středa 18. března 2015

Pleťový olej "Oříšek Inků" od Primavera vs. Řebříčkový olej od Ilcsi


Dost často se mě ptáte, co dávat na pleť a kde se asi stala chyba, když se vám začnou i přes pravidelné mazání krémem na pleti tvořit šupinky a napnuté, místy začervenalé, suché plochy. Odpověď je ukrytá v posledním článku o denní rutině. Pro ty, které ji tam nenašly, a pár dotazů od té doby jsem už na to opět dostala, bude snad už konečně vysvětlení v tomto článku a můžete se inspirovat i volbou perfektního přípravku, který vám vaše trampoty nadobro vyřeší - pleťový olej Oříšek Inků od Primavery. A protože se vám nějak hluboko do povědomí dostala moje recenze na Řebříčkový olej od Ilcsi, schválně si tyto dva kosmetické poklady porovnáme, abyste věděly, jak na ně a pro koho jsou určené.

Můžete to brát jako článek 2v1 - konečně napsanou a dlouho slibovanou recenzi na Oříšek Inků od Primavery a zároveň jako update téměř dva roky staré recenze na Řebříčkový olej od Ilcsi. Přišel mi totiž jeden dost zajímavý mail, ve kterém slečna popisovala problémy s pletí, které chtěla po mém vzoru vyřešit/vyléčit kosmetikou Ilcsi a začala jejich krémy a právě Řebříčkovým olejem (krémy budou mít vlastní update). Co se však nestalo, pleť se jí po něm začala osypávat ještě víc a místo regenerace se jí naopak začaly hromadně ucpávat póry. Kde tedy udělala chybu, když má podle projevů stejný typ pleti jako já a mně přitom vyhovoval?

Odpověď vám sem samozřejmě hned z kraje nenapíšu. Nejdřív trochu oslím můstkem přeskočíme k recenzi oleje Oříšku Inků a pak se i dobereme kýžené odpovědi..



Pleťový olej Oříšek Inků, Primavera

Nevím, jestli vás některou zajímá to povídání, že se jedná o olej za studena lisovaný z tzv. Oříšků Inků, kteří jej používali pro jeho léčivé účinky, ale také pro jeho skvělý vliv na organismus a to především vnitřně. A bla bla bla. Je to zajímavé, ale už jsem to jednou psala do recenze pro Greenwave, tak si to prosím přečtetě tam (teď jsem koukala, že se mi vytratilo autorství, hehe, no, ale z toho úvodu o počasí a rozvláčného popisu vůně a všeho možného mě určo poznáte =), ať se neopakuju a jen doplňuju po půl roce jeho používání nové a přínosné poznatky. 



Ve zkratce bych mohla říct, že je to ten nejlepší olej, se kterým se kdy má pleť setkala. Když se rozepíšu, tak tam hodím o větu navíc, že nejenže voní po hrachových luscích, ale možná i trochu po syrových bramborách (a nenechte se zmást popisem, tu vůni i chroupání syrových brambor mám moc ráda). Má naprosto neuvěřitelnou skluznost. Stačí ho opravdu maličko. Vždyť celá 30 ml lahvička mi vydržela konstantní večerní používání už od září a dopotřebovala jsem ho teprve tento týden v pondělí (to máte lehkou matematikou výdrž balení 7 měsíců a pak mi ještě někdo jednou napište,že se vám zdá drahý!).

Naprosto neucpává pleť. Naopak ji regeneruje, takže když jako já zkusíte na noc máznout pokusně nějakým vzorkem krému a ono to zrovna nevyjde, nebo přes den přetřete čumák super silikonovým Vitalumiere Chanel make-upem, tento olejíček vám dá vše většinou přes noc do pořádku.

Vyhlazuje pleť. Ano, je tomu tak, pleť je hladší. Nevím, jestli za to může i jeho další výjimečná vlastnost a to, že dokáže dlouhodobě rozpouštět usazený maz v pórech, takže vám ten ksichtík opravdu dokáže hezky spravit. Pleť má po něm hladší reliéf a je měkká a hebká. Dřív se mi i mamča divila, proč mám pleť jak struhadlo, když na ní není nic vidět, ale na omak je to fest cítit. Nevím, asi jsem blbla se špatnými oleji. Každopádně Oříšek Inků si s tím poradil.

