hodně to připomíná stejnojmenny tuhý parfém od L´Occitane, případně o trochu květinovější Orchidée Blanche, nebo parfémem Čajová zahrada Tea Garden


Pokud chcete začít s přírodními parfémy, určitě doporučuju. Nejsou nijak extra předražené - dárková kazeta s parfémem a miniaturkou do kabelky/mýdlem vás vyjde na cca 500,- (teď mě napadá, proč byl teda ten roll-on tak drahý..? Hmm.. Jo, už vím, protože je to echt parfém, asi..) a jsou to jemné, svěží vůně, řekla bych až evropského typu. Jako, obecně bych doporučila propátrat jejich eshop zvlášť teď před Vánocemi, protože mají mraky dárkových kazet, jsou skvělé (nejen krásné), ale mají rozsáhlý vzorkový servis od odlivků až po sachetkové provedení.


*

ALMARA SOAP

Tady se vám přiznávám na rovinu, málem jsem publikovala článek a na tato mýdla úplně zapomněla!! A přitom jsem si domů koupila tři a něco jako dárky. Oproti Ponio mýdlům voní už z dálky a naprosto božskými vůněmi. Můžeme se mi někdo divit, že mě nenechalo chladnou třeba naprosto věrně vonící Pumpkin Spice Latte a vzala ho rovnou dvakrát? Mamče, milovnici levandule, jsem zase koupila Provensálské pole a odnesla si i vzorečky jejich prodejních bestsellerů jako je Babiččina zahrada s heřmánkem, Medový květ, nebo Konopné..



Za těmito mýdélky stojí energická Veronika Machková, na jejíž voňavý stínek jsem vás upozorňovalauž během veletrhu a byl kousek od vchodu. Vtipné je, že Verča měla jeden z mála stánků (rozuměj koupelen), ve kterém bylo vše funkční a zrovna její sloužil na ukázku funkčnosti sprchových hlavic, které se spouštěly z venku. Docela kuriózní situace nastala, když běhaly kolem stánků děti a zkoušely všechny kohoutky v domnění, že i tyto jsou nefunkční a ony nebyly. Naštěstí zmokly jen krabice namísto samotných mýdel, jinak to málem Verča zabalila dřív, než se veletrh vůbec otevřel pro veřejnost. Almarasoap najdete pod stejným názvem na Instagramu zde nebo na jejich dokonalém eshopu (fakt bych chtěla mít aspoň třetinu buněk pro takovéto grafické ztvárnění).

*

Couleur Caramel

Profesionální vizážistická značka přírodní dekorativní bio-kosmetiky (nejen dekorativní, na stránkách mají i nějakou péči, odlíčení apod.). O této značce jsem vám psala už na IG. Distribuci pro SK i ČR má na starost velmi milá paní Alexandra Hanzl, která sama obhospodařovala stánek na veletrhu. Tato dekorativka je na našem trhu k mání už nějaký ten pátek díky eshopu Mišky - Krásná každý den - a recenzi na jejich produkty jste už mohly číst u některých blogerek. Nejvíce byly zmiňované korektory, linky na oči, pudry a tvářenky. Korektory mám ráda, ale ne takové, které se musí ještě fixovat (alá další krám do baráku + práce navíc, když spěchám), takže jsem šla rovnou po tyčinkovém makeupu. Sama Alexandra prý vozí na líčení na kce i pro osobní potřebu jen je a chytře má dva pro jakoukoli volitelnou kombinaci - světlejší odstín 11 a tmavší 14. Oba jsou to univerzální odstíny s neutrálním podtónem a mé lehce nažloutlé pleti skvěle padnou. Když mám čerstvě samoopálený obličej, tak by šla i samotná 14ka, ale v kombinaci s 11 je to to pravé. Navíc je to super pro lenochy - světlejší můžete použít i k projasnění pod okem a tmavší zase samostatně jako korektor na neplechy.

A ta tvářenka úplně vlevo dole je ta "moje" 57ka =)


Na veletrhu byla představovaná i novinka pro majitelky sušší zralé pleti, nebo pro mastnější typy pleti do zimních měsíců - makeup s kyselinou hyaluronovou a olejem sacha inchi. Viděla jsem ho v akci a krytím, komfortem aplikace i výdrží se směle vyrovná synteťákům z parfumérky. Co jsem si ještě zamilovala, byla tvářenka odstínu 57, o které mi vtipně Alexandra řekla, že je moc tmavá a není o ni moc zájem, vteřinu předtím, než jsem na ni ukázala. Víte, jak mi parádně půjde k rudým vlasům?? =D Tekuté linky mě zaujaly taky, ale momentálně mám od Trend IT UP všechny barvy a byť nepřírodního složení, nebudu je vyhazovat. Nové linky tedy přijdou na řadu možná po jejich dopoužívání. Zamilovala jsem se ještě do bronzerů, které mají dostupné ve dvou letních odstínech se shimmerem a dvou matných pro mě ideál na zimu - 26 je můj ideál, ale je tu zas to moje syslení a nechci utrácet za další bronzer zrovna před Vánocemi. Ale jednou bude můj! Co neseženete skladem na českých eshopech, seženete na tom oficiálním slovenském zde s poštou do ČR za 5€. Jo a mají všechno v podobě panů, ke kterým si můžete koupit papírové paletky na magnetické uzavírání se zrcátkem v několika velikostech v krásném designu (jsem divná, nebo jen mně to připomíná secesi??).

*

Dulcia Natural

ještě nikdy jsem o ní nepsala. Jen těm, které mi napsaly soukromě, nebo přímé dotazy do komentů, jsem psala svůj názor ze zkoušených produktů. Nebylo jich moc.. Byl to ovocný krém s koenzymem Q10, Vanilkový dětský balzám pro miminka, který božsky sladce voněl a úžasné tělové máslo s bergamotem a skořicí, na které vám do teď dlužím recenzi, protože jsem ho za tím účelem dostala z Miščiného e-shopu (já se polepším). Bylo to už před dvěma léty, tedy původní receptury a před změnou balení. Dětský balzám byl úžasný na tělo - pro mě - ale malou vysušoval, takže jsem ho vymazala na sebe. Pleťový krém měl mastnější konzistenci a hned jsem se po něm osypala, byť jsem ho zkoušela několikrát. Co bylo jasným favoritem, bylo šlehané tělové máslo s bergamotem a skořicí - vonělo nádherně, skvěle se roztíralo a perfektně pečovalo. To bych chtěla zas..



