pondělí 4. dubna 2016

Co mě zaujalo na Festivalu Evolution 2016 | Novinky, nákupy


Škoda, fakt velká škoda, že jsem tento článek nezačala psát hned po veletrhu. Alespoň ten začátek. Entuziasmus by z něj jen prýštil. Z tohoto veletrhu totiž, narozdíl od World of Beauty and Spa, jsem se vrátila strašně unavená, ale maximálně nadšená a pozitivně naladěná. Přišla jsem na spoustu kosmetických novinek, do kterých jsem se okamžitě zamilovala a znáte to.. Pro něco se nadchnete a nedá vám to spát, dokud o tom všechno nezjistíte, dokud si to neobjednáte/nekoupíte, dokud si to nedonesete domů a poprvé neočucháte, pak vyzkoušíte.. Áááách!

Pokud jste už unavené neurvalostí, nerudností, neochotností a neosobností některých vystavovatelů z Beauty and Spa (dále jen B&S), na letošním ročníku Biostylu jste si mohly spravit náladu. Narozdíl od B&S a Interbeauty na něj chodím pravidelně už posledních pár let a líbí se mi na něm hlavně to, že se nejedná o prvoplánově kosmetický veletrh (tedy fakt serepetičkový a spíš pro ženský). Je fakt, že letos pro mě byl mimořádný možná právě tím, že jsem tam našla pro sebe tolik úžasné kosmetiky. Což bylo velmi milé překvapení, protože jsem čekala zase jen klasické přejezení, čerstvou kokosovou šťávu, mangové lassí a hybaj domů. Rozhodně to není špatný program, ale korunovaný kosmetickými objevy je jaksi ještě o stupeň lepší.

Vždycky mi spíš jen náhodou a špatným naplánováním vycházela návštěva veletrhů na poslední den. Ani nevím, ke kolika úžasným věcem jsem se tak nestihla dostat, protože už byly po předchozích dvou dnech veletrhu totálně rozebrané. Kolik jsem toho tak prošvihávala, jsem se dozvěděla až z letošního roku, kdy jsem poprvé dorazila už první den veletrhu. Tam bylo věcí! Takže pro někoho možná tip zcela nezajímavý a nudný, já jsem však pro sebe objevila Ameriku - navštěvujte veletrhy hned první den, i kdybyste si na to měly brát dovolenou (já jsem zase do dovolené uvrtala Ondru, nu což..).

Zdroj


Co do slev se Biostyl vyplatí - vystavovatelé si jsou vědomi vyššího vstupného (200,- Kč na osobu) a běžná veletržní sleva tak dělá obvyklých 10 %. Někteří na to jdou zase zvýhodněnými balíčky produktů. O novinky tu není nouze, takže opět, oproti B&S nejdete po těch samých stejně vyhlížejících stáncích co každý půl rok, ale tady je to natřískáno novinkami a každý se snaží zaujmout originálním způsobem, aby upoutal. Aby ne, nedělám si iluze o výši ceny stánku..

Lidé na stáncích vás budou zvát ať už na ochutnávky, ukázky produktů, vyzkoušení, nebo vám nabídnou aspoň leták. Asi jen u třech stánků se mi stalo, že mě nevnímali, tak jsem šla hned dál (času málo a proč ho utrácet s lidmi, kteří ani nedokážou pozdravit - normálně se na naši skupinku ani nekoukli, to jsme byly jedinými "zákaznicemi" a mám takové podezření, že jeden z ukecaných na stánku byl přímo i majitel - no, kdo chce kam..). Jo a ještě doplním. Pokud máte před veletrhem hlad, odolejte a nechte být stánky s klobásami na matějské, nebo u vchodu do Fučíkárny. Počkejte si pěkně na všechny ty bio mňamky, raw snacky, domácí pečené dobrůtky, chleby a koláče. Okradly byste se tak o jeden velký vjemový - chuťový - zážitek z veletrhu. A pití si s sebou taky netahejte, neustále u všech vchodů do sálů doplňují zásoby půllitrovek balené vody zdarma (mamča měla samozřejmě obligátně nabalenou batožinu, takže pak skučela pod váhou litrovky s vodou a doma udělané svačiny, které pak i přinesla zpátky domů). Jo a vezměte si určitě batoh (na nákupy, věci) a třeba hadrovou tašku přes rameno vhodnou na rychlé odložení letáků, abyste měly volné ruce pro další ochutnávky a zkoušení (většinou vám ji ale u nějakého stánku dřív nebo později dají).