Jedná se o vazký olej v porovnání s tekutějšími jako třeba Rakytníkový nebo Meruňka (ale rozhodně míň než Riciňák)

Vyživuje a hydratuje. To hydratuje berte jako "hydratuje" ve smyslu, jak jen olej může hydratovat. Ale pokud pod něj nastříkáte pleťovku, tak vězte, že si s ním vystačíte na celou zimní sezonu a nepotřebujete na večer už žádné jiné mazání. Plně nahradí jakýkoli krém nebo sérum. Pleť vám tedy šupinkovat nezačne. Naopak, vždy když byl nějaký teplejší teplotní výkyv a já ho na noc frajersky vysadila, pleť se mi po pár dnech odvděčila suchými tvářemi a nosem, do dvou dnů to bylo s olejíčkem pryč.

Vyhovuje jakékoli pleti. Citlivou pleť zklidní, dodá potřebné živiny a po čase zjistíte, že už není tak náchylná jako dřív. Zralou a suchou pleť vyživí a dodá ji hydrataci. U mastné a smíšené pleti zase vyrovná její funkce, nebude se tak mastit a ty póry, hlavně ty póry! se vám krásně vyčistí a pleť vyhladí. Juch! No a problematická si zase pošmákne velkou hojivou a regenerační schopností olejíčku, takže se neplechy budou rachleji hojit a nové už budou jen ubývat a ubývat až se přestanou dělat úplně. (skoro =).

Mám jedinou výtku a všechny, které jsem teď předchozím popisem nalákala, tak musím hned uklidnit, není to výtka k jeho vlastnostem. Ale to balení! Schválně koukněte na fotku. To prostě vymýšlel buď chlap, který je zvyklý všechno lít po kýblech, nebo naprostý deb... Možná by mi olejíček vydržel o další měsíc dýl, kdybych se tak dlouho neučila s ním zacházet a správně dávkovat. Kvůli absenci kapátka, nebo kapavé vložky, je hrdlo i přes nějaký umělohmotný pokus o zmenšení příliš široké. Kdo ze začátku nezná vlastnosti oleje - jeho vazkost, míru tekutosti apod., tak dopadne jako já a to tak, že si vždycky na dlaň vychrstne moc a pak se to snaží vracet do flanděry (hrozně hygienické). Kdybych nebyla tak líná, už dávno jsem si to přelila do tmavé flaštičky s kapátkem a byl by klid. Jo a ještě jedno minus, které se také týká obalu - popisky na flaštičce olej nevydrží a po nějaké době se vám nemilosrdně začnou přeskupovat a hrát škatulata hejbejte se. Jak to vypadá v praxi můžete vidět na fotce z posledního článku o aktuální používané péči. 

To hrdlo, ach to hrdlo!

A k čemu všemu se dá tento olejíček ještě použít? No, aby mě to nenapadlo, přeci si z něj udělat vlastní krém!!! Tohle mě bohužel napadlo až ve chvíli, kdy jsem byla v půlce lahvičky a už se mi nechtělo zbytek "zahodit" do krému a přijít tak o olej. Ale teď si půjdu pro novou lahvičku a hned z kraje si usyslím aspoň na jeden kelímek krému.

Z popisu výše je patrné, že Oříšek Inků je ideální pro pleť problematickou, zánětlivou, smíšenou i mastnou a velmi náchylnou na ucpávání pórů (jako jo, je na všechny druhy pleti, ale primárně z něj budou nadšené tyto doslova jmenované, protože mají dost problému se sehnáním oleje, který by jim seděl). 

*

Teď se zase vrátíme zpět k Řebříčkovému oleji. Je třeba udělat update a jeho dříve popisované účinky zahrnout do v té době aktuálních souvislostí..



Řebříčkový olej, Ilcsi

Když jsem začínala s tímto blogem, měla jsem velké problémy s pletí. Zadělala jsem si na ně v podstatě sama, protože jsem po 10letém používání výhradně dvou produktů na pleť od Biodermy - micelárky H2O a ze stejné edice jejich Light krému - přesedlala na přírodní kosmetiku. A v tom začalo to tóčo. V té době jsem nevěděla absolutně ani fň o nějakých účinných složkách, rozdělení olejů, nebo jejich účincích. Takže jsem zkoušela, co mi přišlo pod ruku a byly to samozřejmě nejdříve značky, které byly na trhu nejvíc vidět - Dr. Hauschka (katastrofa), LUSH (taky průšvih, navíc drahej), Melvita apod..