V Dulcii nedávno proběhla nejen nápadná změna v balení (hliníkové kelímky jsou minulostí a nahradily je vzduchotěsné pumpičky a plastové tuby), ale i v kvalitě složek (nyní jsou všechny oleje v certifikované bio kvalitě) a dle mého i v recepturách, které jsou teď odlehčenější a ne tak olejové. Mám Sedmikráskový oční krém a ten je jak peříčko, hned se vsakuje. Pod oči už preferuju, ne mastné, ale trochu výživnější konzistence a tento krém bych zařadila jako ideál pro jaro-léto. Teď na zimu mi přijde dokonce moc lehký (hehe, jak se věkem pleť mění, že?). Co se týče složek, najdete v jejich sortimentu samé úžasné aktivky, jako ceramidy (na veletrhu mě hrozně lákalo vyzkoušet Marulový krém s ceramidy pro smíšenou pleť, tak jsem si odnesla na vyzkoušení aspoň krásně vonící vzorek), hedvábí, kofein, kyselina hyaluronová a další. Mamče jsem zase kupovala jejich intenzivně regenerující Měsíčkový krém na ruce a je to teda pálka - 350,- za krém na ruce, ale složení je perfektní, hned se vsakuje, přitom ruce zůstanou vláčné, nemastné a intenzivně vonící po vzdáleném orientu (do těchto vůní jsem ještě nedospěla, takže upozornění pro ty, které jim neholdují, jako já - voní z rukou opravdu dlouho a opravdu hodně).



Na jejich stánku jsem se seznámila se samotnými majiteli, tedy i kuchaři Dulcia produktů v jednom a jsou to tak milí lidé, že naprosto chápu, co mě pořád táhne k jejich kosmetice, i když jsem zatím nenašla žádný pro mě plně sednoucí produkt. Vše vyrábějí ručně a sami, takže některé krémy, zvlášť ty s obsahem dražších olejů a aktivních látek, vaří v malonákladovém množství třeba 30 kusů. To je paráda, protože vám to zaručuje, že produkty máte vlastně stále čerstvé. Dulcii seženete v ČR např. v Krásná každý den (odkaz už výše), nebo přímo na oficiálních SK stránkách.

*

Eco by Sonya

Tady to bude trochu kratší, protože jsem vám o jejich produktech i úžasných distributorech popsala vše v samostatné recenzi. Na veletrh přijeli i s novinkou v podobě Cacao Mousse - samoopalovací pěny - která má, stejně jako jejich ostatní produkty, "vedlejší" účinky v podobě péče a výživy pro pokožku a speciálního vypínacího a vyhlazujícího efektu daného složením. Pěnu mám doma, božsky voní, fakt funguje vyhlazujícím efektem a krásně pečuje - nevysušuje a nedělá mapy. A dobře se roztírá. Pokud jste dosud chodily do solárka kvůli barvě a léčebným účinkům na pokožku (taky jsem z toho důvodu chodívala), jděte do těchto samoopalováků.



Moje rutina se ustálila na aplikaci jednou týdně  - na obličej Tan Water, samoopalovací tonikum a na zbytek těla mléko Invisible Tan, popřípadě Cacao Mousse. Mně to třeba okamžitě léčí vyrážky, roznípané pupínky po holení a jiné drobné ranky, navíc mi opálení ten týden hezky viditelné opravdu vydrží. Jo a jedna tuba Invisible zvládla aplikace od jara do října, což je za ty prachy několikanásobně levnější než jakýkoli jiný samoopalovák, nebo dokonce solárko. Co jsem teď koukala na jejich stránky, najdete tam i sekci dárkových balíčků, na které je až 20% sleva. Pro mě je Soňa už kosmetickou nezbytností.

*

Florascent

Značka  mnou z neznámých důvodů dosud opomíjených přírodních niche parfémů, bytových parfémů a toaletních vod. Normálně vám tu s klidem přiznám, že nebýt té přednášky, asi bych se u nich ani nezastavila. Měla jsem je zařazené mezi těžké a hlavně orientální vůně. Ty tam najdete samozřejmě také, ale mezi nimi i lehké, jemné, nebo citrusové. Vtip je v tom, že na každém tyto parfémy voní jinak a v průběhu doby působení se také do jiných vůní rozleží. Už z přednášky jsem se zamilovala do samostatných vonných esencí Tonky a Yuzu (a opravdu se to nedá srovnávat s žádnou přívoní tonky v Alverde limitkách, nebo Yuzu prodávané ještě nedávno pod označením esenciální olej, nyní už pod vonným olejem na Ekokoze). Ty opravdové a kvalitní éterické oleje jsou úplně jiné, mnohem intenzivnější, daleko barvitější a v parfému i na kůži fungují zcela odlišně.

Fialová etiketa na kapesním flakonku Umami a za ní hned světle modrá Capri


Když Mr. Tentunian na konci přednášky povídal o vzniku některých jejich parfémů, zmiňoval konkrétně mezi jinými i parfém UMAMI, prý právě spojení hlavních vonných složek Tonky a Yuzu. Když jsem se hned, jak domluvil, hnala na stánek, abych si Umami vyzkoušela na vlastní zápěstí, docela mě překvapilo, že nejdřív jsem ucítila mrkev. Ale ne tu sladkou karotkovou jako ze salátu, ale mrkev sušenou mé babičky, tu na vaření polévek. Trvalo to necelou minutu a na další přivonění už byla mrkev minulostí a po zápěstí se mi rozlévala vůně Vánoc. Prý je to i jedna z nejprodávanějších zimních lehčích vůní. Samozřejmě, při mé klice, byla to jediná vůně, kterou neměli v prodeji na stánku. A vlastně je to docela jejich smůla, protože se nás tam takhle sešlo několik a všechny jsme nakonec hledaly variantu adekvátní Umami kterou bychom si mohly odnést domů. Pro ty z vás, které by chtěly svou Umami, koukala jsem, že je mají v tom velkém provedení v Biooo. To kapesní malé jsem u nás v prodeji bohužel nenašla. Jo a za pozornost určitě stojí ještě The Vert (ostřejší a silnější vůně zeleného čaje), Au soleil (taková unisexová jako kolínská), Pivoine (krásná a jemná, nasládlá vůně, jen víc svěžejší než je hřejivá Umami - můj druhý favorit), nebo Capri (vodní květy, připomínající moře, pláže a písek v elegantním parfémovém provedení - můj třetí favorit). Co vám budu povídat, tento veletrhu bude stát Ježíška dost! =D

*

Helvetia Natura

Další z mých předcházejících IG postů upozorňujících na tuto značku. Už jsem vám o ní psala dřív a dokonce jste se mohly zúčastnit i soutěžě o pár kousků této švýcarské speciálky na přírodní mytí vlasů a těla. Kromě šamponů, tekutých mýdel a sprchových gelů totiž nemají v sortimentu nic jiného. Ale specializace je super, jsou totiž fakt dobří v tom, co dělají. Vše si vyrábí sami, popřípadě kupují z lokálních švýcarských zdrojů (tomu říkám podporovat svou ekonomiku) a balí do vlastních obalů. Mají naprosto bezkonkurenční ceny, což je bohužel řadí mezi levnější značky a to celkem neprávem, protože složením se směle vyrovnají těm drahým na trhu. Je pravdou, že jejich cena se dost odráží v obalech, ale etiketami jsou hezké, některé produkty mají i design nový a osobně radši ve sprše uvítám zaklapávací uzávěr na bílé plastové butele, než sklo s pumpou.