Mangové lassí si prostě nesmíte nechat ujít! Když budete mít štěstí, budou mít i jahodové a pak je nejlepší si dát obě ;)

Tolik asi co do úvodu a už se vrhneme na konkrétní značky, které mě zaujaly, něco jsem si od nich odnesla domů, nebo počítám s koupí produktů později, třeba jako dárky apod.. Několika značkami udělám radost i vám, čtenářkám, protože na ně buď budete mít slevu, nebo o nějaké produkty uděláme soutěž. Jednat o tom neumím, ale přišla jsem k tomu náhodou, jako slepý k houslím, protože jsem byla tak vyplesklá, že jsem žádala pořád víc a víc info, pak si toho od nich hodně koupila/odnesla a pak jsem posílala maily s prosbou o další ještě podrobnější informace. No a k jedné takové bomba kosmetice mě doslova za rukáv dotáhla i Andrejka z Lohas se slovy "To musíš zkusit, ten rozjasňovač je boží!" a tím jí vděčím nejen za pozvání na veletrh, ale i za seznámení s jednou super přírodní anglickou značkou. Takže Andrejko, ještě jednou moc díky za všechno!!

Každoročně začínám veletrh prostřední halou, ve které se nachází sekce bio styl. Většinou mám hlad, takže to je i praktická volba, protože zde se soustředí všechny papací firmy. Některé jsou i v jiných halách, ale tady jsou opravdu v největší koncentraci. Pokud máte fakt velký hlad, skončíte, jako já letos, u prvního stánku s něčím teplým a dobrým a do ruky, což se pak u pohankových palačinek plněných velkou dávkou rybízovky ukázalo jako velmi mylný dojem. Palačinky byly ale fajn. Jen nevím, proč s nimi měli na veletrhu celou výstavku, když se dají už několik let sehnat i po Rossmannech. Zaujal mě i stánek Coffee to love, který jsem stejně jako kokosovou šťávu z čerstvého koko-ořechu měla naplánované hned v pořadí, ale ty palačinky mě nějak dostaly. Ponaučení - nenechat se před veletrhem vyhladovět, ale naopak postupně roztahovat žaludek a připravovat na četné ochutnávky..?

Zastoupení stánků mělo především regionální charakter a moc si nevybavuju, že bych narazila na jiné než u nás vyrobené věci.. Zaujala mě značka I LOVE HUMMUS se svým hummusem. Tu klasickou verzi bych si velmi ráda nechala ujít, ale ty ostatní s příchutěmi byly skvělé! Bohužel to bylo pouze testování nových příchutí, které se dostanou do prodejen se zdravou výživou (zřejmě Country life apod..) až za nějaké 2-4 měsíce, dle slov jednoho z kuchařů.

Zdroj


Jedny z věcí, které si nechávám na později na narozeniny, Vánoce apod. pro mužské rodinné osazenstvo, jsou proteinové nápoje Your Super Foods, které jsem ochutnala v hodně variantách a řeknu vám, že to vážně není špatné. Pro sportovce je jako dělaná Muscle Power, na energii zase Energy Bomb, nebo jako chutná zdravá svačinka přes den pro milovníky čokolády Chocolate lover. Hodně se mi líbí i verze Forever Beautiful s antioxidanty a Super Green pro podporu imunity. Do dnes tak populárních smoothie je to praktický doplněk, navíc i dobrý, jak jsem zjistila. Vše je baleno v přírodních papírových tubusech a působí dojmem alá v jednoduchosti je krása a zdraví.

Déle už jsem to bohužel  nevydržela a prostě jsem vlítla do pravého křídla/haly, kde se nachází kromě sekce bio styl i sekce zdraví a tam už je papání mixlé i s péčí a kosmetikou. Hlavní typy, kam zajít, na co se zaměřit a kde jsem se vlastně zasekla já, jsem vám házela do souhrnu na Instagramu a FB, abyste nemusely čekat na článek a prošvihnout tak případnou  možnost koupě na veletrhu (jak prozřetelná jsem byla mi dochází až teď, kdy po více jak dvou týdnech od veletrhu jsem se teprve dostala k napsání jeho shrnutí, hmm..).