Tím vším zkoušením a střídáním kosmetiky jsem si zadělala na parádní přecitlivělou pleť, která reagovala podrážděním už jen když jsem kolem nějakého kelímku s krémem prošla. Nevěděla jsem si s tím rady a zašla jsem za velmi doporučovanou (a navíc utajovanou, což mě lákalo ještě víc) přírodní kosmetičkou - zde na blogu známou jako Baba kořenářka, nebo Baba Jaga - později. Ta pracovala právě s Ilcsi a Nobilis Tilia. Asi se mi budete smát, ale já před těmi dvěma lety neměla vůbec tušení, že takové značky existují a co jsou zač. A o tom, že bych recenzí na Řebříčkový olej rozjela blogové povědomí a šílení po této značce, se mi ani nesnilo.

Tolik co k úvodu do souvislostí, teď jejich překlad, nebo-li interpretace. Vy, které jste mě už v té době četly, možná tušíte, k čemu tím mířím. Pro ostatní podávám vysvětlení. V té době jsem měla pleť hodně zanešenou, krupičkatou, všude se mi tvořily milie, velké podkožní boláky, pleť jsem měla bolavou a pálila mě (jooo, když je to přírodní, vražte do toho vitamin C, bude to ještě lepší - ale nesmíte na něj mít alergii, to pak tuze pálí!). K hloubkovému léčení Biofází (chcete na ni taky zpětně update?) jsme s kosmetičkou hledaly něco, čím bych ještě posílila večerní léčbu séry a regenerovala pleť i přes den. A tak vzniknul nápad na Řebříčkový olej.

Nepoužívala jsem ho tedy k běžné péči o pleť smíšenou a náchylnou na ucpávání pórů, ale o pleť dehydratovanou, přecitlivělou a ze všech kosmetických zákroků jako je čištění pleti a používání jílových masek natolik iritovanou, že potřebovala zklidnit, hydratovat a regenerovat. Už chápete? já taky pochopila, hned po týdnu, co jsem si po těch dvou letech koupila Řebříčkový olej znovu a na čele mi začala vyskakovat drobounká (zatím) krupička a na bradě a nose černé tečky. Koukla jsem na složení a bylo to jasné.


Ať chcete nebo ne, z Řebříčku pravý olej nevylisujete, existuje jen jako éterický olej, ale běžného oleje dosáhnete vždy jen v podobě řebříčkového macerátu. A zde nastal kámen úrazu. Už na flaštičce je napsáno, že olej je určen na pleť citlivou a trpící rosaceou. Mě zmátl ten řebříček, který vyniká skvělými protizánětlivými účinky. Bohužel, macerát je zde dělán z kukuřičného oleje, který se vám se smíšenou, problematickou nebo mastnou pletí prostě kamarádit nebude. Je na to moc výživný. 

Proto, přenechte řebříčkový olej jejich právoplatným majitelům - těm, kteří mají pleť citlivou, zralou, suchou - a vy se mu vyhněte obloukem (majitelky problematické pleti.). Kdyžtak si natrhejte řebříček a udělejte si vlastní řebříčkový macerát pro smíšenou pleť, např. v Caprylisu, který je bezpečný a na "naši" pleť skvělý a okořeňte ho třeba pár kapkami řebříčkového éteráku. A pokud jste, jako já, závislé na borovicové vůni Ilcsi olejíčku, můžete zakápnout i borovicovým éterákem a budete mít Ilcsi "dupe" ;).

*

Za příležitost objevit a vyzkoušet fantastický olejíček Oříšek Inků od Primavery moc děkuji obchůdku Greenwave v zastoupení majitelky Denisy, která mi jej sama vybrala a já jí za to nemůžu dostatečně poděkovat. Nejenže ho odhadla správně přesně na mou pleť, ale dala tak vzniknout mé další velké lásce.

*

A vám, které jste ještě váhaly s jeho koupí, šup pro něj! Nejenže vám krásně spraví pleť po zimě, ale ani v teplejších měsících s ním nešlápnete vedle. Za 399,- ho koupíte zde.