Nové přívoně - všechny jsem vám sem naaranžovala (pak jsem to zase uklidila zpátky)


Paradoxně je jejich levnější cena i důvodem, proč tato značka ještě není tak rozšířená. Setkala jsem se totiž už několikrát s názorem, že ta cena je až podezřele levná. No, lidem se nezavděčíte. Někdo mrmlá na vysokou cenu, někdo zase na tu nízkou.. Kdybych měla vynést jediný klad, kterým bych měla někoho přesvědčit ke koupi, byl by to ten, že mají jediný přírodní šampon, který jsem dosud poznala, který mi nedráždí pokožku hlavy, nevysušuje a já se nemusím drbat jak zablešený alík hned po umytí vlasů. S tím souvisí i to, že používají směs jemných mycích tenzidů, namísto v přírodkách všude hojně nadužívaného coco sulfátu, který ať chcete nebo ne, je stále jen vysušující agresivní sulfát vyráběný stejnou metodou, jako sulfáty ostatní. A pak se divtě, že vysušují a dráždí!

V nabídce Helvetie najdete i sprchový gel s šamponem 2v1. S čistým svědomím můžu prohlásit, že ač jsou většinou produkty 2v1 obecně na nic, tento je skvělý! Vlasy jsou po něm hydratované, hrozně příjemné na dotek a bacha! - i přes 10 minut působící kokosový kondicionér se kolem mě ještě 2 dny po umytí vznášela intenzivní vůně patchouli (kterou nemám ráda, ale nějak jsem si ji přes ten citron na fotce nevšimla)


Teď na podzim navíc Helvetia Natura vyšla i s novými přívoněmi a např. ve sprchových gelech najdete vanilku, skořici, patchouli, nebo pro mě jak cukrkandl vonící směs levandule, geránie a citronu. Samozřejmostí je, že Helvetia nepoužívá žádná syntetická aromata ani přívoně, pouze čisté éteráky. Jo! A od těch šamponů mají v nabídce i dost výhodná litrová balení za cca 300,- Kč, což je můj plánovaný nákup, protože na veletrhu ty velké botely neměli. Jejich sortiment můžete koupit zde.

*

Inlight

A už i na mě došlo. Vím, že vystavují na každém přírodním veletrhu, vím, že jsem je vždycky jen minula z povzdálí a ani nešla blíž, já to vím. A taky moc dobře vím, proč jsem tak dlouho vzdorovala. Bála jsem se, že až je poznám osobně, budu chtít jejich produkty zkusit a nejlépe i vlastnit. A ono se tak stalo. Může za to samozřejmě Luc, která je jejich velkou fanynkou a nadšenou několikaletou uživatelkou. A je to na ni vidět, nemyslíte? Což mě žere ještě víc =D. A tak jsem se ocitla u stánku Inlight hned vedle sousedícího stánku s květovou dekorativkou Zuii a byla jsem lapená.

Vzorečky na zkoušku. Ještě mám tu vyživující brčálovou masku. Zkoušely jste ji? Ještě jsem se k ní nedostala..


Hned na úvod vám musím říct, že k celému týmu Biorganica cítím obrovské sympatie a náklonost, takže vám tu budu znít možná velmi zaujatě, ale je to opravdové. Projela jsem jim i celé stránky a hrozně mě zaujala sekce O nás, ve které "holky" popisují, jaké pohnutky je vedly k hledání přírodní bio kosmetiky, jak ji našly a jaký je jejich celý příběh. Slovo dalo slovo a včera už jsem měla na pleti vzorek intenzivního protivráskového balzámu. Co vám mám povídat. Bála jsem se případného kokosáku ve složení, ale dopadlo to dobře a už docela chápu, proč si balzámovou kosmetiku plnou bio másel a bio olejů oblíbily i majitelky mastné a problematické pleti - já po ní totiž mastná vůbec nebyla! Vím, že to není žádná novinka na trhu, pro mě je to ale první setkání s touto kosmetikou na vlastní čumec, tak se mnou mějte trpělivost, protože jsem ve fázi "ochutnávání". Co mě zaujalo nejvíc je suchý denní olej pod makeup místo krému a masky. Zelenou - vyživující a dle už vyzkoušivších dokonale čistící a pleť prozařující masku - mám ve vzorku doma a čeká na svou chvíli a mám ještě velké pokušení vyzkoušet i tu čokoládovou. Uvidíme.. Inlight seženete zde (i s malým povídáním).

*

Little Ondine

Moje milované laky!! Od té doby, co se mi dostal do rukou první, jsem rozšířila sbírku na všechny v ČR sehnatelné a mnou oblíbené odstíny a už přemýšlím, kdo by adoptoval mou dosavadní sbírku rádoby péče i barviček od SpaRitual. To se prostě nedá srovnávat. Ani s laky s 5-fujtajbl free. Jsou na bázi vody, takže když vám časem zhoustnou, stačí do nich kapnout vodu, zaštěrchat a lak má konzistenci jako nový. Obsahuje jen pryskyřice a barevné pigmenty. Nesmrdí, opravdu, vůbec není cítit. Některé tmavší a vesměs všechny rudé odstíny zvládnou plné krytí v první vrstvě. Pro lehčí slupování ale doporučuju vždy aspoň dvě.. Laky bleskově rychle schnou (než si dolakujete nehty na druhé ruce, na první už je máte zcela suché). Naprosto vůbec se do nich nedělají obtisky a taky nešmouhovatí a nenechávají stain, když ho omylem přematláte i na kůži. Na nehtech nezanechávají barevné skvrny- žluté ani do hněda. A není na ně potřeba odlakovače, abyste je dostaly dolů. Prostě je jen sloupnete.



Na stránkách mají k dispozici i vánoční zvýhodněné balíčky obsahující vždy top/basecoat a dva barevné laky. Za mě jsou naprostou nezbytností pro milovnice červené odstíny Fusion, tmavší Lava a podzimní skoro černo-vínový Red Red Wine (nejčastěji mě ale potkáte právě s jasně zářivě červenou Fusion). A pokud holdujete černé, tak Back to black je právě jeden z těch, co vykouzlí plné a rovnoměrné krytí na první nátěr a pokud si libujete ve třpytkách, i ty se v jejich nabídce najdou - a bez nutnosti odlakovávání!

Ten tmavý, co vypadá jako černý díky mému chytře použitému filtru, je ve skutečnosti tmavě hnědá v odstínu Cacao, červená je Fusion a třpytkový Hip Hop


Jediné minus může být pro majitelky fakt suchých a třepivých nehtů - některým to nehty spraví a některým to s sebou při slupování bere i vlákna horní vrstvy nehtu. Proč se tak některým děje, na to jsme ještě nepřišly, ale můžete zkusit napsat na jejich ofiko UK stránky, kde jsou velmi milí a online velmi čilí lidé a mají skvělý servis. Třeba by věděli nějaké fígly..