*


HERBAVINUM

Jedná se doslova o první stánek, na který jsme natrefily při vstupu do haly - byl hned naproti dveřím. Jestli vám nic neříká Herbavinum, pak Herbadent jako společnost, pod kterou odnož Herbavinum, zpracovávající léčivá vína, spadá, už asi znát budete. Dělají bylinné pasty na zuby a mimo jiné je stejně nazvaný i jimi sponzorovaný ženský florbalový tým, který je na prvním místě v tabulce.  Zpět k vínům!


Léčivá vína Herbavinum byla cca do třicátých let 20. století hrazena zdravotní pojišťovnou. Škoda, že už se tak v dnešní praxi neléčí a radši se cpou lidem chřtány antibiotiky a brufeny.. Na letošním veletrhu byla představována léčivá vína Condurango a Maltoferrochin. O těchto vínech jste mohly slyšet i od holek z Herbáře, které opěvovaly zvlášť to "na železo"- Maltoferrochin. Je skvělé při chudokrevnosti, podporuje rekonvalescenční proces a zdá se mi výhodnější variantou tabletek železa, u kterých jsou známé i jejich vedlejší účinky.


Condurango je zase digestivní víno podporující lepší trávení, podporující chuť k jídlu a srovnávající bolavý žaludek (a funguje!! Bohužel, vyzkoušeno pár dní poté na mém vlastním žaludku po jedné sekané). Naštěstí byla na stánku i velmi milá slečna s ochutnávkami, takže jsem si nakonec vzala lahvinku Conduranga, které narozdíl od železitého vína nechutnalo jako stará rezavá pětikoruna, naopak bylo dokonce moc dobré (chutnalo těžce a sladce jako medovina střihnutá portským a lehce nahořklé jako fernet). Je to fajn nápad, praktický dárek a pro mě v domácnosti naprostá nezbytnost - ne vždy mám chuť na pivo, ne vždy mám po ruce černé uhlí a fernet mi nechutná. A nebojte se, jestli si myslíte, že by vám ho doma někdo upíjel. Je vážně silné, jak chuťově, tak účinky, takže ani jako milovnice této medovinové chuti jsem nezvládla víc než decku (a příště si dám už jen půlku, protože i ta decka byla, myslím, příliš).


*


EcoPure

Hned za rohem, kdy jsme odešly s cinkajícími taškami plnými léčiva od stánku Herbavinum, mě do očí praštil (já vím, že přeháním, ale ono to nejde říct jinak) stánek jako vytržený z pláže. Vše laděné do barev dřeva, zlatavé, čokoládově hnědé a uprostřed se skvěly dvě z dálky se usmívající sympatické opálené slečny. Promiňte mi ty "duchaplné" popisky, ale ono je v dnešní době docela um narazit na někoho, kdo se na vás usmívá, aniž by vás znal a je úplně jedno, že na veletrhu by to mělo být vlastně standardní jednání.


Začalo to takhle..

Už si nedokážu vybavit, co mě na tom všem zaujalo, jestli logická argumentace, proč si dávat v samoopalováku na tělo nějaké sajrajty, když můžu mít i ten v přírodním složení, že jejich produkty kůži nejen obarví, ale jako bonus i opečují a regenerují atd.. Nehrnuly to na nás, naopak jsme se u nich v družném rozhovoru zasekaly na necelou hodinu, výsledkem čehož bylo, že si každá z nás odnášela domů přinejmenším samoopalovák (a to byla naše sestava ve věku 31-31-64 let =D). Mamča si navíc koupila textilní peelingovou rukavici, já jsem si zase odnesla "Kokosáčka" aka kokosový deodorant ve spreji, o kterém jsem vám na Insta už také psala.

Řeknu to takhle.. Ještě nikdy jsem se nesetkala s tak sympatickými, zároveň příjemně ukecanými, produktů i složek znalými, obchodnicky smýšlejícími a v závěru i velmi milými osůbkami, že to prostě muselo vyústit v to, v co to vyústilo.. A to ve velmi příjemné následné domlouvání po netu, po vyzkoušení světlejší verze samoopalováku Winterskin a jejím opěvování, dokoupení zbylé tělové péče Eco by Sonya, domluvy nad vyhlášením slevy na nákup pro čtenářky blogu v rámci článku - tedy pro vás - a obdržení dárku v podobě samoopalovacího toneru na obličej a tmavšího krému Invisible Tan.