Tak schválně, která už jej máte doma a jak jste spokojené? ;)







38 komentářů:

  1. Super článok ten orišek by som vyskúšala, vlastne som o týchto olejoch počula prvý krát. Ja mám plet suchú dost citlivú a s akne na brade!! Takže som skúšala kadečo napr, aj ricinák ale ten je strašne hutný a potom mandolý, šípkový, konopný akurat som sa z toho len vyhadzala ešte viac. Jediné čo mi neubližuje je kokosak takže takto. A veražš by som potrebovala niečo čo neupcháva a vyčistí póry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já myslím, že nejen, když má člověk s pletí nějaký problém, ale i třeba, když s ebojí, aby ho právě neudělal špatně zvoleným oleje, je Oříšek Inků skvělá volba. je tak univerzální a přitom snad všemocný, že zvládne opravdu cokoli. Pokud do něj půjdeš, shválně pak dej vědět, co na něj říkáš ;) Já z něj byla vyplesklá už po prvních 3 dnech mazání =)

      Vymazat
  2. Takze mi vycisti pory, rikas, jo.. V tom pripade ho musim asi mit. Protoze ja uz to sr svym nosem vzdala, ale zazraky vitam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně pomohl opravdu na všechny problémy.- Dokonce i ty, které jsem si zase udělala tím neprozřetelným nedávným nasazením Řebříčku, tak to spravil za pár dní. Teď jsem už dva dny bez něj a radši mažu jen Zinkem, než abych sáhla po Řebříčku =D

      Vymazat
  3. Orisek je zazrak a budu Ti navzdy vdecna :) pro moji mastnou plet, kterou ucpe vse, je to zachrana :) ale brzo dokoupim, davkovac neni vubec prakticky, ale pismenka jsou sranda, zvlast kdyz nejake pak najdes na obliceji :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda Pavli, že pomohl ;) a jo, písměnka, zvlášť pod makeupem najít to je pak velká prča. Ona jak jsou placatá, tak nejdou ani lehce odstranit =D

      Vymazat
  4. Už se trochu bojím oleje kupovat :( Mám smíšenou dehydratovanou pleť, kupovala jsem arganový a mandlový a nevyhovoval mi ani jeden. Po mandlovém jsem mohla šupiny z pleti sloupávat po centimetrech, byla jsem neuvěřitelně napnutá. A to jsem vždycky předtím řádně pleť navlhčila :( Nicméně tento mě láká, podle toho co píšeš, by byl přesně pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je právě ono, já se taky bála olejů a do objevení tohoto bych komukoli řekla, že mazat se jen olejem nestačí a je to blbost. TeĎ už to tvrdím jen částečně, pořád mažu krémem a hydra séry na den, ale na noc naprosto s kliem stačí tento poklad =)

      Vymazat
    2. No cena zas tak vysoká není, za zkoušku by to stálo :))

      Vymazat
    3. Pokud je pleť opravdu dehydrovaná, tak s olejem fakt opatrně. Třeba na noc nebo jako sérum pod krém. Ale prostě ideální poměr olej/voda je 50/50 (což je podoba naší hydrolipidové vrstvy v ideální případě) a toho se prostě tím, že na sebe člověk stříkne vodu pod olej, nedosáhne. Ale na druhou stranu je málo věcí, co by opravdu dlouhodobě pomohlo, mně se nejvíc osvědčila Lecitinová maska od Hádka, která mi dá pleť do pořádku, i když jsem třeba po záchvatu migrény, kdy nejsem stavu pít vodu třeba dva dny, takže ta dehydratace, která je i tak děsné, dosáhne obludných rozměrů.

      Vymazat
    4. Reni, fuj, Tys mi teda připomněla smrádek. Já tu lecitinku nemohla ani cíit. Myslím, že nakonec šlo skoro celé balení do kopru, protože jsem nebyla schopná přestát ten odér =D A jo, rozhodně bych nedávala jen olej, to je jasný, však se taky hydratuje ještě séry a krémy a toniky apod.. ;) ale to my víme, však jsi mě to vlastně poprvé vysvětlila před rokem Ty na své pleti. Pak jsem zkusila vysadit jen oleje i já a přidat k nim normální hydrataci a pochopila jsem =) takže díky ;) jen mě štvě, že většina dnes strašně aktuálně "IN" nové přírodní předražené kosmetiky se zakládá především na olejích a čistě olejových balzámech s tvrzením, že o pleti plně postačuje jako kompletní péče.. =/