*

Mylo a Ponio

Moje první zkušenost s těmito slovenskými značkami.. Taky máte pocit, že jich na Slovensku v poslední době vzniká docela dost? Nejdřív Soaphoria, pak Dulcia, teď Mylo, Ponio, nesmíme zapomenout na Naviu.. A to jsou tam prý ještě přísnější legalizační pravidla pro prodej a výrobu kosmetiky než u nás. Mylo a Ponio měly stánek spojený dohromady ještě se Soaphorií, ale o té dnes řeč nebude..



Mylo mě rozhodně upoutalo hned svými obaly - mám ráda barevné oleje ve skleničkách s černými kapátky. Taky etikety a čistota loga na mě působí tak nějak příjemně, přírodně, přirozeně a lidsky (ne, že je to dlouho promýšlené logo za účelem co největšího prodeje). Každopádně zde musím poctivě říct, že to je asi tak všechno, co jsem stihla od slečny na stánku vyzjistit. Sice mi ještě řekla příběh, jak obě značky vznikly - maminky na mateřské začaly doma kuchtit kosmetiku - ale pak už se jala prodávat okolním stánkařům, takže jsem neočichala žádná chtěná olejová séra, ani nic jiného.

Přesně to vanilkové nahoře mám a vůbec nevoní.. =(


Naštěstí jsem měla v dosahu ruky aspoň testery od tuhých deodorantů Ponio, tak jsem zkusila aspoň ty - Máta s Levandulí voní skvěle a navíc i trochu vánočně. Narychlo jsem stihla aspoň koupit Bourbonské mýdlo s vanilkovými zrníčky za 119,- a šla jsem pryč - už si mě nikdo nevšímal. Co mě trochu zklamalo, že mýdlo po vanilce vůbec nevoní a nejhezčí mi na něm přijde vlastně obal, ve kterém bylo zabalené..

*

O-way Rolland

O tom jsem vám už svou zprávu za čerstva z akce podala v pátek na IG - bacha na ně, rozhodně nejsou tak přírodní, jak by se mohlo zdát, když vystavují na tomto druhu akce. Málem jsem si koupila séra na vlasy s kopou silikonů v základu, což mě docela naštvalo, protože o tom slečna na stánku neměla nejmenší tušení. Zas ji ale musím uznat, že se mě dokonce i zeptala, jak to pozná, aby případně věděla, až se jí na to někdo zeptá..

SPA řada, jak ji doma nikdy nepoznáte


Co mě jediné na této značce zaujalo (byť mě odrazují řeči o přírodě, kterou je třeba hledat mikroskopem), je jejich salónní řada Spa na vlasy. Obsahuje práškové bylinné šampony, kúry a esence rozdělené podle fáze měsíce a to už bylo konečně něco, co mi se zeleným marketem pasovalo dohromady. Bohužel, pro nás nesalónní typy, jsou tyto péče k mání pouze v rámci kadeřnických profi služeb a domů si je nekoupíte.

Božsky vonící svíčka (po citronové trávě - stačí zapálit a provoní opravdu celou místnost!) a cestovní balení šamponu (tohle zrovna je bez sulfátů, stálo 150,- a chtěla jsem to vyzkoušet) a PR blogerský dárek v podobě tělového fluidu s překvapivě výborným složením a hrozně zajímavou vůní, která mi něco připomíná.. Snad nějakou vůní sprcháče od Yves Rocher, opravdu příjemnou..


Když už jsem odcházela, zase se do mě opřela lehká vůně Vánoc. Nechápu, ale cítila jsem je na tom veletrhu snad ze všeho. Tady to bylo ale konkrétnější a slečna se moc smála, že to je prý jejich svíčka. Ukázala na malého 50 ml prcka, který cenou hravě překročil nejednu butelu o dvojnásobném objemu. Já byla tak zblbnutá, že u nich konečně vidím něco s dobrým složením, že jsem ji za těch 350,- koupila =D. No, vydrží poměrně dost - pálily ji i holky na recepci, takže mám docela dobrou představu, jak dlouho vydrží hořet a hlavně vonět (což vysvětluje, proč jsem celý veletrh cítila Vánoce, když ji pálily hned u vchodu). Svíčka je z bio sojového vosku a ovoněná jen éterickými oleji a opravdu voní jak Vánoce. Tak kdo by chtěl typ pro univerzální dárek do bytu - je to i pro pány, žádná sladká vůně, ani moc ostrá, prostě tak akorát a velmi příjemná.

*

Purity Vision

Ti jsou pro mě velkým překvapením. Z celé značky je asi nejznámější jejich Růžová voda prodávaná snad v každé druhé drogerii. Bohužel, mému nosíku voní jak vařená tráva, tak se úspěšně už několik let vzájemně ignorujeme. To samé s kokosovým olejem, taky ho nemám moc v lásce (mé pleti nesvědčí a obsypává se mi po něm dokonce i tělo). Ale tady jsem objevila jejich Bambucké máslo. A ne ledajaké! Znáte problémy, které při aplikaci umí dělat čistý bambucák? Občas se v něm objeví zrníčka, jde špatně aplikovat, protože má vyšší teplotu tání než kokosák apod.. No a zde jsem byla vyvedena z omylu.

Foto 2v1.. Svíčka O-Way v akci a v rámci uměleckého zátiší (=D) je v popředí možno vidět pravé bambucké oříšky (dárek od hrozně milé zástupkyně Purity Vision (3 oříšky pro Aničku ;)


Purity Vision má ve své nabídce totiž bambucké máslo prémiové kvality odrůdy Vitellaria Nilotica. Pokud si doma děláte maceráty, nebo obecně s bambucákem pracujete, už jste se asi s jeho druhy setkaly. Na Ekokoze jich mají v nabídce hned několik a jsou odlišné co do kvality, barvy, vůně i stupně tvrdosti a bodu tání a Nilotica je z nich nejdražší (na Koze však není ani z daleka tak voňavá, jako tato Purity). Ve skutečnosti se jedná o máslo s daleko hojivějšími a více pečujícími účinky, které opravdu sladce a oříškově voní a které má narozdíl od ostatních druhů bambuců mazlavou krémovou konzistenci, takže po něm stačí přejet zlehka prstem a už se s ním můžete mazat. A fakt božsky oříškově voní! Jeho vůni jsem vám trochu naťukla i v Měsíčkovém mazání, protože jsem z něj dělala Áně hojivý měsíčkový macerát se zinkem a právě tak krásně oříškově vonělo. Není to nic levného, ale zase když chcete hojit, tak chcete kvalitu a účinky a toto máslo můžete opravdu s klidem namazat samotné na tělo i na pleť. Z veletrhu jsem si odnesla 100ml piksličku, mažu s tím Áňu i sebe a pleť je po něm vláčná, jemná, voňavá a přitom neháže mastná prasátka. Jo a dá se na něm dokonce i vařit!