Můj kamarád Kokosáček

Výsledek mého prvního samoopalovacího pokusu s mírnější verzí krému Winterskin jste viděly na Insta a podle reakcí to většinu z vás rozhodilo tak, jako mě. Schválně koukněte na foto. Je to úžasně přirozený efekt! Sice klamu tělem i barvou, takže domů si vždy donesu špatný odstín makeupu a nesedící velikost kalhot a jak se ukázalo, i špatný odstín samoopalováku. Ten mírnější byl na mě opravdu slabý a chtělo to 4 vrstvy, abych dosáhla tohoto viditelného výsledku. Ale! Nechám si ho na zimu, kdy nebudu chtít v zamračeném počasí zářit a teď si pěkně vyzkouším ještě ten tmavší. Světlý je fajn i pro bledulky, které se bojí šíleného flekatého oranžového odstínu, nebo pro ty, které chtějí jen dodat barvu. Winterskin se dá totiž výtečně vrstvit, jak jsem si už vyzkoušela. Edit: A jak jsem si vyzkoušela teď o víkendu, ten tmavší - Invisible Tan - stačí v jedné vrstvě a byla jsem opálená jko v půlce léta (tmavší typy asi snesou klidně vrstvy dvě).

A takhle to nakonec dopadlo =D

Co však beru jako největší plus, které mě udolalo, že holky na veletrhu opravdu nekecaly ani v jednom bodě, které na nás chrlily na stánku. On totiž nejenže neflekatí, nejde do oranžova (mě krásně opálil do mého přirozeného opalovacího odstínu alá hnědá oliva), nedělá mapy a když jsem ho zkusila na obličej několikrát po sobě, tak mám i potvrzeno, že neucpává póry a snese ho i mastná pleť naprosto v pohodě.. On ten samoopalovák, mám pocit, že kůži i léčí. Jak jsem se vám několikrát zmiňovala o svých nenechavých ručičkách a jizvičkách po zarostlých chloupcích, tak po 4 dnech aplikace krému byly jizvičky míň viditelné, citelně měkčí, kůže jemnější a krásně vláčná. Další podrobnosti už nechám na samostatný článek, ale představte si, jaké účinky ten krém musel asi mít, když ve mně nechal tak hluboký dojem, že jsem si do týdne musela pořídit celou jejich tělovou péči!



*



LIFEBAR

Náš naprostý entuziasmus z předchozího stánku vystřídala studená sprcha v podobě ignoranstkého dědka ve stánku s nějakými bylinkami, kam jsem původně i chtěla zajít a na něco se zeptat, ale když mě nikdo nebral ani po pozdravu na vědomí a pokračovali dál v družném rozhovoru s druhou prodávající, šla jsem dál. A tam jsem narazila na mladého kluka (pochopte, už jsem ve věku, kdy je pro mě "mladý kluk" oslovení pro muže 30 - 40 let, ne-li výš =D), který nadšenecky povídal o raw-paleo-vege a jiných supr trupr přídomcích energetických tyčinek Lifebar, složených ze samých dobrých věcí v někdy až velmi nezvyklých kombinacích.

Naštěstí tam dělal i ochutnávky, protože až ty mě přesvědčily, že to vše výše popsané může být nejen zdravé, ale i velmi dobré. Ještě teď si nadávám, že jsem jich vzala jen 6 a z toho vlastně 4 pro Ondru. A přitom ty kokosové!!! A to kokos nejím, ale tyhle byly výborné! No nic, snad na ně někdy narazím, protože objednávat se mi je z netu samotné nechce a ty běžně dostupnější Schimpanzee mi vůbec nechutnají a přijdou mi na použité suroviny dost předražené.

Tím jsme si udělaly malou svačinku a šlo se dál. Touhle dobou už jsme byly na veletrhu téměř dvě hodiny a neměly jsme prošlou ani jednu celou uličku ze čtyř v pravém křídle. Musely jsme si pohnout. Energy tyčky jsme zapily obligátním přípitkem u stánku s mangovým lassí, které je už naší veletržní povinností a ještě štěstí, že neměly i jahodové jako vloni, protože to jsem do sebe nalámala asi litr lassí a po zbytek veletrhu mi bylo lehce nevolno. Je to opravdu výborné pití, ale taky pořádně syté. Kdo chcete získat trochu energie a zároveň ještě nemáte hlad na pořádné jídlo, doporučuju tento jogurtový nápoj ;)

Příchutě, které mi chutnaly nejvíc..