      Vymazat
    5. Děkuji za skvělé články, inspirovala jsi mě několika věcmi a myslím, že tento olej záhy objednám, protože moje smíšená pleť je "poklad", olupuje se, má tendenci i červenat, tvoří se akné, ale i suchá místečka se najdou, o ucpávání pórů ani nemluvím, ucpává mi póry skoro vše...
      Jen jsem si myslela, že dělám dobře, když mám olejový balzám a ráno a večer si omyju obličej vlažnou až studenou vodou, přestříknu růžovou vodou a pak nanesu olejový balzám... To znamená, že tato péče nestačí a mám ještě nějaký produkt zařadit?

      Díky moc, Eva

      Vymazat
    6. Taky by mě tedy zajímal správný postup, když, jak Reno píšeš, nestačí nastříknout na sebe třeba květinovou vodu a na to olej. Olej jsem vždy nanášela na navlhčenou pleť, ale očividně jsem tedy něco dělala špatně.

      Vymazat
    7. Renča tím chtěla říct, že pleti jen nestačí oleje, ale je třeba jí dodávat nějakou hydrataci, což je ve formě přestíkání květovkou pod balzám opravdu málo. Buď doplnit péči o hydratačnní sérum pod balzám, nebo jednoduše o nějaký krém aspoň jednou denně. Já to mám třeba půl na půl a než mi to došlo, tak jsem s pletí fakt válčila, abych ji vyrovnala. Inspirace viz můj poslední článek o aktuální pleťové péči ;)

      Vymazat
  5. A jak na ilcsi objednat ten řebříčkový???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viz článek o Řebříčkovém oleji v odkazu z tohoto článku..

      Vymazat
  6. Nuž, ja som si podľa tvojho článku nakúpila prakticky všetko, čo si spomíanala a ešte čosi navyše 😊 A nikdy som nebola spokojnejšia. Penu mám od Mádary, aj ich Balancing toner, ale skúšam aj ich Deep moisture fluid a Regenerating Night cream, navyše som si na večerné čistenie (namiesto toho gélu, ako uvádzaš v článku) vzala aj ich mydlo Blackberry white clay (fantasticky vonia! a je veľmi jemné). Olejček od Primavery doplnila ako večerná pleťová voda v spreji - Vilínová voda (hamamelis alebo witch hazel water). Tá tak zvláštne "páchne" ale svojím spôsobom sa mi páči - ako tie krémy od Mádary. V prvej chvíli ma z nich "ovanulo" ale teraz sme kamaráti. No ale ten olejček od Primavery... Pre mňa zázrak. Voňavý hrachový zázrak. Keď si ho roztieram na tvári do tej vilínovej vody, tak len priložím prst na hrdlo, otočím hore dnom, naspäť, a čo ostalo na prste tak rozotriem, stačí mi to tak 3-4x opakovať a som kompletne naolejovaná 😊 a potom si už len chytám líca, nemôžem s tým prestať, lebo sú jemnučké ako detský zadoček. Ešte krém a gél od teba a som dokonale zásobená. A za tie kozmetické tipy ti budem nadosmrti vďačná! Aďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adi, to jsem hrozně ráda ;) Vlastně všechno, co jsi jmenovala jsou i moje poklady a nebýt jich, tak jsem měla pleť jako dřív -ono, když se začne kvalitě Tvé pleti divit i 65letá matička, tak je to už s podivem a slušně řešeno k naštvání (zvlášť, když ještě vedeš kosmetický blog =D).

      A to Blackeberry white clay - to je přímo pleťové? Taky od Mádary? Já myslela, že mají pleťové jen to Balanční (to mám a počkej si na článek ;) a pak už jen tělová.. Jaké je? Jo a té vilínové vodě docela věřím. Já si takhle v záchvatu zkoušení novinek koupila nejdřív Cistusovou a pak i Vratičovou a obě jsou tak smradlavé, že je nemůžu použít ani do vaření další kosmetiky. Tu Cistusovou jsem musela rovnou vylít, komu jsme ji nabídla, tak mi ji radši vrátil, protože smrděla fakt úděsně =D