Dokonce jsem vám tu jemnost jejich bambucáku natočila na video a uvidíte to v nějakém blízkém postu na Instagramu


Za mě je to to nejkvalinější bambucké máslo, se kterým jsem se kdy setkala a potvrdila mi to i jedna bylinkářka na semináři, která ho chválila, že si ho přímo od nich odebírá ve velkém a dělá maceráty už jen z něj (že si ho ozkoušela jako nejkvalitnější a nejhojivější na trhu). Takže pro mě jasná volba. Jo a můžete ho používat i na rty a jsou po něm krásně hedvábné. Teď popojedem dál v jejich sortimentu. Jako novinku chystá Purity Vision ke své růžové klasice ještě vodu levandulovou a co mě zaujalo hodně, byly vystavené dózy velikosti kyblíků s Ajurvédskou koupelovou solí. Ani nevíte, jak mi pak přišlo líto, že tady na vesnickém prozatimním bydle nemám vanu. Ale už jsem to vymyslela.. Vždycky, když pojedeme k pražské babičce, vykoupu se tam a tu pikslu si nechám u ní. Teď už ji jen sehnat. Dá se taky sehnat jak růžovka třeba v DM, nevíte? Vše, o čem jsem psala, až na levandulovou novinku, už najdete na eshopu zde.

*

Urtekram

Ten bohužel berte trochu s rezervou, že se tu objevuje, protože zrovna jejich Rasul šampon může za to, že se mi tak zbláznila a zase rozcitlivěla pokožka hlavy. A co jsem slyšela od známých, je to bohužel častá reakce. Jako pěnidlo je v něm coco sulfát, ale zřejmě v takové míře, že pokožku dráždí a vlasy až vysušuje. Tyto účinky mám potvrzené třeba i na vlasech své mamči, která si ho koupila podruhé za sebou a byla z hlavy poměrně nešťastná, protože nevěděla, čím se jí dostala do takového stavu. Co jsem zkoušela od této značky, nesedla mi ani dětská mycí emulze (hrozně vysušovala), ani jejich pleťová řada a jediné, co bylo prima, byl nesmývací kondicionér ve spreji, po které ale zase pro změnu kýchám. Ale na vlasy je skvělý.



Z veletrhu jsem si však odnesla pastu na zuby a na doporučení tu mátovou verzi Mint&Green Tea (mají ještě jednu, sladší). Abych vám to osvětlila, jak jsem nedávno dávala na IG foto Ecodent černé bělící pasty s bambusovým uhlím, tak mi nadělal po 3 použitích takovou rotiku, že mi ještě týden krvácely dásně, byly nateklé a bolely. Kromě toho byla na mě moc chuťově výrazná - sladká - a dost pěnila. U Urtekram pasty mi naprosto vyhovuje, že nepění vůbec, že nemá naprosto žádnou ani vzdáleně nasládlou příchuť a dásně si libují a jsou v pořádku. Vychází na cca stovku a narozdíl od mnou dosud používaných ajurvédských Sumudu a Supirivicky neobsahuje žádné sulfáty. Za mě dobrý. Ještě mi byla doporučovaná ta dětská Tuti Frutti, zkoušely jste nějakou z nich? Urtekram už dnes seženete skoro všude, např. v kamennce Biooo, nebo na stejném eshopu jako Helvetii Naturu.

*

ZAO makeup

O nich se asi rozepíšu víc do samostatného článku, protože mi od vás na tuto dekorativku chodí poměrně často dotazy.. Z jejich sortimentu jsem si na loňském podzimním Beauty and Spa veletrhu koupila zahušťující řasenku, rozjasňující tekutý korektor pod oči, rtěnku a tuhý stín na obočí. Až na poslední položku - obočenku - to byly jeden propadák na druhém. Řasenka moc krásně zahušťovala, ale strašně pouštěla barvu, na řasách nedržela, ale na kůži jo a pak nešla odlíčit ani micelárkou od Biodermy. Korektor dost vysušoval a dělal kolem očí suché šupinky a drolil se. Rtěnka dělala v podstatě to samé, co korektor, ale na rtech. Co jsem zkoušela, tak lesky na pusu zase lepily a byly v nich cítit pudrové částečky pigmentu. Stín na obočí je ale boží, matný a vydrží na očích celý den.

Rozjasňovač "Shine-up Powder", odstín č. 310 a tekutý makeup v odstínu č. 701


Na marketu jsem se dostala k Zao podruhé a odnesla si rozjasňovač (odstín 310 a už jsem vám ho dávala i na IG - je úžasný), který se máslovou konzistencí a obrovskou pigmentací pomalu vyrovnává i Mary-LouManizeru od theBalm. Zao je však narozdíl od něj trochu tlumenější, působí skoro až mokrým efektem a je to barva, která by pro vyslovené bledulky mohla být až skoro tvářenkou. Na ten koukněte, mají ho i v Biooo. Jako druhý se mi dostal do ruky a potažmo teda i domů, tekutý makeup v univerzálním odstínu 701, po které doporučuji sáhnout, kdybyste jej chtěly zkusit a tápaly. Jo a taky doporučuju si vzít nejdřív vzorek.



Ač je to tekuťák, tak spíš matuje a rozhodně není pro suché obličeje, protože má tendence  ve větším nánosu zvýrazňovat suchá místa. Krytí bych označila za nižší střední a dá se dobře aplikovat i prsty. Dobrou kombinaci tvoří s minerálním makeupem, ale nesmíte mít takový, který vysušuje, pak by to dohromady asi nedělalo dobrotu. Kdybych měla doporučit z fleku nějakého přírodního MU tekuťáka, tento bych asi nabídla vysloveně jen majitelkám s mastnějším typem pleti. Pokud chcete nějaký pečující a hydratační na zimu, na suchou nebo smíšenou pleť, tak zajděte spíš pro Zuii, nebo Dr. Hauschka, ty už mám vyzkoušené.

*

Zuii organic

A trochu květin nakonec.. Unikátní složení z na jemňoulinký pudr pomletých květů heřmánku, jasmínu a růže dává této dekorativce na trhu opravdu vyniknout. A nejen na tom přírodním. Něco takového jsem u jiných prostě nenašla. Jedná se o australskou značku a v jejím portfoliu naleznete naprosto všechno, od podkladové báze pod makeup (tu chci, tu prostě chci - hydratační a přesto vyhlazující a já se po ní neosypávám!!), přes korekční báze, bio tekutý makeup (dělá takový přirozený finiš ani lesk ani mat a má cca střední krytí a je moc příjemný - pro přiblížení odstínů mám Olive Fair, což se rovná něco mezi odstíny 51 a 52 od Bourjois Healthy mixu), kompaktní makeup (opět něco super pro sušenky - tento pudr NEvysušuje!! a je na pleti moc příjemný. Bohužel jsem asi sáhla, zmatená těmi zářivkami a samoopálením, po tmavším odstínu Almond a přitom podle stránek vypadám asi na světlejší Créme, no nevadí, však to víc rozpráším štětcem =D)..