Nevím, čím to je, ale vždycky mi přijde ta levá ulička po obvodu haly taková divná, nijaká. Jsou tam pro mě nezajímavé stánky (letos tam byly nějaké léčivé krystaly, udělátka typu kráječ 50v1 alá teleshopping a klasicky i šílená máta jako léčivý éterák, kolem čehož jsem musela proběhnout, protože to je tak silné a stříkají to snad i na zem, že pak po zbytek veletrhu necítíte už nic jiného).

Překvapilo mě, že jsem nikde nenarazila na avizované stánky například Bomb cosmetics apod., které byly na B&S a měly být i na Biostylu, ale asi se na to vybodli, když od sebe oba veletrhy dělil jen týden. Co mě však mrzelo, byla absence ajurvédského stánku s Ayumi a Siddhalepa produkty. Loni jsem tam zvládla za bezkonkurenční ceny nakoupit zásoby Neemového prášku, Multani Mati, nebo ajurvédských past na zuby na celý rok dopředu. Pochybuju, že budou na Interbeauty, ale doufám, že na ně zase někdy narazím, protože vystavující tomu nejen rozuměl, ale měli k dostání i produkty, které jsem v našich eshopech s přírodkou snad nikdy neviděla.


*


KHADÍ

Tak se mi nějak zdá, že se opakuju. Khadí jsem zmiňovala už ve článku z letošního B&S, ale bohužel jsem zaváhala a nekoupila si to, na co jsem pak celý týden až do návštěvy Biostylu myslela. Tentokrát už jsem tu samou chybu neudělala a domů si tak přinesla nejen vytouženou pomerančovou masku Orange pro smíšenou pleť, ale i Ibiškový šampon. Ráda bych si vzala ještě něco dalšího, protože třeba s jejich pleťovými/tělovými/vlasovými oleji nemám žádnou zkušenost, ale nějak jsem nevěděla, pro co sáhnout a po čem vlastně jít a protože jsem už nic konkrétního nepotřebovala, tak jsem odešla jen s tímto a k dobrému pocitu zadostiučinění z nákupu mi to stačilo.

Šampon fajn, ale ta pomerančová maska.. Pecka!

Každopádně jsem už obě novinky doma zkoušela a musím vám říct, že ani tato prášková Khadí maska mě nezklamala. Dokonce bych ji účinky zařadila na stejné místo jako petrželovou od Aesop a to je setsakra velký cenový rozdíl! Co se týče Ibiškového šamponu, jsem trochu rozpačitá. Za prvé jsem ho stihla zatím vyzkoušet jen jednou, takže je na nějaký názor ještě brzo. A za druhé jsem ho zkoušela použít podle návodu zároveň i jako kondicionér a asi se rozcházíme v požadavcích na kondicionující účinky, ale vlasy jsem měla absolutně nerozčesatelné a v jedné lehce šustivé houni, jako když si myjete vlasy lávovkou, nebo po barvení hennou. Po uschnutí jsou vlasy příjemné, hladké a lesklé, ale nemožnost projet si jimi rukou mi trochu vadí. Do teď jsem na šampony měla nároky jen takové, aby mě po nich nesvědila hlava, takže jsem po tomto možná pro začátek čekala příliš mnoho. Uvidíme. Zatím je to takový standard.


*


DIOCHI

Na Instagramu jsem se o Diochi zmínila jako o čarodějnické kosmetice. Je to sice přehnané, ale léčitelské a bylinkářské kořeny v Diochi najdete. Dokonce začínali pouze na léčivých kapkách a až postupem času, vývojem trhu a tužeb zákazníků vznikla i kosmetická odnož plná krémů a gelů. Co je na této kosmetice zvláštní je, že se nejedná "jen" o příodní kosmetiku, navíc českou, ale kloubí v sobě právě všechny čarodějnické profese od krystalterapie, přes psychotroniku až po homeopatii, fyzioterapii, nebo ozonoterapii a další.

A právě tím posledním bodem mi přijde Diochi kosmetika natolik rozdílná od ostatních, originální a  rozpoznatelná mezi tisíci dalších produktů. Má v sobě ozón. Teda, ne samotný, ale většinou v podobě ozonizovaných olejů. Podle výzkumů má ozón na pokožku neuvěřitelné regenerační a detoxikační účinky. Na veletrhu jsem zkoušela masáž rukou ozónovým balzámem Diolift. Dva dny předtím jsem si rozřízla kolmo do hloubky bříško prstu. Ránu jsem měla už zacelenou, ale ještě byla citlivá na dotek. Druhý den po masáži Dioliftem už nebyla ranka citlivá ani narůžovělá. Prostě, něco tam funguje, jak má a funguje to skvěle.