      Vymazat
    2. Mno, ruky nohy ti bozkávať za tie objavy:) Ja som zase nepoučiteľne skúšala zaradiť tie Avene krémy (kým bude nejaký lepšejší) a hádaj čo? Na brade sa mi liahne Etna.
      No ale na článok o balančnom mydle sa teším! Ja som si vzala Blackberry Clay Face Soap pretože práve to balačné mali vypredané :( Takže až niekedy nabudúce. Ale týmto nie som ani trošku sklamaná. Je z tej línie Clarifying, nie Balancing, krásne vonia, vyzerá že funguje a je úžasne zabalené. Bonus: keď si navlhčím tvár, prejdem si ju mydlom a také mokré ho hodím naspäť do toho papierového obalu, ale ono pekne uschne a neprilepí sa na krabičku. Nepotrebujem žiadne špeciálne úložisko :) No a tá vilínová voda... To sa ťažko popisuje. Nie je to puch, že by som musela pol dňa vetrať, ale nie je to ani tá najpríťažlivejšia vôňa na svete - je čudná, nie chemická, ale tá príroda tiež vždy nevonia kvetinami, že áno. Už som si zvykla a nevadí mi, má výsledky a to je podstatné. Ale citlivejšie povahy by to mohlo odradiť. A ani mi nehovor, čo som ja všetko musela vyliať, lebo mi to smrdelo a nikto v okolí si to nechcel adoptovať:) Inak napríklad všade sa popisujú Aussie šampóny a kondicionéry ako nádherne žuvačkové, ale mne to smrdí ako spálené koleso kamiónu, ktorý viezol tie žuvačky. Nikdy více.

      Vymazat
    3. Hlavně Aussie zas není žádná přírodka. Já mám krásný příklad.. byla jsem u kadeřnice, ta mi vzala na hodinu a půl vlasy melírem na odbarvení, takže pěkný záhul (bohužel to navíc bylo k ničemu, ale co, chybami se člověk učí a vlasy už dorůstají), ale co myslíš? Odcházela jsem od kadeřnice a nemohla jsem ani prsty projet vlasy, jak byly konce vysušené a zničené - hned se mi v nich zasekly. Doma jsem to vzala přírodním šamponem a John Masters intenzivní vlasovou maskou a vlásky už jsou zase pružné a jemné. Takže teď už se docela straním i chemické salonní péči, natož té drogerkové.. a přírodní vůně už mi taky nevadí, až teda na ty Hadkoy, ty mi jdou prostě proti srsti a nedávám je..
      A díky za tip na to druhé mýdlo, až dojedu to balanční, tak si to vystřídám ;)

      Vymazat
  7. teda na olejík si mě nalákala :) ale ted toho mám doma zas tolik že až na něj přijde řada bude to trvat pěkně dlouho :D jsme sysel kosmetický :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano nevíš, jak Ti rozumím! Ještě nedávno jsem měla ze sebe takovou radost - dokonce i šampony a sprcháče jsem dojela a kosmetická zásobárna zela prázdnotou.. a stačil měsíc a už mám kosmetiku nejen po celé koupelně, ale přetéká mi do dalších místností. Ale zase se s ní můžu kochat i pouhým pohledem =D Já mám teď zase na čekačce několik nočních sér a při rychlosti spotřeby 30 ml za půl roku mám zásoby tak do roku 2017 =D

      Vymazat
  8. Jéééé moje milované oleje :-D, s radostí jsem se začetla. Jo jo, kde jsou ty doby, co jsme kupovaly Ilcsi na veletrhu co. Po skoro roce a půl je po mém řebříčku veta a že na něho budu vzpomínat s láskou :-). Ten Primavera teda vypadá opravdu luxusně a dle té výdrže koukám dobrá investice, uf ale balení oleje bez kapátka to je mór :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to mor! Já totiž jsem večer moc pohodlná, abych dělala to s překlápěním lahvičky na prst a mazala každou část tlamy zvlášť, znáš to, stačí, že to musím dělat následně ještě s krémem! =)

      Jooo, taky na ty doby vzpomínám, ale víš co, jestli přijedeš letos na ten podzimní veletrh do Práglu, za prvé se poznáš s mou mamčou, která si Ilcsi zamilovala a a chystá se tam jít se mnou (bude to její první kosmetický veletrh - kurňa, to je jako bych brala svou mamču na její maturiťák! =D), což bude zážitek už sám o sobě, slibuju!! ;) a za druhé, já se tamchstám právě na bezové sérum (jinak je setsakra drahé!!), na oční krém, protože Cattier stojí opravdu za h... a na masky. Už jsem všechny dojela a to jsem dokupovala na podzim další ;) Vidíš, musím o nich napsat ;)

      Vymazat
  9. Ahoj, kdyby měl někdo zájem o ten řebříčkový z Ilcsi, tak mi dejte vědět, prosím. Koupila jsem si ho a bohužel mi nesedne, moje pleť je po něm červená a podrážděná. Chybí minimum, tak se můžeme domluvit na nějaké rozumné ceně nebo výměně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně stál 480, tak třeba 300?