Klasikou, stejně jako u ostatních přírodních dekorativek, jsou i sypké pudry a rozjasňovače (odstín Mango!!), květové lisované tvářenky (tady se mi hrozně líbil neutrální odstín Melon), lisované oční stíny i v paletkách, celé řady lesků, rtěnek i tekutých rtěnek, tužek na oči apod. Co mě ještě hodně zaujalo, je jejich cestovní sada štětců. V malé kabelce najdete 5 štětců: plochý na oční stíny, zkosený na linky, na makeup, flat top na pudr a zkosený huňatý na tvářenku. V ruce jsem je bohužel nedržela, jen viděla, tak vám o kvalitě víc nepovím. V nabídce mají i kabuki.  

Takhle vypadá Zuii v akci.. Je to jedna z mála dekorativek, ve které jsem se cítila jako ryba ve vodě - přirozeně.. (foto jsem si půjčila od holek z Biorganica.cz)


Najít na jednom veletrhu dvě dobré a poutavé přírodní dekorativní značky je pro mě rekord. Já myslím, že na malý veletrh čítající cca 50 vystavovatelů to je daleko lepší bilance, než na všech kosmetických veletrzích pořádaných za celý rok (a to mezi ně počítám i obrovský Biostyl). Jo a Zuii seženete na dost místech prodávat v kamennkách (což jsem do teď nevěděla a jukněte na seznam prodejen na jejich stránkách) a na eshopu opět zde.

*

Tohle všechno byly značky, které mě něčím zaujaly, od kterých jsem si něco odnesla, nebo u kterých plánuji koupit něco konkrétního, pokud už to nemám objednané a na cestě. Zbylé značky se pro mě dělí na dva tábory - na ty, které mě zajímaly, ale bohužel jsem je nestihla projít, tak snad za rok a na ty ostatní po kterých mé srdce nijak nenyje.

Součástí akce bylo i slavnostní vyhlášení vítězů soutěže LOHAS Blogger, na kterém podávali (prý) skvělé raw dobroty a probíhal tam živý program s koncertem, módní přehlídkou udržitelné módy a kadeřnická show. Ale jaké to bylo se ode mě nedozvíte, protože v moment, kdy party začínala (bylo kolem půl osmé), se Áňa rozhodla, že už má z koupelen, bidetů, toalet a naleštěných kohoutků prozkoumáno všechno a zavelela, že se jde domů. Takže jsem si nalila doma v klidu sklenku červeného a ještě do dvou do rána nemohla zaspat, jak jsem byla nabitá energií a vjemy z celého dne..


Veškeré nashromážděné poklady z veletrhu. K vybalování jsem se dostala až dnes a málem jsem vám je sem zapomněla nafotit!



No a máme to za sebou, letošní první ročník zeleného marketu Green Beauty Market 2016. Kdo se na akci nedostal, nezoufejte, mám pro vás malý příslib. S největší pravděpodobností bude Andrejka v jeho pořádání pokračovat a za rok proběhne zhruba touto dobou jeho druhý ročník. A moc doufám, že to bude zase v prostorách Laufenu, protože ty koupelny dávají vší té kosmetice opravdu víc vyniknout a je to moc roztomilé, nápadité a designově hrozně zajímavé.

Hlášení zdar a já jdu na další článek, ať toho využiju, když už jsem tak rozjetá!




Byly jste na veletrhu? Zaujal vás? Znáte něco z jmenovaných značek a produktů a máte s nimi nějaké zkušenosti?


12 komentářů:

  1. Tak zas o niečo viac ľutujem, že som zabudla kedy sa Green Beauty koná (spomenula som si na to až druhý deň večer keď si dávala na FB nejaké fotky), dúfam že bude aj budúci rok.
    Najviac ma zaujali vône od Florascent, po ktorých pokukujem už od leta ale také množstvo vôní nie som schopná naraz ovoňať a Biooo navštevujem len minimálne. A tú sviečku musím mať ak to tak vonia! :D vlastne väčšinu značiek čo tu máš poznám a mám v pláne vyskúšať, ty ma vždy len viac nakopneš aby som sa odhodlala. Almaru ešte musím preskúmať.
    Nejakú detskú pastu od Urtekramu som mala, ale netuším ktorú verziu, mala oranžový obal ak ti to pomôže, a chutila ako lékořice, fakt dobrá ale žiadne extra účinky som nepozorovala (teraz mám pre zmenu Jason oranžovú a funguje pekne aj trochu bieli, akurát keď sa mi náhodou dostane na pokožku okolo úst tak to miesto strašne sčervená a ostane tak kľudne aj hodinu a vyzerá to ako exém - netušíš čo by to mohlo spôsobovať?
    Purity Vision bambucké maslo som videla v DM ale prišlo mi nejak predražené a neskúmala som prečo - ale ak je také mäkké (čo Nilotica je) tak sa ho báť už nebudem a vyskúšam ho
    U Couleur Caramel aj Zuii dekoratívky netuším čo sa oplatí vyskúšať - ale trochu sklamalo, že v rúžoch majú karmín (možno som to už niekde písala). Momentálne trpím riasenku od 100% Pure - podobá sa na tú Zao, pekne farbí ale otláča sa a rozmazáva pod očami a z kože sa musí drhnúť, čo očiam neprospieva, ešteže ide micelárkou hneď dolu (aj dažďom aj poobedňejším zdriemnutím). To, čo ju zatiaľ chráni od koša je to balenie a vôňa :D (a vyzerá, že riasam prospieva).
    Teším sa na články o nových prírastkoch :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, Ani, tak to je mi líto, to sakra naštve, když ses tam chystala a pak zapomněla nadatum konání! =/ No já bych na sebe byla naštvaná, ale už se mi to taky párkrát povedlo, neboj =D a za rok to snad opravdu bude taky a už by to mohlo být zajetějš, tak tam třeba bude ještě víc stánků a ještě víc bohatější program ;)

      Almara je úžasná a mají teď čerstvě udělanou várku vánoční limitky, tak se třeba zkus domluvit a objednat až s nimi, kdyby Tě to zajímalo ;) Jinak, Florascent.. já jsem tam kolem nich chodila a čuchala celé dva dny, než jsem si udělala jakýs takýs názor a to jsem jich stihla pobrat jen cca 10, na víc vůní už jsem neměla kapacitu a nechtěla jsem mít z hlavy střep, protože to jsou pro mě fakt komplikovanější a některé i o dost těžší vůně, než jsem zvyklá.. Ale je super, že se dají objednat snad vzorečky, teda doufám. Ale ofiko německé stránky mají vzorečkový servic naprosto perfektní!