S pomocí těchto tří kapiček si uděláte tonikum na míru vaší pleti, to zní jako sci-fi, že?

O této kosmetice jsem nevěděla před veletrhem lautr nic, takže jsem si neriskla kupovat nějaké krémy, nebo specifické prostředky na pleť, ale co mě zaujalo, byl letáček na pultíku, který propagoval, že při zakoupení tří druhů produktů (minerálních kapek, bylinných kapek a směsi silic) si můžete namíchat podle daného receptu tonikum vaší pleti na míru (koncentrace se lišila dle typu pleti). Stačí jen přidat kapky do jakékoli minerální vody (já použila levandulovou květovku). A tohle mi už přišlo jako taková hravá domácí alchymie, která se mi líbila. Takže jsem troje kapičky zakoupila a mám teď o tonikum postaráno. Budu si ještě hrát s poměry, abych zjistila, jak to na mou pleť funguje a odlišně na to reaguje, ale zatím se mi to zamlouvá. V budoucnu by měl být sestaven a zákaznicím Diochi na internetu k dispozici receptář, co všechno si mouhou s přípravky Diochi doma vytvořit a k čemu je použít.

Znáte Diochi? Používáte něco od nich? Fakt mě to zajímá a ještě jsem o tom neslyšela.. Nezajímá mě to jen kvůli kosmetickému použití, ale moc se mi líbí i myšlenka celkové detoxikace organismu a tzv. celostní medicíny, která se nesnaží jen potlačit následky, ale najít příčiny a při zkoumání neopomíjí ani psychické pochody a traumata. Je to taková vyšší forma bylinných čajů transformovaná do kapek, extraktů, mastí a gelů, obohacená o "nějaký ten ozónek". =)



*


NOURISH

Nejlepší nakonec? Největší nákonec? Rozhodně pro mě největší bomba, protože to bylo velice milé, přátelské, rozhodně jsem to nečekala a hlavně už jsem byla na odchodu a o této značce jsem neměla na veletrhu ani tušení. Těchto spoustu náhod mi ze setkání s úžasnými človíčky - majiteli firmy, kteří se rozhodli přinést tuto přírodní anglickou kosmetiku na český trh, udělalo nezapomenutelnou tečku na závěr celého veletrhu. 

Co říct o Nourish? Je to anglická certifikovaná přírodní kosmetika, která v sobě však kloubí i laboratorní výzkumy a - jak to říct - upgrady v podobě bio-aktivních látek (tak tomu říkají).  Většina nepřírodkářek, které pořád zarytě kupují drahé krémy v parfumerkách, tvrdí, že potřebují na pleť něco silnějšího, než jen oleje a bylinky, že v jimi kupovaných krémech jsou laboratorně získané, nebo koncentrované, účinné složky, které dělají na pleti okamžitý a hlavně viditelný efekt. Proti takovýmto krémům nic nemám, ani proti takovýmto tvrzením, snad jen, že mě nikdy žádný zázrak neudělaly a prostě mě nezajímají. A právě pro ty z vás, které by i tu přírodu chtěly, ale zároveň se nechtějí ochudit o tyto laboratorní "upgrady", je tu Nourish. A bacha, není to kloubení přírodních látek a syntetiky, je to fakt čistě jen přírodka, jen prostě laboratorně vytuněná.


Sama jsem na ni hrozně zvědavá. Na veletrhu jsem dostala kupu vzorků a mimo to i ten úžasný rozjasňovač alá tekuté zlato, který jste už mohly obdivovat na Insta a FB. Do teď byla kosmetika Nourish po ČR dodávaná čistě k salónnímu použití a naštěstí se to rozhodli změnit a teď, v nejbližších dnech, by už měl být spuštěn e-shop pro nás normální smrtelníky. K nám nebude dovážen celý Nourish sortiment, ale pouze jejich největší trháky, které jsou často ověnčené mnoha cenami a opěvované ve světových beauty magazínech (Vogue, Cosmo, apod.). Co jsem koukala, tak mají ucelené řady produktů nabízené i v cestovních baleních podle typu pleti, ve kterých většinou najdete tonikum, sérum, čistítko a krém. Arganová řada zase obsahuje nějaký suprt trupr regenerační krém vhodný por všechny typy pleti, sérum a taky tekutý rozjasňovač (dále už jen Zlaťák).