      Vymazat
    2. Verunko, když tak to můžeš nabídnout ještě na mém FB ;)

      Vymazat
    3. Moc díky:) Jo a pro oříšek si pojedu odlít vzoreček do Greenwave:)

      Vymazat
    4. Oni tam mají Oříšek k ozkoušení? A odlijí Ti ho? Teda, to koukám. Nejenže by mě to ani samotnou nenapadlo chtít )jak jsem už zvyklá zkoušet a holt občas něco nevyjde), ale fakt bych nevěila, že vůbec někde by Ti i trochu odlili - to je skvělé! =)

      Vymazat
    5. Tak to je prima, tak dej určitě vědět, jak Ti vyhovoval. Já už po jeho první aplikaci byla druhý den ráno nadšená =)

      Vymazat
  10. Díky, další věc, u které mám pocit, že jí nutně potřebuju:))
    Tak za chvíli to bude tak, že ráno budu mazat Alverde sérem z minulého článku, pak najesu zinkový krém (co mi brzy přijde) a večer namažu oříškovým olejem:)) Bez blogosféry bych asi stále mazala obličej krémama z avonu:D
    Já už olej na obličej vyzkoušela, arganový od Saloosu, vypotřebovala jsem ho, ale nějak mi nepřišlo, že by něco dělal, tak jsem neměla potřebu kupovat další balení (narozdíl od jejich hydrofilního odličovače, ten už mám třetí balení a ničím jiným neodličuji). Tak jsem zvědavá co udělá tento oříškový.
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, já zase argan ještě nezkoušela. Nějak vůči němu nemám důvěru, ani nevím proč.. Ale jednou ho zkusím ;) Jojo, hydrofiláky, jaké mají složení? Co jsme vždycky po nějaké opěvování Saloosu nakoukla do složení, tak jsem zase s uchechtnutím zavřela.. =D
      Jo a ještě jsi zapomněla, že předtím si přestříkneš pleť Balančním tonikem Mádara ;)

      Vymazat
  11. Edit: Do dnešní půlnoci (23.3.) můžete o olej Oříšek Inků soutěžit u mě na FB stránkách ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Já už z toho blbnu..nacházím na tvém blogu samé úžasné věci :D Ale musím se zeptat znova (už jsem otravná já vím :D) ale mohla by jsi stručně napsat co teda s pletí momentálně děláš? Večer jí odlíčíš tonizuješ a na noc naneseš oříškový olej inků..ráno vyčistíš a naneseš nějaký denní hydratační krém a makeup? A jak je to stou hydratací, že olej nestačí? Na noc jen olej a hydratuješ přes den nějakým krémem? Protože já mám celý den makeup a nevím kdy teda hydratovat. Děkuji a promiň. Sem zabedněná a nechápu tvůj postup :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli a koukalas na můj článek poslední aktuální péče? Tam je to vše dopodrobna popsané i vysvětlené proč co a kdy jak dělám =) Tak na něj jukni a pak když tak napiš, co by Tě ještě zajímalo =)

      Vymazat
  13. Já už z toho blbnu..nacházím na tvém blogu samé úžasné věci :D Ale musím se zeptat znova (už jsem otravná já vím :D) ale mohla by jsi stručně napsat co teda s pletí momentálně děláš? Večer jí odlíčíš tonizuješ a na noc naneseš oříškový olej inků..ráno vyčistíš a naneseš nějaký denní hydratační krém a makeup? A jak je to stou hydratací, že olej nestačí? Na noc jen olej a hydratuješ přes den nějakým krémem? Protože já mám celý den makeup a nevím kdy teda hydratovat. Děkuji a promiň. Sem zabedněná a nechápu tvůj postup :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...