      No, právě o Jason pastě jsem slyšela, že je dost agresivní na pokožku kolem pusy právě pro její složení. Já po pastě hlavně chci, aby mi nerozcitlovala zuby ani dásně a dobře čistila a nebyly v ní žádné hnusy a to tahle Urtekram splňuje. Naopak dost oceňuju, že nepění, protože mám pocit, že i tahle pění a to si jí dívím tak 1/3 hrášku (v podstatě je kartáček tak tak špinavý =D Jinak, ať bělící přírodní, nebo pro citlivé zuby synte, vždy mě po ní začaly krvácet dásně a brnět a časem i bolet zuby - nevím, jestli tam jsou nějaké jené abrazivní částečky, ale nedělá mi to dobře..
      A Purity Vision se vůbec neboj, to bambuc je úžasné!!! A ta vůně je fakt nádherná!
      No, co se týče karmínu.. je to blbý, ale je všude. S micou a oxidy prostě klasickou rudou neuděláš, vždycky bude do hněda, takže pro červeň se sahá ke karmínu =/ Leda se vyhýbat červeným rtěnkám. Co jsem koukala na stránky, tak třeba zrovna Zuii má dost lesků, rtěnek i tekutých rtěnek, které karmín neobsahují a některé jsou dokonce veganského složení (a u všech najdeš toto napsané, což je super a nemusíš se kvůli tomu probírat složením).. Hehe, te´d jsi mi právě usnadnila život, ani nevíš jak. O řasence 100%Pure jsem fakt dlouho uvažovala. Dizao je prý z těch přírodních nej, ale zase neudělá moc objem ani výrazný efekt, ale neobtiskává se, kdežto ta Zao je fakt katastrofa a jediné, co mi zbývalo, je právě ta 100% Pure, protože o ní se tvrdilo, že je dobrá.. hehe. No a co se týče Couleur Caramel, tak ta se prý taky maže a nedělá moc žádný objem,ale jen posílám info dál, psaly mi to holky na netu.. Blbý je, že za 600 se Ti nechce kupovat přírodní řasenku jen tak na zkoušku, která se Ti bude třeba obtiskávat a bude tak na prd, no.. =/ To už bych šla radši do Elverde - tam to kilo tolik nemrzí..

      Jo a tu svíčku potřebuješ - já ji pálím denně a je úžasná! Během 5 minut provoní celou místnost ;)

      Vymazat
    2. No v sobotu som pozerala na Almare to Pumpkin spice latte a dnes je už vypredané, tak snáď zas naskladnia. A čo som rýchlo nahliadla na O-Way Rolland tak tá sviečka tam stojí skoro 700, čo je teda dosť pálka a rýchlo som sa odtiaľ pratala aby ma nesvrbeli prsty :( za 350 to bol asi nákup roku
      Bez karmínu viem že robia Ilia a RMS, ale tie som nevidela naživo, možno fakt idú dohneda, asi naslepo skúsim nejaký sľubný odtieň ale to je iná cenová kategória.
      Som rada že som pomohla :D aj keď možno mám len divné oči, väčšina riaseniek sa mi proste rozmaže postupne cez deň pod očami, ale napríklad Benefiťácka They're real drží ako pribitá aj v daždi a pri športe, aj keď jedíný krát sa mi stalo že trochu opadala (asi po 15 náročných hodinách) ale zas sa to dalo rýchlo dať doporiadku, čo proste 100% Pure nezvládne, asi kvôli vysokému obsahu vosku sa len rozmaže a nechá tmavšie miesto aj po drhnutí (suchým tampónikom, vreckovkou, tyčinkou - takto opravujem všetky riasenky po rozmazaní a pri žiadnej inej sa mi to nestalo). V zálohe mám riasenku od So'Bio, ktorá by mala vydržať všetko, tak potom poreferujem.
      A ešte ma napadlo k Little Ondine - mne to tiež berie tú vrchnú vrstvu, ale iba niekedy, pričom ho dávam dole stále rovnakým spôsobom - možno to súvisí s momentálnou kvalitou nechtov?

      Vymazat
    3. Počkej, fákt? 700 za tu svíčku? A není třeba větší? Moje má jen 50 g a je to takový prcek, asi jako pleťový krém.. Ty jo, to už by bylo fakt natažený. Ale protože jsou skvělé, tak jsem ji vyzkoušela udělat doma a hle, povedlo se!! Takže tu bude v rámci adventního DIY řádění recept i na ni ;)
      O Ilia rtěnkách, myslím, psávala Yvonne, ale prý si blog kompletně smazala, takže už se k těm recenzím asi nedostaneš =/
      Tak to máme divné oči obě =D Přesn, na mě takhle působí většina řasenek a taky jediná Benefitka drží,ať se děje, co se děje.. Ještě Bobbi Brown Smokey Eye Lash mascara je úžasná, jedna od Estee Lauder něco Volumnious nebo tak a teď mám Rimmelku Sensational Intense black a tak je super - asi první drogerková, která mi drží a dělá hezké řasy. A SoBio má být nějaký speciální držák? Ještě jsem o ní neslyšela..
      Little Ondine.. Jojo, určitě odráží i momentální kondici nehtu, ale je to taky podmínkami, za kterých lak slupuješ. Zjistila jsem, že naprosto nejlepší a nejjemnější způsob, jak ho sloupnout, aniž by vzal jediné vlákénko netu, je hned po sprše, nebo ve vaně apod.. Prostě, když se vrstva té pryskyřice v něm zahřeje vodní lázní, roztáhne se a hezky se pustí od nehtu, stačí jí jen pomoct ze strany. Jo a vždy slupovat od strany ke straně, ne po směru vláken odspodu nahoru.. A co jsem vykoumala je, že zase záleží výdrž na vlhkostních podmínnkách. Nehet nesmí být mokrý, ani třeba ze sprchy nacucaný vodou, to pak nedrží a začnou se rolovat od špiček. Chce to prostě nějakou dobu po sprše před spaním a nelakovat třeba v koupelně, kde je ještě vlhko.. ;)

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. Vyzerá rovnako http://www.ecoorganicbeauty.cz/oway-rolland-dedica. Tak aspon na recept sa môžem tešiť :) aj tak ešte musím objednať hennu tak aspoň bude všetko v jednej objednávke. Blog Yvonne som čítala (aj tie recenzie o Ilii, avšak presne si ich nepamätám) ale netuším prečo ho zmazala, patril medzi moje obľúbené (spolu s tvojim a Trbiným). So'Bio práveže ešte nie je veľmi známe ale zopár recenzíí je, netuším ale kto hovoril že fakt drží a robí pekné riasy(mám tú s efektom umelých rias).
      Zlupujem zo strany na stranu, ale zas nie som veľmi na laky takže tak často to odskúšané nemám, tak skúsim podľa teba, možno tomu prídem na chuť.