Zlaťák v akci

Zatím jsem zkoušela jen Zlaťáka, takže vám víc o péči neřeknu, protože z pidi vzorků si nerada dělám nějaký názor. Na Zlaťáka tu však v blízké době čekejte článek, abychom se mu jukly blíž "na pumpičku" a těšte se na soutěž, popřípadě vyhlášení nějaké slevy na nákup, na kterých jsme se na veletrhu s vystavovateli této anglické krásy domluvili. Co mě fakt zaujalo a na co se chystám, je super řada s obsahem výtažků z kadeřavé kapusty, ve které najdete enzymatický peeling 3v1 (Kale Enzymatic Exfoliating Cleanser - čistič pleti, enzymatický peeling, maska v jednom) a oční krém (Kale Biomimetic Anti-ageing Eye Cream) s peptidy a enzymy z granátových jablek a maqui berry. Nezní to úžasně tropicky? A oční krém mi teď nedávno došel, tak bych mohla rovnou začít nový (jak si jinak omluvit shromažďování produktů ;). Jo a ještě mě napadl hezký dovětek.. Taky to máte tak, že si radši koupíte něco někde, kde vám přijdou milí lidé? Tak tito vystavovatelé byli tak milí a hlavně úžasní, že jsem se zpětnou vazbou od jedné z vás dozvěděla, že na mnou doporučené produkty na Instagramu dostala u stánku slevu. A na tom jsme domluvení nebyli, vlastně jsem ještě nebyli domluvení skoro na ničem a ani jsem o tom nevěděla. To byla jen taková perlička k Nourish na závěr. ;)


*


Toť byl můj letošní Biostyl.. Hodně z vás se mě ptalo, jestli si myslím, že vůbec stojí za to na něj chodit (rozuměj, dávat za vstup ty prachy..). Za mě určitě. Jak už jsem psala, u B&S mi přijdou ty pololetní veletrhy tak nějak stejné. Vlastně na ně chodím především kvůli dokoupení produktů, které se jinak musí objednávat přes eshopy, nebo si je chci osahat, kouknout na barvy, apod.. Kdežto Biostyl bych si ujít nenechala. Vždycky tam najdu plno novinek a nikdy tam snad není stejná skladba stánků se stejným zbožím jako předchozí rok. Prostě Biostyl má pevné místo v mém kalendáři a aniž bych chtěla, tak jsem touto zábavou nakazila i svou mamču a k občasné návštěvě i kamarádky.Moje peněženka sice upadá do deprese, ale já ho stopro doporučím (aspoň jednou na něj zajděte - na zkoušku, jestli vás chytí).



Co vy, byly jste letos taky? A co jste tam pořídily?






13 komentářů:

  1. Tedy na Diochi a Nourish jsi mě vážně nalákala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Nourish ještě stále není s eshopem online, takže je to ve vyčkávací fázi, ale zatím se klidně můžeš juknout na jejich zahraniční stránky. Já už takhle brousila po info i produktech, které by se mi líbily ;)
      A Diochi musím prozkoumat, chtěla bych toho vědět víc o kapkách i těch zdravotních účincích, tak jsem zvědavá, na co přijud ;)

      Vymazat
  2. Podobne aj mňa - Diochi a Nourisch. O tú druhú som už na nete síce "zaopla", ale bližšie som ju nikdy neskúšala. Láka ma ten "zlaťáčik" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky dost často vídala Nourish na zahraničních eshopech, ze kterých jsem objednávala, ale těch značek s podobnými obaly a přírodním složením je vždycky v nabídce tolik, že jsem je ani nechtěla prozkoumávat. Takhle jsem je konečně viděla naživo a fakt mě zaujaly.. =)

      Vymazat
  3. to lassí je alkoholické?
    Ale zas si ma nalákala na kopu kozmetiky :D to je už hrozné :D Sonya vyzerá fakt super, aj účinky to má pekné, akurát mám trochu strach čo by to s mojou bielou belotou spravilo ... takisto píšem na zoznam Nourish. Diochi poznám už niekoľko rokov, odkedy som od nich mala od nich ozónový krém Diozon Clear (ak to niekomu pomôže - predávajú/predávali aj malé testovacie balenia, ktoré sa cenovo vyplatia omnoho viac ako plné balenie (niečo okolo 1/2 ceny, možno o trochu viac, asi tá pixla na krém je taká drahá), účinky to malo pekné ale ten smrad ... kvôli tomu som to prestala používať. A na deň sa to nedá poriadne používať lebo je to mastné (olivový olej, prekvapivo druhá zložka z dvoch :D ), takže jedine večer alebo na noc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to není, lassí je, myslím, indický jogurtový nápoj. Ale originál ze dělá z nějakého snad kvašeného mléka..? TOhle je jogurtový nápoj s mangem, nebo jahodami a je vynikající =)

      Sonya je super, líbí se mi, že mají dva samoopalováky, jak pro bledule, tak pro snědší typy. Dle mého by Ti ten slabší Winterskin sedl hezky. Je to hodně odlišný účinek od toho tmavšího - jemný, můžeš regulovat intenzitu i barvu podle počtu aplikací. Takže se toho neboj. Chtělo by to někde vyzkoušet.. Jen nevím, jestli ještě budou letos na nějakém veletrhu..

      Hehe, já mám od Diochi Panaderm a je to taky síla, jen může prý trochu vysušovat, tak jsem e ho ještě neodvážila vyzkoušet. Navíc, já se těch olejových krémů trochu bojím, moje pleť je nemá vůbec v lásce. To mě víc zaujal ten jejich gel s kyselinou hyalurovnou, myslím Diolift a dokonce nevoněl po ozonu, ale po nějakém jak unisex sprchovém gelu/parfému - moc příjemně.. =) Hrozně mě zajímají i ty jejich detoxikační a zdravotn kapičky a produkty určené k vnitřní léčbě apod..

      Vymazat
  4. Diochi jsem kdysi dávno měla - kapky, jako dárek, zřejmě na pleť a proti alergiím, bylo mi to sympatické a na konkrétní potíže bych určitě zkusila zas - třeba z budu v menopauze ;-). A objednala jsem kokosový Deo hned tento týden o výplatě, není na čekat! :-) Jak to máš s jeho vydrží v provozu a nebo kombinuješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak do provozu, natož těžkého fakt není. Je to opravdu velmi jemňounká vůně a protože je to deo a ne antiperspirant, tak Ti prostě ten jemný kokosový nádech nezvládne nic překrýt. Pooužívám ho na doma, na lehkou procházku, nebo po sprše a holení jen pro tu péči.. Voní mi jinak krásně.. Co se týče přírodního funkčního deo, který už se zdá být konečně držákem i pro mě, je teď Soaphoria. Na veletrhu jsem si koupila Benátskou noc. Nádherně voní a světe div se, je to první přírodní deo, který voní, voí dlouho, voní v plné provozu a ještě jsem nemusela přetírat znovu, cítím ho i z oblečení a to už má za sebou 5hodinovou směnu!! Doporučuju ;)
      Ad Diochi, jsem na to zvědavá, jak budu mít chvilku času,ponořím se do studia jejich výrobků a více info ;)

      Vymazat
  5. Ahojcek ten Nourish som nasla na iHerb je to ono? http://www.iherb.com/Nourish-Organic/Vegan-Cruelty-Free-Beauty-Products?gclid=CKrll_7ihMwCFUieGwod2aQM3g dik moc Sylvia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoooj, no jasně, je to ono ;) Ale podle mě ho budou mít i na Lookfantastic, Lovelule, Naturisimu apod.. =)

      Vymazat
  6. Já jsem na tomhle blogu fakt jak Alenka v říši divů. Pro mě absolutně neznámé značky, kosmetika, neznámé jídlo, pidí. Měla bych se polepšit:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, pidí to asi nebude, takže - pití:))

      Vymazat
    2. Budiz Ti utechou, ze vsechno z tohoto clanku pro me bylo taky nove a poznala jsem to vlastne az letos poprve na veletrhu 😉 Teda, az na to piti, ale to jsem nikde jinde nevidela. A vis, co je super? Ze to znamena, ze nam svet kosmetiky stale skyta neomezene moznosti, takze je furt co poznavat hehe 😄 A lassi doporucuju, ja moc tem asijskym jidlum ani restauracim neholduju, ale meli by ho mit i tam a treba v jejich fastfoodech ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...