      Vymazat
    6. Ty vado, to fakt stojí tolik!!!! Mě asi vomejou.. No nic, ale zas mám radost, zpětně, že jsem ten kauf udělala =D Ono, je asi jedno, jestli za to dáš litr, nebo 400,- ale když by to bylo k ničemu, byla by to ztráta mnohonásobně větší, než když ji pálím denně. Navíc, opravdu má energizující aromaterapeutické účinky - funguje dokonal=, vždycky mě zklidní, navodí příjemnou atmosféru a dobrou náladu a dodá energi. Takže je ta svíčka pro mě vlastně k nezaplacení ;) A proto si budeme dělat její vlastní obdoby ;)

      Mě to taky mrzí, Yvonne byla skvělá, ale podle mě se prostě vrhla do své práce a je i možné, že nechtěla mít žádným způsobem prezentovaný svůj život na internetu, proto třeba i to smazání. Prý ještě nedávno zůstával aspoň IG profil, ale už je smazaný i ten =/Je to škoda. Takhle je mi do teď líto, že x let blogu smazala Lily a Plum Foolery =/

      Vymazat
  2. Tento článok si musím uložiť, pretože sa k nemu plánujem ešte niekoľkokrát vrátiť. Toľko inšpirácie, že ani neviem, čo skôr napísať. Takže sa len nechávam unášať rozmanitosťou prírodných značiek, ktoré sú nám čoraz bližie k telu. A je to skvelé!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, moc děkuju ;) Taky mi to zabralo asi tři dny, než se mi to podařilo narvat do jednoho článku a tomu předcházel skoro týden zpracovávání vjemů jen v hlavě =D Je vážně super, že už je v nabídce tolik přírodních značek, že si člověk dokonce může vybírat a nemusí volit kompromisy z nedostatečné nabídky =)

      Vymazat
  3. Na Green Beauty Marketu jsem byla, sice jen na dvě hoďky v neděli, takže jsem vůbec nestihla všechno, ale byla to parádní akce. Trochu mě teda štvalo, že mi všichni primárně nutili baby kosmetiku a krémy na strie, ale s pupkem týden před termínem se asi nemůžu divit :-D
    Jinak laky Little Ondine mě doslova nadchly, hned jsem si jeden odnesla a další plánuju pod stromeček, to že nesmrdí a že se nemusí odlakovávat je fakt vynikající, Dulcia mi naopak sedí, takže jsem doplnila zásoby a přibrala k vyzkoušení jejich nové hydratační sérum (je boží), Urtekram znám, tak ten jsem obešla, jejich baby mycí emulzi používám ve velkém (což upřímně moc nechápu, neboť všechny v mém okolí vysušuje a mě sedí perfektně, používám ji i na pleť a ačkoli jako atopik nesnesu téměř nic, tak tady pohoda), Tuti Frutti pastu mám doma pro prcka a nestěžuje si :-D Na bambucké máslo od Purity Vision jsem taky koukala, ale nakonec jsem odolala, sakra :-D U Mylo kosmetiky se mi moc líbí obaly, dostala jsem pár vzorků, tak uvidíme :-) Pak jsem se ještě zasekla u Khadí, byli tam fakt milí, tak to je pak těžké odolat něco koupit :-)
    Mrzí mě, že jsem neměla dost času ozkoušet dekorativku, protože jak Zao, tak Zuii vypadají dost dobře, no a na parfémy se taky nedostalo, jen jsem v rychlosti oňufala něco od Acorelle :-( No, holt se budu těšit na další ročník, který si rozhodně nenechám ujít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, tak to asi nemůžeš, ale jsi dobrá, žes akhle vyrazila - já už měsíc před porodem nebyla téměř pohybu schopná. Teda, chodila jsem furt se psem apod, ale delší trasy jsem neušla, bolelo mě stát a chodit a někam se dopravit autem bylo šílenství, protože jsemz těch otřesů musel apořád na záchod =D
      Little Ondine jsou úžasně, že? Zvlášť navíc během používání v těhotenství (kdy by fakt normální laky na nehty vůbec neměly být používané a absence smradu je super. A neplánuješ pod stromeček nějakou tu vánoční kolekci? Jsou moc hezky udělané. Po nějaké bych hned sáhla, ale mám ž ty laky samostatně.. Ale chystám se na jednu z jejich kolekcí "Cosmic collection" s holografickými laky ;)
      O tom hydratačním séru od Dulcie jsem slyšela, že je vážně úžasné, jen jsem ho tam nějak nezaregistrovala a co mě štve, tak že u Mylo na mě fakt každý kašlal a to jsem tam stále s prachama v ruce a chtěla jen zaplatit, takže jsem ani nevěděla, že existují vzorky, protože bych si je aspoň nabrala domů a pak nakoupila radši na netu. TO mě fakt trochu mrzelo - bylo to moje první setkání jak s Mylo tak s Poniem a moc dojem na mě kvůli této prezentaci neudělalo =(
      Hehe a já jsem zrovna ta, kterou ta mycí emulze vysušuje! =D Ale věřím, že Ti funguje - na litry si ji kupovala Yvonne z blogu Le jardi du Yvonne a kvůli ní jsme ji koupila. Když mi nevyhovovala na pleť, dala jsem ji stranou a vzpomněla si na ni, když jsem jednou koupala malou. No,vysušovala ji stejně jako mě, takže letěla jako čistič na vanu =D
      A Khadí by pro mě každoročně vyhráli stánkaře roku - ti dva jsou úžasní, jezdí na každý veletrh, jsou stále usměvaví, ví o svém sortimentu naprosto vše, jsou to nadšenci a srdcaři a je radost u nich nakupovat, nebo si jen popovídat. =) Jen je mi líto, že se k nám nedováží jejich sortiment z pleťovky.. Vůbec jsem neměla tušení, že mají klasické pleťové ajurvédské krémy, oční gely apod..
      Ty jo, kdybych měla doporučit na ozkoušení jednu, tak to Zao rozhodně nebude - teda až na ten boží rozjasňovač, ale veskrze vše ostatní mě spíš zklamalo, jak jsem už psala na IG i tady v článku. Naopak ZUii jsem už stihla od článku vyzkoušet a ten jejich tekutý makeup i tuhý pudr jsou skvělé! Couleur Caramel na pleti ještě vyzkoušené nemám, jen swatche na veletrhu, ale prý to jde vyzkoušet v centru v Liliové (kam se ale nedostanu, takže je to stejně šumák). Teď mám na cestě ke mně už ten tuhý makeup v tyčince a jsem na něj vážně zvědavá. Co od nich vyzkoušené mám, tak je zatím jen tužka na oči na kouřovky a je nádherně měkká a skvěle maluje, ale to je docela málo na utvoření si názoru na celou značku =D A u Acorelle jsem se zasekla taky asi na hodinu - na stánku byla moc milá paní, která mi převyprávěla celý sortiment. Jen vůnec mají narozdíl od Florascentu opravdu nekomplikované, takže jsem jen šla po testerech a bylo to ANO, NE, ANo, NE a bylo to hrozně rychlé a jednoduché.. a ty dárkové sady mají suprové, chci koupit mamče něco k Vánocům, tak se tam musím ještě porozhlídnout ;)

      Vymazat
  4. ještě teď si rvu vlasy, že mi to časově nevyšlo...příští ročník si ale už ujít nenechám. k přírodce tíhnu už pěkně dlouho, občas si "odskočím" ke komerci ale i když i tam mám produkty se kterými jsem spokjená, vždycky se zase vrátím k přírodě

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...